Thursday, December 20, 2012

Nah...ambil kau Bashar AssadPejuang-pejuang Mujahidin kecil bakal pelapis kami seandainya perjuangan ini memerlukan masa yang lebih panjang. Mereka akan menjadi hebat seperti anak-anak Palestina dan chechen Insyaa' Allah. 

Semoga Allah mempercepatkan kemenangan agar mereka dapat belajar semula di sekolah.

VIDEO: http://bit.ly/XqEjJU

Dia sanggup tidak menangis

BM|
Dia sanggup tidak menangis padahal peluru yang menembusi dagingnya itu sangat panas kerana logam timah tersebut bergeseran dengan udara dalam kelajuan tinggi. Apatah lagi jika tembakan itu dari jarak yang jauh hingga mencapai kecepatan 200-300 darjah celcius. Betapa tabahnya budak ini...

|INDONESIAN|
Dia sanggup tdk merintih. Padahal peluru yg menembus daging itu, sangat panas karena logam timah itu bergesekan dg udara dlm kecepatan tinggi. Apalagi jika ditembakkan dari jarak jauh. Konon mencapai 200-300 derajat celcius. Betapa tegar, anak itu...

Semoga Allah Merahmatimu Wahai Umar R.A, Syaithon Telah Lari Darimu Baik Ketika Engkau Hidup atau Setelah Engkau Meninggal.

Seorang Syiah Berkata:

" Kami Tidak Mahu Masuk Masjid Nabawi Melewati Pintu Umar bin al-Khattab, Kerana Kami Membencinya!!"

Maka Seorang Sunni Berkata:

" Semoga Allah Merahmatimu Wahai Umar R.A, Syaithon Telah Lari Darimu Baik Ketika Engkau Hidup atau Setelah Engkau
Meninggal."

Selamat datang ke Syria

This is Syria where we flee from death to death!!

palestin

Pembebasan Gaza dan bumi Palestin bermula selepas pembukaan kota Damsyik. Pengganas Majusi dunia yang bermaharalalela membunuh darah-darah syuhada di bumi Syam perlu dibersihkan dahulu sebelum membersihkan zionis laknatullah dari Palestin. Mereka telah membunuh lebih 60 ribu nyawa dalam tempoh hanya 2 tahun berbanding zionis yang telah membunuh lebih 30K dalam tempoh puluhan tahun. Sheikh Raed Salah, salah seorang pimpinan tertinggi Mujahideen Hamas berkata, "pembebasan bumi Al Aquds (Al Aqsa) takkan boleh kau buat sehingga kau bebaskan setiap inci bumi Syam (Syria), Selagi Syria tak dibebaskan, selagi tu Al Aqsa takkan dibebaskan".

syria

A graveyard in #Ghouta in the #Damascus suburbs. Not even the dead rest in peace in #Syria

Inilah hasil kerja tangan Syiah Majusi Laknatullah!

Sama seperti anak-anak anda dirumah, cuma bezanya kaki anak kecil ini tidak bercantum dengan tubuhnya. 

Inilah hasil kerja tangan Syiah Majusi Laknatullah!

Dan jangan sekali-kali engkau menyangka orang-orang yang terbunuh (yang gugur Syahid) pada jalan Allah itu mati"Dan jangan sekali-kali engkau menyangka orang-orang yang terbunuh (yang gugur Syahid) pada jalan Allah itu mati, (mereka tidak mati) bahkan mereka adalah hidup (secara istimewa) di sisi Tuhan mereka dengan mendapat rezeki" :Al Imran:169

Setiap pejuang memberikan apa sahaja kemampuan mereka menyediakan diri bertemu Ilahi.

Semoga darah para Syuhada dari dahulu hingga kini masih mengalir dalam jiwa-jiwa umat ini.

Semoga Allah merahmati roh mereka dan berkati perjuangan mereka membebaskan bumi Palestin yang tercinta.

Dari kiri atas:
1) Asy Syahid Ir Imad Aqal
2) Asy Syahid Syeikh Ahmad Yaasin
3) Asy Syahid Ir Yahya Ayyash
4) Asy Syahid Dr Abdul Aziz Ar Rantisi
5) Asy Syahid Dr Said Syiam
6) Asy Syahid Al-Qaid, Ahmad Al-Ja'abarri

Mereka telah berikan apa yang mereka punya, kini giliran kita menyediakan dan memberi apa yang kita punya.

Lupakah anda akan 5 kenyataan biadap sekutu Umno ini?

lmuan menghormati ulama'.

I
lmuan menghormati ulama'.

Syeikh Muhammad 'Ali As-Shobuni ialah Ketua Ulama di Syria, Pakar Tafsir Al-Quran, antara 10 Ulama terhebat yang masih hidup di kalangan kita sekarang.

Pesanan: Janganlah kita menghina orang yang jauh lebih berilmu dari kita. Tiada manusia maksum selain Nabi dan Rasul. Semua manusia berbuat dosa. Jangan kerana nila yang setitik, susu sebelanga dirosakkan. Respect mereka kerana ilmunya. Nah, hadis2 berkaitan kedudukan ilmu di mata Nabi saw dan Allah:

Daripada Abu Umamah al-Bahili r.a., Nabi s.a.w. bersabda: "Kelebihan seorang berilmu dengan seorang abid adalah seperti kelebihanku dengan orang paling rendah darjatnya dikalangan kamu."
(Riwayat al-Tirmizi)

Daripada Abu Darda’ r.a., Nabi s.a.w. bersabda: "Sesungguhnya para ulama adalah pewaris para nabi. Nabi-nabi pula tidak mewariskan dinar dan dirham. Mereka mewariskan ilmu. Siapa yang mengambilnya ia telah mendapat bahagian yang banyak dan sempurna."
(Riwayat Abu Daud, al-Tirmizi, Ibn Majah dan Ibn Hibban)

Daripada Sa’ad bin Abu Waqqas r.a., Nabi s.a.w. bersabda: "Kelebihan ilmu lebih aku sukai daripada kelebihan ibadat. Kebaikan dalam agama kamu ialah warak."
(Riwayat al-Hakim)

Daripada Abdullah bin ‘Amr r.a., Nabi s.a.w. bersabda: "Sesungguhnya Allah tidak mencabut (menghilangkan) ilmu daripada manusia. Tetapi Allah mencabut ilmu dengan roh (mematikan) para ulama. Sehinggalah tiada lagi orang yang alim (ulama) yang tinggal. Ketika itu manusia akan melantik ketua mereka yang jahil. Apabila orang menanyakan sesuatu, mereka mengeluarkan fatwa tanpa asas ilmu. Maka, sesatlah mereka dan menyesatkan orang lain."
(Riwayat al-Bukhari)
 

syria

To those elderly people, children who were forced to leave their homes and live in tents in this freezing cold weather, you are never forgotten..God willing soon we will all return to our country and rebuild our free country. A home for everyone.

Bapak Syiah

Anak haram

 

ALAHAI.... YANG KAYO BERTAMBAH KAYO...ALAHAI.... 
YANG KAYO BERTAMBAH KAYO.... 
YANG MISKIN... 
TAK AKAN ASYIK NAK BUAT DEMO SAJA?

APA LAGI MAU TUNGGU...... 
JOM TUKAR PEMERINTAH..!!

Wajib pilih pemimpin yang boleh jaga agama

AWAS.!!!!.PRODUK INI ADA DNA BABI...

AWAS.!!!!.PRODUK INI ADA DNA BABI...
BANTU UNTUK HEBAHKAN......

Product2 yang terbabit ialah product2 makanan sejuk beku. Keluaran thailand. Antara syarikat yang terbabit ialah product keluaran syarikat PFP = Pasific Fish Proccesing Limited dan product yang dikilangkan oleh syarikat Smile Heart Food Company Limited (Smile Heart).

