Thursday, August 16, 2012

untung berganda

Exposing Hitler's Secret Relationship to the House of Rothschild1)Matild Schueckelgruber a servant at the Rothchild's mansion had an illegitimate son with Lionel Nathan Rothschild (22 Nov. 1808 –3 June 1879) named Alois Schueckelgruber (7 June 1837 –3 January 1903).
2)Alois Schueckelgruber married Clara Poltzl
(Alois officially changed his last name with the Austrian Minsistry to Hitler. Hitler was his mother in law's maiden name, he took it rather than carry his mother's name making him known to be illegitimate)
3)They had 3 children (Gustav, Adolf, and Paula)

This would explain why the United States is on the verge of becoming Nazi Germany. The Rothschilds pulled the strings then in Germany and they pull them now in the United States.
Hitler's grandmother is confirmed to have worked at the Rothchild's mansion AND this same girl became pregnant while working there. Her grandson became the Chancellor of Germany, funded by the Rothschild's, and started the Second World War which was so vital to the Rothschild-Illuminati agenda. The Illuminati are obsessed with putting their bloodlines into power on all "sides" in a conflict. The Rothschild's are one of their most key bloodlines. He was funded by the Rothshcilds and The Vatican. No, it's not all a coincidence. This can be easily confirmed with a DNA test done on Hitler's children, now living in the U.S. and any of the Rothshchilds.

Hitler was part Jewish according to his DNA check of relatives. http://
www.dailymail.co.uk/news/
article-1305414/Hitler-descended-Jews-Africans-DNA-tests-reveal.html
 —

Didaftar meninggal dunia


Didaftar meninggal dunia
Tong Seng (kanan) menunjukkan kad pengenalannya manakala Mohd Rawi menunjukkan salinan yang menunjukkan status Tong Seng yang telah meninggal dunia.
IPOH – Namanya tersenarai sebagai individu yang telah meninggal dunia 29 tahun lalu menyebabkan seorang warga emas, di sini, kecewa kerana tidak dapat mengundi pada 2008 lalu.

Foo Tong Seng, 74 menyedari perkara itu setelah pusat mengundi di kawasannya memaklumkan namanya tiada dalam sistem Suruhanjaya Daftar Pemilih.

Ketua Urusetia Pusat Khidmat dan Aduan Barisan Nasional (BN) Perak, Mohd Rawi Abdullah berkata, selepas menyedari perkara itu, Tong Seng datang ke pusat khidmat berkenaan untuk mendaftar semula bagi membolehkan dia mengundi pada pilihan raya akan datang.

Menurutnya, semakan yang dibuat melalui sistem Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mendapati, nama Tong Seng belum didaftarkan menyebabkan tiada rekod mengenainya dalam sistem berkenaan.

"Lebih mengejutkan apabila saya menghubungi SPR untuk mengetahui status Tong Seng, kami dimaklumkan namanya telah dikeluarkan dari daftar pemilih kerana telah didaftar sebagai meninggal dunia pada 14 September 1983 oleh Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

"Keadaan ini menyebabkan tekanan emosi kepada pengadu kerana dianggap meninggal dunia, sedangkan dia masih hidup, sihat dan masih mampu bekerja. Kami harap JPN dan SPR dapat mengemas kini data pengadu bagi membolehkan dia mengundi, kelak," katanya pada sidang media di Pusat Khidmat dan aduan BN Perak, semalam.

Beliau turut memaklumkan yang kes melibatkan Tong Seng ini bukan kes pertama dilaporkan dan berharap ia tidak akan berulang lagi.

Syabas kena 'tutup mulut'


Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim
Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim
SHAH ALAM - Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) tidak dibenarkan membuat sebarang kenyataan akhbar berhubung operasi air di negeri ini tanpa persetujuan Kerajaan Negeri.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, Syabas perlu menerangkan kepada jawatankuasa tersebut mengenai perkara berkaitan dan jika jawatankuasa bersetuju baru langkah seterusnya diambil.

