Tuesday, February 11, 2014

Pancaroba

Orang-orang melayu mesti hapuskan Umno. Orang-orang Cina mesti hapuskan Umno. Orang-orang India mesti hapuskan Umno. Orang-orang Dayak dan Asli mesti hapuskan Umno. Ayuh berganding bahu menghapuskan Umno!!!

McDonalds tarik semula iklan berkaitan 'Kangkung'..McDonald's Malaysia menarik semula iklan yang dilihat mempermainkan kenyataan kontroversi 'kangkung' oleh perdana menteri.

Rangkaian makanan segera popular itu memberitahu Malaysiakini yang iklan tersebut sebenarnya "tidak diluluskan" dan terlepas daripada saringan rasmi.

"McDonald's Malaysia ingin menjelaskan bahawa visual yang dihasilkan itu terlepas ke restoran-restoran kami akibat kesilapan komunikasi.

"Semua bahan ini telah ditanggalkan," kata rangkaian restoran itu dalam kenyataan mereka.

Bahan iklan itu yang mula dikesan di meja-meja restoran McDonald's di sekitar Lembah Klang adalah sebahagian daripada kempen pemasaran McSavers.

Ia berbunyi seperti berikut:

“Harga sayur tidak turun tapi harga burger tetap turun”

Ia ditanggalkan beberapa hari kemudiannya.

Ayat dalam kempen itu dilihat merujuk kepada kenyataan Datuk Seri Najib Abdul Razak yang mendakwa harga kangkung sudah berkurangan.

Kenyataan itu yang dibuat Najib bagi menggambarkan bagaimana turun naik harga barang berlaku kerana faktor luaran dan bukannya dasar kerajaan, diperlekehkan oleh orang ramai.

Malaysiakini

9 Tanda Tanda Saat Kematian1. 100 hari, seluruh badan rasa bergegar. 
2. 60 hari, pusat rasa bergerak-gerak. 
3. 40 hari, daun dengan nama orang yang akan mati di arah akan janin dan malaikat maut pun datang kepada orang dgn nama tersebut lalu mendampinginya sehingga saat kematiannya. Kadang-kadang orang yang akan mati itu akan merasa atau nampak kehadiran malaikat maut tersebut dan akan kelihatan orang yang akan meninggal seperti sedang rungsing. 4. 7 hari, mengidam makan.
5. 5hari, anak lidah bergerak-gerak.
6. 3hari, bahagian tengah di dahi bergerak-gerak.
7. 2hari, seluruh dahi bergerak-gerak.
8. 1hari, terasa bahagian ubun-ubun bergerak-gerak pada waktu subuh dan asar.
9. Saat terakhir, terasa sejuk dari bahagian pusat hingga ke tulang sulbi (di bahagian belakang badan) **Sebarkan kepada semua umat islam, anda juga akan mendapat pahala kerana menyebar apa yang benar tentang islam.. 

X perlu ulas panjang2.Semua sudah tau.

X perlu ulas panjang2.Semua sudah tau.