Antara product makanan yang mengandungi DNA babi ialah ;

1. Tauhu ikan.

2. Sosej ketam bersalut sotong.

3. Sepit ketam tiruan.

4. Bebola ikan berperisa.

5. Kaki ketam tiruan - Jenama A-Roy Mark.

6. Jejari ikan - Keluaran PFP.

7. Sosej pulut.

8. Ketam tiruan.

Baca bawah neh ;

Jabatan Agama Islam Perlis (JAIPs) mengesahkan tujuh produk sejuk beku dipercayai dibawa masuk dari Thailand serta dijual di pasaran tempatan khususnya di wilayah utara mengandungi DNA babi.

Ia termasuk tauhu ikan, sosej ketam bersalut sotong, sepit ketam tiruan, bebola ikan berperisa, produk hasil laut dan jejari ikan jenama PFP keluaran Pacific Fish Processing Limited. Selain itu, kaki ketam tiruan jenama A-Roy Mark dikilangkan Smile Heart Food Company Limited (Smile Heart) turut disahkan mengandungi DNA babi.

Ia termasuk kes pertama membabitkan sosej pulut, disusuli tauhu ikan, sosej ketam bersalut sotong dan sepit ketam tiruan yang disahkan mengandungi DNA babi pada Ogos 2011," - Mohd Sokri Hussin, Pengarah JAIPs

Difahamkan, produk sejuk beku keluaran dua syarikat berpangkalan di Thailand itu dibawa masuk secara haram dari negara jiran berkenaan, kebanyakannya dibeli peruncit termasuk penjaja kecil sebelum dijual di pasaran tempatan terutama di pasar malam atau gerai tepi jalan.

Dapat sambutan

Produk terbabit dikatakan mendapat sambutan berikutan harganya jauh lebih murah berbanding yang mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) atau Jabatan Agama Islam negeri.

Pengarah JAIPs, Mohd Sokri Hussin, berkata perkara itu terbongkar selepas pihak berkuasa di sempadan termasuk Jabatan Kesihatan Perlis merampas produk sejuk beku dibawa masuk secara haram sebelum mengambil sampel untuk diuji kandungannya.

“Sejak tahun lalu, kita mengesan empat kes membabitkan produk sejuk beku tidak halal dari Thailand dibawa masuk ke negara ini. Ia termasuk kes pertama membabitkan sosej pulut, disusuli tauhu ikan, sosej ketam bersalut sotong dan sepit ketam tiruan yang disahkan mengandungi DNA babi pada Ogos 2011.

Hebah menerusi khutbah

“Sementara itu, bebola ikan berperisa, produk hasil laut, jejari ikan filamen dan kaki ketam tiruan dikesan Mei dan September lalu. JAIPs sudah melakukan hebahan termasuk menerusi khutbah Jumaat di seluruh negeri selain menasihatkan umat Islam mengelak membeli produk sejuk beku dari Thailand tanpa sijil halal.

“Malah, kita turut menasihatkan peruncit termasuk peniaga pasar malam supaya tidak membeli produk sejuk beku Thailand yang tidak halal serta tiada kelulusan Kementerian Kesihatan kerana dibimbangi memudaratkan orang ramai selain menyentuh sensitiviti umat Islam di negara ini,” katanya.

Lebih memeranjatkan, katanya, ada sebahagian produk sejuk beku yang dirampas itu turut memiliki logo halal dari Thailand yang dikhuatiri mengelirukan umat Islam di negara ini.


Sepatutnya benda2 gini masuk terus dalam paper dan tv. Bagitau orang ramai. Jangan la kita melindungi syarikat2 yang pentingkan keuntungan semata2.

Rujukan ;

http://dmptapah.blogspot.com/2012/10/produk-sejuk-beku-ada-dna-babi.html
 

Apa yang hebatnya orang dalam gambar ini?


Apa yang hebatnya orang dalam gambar ini?
Dia memegang senjata? aiwah, kalamuka sahih
dia sedang mempertahankan negaranya? aiwah, sahih

setepatnya, dia adalah pelajar medic yang sedang melanjutkan pelajaran di german. setibanya berita tragedi yang melanda negaranya ke pengetahuannya, yakni syria, dia yang merupakan penduduk asal syria itu segera pulang ke negaranya tanpa berlengah walaupun sedang melanjutkan pengajian. dan kepulangan dia bukanlah utk rehat-rehat, tapi untuk menghadapi detik2 sukar bersama2 dgn pnduduk asal syria yang lain. kalau dia mahu, boleh saja dia pekakkan telinga dan butakan mata, dan teruskan menyambung pelajaran jika mahu kesenangan.

benar, tidak mudah untuk kita tinggalkan kesenangan. namun ingatlah petikan kata2 syeikh ahmad yasin, Barangsiapa yang bernazar dalam dirinya, untuk hidup bersama agamanya, maka dia akan hidup dalam kelelahan. Namun sesungguhnya dia (walaupun lelah) akan hidup dalam keagungan dan menjemput kematian dengan keagungan! kini dia telah diterima Allah dan dimuliakan dengan mati syahid! Allahu Akbar!

tangan yang sepatutnya memegang ubat dan badan yang sepatutnya merebahkan diri di atas kerusi empuk sambil menikmati dinginnya penghawa dingin dalam pejabat berakhir dengan tangan yang menggalas kelelahan kerana mengacukan senjata ke arah musuh Allah dan badannya rebah ke bumi bersama penyaksian kalimah syahadah yang tak dapat dipisahkan oleh mereka yang inginkan cahaya Islam terpadam!

ini.. ini.. ini.. ini sangat osem! dan inilah model acuan ayat-ayat suci Allah yang benar2 terjadi dalam kehidupan, bentuk sebenar manusia yang mengakui beriman kepada Allah, walaupun jatuh ke tanah yang rendah, tubuh mereka takkan sesekali menyentuh kerendahan!

bidang kita mungkin boleh berubah, tapi hati dan iman kita tetap pada Yang Esa!

Subhanallah !!! Jasad seorang syahid kekal walaupun sudah 16 tahun dikuburkan !!!

Cerita Jalaluddin Al Rumi


Pada suatu hari,Jalaluddin Al Rumi menceritakan seorang lelaki tua yang sedang menaiki kuda ternampak seorang anak muda yang sedang tidur lena di bawah sebatang pokok. Waktu itu, tengah hari dan cuaca panas terik. Anak muda itu pula tidur dengan lena, mulutnya pula ternganga luas.

Berlaku kejadian yang agak mengejutkan, sedang si anak muda itu nyenyak tidur, lelaki tua itu melihat seekor ular yang sangat berbisa sedang merayap dan memasuki mulut anak muda yang sedang tidur itu dan terus ke perutnya.

Tanpa berlengah, lelaki tua itu mengambil sebatang kayu dan terus memukul anak muda itu sehingga dia terjaga. Kesakitan, kebingungan malah terkejut!

"Cepat makan epal bususk itu, supaya kamu selamat. Cepat!" Kata si lelaki tua.

"Aduh.. Jangan pukul saya pakcik. Tolong! Anak muda itu pula berusaha menyelamatkan diri.

"Makan epal busuk itu dulu. Makan cepat, kalau mahu selamat!"

Pakcik itu malah terus-menerus mengejar dan memukul anak muda itu. Tetap tegas dengan arahannya mahu anak itu memakan epal busuk yang ada di sana.

Mahu tidak mahu, anak muda itu terpaksa mematuhi arahan tersebut. Dimakannya epal-epal busuk yang bertaburan di sana, dalam kesakitan sambil menahan bau busuk yang ada. Ada juga epal yang dimakan itu berulat.

"Makan terus dan jangan berhenti. Makan lagi!" Pakcik tua itu terus mengarahkan pemuda itu untuk tidak menghentikan perbuatannya. Akhirnya, si pemuda itu sudah tidak mampu menahan dirinya untuk terus memakan epal-epal yang busuk itu. Dengan bau yang sangat menyengat, dia lalu termuntah-muntah.

Segala yang dimakan tadi akhirnya dimuntahkan semula. Alangkah terkejutnya bilamana melihat muntahnya itu, mengalir sama seekor ular yang berbisa. Ular itulah yang nyaris-nyaris meragut nyawa si pemuda itu, yang sedang alpa dalam lenanya.

