Sunday, April 18, 2010

Tolak politik ganas BN


Harakahdaily   
HULU SELANGOR, 18 April: Angkatan Muda Keadilan (AMK) Selangor amat kecewa dengan budaya keganasan politik oleh penyokong Barisan Nasional (BN) pada hari penamaan calon pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor, semalam.
Justeru, ketua penerangannya, Mohd Ezli Mashut menggesa agar pengundi di Hulu Selangor menolak corak keganasan politik BN yang semakin tertekan akibat perpecahan dalaman sesama sendiri yang amat dahsyat.
Baginya, pengundi di kawasan Parlimen Hulu Selangor amat bertuah kerana Pakatan Rakyat menampilkan calonnya iaitu Datuk Zaid Ibrahim seorang individu berjiwa besar yang berintegriti, berwibawa dan prihatin kepada rakyat.
Katanya, para pengundi di Hulu Selangor boleh menilai dua tahun pemerintahan kerajaan Selangor di bawah Pakatan Rakyat bahawa boleh membawa kemajuan dan kemakmuran kepada rakyat tanpa rasuah dan penyelewengan kuasa.
“Ia berbeza dengan pemerintahan BN yang terus mengamalkan  budaya rasuah, terpalit skandal moral dan kerakusan kuasa.
“Akibatnya, BN cuba membawa budaya keganasan politik dengan menggunakan taktik fitnah, kekerasan dan ugutan untuk meraih undi,” ujarnya kepada Harakahdaily.
Justeru, katanya, AMK Selangor yakin pengundi di Hulu Selangor semakin bijak memilih dan mendapatkan maklumat yang tepat.
Beliau berkata, budaya keganasan politik yang cuba di bawa masuk ke Hulu Selangor oleh BN amat jelas bertentangan dengan nilai keharmonian dan perasaan kasih sayang dalam masyarakat pelbagai agama dan kaum di situ.
Justeru, tambahnya BN perlu ditolak dalam pilihan raya kecil itu yang sudah tidak lagi hormat kepada ketenteraman, kedamaian dan kasih sayang masyarakat pelbagai kaum.
“Pakatan Rakyat membawa gagasan besar di Hulu Selangor untuk membawa masyarakat di sini hidup dalam suasana lebih mesra dan berkasih sayang antara pelbagai kaum tanpa sebarang perasaan prejudis,” katanya.

RM100: Sudahlah tak beri, bongkak pula!Roslan, Melaka.   
“PATUTKAH warga emas yang diberi RM100 diucap takziah? Sudikah YB Datuk Shahrizat Abdul Jalil sedekahkah kami RM100 lagi setiap seorang?”

Penulis memetik ungkapan ini dalam ruangan R@kan BH di muka surat 41 akhbar Berita Harian, tanggal Khamis, 8 April 2010. Demikianlah rakyat kurang senang dengan gelagat Menteri Pembangunan Wanita , Keluarga dan Masyarakat merangkap Ketua Wanita Umno, Shahrizat Abdul Jalil yang memperkecil dan mempersenda pemberian RM100 setiap warga emas oleh kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang.

Sebelum ini penulis berpeluang menyaksikan melalui kaca televisyen, aksi cemuhan dengan muka meluat Shahrizat terhadap usaha Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dalam satu sidang akhbar beliau. Sungguh sedih melihat Shahrizat dengan mimik muka masam menempelak Guan Eng dengan berkata Ketua Menteri itu menghina golongan tua dengan pemberian wang tidak sampai RM10 sebulan atau kurang RM1 sehari.

Benar Shahrizat melalui kementerian banyak membantu golongan kurang mampu, orang kurang upaya (OKU) dan sebagainya. Jumlah pemberian tentunya ‘besar’, yang biasa didengari adalah RM300 sebulan. Tentulah jumlah ini ‘besar’ berbanding wang ‘ciput’ yang diberi oleh Guan Eng.

Namun Shahrizat perlu sedar wang pemberian RM300 sebulan kepada golongan kurang upaya itu adalah daripada jabatan di bawah kementerian yang diterajui beliau yang diamanahkan oleh kerajaan untuk meringankan bebanan rakyat miskin. Ini adalah tanggungjawab sosial yang wajib dijalankan oleh mana-mana kerajaan dalam dunia ini.

