Saturday, September 15, 2012

YouTube: Klip kontroversi kekal, disekat di Libya dan Mesir
15 September 2012
YouTube: Klip kontroversi kekal, disekat di Libya dan Mesir
Pejabat Konsul Amerika Syarikat di Benghazi, Libya terbakar dalam serangan Selasa lalu. - Foto ihsan CNN
WASHINGTON - YouTube mengambil langkah menyekat akses buat sementara waktu kepada klip kontroversi yang mencetuskan kemarahan umat Islam di beberapa negara termasuk Libya, yang turut menyaksikan Duta Amerika Syarikat (AS) terbunuh.

Dalam kenyataan dibawa CNN, YouTube berkata, treler 13 minit yang menyinggung perasaan umat Islam tidak boleh akses menerusi YouTube di Libya dan Mesir buat sementara waktu.

"Kami bekerja keras untuk mewujudkan satu komuniti di mana setiap orang boleh menikmati dan yang membolehkan setiap orang melahirkan pandangan yang berbeza," kata YouTube menerusi e-mel kepada CNN.
Sekurang-kurangnya sembilan orang telah dilaporkan maut dalam serangan dan protes setakat ini termasuk empat warga AS.
"Ini satu cabaran kerana apa yang OK di sesebuah negara, adalah sebaliknya di negara lain," kata firma itu.

"Video ini, yang boleh didapati dengan meluas di Web, diadakan mengikut garis panduan kami dan akan kekal di YouTube.

"Bagaimanapun, melihat kepada situasi sukar di Libya dan Mesir, kami sekat buat sementara di kedua-dua negara," kata YouTube lagi.

Laporan menyebut Afghanistan telah mengharamkan akses kepada YouTube ekoran kemunculan trailer itu.

"Kami telah diminta menutup YouTube daripada diakses oleh publik Afghan hingga video itu dikeluarkan," kata Aimal Marjan dari Kementerian Penerangan dan Teknologi dipetik Reuters.
Garis panduan YouTube mengharamkan penggunaan ruang itu untuk muat naik bahan-bahan lucah dan grafik atau elemen-elemen ganas yang tidak sewajarnya, dan mahu mereka yang memuat naik video menghormati undang-undang hak cipta.
Mengenai ucapan-ucapan kontroversial, YouTube berkata, "kami menggalakkan kebebasan berucap dan mempertahankan hak setiap orang untuk melahirkan pandangan-pandangan tidak popular."
"Bagaimanapun kami tidak menggalakkan ucapan mencetuskan kebencian," katanya.
Misteri siapakah pengarah filem anti- Islam Innocence of Muslims yang mencetuskan rusuhan di sekitar Mesir dan Libya masih menjadi tanda tanya
Filem yang membuat penggambaran di Amerika itu dan sudah memulakan tayangannya di panggung-panggung berskala kecil di Hollywood pada Jun lalu.
Sebelum ini, judul asal bagi filem itu dipercayai The Innocence of Bin Laden dan diarah serta skripnya ditulis oleh Sam Bacile, 52, dipercayai seorang ejen hartanah berbangsa Mesir yang menetap di AS.

Dia turut menyatakan telah memperolehi dana sebanyak AS$5 juta (RM15 juta) untuk membikin filem itu daripada 100 orang bangsa Yahudi lain.

Tujuh beranak huni rumah usangWARTAWAN SINAR HARIAN
15 September 2012
Tujuh beranak huni rumah usang
Rumah kayu berusia lebih 50 tahun ini menjadi tempat teduh Hamisah atas ihsan adik iparnya.
BANDAR MARAN - Umurnya seusia tahun kemerdekaan negara, namun hidup seorang ibu tunggal di sini, yang dilahirkan pada 31 Ogos 1957 seakan tersisih apabila mendakwa permohonannya untuk mendapatkan bantuan rumah tidak dilayan.

Ibu kepada tujuh anak, Hamisah Mastor, 55, berkata, sejak 20 tahun lalu selepas pemergian arwah suaminya, Abdul Mubin Abdul Rani akibat barah hati, dia sekeluarga terpaksa menumpang di sebuah rumah atas ihsan seorang adik ipar di Kampung Berkat.

Bagaimanapun katanya, rumah berusia lebih 50 tahun itu kini semakin usang di mana lantai dan tiang kayu reput sehingga melendut di bahagian tengah, selain bumbung bocor di merata tempat.

“Bukan tidak mahu gantikan dengan yang baru, tapi saya memang tidak mampu kerana perbelanjaan bulanan bergantung kepada pencen Jabatan Kerja Raya (JKR) arwah suami sebanyak RM380.

“Anak-anak pula tidak mempunyai kerja tetap, tetapi ada memberi sedikit perbelanjaan cuma sekadar menampung keperluan utama sahaja. Seorang anak sudah berkahwin dan yang lain masih tinggal dengan saya termasuk anak ketiga berusia 30 tahun yang kurang upaya,” katanya kepada Sinar Harian.

Hamisah berkata, dia sangat berharap permohonannya untuk mendapatkan bantuan di bawah Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT)  dipertimbangkan demi keselesaan mereka sekeluarga.

Katanya, sebelum ini dia ada memohon bantuan menggantikan bumbung yang bocor, namun tidak berjaya atas alasan tiada peruntukan.

“Rasa seperti tersisih lebih-lebih lagi selepas termakan janji manis pemimpin mengenai perkara ini, malah sangat terkilan kerana terpedaya apabila dijanjikan tapak tanah untuk membina kediaman lebih selesa.

"Semua itu hanya janji kosong dan tambah derita, berlaku perebutan tanah antara saya dengan pihak satu lagi angkara janji pemimpin berkenaan,” katanya.

Penerbit filem hina Islam guna 10 nama, pernah tipu bankWARTAWAN SINAR HARIAN
15 September 2012
Penerbit filem hina Islam guna 10 nama, pernah tipu bank
Rumah Nakoula Basseley Nakoula di Cerritos, California menjadi tumpuan media sejak beberapa hari lalu. - Foto ihsan CNN
LOS ANGELES - Pegawai-pegawai persekutuan Amerika Syarikat (AS) sedang mengkaji semula tempoh pemantauan ke atas seorang penduduk tempatan, yang dipercayai menghasilkan filem yang mencetuskan kemarahan umat Islam seluruh dunia.

Jurucakap Pejabat Pentadbiran Mahkamah AS, Karen Redmond berkata, Nakoula Basseley Nakoula telah disabitkan bersalah pada 2009 berhubung kesalahan menipu bank.

Hukuman yang dijatuhkan meletakkan dia di bawah pemantauan selama lima tahun.

Pegawai-pegawai persekutuan mengesyaki Nakoula sebagai individu yang bertanggungjawab menerbitkan filem Innocence of Muslims.

Laporan media menyebut lelaki itu menggunakan nama yang berlainan, tetapi Associated Press melaporkan dia orang yang sama.

Dipetik CNN, Redmond berkata, semakan semula hukuman pemantauan masih berjalan.