"Pakcik, terima kasih. Maafkan saya!"

Si anak muda tu lantas memeluk pakcik tua misteri itu dengan perasaan yang gembira dan lega.


nota kaki: Bolehkah anda membantu saya mencari maksud tersirat di sebalik cerita ini? Terutamanya tentang 'epal busuk' itu. bagaimana untuk mengaitkan kisah ini dengan kehidupan kita? Terima kasih

Slip Pendapatan Bulanan bagi Menteri Penuh Malaysia termasuk Ketua-Ketua Menteri...

Slip Pendapatan Bulanan bagi Menteri Penuh Malaysia termasuk Ketua-Ketua Menteri...

1. Gaji Pokok RM18,000

2. Elaun Keraian RM10,500.00

3. Elaun Perumahan RM10,800.00 - Kebanyakan menteri ada rumah sendiri, jadi tuntutan ini masuk poket mereka sajalah

4. Elaun Wakil Rakyat RM10,650.00 -

5. Elaun parking RM 5,700.00

Jumlah pendapatan bulanan RM55,650.00 yg wajib terima samada sakit atau tidak kerja

Lain-lain kemudahan

1. Bercuti keluar negara sekali setahun terutama selepas persidangan Dewan Negara- semua perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan termasuk tiket penerbangan,hotel, duit poket sebanyak RM50,000.00. Kalau tidak bercuti keluar negara seorang menteri boleh menuntut sebanyak RM50,000.00 tanpa resit.

2. Bil letrik percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia (sebenarnya duit rakyat)

3. Bil Air percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

4. Bil telefon percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

5. Peruntukan perkakasan dapor/perhiasan rumah dll boleh dituntut setahun sekali sebanyak RM40,000.00

6. Sebuah kereta Mercedes S320, di lengkapi dgn talipon bimbit, satu driver, minyak percuma. Kalau pakai pemandu kementerian, dapatlah duit percuma.

7. Semua pemberian derma spt kpd perkahwinan, kematian atau pemberian kpd badan kebajikan kebajikan boleh dituntut.

8. Boleh mengadakan rumah terbuka setiap hari raya, segala perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan. Kebiasaan Menteri menuntut sebanyak RM400,000.00

9. Setiap menteri biasanya tuntutan mereka sebanyak RM45,000.00 semua elaun perbelanjaan tidak termasuk elaun-elaun dalam slip pendapatan bulanan. ~

Sistem Sapu Duit Rakyat
 

Apa sebabnya pengaliran keluar wang haram semakin meningkat?

Apa sebabnya pengaliran keluar wang haram semakin meningkat? Adakah ini disebabkan oleh ketakutan menteri2 be end akan kekalahan be end pada PRU13 kelak menyebabkan mereka sendiri terlibat dalam memindahkan kekayaan mereka keluar negara dgn cara haramjadah? Jika benar ini berlaku, amat tidak hairanlah jumlah pengaliran keluar wang haram semakin meningkat sebelum PRU13!! Diharap pihak terbabit berjaya menyekat kegiatan mereka ini! 

Sikit pencerahan tentang istilah pengaliran keluar wang haram atau ‘ Illict financial flow’, ianya adalah istilah yang digunakan untuk pengaliran wang merentas keluar sempadan Negara yang samada diperolehi secara haram, dipindahkan ataupun digunakan.

Kebanyakkannya berlaku melalui invois yang diistiharkan samada kurang atau lebih, biasanya kurang.. contohnya harga pasaran bagi sesuatu barangan itu ialah RM1000 tetapi ianya telah diistiharkan oleh pengeluar berharga RM100 kepada Kastam.

Tujuannya ialah bagi mengurangkan cukai yang dikenakan oleh pihak Kerajaan..

Selain itu aliran kewangan haram juga diperolehi melalui aktiviti-aktiviti haram seperti rasuah, urus niaga yang melibatkan barang-barang seludup, kegiatan jenayah, dan usaha untuk melindungi kekayaan daripada pihak berkuasa negara.

Dan contoh bagi aktiviti tidak membabitkan perniagaan itu ialah apa yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin UMNO.. antaranya RM40Juta untuk UMNO Sabah dan Pemimpin UMNO ditahan di Australia kerana cuba menyeludup lebih dari RM1 Juta dalam bentuk tunai..

Itu yang berjaya ditahan… yang tidak ditahan pasti lebih ramai dan lebih besar jumlahnya..

Secara kumulatif, Malaysia menduduki tempat ketiga, di belakang China dan Mexico, dengan sejumlah USD285.2 bilion (RM871.4 bilion) setelah disalurkan keluar daripada ekonomi negara melalui jenayah, rasuah, pengelakan cukai dan lain-lain aktiviti haram antara 2001 dan 2010.

Sekiranya terus dibiarkan, imej dan integriti negara akan menerima kesan buruk, terutamanya kepada pelabur global.

Kenapa Najib perlu jawab?

Baca kenyataan media dari Ketua Menteri Pulau Pinang di bawah ini...

Menteri Kewangan Dato’ Sri Najib Tun Razak harus memberi penjelasan kepada 28 juta rakyat Malaysia tentang kerugian RM200 bilion wang haram yang telah dialirkan keluar dari Malaysia pada tahun 2010 serta skandal kerugian RM871 bilion sepanjang 10 tahun yang terakhir atau mengakui kegagalan ETP. Jika Najib berdiam diri dan gagal mengambil tindakan dalam skandal RM871 bilion ini, ia akan menonjolkan kegagalan beliau untuk menegakkan kebertanggungjawaban awam serta membuktikan bahawa kerajaan BN membiarkan pengaliran keluar wang haram

Laporan terbaru badan pemerhati kewangan Global Financial Integrity (GFI) yang berpusat di Washington, telah menunjukkan bahawa pengaliran keluar wang haram dari Malaysia pada tahun 2010 adalah paling tinggi dalam tempoh 10 tahun. RM197 bilion wang haram telah dialirkan keluar dari Malaysia pada tahun 2010 berbanding RM93 bilion pada tahun 2009, iaitu peningkatan 112%. Malaysia kini memegang rekod memalukan kerana menjadi negara kedua di dunia selepas China bagi aliran keluar wang haram.

Laporan GFI yang bertajuk “Aliran Kewangan Dari Negara Membangun: 2001–2010” telah disediakan oleh ahli ekonomi Sarah Freitas dan Dev Kar, yang pernah menjadi ahli ekonomi kanan di Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF). GFI telah memberi amaran bahawa pengaliran keluar modal di Malaysia kini berada “di skala yang jarang dilihat di kalangan negara-negara Asia”.

GFI telah menyatakan bahawa anggaran wang haram mereka adalah “sangat konservatif”. Sementara Malaysia menduduki tangga No.2 di dunia pada tahun 2010, Malaysia merupakan No.3 di dunia sepanjang 10 tahun dari 2011–2010. Jumlah 10 tahun untuk Malaysia dianggarkan pada USD285 bilion (RM871.4 bilion), sementara China adalah USD2,740 bilion dan Mexico USD476 bilion.

GFI juga kata bahawa penyalahtentuan perdagangan – iaitu keuntungan yang dipindahkan melalui invois yang terlebihan atau terkurang – membentuk secara purata 80.1 peratus aliran keluar wang haram dari negara-negara membangun. Wang haram yang lain bersumber daripada rasuah, korupsi, pencurian dan sogokan.

Najib telah berjanji tahun lepas bahawa siasatan akan dijalankan oleh Bank Negara, namun keputusan siasatan tersebut belum diumumkan oleh Bank Negara untuk menjelaskan pengaliran wang haram yang besar ini, walaupun ahli-ahli ekonomi GFI telah menawarkan bantuan. Adakah ini satu lagi kes “Janji Tak Ditepati” oleh BN?
Laporan GFI hanya membuktikan hasil kajian laporan Transparency International 2012 yang menunjukkan bahawa Malaysia mendapat tempat paling teruk dalam Kajian Pemberi Rasuah dalam kategori perniagaan yang hilang akibat rasuah. Dalam kategori ini, Malaysia mendapat tempat paling teruk, lebih teruk berbanding Indonesia (47%), Pakistan (42%) dan Rusia (39%). Najib harus menjelaskan skandal RM871 bilion ini untuk menyangkal label yang memalukan negara kita ini.


