Sunday, September 2, 2012

Persamaan syi'ah dengan yahudi

Persamaan syi'ah dengan yahudi


foto sebelah kiri orang syi'ah meratapi kuburan imam mereka dan foto sebelah kanan yahudi meratapi dinding ratapan mereka

MAKAM PARA SYUHADA PERANG UHUD


Makam Hamzah bin Abdul Muthalib (paman Nabi Muhammad salallahu alaihi wasallam) dan Abdullah bin Jahsyi (sepupu Nabi Muhammad salallahu alaihi wasallam) ditandai dengan batu-batu hitam. Sedangkan 68 makam syuhada berada di sampingnya tanpa ada tanda.

silakan bandingkan makam para sahabat tsb dengan yang ini :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=339432309483402&set=a.332758160150817.78585.272977956128838&type=1&relevant_count=1


Rasulullah Shallallahu’alaihi wasallam memerintahkan untuk meratakan kubur, sebagaimana terdapat di dalam hadits yang diriwayatkan oleh Imam Muslim di dalam Shahih-nya dari Abu Al Hayyaj Al Asady bahwa ia mengatakan, “Ali bin Abi Thalib berkata kepadaku,

أَلَا أَبْعَثُكَ عَلَى مَا بَعَثَنِي عَلَيْهِ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَنْ لَا تَدَعَ تِمْثَالًا إِلَّا طَمَسْتَهُ وَلَا قَبْرًا مُشْرِفًا إِلَّا سَوَّيْتَهُ

“Ketahuilah! Bahwasannya aku mengutusmu
dengan tugas yang Rasulullah Shallallahu’alaihi wasallam dulu pernah mengutusku dengan tugas itu: “Hendaknya jangan engkau tinggalkan satu patung pun kecuali engkau musnahkan, tidak pula kubur yang tinggi kecuali engkau ratakan!” [Dikeluarkan oleh Imam Muslim (3/61). Imam Abu Dawud (2/70), Imam Nasaa’i (51/28), Imam Tirmidzi (2/153-154) dan dihasankannya, Imam Al Hakim (1/369), Imam Baihaqi (4/3), Imam Thayalisy (no. 155) dan Imam Ahmad (741 dan 1074) dari jalur sanad Abu Wa’il darinya. Juga Imam Thabarany di dalam Al Mu’jamus Shaghir (hal. 29) dari jalur sanad Abu Ishaq darinya]


Dan kami yakin para penyembah kubur akan gerah melihat kebenaran ini dan seperti biasa akan keluar cercaan atau tuduhan wahabi. Apa Rasulullah salallahu alaihi wasallam itu wahabi? apa Hadist diatas dari Ali bin Abi thalib radiallahu'anhu tsb adalah dari wahabi..? apa Hamzah bin Abdul Muthalib radiallahu'anhu wahabi..? 

HANYA ORANG BERAKAL DAN YG PUNYA OTAK LAH YG BISA MENERIMA KEBENARAN INI...!!!

Terkini : Gambar Sekumpulan Puak Pencacai Yang Mengganggu Tazkirah Maghrib Oleh DS Anwar Ibrahim.

Terkini : Gambar Sekumpulan Puak Pencacai Yang Mengganggu Tazkirah Maghrib Oleh DS Anwar Ibrahim. Mereka Menggunakan Pembesar Suara Menghala Ke Dalam Masjid Dan Memaki Hamun DS Anwar Ibrahim..
demokrasi di Malaysia....jauhi politik kotor sebegini...

felda bakal lingkop

jahatnya umno

Kata pepatah,,kerana pulut santan binasa..kerana PULUT jugaklah Braheng Ali binasa.

Kata pepatah,,kerana pulut santan binasa..kerana PULUT jugaklah Braheng Ali binasa.. mananya... MEMBAZIR TAHAP SETAL YANG DIKENAL... pastu buat pijak pijak kaki dek bebudak skolah..bersepah habis.. mcm setan bukan?
 

Kempen SARAF secara senyap yg dimainkan di tv sekarang ni berniat jahat.

Kempen SARAF secara senyap yg dimainkan di tv sekarang ni berniat jahat. MENGAMBARKAN KEAMANAN HANYA DAPAT JIKA MEMILIH BN merupakan kerja jahat bagi melangsungkan kemenangan BN pada pru13 nanti.. supaya apa? supaya skandal2 dan salah laku mereka selamat tampa dibicarakan..jijik bukan?