Sebenarnya, RM300 itu bukannya banyak. Melalui program Bersamamu TV3, dapat disaksikan betapa deritanya hidup golongan kurang upaya ini walaupun mereka mendapat bantuan RM300 sebulan daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Mereka sudah diberi RM300 sebulan tetapi mengapa Syarikat Beras Faizah, korporat lain malahan kolej, universiti dan persatuan tidak lepas tangan memberikan bantuan. Malah ada yang menerima bantuan lain misalnya daripada Pusat Zakat, tetapi mengapa mereka mengadu semua itu tidak cukup menampung perbelanjaan mereka?

Kalau Shahrizat mahu berbangga dengan pemberiaan RM300 yang dirasakan sudah terlalu banyak yang membolehkan beliau bongkak dengan menyindir pemberian RM100 oleh Lim Guan Eng, tak usahlah minta lagi Syarikat Faizah dan pihak lain membuat sumbangan. Cukuplah, kerana orang miskin dan kurang upaya itu mampu hidup selesa dengan pemberiaan RM300 sebulan oleh kementerian Shahrizat! Pihak TV3 pula berhentilah merayu orang ramai membantu.

Pada pandangan penulis yang kurang arif ini, sama seperti langkah mengalu-alukan bantuan oleh Syarikat Faizah dan pihak lain, adalah amat molek Shahrizat mengalu-alukan kesudian Guan Eng untuk memberikan RM100 kepada setiap warga emas. Ertinya marilah sama-sama membuat kebajikan, janganlah pula seseorang itu tergamak menghina kesudian seseorang atau pihak itu untuk membantu orang lain.

Adabnya, kita tidak perlu membangga diri pemberian kita kepada orang lain apatah lagi mengungkit-ungkit jumlahnya ‘yang sangat besar’ dan pada masa yang sama memperlekeh usaha pihak lain membuat kebajikan apatah lagi menyoal nilai sumbangan yang dakwanya ‘ciput’ itu.

Apa yang penting di sini adalah keikhlasan, bukan jumlahnya. Atau pemberian bermaksud ada udang di sebalik batu. Tetapi itulah yang kerap berlaku sekarang ini termasuk menjelang pilihan raya kecil atau umum.

Adalah menjadi hak orang miskin atau OKU untuk mendapat wang bantuan terutama daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat, tetapi mengapa pihak-pihak tertentu begitu ghairah memberinya di kawasan pilihan raya? Apa, tidak ada masa lain yang sesuai untuk diberikan hak rakyat miskin itu?

Demikian juga pengagihan wang zakat, wang itu adalah hak asnaf termasuk orang miskin tetapi mengapa sibuk mahu diberikan masa pilihan raya oleh pemimpin parti yang mengetuai kerajaan pula? Apakah makna ini semua? Kepada orang berhak, berikan hak mereka sama ada ada pilihan raya atau tidak, itu hak mereka bukan hak orang menyampaikan bantuan.

Pemimpin yang menyampaikan bantuan, wang itu bukan daripada kocek awak, wang itu adalah hak rakyat (jika wang zakat itu adalah hak asnaf) tetapi mengapa kamu mahu berbangga? Sehubungan itu bagi pemimpin yang mendabik dada, seolah-olah wang diberikan itu adalah wang mereka, mulai sekarang KELUARKAN sendiri wang kamu untuk dibagikan kepada rakyat.

Apabila ini kamu lakukan, barulah kamu tahu nilaian wang 10 sen, RM1, RM10 atau RM100 itu. Wang daripada titik peluh kamu ini jika diberikan dengan ikhlas, barulah ada kebarakahannya dan salah satu tandanya tidaklah kamu MENGHINA-HINA orang lain yang bersedekah dalam jumlah kecil!

Untuk pengetahuan, jumlah warga emas berdaftar di Pulau Pinang adalah seramai 82,983 orang dan jika semuanya dihadiahkan RM100 seorang, jumlah perlu dikeluarkan adalah RM8,298,300 (kira-kira RM8.3 juta). Sebagai langkah awal mendapat kebarakahan, apa kata Shahrizat dengan ikhlas berkongsi membiayainya daripada POKET SENDIRI dan jangan dibuat masa kempen pilihan raya?


