Friday, January 18, 2013

Bangkok tidak akan hantar balik migran RohingyaBANGKOK - Bangkok tidak akan menghantar pulang kira-kira  1,000 migran Rohingya ke Myanmar yang ditahan memasuki Thailand secara tidak sah sejak beberapa minggu lalu.

Timbalan Perdana Menteri Chalerm Yubamrung berkata, sebaliknya Thailand mungkin menghantar mereka ke negara ketiga bagi mendapat bantuan kemanusiaan.

Kerajaan Thai masih mempertimbang sama ada untuk mewujudkan kem pelarian sementara untuk mereka yang kini ditahan di beberapa pusat tahanan polis di Songkhla, Narathiwat, Trang, Pattani dan Phangnga.

"Kami tidak akan menghantar mereka pulang ke Myanmar. Ia bukan idea yang baik. Cara terbaik membantu mereka ialah menghubungi negara ketiga dalam mendapatkan bantuan kemanusiaan dan pekerjaan untuk mereka," katanya.

Majlis Islam Pusat Thailand mencadangkan masjid pusat di Songkhla digunakan sebagai tempat perlindungan sementara untuk mereka.

Sejumlah 949 migran Rohingya ditahan di selatan Thailand ketika cuba melalui  Thailand ke Malaysia.

Masyarakat Rohingya yang melarikan diri dari Myanmar bimbang sekiranya mereka dihantar pulang, mereka akan dihukum.

Mereka selalunya menggunakan Thailand sebagai tempat persinggahan sebelum datang ke Malaysia, Indonesia dan Australia untuk mendapat perlindungan.- Bernama

Isteri Shamsubahrin miliki 6 kereta, elaun bulanan RM10-15 ribu
18 Januari 2013
KUALA LUMPUR - Isteri kepada ahli perniagaan Shamsubahrin Ismail memberitahu Mahkamah Sesyen di sini hari ini bahawa beliau memiliki enam buah kereta termasuk tiga buah kereta baharu yang didaftarkan atas namanya.

Suzana Abdul Aziz, 45, berkata beliau memiliki tiga buah kereta iaitu Perodua Kenari, Naza dan Mercedes yang dibeli sebelum Disember 2011 dan tiga buah kereta lagi dibeli selepas tarikh tersebut.

Beliau berkata suaminya mempunyai dua buah kereta model sama, iaitu Suzuki Swift.

Menurutnya, beliau menerima elaun bulanan antara RM10,000 dan RM15,000 selaku pengarah syarikat Awana Travel dan Tours (M) Sdn Bhd.

Beliau berkata demikian dalam pemeriksaan utama oleh Ketua Unit Pendakwaan Suruhanjaya pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Abdul Razak Musa, semasa perbicaraan kes Shamsubahrin.

Bagaimanapun, Suzana bersetuju dengan soalan Abdul Razak bahawa beliau tidak memerlukan tiga kereta baharu tersebut memandangkan beliau hanya seorang suri
rumah sepenuh masa.

Shamsubahrin menghadapi 17 pertuduhan melibatkan diri dalam aktiviti penggubahan wang haram membabitkan wang sejumlah RM1.755 juta dan didakwa mengikut Seksyen 4(1)(a) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan 2001.

Dia, yang diwakili peguam Afifuddin Hafifi, turut berdepan lima pertuduhan menipu bekas pengarah Perbadanan Fidlot Nasional (NFC), Datuk Seri Dr Mohamad
Salleh Ismail sebanyak RM1.75 juta.

Ketika menjawab soalan Abdul Razak, Suzana memberitahu suaminya telah memasukkan wang sejumlah RM500,000 ke dalam akaunnya sebanyak tiga kali antara bulan November dan Disember 2011.

"Suami saya telah memasukkan RM50,000, RM200,000 dan RM250,000 melalui tiga keping cek pada 25 Nov, 6 Dis dan 9 Dis,"katanya.

Bagaimanapun, katanya, beliau hanya mengetahui mengenai kemasukan wang tersebut selepas diberitahu oleh suaminya tetapi tidak mengetahui secara terperinci mengenai wang tersebut kerana suaminya sangat sibuk dan tidak ada masa untuk bercakap mengenai perkara itu.

Berdasarkan penyata bank yang dikemukakan, Suzana mengakui bahawa beliau telah melakukan transaksi pengeluaran wang sebanyak 40 kali bermula 25 Nov
hingga 6 Dis.  

Perbicaraan di hadapan Hakim Rozilah Salleh bersambung 5 dan 6 Feb depan. - Bernama

syria

InsyaAllah, peluru ini akan menembusi setiap kepala Syiah Alawi di atas muka bumi ini. 

AMIN!

Mahfuz: PM harus saman Deepak

Datuk Mahfuz Omar
Datuk Mahfuz Omar

KUALA LUMPUR - Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar mahu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengambil tindakan perundangan ke atas Deepak Jaikishan susulan kenyataan beliau berkenaan dengan usahawan itu semalam.

"PM harus ambil tindakan saman kerana tidak cukup hanya sekadar kata, 'apa yang dikatakan Deepak itu benar' dan tidak ada kewibawaan... ini kerana apa yang dikatakan Deepak melibatkan pemimpin negara," kata Mahfuz hari ini.

Mahfuz berkata demikian susulan kenyataan Najib malam tadi, menyangkal dakwaan Deepak sambil menegaskan, beliau tidak ada sebarang kaitan dengan tindakan detektif bebas P. Balasubramaniam mengeluarkan akuan bersumpah kedua berhubung kematian wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu pada 2008.

Justeru, tegas Najib, pengedar karpet itu bukan seorang yang ada kredibiliti.

"Tidak benar. (Deepak) bukan seorang yang ada kewibawaan... ini bukan satu isu," kata beliau selepas mempengerusikan mesyuarat Dewan Tertinggi Barisan Nasional (BN) malam ini.

Akhir bulan lalu, PKR menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan polis segera menyiasat kenyataan lima individu yang terlibat dalam memalsukan akuan bersumpah Balasubramaniam.

Mahfuz berkata, beliau berpandangan bahawa Najib mengenali Deepak, sebab itu mengatakan ahli perniagaan itu bukan seorang yang berwibawa.

"Oleh itu, saya mencadangkan kepada Datuk Seri Najib agar mengambil tindakan saman ke atas Deepak," kata beliau yang juga Ahli Parlimen Pokok Sena.

Dalam pada itu, Mahfuz juga berkata, Pas bersedia bertemu dengan Deepak bagi mendengar permintaannya untuk mendapatkan perlindungan sebagai saksi.

Katanya, beliau bersedia untuk meluangkan masa selama dua jam kepada Deepak bagi mendengar "ceritanya."

"Jika sesuai saya akan membawa perkara ini ke Majlis Pimpinan Pakatan untuk dipertimbangkan," kata Mahfuz mengulas mengenai perlindungan yang diminta oleh Deepak sebelum ini.

Kata Mahfuz, memang ada peruntukan dalam undang-undang negara tentang perlindungan sebagai saksi.

"Deepak ada menyebut mengenai orang-orang kenamaan. Saya sedia menjadi seorang pendengar yang baik, dan saya akan mendengar apa yang hendak dikatakan oleh Deepak selama dua, saya mahu dia menghubungi saya, dan saya membawa ke Majlis Pimpinan Presiden Pakatan Rakyat hasrat dia untuk mendapatkan perlindungan sebagaimana diminta," katanya.

Sultan Muhammad Al-FatehSabda Rasulullah SAW ketika menggali parit dalam peperangan Khandaq, "...Konstantinopel (kini Istanbul) akan jatuh ke tangan tentera Islam. Rajanya adalah sebaik-baik raja, tenteranya adalah sebaik-baik tentera..." (Hadis riwayat Imam Ahmad)

Umat Islam berlumba-lumba membebaskan Konstantinopel untuk mendapatkan penghormatan yang dijanjikan oleh Allah SWT dalam hadis tersebut. Walau bagaimanapun, kesemua kempen yang dilancarkan menemui kegagalan. Di antaranya, lima kempen di zaman Kerajaan Umaiyyah, satu kempen di zaman Kerajaan Abbasiyyah dan dua kempen di zaman Kerajaan Uthmaniyyah.

Dalam salah sebuah kempen semasa zaman Kerajaan Umaiyyah, seorang sahabat Nabi SAW iaitu Abu Ayyub Al-Ansary RA telah syahid dan dimakamkan di bawah dinding kubu Kota Constantinople di atas wasiatnya sendiri. Apabila ditanya kenapa beliau ingin dimakamkan di situ maka beliau menjawab, "Aku ingin mendengar derapan tapak kaki kuda sebaik-baik raja yang akan mengetuai sebaik-baik tentera semasa mereka membebaskan Konstantinopel". Begitulah teguhnya iman seorang sahabat besar Nabi SAW.