Pilih keamanan HANYA DENGAN PILIH UNDI KPD PR!!!!

p/s: tip nak percepatkan BN jatuh.. SHARED selepas baca.. tq
 

FITNAH TELAH D JAWAB ...BAS MEDEKA RAKYAT D SEWA SELAMA 6 BULAN BUKAN SEPERTIMANA D NYATAKAN OLEH KAKI2 FITNAH UMNO/BN
 

TGNA turun padang melihat sediri hasil kerja umno/bn yg kianat pada bas MERDEKA RAKYAT ...

bas Pakatan Rakyat kena "Sabotaj"

Terkejut kita sekitar subuh pagi tadi dapat call mengatakan bas Pakatan Rakyat kena "Sabotaj"...! Mesti ada akan kata ini sabotaj sendiri sebelum statement polis dan pasti ada yang akan menuduh rakyat kelantan jahat. Kenapa perlu sampai macam ni. Hmmmmm...
 

satu stadium tak solat jumaat keranamu najib

woikk... KOT YA SATU STADIUM TAK SOLAT TU MENGAKU JER LA TU 1 KESALAHAN.. TAK PAYAH LAH NAK TEGAKKAN BENANG BASAH!!! MEH KLIK KAT LINK NIH .. BLAJAQ...

http://www.e-solat.gov.my/solahBM.php
 

Kantoi.. bukti terkini UMNO pergunakan intitusi kerajaan untuk kesenangan mereka.

Kantoi.. bukti terkini UMNO pergunakan intitusi kerajaan untuk kesenangan mereka.. kalau PR.. ceh. PR nak bagi sumbanggan pun di halaunya..mereka tak reti nak membezakan harta milik umno dan kerajaan...

TV3 penyebar fitnah

Puak baghal buat hal.

Puak baghal buat hal. Dsai sedang sampaikan kuliah mahgrib di sebuah masjid dan puak baghal yang dipercayai ahli perkasa cetuskan provokasi. Dorang kacau speaker, lampu dan buat kecoh dalam masjid. Baghal2 neh mungkin lupa yang dsai tu orang islam dan tak berdosa pun bagi tazkirah pendek. 

-Acik

APA MACAM?

Rakyat yang anti jenayah tertunggu-tunggu kenyataan polis dan tindakan hasil siasatan berkaitan bas Jelajah Merdeka PKR dipecah cermin dan disimbah cat di Kota Bharu ... APA MACAM?
 

Tip Mengasuh Bayi Dengan Mudah
Seorang sahabat saya memberi petua,

“Untuk mendapatkan anak yang mudah dijaga, bacalah al-Quran 30 juzuk sepanjang tempoh kehamilan. Niatkan khatam untuk bayi dalam kandungan”.

Sahabat itu bercerita pengalamannya,

“Seseorang memberikan petua ini semasa saya hamil anak pertama namun saya tidak pernah amalkan. Saya masih membaca al-Quran namun tidak pernah khatam.

Ketika hamil anak ke 4, saya mula membaca al-Quran untuk janin dalam kandungan. Alhamdulillah, saya dapat khatam 30 juzuk sepanjang tempoh hamil 9 bulan. Bacaan-bacaan itu saya niatkan untuk bayi dalam kandungan.

Setelah ia dilahirkan, saya dapati bayi yang dibacakan al-Quran 30 juzuk lebih mudah dijaga berbanding 3 anak terdahulu.

Semasa bayi, dia tidak banyak meragam. Meskipun begitu, kita tetap harus bersedia melayani kerenah biasa seorang bayi yang merengek ketika mengantuk, lapar atau napkinnya basah.

Saya rasa sungguh berbeza mengasuh bayi yang dikhatamkan al-Quran dan yang tidak dikhatamkan”.

Saya tidak bertangguh untuk mengamalkan pesanan sahabat tersebut. Sejak hamil anak sulung, saya berusaha membaca al-Quran sehingga khatam 30 juzuk. Alhamdulillah, saya berjaya melakukannya meskipun sering berdepan dengan keadaan diri yang serba kekurangan. Kekurangan yang dimaksudkan ialah menguruskan rutin harian yang memakan banyak masa dan juga alahan semasa hamil.

Alhamdulillah, saya dapati anak-anak mudah dijaga semasa kecilnya. Meragam biasa-biasa itu adalah juga. Namun tidak pernah berdepan dengan anak-anak yang menangis berpanjangan. Sebagai seorang yang suka bermusafir bersama suami, anak-anak biasa di bawa berjalan jauh sejak mereka bayi. Ibu saya dan ibu mertua selalu bimbangkan anak-anak kami bila kami berjalan jauh. Mereka bimbang anak-anak menangis dan meragam tanpa henti. Alhamdulillah, sehingga saat ini, anak-anak selamat berada dalam lindungan Allah.

Semasa hamil anak kelima, saya tidak berjaya mengkhatamkan al-Quran kerana alahan dan keadaan diri yang semakin teruk. Saya mengalami alahan sehingga hampir waktu bersalin. Sementelah saya berada di Sydney lebih kurang 3 bulan pada bulan-bulan akhir kehamilan. Sydney pada masa itu musim dingin. Cabaran yang dihadapi adalah lebih besar.

Allah tahu saya berusaha membaca al-Quran sedikit demi sedikit dan mempunyai azam untuk mengkhatamkannya sebagaimana kehamilan yang lepas-lepas. Apakan daya, tanpa izinNya, saya tidak berdaya melakukanNya. Saya pasrah pada ketentuan Allah.