Bagaimanapun beliau tidak memberi maklumat bila dan sebab semakan ke atas pemantauan diadakan, selain bila proses itu akan selesai.

Sepanjang pemantauan, Nakoula tidak boleh mengguakan komputer atau mana-mana peralatan yang membolehkan dia akses kepada Internet tanpa kebenaran pegawai pemantau.

Dia pernah menjalani hukuman penjara selama setahun di Lompoc, California.

Bagaimanapun pegawai-pegawai mahkamah tidak dapat memberi maklumat sama ada Nakoula telah memulangkan kembali AS$794,700 (lebih RM2.1 juta) sebagaimana diarahkan oleh mahkamah.

Sejak sedutan filem itu disebar luas menerusi YouTube, Nakoula dilaporkan sudah menghilangkan dirinya daripada publik dan tinggal bersama keluarganya di rumah mereka di Cerritos, California. Kawasan rumahnya juga kini menjadi tumpuan wartawan.

Cerritos terletak kira-kira 35 kilometer ke tenggara Los Angeles.

Filem itu, dihasilkan oleh kumpulan anti-Islam di AS, satu projek kos rendah yang tidak dipandang di AS ketika mula ditayangkan tiga bulan lalu.

Bagaimanapun ia mencetuskan protes dan keganasan di Mesir, Yaman, Tunisia, Maghribi, Sudan, Iran, Iraq, Palestin dan wilayah Palestin, serta di Indonesia dan Malaysia, apabila dimuat naik menerusi YouTube.

Minggu ini, FBI telah menghubungi penerbit filem itu ekoran risiko ancaman, kata seorang pegawai penguat kuasa undang-undang persekutuan kepada CNN kelmarin.

Bagaimanapun dia tidak tertakluk kepada siasatan.

Satu laporan awal awam mengenai Nakoula muncul awal minggu ini apabila dia menghubungi Jabatan Sheriff Los Angeles malam Rabu lalu untuk membuat laporan mengenai gangguan, kata jurucakap polis Steve Whitmore.

Dia mahu polis tempatan memberi perlindungan ke atasnya.

Apabila berita mengenai filemnya muncul, penerbitnya mengelar dirinya, Sam Bacile.

Bacile memberitahu Wall Street Journal berkata, dia seorang keturunan Israel-AS berusia 52 tahun, dan merupakan ejen hartanah dari California.
Katanya, penderma Yahudi membiayai filem itu.

Seorang anggota staf penerbitan, yang pernah terlibat dalam peringkat awal pembikinan filem itu memberitahu CNN bahawa nama yang diisi pada borang Screen Actors Guild adalah "Abenob Nakoula Bassely". Penyelidikan rekod awam menunjukkkan Abanob B. Nakoula tinggal di alamat yang sama dengan Nakoula Basseley Nakoula.

Dia percaya bahawa penerbit filem itu seorang Kristian Koptik dan ketika mereka bercakap menerusi telefon semasa penggambaran berjalan, Nakoula pernah berkata dia berada di Iskandariah, Mesir untuk menjana dana bagi filemnya.

Mesir pernah menyaksikan ketegangan antara masyarakat Islam dan minoriti 'Copts'.

Seorang lagi yang pernah terlibat dalam penghasilan filem ini berkata, dia mengenali penerbit filem dengan nama Sam Bassil.

Dia menandatangani cek menggunakan nama itu.

Apabila CNN membuat penyelidikan mengenai Sam Bassil, pejabat Peguam Negara menghantar satu salinan tuduhan yang dibawa pada 2009.

Dokumen-dokumen mahkamah menunjukkan bahawa Nakoula disabitkan kesalahan berhubung kes menipu bank.

Beberapa nama sampingan atau nama lain juga disertakan dalam kertas tuduhan iaitu Mark Basseley Youssef, Yousseff M. Basseley, Nicola Bacily dan Malid Ahlawi. Dokumen mahkamah yang lain menggunakan Thomas J. Tanas, Ahmad Hamdy dan Erwin Salameh sebagai alias.

Dalam temu bual dengan Wall Street Journal, penerbit itu menyifatkan filemnya sebagai "satu usaha untuk membawa perhatian kepada hipokrasi Islam."

"Islam itu kanser," dakwanya.

"Filem ini filem politik, bukan filem agama," katanya mempertahankan pembikinan filem yang telah mengorbankan sekurang-kurangnya sembilan nyawa termasuk Duta AS ke Libya, Christopher Stevens.

Semboyan Perang Malaysia Ke-13 telah bergema... AYUH GEMPUR PUTRAJAYA... " Kalah sudah biasa, menang bukan mustahil..."

Restoran milik keluarga Shahrizat ditutup di Singapura...

Restoran milik keluarga Shahrizat ditutup di Singapura...
KUALA LUMPUR, 10 Sept — Tiga restoran di Singapura yang dimiliki oleh Datuk Seri Shahrizat Jalil dilaporkan ditutup, dan berakhirnya perniagaan keluarganya di republik tersebut.
itulah sebab nya kalau berniaga tak jujur .... akhir nya akan hancur juga....

Wanita Ahli Sunnah, khususnya di Malaysia wajib bangkit menentang fahaman radikal Syiah y

Wanita Ahli Sunnah, khususnya di Malaysia wajib bangkit menentang fahaman radikal Syiah yang cuba mencabuli maruah para wanita dengan menghalalkan pelacuran di atas nama nikah Mut'ah. 

Tidak ada pembela wanita yang lebih adil melainkan Ahli Sunnah Wal Jamaah!
 

Penyokong setia Basyar Assad dgn tatoo di badan yg memuja-muja Al-Assad dan Hizbollah. Basyar adalah Firaun alaf baru. SESAT~!!

Penyokong setia Basyar Assad dgn tatoo di badan yg memuja-muja Al-Assad dan Hizbollah. Basyar adalah Firaun alaf baru.
SESAT~!!

Sekarang anda tahu kenapa Syiah begitu berani menyembelih kanak-kanan "Al-Holah"? —

Laknat dan selaknatnya buat Syiah.

Gambar ini merupakan gambar Saidina Ali. Satu ğenghinaan besar terhadap para sahabat khususnya Ahlul Bait. Laknat dan selaknatnya buat Syiah. 

syiah musuh dalam selimut

Masih ramai rakan-rakan diluar sana yang tidak tahu akan hakikat ini. SEBARKAN supaya mereka dapat menjauhi ajaran munafik ini. 

barangsiapa membenci para sahabat, maka ia telah kafir

Ibnu katsir berkata saat menafsirkan firman Allah Ta’ala:

مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنْجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآَزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آَمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا [الفتح/29]

“ Muhammad itu adalah utusan Allah dan orang-orang yang bersama dengan Dia adalah keras terhadap orang-orang kafir, tetapi berkasih sayang sesama mereka. kamu Lihat mereka ruku’ dan sujud mencari kurnia Allah dan keredhaan-Nya, tanda-tanda mereka tampak pada muka mereka dari bekas sujud. Demikianlah sifat-sifat mereka dalam Taurat dan sifat-sifat mereka dalam Injil, iaitu seperti tanaman yang mengeluarkan tunasnya. Maka tunas itu menjadikan tanaman itu kuat lalu menjadi besarlah Dia dan tegak Lurus di atas pokoknya; tanaman itu menyenangkan hati penanam-penanamnya kerana Allah hendak menjengkelkan hati orang-orang kafir (dengan kekuatan orang-orang mukmin). Allah menjanjikan kepada orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal yang soleh di antara mereka keampunan dan pahala yang besar.”