Hadis Nabi SAW ini direalisasikan hampir 800 tahun kemudiannya oleh Sultan Muhammad Al-Fateh, khalifah ke-7 Kerajaan Uthmaniyyah dengan 150,000 orang tenteranya.

Siapakah Sultan Muhammad Al-Fateh? Apakah kehebatan baginda dan tentera-tenteranya sehingga disebut "sebaik-baik raja" dan "sebaik-baik tentera" dalam hadis tersebut?

Biodata Ringkas

Baginda Sultan Muhammad Al-Fateh dilahirkan pada 29 Mac 1432 Masihi di Adrianapolis (sempadan Turki – Bulgaria). Walau bagaimanapun, sejarah hidup baginda sebenarnya telah bermula hampir 800 tahun sebelum kelahirannya kerana telah disebut sebagai "sebaik-baik raja" di dalam Hadis tadi. Baginda juga dikenali dengan gelaran Muhammad Al-Fateh kerana kejayaannya membebaskan Konstantinopel.

Baginda menaiki takhta ketika berusia 19 tahun dan memerintah selama 30 tahun (1451 – 1481). Baginda merupakan seorang negarawan ulung dan panglima tentera agung yang memimpin sendiri 25 kempen ketenteraan. Baginda mangkat pada 3 Mei 1481 akibat sakit gout. Ada ahli sejarah berpendapat baginda mangkat diracun.

Pendidikan

Baginda menerima pendidikan yang menyeluruh dan bersepadu. Dalam bidang keagamaan, gurunya adalah Syeikh Shamsuddin Al-Wali dikatakan daripada keturunan Sayyidina Abu Bakar As-Siddiq RA. Dalam ilmu peperangan pula, baginda diajar tentang taktik peperangan, memanah dan menunggang kuda oleh panglima-panglima tentera.

Dalam bidang akademik pula, baginda adalah seorang cendekiawan ulung di zamannya yang fasih bertutur dalam tujuh bahasa iaitu Bahasa Arab, Latin, Greek, Serbia, Turki, Parsi dan Hebrew. Dalam bidang ilmu pemerintahan pula, ayahandanya Sultan Murad II, dengan tujuan mendidik, semasa pergi bersuluk ke Pulau Magnesia, telah melantik baginda yang baru berusia 12 tahun memangku jawatan Khalifah. Dalam usia semuda ini baginda telah matang menangani tipu helah musuh.

Keperibadian

Baginda sentiasa bersifat tawaduk. Semasa membina Benteng Rumeli Hissari, baginda membuka baju dan serbannya, mengangkat batu dan pasir hingga ulama-ulama dan menteri-menteri terpaksa ikut sama bekerja. Baginda seorang yang sentiasa tenang, pendiam, berani, sabar, tegas dan kuat menyimpan rahsia pemerintahan. Baginda sangat cintakan ulamadan selalu berbincang dengan mereka mengenai permasalahan negara.

Persiapan Awal Membebaskan Konstantinopel

Selama 2 tahun selepas menaiki takhta, Baginda mengkaji pelan Kota Kostantinopel setiap malam bagi mengenal pasti titik kelemahannya. Baginda juga mengkaji sebab-sebab kegagalan kempen-kempen terdahulu serta berbincang dengan panglima-panglima perangnya tentang tentang strategi yang sesuai untuk digunakan.

Baginda mengarahkan dibina peralatan perang termoden seperti meriam besar yang boleh menembak bom seberat 300 kg sejauh 1 batu. Benteng Rumeli Hissari dibina di tebing sebelah Eropah, lebih kurang 5 batu dari Kota Constantinople di mana Selat Bosphorus adalah yang paling sempit. Ia dibina bertentangan dengan Benteng Anadolu Hisar di tebing sebelah Asia yang telah dibina oleh Sultan Bayazid Yildirim dahulu. Benteng ini mengawal rapi kapal-kapal yang melintasi Selat Bosphorus. Perjanjian damai dibuat dengan pihak Wallachia, Serbia dan Hungary untuk memencilkan Konstantinopel apabila diserang nanti.

Baginda membawa bersama para ulama dan pakar motivasi ke medan perang bagi membakar semangat jihad tenteranya. Sebaik sahaja menghampiri dinding kubu Kota Konstantinopel, baginda mengarahkan dilaungkan azan dan solat berjemaah. Tentera Byzantine gentar melihat 150,000 tentera Islam bersolat di belakang pemimpin mereka dengan laungan suara takbir memecah kesunyian alam.

Melancarkan Seragan ke atas Konstantinopel

Setelah segala persiapan lengkap diatur, baginda menghantar utusan kepada Raja Bizantin meminta beliau menyerah. Keengganan Raaja Bizantin menyerah mengakibatkan kota tersebut dikepung. Pada 19 April 1453, serangan dimulakan. Kota tersebut hujani peluru meriam selama 48 hari. Setengah dinding luarnya rosak tetapi dinding tengahnya masih teguh.

Menara Bergerak

Seterusnya Baginda mengarahkan penggunaan menara bergerak yang lebih tinggi dari dinding kubu Byzantine dan memuatkan ratusan tentera. Tentera Byzantin berjaya memusnahkan menara tersebut setelah ianya menembusi dinding tengah kubu mereka.

Bantuan Dari Pope Vatican

Pope di Rome menghantar bantuan 5 buah armada yang dipenuhi dengan senjata dan tentera. Perairan Teluk Golden Horn direntang dengan rantai besi untuk menghalang kemaraan armada Uthmaniyyah. Ini menaikkan semula semangat tentera Bizantin.

Melancarkan Kapal Perang dari Puncak Gunung

Kegembiraan mereka tidak lama. Keesokan paginya, mereka dikejutkan dengan kehadiran 72 buah kapal perang Uthmaniyyah di perairan Teluk Golden Horn. Ini adalah hasil kebijaksanaan Baginda mengangkut kapal-kapal ke atas gunung dan kemudian diluncurkan semula ke perairan Teluk Golden Horn. Taktik ini diakui sebagai antara taktik peperangan (warfare strategy) yang terbaik di dunia oleh para sejarawan Barat sendiri. Kapal-kapal itu kemudiannya membedil dinding pertahanan belakang kota.

Kapal-kapal perang tentera Bizantin habis terbakar dek bedilan meriam Uthmaniyyah. Pertahanan Bizantin menjadi semakin lemah. Baginda mengambil kesempatan pada malamnya dengan memberikan semangat kepada tenteranya serta mengingatkan mereka kepada hadis Rasulullah SAW dan bersama-sama berdoa kepada Allah SWT.

Memanjat dan Melastik Dinding Kota

Keesokan paginya tentera Uthmaniyah cuba memanjat dinding dalam kubu dengan tangga dan cuba merobohkannya dengan lastik besar. Tentangan sengit pihak Bizantin menyebabkan ramai yang syahid. Baginda memerintahkan tenteranya berundur dan bedilan meriam diteruskan sehingga tengah hari.

Karisma Seorang Pemimpin

Pengepungan selama 53 hari tanpa sebarang tanda-tanda kejayaan telah menimbulkan rasa bosan dan menghilangkan keyakinan tentera Baginda. Pada saat yang genting ini baginda berucap menaikkan semangat tenteranya, "Wahai tenteraku, aku bersedia untuk mati di jalan Allah. Sesiapa yang mahu syahid ikutlah aku".

Mendengarkan itu, Hasan Ulubate, salah seorang tentera baginda mengetuai sekumpulan kecil 30 tentera membuka dan melompat masuk ke dalam kubu musuh lantas memacak bendera Islam di situ. Mereka kesemuanya gugur syahid setelah dihujani anak panah musuh. Kemudian tentera-tentera Islam menyerbu bertali arus menembusi barisan pertahanan Bizantin sambil melaungkan kalimah Allahu Akbar.

Penawanan Constantinople

Pada 29 Mei 1453, Kota Konstantinopel jatuh ke tangan Islam. Baginda menukar namanya kepada Islambol (Islam keseluruhan) . Gereja Besar St. Sophies ditukar kepada Masjid Aya Sofiya. Baginda dengan tawaduknya melumurkan tanah ke dahinya lalu melakukan sujud syukur. Semenjak peristiwa inilah Baginda diberi gelaran "Al-Fateh" iaitu yang bermaksud "pembuka" atau "penakluk" lantaran kejayaannya membebaskan Konstantinopel.

Sebaik-baik Raja dan Sebaik-baik Tentera

Pada kali pertama solat Jumaat hendak didirikan, timbul pertanyaan siapa yang layak menjadi imam. Baginda memerintahkan kesemua tenteranya termasuk dirinya bangun lantas bertanya, "Siapa di antara kita sejak baligh hingga sekarang pernah meninggalkan solat fardhu walau sekali, sila duduk!" Tiada seorang pun yang duduk, kerana tidak seorang pun di antara mereka pernah meninggalkan solat fardhu.