Alhamdulillah, anak kelima adalah paling mudah dilahirkan dan juga paling mudah dijaga.

Oh ya… saya tidak amalkan membaca surah-surah tertentu seperti Surah Maryam, Surah Yusuf, Surah Yasin dan lain-lain sebagaimana yang pernah diamalkan sesetengah orang. Saya belum menemui nas yang menyatakan kelebihan membaca surah tertentu semasa hamil. Sebaik-baiknya, bacakan semua al-Quran untuk janin dalam kandungan.

Sesungguhnya Allah itu amat memahami hamba-hambaNya.

Ummu Abbas
6.26pm
28 Muharram 1431H

sumber : sayangIslam.com

LAWAN TETAP LAWAN

Mana janji Najib Razak UNTUK MANSUHKAN AKTA ZALIM ITU..

Saudara Kamaruddin Mustafa pulang ke kampung halamannya di Paka untuk menatap wajah ibu yg dijemput pencipta buat kali terakhir. Beliau merupakan tahanan ISA yg msh belum dibebaskan.

Mana janji Najib Razak UNTUK MANSUHKAN AKTA ZALIM ITU...INI BUKAN JANJI DITEPATI, INI BUKAN JANJI DICAPATI MALAH INI ADALAH JANJI PENIPU!
 

Terkini dari KEDAH .... Ahli Perkasa mencetuskan provokasi ketika DS @anwaribrahim hendak menyampaikan tazkirah.

Terkini dari KEDAH .... Ahli Perkasa mencetuskan provokasi ketika DS @anwaribrahim hendak menyampaikan tazkirah.

- Ahli Perkasa mencetuskan provokasi ketika DS @anwaribrahim hendak menyampaikan tazkirah.

- Ahli Perkasa mengeluarkan kata2 kesat & membaling kasut kedalam masjid ketika tazkirah disampaikan.

- Tazkirah Maghrib DS @anwaribrahim diteruskan w/pun lampu masjid & speaker dipadamkan

P/S : Masjid pun dah tak tau nak hormat......lihat dan nilaikan sendiri betapa terdesaknya...

MARI KITA MENGENANG SEJARAH......2 SEPTEMBERKetika waktu ini 14 tahun dulu ramai yg terduduk berkerut dahi. Tertanya2 apa sebenar yg terjadi? Tiada FB, twitter. Info Internet terhad. harapkan rtm1,2 dan TV3 suku jer...

Tapi kini segala-galanya telah berubah....kalau berbohong pagi tghhari rakyat sudah tahu fakta sebenar.....

2 september 1998 - DSAI dipecat dan telah menyemarakkan semangat perubahan di Malaysia.... 

P/S ; Berdarah jugalah telinga wa zaman tu....kuikuikui

muhasabah diri utk kaum hawa y masih tdk menutup aurat.. :(

jangan undi syaitan

Rakyat bangun menentang kerzaliman

MENJAWAB SYIAHRasullulah s.a.w tersenyum kagum ketika Abu Bakar r.a dicela?? 

Salah satu kesalahan fatal syiah imamiyah adalah menukil teks hadith-hadith sunnah di luar konteks dan difahami dengan cara yang salah

InsyaAllah, dalam artikel yang ringkas ini akan dijelaskan isu yang dimaksudkan

Abu Bakar dicaci dalam Musnad Ahmad?

Web syiah menyebutkan berikut

" Khalifah Abu Bakar telah dicaci oleh seorang lelaki di hadapan Rasulullah SAWA. Tetapi Nabi SAWA tidak melarangnya sebaliknya beliau tersenyum pula, Ahmad bin Hanbal meriwayatkan bahawa seorang lelaki telah mencaci Abu Bakar dan Nabi SAWA sedang duduk, maka Nabi SAWA kagum dan tersenyum.[Ahmad bin Hanbal, al-Musnad, VI, hlm.436]"

Syiah ingin tonjolkan bahawa Rasulullah sallahu a’alaihi wassalam senyum dan kagum dengan tindakan pencela Abu Bakar r.a

Teks dalam Musnah Ahmad tidak dipaparkan, sebaliknya dinukil dengan tidak amanah dan diberikan kefahaman sendiri yang batil 

Bahkan mereka memasukkan nukilan batil di atas sebagai salah satu ijitihad Abu Bakar r.a yang salah???