Lim Guan Eng
 

Malaysia juara!Menurut Transparency International Survey.Malaysia adalah negara paling rasuah di dulia selepas Mexico !

Tak percaya? rujuk sini : http://kingofgoblok.blogspot.com/2012/12/tahukah-andamenurut-transparency.html

Fakta berkenaan jambatan pulau pinang

Pengiklanan sepanjang HIGHWAY dah cukup untuk cover maintenance cost

Tahukah anda
Pengiklanan sepanjang HIGHWAY dah cukup untuk cover maintenance cost, tak perlu kutip toll atau naik cukai jalan... eg: PLUS in 2011, RM300 million maintenance.. pendapatan dari IKLAN sepanjang PLUS 700km is more then RM300 million.. 

cantik

Syeikh Muhammad Ali As Shoubuni: Isu SYRIA !

Syeikh Muhammad Ali As Shoubuni: Isu SYRIA !
Sheikh Muhammad Ali As Shoubuni dalam membicarakan Isu Syria di Kelantan baru-baru ni dan kata-kata beliau diterjemah oleh Al-Fadhil Ustaz Nazmi Karim.

Antara isi ucapan beliau :

Isu Syria oleh Syeikh Muhammad Ali As-shoubuni

1) Aku ni bukan Shoub sabun untuk basuh baju tapi aku adalah Shoub yang akan membasuh jiwa-jiwa manusia.

2) Rasulullah bercerita kepada sahabat, “semua kamu akan masuk Sorga kecuali golongan yang enggan, siapa yang dengar arahan aku dia masuk Sorga.

3) Syeikh tanya, kita kenal tak Iran dan sayang tak pada Iran. Siapa yang menyayangi Iran, dia akan berkumpul dengan Bashar di akhirat nanti.

4) Kami menyangka Iran adalah golongan yang baik, tapi ketua-ketua mereka telah bekerjasama dengan Rusia, China dan Bashar telah membunuh lebih 50 000 orang rakyat Syria.

5) Cerita satu pengalaman, ketika jumpa Syeikh Ramadhan Al-Buti. Bila Hafiz Assad mati, camne Syeikh Ramadhan Buti boleh imamkan sembahyangkan Hafiz Al-Assad, Syeikh Ramadhan al-buti menjawab, kenapa kau tanya soalan tu, adakah kau belah dada dia, adakah kau tau yang dia tak beriman? Syeikh Muhammad Ali menjawab, aku bukan tuhan untuk aku tahu hati al-Assad tetapi kau tak tahu ke apa yang Allah kata dalam Quran, “jgn kamu sembahyangkan jenazah orang cmni dan jangan kamu berdiri atas kuburnya.sebab murka Allah akan turun kepada orang yang zalim macam ni” Inilah sebabnya ulama’ bersama kerajaan yang zalim. Rakyat Syria telah dibunuh hampir 200 000 orang.

6) Cerita pasal Khabab al-arat yang meminta Rasulullah doa supaya Islam menang dengan segera. Rasulullah marah bila Khabab meminta sedemikian. Tak tahukah kamu bahawa orang dahulu digergaji, dibunuh demi pertahankan Islam. Tapi kau dengan mudah mahu meminta supaya Islam dimenangkan dengan cepat. Khabab ni disiksa dengan cara disalai atas bara apa, dan meleleh peluhnya sampai terpadam bara api tu.

7) Kita kena jadi orang Islam yang alert, memahami da tahu apa yang berlaku. Umat pada hari ini melihat kebangkitan Orang Islam. Allah telah jatuhkan pemerintahan yang zalim di Tunisia, Libya, Mesir, Yaman dan insyaallah semakin ahmpir kemangan umat Islam untuk Allah menjatuhkan pemeritah yang zalim iaitu Bashar Al-Assad. Allah berkata dalam Quran, “adalah menjadi tanggungjawab kami memberi kemenangan kepada umat Islam.”

8) Pada dulunya orang Islan sedikit, tapi semakin lama semakin bertambah dan sekrang umat Islam mencecah ratusan juta dan mungkin ribuan juta yang mengucapkan kalimah LAA ILAHA ILLALLAH. Insyallah walau macam mana sekalipun, pemerintahan yang zalim pasti jatuh, dan hari ini Allah baru menunjukkan sedikit kekuasaanya iaitu telah menghantar taufan ke Amerika dan mereka telah kerugian 50 billion dollar disebabkan muqaddimah taufan yang dihantar oleh Allah. Insyaallah kita mengharapkan Allah memberi kemenangan kepada umat Islam untuk Allah balakan Israel yang sedang mengganas membunuh umat Islam di Palestin hari ini.

9) Syeikh sebut, bila ada 6 atau 5 orang yahudi yang dibunuh satu dunia bising, satu dunia mempertahankan yahudi ini, satu dunia mengatakan yang membunuh orang yahudi ini adalah pengganas. Tapi bila Bashar al-Assad membunuh rakyat Syria yang menyebabkan kematian lebih 200 000 orang seluruh dunia mendiamkan diri, seluruh dunia buat tak tahu dan tidak ada apa-apa tindakan yang kena kan kepada Bashar al-assad ini. Seluruh negara, hatta negara umat Islam, negara-negara arab sendiri menghina umat Islam di Syria, mereka menganggap ini adalah masalah dalaman dan akhirnya orang Syria mengeluarkan perkataan, “Tidak ada yang menolong kami selain Allah SWT.” Walau kami(orang syria) dihina, tapi kami yakin Allah bersama-sama dengan kami sekalipun orang-orang yang zalim tidak mengendahkan kami, tapi kami berpegang bahawa Allah sajalah yang akan membantu kami.

10) Allah telah berfirman dalam quran, “sesungguhnya Allah bersumpah, Kami akan membantu Rasul-rasul Kami dan golongan yang beriman.” Bila Allah nak beri kemenangan? Adakah masa akhirat kelak? TIDAK! Bantuan Allah akan beri pada di dunia, sesekalipun ramai yang tidak menginginkan kemenangan ini berlaku, sekalipun Bashar, Amerika, Isreal enggan menginginkan kemenangan ini, tapi Insyaallah agama yang dibawa oleh Muhammad SAW akan diberi kemenangan.

11) Allah ada sebut dalam Quran, “bahwasanya dunia merupakan tempat beramal, dan insyaallah kita akan mendapat balasan di akhirat.” Allah juga sebut dalam Quran, “Mukminin dan Mukminat, mereka ni saling tolong menolong dalam amar makruf nahi mungkar, mereka tunaikan zakat, solat dan mereka akan mendapat rahmat daripada Allah.” Lepas tu syeikh tanya, bila rahmat akan turun? Rahmat akan turun bila kita buat amar makruf nahi mungkar. Dan apabila kita berdiam diri diatas kebatilan, ditakuti Allah akan membalakan sesuatu kepada kita.

12) Allah menjanjikan di dalam Quran, “sesiapa yang menolong agama Allah, Allah akan menolong dia.” Syeikh kata, marilah kita bersungguh dalam menjalankan agama Allah. Insyaallah akan membantu kita dan memberi kemenangan pada kita.