Baginda bertanya lagi, "Siapa di antara kita yang sejak baligh hingga kini pernah meninggalkan solat sunat rawatib, sila duduk!" Sebahagian daripada tenteranya duduk.

Kemudian baginda bertanya lagi, "Siapa di antara kamu sejak baligh hingga ke saat ini pernah meninggalkan solat tahajjud walaupun satu malam, sila duduk!" Kali ini semuanya duduk, kecuali Sultan Muhammad Al-Fateh sendiri. Baginda tidak pernah meninggalkan solat fardhu, solat sunat rawatib dan solat tahajjud sejak baligh. Baginda sebaik-baik raja yang telah diisyaratkan oleh Rasulullah SAW dalam hadisnya itu.

Dinihari kita cukup ketandusan pemimpin yang berjiwa rakyat serta berkarisma seperti Sultan Muhammad Al-Fateh untuk mengembalikan ketamadunan dan kegemilanagan ISLAM ini kembali. Ayuh, kita mulakan langkah menakluk diri seperti mana Sultan Muhammad Al-Fateh telah berusaha menakluk kota hebat Konstantinopel.

highlight by : https://www.facebook.com/salmanalfarisy3000
 —

Utusan Melayu (Malaysia) Berhad membayar RM60,000 sebagai gantirugi kepada anggota Parlimen Shah Alam Khalid Abdul Samad

TERKINI : Mahkamah Persekutuan mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi yang memerintahkan Utusan Melayu (Malaysia) Berhad membayar RM60,000 sebagai gantirugi kepada anggota Parlimen Shah Alam Khalid Abdul Samad kerana menerbitkan artikel bersifat memfitnah di akhbar itu...

Keputusan itu dibuat panel hakim lima anggota diketuai Hakim Besar Sabah dan Sarawak Tan Sri Panglima Richard Malanjum semalam sewaktu menolak permohonan semakan oleh Utusan Melayu terhadap keputusan Mahkamah Rayuan yang mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi memerintahkan Utusan Melayu membayar gantirugi itu.

Panel hakim lain terdiri daripada Hakim Mahkamah Persekutuan Datuk Hashim Yusoff, Datuk Ahmad Maarop, Datuk Hasan Lah dan Datuk Jeffrey Tan Kok Wha, juga mengarahkan Utusan membayar kos guaman RM10,000 kepada Khalid Samad.

Sumber - BERNAMA

Membongkar Kedok Kitab Iblis Pancasila dan UUD 1945Bismillahirrahmanirrahim

Pembahasan ini adalah untuk menunjukkan kepada kita tentang kemusyrikan yang terang dan kekafiran yang nyata dari Pancasila dan UUD 1945. Sehingga tidak ada lagi kesamaran bagi kita untuk mengkafirkan siapa saja yang menerima Pancasila dan UUD 1945, membanggakannya, serta mengamalkannya baik dalam kehidupan pribadi maupun dalam kehidupan bernegara dan bermasyarakat.


Di dalam Bab XV pasal 36 A : 'Lambang negara adalah Garuda Pancasila dengan semboyan Bhineka Tunggal Ika'.


Pancasila adalah dasar negara, sehingga para Thaghut RI dan aparatnya menyatakan bahwa Pancasila adalah pandangan hidup bangsa dan dasar negara RI, serta merasakan bahwa Pancasila adalah sumber kejiwaan masyarakat dan negara Republik Indonesia. Oleh karena itu, pengamalannya harus dimulai dari setiap warga negara Indonesia. Setiap penyelenggara negara yang secara meluas akan berkembang menjadi pengamalan Pancasila oleh setiap lembaga kenegaraan serta lembaga kemasyarakatan, baik di pusat maupun di daerah. [Lihat PPKn untuk SD dan yang lainnya, bahasan Ekaprasetya Pancakarsa].

Jadi dasar negara RI, pandangan hidupnya, serta sumber kejiwaannya bukan LAA ILAAHA ILLALLAH tapi falsafah syirik Pancasila Thaghutiyyah Syaitaniyyah yang berasal dari ajaran syaitan manusia, bukan dari wahyu samawi ilahi

Allah subhanahu wata'ala berfirman :

'Itulah Al-Kitab (Al-Qur'an), tidak ada keraguan di dalamnya, sebagai petunjuk (pedoman) bagi orang-orang yang bertaqwa'.(Qs. Al-Baqarah : 2)


Tapi mereka mengatakan : 'Ini Pancasila adalah pedoman hidup bagi bangsa dan pemerintah Indonesia'.


Allah subhanahu wata'ala berfirman :

'Dan sesungguhnya ini adalah jalan-Ku yang lurus, maka ikutilah ia...'. (Qs. Al-An?am : 153)


Tapi mereka menyatakan : 'Inilah Pancasila yang sakti, hiasilah hidupmu dengan dengan moral Pancasila'.


Oleh karena itu, dalam rangka menjadikan generasi penerus bangsa ini sebagai orang yang Pancasilais (baca : musyrik), para Thaghut (Pemerintah) menjadikan PMP/PPKn sebagai pelajaran wajib di semua lembaga pendidikan mereka.


Sekarang mari kita kupas beberapa butir Pancasila...


Dalam sila I butir II : 'Saling menghormati kebebasan menjalankan ibadah sesuai dengan agama dan kepercayaan'.


Pancasila memberikan kebebasan orang untuk memilih jalan hidupnya, dan tidak ada hukum yang melarangnya. Seandainya orang muslim murtad dan masuk Nasrani, Hindu, atau Budha, maka itu adalah kebebasannya dan tidak akan ada hukuman baginya.


Sehingga ini membuka pintu lebar-lebar bagi kemurtadan, sedangkan dalam ajaran Tauhid Rasulullah bersabda : 'Siapa yang mengganti agamanya, maka bunuhlah dia'. (HR. Al-Bukhari dan Muslim)


Namun kebebasan ini bukan berarti orang muslim bebas melaksanakan sepenuhnya ajaran Islam, tapi ini dibatasi oleh Pancasila, sebagaimana yang tertera dalam butir I : 'Menurut dasar kemanusiaan yang adil dan beradab'.


Sehingga bila ada orang murtad dari Islam, terus ada orang yang menegakkan terhadapnya hukum Allah subhanahu wata'ala yaitu membunuhnya, maka orang yang membunuh ini pasti dijerat hukum Thaghut.


Dalam sila II butir I : 'Mengakui persamaan derajat, persamaan hak dan persamaan kewajiban antar sesama manusia'.


Yaitu bahwa tidak ada perbedaan di antara mereka dalam status itu semua dengan sebab dien (agama), sedangkan Allah subhanahu wata'ala berfirman :


'Katakanlah : Tidak sama orang buruk dengan orang baik, meskipun banyaknya yang buruk itu menakjubkan kamu'.(Qs. Al-Maaidah : 100)


Dia Ta'ala juga berfirman :

'Tidaklah sama penghuni neraka dengan penghuni surga'.(Qs. Al-Hasyr : 20)


Allah subhanahu wata'ala juga berfirman :

'Maka apakah orang yang mukmin (sama) seperti orang yang fasik? (tentu) tidaklah sama'. (Qs. As-Sajadah : 18)

Sedangkan kaum musyrikin dan Thaghut Pancasila mengatakan : 'Mereka sama'.

Allah subhanahu wata'ala berfirman :

'Maka apakah Kami menjadikan orang-orang islam (sama) seperti orang-orang kafir. Mengapa kamu (berbuat demikian), bagaimanakah kamu mengambil keputusan? Atau adakah kamu memiliki sebuah kitab (yang diturunkan Allah) yang kamu membacanya, bahwa didalamnya kamu benar-benar boleh memilih apa yang kamu sukai untukmu'.(Qs. Al-Qalam : 35-38)

Sedangkan budak Pancasila, mereka menyamakan antara orang-orang Islam dengan orang-orang kafir. Dan saat ditanya, Apakah kalian mempunyai buku yang kalian pelajari tentang itu ? . Mereka menjawab : Ya, kami punya. Yaitu PMP/PPKn dan buku lainnya yang dikatakan di dalamnya : 'Mengakui persamaan derajat, persamaan hak dan persamaan kewajiban antar sesama manusia'.


Apakah ini Tauhid atau Kekafiran ???


Lalu dinyatakan dalam butir II : 'Saling mencintai sesama manusia'.


Pancasila mengajarkan pemeluknya untuk mencintai orang-orang Nasrani, Hindu, Budha, Konghucu, para Demokrat, para Quburriyyun, para Thaghut dan orang-orang kafir lainnya.

