Friday, May 2, 2014

TAHNIAH !!!! ANDA BAKAL MEMENANGI GELARAN PRESIDEN PALING BONAMA (BANGANG NAK MAMPOS)

Jeneral Yakuza Ogawa

KAH...KAH...KAH...KAH

Cuepacs: Penjawat awam sertai protes anti-GST dianggap pengkhianat

Penjawat awam yang terlibat dalam perhimpunan membantah Cukai Barang dan Perkhidmatan (CBP) di Dataran Merdeka hari ini dianggap sebagai pengkhianat dan tidak layak bergelar penjawat awam. Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) Azih Muda berkata penjawat awam yang terlibat dalam perhimpunan yang menentang kerajaan itu melanggar Akujanji dan Ikrar Perkhidmatan yang telah dibuat.

"Sebelum ini saya sudah maklumkan bahawa penjawat awam tidak boleh terlibat dalam apa jua perhimpunan yang menentang kerajaan kerana mereka telah pun melafazkan Akujanji dan Ikrar Perkhidmatan... jadi suka atau tidak mereka perlu akur. "Sekiranya mereka tidak berpuas hati dan ingin menyertai perhimpunan, mereka boleh keluar daripada menjadi penjawat awam. Kita berhasrat untuk menjadikan negara Malaysia sebagai negara maju tetapi sekiranya perkara seperti ini berlaku ia boleh membantutkan perjalanan yang telah dirancang," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas sambutan Hari Pekerja Penjawat Awam Tahun 2014 di Dewan Wawasan di sini hari ini yang disempurnakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. Azih berkata penjawat awam yang menyertai perhimpunan CBP hari ini boleh dikenakan tindakan sekiranya didapati bersalah.

"Jangan pula cakap mereka dianiaya sekiranya dikenakan tindakan tatatertib. Ini salah mereka sendiri kerana mahu menyertai perhimpunan ini sedangkan awal-awal lagi saya telah mengeluarkan kenyataan supaya penjawat awam tidak boleh turut serta.

"Perdana Menteri sentiasa membuka pintu kepada Cuepacs mendengar rintihan dan keluhan pekerja dalam sektor awam, yang mampu menyelesaikan sedikit sebanyak tekanan hidup dan melihat apa yang diperlukan dalam sektor awam. Jadi tidak perlu melibatkan diri dalam perhimpunan," katanya.

Beliau berkata Najib turut meminta penjawat awam menjalankan tugas dengan penuh dedikasi dan paling penting mengharapkan agar penjawat awam dapat membantu usaha menyuntik pendapatan negara bagi menampung kos sara hidup penjawat awam.

"Bagi meningkatkan pendapatan negara, produktiviti daripada semua penjawat awam diperlukan dan bagi mengekalkannya, semua pihak perlu menggembleng tenaga. Cuepacs dan kerajaan masing-masing mahukan sesuatu jadi di sini kita perlu bersama-sama berusaha untuk memenuhi kehendak satu sama lain," katanya. - Bernama

kah...kah..kah..kah

ADA PRESIDEN PUN TAK ADA TELUR

MENGAMPU SINI MENGAMPU SANA

CUKUP MASA PENCEN, DAPAT GELARAN DATO/TAN SRI

INI BUKAN SOAL POLITIK

INI BUKAN SOAL AKUJANJI

INI SOAL CUKAI GST YANG BAKAL DIKENAKAN KEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA TANPA MENGIRA UMUR

TERMASUK KAU SEKALI PUN KENA ! BANGANG!!!

kah...kah..kah..kah

KALAU BERANI SANGAT, KALAU HEBAT SANGAT, MINTAKLAH PADA PRESIDEN KETUANAN UMNO, BONUS 3BULAN GAJI UNTUK PENJAWAT AWAM MENYAMBUT AIDIL ADHA TAHUN INI

ADA BERANI KA TUAN PRESIDEN BONAMA ?

kah..kah..kah..kah

-AP-
 

WAHAI MENTERI KAU INGAT AKU TAKUT ?! UNGKAP DS SERI ANWAR IBRAHIM !!!

Jeneral Yakuza Ogawa


KUALA LUMPUR - "Menteri-menteri apa kau ingat aku takut," ungkap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika menyampaikan ucapan penutup himpunan bantah GST di ibu negara, hari ini.Mendakwa ada cubaan untuk memenjarakannya oleh beberapa menteri, Anwar bagaimanapun berkata, perkara itu langsung tidak menggusarkannya.

"Kepada menteri-menteri yang berusaha untuk memenjarakan saya, ingat saya takut?"Saya ada dua kekuatan iaitu doa kepada ALLAH dan kebangkitan daripada rakyat," katanya kepada ribuan peserta himpunan bantah GST.Mengambil peluang berucap sempena himpunan membantah GST , Anwar turut membayangkan bahawa dirinya mungkin akan dipenjara lebih 10 tahun.