Beliau berkata: “Dari ayat ini, dalam satu riwayat dari Imam Malik –rahmat Allah terlimpah kepadanya-, beliau mengambil kesimpulan tentang kekafiran Rafidhah yang membenci para sahabat Radhiyallahu ‘Anhum. Beliau berkata: “Kerana mereka ini membenci para sahabat, dan barangsiapa membenci para sahabat, maka ia telah kafir berdasarkan ayat ini.” Pendapat ini disepakati oleh segolongan ulama radhiyallahu ‘anhum.” (Tafsir Ibnu Katsir: 4/219)[i]

Imam al-Qurthubi rahimahullah berkata:

قالته وأصلقد أحسن مالك في ماب في تأويله فمن نقص واحداً منهم أو طعن عليه في روايته فقد رد على الله رب العالمين وأبطل شرائع المسلمين

“Sungguh sangat bagus ucapan Imam Malik itu dan benar penafsirannya. Siapa pun yang menghina seorang dari mereka (sahabat Nabi) atau mencela periwayatannya, maka ia telah menentang Allah, Tuhan alam semesta dan membatalkan syari’at kaum Muslimin .” (Tafsir al-Qurthubi: 16/297)
 

Golongan Rafidhah ini sama sekali bukan Islam.

Al-Khalal berkata: Abdullah bin Ahmad bin Hambal menyampaikan kepadaku, katanya: “Saya bertanya kepada ayahku perihal seseorang yang mencela salah seorang dari Sahabat Nabi Sallallahu ‘Alaihi Wasallam. Maka beliau menjawab:

ما أراه على الإسلام

“Aku tidak melihatnya di atas Islam”.” (Al-Sunnah, Al-Khalal: 2/558. Bacalah: Manaakib al Imam Ahmad, oleh Ibnu Al-Jauzi, hal. 214)

Tersebut dalam kitab As Sunnah karya Imam Ahmad, mengenai pendapat beliau tentang golongan Rafidhah:

هم الذين يتبرأون من أصحاب محمد صلى الله عليه وسلم ويسبونهم وينتقصونهم ويكفرون الأئمة إلا أربعة : علي وعمار والمقداد وسلمان وليست الرافضة من الإسلام في شيء

“Mereka itu adalah golongan yang menjauhkan diri dari shahabat Muhammad Sallallahu ‘Alaihi Wasallam dan mencelanya, menghinanya serta mengkafirkannya kecuali hanya empat orang saja yang tiada mereka kafirkan, iaitu: Ali, Ammar, Miqdad dan Salman. Golongan Rafidhah ini sama sekali bukan Islam.” (Al-Sunnah, milik Imam Ahmad: 82)

Ibnu Abdil Qawiy berkata: “Adalah imam Ahmad mengafirkan orang yang berlepas diri dari mereka (yakni para sahabat) dan orang yang mencela ‘Aisyah Ummul Mukminin serta menuduhnya dengan sesuatu yang Allah telah membebaskan darinya, seraya beliau membaca:

يَعِظُكُمَ اللَّهُ أَنْ تَعُودُوا لِمِثْلِهِ أَبَدًا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ

“Allah menesihati kamu, agar kamu jangan mengulangi hal seperti itu untuk selama-lamanya, jika kamu benar-benar beriman.” (Al-Nuur: 17. Dinukil dari Kitab Maa Dhahaba Ilaihi al-Imam Ahmad: 21)
 —

Datuk Hassan Din Al-Hafiz

Datuk Hassan Din Al-Hafiz / Pendakwah Bebas: "Bagi saya, satu cara hidup yang Islam tak nak. Islam tak nak macam tu. Islam tak nak sampai menyiksa diri sendiri. Islam tak nak sampai menyusah diri sendiri. Buat cara yang paling mudah, ikut apa yang kita buat hari ini, habis."

Biarpun begitu, masih ada yang cuba mengembangkan ajaran Syiah secara rahsia seperti yang dibongkar Jabatan Agama Islam Selangor baru-baru ini.

Datuk Hassan Din Al-Hafiz / Pendakwah Bebas: "Sebab itu dalam Islam, ilmu tu takde rahsia. Kalau kita nak mengajar, ajar secara terbuka. Ini mengajar rumah orang ni, cara sulit-sulit, itu dah bukan Islam. Islam kena open, kena bagitau semua."

Iktibarnya, kaji secara mendalam sebelum menerima sesuatu ajaran atau fahaman agama.

Kalimah Syahadah tidak harus digadai sewenang-wenangnya dan tidak ada jalan mudah untuk sampai ke syurga.

http://www.tv3.com.my/beritatv3/tajuk_utama/Salahkah_Jadi_Syiah.html
 

Kejadian berlaku pada Jumaat terakhir bulan ramadhan iaitu Hari Al-Quds sedunia. Gambar menunjukkan ramai orang melayu yang memeluk agama syiah

syiah benci isteri nabi

Kalau ada darah tinggi, sakit jantung dan yang berkaitan, elok jangan tengok video ini, kerana ianya lebih dahsyat daripada video sembelih menyembelih.http://www.youtube.com/watch?v=7IUtlo-OKF0

syahid!!

CHECHNYA (Arrahmah.com) - Sumber Kavkaz Center melaporkan bahwa putera Amir Mujahidin Chechnya Khamzat (Ruslan) Gelayev, yang bernama Rustam Gelayev, telah syahid (insya Allah) dalam pertempuran di Syria.

Informasi tentang gugurnya Rustam Gelayev juga dilaporkan oleh beberapa sumber Chechnya yang berada di Eropah.

Sumber mengatakan bahawa Rustam adalah anak tertua dari Amir Chechnya dahulu yang telah syahid (insya Allah) beberapa tahun lalu, dari pernikahan pertamanya dengan seorang gadis Rusia dari daerah Omsk, di mana Khamzat Gelayev bekerja pada tahun 1980-an.

Rustam lahir pada tahun 1988, dan tinggal dalam waktu yang lama dengan ibunya di Rusia, kemudian ia pindah dan bergabung dengan ayahnya sebelum perang Rusia-Chechnya kedua pada tahun 1999.

Beberapa waktu lalu, Rustam meninggalkan Rusia untuk belajar ilmu Islam di Timur Tengah.

Lalu pada awal musim panas 2012, ia pergi ke Syria dengan sekelompok relawan untuk terlibat dalam Jihad melawan pasukan rejim Syria dan milisi-milisi Syiah Alawiyah.

Menurut Sumber, regu Rustam memasuki sebuah pertempuran dengan pasukan rezim Bashar Assad di sebuah distrik, kira-kira pada tanggal 11 dan 13 Agustus 2012. Selama pertempuran itu lah Rustam gugur di jalan Allah, syahid (insya Allah).

