Thursday, December 19, 2013

Mufti Saudi: Pelaku Bom Bunuh Diri Masuk Neraka


RIYAD - Mufti Kerajaan Arab Saudi Sheikh Abdul Aziz al-Shaikh  mengutuk pelaku pemboman “bunuh diri”  sebagai “kejahatan berat “. “Membunuh diri sendiri adalah kejahatan berat dan dosa besar ", ujar Sheikh Abdul  Aziz al-Shaikh,  seperti dilaporkan oleh Arab News, Kamis,19/12/2013 .
“Mereka yang melakukan bunuh diri dengan cara meledakkan diri menggunakna bahan peledak (bom) adalah penjahat yang mempercepat perjalanan mereka ke neraka ... Hati mereka telah menyimpang jauh dari jalan yang benar, pikiran mereka telah diserang oleh kejahatan", tegas Mufti Istana Kerajaan Arab Saudi al-Shaik.
Hal ini akan dikaitkan pertanyaan tentang diperbolehkannya serangn “istisyhadiyah” (bom syahid) dalam Islam - setidaknya ada  perbedaan yang dapat diterima. Siapapun tidak dapat mengklaim menyerang dan masuk ke tengah-tengah musuh dan meledakkan diri bertentangan dengan ajaran Islam.
Sebaliknya,  sebagian kalangan  ulama Islam  membolehkan  serangan martir (istisyhadiyah) , dan atas dalil Syariah. Sebaliknya,  Mufti Saudi, tidak berani mengatakan  penjahat dan murtad rezim  militer Mesir, di mana mereka telah tenggelam dalam darah rakyat mereka, dan melakukan pembantaian, dan  membakar Muslim hidup-hidup di masjid al-Adawiyah. (voa-islam.com)

lu pikirlah sendiri

Temui Islam dalam penjaraMartin Garnett, seorang pengedar dadah kembali semula ke negaranya Australia selepas 20 tahun merengkok di dalam penjara di luar negara.

Beliau adalah pengedar dadah yang paling lama dihukum penjara dalam sejarah Australia. 

Apa yang lebih mengejutkan adalah apabila Martin Garnett kembali ke Sydney sebagai seorang Muslim setelah menerima hidayah dan melafazkan syahadah di dalam penjara di Bangkok.

Baca lagi :

http://www.theaustralian.com.au/news/drug-dealer-martin-garnett-returns-to-australia-after-20-years-in-overseas-prisons/story-e6frg6n6-1226784469079

Bahasa Banglasia

PESANAN BUAT SEMUA...

PESANAN TUAN GURU Nik Abdul Aziz Nik Mat BUAT SEMUA...

NASIB RAKYAT MALAYSIA...DIPIMPIN OLEH PEMERINTAH YANG ZALIM KEPADA RAKYAT SENDIRI..!!!

senyum sejenak

An airplane carrying politicians crashed into a field.

When the investigation officers arrived, they saw that the farmer to whom the field belonged had already buried the bodies of the politicians.

Officers: "Are you sure they were dead?"

Farmer: "Yes, I am 100% sure, although I heard few of them shout “Please help me I am not dead”, I didn’t believe them, you know these politicians… they lie a lot".

lu pikirlah sendiri

lu pikirlah sendiri

lu pikirlah sendiri

lu pikirlah sendiri

lu pikirlah sendiri

lu pikirlah sendiri

lu pikirlah sendiri

lu pikirlah sendiri

lu pikir lah sendiri...

BR1M

Konflik Rabaa TV

Konflik Rabaa TV 19 Disember 2013
Rabaa TV suara sebenar pengikut IM dan penduduk Mesir. 

 ISTAMBUL - TURKI. Pelancaran saluran televisyen milik penyokong Ikwanul Muslimin (IM), Rabaa TV didakwa mengeruhkan lagi hubungan Turki dan Mesir.

Saluran Rabaa TV yang berpangkalan di Turki itu juga dikatakan berbaur sindiran terhadap sebilangan penduduk Mesir.

Media Al Monitor melaporkan kepada agensi, sejak dilancarkan, saluran berkenaan mendapat rating tertinggi.

“Saluran berkenaan digunakan sebagai platform penyampai maklumat oleh IM buat pengikut Presiden yang digulingkan Mohamed Mursi. Ia juga sebagai satu simbol kebebasan bersuara, penghormatan dan keadilan dalam Islam,” memetik laporan itu.

Laporan menambah, kewujudan saluran berkenaan adalah sebagai pengganti stesen Misr25 yang diharamkan di Mesir ketika penggulingan Mursi Julai lalu.

Sementara itu, stesen televisyen rasmi Mesir TV akan menayangkan drama bersiri Cina pertama di negara itu.

Agensi Xinhua melaporkan, Duta Besar China ke Mesir Song Aiguo berkata, pihaknya akan melancarkan drama Jin Tailang  Happy Life yang mempunyai 40 episod dalam masa terdekat.

500 orang maut di Sudan


19 Disember 2013

KHARTOUM - SUDAN.Sekurang-kurangnya hampir 500 orang terbunuh manakala lapan ratus lagi cedera dalam keganasan di Sudan Selatan.

Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu PBB melaporkan, kesemua mayat dan mereka yang tercedera dihantar ke dua hospital berdekatan.

Menteri Kesihatan Sudan Selatan berkata, sekurang-kurangnya 26 lagi maut selepas sekumpulan tentera puak pemberontak bertempur di Juba sejak Ahad lalu.

"Ianya berterusan sehingga kelmarin dengan menyaksikan kejadian tembak-menembak dan letupan," katanya menurut laporan Reuters.

Menurutnya, setakat ini, kerajaan Juba menahan sepuluh ahli politik ternama dan kini sedang memburu bekas timbalan presiden di atas tuduhan gagal mengetuai penggabungan kuasa minyak di ibu negara ini yang menjadi penyebab pertelingkahan.