Sedangkan Allah ta'ala mengatakan :

'Kamu tidak akan mendapati sesuatu kaum yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, saling berkasih sayang dengan orang-orang yang menentang Allah dan Rasul-Nya, sekalipun orang-orang itu bapak-bapak, atau anak-anak atau saudara-saudara ataupun keluarga mereka'.(Qs. Al Mujadilah : 22)


Kata Pancasila : 'Harus saling mencintai meskipun dengan orang-orang kafir'. Namun kata Allah , orang yang saling mencintai dengan mereka bukanlah orang Islam.


Allah mengajarkan Tauhid, Tapi Pancasila mengajarkan kekafiran


Allah subhanahu wata'ala juga berfirman :

'Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kalian jadikan musuh-Ku dan musuh kalian sebagai teman setia yang kalian menjalin kasih sayang dengan mereka'.(Qs. Al-Mumtahanah : 1)

Dia subhanahu wata'ala berfirman tentang siapa musuh kita itu :

'sesungguhnya orang-orang kafir adalah musuh yang nyata bagi kalian'.(Qs. An-Nisa? : 101)


Renungi ayat-ayat itu dan amati butir Pancasila di atas.

Yang satu ke timur dan yang satu lagi ke barat, Sungguh sangat jauh antara timur dan barat

Allah subhanahu wata'ala berfirman tentang ajaran Tauhid yang diserukan para Rasul :

'serta tampak antara kami dengan kalian permusuhan dan kebencian untuk selama-lamanya sampai kalian beriman kepada Allah saja'.(Qs. Al-Mumtahanah : 4)


Tapi dalam Thaghut Pancasila : 'Tidak ada permusuhan dan kebencian, tapi harus toleran dan tenggang rasa'.


Apakah ini Tauhid atau Syirik ???


Ya, Tauhid... tapi bukan Tauhidullah, namun Tauhid (Penyatuan) kaum musyrikin atau Tauhiduth Thawaaghit.


Rasulullah Salallahu Alaihi Wasallam telah mengabarkan bahwa : 'Ikatan iman yang paling kokoh adalah cinta karena Allah dan Benci karena Allah"

Namun kalau kamu iman kepada Pancasila, maka cintailah orang karena dasar ini dan bencilah dia karenanya. Kalau demikian berarti adalah orang beriman, tapi bukan kepada Allah, namun beriman kepada Thaghut Pancasila. Inilah yang dimaksud dengan Ketuhanan Yang Maha Esa. Yang Esa itu bukanlah Allah dalam agama Pancasila ini, tapi itulah garuda Pancasila.Enyahlah Tuhan yang seperti itu...

Dan enyahlah para pemujanya....Dalam sila III butir I : 'Menempatkan persatuan, kesatuan, kepentingan dan keselamatan bangsa dan negara di atas kepentingan pribadi atau golongan'.


Inilah yang dinamakan dien (agama) Nasionalisme yang merupakan ajaran syirik. Dalam butir di atas, kepentingan Nasional harus lebih di dahulukan siatas kepentingan golongan (baca : agama).


ApabilaTauhid atau ajaran Islam bertentangan dengan kepentingan syirik atau kufur negara, maka Tauhid harus mengalah.


Sedangkan Allah subhanahu wata'ala berfirman :

'Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kalian mendahului Allah dan Rasul-Nya'. (Qs.Al- Hujurat:1)


Oleh sebab itu, karena Nasionalisme adalah segalanya maka hukum-hukum yang dibuat dan diterapkan adalah yang disetujui oleh orang-orang kafir asli dan kafir murtad, karena hukum Allah sangat-sangat menghancurkan tatanan Nasionalisme, ini kata Musyrikun Pancasila.


Sebenarnya kalau dijabarkan setiap butir dari Pancasila itu dan ditimbang dengan Tauhid, tentulah membutuhkan waktu dan lembaran yang banyak. Namun disini kita mengisyaratkan sebagiannya saja.


Kekafiran, kemusyrikan dan kezindikan Pancasila adalah banyak sekali. Sekiranya uraian di atas cukuplah sebagai hujjah bagi pembangkang dan sebagai cahaya bagi yang mengharapkan hidayah.


Setelah mengetahui kekafiran Pancasila ini, apakah mungkin orang muslim masih mau melagukan : 'Garuda Pancasila, akulah pendukungmu...'.


Tidak ada yang melantunkannya kecuali orang kafir mulhid atau orang jahil yang sesat yang tidak tahu hakikat Pancasila.


Sedangkan di dalam UUD 1945 Bab II pasal 3 ayat (1) : 'MPR berwenang mengubah dan menetapkan Undang-Undang Dasar'.


Sudah kita ketahui bahwa hak menentukan hukum / aturan / undang-undang adalah hak khusus Allah subhanahu wata'ala. Dan bila itu dipalingkan kepada selain Allah maka itu adalah syirik akbar. Allah subhanahu wata?ala berfirman :


'Dan Dia tidak mengambil seorangpun menjadi sekutu bagi-Nya dalam menetapkan hukum'. (Qs. Al-Kahfi : 26)


Allah subhanahu wata'ala berfirman :

'Hak hukum (putusan) hanyalah milik Allah'. (Qs. Yusuf : 40)


Tasyri' (pembuatan hukum) adalah hak khusus Allah subhanahu wata'ala, ini artinya MPR adalah arbab (Tuhan-Tuhan) selain Allah, dan orang-orang yang duduk sebagai anggota MPR adalah orang-orang yang mengaku sebagai Rabb (Tuhan), sedangkan orang-orang yang memilihnya adalah orang-orang yang mengangkat ilah yang mereka ibadahi. Sehingga ucapan setiap anggota MPR : 'Saya adalah anggota MPR', artinya adalah Saya adalah Tuhan.


UUD 1945 Bab VII pasal 20 ayat (1) : 'Dewan Perwakilan Rakyat memegang kekuasaan membentuk Undang-Undang'.


Padahal dalam Tauhid, yang memegang kekuasaan membentuk Undang-Undang / hukum / aturan tak lain hanyalah Allah subhanahu wata'ala.


Dalam pasal 21 ayat (1) : 'Anggota DPR berhak memajukan usul Rancangan Undang-Undang'.


UUD 1945 Bab III pasal 5 ayat (1) : 'Presiden berhak mengajukan Rancangan Undang-Undang kepada Dewan Perwakilan Rakyat'.


Bahkan kekafiran itu tidak terbatas pada pelimpahan wewenang hukum kepada para Thaghut itu, tapi itu semua diikat dengan hukum yang lebih tinggi, yaitu Undang-Undang Dasar 1945. Rakyat lewat lembaga MPR-nya boleh berbuat tapi harus sesuai UUD 1945, sebagaimana dalam Bab I pasal 1 ayat (2) : 'Kedaulatan berada di tangan rakyat, dan dilaksanakan menurut Undang-Undang Dasar'.


Begitu juga Presiden, sebagaimana dalam Bab III pasal 4 ayuat (1) UUD 1945 : 'Presiden Republik Indonesia memegang kekuasaan pemerintahan menurut Undang-Undang Dasar'.


Bukan menurut Al-Qur'an dan As-Sunnah, tapi menurut Undang-Undang Dasar.


Apakah ini islam ataukah kekafiran ???


Bahkan bila ada perselisihan kewenangan antar lembaga pemerintahan, maka putusan final dikembalikan kepada Mahkamah Thaghut yang mereka namakan Mahkamah Konstitusi, sebagaimana dalam Bab IX pasal 24C ayat (1) : 'Mahkamah Konstitusi berwenang mengadili pada tingkat pertama dan terakhir yang putusannya bersifat final untuk menguji Undang-Undang terhadap Undang-Undang Dasar, memutus sengketa kewenangan lembaga negara yang kewenangannya diberikan oleh Undang-Undang Dasar, memutus pembubaran partai politik, dan memutus perselisihan tentang hasil Pemilihan Umum'.


Padahal dalam ajaran Tauhid, semua harus dikembalikan kepada dan Rasul-Nya, sebagaimana firman-Nya :


"Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, maka kembalikanlah ia kepada Allah (Al-Quran) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar‑benar beriman kepada dan hari kemudian". (Qs. An‑Nisa' : 59)

Al imam Ibnu Katsir rahimahullah berkata : '(firman Allah) ini menunjukkan bahwa orang yang tidak merujuk hukum dalam kasus persengketaannya kepada Al-Kitab dan As-Sunnah serta tidak kembali kepada keduanya dalam hal itu, maka dia bukan orang yang beriman kepada Allah dan hari akhir'. [Tafsir Al-Qur'an Al-Adhim : II / 346].


Ini adalah tempat untuk mencari keadilan dalam Islam, tapi dalam ajaran Thaghut RI, keadilan ada pada hukum yang mereka buat sendiri.