* Tulisan di atas adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian Harakahdaily.net. Harakahdaily.net tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan berkenaan.

Pemuda PAS kesal Najib bela APCO, Obama dan Blair tapi tekan IranHerman Samsudeen   
Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan (DPPWP) melahirkan rasa kesal dengan tindakan Perdana Menteri Malaysia yang berdegil meneruskan penggunaan khidmat syarikat APCO Worldwide sebagai perunding Kerajaan dan tunduk pada arahan Presiden Amerika, Barack Obama untuk memberikan tekanan kepada Iran.

The Wall Street Journal melaporkan bahawa syarikat Petroliam Nasional Bhd telah diarahkan agar menamatkan penjualan gas kepada Iran sejak bulan lepas lagi sebagai tanda Malaysia menyokong tekanan dan sekatan ekonomi yang dikenakan oleh Amerika dan sekutunya lantaran keengganan Iran menghentikan program nuklearnya.

Tindakan ini sekaligus menunjukan Malaysia telah diperbudakkan oleh Amerika yang jelas mempunyai senjata nuklear yang lebih banyak dari negara-negara lain.

Tindakan Malaysia ini juga menghina hubungan diplomatik dengan Iran yang sebelum ini telah mengistiharkan akan memajukan teknologi nuklearnya hanya untuk tujuan membekalkan tenaga bukannya untuk persenjataan. Hasrat Iran ini sebenarnya selari dengan kehendak Malaysia yang juga bercita-cita memajukan penyelidikan berkaitan nuklear untuk manfaat tenaga alternatif dimasa hadapan.

Najib telah memalukan Malaysia dikalangan dunia Islam pada hari ini kerana tidak mampu mengangkat muka untuk menentang dasar zalim Amerika ini semasa bertemu Obama baru-baru ini.

Rakyat juga kesal kerana Najib yang banyak dipengaruhi APCO menutup mata dengan rancangan mantan Perdana Menteri Britain, Tony Blair untuk datang ke Malaysia bagi memberikan ceramah dalam kongres perniagaan di Kuala Lumpur anjuran Success Resources Company pada 24 April ini.

Blair yang juga, ahli kumpulan pelobi Israel mempunyai hubungan yang sangat rapat dengan Pengarah Urusan APCO Worldwide di London, Darren Murphy. Dengan nasihat Murphy, Blair bersama Mantan presiden America. George W. Bush.telah memusnahkan negara Afghanistan pada tahun 2001 dan Iraq pada 2003. Sehingga ke hari ini mereka gagal menemui senjata pemusnah besar-besaran (WMD) yang dikatakan sedang dibina oleh Saddam di Iraq.

Peranan APCO dalam peperangan ini tidak dinafikan kerana syarikat itu yang juga dimiliki oleh rangkaian pelabur Yahudi Pro-Israel cuba sedaya upaya mempengaruhi kerajaan-kerajaan besar untuk memusuhi negara umat Islam yang mempunyai potensi untuk memberikan bantuan kepada pejuang Palestine. Dendam mereka terhadap Saddam yang pernah mengancam untuk menyerang Israel dibalas dengan penjajahan besar-besaran hingga menyebabkan rakyat Iraq jadi pelarian dinegara sendiri.

APCO hingga ke hari ini kekal menjadi syarikat perunding kepada Kerajaan Britain dan Amerika, dan tekanan kepada Iran adalah dirancang selepas Iraq berjaya dimusnahkan. Peranan APCO di Malaysia bukan sahaja melibatkan program 1 Malaysia atau aktiviti Kementerian-kementeria tetapi, ia juga turut mempengaruhi dasar luar Malaysia yang selama ini dikatakan antara negara yang kuat menyokong Palestin.

Tetapi kini, APCO mengemudi Kerajaan Malaysia dan menjadikan Najib sebagai PUPPET untuk dipergunakan oleh pelobi-pelobi Israel yang duduk disekeliling Obama dan Gordon Brown sekarang. Sedikit demi sedikit ahli kumpulan pelobi Israel seperti Tony Balir dimasukan ke negara ini bagi menabur racun kebencian kepada negara-negara Islam seperti Iran disamping membina dasar yang lebih Liberal dan terbuka kepada negara-negara pro-Israel.

