Monday, October 15, 2012

Seorang lagi maut serangan IsraelMayat pemimpin Salafis, Hisham al-Saedini dihantar ke Hospital Shifa, Gaza City. Hisham terbunuh dalam serangan tentera udara Israel di utara bandar Jabaliya, Gaza, kelmarin. - AFP
GAZA CITY 14 Okt. - Seorang penduduk Palestin maut dan beberapa orang lagi cedera dalam serangan tentera udara Israel di Genting Gaza, hari ini.
Serangan itu dilancarkan beberapa jam selepas serangan di wilayah yang sama, semalam yang menyebabkan seorang pemimpin kanan Salafi dan seorang lagi aktivis maut, menurut sumber keselamatan Palestin.
Sheikh Hisham al-Saedini, 43, yang dikenali sebagai Abu Al-Waleed Al-Maqdissi, yang juga anggota Majlis Syura Mujahidin, maut dalam serangan di utara pekan Jabaliya, semalam.
Fayek Abu Jazar, 42, turut terbunuh dalam serangan itu, manakala seorang budak lelaki berusia 12 tahun merupakan antara mereka yang cedera, menurut pegawai perubatan Palestin.
Kedua-dua aktivis itu maut apabila motosikal yang mereka naiki terkena bedilan serangan tentera udara rejim Zionis Israel.
Sheikh Hisham adalah ketua kumpulan Salafi Gaza, Tawhid wal-Jihad dan juga antara pengasas Majlis Syura Mujahidin, gabungan Salafi di Palestin.
Beliau yang merupakan rakyat Jordan dianggap sebagai seorang daripada pemimpin Salafi yang penting di Gaza.
Kem latihan Briged Ezzedine al-Qassam, sayap tentera pergerakan Hamas di Gaza City turut diserang rejim Zionis Israel semalam, tetapi tiada kecederaan dilaporkan. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121015/lu_04/Seorang-lagi-maut-serangan-Israel#ixzz29RWTJOEz
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Konfrantasi berdarah di selatan Filipina berakhir, Bangsamoro akan lahirBeberapa anggota MILF mengawal pos kawalan di kem mereka di Kem Darapanan di Sultan Kudarat, selatan Filipina pada 10 Oktober lalu. - AGENSI
PERJANJIAN awal damai antara kerajaan Filipina dan Barisan Pembebasan Islam Moro (MILF) mendapat reaksi melegakan daripada pelbagai pihak terutamanya daripada penduduk di wilayah selatan negara itu.
Perjanjian yang dicapai menerusi rundingan damai kali ke-32 tersebut bakal menyaksikan konflik selama 40 tahun di wilayah itu berakhir dan satu wilayah baharu autonomi yang dikenali sebagai Bangsamoro akan dibentuk.
Kata putus yang dicapai menerusi perjanjian tersebut memberi makna tersendiri kepada kedua-dua belah pihak, termasuk Malaysia yang menjadi orang tengah dalam setiap rundingan yang diadakan antara kedua-dua pihak sejak lebih sedekad lalu.
Peranan Malaysia selaku pengantara bagi kedua-dua pihak bermula sejak era pentadbiran Tun Dr. Mahathir Mohamad, diteruskan semasa era Tun Abdullah Ahmad Badawi dan sehingga era Datuk Seri Najib Tun Razak.
Biarpun dilihat sebagai satu langkah positif ke arah mewujudkan keamanan serta memperbaiki hubungan baik antara kerajaan Filipina dan MILF, namun masih timbul keraguan, sama ada keputusan tersebut mampu mencapai matlamatnya atau sebaliknya.