Undang-Undang Dasar 1945 Thaghut memberikan jaminan kemerdekaan penduduk untuk meyakini ajaran apa saja, sehingga pintu-pintu kekafiran, kemusyrikan dan kemurtadan terbuka lebar dengan jaminan UUD. Orang murtad masuk ke agama lain adalah hak kemerdekaannya dan tidak ada sanksi hukum atasnya. Padahal dalam ajaran Allah subhanahu wata'ala, orang murtad punya dua pilihan, kembali ke Islam atau dihukum mati, sebagaimana sabda Rasulullah :

'Barangsiapa mengganti agamanya maka bunuhlah ia'. (HR. Bukhari dan Muslim)

orang meminta-minta ke kuburan, membuat sesajen, tumbal, mengkultuskan seseorang, dan perbuatan syirik lainnya, dia mendapat jaminan UUD, sebagaimana dalam Bab XI pasal 29 ayat (2) : 'Negara menjamin kemerdekaan tiap-tiap penduduk untuk memeluk agamanya masing-masing dan untuk beribadah menurut agama dan kepercayaannya itu'.


Mengeluarkan pendapat, pikiran dan sikap meskipun kekafiran adalah hak yang dilindungi Negara dengan dalih HAM, sebagaimana dalam Bab XA pasal 28E ayat (2) : 'Setiap orang berhak atas kebebasan meyakini kepercayaan, menyatakan pikiran dan sikap sesuai dengan hati nuraninya'.


Budaya syirik dan berhalanya mendapat jaminan penghormatan dengan landasan hukum Thaghut, sebagaimana dalam Bab yang sama pasal 28 I ayat (3) : 'Identitas budaya dan hak masyarakat tradisional dihormati selaras dengan perkembangan zaman dan peradaban'.


UUD 1945 juga menyamakan antara orang muslim dengan orang kafir, sebagaimana di dalam Bab X pasal 27 ayat (1) : 'Segala warga negara bersamaan kedudukannya di dalam hukum dan pemerintahan dan wajib menjunjung hukum dan pemerintahan itu dengan tidak ada kecualinya'.


Padahal Allah subhanahu wata'ala telah membedakan antara orang kafir dengan orang muslim dalam ayat-ayat yang sangat banyak.


Allah Ta'ala berfirman :

'Tidaklah sama penghuni neraka dengan penghuni surga.' (Qs. Al-Hasyr : 20)


Allah subhanahu wata'ala berfirman seraya mengingkari kepada orang yang menyamakan antara dua kelompok dan membaurkan hukum-hukum mereka :


'Maka apakah Kami menjadikan orang-orang islam (sama) seperti orang-orang kafir. Mengapa kamu (berbuat demikian), bagaimanakah kamu mengambil keputusan?'.(Qs. Al-Qalam : 35 - 36)


Dia subhanahu wata'ala berfirman :

'Maka apakah orang yang mukmin (sama) seperti orang yang fasik? (tentu) tidaklah sama'. (Qs. As-Sajadah : 18)


Allah subanahu wata'ala menginginkan adanya garis pemisah yang syar'i antara para wali-Nya dengan musuh-musuh-Nya dalam hukum-hukum dunia dan akhirat. Namun orang-orang yang mengikuti syahwat dari kalangan budak Undang-Undang negeri ini ingin menyamakan antara mereka.


Siapakah yang lebih baik ???


Tentulah Aturan/Hukum Allah Yang Maha Kuasa yang lebih baik.http://saifalirhaby.wordpress.com/2011/11/12/membongkar-kedok-kitab-iblispancasila-dan-uud-1945/

syria

-عمو، ليش عم تصورنا؟
-لنخبر المجتمع الدولي عنكم وعن المخيم يا حبيبتي.
-عمو.. شو يعني "المجتمع الدولي"؟!! 
children :: Uncle ,why are you taking pictures of us??
Photographer :: To tell the international community about you and about the camp, my dear
children:: Uncle,.What does it mean "international community

SYRIA

SYRIA
Hotel Al - Amlu di wilayah Deir Zour...
betul-betul macam kesan perang dunia ke-2...
kalau bangunan dah hancur sebegini.. bagaimana pula penduduknya??

Al-Amlu Hotel in Deir Zour city...
Realy look like the World War 2...
The building is too damage, so how about the people within the city??

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

35 tebusan terkorban di AlgeriaGambar fail merakamkan kompleks pemprosesan gas di In Amenas di timur Algeria yang ditawan kumpulan pengganas, kelmarin. Sebanyak 35 tebusan terbunuh apabila tentera Algeria, semalam melancarkan serangan ke atas kompleks itu bagi menumpaskan kumpulan pengganas yang menahan 191 pekerja kompleks itu sebagai tebusan termasuk dua rakyat Malaysia, kelmarin. - REUTERS
ALGIERS, Algeria 17 Jan. - Sekurang-kurangnya 35 tebusan dan 15 orang pengganas terbunuh dalam serangan pasukan keselamatan Algeria ke atas sekumpulan pengganas yang menawan kompleks pemprosesan gas di In Amenas, di timur negara ini, hari ini.
Nasib dua warganegara Malaysia, yang dikenali sebagai K. Ravi, 48, dari Pulau Pinang dan Lau Seek Siang, 38, dari Sarawak, yang turut menjadi tebusan masih belum diketahui.
Sebanyak dua orang tebusan warga Jepun turut cedera dalam serangan tentera Algeria itu.
Ketua pengganas yang bertanggungjawab menahan kesemua tebusan itu, Abu al-Baraa dilaporkan turut terbunuh dalam serangan udara tentera Algeria itu.
Tentera Algeria menggunakan dua buah helikopter ketika menggempur kompleks tersebut, selepas sekumpulan militan bertindak menawan kompleks berkenaan, awal semalam dan menahan 191 pekerja sebagai tebusan termasuk 41 daripada mereka pekerja asing.
Dua warga Malaysia turut ditahan oleh kumpulan militan itu.
Bagaimanapun, tiada pihak dapat mengesahkan jumlah sebenar pekerja yang dijadikan tebusan oleh kumpulan pengganas terbabit.
Kumpulan pengganas terbabit menuntut kerajaan Algeria menarik balik sokongan kepada campur tangan tentera asing di Mali yang diketuai Perancis serta membebaskan lebih anggota kumpulan itu.
Sementara itu, sebanyak 55 tebusan telah berjaya melarikan diri sebelum tentera Algeria menggempur kompleks itu.
Awal pagi semalam, seorang warga Britain dan seorang warga Algeria terbunuh ketika kumpulan pengganas itu menawan kompleks tersebut. - AFP/REUTERS/AGENSI


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130118/lu_01/35-tebusan-terkorban-di-Algeria#ixzz2IKswhSag
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Arab Saudi beri AS$100 juta kepada PalestinRAMALLAH 17 Jan. - Arab Saudi akan memberi bantuan sebanyak AS$100 juta (RM301 juta) kepada kerajaan Palestin di Tebing Barat bagi meringankan beban krisis bajet yang dialami pihak berkuasa itu, kata pejabat Presiden Palestin, semalam.
Presiden Mahmoud Abbas, bersungguh- sungguh untuk meyakinkan negara-negara Arab supaya menyumbang sebanyak AS$100 juta setiap bulan sebagai 'jaringan keselamatan', sekiranya Palestin berjaya mendapat pengiktirafan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) sebagai sebuah negara.
Kejayaan mendapat status itu pada November tahun lalu itu, bagaimanapun mendapat reaksi negatif daripada Israel yang bertindak menyekat bantuan kepada Palestin.
Abbas mengucapkan terima kasih kepada Arab Saudi yang merupakan penyumbang untuk tempoh jangka panjang kepada kerajaannya. - REUTERS