13) Syeikh sebut, Syiah telah ditakdirkan Allah untuk hidup dalam kesesatan. Syeikh bercerita pengalaman bersama dengan seorang Syiah, syeikh bertanya kpd orang Syiah ini, siapa yang menemani Nabi ketika berhijrah dari Mekah ke Madinah? Dalam quran Allah berfirman, ketika Nabi memujuk sahabatnya Abu Bakar, La tahzan Innallaha ma’ana. Syeikh tanya apa maksud La tahzan Innallaha ma’ana kepada orang Syiah itu, lalu si Syiah itu menjawab, ini menunjukkan bahawa Abu Bakar lemah imannya. Dikata Abu Bakar lemah iman sebab Abu Bakar sedih di dalam gua. Syiah kata Allah hanya meredhai 7 orang saja sahabat dari berpuluh ribu orang sahabat ketika itu. Inilah aqidah sesat Syiah.14) Syeikh cerita satu kisah yang berlaku dizaman Imam Abu Hanifah. Satu hari datang seorang laki kepada Abu Hanifah, dia kata, ya Abu Hanifah, kami ada dengar dari seorang ghafilin(syiah) yang suka memaki sahabat nabi dan dia ni ada 2 ekor keldai. Dia punya jahat, dia namakan dua keldai dia ini dengan nama Umar dan Abu Bakar. 2 ekor keldai ni digunakan untuk membajak tanah. Setiap kali dia suruh keldai dia buat kerja, dia akan sebut, “abu bakar pergi buat kerja kat sana tu. Lalu laki yang mengadu kepada Abu Hanifah ini bertanya, bolehkah aku membunuh lelaki ini? Abu Hnaifah kata jangan, jangan bunuh dia. Suatu hari nanti Allah akan membalas nya. Seperti yang kita tahu, karakter Umar tu sangat tegas, garang sampai kan Syaitan pu takut dengan Umar. Pada suatu hari ketika lelak Syiah ini berjalan di depan keldainya yang diberi nama Umar, si lelaki ini telah disepak oleh keldai bernama Umar ini dan patah pinggang dia pada waktu itu juga.

Apa yang berlaku kepada ghafilin ini, Allah akan buat sama kepada Basyar al-Assad. Syeikh menyeru kita semua supaya membantu umat Islam di Syria. Syeikh juga kata, sesiapa yang dah pergi haji, dan dia nak pergi lagi untuk kali kedua, Syeikh kata jangan pergi, guna duit yang dia nak pergi haji tu untuk dia infaq kan kepada rakyat Syria. Ini lebih utama daripada kamu pergi haji untuk kali keduanya. Hadis Rasulullah, “siapa yang menyiapkan kelengkapan perang untuk orang pergi berperang, maka dia juga akan dapat pahala berperang itu.”

Pakat sebarkan. :)
 

Siapa arah bunuh Altantuya

zikir harian

Cegah 10 perkara dengan 10 surah

SYAIR YANG MEMBUAT IMAM AHMAD BIN HAMBAL MENANGIS


Jika Tuhanku bertanya padaku..
"Tidak malukah kau bermaksiat pada-Ku?
Kau sembunyikan dosa dari makhluk-Ku
dan datang pada-Ku dengan penuh dosa."

Bagaimana aku nak jawab wahai diriku yg malang?
dan siapalah yg dapat menyelamatkan aku?

Aku terus menyogok jiwaku dengan impian dan harapan
dari semasa ke semasa.
Dan aku melupakan apa yang bakal dihadapi selepas mati
dan apa yg akan berlaku selepas aku dikafankan.
Seolah-olah aku ini telah dijamin untuk hidup selamanya..

Seakan mati tidak akan menemuiku.

Dan telah datang kepadaku sakaratul maut yg ngeri.
Nah! Siapa yg mampu melindungiku?

Aku melihat pada wajah-wajah..
apakah ada daripada mereka yg akan menebusku?

Akan ku disoal,
"Apa yg telah aku lakukan di dunia
untuk menyelamatkan diri ini?"

Maka bagaimana akan ku jawab
setelah aku mengabaikan urusan agamaku?

Celakanya aku!
Apakah aku tak mendengar ayat-ayat Allah yg menyeruku?
Adakah aku tak dengar apa yg telah diberitakan dalam surah Qaaf dan Yaasin?
Adakah aku tak dengar tentang hari dikumpulkan manusia,
hari perhimpunan dan hari Ad-deen (qiyamah)?
Adakah aku tak dengar panggilan ajal maut menyeru dan menjemputku?

Maka ya Rabb! Seorang hamba datang dan bertaubat
Siapa yg dapat melindunginya?

Melainkan Tuhan yg Maha Luas PengampunanNya dan
yg membimbingku pada kebenaran..

Aku telah datang pada Mu, maka
kasihanilah daku dan beratkan timbangan kebaikan ku..
Dan ringankan (percepatkan) hisabku
kerana Engkaulah yg terbaik dalam penghisaban.

Dome of the Rock - Jerusalem

Akibat Melakukan Hubungan Seks Ketika Haid
Pengharaman Seks Semasa Haid

Islam mengharamkan melakukan hubungan seks antara suami dan isteri ketika waktu haid. Hukum ini telah dijelaskan oleh Allah Ta’ala didalam firman Nya yang bermaksud: “Dan mereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad), mengenai (hukum) haid. Katakanlah: “Darah haid itu adalah kotoran dan mendatangkan mudarat”. Oleh sebab itu hendaklah kamu menjauhkan diri dari perempuan (jangan bersetubuh dengan isteri kamu) dalam masa datang darah haid itu, dan janganlah kamu hampiri mereka (untuk bersetubuh) sebelum mereka suci. Kemudian apabila mereka sudah bersuci maka datangilah mereka menurut jalan yang diperintahkan oleh Allah kepada kamu. SesungguhNya Allah mengasihi orang-orang yang banyak bertaubat, dan mengasihi orang-orang yang sentiasa mensucikan diri.” (Surah Al-Baqarah 2:222)

Didalam Hadis Nabi Muhammad s.a.w banyak memperkatakan hal ini, diantaranya sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud: “Sesiapa yang menyetubuhi wanita yang sedang haid ataupun menyetubuhi wanita di saluran duburnya ataupun mendatangi tukang tenung nasib dan mempercayainya, sesungguhnya dia telah kufur dengan apa yang diturunkan ke atas Muhammad.” (Riwayat Ahmad dan Tarmuzi)

Imam Al Ghazali merumuskan hukum ini di dalam Ihya Ulumuddin dengan berkata, “Janganlah suami menyetubuhi isteri yang sedang haid dan juga jangan sesudah haid sebelum si isteri menyempurnakan mandi wajib terlebih dahulu, kerana yang demikian itu diharamkan dengan dalil Al-Quran.“

Kajian Mengenai Bahaya Seks Ketika Haid

Melakukan hubungan seks ketika haid mempunyai banyak risiko, menurut kajian yang dijalankan oleh Dr. Diana Antoniskis (MD) dari Kumpulan Penyelidikan dan Pendidikan (The Research And Education Group) yang beribu pejabat di Oregon, dalam artikel yang bertajuk Women With HIV Infection, risiko jangkitan kuman HIV meningkat di kalangan wanita yang mengadakan hubungan seks ketika haid ataupun dengan lelaki yang tidak berkhatan.

Pusat Pengawalan dan Pencegahan Penyakit (Centers for Disease Control And Prevention) di Amerika, pada Perhimpunan kesebelas Pertubuhan Antarabangsa Berhubung Penyakit-Penyakit Jangkitan Seksual di New Orleans yang diadakan pada 27 hingga 30 Ogos pada tahun 1995 melaporkan, menjauhi hubungan seks ketika haid ataupun ketika mengalami pendarahan di bahagian faraj adalah penting untuk mengurangkan risiko dijangkiti kuman HIV bagi lelaki dan wanita.

Laporan itu juga menjelaskan, wanita yang mengadakan hubungan seks ketika haid meningkatkan risiko dijangkiti AIDS sebanyak enam kali ganda. Persetubuhan pada waktu haid juga boleh mengakibatkan pendarahan yang teruk ke atas wanita. Kajian yang dilakukan oleh Dr. Winnifield Cutler dan rakan-rakannya dari Institut Athena Bagi Kesihatan Wanita di Chester Springs menunjukkan, wanita yang hampir putus haid atau perimenopausal, yang kerap mengadakan hubungan seks ketika haid sering kali mengalami masalah pendarahan yang teruk daripada biasa.