Jasadnya dilaporkan telah dibawa dari Suriah dan dikirim ke Chechnya di mana ia dikuburkan pada 17 Agustus 2012. (siraaj/arrahmah.com)

http://arrahmah.com/read/2012/08/23/22594-putera-amir-mujahidin-chechnya-syahid-insya-allah-dalam-pertempuran-di-suriah.html

Hizbullah, ia adalah Syiah kerana datangnya dari orang-orang syiah

Slogan kita sokong Hizbullah, Bukan Syiah menyamai slogan si buta yang tidak pernah kenal dan tidak tahu apa itu gajah. Apabila ditanya kepada beberapa orang buta tersebut apakah itu gajah maka jika si buta pertama terpegang ekor yang berbau tahi pasti akan dijawabnya:

"Gajah adalah benda panjang yang berbau tahi."

Seorang laki jika terpegang perutnya pasti akan menjawab:

"Gajah adalah benda besar dan bulat yang tergantung"

dan jika yang seorang lagi terpegang kakinya pasti dia akan berkata:

"Gajah adalah suatu benda panjang yang tegak berdiri."

Ekor, perut dan kaki adalah termasuk dalam anggota gajah kerana subjeknya adalah gajah dan datangnya dari badan gajah tetapi oleh kerana orang buta yang menjelaskannya maka pasti mereka syok sendiri dalam memperkatakannya.

Begitulah juga dengan Hizbullah, ia adalah Syiah kerana datangnya dari orang-orang syiah yang tidak sudi meninggalkan akidah Syiahnya, ia walaupun sesuatu yang berlainan namanya tetapi tetap benda yang satu kerana datangnya dari unsur yang satu.

Janganlah pula dihari kemudian ada yang berslogan: Saya tidak memberi sumbangan makanan kepada babi tetapi saya memberi sumbangan makanan ke mulut babi. Sedangkan semua sumbangan makanan kepada babi tetap saya memberi sumbangan makanan ke mulut babi. Sedangkan semua sumbangan yang ke mulut babi pasti akan masuk hanya ke perut babi dan tidak akan masuk ke perut sapi. Begitulah sumbangan yang diberikan kepada Hizbullah - Syi'ie ianya tidak akan sampai dan tidak akan memberi manfaat kepada orang-orang sunni kerana perang di Lubnan lebih menghancurkan bumi Lubnan, menimpakan kerosakan besar, pembunuhan beribu-ribu rakyat awam, meranapkan tempat tinggal, bangunan dan menimpakan kesengsaraan kepada rakyat Lubnan berbanding rakyat Yahudi dan orang-orang Hizbullah.

Bagaimana boleh dianggap jihad jika tentera Hizbullah menimpakan ribuan kematian, kecederaan dan penderitaan kepada wanita, kanak-kanak dan orang-orang awam yang sepatutnya dilindungi?. Bagaimana tentera Hizbullah juga boleh dianggap wira jihad jika menyusup ke dalam barisan wanita, kanak-kanak dan orang awam yang hanya melibatkan sedikit kematian di pihak Hizbullah lebih mengundang kecelakaan dan kehancuran malah hanya mengangkat dan meninggikan bendera Hizbullah bukan kalimatullah. Hizbullah tidak menampilkan jihad Islam tetapi jihad yang kejam yang diilhamkan oleh syaitan terlaknat.

Mohon sebar supaya tidak ada yang terpedaya dengan slogan ini.

GEMPAR: Mufti Syiah Azerbaijan DERMA pembinaan rumah Ibadat Yahudi!!

GEMPAR: Mufti Syiah Azerbaijan DERMA pembinaan rumah Ibadat Yahudi!!
Satu persatu jenayah Syiah terhadap dunia Islam dibongkar atau terbongkar dengan sendirinya. Umat Islam Ahlus Sunnah semakin membuka mata melihat jenayah dan pengkhianatan golongan Syiah yang memakai jenama ISLAM dan MUSLIM. Di antara jenayah besar Syiah yang pernah dibongkarkan ialah pengkhianatan wanita Syiah yang bekerjasama dengan Amerika untuk menakluki bumi Iraq ketika perang Amerika-Iraq. Kemudian yang terbaru ialah President Syiah Azerbaijan, Ilham Aliyev pula membuka dan merasmikan sekolah Yahudi di Baku.

Kali ini, sekali lagi jenayah hubungan Syiah yang akrab zaman berzaman dengan Yahudi laknatullah. Allahshukur Pashazadeh seorang pemimpin besar Syiah Azerbaijan yang turut merupakan seorang Chairman kepada lembaga keagamaan Caucasus Muslim Azerbaijan telah MENDERMA atau MENYUMBANG WANG KEPADA YAHUDI UNTUK MEMBINA SINAGOG (RUMAH IBADAT) YAHUDI DI IBUKOTA BAKU!.

Tertera di laman web Yahudi, iaitu Haaretz.com yang bertajuk Pemimpin Muslim [pada hakikatnya bukan!] membantu pembinaan Sinagog di Azerbaijan. Allahshukur Pashazadeh telah MENDERMA SEBANYAK 500 US DOLLAR YANG DIAMBIL DARIPADA MASYARAKAT MUSLIM UNTUK PEMBINAAN SINAGOG DI BAKU, IBUKOTA AZERBAIJAN!. Jika anda tidak percaya, anda boleh terus baca di laman web mereka:http://www.haaretz.com/print-edition/features/muslim-leader-helps-jews-build-synagogue-in-azerbaijan-1.15727

Pada laman web yang sama, laporan turut mengatakan bahawa ini merupakan KAEDAH ATAU CARA BERBEZA YANG DILAKUKAN OLEH KEDUA-DUA PEMIMPIN SYIAH AZERBAIJAN UNTUK MENUBUHKAN ATAU MEMBANTU YAHUDI. Kedua-dua pemimpin yang dimaksudkan ialah pemimpin keagamaan Muslim Azerbaijan iaitu Allahshukur Pashazadeh dan President Azerbaijan, Ilham Aliyev.http://www.haaretz.com/print-edition/features/muslim-leader-helps-jews-build-synagogue-in-azerbaijan-1.15727

Pada akhbar yang lain keluaran Yahudi turut melaporkan hal yang sama. Allahshukur bukan sahaja menderma kepada Yahudi, bahkan turut menjadi TETAMU TERHORMAT!. Satu penghinaan terhadap umat Islam!. Cuma yang melegakan Allahshukur bukanlah seorang Sunni, Shukurrr sangat!.

Pada perenggan di bawah, dijelaskan bahawa Azerbaijan mempunyai penduduk seramai 8 juta orang, 75 peratus darinya adalah SYIAH!. Dan orang-orang Yahudi yang berada di Azerbaijan pula seramai 20,000 orang. Anda semua boleh terus ke website tersebut untuk membaca laporan lengkap: http://eajc.org/page32/news805.html

Wikipedia juga tidak terlepas daripada melaporkan SUMBANGAN 'IKHLAS' Pemimpin Syiah ini kepada pembinaan Sinagog di Yahudi. Berapa haa agak-agaknya?