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130118/lu_09/Arab-Saudi-beri-AS100-juta-kepada-Palestin#ixzz2IKsezMZt
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Lebih 100 lagi terkorban di SyriaBEIRUT 17 Jan. - Lebih 100 orang penduduk maut, termasuk wanita dan kanak-kanak, dalam insiden pembunuhan beramai-ramai terbaharu oleh tentera Syria, dakwa Pertubuhan Pemantau Syria bagi Hak Asasi Manusia, hari ini.
Pertubuhan yang beribu pejabat di United Kingdom itu mendakwa kejadian itu berlaku di kawasan ladang di pinggir bandar Homs, kelmarin.
"Tentera Syria melancarkan pembunuhan beramai-ramai yang mengorbankan 106 orang, termasuk wanita dan kanak-kanak, kelmarin" dakwa pertubuhan itu yang mendapat maklumat daripada aktivis dan pasukan perubatan.
Pembunuhan itu berlaku di sebuah ladang di kawasan antara akademi tentera, pos pemeriksaan tentera dan daerah perindustrian di utara Homs.
Pertubuhan itu mednakwa kawasan itu menjadi tempat perlindungan kira-kira 1,000 orang yang melarikan diri daripada pertempuran antara tentera kerajaan dan pemberontak di tengah bandar Homs.
Sekurang-kurangnya 32 orang dilaporkan ditembak mati oleh tentera, tetapi identiti mereka tidak dapat dipastikan.
Pertubuhan itu menggesa Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) menghantar pasukan penyiasat untuk menyiasat kejadian itu.
Dalam kejadian berasingan, sekurang-kurangnya 10 orang terbunuh, termasuk tujuh kanak-kanak dalam serangan udara terbaharu yang dilancarkan oleh tentera Syria hari ini.
Pengarah Pertubuhan Pemantau Hak Asasi Manusia bagi Syria, Rami Abdel Rahman berkata, mangsa yang terbunuh merupakan tujuh kanak-kanak perempuan, tiga wanita dan seorang lelaki.
Katanya, serangan itu berlaku di daerah Husseiniyeh, wilayah Damsyik yang turut menempatkan pelarian Syria dan Palestin. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130118/lu_06/Lebih-100-lagi-terkorban-di-Syria#ixzz2IKsUcoTC
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Perbicaraan anak Muammar Gaddafi bermulaTRIPOLI 18 Jan. - Kes perbicaraan anak bekas pemimpin Libya, Saif al-Islam Gaddafi atas tuduhan menghina bendera baharu Libya dan memperlekehkan tahap keselamatan negara ini, mula dijalankan di sebuah mahkamah di sini, semalam.
Perbicaraan tersebut dijalankan di mahkamah jenayah di bandar Zintan, yang menjadi lokasi anak Muammar Gaddafi itu ditahan sejak 2011.
Saif turut menghadapi pertuduhan cuba melarikan diri de ngan bantuan sekumpulan wakil Mahkamah Jenayah An tarabangsa (ICC) pada tahun lalu. - dpa


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130118/lu_10/Perbicaraan-anak-Muammar-Gaddafi-bermula#ixzz2IKsEla3v
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Tentera Algeria berjaya selamatkan 604 tebusanALGIERS 18 Jan. - Kira-kira 600 pekerja tempatan dan empat pekerja asing yang ditahan sebagai tebusan oleh sekumpulan militan di kompleks pemprosesan gas di In Amenas, timur negara ini, dilapor telah diselamatkan oleh tentera Algeria dalam satu operasi menyelamat.
Agensi berita tempatan, APS melaporkan, kesemua pekerja rakyat tempatan itu dibebaskan selepas tentera Algeria melancarkan operasi darat dan udara untuk menggempur kompleks berkenaan bagi membebaskan tebusan.
Turut dibebaskan, empat pekerja asing iaitu dua rakyat Britain dan masing-masing satu dari Perancis dan Kenya.
Bagaimanapun, nasib dua rakyat Malaysia iaitu K. Ravi, 48, dari Pulau Pinang dan Lau Seek Siang, 38, dari Sarawak masih belum diketahui.
Dalam perkembangan lain, Amerika Syarikat (AS) turut menghantar sebuah pesawat peninjau tanpa pemandu (drone) untuk meninjau keadaan semasa di kompleks berkenaan. - AGENSI


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130118/lu_11/Tentera-Algeria-berjaya-selamatkan-604-tebusan#ixzz2IKs3MSt4
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Perancis mula lancar serangan darat di MaliBAMAKO 17 Jan. - Tentera Perancis mula melancarkan serangan darat ke atas militan Islam di Mali, hari ini dengan tumpuan serangan di pekan Diabaly dan Konna, yang dikuasai pemberontak.
Serangan itu dilancarkan ketika tentera di negara jiran Algeria mengepung kumpulan militan yang membunuh seorang warga Britain dan seorang warga Algeria serta menjadikan 41 pekerja asing sebagai tebusan bagi menuntut Perancis menamatkan campur tangan di Mali.
Selepas beberapa hari melancarkan serangan udara ke atas kedudukan pemberontak di utara Mali, yang dikuasai pemberontak sejak April lalu, pasukan khas Perancis dan tentera Mali melancarkan serangan darat di tengah pekan Diabaly dan Konna.
Pekan Diabaly ditawan kumpulan militan al-Qaeda, AQIM dipimpin oleh Abou Zeid dari Algeria awal minggu ini.
Menurut tentera Perancis, mereka setakat ini berjaya menguasai jambatan strategik di sungai Niger berhampiran pekan Markala di selatan Diabaly, sekali gus menyekat laluan ke ibu negara Bamako.
Menteri Pertahanan Perancis, Jean-Yves Le Drian berkata, kawasan barat di Diabaly menjadi kawasan kubu kuat kumpulan militan.
Menurut satu sumber keselamatan, pertempuran turut berlaku di Konna, bandar yang ditawan militan pada minggu lalu.
Sementara itu, Menteri Luar Chad, Moussa Faki Mahamat memberitahu Radio France Internationale, negara itu telah menghantar kira-kira 2,000 anggota tentera untuk membantu pasukan tentera Afrika di Mali.
Nigeria pula akan memimpin seramai 3,300 askar dari pelbagai negara Afrika selepas menerima kelulusan Pertubuhan Bangsa-Bangsa bersatu (PBB), selain berjanji menghantar 900 askar.
Menteri Pertahanan Sepanyol pula mengumumkan akan membenarkan Perancis menggunakan lapangan terbangnya, Jerman menghantar dua pesawat pengangkut dan Itali memberi bantuan daripada segi logistik. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130118/lu_05/Perancis-mula-lancar-serangan-darat-di-Mali#ixzz2IKrWcpMx
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Tak cukup bukti tahan PM Pakistan

Penyokong Tahirul Qadri menari ketika mengadakan tunjuk perasaan di Islamabad semalam.
Penyokong Tahirul Qadri menari ketika mengadakan tunjuk perasaan di Islamabad semalam. Islamabad: Ketua agensi antirasuah Pakistan memberitahu Mahkamah Agung semalam beliau tidak mempunyai bukti mencukupi untuk mengambil tindakan terhadap Perdana Menteri, Raja Pervez Ashraf, dan 15 yang lain atas tuduhan rasuah.

Pengerusi Biro Akauntabiliti Negara (NAB), Fasih Bokhari, memberitahu Ketua Hakim Iftikhar Muhammad Chaudhry, siasatan mengenai dakwaan rasuah projek jana kuasa elektrik pada 2010 itu belum siap dan berkata ia mengambil masa untuk mencari bukti mendakwa mereka yang terbabit.

Kemas kini maklumat


Kelmarin, Chaudhry mengarahkan semua yang dituduh atas dakwaan rasuah dana itu ditahan selain meminta NAB me-ngemas kini maklumat kepada mahkamah mengapa ia tidak terjadi.

Pada Mac 2012, mahkamah mengarahkan prosiding perundangan terhadap Raja, yang ketika itu mempunyai hubungan rapat dengan Presiden Asif Ali Zardari dan menyandang jawatan sebagai Menteri Air dan Elektrik ketika projek jana kuasa itu ditubuhkan.

Namun semalam, NAB memberitahu Mahkamah Agung ia adalah Mahkamah Perlembagaan dan tidak boleh menyiasat kes berkenaan.


Tunjuk perasaan
“Mandat kami adalah untuk memastikan penghakiman dilaksanakan,” kata Chaudhry.
Sementara itu seorang ulama, Tahir-ul Qadri, mengetuai berpuluh ribu penunjuk perasaan di luar Parlimen menuntut kerajaan meletak jawatan. - AFP

Nasib 2 rakyat kita tak pasti

Foto
Sebahagian daripada tentera Algeria yang
dikerahkan selepas menerima maklumat kejadian.


Tebusan terperangkap dalam pertempuran askar Algeria, kumpulan penculik

Kuala Lumpur: Nasib dua rakyat Malaysia yang menjadi tebusan pemberontak di Selatan Algeria tidak dapat dipastikan selepas 35 tebusan dilaporkan maut apabila helikopter tentera kerajaan mengebom tempat penahanan mereka.

Dua warga Malaysia yang dijadikan tebusan di Kompleks Kemudahan Minyak dan Gas di Amenas, Algeria itu di kenali sebagai Lau Seek Chiang, 38, dan K Ravi Kuppusamy, 48, masing-masing dari Sarawak dan Pulau Pinang.
Pada masa sama, 14 penyerang bersenjata termasuk Abou El Baraa, ketua kumpulan yang menculik mereka juga dilaporkan terbunuh.


Foto
Menurut agensi berita Mauritania, ANI, tentera Algeria mengepung loji gas In Amenas yang terletak di kawasan terpencil dan menjadi tempat 41 tebusan termasuk dua rakyat Malaysia ditahan sebelum serangan udara dilancarkan.

Stesen televisyen Qatar, Al Jazeera turut menyiarkan laporan sama dengan memetik sumber lain.