Oleh itu DPPWP tegas untuk mengajak rakyat bangkit mendesak Najib untuk menghentikan kontrak APCO dan menghalau syarikat itu serta merta. DPPWP juga mendesak agar Najib tidak sesekali diperbudakan oleh Amerika dan Petronas perlu dibenarkan untuk terus membekalkan gas kepada Iran.

Herman Samsudeen
Timbalan Ketua Pemuda PAS Wilayah Persekutuan

Malangnya Malaysia jadi PakTurut Amerika! Keri Rooney"Sedih dan pilu bilamana negara kita, yang dilabel sebagai kononnya sebuah negara Islam tidak berpendirian tegas dalam isu keamanan sejagat atau lebih tepat lagi disebut isu nuklear.

Malang...Malang....dan Malang!!!! Amat malanglah bagi rakyat dan umat Islam di negara ini kerana mempunyai kerajaan yang menjadi pak turut Washington dengan menzalimi keseluruhan rakyat Iran yang tidak berdosa.

Sehinggakan Agensi Berita Asing, AFP melaporkan bahawa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak pernah mengarahkan syarikat petroleum negara, Petronas untuk memberhentikan penjualan minyak kepada Republik Islam Iran.
Kalau apa yang dikatakan AFP itu benar, maka Perdana Menteri seharusnya menjawab tuduhan tersebut, tetapi malangnya dan amat malang sekali, Perdana Menteri senyap seribu bahasa. Sama lah juga dengan isu royalti minyak, Perdana Menteri kelu tak berjawab!

Kita seharusnya mengambil sikap yang sama dengan Republik Turki yang konsisten, berani dan tegas bahawa hak penyelidikan dan pembangunan teknologi nuklear untuk tujuan keamanan tidak seharusnya diganggu-gugat oleh mana-mana pihak.

Apa yang paling dikesalkan ialah regim zionis haram Israel yang terbukti telah dan sedang bertindak ganas tanpa batas tamadun manusia pula dibiarkan bermaharajalela dengan mempunyai teknologi nuklear sekian lama tanpa pula dikecam oleh mana-mana pihak di Washington.

Apa yang lebih buruk ialah dalam masa yang sama, kerajaan Malaysia yang sentiasa 'lemah-lembut' juga telah gagal untuk menyuarakan tekanan kepada regim zionis Israel dalam persidangan Nuclear Summit 2010 di Washington sekarang ini.

Inilah yang sebenarnya menjadi punca krisis keamanan dunia di waktu ini iaitu ISRAEL LAKNATULLAH bermaharajalela di muka bumi Allah ini.


* Tulisan di atas adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian Harakahdaily.net. Harakahdaily.net tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan berkenaan.

Bruni terus jadi perhatian duniaCarla Bruni-Sarkozy


PARIS 17 April - Wanita Pertama Perancis, Carla Bruni-Sarkozy (gambar) kebelakangan ini mendapat perhatian global apabila khabar angin bertiup mengatakan dia mempunyai hubungan sulit dengan seorang penyanyi, Benjamin Biolay.
Desas-desus mengenai skandal itu ternyata palsu apabila Biolay semalam memenangi tuntutan ke atas stesen televisyen France 24, yang mana mahkamah mengarahkan syarikat itu membayar 3,000 euro (RM12,926) kepadanya.
Bulan lalu, berita mengenai masalah rumah tangga Bruni dengan Presiden Perancis, Nicolas Sarkozy bertiup kencang baik di Internet mahupun media arus perdana antarabangsa.
Bruni, 42, menyifatkan ia sebagai 'mengarut' malah perkara itu turut dinafikan Sarkozy sendiri, namun siasatan polis untuk mencari sumber khabar angin itu menyebabkan ia terus dibicarakan sehingga hari ini.
Sementara itu, filem dokumentari mengenai super model dan artis kelahiran Itali ini juga telah dijual untuk ditayangkan di berpuluh-puluh negara.
Penggambaran selama 18 bulan 'The Birth of a First Lady' mengisahkan kehidupan Bruni sejak bergelar isteri kepada Sarkozy yang mana dia belajar istiadat, protokol di Istana Elysee dan hal ehwal luar negara.
Dokumentari 90 minit yang dipendekkan kepada 52 minit untuk tontonan antarabangsa itu adalah antara yang hangat diperkatakan di pameran industri filem MIPDOC di Cannes.
Selepas berkahwin dengan Sarkozy pada Februari 2008, Bruni kerap menemani pemimpin Perancis itu ke luar negara termasuk lawatan ke Britain sebulan selepas berumahtangga yang mencetuskan sensasi media antarabangsa dan masyarakat umum di Britain dan Perancis.
Menjelang lawatan ke Britain, timbul kontroversi apabila syarikat lelongan Christie's menjual gambar bogel Bruni semasa menjadi model pada harga AS$91,000 (RM290,000).
Antara kontroversi lain adalah penggunaan gambar Bruni dan Sarkozy oleh syarikat penerbangan tambang murah Ireland, Ryanair yang mana ganti rugi yang diperolehi mereka disumbangkan kepada pertubuhan memberi makanan kepada gologan tidak berumah, Les Restos du Cœur. - AGENSI