Hal ini kerana, perjanjian tersebut masih di peringkat awal sementara masih banyak isu besar yang perlu diselesaikan sebelum pentadbiran Presiden Benigno Aquino III tamat pada 2016.
Antara isu yang masih perlu ditangani ialah bagaimana MILF dan kerajaan Filipina akan berkongsi 'hasil kekayaan bahan mentah' yang sebahagian besarnya belum diterokai di Mindanao.
Wilayah tersebut merupakan satu daripada kawasan pertanian paling subur di Filipina dan dipercayai kaya dengan hasil galian seperti emas dan tembaga.
MILF dan beberapa organisasi Islam lain sebelum ini, menganggap selatan Mindanao sebagai tanah air nenek moyang mereka sejak zaman kesultanan Islam sehinggalah era agama Kristian semasa penjajahan Sepanyol.
Sehubungan itu, timbul kebimbangan jika berlaku perebutan antara kerajaan dan MILF ke atas hasil bahan mentah di wilayah itu.
Beberapa pakar analisis berpendapat, ekonomi negara itu dapat ditingkatkan kepada paras terbaik, sekiranya bahan mentah di Mindanao digunakan untuk tujuan yang betul.
Aquino yang dianggap sebagai seorang pemimpin Filipina paling berjaya pada zaman ini, sebelum ini berjanji bahawa wilayah autonomi Bangsamoro itu akan menerima pengagihan kekayaan ekonomi yang adil.
Selain itu, perjanjian damai itu juga perlu meneliti soal keselamatan dalam negeri.
Walaupun MILF bersetuju untuk menamatkan keganasan di selatan Filipina, ia masih tidak dapat menjamin keamanan yang berkekalan di wilayah itu.
Hal ini kerana, MILF bukanlah satu-satunya kumpulan pemberontak yang aktif di selatan Filipina, kerana terdapat pergerakan lain seperti kumpulan gerila Mao yang pernah melancarkan beberapa serangan ke atas projek perlombongan swasta di selatan Mindanao dan kumpulan militan Abu Sayyaf.
Satu lagi isu yang sehingga kini belum dapat diselesaikan adalah mengenai desakan MILF supaya Perlembagaan Filipina dipinda berhubung kuasa undang-undang di wilayah autonomi tersebut.
MILF mendesak agar Perlembagaan Filipina memberikan mereka kuasa untuk mentadbir wilayah sendiri dan jika diluluskan, kerajaan autonomi itu berkemungkinan memiliki lebih banyak kuasa berbanding yang ditawarkan oleh kerajaan.
Bagaimanapun, desakan itu mungkin berhadapan kesukaran kerana pentadbiran Aquino menolak sebarang pindaan Perlembagaan.
Penolakan itu berpunca daripada kesukaran mendapat sokongan daripada penduduk awam serta golongan ahli politik yang kebanyakannya merupakan penganut Kristian Katolik.
Walaupun tanpa pindaan Perlembagaan, Parlimen tetap perlu meluluskan 'Undang-Undang Asas' untuk wilayah baharu autonomi tersebut.
Selain diharap dapat mewujudkan keamanan dalam tempoh panjang, perjanjian damai itu juga dijadikan sebagai medium terbaik bagi mewujudkan hubungan baik dengan negara-negara serantau.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121015/lu_05/Konfrantasi-berdarah-di-selatan-Filipina-berakhir-Bangsamoro-akan-lahir#ixzz29RVtov00
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Masjid Umayyah di Aleppo dirampas selepas pertempuran