40,000 US DOLLAR la bro!!!. Banyak tu..agak-agak berapa yang mereka sumbangkan untuk pembinaan Masjid Ahlus Sunnah ya?

Al Arabiya News pula melaporkan President Azerbaijan, Ilhem Aliyev bersama-sama dengan pembesar-pembesar Israel merasmikan sekolah baru Yahudi di Baku. Boleh terus ke: http://english.alarabiya.net/articles/2011/06/03/151630.html

Pada perenggan kedua, website yang sama mengatakan: "Walaupun majoriti penduduk Azerbaijan ialah Syiah, kerajaan telah membiayai pembinaan dua rumah ibadat baru di Baku pada tahun-tahun kebelakangan ini, dan mengekalkan hubungan mesra dengan Israel. Ini telah menimbulkan kemarahan jiran Iran Islam.

*Kononnya Iran marah, padahal mereka lebih jauh extreme dari Azerbaijan. Korang tak caya? Kalau tak caya meh tengok video ni dulu.

Anda nilailah sendiri! Mereka dengan Ahlus Sunnah sangat benci! Bahkan di Tehran tidak ada satu pun masjid Ahlus Sunnah!

Sebenarnya, banyak lagi yang penulis ingin kongsikan laporan berkenaan hal ini. Tetapi, cukuplah dahulu dengan beberapa laporan ini. Tak larat tangan nak menaip kisah-kisah biadap Syiah ini.

Penduduk Yahudi di Azerbaijan telah mengecapi keistimewaan dan kenikmatan dari pemerintah Azerbaijan. Mereka bebas untuk bergerak dan melakukan apa sahaja aktiviti di sana. Pengakuan ini jelas terpancar kepada ketua Yahudi di Azerbaijan iaitu Semyon Ikhiilov yang bertajuk Proud to have been born in Azerbaijan. Klik link di sebelah: http://www.visions.az/vision,82/

Penjelasan lebih lanjut tentang pembinaan Sinagog di Yahudi:http://azer.com/aiweb/categories/magazine/ai111_folder/111_articles/111_news_synagogue.html

*LEBIH LANJUT: http://syiahmalaysia.blogspot.com/2011/09/gempar-mufti-syiah-azerbaijan-derma.html
 

Syiah lebih jahat dari wahhabi

“Assalamualaikum Ustaz Love, ini first time saya masuk ke website Ustaz, saya sangat meminati dengan penulisan dan penjelasan ustaz khususnya soal berkaitan Syiah.

Ustaz, maaf kalau saya keluar dari topik, saya nak tanya soalan pada Ustaz.

Kat Malaysia, kita dengar macam2 masalah dari kalangan golongan agama, khususnya isu Wahhabi, sekarang pula isu Syiah.

Jadi Ustaz, saya nak tahu antara Syiah dan Wahhabi ni, mana lagi teruk dan lebih berbahaya?. Buat masa ni, saya still akan mengatakan Syiah lebih teruk bahkan teruk yang amat nak dibandingkan wahhabi, sebab wahhabi tak cela sahabat, bahkan dorang ni lagilah membela para sahabat, dan kat fb atau mana2 website yang lawan syiah pun dari kalangan Wahhabi dengan hujah yang sangat konkrit.

Jadi saya nak tahu, apa pandangan ustaz tentang nih? hmm.“

Jawapan Ustaz Love mudah saja.. sudah tentu Syiah itu lebih berbahaya.. biarlah Ustaz Love jawab dalam bentuk point2.. lebih senang difahami :

1. Syiah menolak al-Quran dan hadis yang dipegang oleh golongan ahlus sunnah.. Sedangkan wahabi menerima dan menyeru supaya berpegang kepada ajaran al-Quran dan al-hadis (walaupun menolak hadis dhaif dan cuma menerima hadis sahih dan hasan sahaja)..

Walaupun Dr. Faisal Tehrani dan sekutunya bermati2an mengatakan bahawa al-Quran yg dibaca di Iran juga adalah al-Quran yg sama dibaca oleh golongan ahlus sunnah, namun ianya masih boleh dipertikaikan.. Ini kerana al-Quran yg dibaca oleh golongan sunnah yg ada sekarang adalah al-Quran yg dikumpulkan oleh Saidina Uthman berpandukan al-Quran yg ada pada Hafsah (isteri Nabi s.a.w.).. ianya merupakan ilham yg dicadangkan oleh Saidina Umar kepada Abu Bakr dan seterusnya dikemaskini oleh Saidina Uthman.. dan pengumpulan al-Quran diketuai oleh Zaid bin Tsabit.. kesemua sahabat2 ini ditolak dan dikafirkan oleh golongan Syiah.. jadi, bagaimana pula mereka boleh mendakwa yg mereka berpegang pada al-Quran yg disusun oleh para sahabat ini? Tidakkah mereka berpegang kepada usaha ‘orang kafir’? Tidakkah mereka terdetik di hati bahawa telah berlakunya penyelewengan?

Sebenarnya, ia telah pun dijawab oleh ulamak2 besar Syiah bahawa mereka mempunyai al-Quran yg mengandungi 17 ribu ayat… tapi cuba dinafikan dgn menggunakan teologi hadis rekaan sendiri.. kononnya ia adalah hadis ahad dan bukannya mutawatir.. namun, penafian demi penafian mereka hanya menambahkan lagi kekeliruan mereka terhadap pegangan Syiah.. bukannya menjelaskan..

2. Syiah lebih bahaya kerana mereka berpegang kepada akidah taqiyyah dan kitman (iaitu berpura2 atas akidah dan amalan).. sedangkan wahabi menyeru kepada ibadah yg jelas dan tsabit daripada nas al-Quran dan hadis.. cuba tengok geng2 wahabi.. lepas solat, mereka terus cabut.. tak tunggu zikir dan doa dah.. sbb mereka berpegang dengan kaedah “al-aslu fi al-ibadah haram” (asal kepada ibadah adalah haram.. bermaksud kalau sesuatu ibadah itu tidak dibuat oleh Nabi dan para sahabat, maka mereka juga tak melakukannya)

Berbeza dengan Syiah.. cuba tengok orang Iran (sekarang ni bersepah2 kat Malaysia) solat kat masjid.. mana ada bawak batu karbala.. tapi kalau sendiri, baru mereka sujud atas batu tu.. sbb tu kebanyakan org susah nak tahu pegangan seseorang.. nikahnya pun ikut nikah ahlus sunnah.. bila dah duduk sekali, baru la tahu rupa2nya suaminya Syiah..

3. Syiah lebih bahaya daripada wahabi kerana Syiah mempelopori amalan bid’ah bahkan menggalakkannya.. sedangkan wahabi menentang segala macam bentuk bid’ah dan khurafat… Boleh search kat youtube dan tengok amalan2 sesat pengikut Syiah.. dah serupa macam thaipusam dah..