“Syabas tidak lagi dibenarkan membuat kenyataan akhbar mengenai operasi air ini melainkan mendapat persetujuan Kerajaan Negeri sebab mengikut perjanjian, Syabas ialah operator pengendalian air kepada Kerajaan Negeri.

“Ini kerana, Kerajaan Negeri dalam perjanjian tersebut adalah pengarah kawal selia air yang bertanggungjawab menyelia tentang Syabas. Oleh sebab itu, kita sekarang enforce back the arrangement in that agreement’,” katanya dalam sidang media selepas mempengerusikan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) di sini, semalam.

Dalam perkembangan berkaitan, Jawatankuasa Pemantauan Syabas yang ditubuhkan Kerajaan Negeri dan dipengerusikan Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Mohamed Khusrin Munawi akan mengeluarkan kenyataan akhbar setiap hari selepas selesai mengadakan mesyuarat harian dengan pengurusan Syabas.

Abdul Khalid berkata, langkah tersebut bertujuan memaklumkan perkembangan terkini tentang status pembekalan dan perkhidmatan air kepada seluruh rakyat Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Beliau berkata, cara itu membuktikan Kerajaan Negeri sangat telus dalam menangani isu pembekalan air demi memastikan rakyat mendapat perkhidmatan terbaik dan setimpal dengan kadar tarif air yang dibayar.

“Kerajaan Selangor komited untuk mengambil alih syarikat konsesi menerusi kaedah penyusunan semula yang merupakan jalan terbaik untuk menguruskan industri perkhidmatan air di Selangor dan Lembah Klang.

“Kerajaan Negeri dari masa ke semasa membawa Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) masuk dalam perbincangan ini terutama dari segi kos pembaikan paip dan loji pembersihan air,” katanya.

Pemuda PAS Kelantan minta Nasharuddin lepas MP Bachok(Nasharudin bersama Presiden Umno dan beberapa pemimpin Arab di Mekah)

KOTA BHARU: Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan (DPPNK) meminta bekas Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa menyatakan pendiriannya dengan jelas samada masih ingin bersama PAS atau membawa haluan yang bertentangan dengan kehendak parti.

Muslimah bekas pekerja Walt Disney mengaku dihina dan didiskriminasi semasa bekerja
AMERIKA - Seorang Muslimah berdarah Maghribi, bekas pekerja syarikat Walt Disney telah mengemukakan tuntutan terhadap syarikat Entertainement besar tersebut atas penghinaan dan diskriminasi saat sedang bekerja hanya kerana ia seorang Muslim, berdasarkan laporan PressTV, (14/8/202).

Imane Budlal (26) bekerja di Walt Disney sebagai Storryteller pada tahun 2008, mengatakan bahawa dia telah menjadi sasaran diskriminasi oleh syarikat giant itu kerana keislamannya.

The American Civil Liberties Union telah mengemukakan tuntutan atas nama Budlal.

"Gangguan dan diskriminasi dalam kes ini belum pernah terjadi sebelumnya, kata peguam Anne Richardson.

Richardson menekankan bahawa Muslimah Maghribi itu, yang telah menjadi warga Amerika, sejak awal bekerja mendapatkan penghinaan rasis kerana keyakinannya,

"Dia menderita selama dua tahun atas komen-komen dipanggil 'unta', dipanggil 'pengganas' dan dituduh membuat bom," kata Richardson.

Pihak Disney Land mendakwa bahawa tudung Budlal tidak sesuai dengan kod berpakaian syarikat.

Padahal, Budlal telah menawarkan untuk menggunakan tudung yang warnanya matching dengan seragam Disney atau terdapat logo Disney, tetapi Disney tetap menolak idea Budlal dan malahan meminta Budlal bekerja di area belakang yang jauh dari pandangan para tetamu.

Disney memecat Budlal pada tahun 2010 hanya kerana ia menolak perintah untuk memakai topi besar ala Disney di atas tudungnya.