"Ramai (pemimpin Islam di London) yang pujuk saya untuk kekal di London, dia tahu kalau saya balik Malaysia saya akan masuk penjara."Oleh itu mereka meminta supaya saya berjuang dari London, tetapi saya kata terima kasih, saya balik untuk berjuang dari Malaysia."Walaupun saya tahu, mungkin selepas ini hukuman terhadap saya mungkin lebih 10 tahun, tetapi saya tidak peduli mengenai hal itu," katanya lagi. [SH]

RAKYAT AKAN TERUS BANGKIT! RAKYAT AKAN TERUS BANGKANG PROJEK KERAJAAN YANG MENINDAS RAKYAT BAWAHAN!

MAMPOS UMNO! MAMPOS BN! HIDUP RAKYAT! REFORMASI3X!

-AP-
 

Semua Militan Yang Ditahan Zahid Hamidi Bercadang Untuk Berjihad Di Syria

FRIDAY, 2 MAY 2014

Jeneral Yakuza Ogawa

Sepuluh militan yang ditahan polis awal minggu ini di Kedah dan Selangor merancang ke Syria untuk menyertai perang yang berlarutan sejak tiga tahun lalu, kata pihak keselamatan Malaysia.Katanya kepada The Malaysian Insider, lapan lelaki dan dua wanita itu dipengaruhi penganiayaan yang berlaku terhadap puak Sunnah di Syria dan mahu berjuang bersama pemberontak yang menentang presiden Bashar Al-Assad.

“Lebih daripada 20 rakyat Malaysia lain dikesan memasuki Syria dan berjuang menentang tentera negara itu.“Sebab utama rakyat Malaysia berjuang menentang Bashar kerana tidak sanggup melihat penganiayaan dan penindasan terhadap puak Sunnah oleh presiden Syria itu sendiri.

“Bashar dilihat sebagai pengikut Syiah dan disokong oleh Iran sementara pemberontak disokong oleh majoriti negara Sunnah,” kata sumber itu.Enggan mendedahkan identiti, pihak keselamatan berkata kepada The Malaysian Insider, 10 militan yang ditahan di Kedah dan Selangor pada Isnin dan Selasa berusia di antara 20 dan 50 tahun serta tidak mempunyai pekerjaan tetap.

Katanya, minat rakyat Malaysia menyertai perang Syria tercetus tahun lalu apabila bekas tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) Yazid Sufaat dituduh mencetuskan keganasan mengancam keselamatan awam di Syria.Sama seperti 10 militan itu, Yazid, Halimah Hussein dan Mohd Hilmi Hasim ditahan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma).“

Sejak penangkapan dan pertuduhan ke atas Yazid, minat terhadap perang Syria mula bercambah yang mana sebelum itu tidak dikesan polis.“Pengambilan dilakukan melalui media sosial seperti Facebook,” menurut sumber itu yang mendakwa satu kumpulan lagi ditubuhkan dan merancang untuk ke luar negara.“Laluan penerbangan yang biasa dipilih dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke Istanbul, Turki.

“Dari sana mereka yang ‘berjihad’ itu akan menemui orang tengah untuk dibawa ke Syria menggunakan jalan khas.”The Malaysian Insider juga difahamkan, pejuang jihad di sana hanya mengambil wang tunai dari militan itu dari Malaysia dan menggunakannya untuk membeli senjata sebaik tiba si Syria."Senapang AK-47 buatan Rusia biasa dijual pada harga US$500 (RM1,645) bersama peluru," katanya.

Dasar penentangan keras Putrajaya terhadap Syiah disedari Iran apabila rakyat mereka di negara itu mula memboikot barangan Malaysia sejak Mac tahun lalu.Kedutaan Iran di Kuala Lumpur melaporkan perdagangan di antara Malaysia dan Iran mencatatkan penurunan dua bulan pertama tahun ini. - [TMI]

ADMIN :

ORANG NAK BERJIHAD PERTAHANKAN AHLUL SUNNAH PUN DIKATAKAN MILITAN ... SETAHU ADMIN, PUAK ZIONIS DAN AMERIKA SAJA LABEL PEJUANG JIHAD DIJALAN ALLAH SEBAGAI MILITAN ATAU TERRORIST

LU FIKIRLAH SENDIRI ~

-AP-
 

CUKUP LAH MULAI HARI INI!! BOIKOT AKBAR YG MEMPERSENDAKAN MUJAHIDEEN2 ISLAM...


ini lah lidah melayu munafik bani melayu ameno insane! mereka menghina para perjuang fisabilillah serta para syuhada yang lain! akhbar iblis dan syaitan. yang merosakkan perjuangan islam dibumi ALLAH!
TERUSKAN BOIKOT UTUSAN SYAITAN INI!