Teks penuh Musnad Ahmad

Berikut dipaparkan teks penuh dari Musnad Ahmad

9624 - حَدَّثَنَا يَحْيَى، عَنِ ابْنِ عَجْلَانَ، قَالَ: حَدَّثَنَا سَعِيدُ بْنُ أَبِي سَعِيدٍ، عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ، أَنَّ رَجُلًا شَتَمَ أَبَا بَكْرٍ وَالنَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ جَالِسٌ، فَجَعَلَ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَعْجَبُ وَيَتَبَسَّمُ، فَلَمَّا أَكْثَرَ رَدَّ عَلَيْهِ بَعْضَ قَوْلِهِ، فَغَضِبَ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَقَامَ، فَلَحِقَهُ أَبُو بَكْرٍ، فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللهِ كَانَ يَشْتُمُنِي وَأَنْتَ جَالِسٌ، فَلَمَّا رَدَدْتُ عَلَيْهِ بَعْضَ قَوْلِهِ، غَضِبْتَ وَقُمْتَ، قَالَ: " إِنَّهُ كَانَ مَعَكَ مَلَكٌ يَرُدُّ عَنْكَ، فَلَمَّا رَدَدْتَ عَلَيْهِ بَعْضَ قَوْلِهِ، وَقَعَ الشَّيْطَانُ، فَلَمْ أَكُنْ لِأَقْعُدَ مَعَ الشَّيْطَانِ "ثُمَّ قَالَ: " يَا أَبَا بَكْرٍ ثَلَاثٌ كُلُّهُنَّ حَقٌّ: مَا مِنْ عَبْدٍ ظُلِمَ بِمَظْلَمَةٍ فَيُغْضِي عَنْهَا لِلَّهِ عَزَّ وَجَلَّ، إِلَّا أَعَزَّ اللهُ بِهَا نَصْرَهُ، وَمَا فَتَحَ رَجُلٌ بَابَ عَطِيَّةٍ، يُرِيدُ بِهَا صِلَةً، إِلَّا زَادَهُ اللهُ بِهَا كَثْرَةً، وَمَا فَتَحَ رَجُلٌ بَابَ مَسْأَلَةٍ، يُرِيدُ بِهَا كَثْرَةً، إِلَّا زَادَهُ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ بِهَا قِلَّةً

Terjemahan: Diceritakan kepada kami Yahya dari Ibnu Ajlan, katanya: diceritakan kepada kami Sa’id bin Abi Sa’id dari Abu Huraira, ‘Ada seorang laki-laki yang mencaci Abu Bakar dan Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam sedang duduk, maka beliau hairan dan tersenyum. Ketika Abu Bakar membantahnya, Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam menjadi marah dan berdiri. Abu Bakar mengikutinya kemudian berkata, “Wahai Rasulallah, dia mencaci diriku dan anda duduk, tapi ketika aku membantah beberapa perkataannya anda marah dan berdiri”. 

Beliau Shallallahu ‘alaihi wa sallam menjawab, “Sesungguhnya ada bersamamu malaikat yang membantahnya. Tapi, ketika engkau membantah sebahagaian perkataannya, ada syaithan yang datang, dan tidaklah aku mahu duduk bersama syaitan.”

Kemudian baginda berkata, ‘Ada tiga perkara yang menjadi hak seorang hamba, tidaklah seorang hamba yang terzalimi dengan satu kezaliman lalu dia serahkan kesemuanya kepada Allah kecuali ia akan berikan pertolongan, tidak seseorang yang membuka pintu kedermawanannya yang dengannya ia dapat menyambung hubungan silaturrahim kecuali Allah akan limpahkan hartanya untuknya, dan tidaklah seseorang membuka pintu permintaan dengannya ia berharap untuk mendapat limpahan harta kecuali Allah ‘azza wajjala akan jadikan ia kekurangan 

Rujukan: Musnad Ahmad, Musnad Abu Hurairah radiyyAllahu a’nhu, 15/390. hadith no 9624

Syeikh Syu’aib al-Arnauth, pentahqiq kitab Musnad Ahmad telah menilai hadith di atas sebagai Hasan lighairihi.

Beliau juga menyatakan hadith ini telah diriwayatkan al-Qudai’ dalam Musnad Shihab (820), al-Baihaqi dalam sunannya 10/236, kitab Adab (149/150), Syuabul Iman (6669) Abu Daud (4896/7), al-Baghawi (3586) dan al-Bukhari dalam tarikhnya (2/102), 

Kita tidak akan membahaskan status sanad periwayatan hadith ini walaupun dalam statusnya masih boleh dipertikaikan

InsyaAllah, kita akan menjawab kaedah penghujahan syiah yang batil berkenaan teks hadith ini

Maksud senyum dan kagum

Analisis minda yang bersih dan terang menjelaskan kekaguman dan senyumnya Rasulullah sallahu a’alaihi wassalam adalah kerana tindakan Abu Bakar r.a.

Abu bakar r.a pada awalnya telah mendiamkan diri dari menjawab celaan lelaki itu

Sebab itulah dalam nasihat baginda, perkara pertama yang diucapkan adalah nasihat supaya bersabar dengan kezaliman

“tidaklah seorang hamba yang terzalimi dengan satu kezaliman lalu dia serahkan kesemuanya kepada Allah kecuali ia akan berikan pertolongan”

Dalam konteks ini, lelaki tersebut telah mencela Abu Bakar r.a, dan dia pada awalnya tidak bertindak balas sehingga Rasulullah tersenyum dan kagum dengan tindakannya. Ini ditambah pula dengan kehadiran malaikat disisi Abu Bakar r.a

“Beliau Shallallahu ‘alaihi wa sallam menjawab, “Sesungguhnya ada bersamamu malaikat yang membantahnya”

Namun apabila Abu Bakar r.a mula menjawab lelaki tersebut, ketika itulah baginda marah dan lantas pergi.