4. Syiah lebih bahaya daripada wahabi kerana Syiah menghalalkan pernikahan kontrak (mut’ah) dan membenarkan perlakuan seks songsang sedangkan wahabi tidak.. bayangkan, seorang wanita yg dikahwini secara kontrak, kemudian diceraikan tanpa edah.. kemudian dikahwini lagi secara kontrak oleh lelaki lain.. tak ke serupa je mcm pelacur? Inilah ajaran ulamak2 Syiah.. mengajak kepada amalan seks songsang.. malah Ayatollah Khomeini menyatakan harus melakukan hubungan seks dengan isteri melalui dubur (liwat).. jijik tak?

5. Syiah lebih bahaya daripada wahabi kerana Syiah mengkafirkan sahabat sedangkan wahabi memuliakan sahabat sesuai dengan kedudukan mereka (radiallu anhum wa radhuu ‘anhu – Allah meredhai mereka semua dan mereka juga meredhai Allah sebagai Tuhan)..

6. Dan Syiah lebih bahaya kerana telah difatwakan sesat oleh Majlis Fatwa Kebangsaan, sedangkan wahabi difatwakan masih lagi berada dalam kelompok ahlus sunnah wal jamaah..

Banyak lagi nak tulis.. tapi rasanya cukuplah yg ini dulu.. biar sikit asal melekat.. daripada banyak tapi berterabur ;)

Read more: http://ustazlove.com/blog/2011/02/soal-jawab-mana-lebih-bahaya-syiah-atau-wahabi/#ixzz24YfxF7hl

http://ustazlove.com/blog/2011/02/soal-jawab-mana-lebih-bahaya-syiah-atau-wahabi/#ixzz1olBplgY0
 

Syiah (Iran, Iraq, Syria, Hizbul Lat dll) akan membebaskan Palestin daripada jajahan Zionis?

Syiah (Iran, Iraq, Syria, Hizbul Lat dll) akan membebaskan Palestin daripada jajahan Zionis?

Hayatilah kata-kata ulama' yang telah lama memperjuangkan pembebasan Palestin ini terhadap Syiah
 

Tergempar!

Tergempar!

Pernahkah anda dengar berita berkenaan Ala'a Muralli (21 tahun), seorang wartawan Al-Jazeera yang ditangkap oleh rejim Basyar baru-baru ini dan dibebaskan daripada penjara Basyar dengan pertukaran 4 tentera Basyar.

Beliau ditah
an kerana membuat siaran langsung di Al-Jazeera tentang kezaliman yang dilakukan tentera Basyar. Dan semalam beliau mendedahkan segala kebobrokan berita-berita rasmi rejim Basyar dalam melaporkan kebenaran yang berlaku di Syria.

Beliau sememangnya seorang wanita yang berani. Nantikan pendedahan kami selepas ini. Kami sedang mendengar pendedahan yang dilakukan oleh Ala'a Muralli.

JAWAPAN KEPADA PUAK SYIAH YANG SUKA TAQIYYAHJAKARTA (Arrahmah.com) – Salah satu yang mengemuka di saat mendiskusikan kesesatan Syi’ah adalah adanya lontaran pertanyaan, kalau Syiah sesat, mengapa boleh masuk tanah suci? Kabarnya, yang melontarkan pertanyaan itu kali pertama adalah dedengkot Syi’ah, Jalaludin Rahmat, juga ulama Syi’ah yang menyusup ke tubuh MUI, Umar Shihab, dan kini dilontarkan kembali oleh para pengikut dan penganut aliran sesat Syi’ah. Berikut jawaban yang “pantas” diberikan, yang dikutip dari blog abisyakir.wordpress.com. Semoga bermanfaat!

Mengapa kaum Syiah masih boleh masuk ke Tanah Suci, baik Makkah Al Mukarramah maupun Madinah Al Munawwarah?

Mari kita jawab pertanyaan ini:

PERTAMA, sebaik-baik jawaban ialah Wallahu a’lam. Hanya Allah yang Tahu sebenar-benar alasan di balik kebijakan Pemerintah Saudi memberikan tempat bagi kaum Syiah untuk ziarah ke Makkah dan Madinah.

KEDUA, dalam sekte Syiah terdapat banyak golongan-golongan. Di antara mereka ada yang lebih dekat ke golongan Ahlus Sunnah (yaitu Syiah Zaidiyyah), ada yang moderat kesesatannya, dan ada yang ekstrim (seperti Imamiyyah dan Ismailiyyah). Terhadap kaum Syiah ekstrim ini, rata-rata para ulama tidak mengakui keislaman mereka. Nah, dalam praktiknya, tidak mudah membedakan kelompok-kelompok tadi.

KETIGA, usia sekte Syiah sudah sangat tua. Hampir setua usia sejarah Islam itu sendiri. Tentu cara menghadapi sekte seperti ini berbeda dengan cara menghadapi Ahmadiyyah, aliran Lia Eden, dll. yang termasuk sekte-sekte baru. Bahkan Syiah sudah mempunyai sejarah sendiri, sebelum kekuasaan negeri Saudi dikuasai Dinasti Saud yang berpaham Salafiyyah. Jauh-jauh hari sebelum Dinasti Ibnu Saud berdiri, kaum Syiah sudah masuk Makkah-Madinah. Ibnu Hajar Al Haitsami penyusun kitab As Shawaiq Al Muhriqah, beliau menulis kitab itu dalam rangka memperingatkan bahaya sekte Syiah yang di masanya banyak muncul di Kota Makkah. Padahal kitab ini termasuk kitab turats klasik, sudah ada jauh sebelum era Dinasti Saud.

KEEMPAT, kalau melihat identitas kaum Syiah yang datang ke Makkah atau Madinah, ya rata-rata tertulis “agama Islam”. Negara Iran saja mengklaim sebagai Jumhuriyyah Al Islamiyyah (Republik Islam). Revolusi mereka disebut Revolusi Islam (Al Tsaurah Al Islamiyyah). Data seperti ini tentu sangat menyulitkan untuk memastikan jenis sekte mereka. Lha wong, semuanya disebut “Islam” atau “Muslim”.

KELIMA, kebanyakan kaum Syiah yang datang ke Makkah atau Madinah, mereka orang awam. Artinya, kesyiahan mereka umumnya hanya ikut-ikutan, karena tradisi, atau karena desakan lingkungan. Orang seperti ini berbeda dengan tokoh-tokoh Syiah ekstrem yang memang sudah dianggap murtad dari jalan Islam. Tanda kalau mereka orang awam yaitu kemauan mereka untuk datang ke Tanah Suci Makkah-Madinah itu sendiri. Kalau mereka Syiah ekstrim, tak akan mau datang ke Tanah Suci Ahlus Sunnah. Mereka sudah punya “tanah suci” sendiri yaitu: Karbala’, Najaf, dan Qum. Perlakuan terhadap kaum Syiah awam tentu harus berbeda dengan perlakuan kepada kalangan ekstrim mereka.

KEENAM, orang-orang Syiah yang datang ke Tanah Suci Makkah-Madinah sangat diharapkan akan mengambil banyak-banyak pelajaran dari kehidupan kaum Muslimin di Makkah-Madinah. Bila mereka tertarik, terkesan, atau bahkan terpikat; mudah-mudahan mau bertaubat dari agamanya, dan kembali ke jalan lurus, agama Islam Ahlus Sunnah.