Masjid Umayyah di Aleppo dirampas selepas pertempuran: "ALEPPO 15 Okt. - Tentera Syria semalam merampas semula sebuah masjid bersejarah di bandar ini selepas berlaku pertempuran dengan pemberontak.

“Tentera telah diusir oleh kumpulan bersenjata dari Masjid Umayyah daripada terus berada di kawasan tersebut," kata seorang pegawai.

“Rejim telah berjaya merampas kembali kawalan di Masjid Besar Umayyah yang terletak Aleppo, berikutan pertempuran sengit dengan pejuang pemberontak," kata Pemantau Syria bagi Hak Asasi Kemanusiaan yang mengesahkan kejadian tersebut. - AFP"

'via Blog this'

UAE tawar rawat aktivis remaja

Malala Yousufzai
Malala YousufzaiIslamabad: Keluarga diraja Emiriah Arab Bersatu (UAE) bersedia menghantar sebuah pesawat ambulans khas bagi membantu seorang budak perempuan yang ditembak Taliban jika doktor memutuskan mangsa perlu dihantar ke luar negara untuk mendapatkan rawatan.

Duta Pakistan ke UAE, Jamil Ahmed Khan memberitahu stesen Geo TV semalam bahawa visa sedang diuruskan untuk kru dan enam doktor yang akan mengiringi Malala Yousufzai, 14, dalam penerbangan terbabit. 
Khan berkata, urusan dibuat untuk merawat Malala di tiga hospital bertempat di Dubai dan Abu Dhabi. Tentera Pakistan juga berkata, belum ada keputusan dibuat untuk menghantar Malala ke luar negara dan tawaran pesawat khas UAE itu adalah sebahagian daripada pelan kecemasan. 

Seorang lelaki bersenjata Taliban menembak Malala pada Selasa lalu kerana keberanian mangsa menyokong pendidikan untuk wanita dan mengkritik pergerakan berkenaan. 

Di Kabul, Presiden Afghanistan, Hamid Karzai dilaporkan menulis surat kepada pemimpin agama dan politik Pakistan bagi mengutuk serangan Taliban terhadap Malala dan meminta mereka membantu menangani kegiatan pelampau di dua negara. 

Malala cedera parah selepas kena tembakan di kepala dalam kejadian ketika dalam perjalanan pulang dari sekolah. Beliau dikenali ramai kerana menjadi aktivis untuk pendidikan pelajar perempuan di Lembah Swat. 
Ambil langkah serius 
Kejadian tembakan itu juga menyebabkan kritikan di peringkat antarabangsa terhadap pergerakan pelampau terbabit. 

Pejabat Karzai dalam satu kenyataan dikeluarkan Sabtu berkata, presiden menulis surat serangan terhadap Yousufzai menunjukkan Pakistan dan Afghanistan perlu mengambil langkah serius menentang keganasan dan pelampau. 
AP

Orang-orang jahat telah mengguna pakai konsep Taqiyyah buatan Syiah!Selalunya orang jahat tak akan mengaku dia jahat.

Si pencuri tidak akan mengaku dia seorang pencuri.
Si perompak tidak akan mengaku dia seorang perompak.
Si pembunuh tidak akan mengaku dia seorang pembunuh.
Si Syiah tidak akan mengaku dia seorang syiah. 

Orang-orang jahat ini dapat kita dedahkan selepas kita punyai bukti contohnya menjumpai barang yang hilang di rumah mereka, di kocek mereka atau sebagainya, begitu juga dengan pembunuh apabila pihak polis dapat mengesan cap jarinya atau menjumpai senjata bahaya yang ada padanya. Syiah? Kita akan tahu selepas kita membongkar intipati ajaran agamanya melalui kitab mereka!

Apa itu taqiyyah?: http://darulkautsar.net/article.php?ArticleID=48

Video taqiyyah 1: http://www.youtube.com/watch?v=MFtBt9S_ou0

Video taqiyyah 2: http://www.youtube.com/watch?v=lYbMww9v1Wg

Seorang lelaki Islam Singapura dengan 10 isteri dan 64 anak dijatuhi hukuman 32 tahun penjara dan sebatan

Seorang lelaki Islam Singapura dengan 10 isteri dan 64 anak dijatuhi hukuman 32 tahun penjara dan sebatan kerana merogol lima anak perempuan dibawah umur, dokumen-dokumen mahkamah menunjukkan bahawa...

Lelaki berumur 45-tahun yang tidak boleh dinamakan untuk melindungi identiti anak-anak perempuannya,telah dijatuhkan hukuman pada Selasa selepas . Suspek telah mengaku bersalah terhadap lima tuduhan rogol dan termasuk 34 caj rogol dan cuba merogol .

"kebanyakkan kes rogol adalah sistematik dan menjijikkan," kata Hakim Mahkamah Tinggi Tay Yong Kwang dalam penghakiman itu.

"Ibu gadis-gadis tersebut bagaimanapun telah dipujuk oleh tertuduh bahawa apa yang dia lakukan adalah benar. "

Mahkamah telahpun menjatuhkan hukuman 24 kali sebatan.