Sebelum ini, mengikut laporan awal, 41 warga asing termasuk dua rakyat Malaysia yang dijadikan tebusan itu pagi kelmarin dipercayai dipasang dengan bahan letupan.


Halang serangan
Tindakan itu bagi menghalang pihak berkuasa Algeria menyerang lebih 60 pemberontak berkenaan bagi membebaskan tebusan termasuk dari Amerika Syarikat, Perancis, United Kingdom, Scotland, Jepun, Ireland, Filipina dan warga Algeria.

Kejadian tebusan itu dipercayai sebagai tindak balas pemberontak terhadap kerjasama Algeria dengan tentera Perancis dalam campur tangan di Mali. Pemberontak membunuh dua tebusan.

Warga Malaysia itu dikatakan sempat menghubungi keluarga di tanah air untuk memaklumkan kejadian yang menimpa mereka.
Foto
Penculik menunjukkan tebusan yang disiarkan
 di internet.

Agensi berita asing sebelum serangan itu melaporkan, 15 pekerja asing dan 30 warga tempatan yang menjadi tebusan kumpulan penyerang bersenjata itu berjaya melarikan diri.


Tak dapat sah laporan

Kedutaan Perancis dan sumber kerajaan Algeria tidak dapat mengesahkan laporan itu.

Sementara itu, dalam kejadian penculikan waktu subuh itu, kedua-dua rakyat Malaysia yang bertugas dengan syarikat petroleum Jepun, JGC Corporation berpangkalan di Singapura, dalam perjalanan ke pelantar minyak sebelum bas mereka ditawan.

Difahamkan, sebaik menerima berita itu, keluarga mangsa menghubungi Kementerian Luar bagi mendapatkan perkembangan terkini.

Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman ketika mengesahkan kes penculikan itu berkata, pihaknya sedang memantau perkembangan kejadian itu dan sedang menunggu perkembangan terkini daripada rakan sejawatnya di Algeria, Mourad Medelci jika ada warga Malaysia lain yang turut dijadikan tebusan.

'Komando jaga sultan'

Tunku Ismail menunjukkan surat rasmi kepada FAM berhubung isu keselamatan penyokong dan pemain Johor Darul Takzim di Istana Bukit Pelangi. - Foto NSTP/Zulkarnain Ahmad TajuddinTunku Ismail menunjukkan surat rasmi kepada FAM berhubung isu keselamatan penyokong dan pemain Johor Darul Takzim di Istana Bukit Pelangi. - Foto NSTP/Zulkarnain Ahmad Tajuddin Tunku Ismail perjelas anggota komando untuk keselamatan ayahanda yang juga Kolonel Kehormat Rejimen GGK

Johor Bahru: Anggota Rejimen ke-21 Gerup Gerak Khas Komando (GGK) yang berada di Stadium Sultan Muhammad ke IV, Kota Bharu, ditugaskan sebagai persediaan langkah keselamatan kerana Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar dilaporkan akan berangkat menyaksikan perlawanan pada malam itu.

Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim, berkata kehadiran anggota komando yang berpangkalan di Kem Iskandar, Mersing, Johor itu bukan untuk mengawal atau menjaga pasukan Johor Darul Takzim (DT), sebaliknya sebagai Prosedur Operasi Standard (SOP).
“Ini penting untuk memastikan keselamatan Sultan Johor yang akan berangkat ke stadium berkenaan, lebih-lebih lagi baginda adalah Kolonel Kehormat bagi Rejimen GGK.

“Perkara ini bukan baru kerana dalam program besar seperti Kembara Mahkota Johor (KMJ) yang diadakan setiap tahun, anggota komando sentiasa bersiap sedia ditugaskan untuk menjaga keselamatan Sultan Johor,” katanya pada sidang media di Istana Bukit Pelangi, petang semalam.

Semalam, BH Sukan melaporkan penyokong Kelantan mempersoalkan tindakan PBNJ menempatkan anggota tentera yang lengkap bersenjata berkawal di pintu masuk padang ketika perlawanan Liga Super antara Kelantan dan Johor DT di Stadium Sultan Muhammad ke IV, malam Selasa lalu.

Anggota tentera terbabit dipercayai Askar Timbalan setia negeri Johor (JMF) berkawal di pintu masuk padang berhampiran bilik persalinan dari awal hingga tamat perlawanan.

30 tebusan, 11 pemberontak terkorban di Algeria


ALGIERS: Seramai 30 tebusan dan sekurang-kurangnya 11 pemberontak terbunuh apabila angkatan tentera menyerbu loji minyak dalam usaha membebaskan berpuluh warga Barat dan orang tempatan yang ditawan, kata sumber pasukan keselamatan negara itu.

Dua rakyat Jepun, dua warga Britain dan seorang rakyat Perancis adalah antara tujuh warga asing yang terbunuh manakala lapan lagi tebusan yang turut terkorban ialah warga tempatan. Warga Amerika Syarikat, Norway, Romania dan Austria turut disebut oleh kerajaan mereka sebagai antara mereka yang dijadikan tebusan.
Selepas operasi yang berlarutan sehingga lapan jam selepas tentera kerajaan enggan menunaikan tuntutan penculik untuk meninggalkan negara berkenaan bersama tebusan, mayat tiga rakyat Mesir, dua Tunisia, dua Libya, seorang Mali dan Perancis turut dijumpai.

Kumpulan bersenjata merampas kemudahan minyak penting di gurun itu pada Subuh kelmarin mendesak Perancis supaya menghentikan serangan terhadap pejuang Islam di Mali. - Reuters

Syed Muhammad Naquib Al-Attas


“Allah” is not from Bahasa Malaysia. It is not a national language. It belongs to the language of Muslim all over the world. Therefore your (Arcbishop) argument using this for the word “Allah” does not fit into your idea of God. Because “Allah” does not have a son, It is not one of three (Trinity), that is why out of respect to Allah we can’t allow you to use this.“ But when we Muslim, when we write in English we say God, or when we talk to people we say God but we mean “Allah”…but they cannot say when they speak about God it means “Allah” as they don’t mean it. - Syed Muhammad Naquib Al-Attas

beza orang malaysia dan syria

Kekejaman Basyar

...
Ya ALLAh..sempena keberkatan Hari Jumat ini.....bantulah hambamu ini berjuang menegakkan agamaMu....selamatkanlah mereka ini....berilah balasan setimpal utk mereka di syurga nanti YA ALLAh 

Khas buat pejuang sekalian......

Sheikh Usama Bin Laden

A man who left luxury life and safe home and went to live between mountains in caves to fight in the cause of Allah (S.W.T). 
It's Sheikh Usama Bin Laden (Rahimahullah).

SYRIA

##SYRIA
Nasib rakyat Syria....

The Syrian fate...

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

Syria

This child’s story is one of the most touching stories of our revolution
This is Amal ( hope) she was born today. Amal is the first child to her parents, they waited 12 years to have her, but their joy was missing, her mother died before seeing her little angel after waiting for 12 years.
The treacherous shells deprived her from this huge bless. The medical crew delivered the baby through a cesarean operation.
Kafr nabouda- Hama
January 17, 2013

Syria

Syria # This young man was killed by Assad mortar strikes, his , but known as Hamaz, subhanAllah died with a smile on his face! a shaheed inshaa'Allah!! birth name is Mohammad Mahmood

syria

SYRIA # ALEPPO!!! YA ALLAH!! YA ALLAH!!!!

SYRIA # ALEPPO!!! YA ALLAH!! YA ALLAH!!!!

A LITTLE GIRL'S HEAD IS NO WHERE TO BE FOUND!!!! WHY???!!! ...ASSAD FORCES AND SHIA ALLIES IS THE REASON WHY! 

THEY ARE BOMBARDING CITIES HOMES, TOWNS WITH THEIR WARPLANES DAY IN DAY OUT IN SYRIA! ON THE GROUND THEY ARE LITERALLY SLAUGHTERING OUR SISTERS AND CHILDREN BY KNIVES!!!

THIS IS BLEEDING SYRIA! THAT THE WORLD HAS TURNED THEIR EYES BLIND TOO!!!! YA ALLAH WE ONLY HAVE YOU!

Mantan Komandan Angkatan Darat Inggris Membenarkan bahwa perang di Afghanistan adalah untuk mencegah berdirinya Khilafah.
(Kabar Dunia Islam) - Pada 14 Mei 2010, Mantan pimpinan pasukan angkatan darat Inggris, Jendral Richard Dannatt berbicara pada program BBC Today mengkonfirmasi bahwa perang di Afghanistan adalah 'Perang melawan Islam.'