Menurut peguam Reem Salahi, dikutip PressTV, bahawa pihak Disney Land sengaja menyuruh Budlal memakai topi besar supaya identiti keislamannya tidak kelihatan, dan sebagai bentuk olok-olok terhadap agamanya.

Namun pihak Disney mendakwa, dalam satu kenyataan, bahawa "Walt Disney parks and resorts mempunyai sejarah panjang menampung permintaan pelbagai agama dari para cast member dari semua keyakinan."

Walaupun Disney membela imej syarikat dengan mendakwa "membiarkan pelbagai agama" tetapi peguam Richardson mengatakan bahawa kes ini menunjukkan bahawa Disney melakukan amalan diskriminasi.

Sekarang Walt Disney menghadapi tuduhan ganda, meliputi kegagalan mencegah diskriminasi dan penghinaan serta pemecatan yang melanggar polisi awam.

REVOLUSI SYRIA

Sejarah yang benar tidak akan menipu, muncul beberapa penulis dan ahli politik yang membuat kesimpulan ringkas tentang isu ini.. syukur agamawan tidak terlibat...

1) Konpirasi Amerika
2) Syria tolong palestin
3) Syria lawan yahudi
4) Syria kubu terbaik untuk Amerika serang Iran

Inilah Alasan yang diberi... cuba tanya lepasan pelajar Syria tentang keadaan mereka di sana, jangan jadi katak bawah tempurung tapi nak bercakap soal dunia...

28/2/1982 : Halab, jenayah kerajaan Syria yang mengunakan 47 kereta kebal, 21 pesawat dalam masa 27 hari menyerang Ikhwan Muslimin, angka kematian hampir 40 ribu orang, angka kematian ini di sah oleh Jabatan Hak Asasi Manusia Syria pada ketika itu..

(Gambar) Pada 12/8/1976 tentera Syria dan Lubnan bekerjasama dalam memusnahkan kem pelarian Palestin di tel al-zaatar (timur Beirut) hasilnya 3000 nyawa pelarian palestin terkorban, termasuk ahli-sunnah dari Lubnan, lari dari mulut buaya akhirnya dibaham singa..

2011-2012 yang terbaru ni pun dah berpuluh ribu, jumlah semua angka kematian melebihi 100 ribu..

Berapa jumlah tentera Amerika & Israel terkorban di tangan tentera Syria..????

Jika benar Syria nak dijadikan kubu untuk serang Iran, seranglah segera, kerana Amerika sudah menguasai Iraq dan Afghanistan dua negara yang mempunyai sempadan terbesar dengan Iran dari kiri dan kanan, tapi kenapa tak serang2, lain kali rujuk peta terlebih dahulu baru suara pendapat anda tentang isu dunia, kalu main makan apa yang disuap penulisan anda akan kontang walaupun pandai mengalirkan pena & dan berseni...

Kepada yang membuat kesimpulan ringkas, anda perlu ingat SYIAH lebih licik berkonpirasi.....

Taliban; Penjaga Terakhir Negeri Afghanistanislampos.com—DUNIA pertama kali menyadari kehadiran Taliban pada tahun 1994, ketika mereka ditunjuk oleh Islamabad untuk melindungi sebuah konvoi yang mencoba membuka rute perdagangan antara Pakistan dan Asia Tengah.

Kelompok yang terdiri dari orang-orang Afganistan yang dilatih di sekolah-sekolah agama di Pakistan bersama dengan mantan pejuang atau mujahidin Islam ini terbukti efektif mengawal, dan mengendalikan kelompok-kelompok lain yang hendak menyerang dan menjarah konvoi tersebut.

Pada awalnya, pejuang Taliba hanya berpusat di Kandahar saja. Namun, seiring dengan diterimanya mereka oleh masyarakat Afghanistan, mereka pun merambah ke ibukota, Kabul, tepatnya pada bulan September 1996.