Pengantin diarak naik kereta lembuPASANGAN pengantin, Mohd. Azrin Abdul Rani dan Maslinda Zainuddin diarak menaiki kereta lembu di Kampung Rantau Panjang, Kepala Batas, Pulau Pinang, semalam.


KEPALA BATAS 17 April – Pasangan pengantin biasanya diarak dengan kereta pada majlis perkahwinan mereka. Berlainan pula dengan pasangan Mohd. Azrin Abdul Rani, 24, dan Maslinda Zainuddin, 22, yang memilih diarak dengan kereta lembu pada hari perkahwinan mereka di Kampung Rantau Panjang di sini hari ini.
Menurut Azrin, idea berarak menaiki kereta lembu timbul kerana mahukan kelainan sempena majlis bersejarah dia dan isterinya.
“Hasil perbincangan dengan isteri, saya merancang menaiki kereta lembu pada majlis sambut menantu di kampung saya,” katanya ketika ditemui pada majlis tersebut.
Sementara itu di Teluk Intan, impian seorang usahawan muda bersama pasangannya bersanding di udara dengan menaiki helikopter tercapai apabila hasrat itu direalisasikan tengah hari ini.
Mohd. Zulfadli Mohd. Khalid, 20, dan isterinya, Nur Syafinaz Asyirah Shahrizan, 18, tidak dapat menggambarkan perasaan mereka apabila dibawa berlegar-legar di udara kira-kira 15 minit.
Pasangan terbabit menaiki helikopter dari rumah nenek pengantin perempuan di Kampung Selabak Luar dan mendarat di padang Majlis Perbandaran Teluk Intan (MPTI) sebelum diarak menaik kereta ‘sport’ ke Dewan MPTI yang jaraknya kira-kira 200 meter.

Pengakuan Polis Bukit Aman - ( mesti baca )