Ini sebagai nasihat kepada Abu Bakar r.a secara khusus dan kepada kita secara umumnya

Ternyata hadith ini jika ia sahih, ia bukan seperti apa yang disebutkan oleh web-web syiah

Kita nasihatkan agar web-web syiah amanah dalam menukil dan menganalisa teks hadith dengan benar

Ulasan tambahan dan kesimpulan

Hadith ini masih memerlukan syarahan lengkap akan bagaimana sikap kita apabila dicaci dan apakah haram mutlak jika kita membalas cacian tersebut. Namun itu bukanlah fokus utama artikel ini. 

Fokus artikel ringkas ini adalah untuk membongkar tindakan tidak amanah web-web syiah yang menukil riwayat Musnad Ahmad, kemudiannya memahaminya dengan cara yang amat dangkal

Bagaimana mungkin Rasulullah s.a.w kagum dan tersenyum dengan tindakan pencela sedangkan baginda sendiri mengharamkan perbuatan mencela sahabah???

WaAllahu a’alam

http://titian-sebenar.blogspot.com/2012/08/rasullulah-tersenyum-kagum-ketika-abu.html#more

MOHON DISEBARKAN.

FRU tak FRU, ABU tetap ABU! Truk mereka berjaya di TROLL kan ! KEHKEHKEH......

BONGKAR, Sebab Masjid Al-Aqsa retak

BONGKAR, Sebab Masjid Al-Aqsa retak [GAMBAR]
Share to Facebook
Mengapa Yahudi Menggali Di Bawah Masjid Al-Aqsa?

Mengapa Yahudi Menggali Di Bawah Masjid Al-Aqsa?

Mengapa Yahudi Menggali Di Bawah Masjid Al-Aqsa?

Penggalian di bawah Masjid Al-Aqsa sedang dijalankan..

Lihatlah pengalian di bawah Masjid Al-Aqsa. Cukup cemas, bahaya dan merosakkan asas binaan Masjidil Al-Aqsa. Jika sebelum ini anda membaca melalui portal dan media yang berat sebelah. Kini saksikanlah sendiri kerosakan yang teruk akibat kerja pengalian ini. Keretakkan merata-rata di tiang besar, lantai dan dinding masjid yang suci bagi umat Islam.

Kenapa pencerobohan harus dilakukan kepada Masjidil Al-Aqsa?

Mereka begitu bangga dengan hasil kerja mereka (gambar di bawah Masjid)

Kenapa pencerobohan harus dilakukan kepada Masjidil Al-Aqsa? Adakah disebabkan nilai tanahnya atau lain-lain sebab musabab yang dikehendaki oleh Yahudi!Nabi Sulaiman A.S Dan Rahsia Yang Tertanam Di Bawah Masjidil Al-Aqsa.

PAKATAN TIADA NIAT TUKAR BENDERA TAPI UMNO YANG BUTA SEJARAH – DS ANWAR IBRAHIMPakatan Rakyat tiada niat menukar Jalur Gemilang apabila menawan Putrajaya kelak pada pilihan raya umum akan datang, kata Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Tidak ada niat untuk kita tukar bendera Malaysia. Hanya Umno yang tak mahu belajar sejarah pejuang terdahulu. Ada kita dengar fatwa dari Haji Hadi (Awang)? Tidak ada. Ada (Lim) Kit Siang keluar kenyataan? Tidak ada,” katanya.

Bagaimanapun, beliau kesal kerana orang Umno buta sejarah dan tidak kenal bendera Sang Saka Mera Putih yang menjadi simbol perjuangan kemerdekaan sejak zaman pra-merdeka.

“Sang Saka Merah Putih adalah bendera perjuangan kemerdekaan. Anak-anak muda yang kibar bendera itu pada malam kemerdekaan ke-55 itu mahu kita ingat kembali pejuang-pejuang kemerdekaan.

“Mereka berjasa. Dr Burhanuddin Al-Helmy dari Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM). Selepas itu jadi Presiden Pas. Datuk Onn (Jaafar) juga. Dia bijak dan keluar. Sama macam saya juga, bijak dan keluar Umno,” katanya sambil berseloroh.

Beliau berkata demikian depan lebih 3,000 hadirin di majlis jamuan hari raya KEADILAN Changlun, petang tadi berikutan juak-juak Umno mentohmah kononnya Pakatan akan menukar bendera jika menang.

Terdahulu, Anwar bersama Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Datuk Dr Mansor Osman bersama Pesuruhjaya Pas Perlis, Hashim Jasin hadir jamuan raya KEADILAN Perlis di pekan Kuala Perlis.