Menurut dokumen mahkamah, lelaki itu berkata, beliau adalah seorang guru agama yang berkelayakan. Semasa kelas agama,tertuduh berkata kepada isteri dan anak-anak perempuannya bahawa, menurut Al-Quran, beliau mempunyai hak sepenuhnya ke atas anak-anaknya sebagai seorang bapa, termasuk hak untuk mempunyai hubungan seks dengan mereka.

Isteri kemudian bertindak sebagai utusan, memberitahu anak-anak perempuan mereka untuk bertemu bapa mereka di dalam bilik tidur beliau apabila beliau mahu menjalinkan hubungan seks sepanjang tempoh 18 bulan.

Dua daripada anak perempuannya yang masih remaja telahpun hamil dan terpaksa menjalani pengguguran. Anak perempuan sulungnya, yang kini berumur16 tahun telah melaporkan kepada pihak polis bahawa mangsa telah dirogol pada bulan Jun yang lalu.

Dalam rayuan tersebut, lelaki itu berkata dia telah menemui anak perempuan sulungnya kerana "berkelakuan tidak sopan" dengan lelaki, dan dia berfikir bahawa "jika dia dapat memuaskan keperluan seksual terhadap anak-anak perempuannya, mereka akan kurang cenderung untuk melibatkan diri dalam aktiviti seksual dengan lelaki luar."

Lelaki yang megendalikan bisnis pengangkutan tersebut, mempunyai empat orang isteri yang sah dan enam orang isteri yang dinikah mengikut kontrak (Mutaah) - yang dimana pasangan Islam (Syiah) menikah dalam masa tempoh tertentu. 33 anak lelakinya dan 31 orang anak perempuannya berumur dalam lingkingan 9 bulan hingga 16 tahun.

Bilangan penduduk di Singapura terdiri daripada 77 peratus bangsa Cina, 14 peratus Melayu, 8 peratus India, dan 1 peratus Serani. Islam dibenarkan mempunyai maksimum empat isteri. Perkahwinan berkontrak adalah tidak diiktiraf dan tidak sah.

*Kisah ini telah disahkan warga Singapura dan masih terdapat lagi para mullah Syiah di Singapura yang melakukan hal demikian, Insyaallah kami akan cuba mendedahkannya lagi.

Source: http://adjunct.diodon349.com/attack_on_usa/singaporean_muslim_man_raped_5_daughters_jailed_for_32_years.htm

MUSLIM SINGAPORE TOLAK SYIAH!!!
 

PASANGAN UNTUK DINIKAHI SEORANG SYIAHHukum perkahwinan dengan golongan musyrik dan kafir.

Al-Quran telah menjelaskan larangan berkahwin dengan golongan musyrik dan kafir sebagaimana firman Allah:

Dan janganlah kamu berkahwin dengan wanita-wanita musyrik, sehinggalah mereka beriman. Sesungguhnya hamba perempuan yang beriman adalah lebih baik dari wanita merdeka yang musyrik, walaupun hati kamu tertarik dengannya. Dan janganlah kamu mengahwinkan lelaki-lelaki musyrik (dengan wanita-wanita mukmin) sehinggalah mereka beriman. Sesungguhnya hamba lelaki yang mukmin lebih baik dari orang musyrik walaupun dia menarik hatimu. Mereka mengajak ke neraka, sedang Allah mengajak ke surga dan ampunan dengan izin-Nya. Dan Allah menerangkan ayat-ayat-Nya (perintah-perintah-Nya) kepada manusia supaya mereka mengambil pelajaran. Al-Baqarah ayat 221

Golongan musyrik.

Syirik bermaksud menjadikan suatu yang lain sebagai sekutu atau setanding dengan Allah pada perkara-perkara yang merupakan hak Allah ta’ala sahaja sama ada dalam bab ibadat, memberikan kasih sayang, tunduk, mengagungkan, berdoa dan sebagainya. Orang musyrik ialah orang yang melakukan perbuatan sedemikian.

