Sunday, October 21, 2012

kantoiSyarikat krony mohon geran RM20 juta.. ada yg tak tahu apa itu geran...apa geran tanah? geran keta? bukan.. GERAN ialah satu pemberian bantuan tunai dari kerajaan yang tidak memerlukan penerima geran tersebut membayarnya!!

Senang2 jer bagi kat krony RM20 juta wang rakyat buat niaga ntah apa2!!wooii!!! apa faedahnya guna duit rakyat lepastu rakyat x dpt apa manafaat?

Jangan salahkan pencuri..sebab kerja pencuri ialah mencuri. Salahkan diri sendiri sebab terus membenarkan pencuri bermaharajalela.

Lebih 100 lagi terbunuh di SyriaDAMSYIK 23 Okt. - Lebih 100 orang lagi terbunuh dalam pertempuran di seluruh Syria hari ini, tiga hari menjelang sambutan Aidiladha Jumaat ini.
Pengarah Kumpulan Pemerhati Hak Asasi Manusia bagi Syria, Rami Abdel Rahman berkata, pesawat tentera kerajaan hari ini terus membedil sebuah pekan di Aleppo.
Katanya, pertempuran turut berlaku di beberapa bandar lain di seluruh negara, walaupun wakil khas Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan Liga Arab, Lakhdar Brahimi telah mengemukakan usul gencatan senjata kepada tentera dan pemberontak.
"Tiada tanda-tanda menunjukkan sama ada pihak tentera atau pemberontak mahu meletakkan senjata.
"Laporan kematian akibat pertempuran di seluruh negara hari ini melebihi 100 orang," katanya.
Katanya, pertempuran terus berlaku di bumi Syria, hari ini ketika PBB menegaskan akan mengerahkan satu pasukan pengaman, sekiranya perjanjian damai yang diusulkan utusan khas pertubuhan itu menemui jalan buntu.
Dalam perkembangan lain, Presiden Bashar al-Assad mengeluarkan kenyataan untuk memberi pengampunan selewat-lewatnya hari ini kepada mereka yang melakukan kesalahan di Syria.
Bagaimanapun stesen televisyen tempatan yang memetik kenyataan Bashar itu melaporkan, pengampunan terbabit tidak akan diberikan kepada kumpulan pemberontak.
"Bashar mengarahkan pengampunan beramai-ramai sebelum 23 Oktober (hari ini) kecuali bagi mereka yang melakukan keganasan, istilah yang merujuk kepada pemberontak," jelas kenyataan tersebut.
Sementara itu, Ketua Pasukan Pengaman PBB, Herve Ladsous berkata, PBB menaruh harapan kedua-dua pihak bermusuh akan mematuhi persetujuan melaksanakan gencatan senjata selama empat hari bermula Jumaat ini.
Jelasnya, PBB mempunyai pelan untuk mengerahkan pasukan pengaman di Syria sekiranya gencatan senjata gagal dipatuhi.
"Kami (PBB) bersedia untuk mengerahkan pasukan pengaman ke Syria jika perlu dan mandat diluluskan oleh 15 anggota Majlis Keselamatan PBB," katanya. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121024/lu_01/Lebih-100-lagi-terbunuh-di-Syria#ixzz2AKJpCadn
© Utusan Melayu (M) Bhd 

kantoiMak ai.. gila punya banyak.. gaji CEO tabung haji RM700 ribu SETAHUN.. bai!!!!

Basic salary : 70k X 12 = RM840K

Ni menyamun ker apa nih? sapa yg IZINkan gaji gila punya banyak nih?
...See More

kantoiTahap hutang negara yang tinggi untuk tempoh yang berterusan, sebenarnya boleh memberikan kesan ekonomi dan kewangan negara dalam tempoh jangka panjang. Keadaan ini akan bertambah buruk jika wang yang telah dipinjam dibazirkan untuk tujuan projek-projek mega yang sebenarnya tidak perlu pada masa sekarang, tetapi diperuntukkan semata-mata untuk “mengenyangkan” suku-sakat dan kroni.

Pinjaman dijami...See More

Amaran dari ketua umno Plentong ker ni? kih kih kih !!!!Apa pun tak boleh!!Amaran dari ketua umno Plentong ker ni?

kih kih kih !!!!Apa pun tak boleh!!

kantoigila lah,, macam mcam lah laporan audit ni, teruk sgt kah BN ni??, sudah2 lah bongkar sume ni, seolah2 kerajaan kita x pandai menguruskan negara..nanti rakyat tahu betapa keparat nya krajaan BN memerintah negara ni, ulama muda umno pernah berkata, kita wajib mentaati pemerintah., kita kena patuh pada kerajaan,, biar negara ni bangkrap pun xpe, janji kita tunjuk tanda setia kita pada kerajaan dan belajar bersyukuuurrrrrr kerana negara aman damai berbanding negara2 lain !!!

ok tak komen backup umno ni? woiii UMB.. kasi la upah der!! kihkihkih!!