Kebiasaannya kes-kes seperti ini akhirnya terpaksa menjalani pembedahan berisiko tinggi untuk membuang rahim atau hysterectomy dan ovari atau ovariectomy. Penemuan ini dilaporkan di dalam Journal of Psychosomatic Obstetrics and Gynaecology pada tahun 1996. Bagi golongan wanita, tiub fallopian dan ovari mereka boleh diserang kuman bakteria sehingga menyebabkan keputihan, sakit dan demam yang kuat.

Risiko untuk menghidap penyakit ini adalah tinggi di kalangan mereka yang melakukan hubungan seks ketika haid. Hal ini disebabkan, kebiasaannya tiub fallopian dan ovari dilindungi daripada serangan bakteria oleh bahan asid yang terdapat di kawasan faraj atau vagina.

Ketika wanita itu didalam keadaan haid, kawasan faraj menjadi alkali justeru memudahkan kuman untuk membiak dan mendatangkan penyakit terutamanya apabila berlaku persetubuhan pada waktu itu.

Oleh yang demikian, hukum pengharaman persetubuhan ketika haid oleh agama Islam adalah amat baik kerana ia mendatangkan banyak manfaat dari sudut kesihatan. Walaubagaimanapun Islam tidak melarang diantara suami isteri bergurau senda dan bergaul mesra semasa haid, asalkan perbuatan itu tidak membawa kepada persetubuhan.

Menurut Hadith yang diriwayatkan oleh Bukhari, Aisyah pernah ditanya oleh Masruq bin Ajdak, “Apakah yang boleh dilakukan oleh suami semasa isterinya sedang dalam keadaan haid?” Lalu Aisyah menjawab, “Apa-apa sahaja kecuali bersetubuh.” (Hadith Sahih Bukhari)

wallahua'lam

sumber : http://hamil.mustaffa.org/hubungan-seks-ketika-haid
 — with Mawar Ituririd.

Renungan bersama...

Renungan bersama...

1) Jangan pukul anak dari lutut keatas

2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali menampar anak pakai tangan kita. nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control

3) Rotan/pukul anak di telapak kakinya . Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang ke bahagian otak

...Sabda Rasulullah s.a.w.

“Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka, bergurau hingga naik atas belakang pun tak apa. Jika suka geletek, kejar atau usik anak asalkan hubungan rapat. Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah pukullah dia (sebagai pengajaran)”

4) Mulakanlah hidup anak anda dengan nama panggilan yang baik. Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri. (Dalam Islam sendiri nama panggilan yang baik adalah digalakkan).

5) Berikan anak anda pelukkan setiap hari (Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai kekuatan IQ yg lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk)

6) Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran)

7) Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukkan, ciuman, hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya).

8) Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang. Perkembangan mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkaratermasuklah berbuat silap.

9) Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga,pilihlah keluarga (Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar. Masa itu terus berlalu dan tak akan kembali).

10) Di dalam membesarkan dan mendidik anak-anak, janganlah tuan/puan mengeluh. Keluhan akan membuatkan anak-anak merasakan diri mereka beban.

11) Dengarlah cerita anak anda, cerita itu tak akan dapat anda dengari lagi pada masa akan datang. Tunggu giliran anda untuk bercakap (Ini akan mengajar anak anda tentang giliran untuk bercakap)

12) Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya.

13) Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya.

14) Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai orang lain).

15) Kemungkinan anak kita menerima pengajaran bukan pada kali pertama belajar. Mereka mungkin memerlukan kita mengajar mereka lebih daripada sekali.

16) Luangkanlah masa bersama anak anda diluar rumah, peganglah tangan anak-anak apabila anda berjalan dengan mereka. Mereka tentu akan merasa kepentingan kehadiran mereka dalam kehidupan anda suami isteri.

17) Dengarlah mimpi ngeri anak-anak anda. Mimpi ngeri mereka adalah begitu real dalam dunia mereka.

18) Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga dalam masa yang sama akan menghargai barang-barang kesayangan anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka walaupun sudah rosak. Mintalah kebenaran mereka sebelum berbuat demikian.

19) Janganlah membiarkan anak-anak anda tidur tanpa ciuman selamat malam,

20) Terimalah yang kadangkala anda bukanlah ibubapa yang sempurna. Ini akan mengurangkan stress menjadi ibu bapa.

21) Jangan selalu membawa bebanan kerja pejabat ke rumah. Anak-anak akan belajar bahawa kerja pejabat selalunya lebih penting daripada keluarga.

22) Anak menangis untuk melegakan keresahan mereka tetapi kadangkala cuma untuk sound effect sahaja. Bagaimanapun dengarilah mereka, dua puluh tahun dari sekarang anda pula yang akan menangis apabila rumah mula terasa sunyi. Anak-anak anda mula sibuk mendengar tangisan anak mereka sendiri.

“Anak- Anak ibarat kain putih. Ibu bapa lah yang mencorakkannya menjadi yahudi, nasrani atau majusi”
 

Kibutsats : sistem tarbiyah Israel
Satu hari, Dr ‘Ala Hilat ada bercerita berkenaan Kibutsats. Pertama kali mendengarnya, membuatkan saya tertarik untuk mendengar apa yang hendak dia ceritakan.

Dia berkata:

“Kibutsats adalah salah satu sistem tarbiyah Israel, yang hakikatnya perlu kita perhatikan”

Kibutsats adalah bandar-bandar yang dibangunkan di sekitar sempadan Israel. Terdapat banyak kibutsats. Kibutsats akan dibangunkan apabila cukup 100 orang lelaki dan semuanya adalah tentera, bersama keluarga mereka. Mereka akan membina perkampungan di sempadan Israel.

Di sini saya kongsikan apa yang saya dengar berkenaan kibutsats.

Terbina untuk membina
Kibutsats hakikatnya adalah satu sistem pembinaan masyarakat yang sangat sistematik. Semua orang di dalam kibutsats terikat dengan peraturan yang agak ketat. Tetapi semuanya hidup mentaati peraturan itu.

Mereka mempunyai jadual harian. Di dalam kibutsats, terdapat dewan makan yang sangat besar. Semua keluarga di dalam kibutsats tidak akan makan di rumah mereka, tetapi makan bersama di dalam dewan besar itu. Perempuan-perempuan akan memasak bersama dan semua lelaki akan makan bersama.

Ada waktu untuk makan, ada waktu pula untuk kerja. Semua orang akan keluar bekerja yang mana, tempat-tempat bekerja mereka juga adalah milik mereka. Contohnya ladang, itu hakikatnya adalah ladang mereka. Kilang, mereka juga yang bina. Mereka bekerja menjalankan apa yang ada dan sedikit demi sedikit meningkatkan semuanya.

Kibutsats tidak terhenti dengan kehidupan makan dan bekerja sahaja. Terdapat juga jadual riadhah dan latihan ketenteraan bagi semua. Sebaik sahaja kerja tamat, mereka akan bersama menjalani latihan ketenteraan. Semua bersama. Baik anak kecil mahupun yang tua. Terbahagi kepada peringkat masing-masing.
Di dalam kibutsats ada nurseri dan sekolah. Semua anak-anak kibutsats akan dihantar ke nurseri dan sekolah di dalam kibutsats itu juga. Tidak akan dihantar keluar. Guru-guru di dalam nurseri dan sekolah itu juga adalah dari komuniti kibutsats.

Sistem pendidikan dan penjagaan kibutsats

Sistem pendidikan kibutsats amat unik. Mereka mempunyai silibus tersendiri, disusun dan direka untuk memenuhi hajat mereka yang ingin menawa duniaa. Mereka tidak memandang pelajaran mereka adalah untuk anak-anak mendapat sijil, atau kerajaan untuk mendapat untung, atau untuk pejabat-pejabat mendapat pekerja.

Mereka menggunakan sistem pendidikan mereka untuk membina ideologi, pemikiran anak-anak mereka.
Saya bagi satu contoh mudah. Matematik.
Di Malaysia, silibus kita biasanya hanya melibatkan kenderaan, buah-buahan dan makanan. Contohnya:

Ahmad ada 10 buah epal. Ahmad ada empat lagi kawan. Semuanya nak makan epal. Maka Ahmad membahagikan 10 buah epal tadi kepada dirinya dan empat kawan lagi sama-rata. Maka berapa biji epalkah yang akan dapat dimakan setiap seorang termasuk Ahmad?
Itu contoh soalan matematik di Malaysia.