Dalam isu lain, Anwar berkata, Umno memainkan isu jemputan sambutan malam Ambang Kemerdekaan ke-55 dengan Istana Selangor di Shah Alam minggu lalu kerana kehabisan modal politik.

“Tidak ada isu. Tapi, tak mengapa. Kita boleh minta Menteri Besar Selangor (Tan Sri Khalid Ibrahim) mengadap (Sultan Selangor). Tidak ada masalah,” katanya.

Program jelajah Merdeka Rakyat diteruskan dengan program tazkirah di Masjid Al-Hussin, Seberang Pumpong, Alor Setar manakala ceramah perdana jam 9 malam ini di Stadium Darulaman, Kedah.

LINK : http://www.keadilandaily.com/pakatan-tiada-niat-tukar-bendera-tapi-umno-terbukti-buta-sejarah-anwar/
 —

Video wartawan AS hilang muncul di YouTube

WASHINGTON: Satu klip video muncul di Internet memaparkan seorang wartawan Amerika Syarikat (AS) yang hilang di Syria - dianggap maklumat pertama mengenainya sejak dia gagal dihubungi Ogos lalu.

Dua pertubuhan berita yang mengupah wartawan bebas itu berkata, klip video selama 47 saat di YouTube itu memaparkan imej Austin Tice yang ditutup matanya.


Bagaimanapun, ia tidak mencukupi untuk mengetahui di mana atau bagaimana keadaan Tice. Video itu bertarikh 26 September tetapi hanya disedari keluarga serta rakan Tice di AS semalam. Dalam video itu, Tice, 31, diheret beberapa lelaki bersenjata keluar dari sebuah kenderaan.

Dia mengucapkan beberapa perkataan Arab, termasuk kalimah Bismillah serta syahadah sebelum berkata (dalam bahasa Inggeris): “Jesus, Jesus.” Sebelum ini, Tice bertugas untuk The Washington Post dan McClatchy Newspapers. Kedua-dua agensi itu memang selama ini mendesak dia dibebaskan. Editor Eksekutif The Washington Post, Marcus Brauchili, berkata mana-mana pihak yang menahan Tice perlu membebaskan wartawan terbabit tanpa mencederakannya. “Tice seorang wartawan yang menjalankan tugasnya. Dia perlu dibenarkan kembali kepada keluarganya,” katanya. - AFP

“tanah yang dijanjikan”

Zionis pernah menyebut bahawa kawasan diantara sungai Nil dan Furat sebagaimana adanya “tanah yang dijanjikan”. Mereka harus membina kuil asal untuk menyambut kedatangan Dajjal.
Jadi Di Mana Tapak Kuil Sion Yang Asal?

Bukti arkeologi dan sejarah membuktikan bahawa runtuhan kuil asal Sion adalah di bawah Kuil Sulaiman. Ini sebabnya mengapa yahudi/zionist ingin menghancurkan Masjidil Al-Aqsa supaya mereka dapat membangunkan semula kuil dibawah Masjidil Al-Aqsa.


Gambaran Temple of Salomon oleh pelukis

Perkara ini menjelaskan mengapa Kerajaan AS begitu baik dengan Israel. Mereka mempunyai tujuan yang sama, dan kepercayaan bersama. Mereka bekerja untuk sebuah kekuatan yang jauh lebih besar, dan jauh lebih jahat dan penuh dengan penipuan. Inilah sebabnya mengapa dasar luar negeri AS adalah pro-Israel, bahkan mereka mengetepikan rakyat mereka sendiri. Inilah sebabnya mengapa mereka membiarkan Palestin diserang berkali-kali. Mereka memang berniat untuk menghancurkan Masjidil Al-Aqsa.Dan inilah sebabnya mengapa mereka menggambarkan orang-orang Arab dan Muslim sebagai pengganas. Mereka ingin menghasut dan mengubah dunia supaya melawan dan membenci orang Islam, kerana faktanya adalah, orang-orang yang akan terus mempertahankan Masjid Al-Aqsa adalah orang-orang Muslim. Muslim memahami pentingnya Masjidil Al-Aqsa, ia adalah kiblat pertama umat Islam. Oleh kerana itu orang-orang Muslim adalah musuh dajjal dan Amerika adalah murid-murid Dajjal.Dalam Al-Quran mengatakan bahawa salah satu tanda akhir zaman sebelum kedatangan Dajjal adalah runtuhannya Masjidil Al-Aqsa yang sedang berlaku sebagaimana yang anda baca ini.

Semoga Allah SWT melindungi kita semua dari kejahatan Dajjal dan pengikutnya. Semoga cahaya Islam bersinar terang dari sebelumnya.Dan bukti kedatangan Dajjal dan akhir zaman adalah kehancuran Masjidil Al-Aqsa.-

Sabah, Negeri Termiskin Di Malaysia!

Sabah, Negeri Termiskin Di Malaysia!

oii pak najib,negeri bawah BN/UMNO pon tak selesai masaalah2 wajib rakyat,usahlah nak hina negeri PR..