Rintihan Dari Bukit Aman - Ori


KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA
RINTIHAN DARI BUKIT AMAN
Assalamualaikum.....
Saya adalah seorang Pegawai Kanan Polis yang bertugas di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman. Tujuan saya menyebarkan maklumat ini adalah kerana saya berasa amat tertekan dan jijik dengan arahan yang saya terima dari pihak atasan dan saya tidak dapat lagi membendung perasaan marah.
Walaupun saya berpangkat kanan di dalam pasukan, saya juga seorang manusia, berbangsa Melayu dan berugama Islam. Saya adalah manusia biasa yang mempunyai perasaan marah, sedih dan peri kemanusiaan terhadap manusia lain walau apa pun bangsa dan ugama seseorang itu.
Di dalam pasukan, kami dilatih untuk memenuhi setiap arahan ketua. Tak kira penat, siang ataupun malam. Dan di dalam situasi saya ini, saya menerima arahan dari ketua saya iaitu Tan Sri Rahim. Selaku Ketua Polis Negara, segala arahan beliau tidak pernah dapat kami pertikaikan walau di dalam mesyuarat (samalah kelakuannya seperti Dr. Mahathir) kerana di dalam Pasukan Polis keadaannya sama seperti di dalam kabinet yang sudah banyak kaki ampu, bodek dan dungu.
Di dalam kes Anwar dan Mahathir, sebenarnya KPN juga terbabit secara langsung. Ketakutan KPN kepada Anwar jelas tersebut di dalam mesyuarat kami di Bukit Aman baru-baru ini. Segala rahsia KPN berada di dalam pengetahuan saya. Semua projek-projek yang bernilai berjuta-juta ringgit yang menjadi milik KPN dan juga wang yang berjumlah RM 3.5 juta yang telah Daim Zainuddin berikan kepada KPN atas arahan Dr. Mahathir juga telah kami ketahui. KPN cuba menutup mulut kami dengan wang sebagaimana yang telah berjaya Dr.Mahathir lakukan pada dirinya. Tetapi bukan kesemua kami berkelakuan seperti binatang yang sentiasa membuka mulut jika disuap.
Ketegasan Anwar Ibrahim terhadap rasuah, penyalahgunaan kuasa, mencuri wang rakyat amat menakutkan KPN. Dr Mahathir telah memanggil KPN bertemu dengannya dan mengugut untuk membocorkan tembelang KPN supaya diambil tindakan oleh Anwar di mahkamah atau berkompromi dengannya untuk menjatuhkan Anwar.
TETAPI saya amat terkejut apabila mendapat arahan dari KPN baru-baru ini. KPN mengarahkan kami membuat huru-hara semasa Anwar berucap atas sebab untuk menuduh Anwar dan kumpulannya ganas dan membahayakan kemakmuran. Kami telah berjaya melakukan sabotaj dan hasilnya Anwar dan rakan-rakannya serta 125 orang penyokongnya telahpun kami tahan.
KPN juga mengarahkan kami untuk mengambil darah dari penagih dadah yang telah dikenalpasti membawa kuman AIDS dan HIV positif. Kami terpaksa melakukan arahan tersebut dengan menyerbu Lorong Haji Taib dan mengambil darah kebanyakan penagih dadah yang kelihatan teruk dan hampir mati.
Pada mulanya saya tidak tahu untuk apa kuman itu diambil. Tapi setelah terdengar katanya dari Dr Mahathir dan KPN " Rahim, have you done your job? Or should I ask somebody else to do it?". Tan Sri Rahim menjawab, " Do not worry Dato’ Seri, I’ll ask.............................(nama saya telah disebut sambil KPN menepuk bahu saya) to finish him". Dr Mahathir berkata lagi, "Can we trust him?". KPN menjawab "Then we kill him like that goat". (Mereka menggelarkan Anwar sebagai kambing).
Tahukah tuan-tuan semua, apakah tugas Dr Mahathir perintah KPN lakukan dan KPN telah menyerahkan tugas itu kepada saya......?
SAYA TELAH DIARAHKAN SUPAYA MENYUNTIK TUBUH ATAU MENYALURKAN KUMAN AIDS DAN HIV MELALUI MAKANAN KEPADA DATO’ SERI ANWAR IBRAHIM.
KEJI ! Sungguh keji. Apabila Anwar ditahan dan dibawa ke Bukit Aman, saya berterus terang kepada KPN bahawa saya tidak boleh melakukan perkara tersebut. Saya diugut untuk tidak membocorkan rahsia ini dan akan menerima nasib seperti Dato’ Nalla. Saya faham ugutan ini kerana kami memang kadang kala akan meletakkan sesuatu (dadah atau senjata) ke dalam kereta atau rumah seseorang musuh dengan tidak disedari lalu kami akan mendakwa orang itu.
SEBENARNYA PELURU, PISTOL DAN DOKUMEN KERAJAAN YANG BERADA DI RUMAH DATO’ NALLA ADALAH KEPUNYAAN PIHAK POLIS. ANWAR SENGAJA DIPERANGKAP !! Saya berani bersumpah kerana orang bawahan saya mengaku telah diberi tugas oleh KPN untuk melakukannya bagi menuduh Anwar Ibrahim belot kepada negara.
2 orang yang mengaku mempunyai hubungan liwat juga sebenarnya telah kami paksa untuk mengaku mempunyai hubungan liwat dengan Anwar. KPN telah memberi dua pilihan kepada mereka sama ada menghadapi ISA atau hukuman gantung sampai mati atau menerima RM 520,000 dan 6 bulan penjara. Kalaulah perkara ini terjadi kepada diri saya, sudah tentu saya tidak memilih hukuman gantung. Bagaimana pulak tuan ?
Tuan-tuan semua, jangan berasa hairan jika media melaporkan bahawa Dato’ Seri Anwar Ibrahim mati membunuh diri. Salah satu dari agenda kami di Bukit Aman ialah untuk memasukkan kuman HIV ke tubuh Anwar, membunuhnya dan mengatakan Anwar mati membunuh diri kerana malu.
Oleh kerana saya adalah orang Islam dan orang Melayu dan saya tidak boleh bersekongkol dengan rancangan KPN dan Dr Mahathir yang kejam ini ..... maka bersama surat ini saya dengan rasminya meletakkan jawatan saya sebagai anggota polis.
Pasukan Polis di Bukit Aman juga telah berpecah kepada 2. Iaitu yang bersetuju kuman AIDS disuntik ke tubuh Anwar dan yang satu golongan lagi masih berugama.
Saya merayu kepada semua anggota polis, pasukan tentera dan rakyat Malaysia supaya segera menyelamatkan Anwar Ibrahim dari mangsa jarum suntikan AIDS......... Saya bersumpah bahawa Dr Mahathir dan KPN akan membunuh Anwar. Jangan jadi Tentera atau Polis yang bodoh seperti "Algeria dan Turki".
Note: Salinan telah ditaip semula kerana salinan asalnya terlalu kecil.