KETUJUH, hadirnya ribuan kaum Syiah di Tanah Suci Makkah-Madinah, hal tersebut adalah BUKTI BESAR betapa ajaran Islam (Ahlus Sunnah) sesuai dengan fitrah manusia. Meskipun para ulama dan kaum penyesat Syiah sudah bekerja keras sejak ribuan tahun lalu, untuk membuat-buat agama baru yang berbeda dengan ajaran Islam Ahlus Sunnah; tetap saja fitrah mereka tidak bisa dipungkiri, bahwa hati-hati mereka terikat dengan Tanah Suci kaum Muslimin (Makkah-Madinah), bukan Karbala, Najaf, dan Qum.

KEDELAPAN, kaum Syiah di negerinya sangat biasa memuja kubur, menyembah kubur, tawaf mengelilingi kuburan, meminta tolong kepada ahli kubur, berkorban untuk penghuni kubur, dll. Kalau mereka datang ke Makkah-Madinah, maka praktik “ibadah kubur” itu tidak ada disana. Harapannya, mereka bisa belajar untuk meninggalkan ibadah kubur, kalau nanti mereka sudah kembali ke negerinya. Insya Allah.

KESEMBILAN, pertanyaan di atas sebenarnya lebih layak diajukan ke kaum Syiah sendiri, bukan ke Ahlus Sunnah. Mestinya kaum Syiah jangan bertanya, “Mengapa orang Syiah masih boleh ke Makkah-Madinah?” Mestinya pertanyaan ini diubah dan diajukan ke diri mereka sendiri, “Kalau Anda benar-benar Syiah, mengapa masih datang ke Makkah dan Madinah? Bukankah Anda sudah mempunyai ‘kota suci’ sendiri?”

Demikian sebagian jawaban yang bisa diberikan. Semoga bermanfaat. Pesan spesial dari saya, kalau nanti Prof. Dr. Umar Shihab, atau Prof. Dr. Quraish Shihab (dua tokoh ini saudara kandung, kakak-beradik; bersaudara juga dengan Alwi Shihab, Mantan Menlu di era Abdurrahman Wahid), beralasan dengan alasan tersebut di atas; mohon ada yang meluruskannya. Supaya beliau tidak banyak membuang-buang kalam, tanpa guna.

Walhamdulillahi Rabbil ‘alamiin.

(M Fachry/arrahmah.com)

http://arrahmah.com/read/2012/01/13/17409-jawaban-jika-ditanya-kalau-syiah-sesat-mengapa-boleh-masuk-tanah-suci.html
 

syiah masuk secara halus

Admin terpaksa bongkarkan kes sulit ini supaya umat Islam berhati-hati.

Syiah dan ISTAC (1)
 

syiah telah menular ke malaysia

Admin terpaksa bongkarkan kes sulit ini supaya umat Islam berhati-hati.

Syiah dan ISTAC (2)

Saudara seislam seakidah dengan kita ahlu sunnah di wilayah Ahwaz dalam negara Syiah iran..

Saudara seislam seakidah dengan kita ahlu sunnah di wilayah Ahwaz dalam negara Syiah iran..Hampir keseluruhan rakyat di Ahwaz adalah ahlu sunnah..Ahlu sunnah di sana sama seperti umat islam di Palestin dengan Israel..sunni di sana ditangkap dihukum bunuh dengan sewenang2nya oleh rejim syiah Iran..pelbagai kezaliman yang sungguh menyayat hati terpaksa dilalui umat islam di Ahwaz..

search di google untuk maklumat lanjut tg Ahwaz...FB ahwaz boleh rujuk dihttp://www.facebook.com/alahwazalarabia?ref=stream
 

kejamnya syiah

“Harus membunuh mereka (Ahli Sunnah) dan harta-harta mereka adalah halal.” (al-Anwar al-Nu`maniyyah (2/307) 

Syiah Memandang, Pindahnya Orang Sunni ke Nasrani Lebih Menyenangkan Daripada Tetap Menjadi SunniPengkhianatan Syiah sudah sampai puncaknya, dimana mereka berusaha keras menghadapi Ahlu sunnah. Sampai-sampai salah seorang penguasa Iran berpikir hendak memanggil kelompok-kelompok missionaris guna membuat perjanjian dengan mereka untuk mengkristenkan kaum muslim Sunni suku Kurdi.

DR. Amal As-Subki dalam bukunya Tarikh Iran As-Siyasi mengatakan:

"Dari beberapa hal yang benar-benar mengkhawatirkan dalam politik kristenisasi Amerika adalah, ditanda tanganinya kesepakatan antara masing-masing pemerintahan Iran, Irak, dan Turki di Adenbera 1910.

Kesepakatan itu secara terang-terangan merekomendasikan kepada Gereja Evangelis Louseri untuk melakukan penyebaran agama Kristen di antara masyarakat suku Kurdi muslim yang ada di ketiga negara Islam tersebut. Pemerintahan Iran pada masa Syah Reza Pahlavi telah memperbaharui kesepakatan itu pada tahun 1928. Maksud dari Syah Iran ini adalah untuk merealisasikan berbagai macam tujuan, di antaranya:

Pertama; Mengurangi kepadatan (jumlah) penduduk Kurdi yang telah menetap di Azarbaijan Iran sejak ratusan tahun yang lalu, yang sering kali bekerja sama dengan Turki yang Sunni melawan Iran, untuk menyelamatkan mereka dari kezhaliman.

Kedua; Menghancurkan kekuatan mereka dengan mengubah sebagian besar dari mereka menjadi Kristen, paska sikap pemerintah Turki yang berubah dalam mendukung mereka setelah revolusi Kamal Ataturk pada seperempat pertama abad kedua puluh.

Ketiga; Meleburkan identitas Kurdi (Sunni) dalam nasionalisme Iran, untuk memantapkan kekuasaan atas mereka dan mencegah bersatunya nasionalisme Kurdi dengan rekan-rekannya di Irak, Turki dan Syiria.

Sungguh. Aneh Cara Berpikir Para Pengkhianat Itu!

Apakah Ali bin Abi Thalib atau salah satu dari Ahlul Bait rela dengan keluarnya seseorang dari Islam menjadi Nasrani atau yang lainnya?!

Kemudian mereka memandang orang-orang Kurdi (orang-orang Sunni), seandainya mereka berubah menjadi Nasrani, ketajaman mereka akan tumpul, lalu mereka akan terbebas dari kejahatan orang-orang. Kurdi.

Ini bukanlah sekadar permainan politik. Tetapi, sudah seperti inilah keyakinan orang-orang Syiah. Seorang Nashibi (Sunni) lebih dahsyat kekufurannya daripada seorang Nasrani atau Yahudi. Karena itulah para imam mereka memperbolehkan shadaqah kepada kafir dzimmi dan tidak boleh kepada orang Sunni.