Nasha...Ketua Ulamak Muda UMNO yang baru ??

Nasha...Ketua Ulamak Muda UMNO yang baru ??

Dicatat oleh ustazcyber di 3:35:00 PTG

Gambar dari Himpunan Hijau Raub, 902

AIR DI SWASTA KRONI KAYA RAYA, RAKYAT DERITA20 April 1999, detik permulaan kenaikan tarif air di Johor secara berjadual. Syarikat Air Johor Sdn Bhd(SAJ) yg mendapat konsesi penswastaan air selama 30 tahun, diberikan hak sebanyak 7 kali membuat semakan tarif air.

Saham SAJ dimiliki oleh Lambang Optima Sdn Bhd sebanyak 80%; walhal pemegang utama atau 99.9% saham syarikat ini adalah Dato' Hamdan Mohamad, Presiden Ranhill Utilities Bhd. Orang Johor tau keakraban beliau dengan pimpinan Kjaan Negeri. Dulu hidupnya macamana dan bila dapat kuasai Air, kaya rayanya beliau.

Hampir semua projek SAJ spt pembinaan loji pengeluaran air, pembinaan empangan, mengganti paip lama dengan yg baru dan peningkatan loji air sedia ada diberi kpd Ranhill yg nilainya ratusan juta setahun.

Dalam jangkamasa penubuhan Ranhill Utilities pada 30 ogos 2000, sesingkat pada 27 Jun 2002 sahaja sudah disenaraikan di BSKL!
Untung berlipat ganda kerana berniaga AIR....

Unjuran tahun 2000, 34% daripada 654,393 pengguna air domestik menggunakan air antara 16-30 meter padu. Jika 25 meter padu pada tahun 2000 tarifnya RM11.50 sebulan, semakan kali ke 7 pada tahun 2026, tarif air ialah RM53.41 sebulan. Namun, realitinya baru tahun 2012; bil air begitu tinggi dan melampau. Saya pasti jika BN terus berkuasa di Johor pada tahun 2026, tarif air akan melambung ratusan ringgit pada kadar meter padu di atas.

Pemimpin BN selalu mendakwa penswastaan bekalan air memberi manfaat kepada rakyat kerana kualiti perkhidmatan jauh lebih baik. Mereka tuding Kelantan dan hentam macam2. Kononnya air kotor, bekalan air selalu terputus dll. Kualiti perkhidmatan air di Johor hebat sangatkah?
Sejujurnya orang Johor lebih maklum termasuk kawasan yg seringkali terputus bekalan air. 

Kalau begitu mana lebih baik, tarif air paling tinggi di Johor; berbanding 20 meter padu air percuma di Selangor?

Pastinya, beban rakyat bertambah; hidup derita...kroni kaya raya!

melayu penang

 

Orang hilang

MISSING PERSON

Nama: Rafidah Abdul Jamal
Umur: 36 tahun
Tempat Tinggal: USJ One Avenue Condo, Subang (bersendirian pada hari sebelum dan semasa kejadian)
Pejabat: Hong Leong MSIG Takaful PJ
Kali terakhir ke tempat kerja pada pagi 27 August 2012. Sms to boss pada 8.42pagi untuk bagitahu yg dia akan sampai jam 9.15am. Kemungkinan besar
dah naik taxi masa tu sbb boleh estimate waktu bila akan sampai ke office.
Sebarang maklumat, sila hubungi SUFFIAN 0192822360

melayu kedah

Datuk Abdul Aziz Rahim

Negara Zina : Bayi perempuan ditemui di hadapan kedai surat khabar...Hudud tak sesuai kat Malaysia kan...!!!

Negara Zina : Bayi perempuan ditemui di hadapan kedai surat khabar...Hudud tak sesuai kat Malaysia kan...!!!

KUALA TERENGGANU- Seorang bayi perempuan yang sihat dan cukup sifat ditemui di hadapan sebuah kedai menjual surat khabar di Jalan Sultan Omar di sini, hari ini.

Bayi yang dibalut dengan tuala berwarna biru dan hanya memakai lampin itu diletakkan dalam sebuah beg pakaian dan ditinggalkan di hadapan pintu kedai berkenaan.

Rozlan Shahril Hamzani, 31, yang menemui bayi itu ketika ingin memulakan perniagaan pada pukul 6 pagi, berkata beliau mendengar suara bayi menangis tetapi tidak menghiraukannya apabila bunyi tangisan itu hilang tidak lama kemudian.


"Masa nak buka kedai, saya nampak ada beg depan pintu dan tidak menyangka di dalamnya ada bayi. Saya terus alih (beg) letak atas bangku sebab ia diletak betul-betul di depan pintu kedai," katanya kepada pemberita ketika ditemui di tempat kejadian.

Rozlan Shahril berkata beliau kemudian memulakan kerja memasukkan sisipan surat khabar di perhentian bas sebelah kedai itu sebelum sekali lagi mendengar bunyi tangisan bayi.