Ketika berbicara mengenai pendudukan lanjutan Inggris di Afghanistan, Dannatt mengatakan bahwa "Jika kita tidak melawan dan menghadapi agenda yang dimiliki oleh Ummat Islam di Afghanistan Selatan, di Afghanistan atau di Asia selatan, sesungguhnya pengaruh mereka akan tumbuh dan berkembang. Pengaruh itu akan berkembang dengan baik, dan di sini titik pentingnya, kita bisa lihat pengaruh itu bergerak dari Asia selatan ke Timur Tengah lalu ke Afrika utara dan akan mencapai puncaknya pada ke-Khalifahan Islam seperti di abad ke-14 dan 15."

Jadi semua ini bukan mengenai Syeikh Usamah bin Laden, bukan pula mengenai kebebasan, keadilan, kekuatan sosial atau hal-hal seperti itu. Semua ini adalah perang terhadap islam.

Salah satu pembatal keislaman dari 10 pembatal keislaman yang telah di ijma'kan oleh para ulama adalah membantu orang kafir melawan/memerangi kaum muslimin/islam.

Allah Ta'ala berfirman :

Janganlah orang-orang mukmin mengambil orang-orang kafir sebagai wali dengan meninggalkan orang-orang mukmin. Barang siapa berbuat demikian, niscaya ia terlepas dari pertolongan Allah …." [QS. Ali Imran :28].

Imam Ath Thabari berkata," Barang siapa berbuat demikian, niscaya ia terlepas dari pertolongan Allah " maknanya ia telah berlepas diri dari Allah dan Allah berlepas diri darinya karena ia telah murtad dari diennya dan masuk ke dalam kekufuran."[Tafsir Ath Thabari 6/228].

Allah Ta'ala berfirman :

" Kamu melihat orang-orang yang dalam hatinya ada penyakit (kemunafikan) bersegera mendekati orang-orag (Yahudi dan Nasrani) seraya berkata," Kami takut akan mendapat bencana (krisis)." Mudah-mudahan Allah akan mendatangkan kemenangan kepada Rasul-Nya atau suatu keputusan dari sisi-Nya. Maka karena itu orang-orang yang berpenyakit hati akan menyesal terhadap apa yanag mereka arahasiakan dalam diri mereka." [QS. Al Maidah :52].

Syaikh Sulaiman bin Abdullah berkata," Allah menyebutkan bahwa berwala' (loyal) kepada orang-orang kafir meniadakan iman kepada Allah, Rasul-Nya dan kitab yang ditrunkan kepadanya. Allah lalu menyebutkan sebab hal itu adalah karena banyak di antara mereka yang fasiq. Allah tidak membedakan antara yang takut kepada bencana maupun tidak. Demikianlah kondisi orang-orang murtad tadi sebelum mereka murtad, kebanyakan mereka yang fasiq, maka kefasikan mereka menyeret kepada berwala' kepada orang-orang kafir dan murtad dari Islam. Naudzu Billahi min dzalika.' [Risalah Hukmu Muwalatil Ahlil Isyrak, dalam Al Jami' Al Farid hal. 426].


Allah Ta'ala berfirman :

“Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani menjadi pemimpin-pemimpin (mu); sebahagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain. Barangsiapa di antara kamu mengambil mereka menjadi pemimpin, maka sesungguhnya orang itu termasuk golongan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zalim.” (Al-Maidah : 51)

Imam Ath Thabari ketika menafsirkan ayat ini berkata," Siapa menjadikan mereka sebagai (wali) pemimpin dan sekutu dan membantu mereka dalam melawan kaum muslimin, maka ia adalah orang yang sedien dan semilah dengan mereka. Karena tak ada seorangpun yang menjadikan orang lain sebagai walinya kecuali ia ridho dengan diri orang itu, diennya, dan kondisinya. Bila ia telah ridho dengan diri dan dien walinya itu, berarti ia telah memusuhi dan membenci lawannya, sehingga hukumnya (kedudukan dia) adalah (seperti) hukum walinya." [Tafsir Ath Thabari 6/160].

Penjelasan Imam Ath Thabari ini juga ditegaskan lagi oleh para ahli tafsir lain seperti Imam Al Qurthubi (Al Jami' liahkamil Qur'an 6/217), Asy Syaukani (Fathul Qadir 2/50), Al Qasimi (Mahasinu Ta'wil 6/240) dan Ibnu Hazm (Al Muhala 13/35) , juga disebutkan oleh Dr. Abdul Aziz bin Muhammad bin Ali Abdulathif dalam disertasinya, Nawaqidhul Iman Al Qauliyah wal 'Amaliyah, sebagai pembatal keimanan dan penyebab kemurtadan.


Jadi, Berdasarkan firman Allah diatas, orang yang menjadikan orang kafir sebagai Wali/Pemimpinnya maka dia telah murtad dari Islam tanpa di ragukan lagi. Maka siapa yang berdiri satu barisan dengan Kafir Amerika, Inggris & Zionis dalam perang melawan "teroris" (Baca Mujahidin) walau hanya dengan sebuah ucapan maka dia telah murtad dari islam. (KabarDuniaIslam/alhittin.com)

SYRIA

## SYRIA
Ini bukan anak patung, tetapi adalah anak manusia (baby) yang terbunuh akibat letupan di kawasan perumahan mereka.

This is not a toy, but real baby who be kill by bombing in their house..

Hulurkan tangan anda, ringankan beban mereka. Salurkan sumbangan anda ke / Help in abundance, maximize your contributions:

NAME : GABUNGAN SALAM SYRIA
IN MALAYSIA : MAYBANK: 5622-1820-7666
OUTSIDE MALAYSIA : SWIFT CODE : MBBEMYKL
EMAIL: malaysia4syria@gmail.com

syria

 Dengarlah setiap butir perkataan luahan anak kecil ini, dia berdiri di hadapan jenazah keluarganya yang telah disembelih dengan kejam oleh tentera Assad; ayah, ibu, abang, kakaknya yang sedang hamil, dan abang ipar..

Adik ini ingin mengucapkan 'terima kasih' pada pemimpin Islam, terutamanya yang sehingga kini masih bekerjasama dengan Bashar Assad dan yang masih membutakan mata dan memekakkan telinga akan keadaan di Syria.

LINK: http://www.youtube.com/watch?v=Ufy9zWd7cl0&feature=youtu.be

Pengantin baru dah jawab isu dia nikah di siam senyap2

Pengantin baru dah jawab isu dia nikah di siam senyap2. 14 minit dia ambik masa. Antara alasannya ialah

1) dia nikah dgn org filipin
2) terpaksa nikah kat siam sbb nak islamkan minah tu
3) daftar nikah kat Ganu sbb wife org ganu
4) lambat daftar sbb sibuk berceramah
5) x hebahkan sbb nak tarbiyyah wife pakai tutup aurat

Well,

1) kalu stakat disebabkan nikah dgn org filipin, wife pun tau, rasanya prosedur mudah je kalu kat perlis. X de pening kepala pun.

2) dia nak Islamkan minah tu sebab tu nikah kat siam. Maybe jabatan agama Islam malaysia ni x layak utk Islamkan minah tu kot. Maybe kedutaan filipina x de kat malaysia kot.

3) pasal daftar nikah, okey la. No problem.

4) pasal lambat daftar pun, okey la. Cuma nasib baik la dia x kena tangkap basah dalam tempoh tu.

5) x yah tunggu buat kenduri la. Memadai sehari lepas nikah, umum dalam media ke apa ke yg "saya dah nikah lg satu", tunjuk dokumen sekadar elak fitnah dan bagitau umum "saya akan tunjuk siapa isteri saya bila tiba waktunya". Bila ko senyap2 mcm ni, kan susah.

Apa2hal pun, aku xtau la org lain tp aku x kata ko salah nikah kat siam. Aku ucap tahniah lagi. Cuma lepas ni jgn la sorok2..

P/s - dia menyatakan kebanggaannya berjaya mengislamkan sorg kristian. Aku sendiri penah islamkan 3 org sahabat non muslim masa zaman sekolah aku - x perlu dibangga sgt sampai keluar hadis kott..

Member aku pensyarah kolej universiti tempatan pun mengislamkan someone melalui jalan nikah. X de pun dia sampai keluar hadis. Tapi dia bgtau org awal2 dia AKAN NIKAH. Bukan dah berbulan lepas tu baru bgtau. Hik hik hik..

Tahniah fathul bari. Lenkali jgn senyap2 tawww....

http://m.youtube.com/#/watch?v=ktQ-8dK-qVI&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DktQ-8dK-qVI&gl=GB

Alamak, jumpa BUKTI lagi...

Alamak, jumpa BUKTI lagi......Tak syoklaaa.....Maafkan saya penunggu gua...Maafkan saya penunggu gua~~~~

Tahukah anda bahawa antara projek ekonomi UMNO yang pertama adalah “LOTERI UMNO 1951”. Sila rujuk surat di bawah untuk melihat bukti sejarah :