Ayatullah mereka, Khomeini berkata:

"Yang menjadi pertimbangan untuk orang yang diberi shadaqah Sunnah adalah kefakiran bukan karena keimanan dan Islam. Maka orang kaya boleh memberikannya kepada kafir dzimmi dan orang yang melanggar (mukhalif), walaupun mereka orang asing. Dan tidak boleh diberikan kepada Nashibi (Sunni) dan kafir harbi, walaupun mereka kerabat (jadi bagi mereka, orang Ahlu sunnah disamakan dengan orang kafir harbi)." 58

Ini berarti bahwa perbuatan ini, yaitu kesepakatan gerakan-gerakan kristenisasi terhadap orang-orang suku Kurdi, bukan hanya pandangan Syah Reza Pahlavi, orang yang juga ditentang oleh Khomeini, tetapi juga pandangan Khomeini dan sebagian besar orang-orang Syiah Rafidhah yang ekstrim.

Nota: Petikan Buku Pengkhianatan-pengkhianatan Syiah dan Pengaruhnya Terhadap Kekalahan Umat Islam (terjemahan), oleh Dr Imad Abdus Sami’ Husain, terbitan al-Kautsar

http://www.al-ahkam.net/home/index.php?option=com_content&view=article&id=5944%3Apengkhianatan-syiah-murtad-menjadi-kristian-lebih-menyenangkan-daripada-terus-menjadi-sunni&catid=62%3Abahaya-syiah&directory=1&Itemid=1
 

Ayuh Sepakat Tolak Syiah

Jangan bela Syiah lagi. Jangan sokong Iran lagi. Mereka bukan Islam. Mereka bukan pembela Ahlul Bayt. Jihad menentang mereka suatu keutamaan.

Wa suda cakap itu lu olang tara mau caya...ini Syiah tipu sama lu olang ma!

Orang Melayu kena tipu lagi ke?

Syiah tidak akan terlepas dari menggunakan hadis-hadis palsu dan tiada asa

Syiah tidak akan terlepas dari menggunakan hadis-hadis palsu dan tiada asal, selain berhujah menggunakan kitab-kitab yang tidak sahih yang dikarang oleh puak Syiah mereka sendiri yang jelas memperlekehkan dan menghina para sahabat ra.

Seperti yang tertera di atas, Syiah jadi-jadian Melayu ini, iaitu Oggy membawakan hadis palsu ini daripada kitab Syarah Nahjul Balaghah bahkan majoriti Syiah seluruhnya berhujahkan dengan kitab ini. Jadi, kita sebagai Ahli Sunnah sepatutnya mengetahui hal ini dan sentiasa berwaspada dengan permainan syaitan.

Mari berkenalan dengan kitab Nahjul Balaghah:

Jodol: Nahjul al-Balaghah (alur kefasihan)

Editor/Pengarang: asy-Syarief ar-Radhi ,w. 400H

Edisi Mesir: ditahqiq dan diringkas oleh syaikh Muhammad Abduh, ditahqiq semula oleh syaikh Muhd Muhyidin Abd Hamid al-Azhari

kata al-Zahabi (al-Mizan, 3:124), Syarief ar-radhi adalah penulis Nahju balaghah adalah seorang ahli kalam, seorang rafidhah (syi`ah) dan Muktazilah. Dia berdusta di atas nama amirul Mukminin Ali :ra, kitab itu penuh dgn kebatilan syi'ah termasuk mencaci maki terhadap dua khalifah: Abu Bakar dan Umar.

*PASTIKAN ANDA SEMUA MELIHAT SUMBER RUJUKAN YANG DIBAWA. SEBARKAN INFO INI

PAKATAN GLOBAL SYIAH UNTUK MEMUSUHI SUNNI MUSLIMPenentang Iraq Ditangkap : Perempuan Syiah Iraq Yang Bekerjasama Dengan Tentera Penjajah Beserta Dokumen Rahsia Tentang Konspirasi Syiah Iran Sedunia.

Perempuan itu ialah seorang “Muslim” yang ber”hijab” ini (merujuk kepada gambar di kiri, gambar pertama) iaitu gambar sewaktu dia bekerja di pejabatnya bersama tentera penjajah Amerika. Dalam satu gambar di sini (merujuk kepada gambar kedua), anda boleh lihat “pingat kehormatan” yang diterimanya sebagai balasan atas khidmatannya kepada tentera penjajah Amerika.

Dukumen rahsia yang dijumpai bersamanya ialah sebuah dokumen pernyataan rasmi dua muka surat dari sebuah badan yang dikenali sebagai Majlis Tertinggi untuk Revolusi Islam di Iraq (Supreme Council for the Islamic Revolution in Iraq) diketuai oleh al-Hakims dan membuatkan Pakatan Iraq (Pakatan Syiah) menjadi pimpinan Iraq yang baru di bawah perlindungan Amerika.

Pernyataan rasmi itu mengumumkan penubuhan Organisasi Persidangan Syiah (sebagai meniru Pertubuhan Persidangan Islam, OIC) di bawah seliaan Khamen’i dan Iran. Ini sekaligus membawa komuniti Syiah dari seluruh dunia serta merancang satu rancangan talam dua muka dan menjadi Muslim Sunni seluruh dunia sebagai sasaran, khususnya selepas kejatuhan Saddam. Di sini adalah gambar-gambar dokumen itu dan saya sertakan dengan salinan penuh Bahasa Arab dalam file Word supaya anda boleh download di bawah. Terjemahan Bahasa Inggeris akan disediakan kelak, insyaAllah.

Ada banyak bukti tentang policy keji Syiah Iraq ke atas Sunni Muslim di Iraq. Kelompok Syiah Iraq ini rata-ratanya ialah warga Iran yang berhijrah ke Iraq selepas kejatuhan Saddam. Mereka mahu membangkitkan semula Empayar Sasan (Sasanid Empire) iaitu sebuah Empayar Parsi dengan menggunakan teknik Safavid iaitu dengan cara menyebarkan fahaman Syiah melalui keganasan. Teknik Safavid pernah dipraktikan oleh Syiah 500 tahun dahulu di Iran, lalu menjadikan tanah Iran sebagai tanah Syiah dan memerangi majoriti populasi Sunni Muslim. Hasil dari teknik itulah yang membawa kepada kewujudkan empayar Safawi pada 1501 M – empayar Syiah pertama di dunia.

Ini ialah gambar pengkhianat Syiah itu dengan muka dikaburkan. Gambar ini diperolehi dari perjuang-perjuang kebebasan Iraq yang sememangnya dikenali sebagai kelompok yang amat berpegang kuat dengan agama Islam. Bagi mereka, muka perempuan Syiah ini bersifat peribadi (aurat), justeru itu, ia dikaburkan.

*NAK TENGOK GAMBAR-GAMBAR BOLEH KLIK LINK DI BAWAH.

http://syiahmalaysia.blogspot.com/2011/06/bukti-wanita-syiah-iraq-berkomplot.html

Terjemahan dari :

http://shia-watch.blogspot.com/2007/12/global-anti-muslimsunni-shia-plot.html

Oleh: Naza Nurul
 —