Di antara golongan yang termasuk dalam kelompok musyrik ialah golongan Syi’ah. Ini adalah berdasarkan kepada akidah-akidah mereka sebagaimana yang terdapat di dalam kitab-kitab mereka sendiri. Antaranya ialah Allah ta’ala mengatakan bahawa Dialah yang memiliki dunia sebagaimana firman-Nya:

Sesungguhnya dunia ini adalah milik Allah. Dia boleh mewariskan kepada hamba-hamba-Nya yang dikehendaki-Nya dan akibat yang baik adalah untuk orang-orang yang bertakwa. Surah al-A’raf ayat 128

Tetapi golongan Syi’ah telah melakukan syirik kepada Allah ta’ala dengan memberikan sifat tersebut kepada imam-imam mereka seperti di dalam riwayat di bawah:

Daripada Abu Bashir daripada Abu Abdillah a.s. (Imam Ja’far as-Sadiq) katanya: “Tidakkah engkau (Abu Basir) tahu bahawa sesungguhnya dunia dan akhirat adalah kepunyaan Imam. Dia boleh meletakkannya di mana ia kehendaki dan memberikan kepada sesiapa yang dikehendakinya. Itu adalah satu kebenaran dari pihak Allah kepadanya”.Usul al-Kafi jil. 1 hal. 409 Bab Dunia Ini Semuanya Kepunyaan Imam

Di antara sifat Allah ta’ala yang diberikan oleh Syi’ah kepada imam-imam mereka ialah kekal dan tidak akan binasa sama sekali. Syeikh Saduq telah mengemukakan satu riwayat kononnya daripada Imam Jaa’far as-Sadiq yang berbunyi:

Daripada Abu Abdillah (Jaa’far as-Sadiq) a.s. berkenaan firman Allah “Segala sesuatu akan binasa kecuali wajah-Nya” beliau berkata: “Kamilah (wajah Allah itu)”. At-Tauhid Syeikh Saqud Bab Tafsir Firman Allah Ta’ala ‘Segala Perkara Akan Binasa Kecuali Wajahnya hal. 151.

Syi’ah juga memberikan sifat Allah ta’ala iaitu mengetahui segala perkara termasuk perkara ghaib kepada imam-imam mereka. Antara riwayat yang menjelaskan perkara tersebut ialah:

Mereka (perawi-perawi) mendengar Aba ‘Abdillah a.s. berkata: “Sesungguhnya aku mengetahui apa yang ada di langit-langit dan bumi dan aku mengetahui apa yang terdapat di dalam syurga serta apa yang terdapat di dalam neraka dan aku mengetahui segala yang telah berlaku dan akan berlaku”. Perawi berkata: “Kemudian dia diam seketika lalu mendapati perkara tersebut berat kepada orang yang mendengarnya lalu ia berkata: “Aku mengetahui perkara tersebut daripada kitab Allah ‘azzawajalla”. Usul al-Kafi jil. 1 hal 262

Hukum perkahwinan antara Ahl As-Sunnah Wa Al-Jamaah dengan Syi’ah.

Berdasarkan apa yang dikemukakan di atas menunjukkan bahawa perkahwinan dengan golongan musyrik adalah suatu yang dilarang oleh agama. Termasuk dalam golongan musyrik tersebut adalah golongan Syi’ah. Kesimpulannya ialah:

Ø Perkahwinan dengan penganut Syi’ah adalah suatu yang dilarang oleh agama dan perkahwinan tersebut adalah suatu yang tidak sah di sisi agama.

Ø Sesiapa sahaja dari kalangan Ahl Sunnah yang telah melangsungkan perkahwinan dengan penganut Syi’ah sama ada dalam keadaan sedar atau tidak bahawa pasangannya itu adalah seorang Syi’ah maka perkahwinan itu dengan sendirinya terfasakh atau terbatal.

Sebagai penutup marilah kita merenung firman Allah ta’ala yang mempunyai hubung kait dengan perkara yang dibincangkan.