"Masa itulah baru saya cuba periksa beg itu dan mendapati beg itu tidak ditutup...saya terkejut apabila nampak ada bayi dalam beg itu," katanya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu ACP K. Manoharan berkata bayi berkenaan dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ).

"Doktor mengesahkan bayi itu sihat dan dipercayai dilahirkan beberapa hari yang lalu berdasarkan keadaan bayi itu," katanya.

Beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan. -Bernama

p/s: Inilah umat yang dibanggakan oleh generasi sekarang.. Janji, momokkan negara maju dan aman damai tu terus berkumandang, selagi itulah segala permasalah negara dan umat tidak akan dipandang berat oleh generasi yang ada ini..

Apa pun, HIDOP MELAYU!!

lembu syahrizat dok rilex

lidah keling putaq belit sampai tua...

Cepatnya "Setan Yang Dikenali" si Mahathir lupa diri!!

Meh gua nak ingatkan si madey balik!! Ada tak dia sebut kat bawah ni perkataan HUDUD PAS? Kalau dah jenis tak reti agama tu jgn ler buat2 pandai! Kan dah mengaku jadi setan!!

1- (Kenyataan Mahathir pada 14 Julai 1992 kepada wartawan). Apabila hukum rejam batu sampai mati kepada penzina dan potong tangan kepada pencuri, nescaya ramailah rakyat Islam yang mati dan kudung tangan. Ini sangat memalukan umat Islam kerana orang bukan Islam akan sempurna sifatnya dan boleh meneruskan kerja.

2- Ucapan Mahathir pada 30 April 1992 di perjumpaan Ketua2 Umno bahagian Johor). Saya nak tahu siapakan di antara ahli2 Pas yang sanggup memotong tangan orang jika hudud dilaksanakan di Kelantan. Barangkali Nik Aziz akan melakukannya. Jika benar kita nak tengok apa yang berlaku selepas hukum itu nanti.

3- Ucapan Mahathir pada 2 Mei 1992 di Papar Sabah). Bagaimana kita boleh maju kalau orang Islam sudah tidak ada tangan dan kaki. Bagaimana mereka mahu bersaing dengan bangsa2 lain kalau sifatnya sudah tidak cukup. Hukum Hudud tidak sesuai dilaksanakan di negara ini yang mempunyai rakyat berbilang kaum dan agama.

4- (Kenyataan Mahathir kepada para wartawan pada tahun 1994 selepas mesyuarat MT Umno). Saya ingin memastikan bahawa negeri2 yang diperintah oleh BN tidak akan melaksanakan hukum hudud.

5- (Ucapan Mahathir pada 14 Ogos 1994 di Pasir Mas Kelantan). Sukar dilaksanakan hukum syarak kerana masyarakat Malaysia bukan seratus peratus Islam.

6- Ucapan Mahathir pada 3 Mac 1994 di Pusat Bahasa Arab, Nilam Puri, Kelantan. Apakah hukum hudud mesti dilaksanakan juga walau apa pun keadaan sehingga mendatangkan mudarat kepada orang Islam. Apakah dalam keadaan Islam sudah lemah, hukum2 yang boleh melemahkan lagi orang Islam mesti dilaksanakan?

7- (Ucapan Mahathir pada 3 Mac di Pusat Bahasa Arab, Nilam Puri, Kelantan) Hudud tidak boleh dilaksanakan kerana sukar mendapat saksi yang tidak fasik.

8- (Dr. Mahathir Mohamad, temubualnya dengan media massa, 14 Julai 1992) “Apabila hukum rejam batu sampai mati kepada penzina dan potong tangan kepada pencuri, nescaya ramailah rakyat Islam yang mati dan kudung tangan.Ini sangat memalukan ummat Islam, kerana orang bukan Islam akan sempurna sifatnya dan boleh meneruskan kerja.”

9- (Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Pusat Bahasa Nilam Puri, Kelantan, 3 Mac1994. “Saya cabar Kelantan laksana hukum hudud di depan orang bukan Islam.”

10- (Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Pasir Mas, 14 Ogos 1994). “Al-Quran perlu ditafsirkan semula untuk disesuaikan dengan keadaan masakini.”

11- (Dr. Mahathir Mohamad, temubualnya dengan media massa selepas sidang Majlis Tertinggi Umno, 1994). “Saya akan mempastikan bahawa negeri-negeri yang diperintah oleh Barisan Nasional tidak akan melaksanakan hukum hudud.”


p/s: Hmmm.. Nampaknya pemimpin Agong parti Syaitan ini cuba nak buat U Turn pula pasal isu hudud.. mungkin dia terlupa kita sekaran bukannya hidup pada tahun 60 atau 70an.. orang yang tak ada capaian internet bolehlah dia perbodohkan...

Tapiiii... yang gua hairannya ada juga yang tahu gunakan internet, tapi masih tak tahu nak bezakan mana yang benar dan mana yang bohong... awatlah bengong sangat depa tu??