Antikorupsi

Popularitas Taliban yang menanjak dengan banyak orang Afghan itu awalnya mengejutkan semua faksi yang ada.

Etnis Pashtun, sebagian besar dukungan mereka berasal dari masyarakat Pashtun Afghanistan, kecewa dengan etnis yang ada Tajik dan Uzbek pemimpin. Walau hal ini bukan semata-mata masalah etnis, lebih dikarenakan rakyat Afghan sudah sangat lelah dan muak akan pelanggaran hukum yang berlaku di banyak bagian negara itu. Mereka menyenangi Taliban karena Taliban berhasil memberantas korupsi, memulihkan perdamaian dan perdagangan yang memungkinkan rakyat Afghanistan untuk berkembang lagi.

Taliban terkenal dengan penolakannya untuk berkerjam sama dengan pemerintah dan orang-orang kaya di negerinya. Hal itu membuat mereka semakin dihormati.

Negara Islam

Taliban mengatakan tujuan mereka adalah untuk mendirikan negara Islam, melarang hal-hal yang mubadzir seperti menonton televise dan bioskop dan atau musik. Banyak media Barat yang membesar-besarkan bahwa kebijakan Taliban ini picik dan konservatif, namun seharusnya, dengan segala sejarah yang panjang tentang Islam, keputusan Taliban itu merupakan sebuah pilihan yang harus dihormati. Mengapa media Barat tidak bereaksi terhadap para biksu agama Hindu dan Budha yang mengisolasi diri lebih daripada Taliban?

Usaha Taliban untuk memberantas kejahatan sangat efektif karena mengenalkan hukum Islam termasuk eksekusi publik dan hukum potong tangan. Tentu saja, dalam melaksanakan hikum ini tidak sembarangan dan asal-asalan, karena ada berbagai macam prosedur yang memang telah digariskan dalam Islam sendiri. Sayang, lagi-lagi, dalam hal ini Barat menyorot dan membesar-besarkan secara tidak proporsional. Disebutkan bahwa Taliban melarang anak-anak perempuan pergi kes ekolah, padahal kenyataannya, siapa gerangan yang membuka sekolah-sekolah untuk anak perempuan di Pakistan dan Afghanistan? Tiada lagi tiada bukan, Taliban sendiri.

Memperluas kendali

Taliban sekarang mengendalikan hampir semua wilayah Afghanistan. Di sebelah utara negara itu, adalah benteng terakhir dari komandan etnik Tajik Ahmed Shah Masood.

Dengan 90% negara di bawah kendali mereka, Taliban terus menekan klaim bagi pengakuan internasional akan keberadaan mereka dan hokum Islamnya. Namun sanksi PBB yang kini diberlakukan pada Afghanistan membuatnya semakin tidak mungkin bahwa Taliban akan mendapatkan pengakuan.

Sanksi ini dimaksudkan untuk memaksa Taliban menyerahkan militan kelahiran Saudi Osama bin Laden, yang dituduh oleh Amerika Serikat pada tahun 1998 merencanakan pengeboman kedutaan besar AS di Kenya dan Tanzania, yang menewaskan lebih dari 250 orang.

Afghanistan telah mengalami 20 tahun perang, dan tahun ini telah membawa keburukan terburuk dalam beberapa dasawarsa. Taliban, terlatih sejak zaman negeri mereka diperangi Russia pada tahun 1980-an, dan kini oleh AS dan sekutunya, terus berdiri di atas kaki mereka. “Ini tanah kami. Meski luka dan mati tertanam di sini.” [sa/islampos/bbc]

sumber : http://islampos.com/taliban-penjaga-terakhir-negeri-afghanistan-2/

‫Pembunuhan baru di "Jdedat Artos".. 14.8.12 ..

Pembunuhan baru di "Jdedat Artos".. 14.8.12 ..
12 orang terbunuh..
Lihat tangan yang diikat .. !!

Ya Allah… 
Jadikan Ramadhan ini kemenangan buat rakyat Syria dan FSA.
Amin...