Engkau tidak akan dapati sesuatu kaum yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, tergamak berkasih-mesra dengan orang-orang yang menentang (perintah) Allah dan RasulNya, sekalipun orang-orang yang menentang itu ialah bapa-bapa mereka, atau anak-anak mereka atau saudara-saudara mereka ataupun keluarga mereka. Surah al-Mujadalah ayat 22

Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang yang bukan dari kalangan kamu menjadi orang dalam (yang dipercayai). Mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan bencana kepada kamu. Surah Ali ‘Imran ayat 118

Sila baca penjelasan ini lebih detail di: http://www.darulkautsar.net/article.php?page=1&ArticleID=3215


Umat Islam Malaysia wajar elak kahwin penganut Syiah, kata Mufti Perlis

“Kita bimbang sekirannya berkahwin dengan pasangan ajaran Syiah, sebagai contoh daripada Sudan atau Pakistan, sekiranya bercerai sukar untuk kita mendapatkan hak jagaan anak apabila pasangan pulang semula ke negara asal.

“Ini yang kita bimbang, sebab itu kita mahu berikan peringatan terutamanya kepada pelajar supaya perkara ini tidak berlaku,” katanya.

Beliau berkata, keterbukaan kerajaan Malaysia membenarkan ramai penganut ajaran Syiah ke negara ini boleh mengundang kepada masalah tersebut.

“Ramai orang Islam tidak tahu mengenai ajaran Syiah ini kerana tidak faham apa pegangan mereka, masalah akan timbul selepas mereka berkahwin.

Sila baca penerangan oleh Mufti Perlis lebih detail di: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/umat-islam-malaysia-wajar-elak-kahwin-penganut-syiah-kata-mufti-perlis/


KANGAR: Demi menjaga akidah, seorang isteri yang mempunyai latar belakang pendidikan tinggi di Kampung Alor Ara, Arau, dekat sini, bertindak menuntut fasakh selepas menyedari suaminya seorang penganut Syiah tegar bagi mengelak diri dan dua anak lelakinya terus terpesong daripada ajaran Islam.

Baca lebih lanjut di sini: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=276630989120487&set=pb.132314510218803.-2207520000.1349580066&type=1&src=http%3A%2F%2Fa8.sphotos.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-ash4%2F470695_276630989120487_1457583858_o.jpg&smallsrc=http%3A%2F%2Fsphotos-h.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-ash4%2F262853_276630989120487_1457583858_n.jpg&size=1000%2C520

*Kami cadangkan buat mereka yang mempunyai masalah seperti ini, terus laporkan kepada Jabatan Agama Islam di kawasan anda. Insyaallah mereka akan cuba membantu.


"Nasihat Gadis Melayu yang pernah terperangkap dengan lelaki Syiah":http://www.facebook.com/photo.php?fbid=278058788977707&set=pb.132314510218803.-2207520000.1349580343&type=1&src=http%3A%2F%2Fsphotos-g.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-snc6%2F228943_278058788977707_1271900498_n.jpg&size=400%2C414
 — 

Imam Sunni Bahrain dipotong lidah!
Selasa, 22/03/2011 sumber [eramuslim.com]

Surat kabar Al-Wathan melaporkan bahwa sekelompok teroris (pengganas) Syi'ah telah memukul dan melakukani penyeksaan dengan memotong lidah seorang muadzin (berkebangsaan Asia) yang bekerja di sebuah Masjid di ibukota Manama.

Surat kabar itu menunjukkan bahwa muadzin itu sekarang terbaring koma dihospital dalam keadaan yang serius.

Ini videonya: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_Aij8dmo4to

Syeikh al-Azhar peringatkan Syiah!


Rabu, 27 Julai 2011

Kelmarin Syeikh al-Azhar sekali lagi mengingatkan puak Syiah bahawa institusi al-Azhar sentiasa memantau gerakan mensyiahkan (tasyyi') penganut sunni seperti yang berlaku di dunia Islam Sunni pada hari ini termasuk Malaysia. Syeikh al-Azhar menegaskan bahawa jika Syiah ingin menjalinkan hubungan yang baik antara Sunni-Syiah maka jangan sekali-kali melangkaui GARIS MERAH yang sedia wujud dalam Ahli Sunnah iaitu tidak mengutuk dan mengeji para sahabah r.h.m termasuk Ummul Mu'minin A'isyah r.a.h yang memiliki kedudukan tinggi dan dimuliakan oleh Ahli Sunnah. Syeikh al-Azhar juga menyeru supaya ulama Syiah mengeluarkan fatwa dan mewajibkan semua penganut Syiah berpegang kepada pendirian ini. (Klik sini )