Di Kibutsats Israel, mereka belajar matematik juga, tetapi isi matematik mereka membawa kepada apa yang mereka mahu. Contohnya:
Yyvon mengetuai satu peperangan terhadap 10 daerah orang arab. Yyvon mengetuai lima platun tentera termasuk platunnya sendiri. Maka, Yyvon membahagikan serangannya terhadap 10 daerah orang arab tadi kepada semua platunnya sama-rata. Maka, berapa daerah orang arabkah yang perlu dimusnahkan oleh semua platun termasuk platun Yyvon?
Itu contoh pengajian di kibutsats. Lihatlah bagaimana mereka membangunkan pemikiran pemuda-pemuda mereka. Dan silibus sebegini, digunakan sedari nurseri lagi. Ditambah pula dengan latihan ketenteraan yang wujud di dalam kibutsats sehari-hari.

Betapa bersungguhnya mereka membina anak-anak mereka.
Kemudian mereka amat menjaga pemuda-pemuda mereka. Jika ada anak-anak muda ingin keluar ke mana-mana daerah di dalam Israel, kerana cuti contohnya, maka dia wajib memaklumkan kepada ketua kibutsats. Kemudian, ketua kibutsats akan memberikan panduan:
“Sekiranya kamu hendak ke tel aviv, kamu pergi naik bas sekian, berhenti di stesen bas sekian, kemudian kamu bergerak menuju rumah sekian dan bertemu orang sekian. Di sana semuanya telah tersedia untuk kamu, makanan, duit dan sebagainya”
Begitu sekali. Malah, pemuda-pemuda yang ingin keluar tadi akan diberikan wang pula.
Sistem di Kibutsats adalah begitu.
Tujuannya satu, membina diri mereka, masyarakat mereka agar terus kuat dan kebal. Agar yang terbangun, agar yang mantap hanyalah mereka.
Doa tanpa usaha tidak akan membawa apa-apa makna
Itu sebahagian cerita Dr ‘Ala kepada kami. Dia ketika itu baru sahaja selesai mempelajari perihal Kibutsats dalam mata pelajaran Kamasyarakatan Israel di Universiti Yarmouk. Satu kekaguman saya kepada Dr ‘Ala Hilat, dia sentiasa dahagakan ilmu. Dia hakikatnay sudah mendapat PhD dalam pengkhususan Muqorantul Adyan. Tetapi dia masih lagi masuk ke kuliah-kuliah di Yarmouk ketika masa senggangnya.
Dr ‘Ala berkata:
“Kita lihat hari ini orang Islam berdoa supaya Allah menghancurkan Israel, memusnahkan tentera-tentera mereka dan menurunkan bantuan kepada kita. Tetapi, ingatlah semua bahawa, doa tanpa usaha tidak akan membawa apa-apa makna”
Doa tanpa usaha tidak akan membawa apa-apa makna. Itu pesanannya yang paling penting buat saya. Ya, kita orang Islam sering berdoa. Lebih-lebih lagi bila Palestin diserang, berapi kita berkhutbah, berqunut dan solat hajat.
Tetapi kita sendiri tidak membina diri kita, tidak membina keluarga kita, tidak membina masyarakat kita, tidak membina negara kita. Israel, mereka membina diri mereka ke arah matlamat besar mereka, mereka bina sekali keluarga mereka, masyarakat mereka, negara mereka.
Mereka jalani proses tarbiyah juga. Proses tarbiyah jahiliyyah yang sistematik.
Kita, kadangkala ada yang dikurniakan Allah SWT nikmat fikrah Islam, tetapi tidak menghargainya. Sekolah di sekolah agama tetapi tidak mengambil kelebihan di dalamnya. Kita tidak jalani proses tarbiyah Islamiyah dengan berdisiplin. Kita malas. Kita kuat main. Kita sering berfoya-foya membazir masa. Studi pun kita dapat nampak betapa orang Islam keterbelakang.
Maka apakah pertolongan Allah SWT akan sampai kepada kita?
Penutup: Itu adalah orang yang tidak beriman kepada Allah
Penduduk kibutsats adalah manusia yang tidak beriman kepada Allah SWT. Malah mereka hendak menghapuskan agama Allah SWT dan mereka yang menganutnya.
Tetapi, mereka sistematik mencapai apa yang mereka mahu. Mereka bersungguh-sungguh. Mereka ada kebersamaan. Mereka ada perancangan yang mantap. Mereka adun pengajian mereka, kultur mereka agar menyokong apa yang mereka bawa, apa yang mereka kejar.
Kita adalah manusia yang beriman kepada Allah SWT. Yakin dengan janji-janji-Nya, percaya dengan ketetuan-Nya. Tetapi kenapa kita begini hodoh? Tidak sistematik? Tidak bersatu? Tidak ada perancangan? Tidak pun kita berani bangun dengan adunan Allah SWT dalam kehidupan dan pendidikan kita. Kenapa?
Kenapa?
Di sinilah kita perlu duduk bermuhasabah semula.
Diri kitakah yang hendak menaikkan Islam?
Apa kata kita cermin diri, dan memperbaiki semula hati.
Sesungguhnya, kitalah yang menzalimi diri.
Palestin teraniaya bukan di tangan Israel hakikatnya.
Tetapi di tangan kita yang meninggalkannya.
 

SYIAH SEDANG BERSUKA RIA...

|BM|
SYIAH SEDANG BERSUKA RIA...WAJIB TONTON!

Video klip ini diperolehi dari telefon bimbit seorang syiah yang telah mati. Dia sedang berseronok dengan seorang Sunni dengan memotong mereka menggunakan pedang dan kemudiannya menaburkan garam keatas luka itu untuk menghiburkan mereka.


|Indonesian|
SYIAH SEDANG BERSENANG-SENANG..... WAJIB NONTON!

Klip ini diperoleh dari handphone syiah yang mati, menunjukkan dia bersenang-senang dengan warga sipil Sunni. Dia memotong mereka dengan pedang kemudian menaburkan garam pada luka itu untuk hiburan.

LINK 1:
https://www.youtube.com/watch?v=ZXTIzznAFZY&feature=youtube_gdata%2F

LINK 2:
http://www.youtube.com/verify_controversy?next_url=%2Fwatch%3Fv%3Dw94EkEI5_aQ%26feature%3Dyoutu.be%26bpctr%3D1355726106%26oref%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.youtube.com%252Fwatch%253Fv%253Dw94EkEI5_aQ%2526feature%253Dyoutu.be%2526bpctr%253D1355726106%26has_verified%3D1%26bpctr%3D1355758956

LINK 3:
http://www.youtube.com/watch?v=w94EkEI5_aQ&feature=youtu.be&bpctr=1355726106

Mungkin ramai yang tak tau

 Mungkin ramai yang tak tau apa sebenarnya isu Lynas ini. Isu yg utama adalah sisa-sisa buangan toksidnya. Bukan tentang operasi kilangnya itu. Walaupun ada kontranya tapi kita tumpukan pada sisanya dulu.

Mengikut kapasiti kilang Lynas, Lynas Advanced Material Plant (LAMP) akan mengeluarkan 64,000 tan sisa-sisa buangan radioaktif setahun di mana pelan pelupusan bahan tersebut masih lagi tidak terjawab sehingga kini.

Kerajaan selalu mengatakan ia memberikan manfaat ekonomi kepada negara....