http://www.youtube.com/watch?v=COm3D6FDmwY


http://www.youtube.com/watch?v=FYUJWSytRTc&feature=related

Gambar kereta Arwah Acik Spin yang terbakar
Api marak membakar kenderaan pelbagai guna (MPV) yang dipandu Abdillah Murad Md. Shari atau lebih dikenali sebagai Achik Spin, 28, dalam satu kemalangan ngeri di KM 14 Lebuh Raya Kajang Seremban Sdn. Bhd. (Lekas) dekat sini, petang tadi. - Foto BERNAMA

Fairus bayar hutang Mercedes Benz
2010/04/18
Bekas Timbalan Ketua Menteri I Mohammad Fairus Khairuddin menyelesaikan bayaran pinjaman kenderaan untuk membeli sebuah Mercedez Benz dengan kerajaan negeri.
"Kami menerima jumlah itu daripada beliau selepas notis terakhir dihantar kepadanya bulan lepas supaya menyelesaikan pinjaman itu," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis makan malam Parti Keadilan Rakyat (PKR) Balik Pulau.

Katanya notis itu dihantar kepada Fairus meminta beliau menjelaskan jumlah hutang yang belum dibayar atau memulangkan kenderaan itu dalam tempoh dua minggu.

Semua Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan negeri di Pulau Pinang layak mendapat pinjaman kenderaan RM130,000 selama lima tahun dan pinjaman RM100,000 bagi perumahan yang akan dipotong melalui gaji bulanan mereka.

Fairus membayar pinjaman itu sehingga beliau meletakkan jawatan Timbalan Ketua Menteri 1 dan Anggota Exco Kerajaan negeri pada 8 April 2009. Pada 16 April beliau meletakkan jawatan sebagai Anggota Dewan Undangan Negeri kawasan Penanti. - Bernama 

Wanita UMNO tidak reda cara PKR berpolitikHULU SELANGOR 17 April - Pergerakan Wanita UMNO akan berjuang habis-habisan untuk memberi kemenangan kepada calon Barisan Nasional (BN), P. Kamalanathan kerana tidak reda dengan cara Parti Keadilan Rakyat (PKR) berpolitik.
Ketua Wanita UMNO, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata, berdasarkan pemerhatian, pihaknya mendapati PKR tidak ikhlas dan menggunakan taktik kotor dengan mengadu domba di kalangan rakyat pelbagai kaum.
Jika dibiarkan beterusan katanya, negara boleh menjadi huru-hara manakala status Selangor sebagai 'periuk nasi' negara boleh musnah.
"Sebab itu kita jentera Wanita begitu cekal, kita akan bekerja dengan penuh dedikasi sebab kita mesti menangkan calon BN untuk perpaduan negara
"Jentera Wanita turun dengan rela hati untuk jaga keselamatan negara, perpaduan, pembangunan ekonomi dan yang mustahak kita tak mahu perpecahan kaum," katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika ditemui pada hari penamaan calon Pilihan Raya Kecil Parlimen Hulu Selangor, di sini hari ini.
Dalam perkembangan berkaitan, Naib Ketua Pemuda UMNO, Datuk Razali Ibrahim berkata, jentera pergerakan itu akan dikerah habis-habisan bagi menangkis dakyah pembangkang dengan fakta.
Katanya, kritikan-kritikan yang dilemparkan pembangkang bukannya sukar untuk ditangkis kerana mereka hanya pandai mengkritik namun tidak mempunyai perancangan sendiri.
Untuk tujuan itu, jelasnya, jentera Pemuda dipecahkan kepada tiga unit mengikut pecahan kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) yang diketuai oleh Exco Pemuda Pusat dan dibantu Ketua Pemuda Bahagian seluruh Selangor dan Ahli Jawatankuasa Pemuda Hulu Selangor.
"Di Hulu Selangor jumlah pengundi muda lelaki di bawah umur 40 tahun adalah di sekitar 11,700 orang manakala jumlah keseluruhan generasi muda lelaki dan perempuan di sekitar 33 peratus.
"Kita tidak nafikan jumlahnya adalah kurang berbanding kawasan lain yang biasanya 50-50 namun di Hulu Selangor golongan muda ini tetap menjadi penentu," katanya.