BN kata
LAMP akan menyumbang 1% kepada Keluaran dalam negara kasar (KDNK)
TETAPI
Lynas diberi 12 tahun pelepasan cukai, walaupun margin keuntungan 75% Malaysia tak dapat satu sen pun

BN kata
LAMP akan merangsangkan ekonomi tempatan
TETAPI
Kesan kepada ekonomi tempatan agak terhad kerana perbelanjaan utama LAMP hanyalah kepada bijih nadir bumi yang diimport dari Australia dan Lynas hanya mengajikan 350 pekerja sahaja

BN kata
LAMP akan menarik industri teknologi ke Malaysia
TETAPI
Lynas sendiri sudah menandatangani kontrak bekalan selama 10 tahun dengan pelanggan2nya diluar negara

BN kata
Industri nadir bumi adalah lestari
TETAPI
Malaysia tidak ada bijih nadir bumi. Ia mestilah diimport dan dibawa masuk ke Malaysia. Jadi selepas di proses ke manakah sisa-sisa itu dilupuskan.

Admin pulak kata
Malaysia akan jadi tong sampah untuk sisa-sisa radioaktif
 —

Amanat tuan guru haji hadi awang pada 1981

Amanat tuan guru haji hadi awang pada 1981 yang di spiningkan oleh pencacai dan penjual agama dalam umno serta mufti dan ulama2 suk umno kononnya menuduh umno kafir. secara teknikalnya jika politik suku dan islam suku. apa pandangan anda semua?

Kerajaan membelanjakan hampir RM49 juta setahun untuk membiayai kos kediaman rasmi Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri.

Kerajaan membelanjakan hampir RM49 juta setahun untuk membiayai kos kediaman rasmi Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri. Lebih tepat, sejumlah RM48,789,115.03 dibelanjakan termasuk kos sewa, kos baik pulih, bil elektrik dan bil air. Perkara itu dimaklumkan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamad Nazri Aziz dalam jawapan bertulisnya terhadap soalan Siti Zailah Mohamad Yusof (PAS-Rantau Panjang).

Zailah dalam soalannya mahu Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menyatakan jumlah kos tahunan yang terpaksa ditanggung kerajaan bagi membiayai kedua-dua rumah pemimpin negara itu bermula tahun 2006 hingga 2010.

Dalam perincian jawapan yang diberikan itu, Nazri menjelaskan

i) kos sewa untuk dua kediaman rasmi itu adalah berjumlah RM32,972,115.55,

ii) kos baik pulih RM3,581,744.78,

iii) bil elektrik RM10,267,868.15 dan

iv) bil air RM1,967,386.55 untuk satu tahun. ( 2 juta utk air???? )

Mengulas jawapan kerajaan itu, Zailah ketika ditemui di Parlimen hari ini berkata, rakyat perlu menilai bagaimana kehidupan pemimpin mereka dalam keadaan rakyat disuruh berjimat.

"Kita boleh tengok, rakyat disuruh berjimat, tapi pemimpin negara belanja kos rumah sahaja hampir RM50 juta setahun,"

P/S : Apa relevannya membazirkan duit pembayar cukai hampir 50 juta setahun semata-mata nak tanggong 2 orang ini walhal dah dibayar gaji dan elaun yang tinggi (ingat membazir tu amalan Syaitannnn)...Renungkan jika RM 49 juta ini kita bina rumah untuk rakyat miskin yang berharga RM 35,000, maka kita mampu membina 1,400 unit buah rumah. Jadi tidak perlu TV3 suku membuat rancangan BersamaMu yang menunjukan rumah yang tiada atap, lantai berlubang, tiada dinding dan lain². Bila buat rancangan BersamaMu minta duit dari rakyat , kenapa tak minta pada Kerajaan Malaysia.

Yesterday، 9 beautiful school girls in Eastern Afghanistan were killed by a landmine blast as they were searching for firewood

Yesterday، 9 beautiful school girls in Eastern Afghanistan were killed by a landmine blast as they were searching for firewood. They are: Khalida, Freshta, Nazifa, Basmaro, Salma, Marzia, Fawzia, Marzia and Farishta.
We ask Allah to raise their souls souls to the highest heavens, & to accept them as martyrs. Ya Allah, grant your relief on the Muslims, and everywhere else . Link:http://www.huffingtonpost.com/2012/12/17/afghanistan-bombing-girls-killed_n_2313494.html#slide=more259400

A Catholic priest 'blessing' machine guns with holy water for the Filipino army

A Catholic priest 'blessing' machine guns with holy water for the Filipino army. These guns will be used in Mindanao to kill Muslims.

The Catholic church is guilty of sponsoring the murder of Muslims. They are not innocent, they are complicit in their crimes and they openly support them. The Filipino army is a crusader army who use religion as a justification for their wars to fool their people.

MAY ALLAH SWT DESTROY THE ENEMIES OF ISLAM!

26 DISEMBER 2012~APA YANG BAKAL BERLAKU?


Selepas dari tarikh 25 Disember (perayaan Krismas) apakah yang akan berlaku pada hari berikutnya. Ada yang meramalkan pada tahun 2012 akan berlaku KIAMAT. KIAMAT adalah rahsia Allah Taala.Ini adalah rentetan peristiwa yang berlaku dalam sejarah pada tanggal 26 Disember iaitu tarikh MAUT:
1. 26 Disember 1932- gempabumi berlaku di China membunuh 70,000 nyawa.
2. 26 Disember 1939 - gempabumi berlaku di Turki membunuh 40,000 nyawa.
3. 26 Disember 1996 - ribut Greg berlaku di Keningau, Sabah membunuh seramai 200 nyawa, 102 hilang dalam ribut dan 3,000 hilang kediaman.
4. 26 Disember 2003 - gempabumi berlaku di BAM, Iran membunuh 45,000 nyawa.
5. 26 Disember 2004 - gempabumi /tsunami di wilayah Aceh membunuh seramai 220,000 nyawa..

Sama-samalah kita perkuatkan AMAL dan BERDOA dan BERSELAWAT moga tiada MUSIBAH menimpa kita sepanjang tahun 2012 ini.

Daripada Ubai bin Kaab r.a. katanya: Rasulullah s.a.w. apabila sampai 1/3 malam baginda pun bangun lalu bersabda:
"Wahai sekalian manusia ingatlah kamu semua kepada Allah, telah datang goncangan yang pertama (gegaran/tiupan pertama) yang diikuti dengan peristiwa yang amat dahsyat (gelombang/tiupan kedua) telah datang maut dengan bermacam-macam kesengsaraan, telah datang mati dengan bermacam-macam bentuk kesusahan (ketika datangnya sakaratul maut)."

Walla hu'aqlam!

THE ONLY TIME SHIAS OPEN THE QURAN!

Tanda-tanda besar hari kiamat menurut AGAMA ISLAM.-Hijaunya bumi arafah.
-Lahirnya ramai anak anak zina dari perkahwinan tidak sah @perceraian tidak diluluskan mahkamah.
-Keluar sejenis binatang dari perut bumi yang digelar Dabbatul Ardhi.(Komputer?)
-Keluar asap tebal dibumi hijaz.(Perang iraq-kuwait 1990)
-Munculnya nabi palsu yang ke 40.(sekarang sudah 38 orang)
-Diangkat al-Quran dan Ilmu addin dari manusia.( pertamanya ilmu faraid)
-Berlaku perang besar dikawasan kaukasus ( israel-turki-eropah-russia)
-Runtuhnya Ka’abah diserang oleh orang habshah (sudan-etophia-eriteria. )laut merah kering.
-3 kali gempa bumi, (bom nuklear) sekali di timur (Korea utara), sekali di barat(USA), ketiga di Semenanjung Arab.(oleh tentera New World Order)
-Keluarnya suku Yakjuj dan Makjuj.(Gog & Magog) memakan mayat mayat perang.
-Bermulalah kekuasaan Dajjal.
-Munculnya Imam Mahdi.
-Turunnya Nabi Isa a.s.dan azannya mematikan yakjuj makjuj.
-Matahari terbit dari ufuk barat.
-Terdengar tiupan sangkakala pertama

p/s: propaganda Yahudi, mengatakan bahawa 21 Disember 2012 akan berlakunya kiamat, iaitu hari esok. Adakah tanda2 besar ini sedang berlaku ketika ini? Tanda2 yg gua tengok kebanyakkannya ialah jalan raya berlubang bila setiap hari turunnya hujan. Kan kan?