Jangan sampai ceramah ugama disekat hanya kerana takut orang ceramah politik


Jangan jadikan masjid tempat berkempen

SHAH ALAM 17 April - Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sekali lagi meminta parti politik yang bertanding dalam Pilihan Raya Kecil Parlimen Hulu Selangor supaya tidak menggunakan masjid dan surau sebagai tempat berkempen untuk menarik sokongan pengundi.
Pengarahnya, Datuk Muhammed Khusrin Munawi berkata, masjid dan surau adalah kawasan larangan kepada semua pihak berpolitik termasuk mengadakan ceramah, perhimpunan dan sebagainya.
Malah, katanya, larangan tersebut turut dititahkan sendiri oleh Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah yang menegah sebarang penganjuran program atau aktiviti politik dilakukan di masjid dan surau.
"Kita tidak benarkan parti politik yang berkempen dalam pilihan raya itu menggunakan surau dan masjid untuk berkempen bagi meraih sokongan pengundi di Hulu Selangor.
"Surau dan masjid bukan hanya tempat ibadat umat Islam tetapi ia merupakan institusi penyatuan umat yang bebas daripada sebarang pengaruh atau ideologi mana-mana parti politik.
"Sekiranya ada pihak yang tidak bertanggungjawab menggunakan tempat-tempat ibadat ini untuk tujuan tersebut, kita khuatir ia boleh mengundang perkara yang tidak sepatutnya seperti perpecahan umat Islam," katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.
Beliau mengulas langkah-langkah JAIS bagi memastikan masjid dan surau tidak disalahgunakan oleh pihak-pihak tertentu sebagai medan kempen politik pada Pilihan Raya Kecil Parlimen Hulu Selangor yang dijadualkan pada 25 April ini.
Pilihan raya kecil itu menyaksikan pertandingan empat penjuru antara calon Barisan Nasional (BN), P. Kamalanathan, Datuk Zaid Ibrahim dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan dua calon bebas iaitu V.S. Chandran dan Johan Mohd. Diah.
Sebelum ini, Muhammed Khusrin mengingatkan nazir masjid dan jawatan kuasa surau seluruh negeri itu supaya melaksanakan titah Sultan Selangor yang melarang keras supaya institusi Islam itu tidak dijadikan sebagai medan untuk berpolitik.
Dalam pada itu, menurut Muhammed Khusrin, JAIS telah menempatkan pegawai-pegawai penguat kuasa di Hulu Selangor bagi memastikan tidak wujud penyalahgunaan kira-kira 23 buah masjid dan 53 buah surau di kawasan itu untuk tujuan politik.
"Kita telah tempatkan pegawai penguat kuasa untuk membuat pemantauan di setiap masjid dan surau di Hulu Selangor. Sekiranya ada nazir atau jawatankuasa surau melanggar arahan itu dan ada aduan, kita akan ambil tindakan terhadap mereka.
"Kalau mereka nak adakan ceramah, pastikan penceramah itu bukan mewakili mana-mana parti politik dan mempunyai tauliah daripada JAIS," tegasnya.