Namun, apa yang berlaku di Malaysia adalah sebaliknya apabila buku-buku Syiah yang diedarkan penuh dengan unsur-unsur yang merendah-rendahkan kedudukan para sahabah termasuk mempertikaikan Sayyidina Abu Bakr sebagai khalifah pertama dan memperlecehkan Ummul Mu'minin A'isyah r.a.h. Amat jelas unsur-unsur untuk mensyiahkan penganut Sunni dalam penyebaran buku-buku tersebut. Ini kembali mengingatkan kita kepada buku-buku Syiah karangan para ulama mereka yang jelas-jelas mengutuk dan mencaci maki para sahabah r.h.m. 

Antaranya kitab al-Toharah karangan Khomeini yang mengatakan A'isyah, Zubair, Talhah dan Mu'awiyah itu lebih kotor daripada anjing dan khinzir.

Begitu juga kenyataan Imam Syiah al-Khau'i dalam Misbah al-Faqahah yang mengatakan telah sabit dalam riwayat, ziyarat, dan doa-doa bahawa keharusan mendoakan laknat bagi yang menyalahi mereka (Ahl- Sunnah), kewajipan berlepas diri daripada mereka, memperbanyakkan kutukan ke atas mereka...bahkan tidak syak lagi tentang kekufuran mereka kerana yang memungkiri wilayah dan para imam itu adalah kafir!

Oleh itu berhati-hatilah wahai para sahabat..semoga Allah memberi hidayah kepada sahabat kita yang bertukar menjadi Syiah jadian kerana kejahilan dan terpedaya.

Wallahu a'lam

http://mufakkir-islami.blogspot.com/2011/07/syeikh-al-azhar-peringatkan-syiah.html

Alhamdulillah, selepas terjadinya peristiwa pembantaian kaum Muslimin di Syria, segala-galanya telah terbongkar,

Jika dahulu sebelum terjadinya krisis Syria, umat Islam rata-ratanya tertipu dengan permainan Iran kononnya mereka ini pejuang Islam menentang Yahudi, ketika itu hanya bendera Amerika dan Israel sahaja selalu dilanyak dan dibakar.

Alhamdulillah, selepas terjadinya peristiwa pembantaian kaum Muslimin di Syria, segala-galanya telah terbongkar, dunia Islam telah membuka mata melihat sandiwara dan permainan Iran. Kini bendera Amerika, Israel dan Iran seiring untuk dilanyak!

Allahuakbar!

*Nauzubillah. Sanjungan yang begitu melampau sehingga merendahkan para nabi!

Tertulis di situ: 

Ali adalah permata dan emas yang berkilau.
Dan manusia selainnya mereka semuanya tanah.
Allah telah mencipta Adam dari tanah.
Adam itu anak baginya sedangkan kamu (Ali) ayahnya.

*Nauzubillah. Sanjungan yang begitu melampau sehingga merendahkan para nabi!

Syiah Bersama Tentera Amerika Memerangi Umat Islam!Ini adalah gambar Syiah rafidah yang berjuang bersama-sama tentera Amerika untuk memerangi umat islam Islam di Afghanistan. Tetapi dengan kekuasaan Allah si Syiah ini telah dibunuh bersama rakan-rakannya yg beragama nasrani dan yahudi oleh pejuang Taliban.

Sesungguhnya orang-orang munafik itu (ditempatkan) pada tingkatan yang paling bawah dari neraka. Dan kamu sekali-kali tidak akan mendapat seorang penolong pun bagi mereka. (An Nisaa' : 145)

Army 1st Lt. Mohsin A. Naqvi26, of Newburgh, N.Y.; assigned to the 1st Battalion, 11th Infantry, Fort Benning, Ga.; died Sept. 17 in Gerdia Seria, Afghanistan, of wounds sustained when his vehicle encountered an improvised explosive device. Also killed was Sgt. Joshua W. Harris, Capt. Bruce E. Hays and Staff Sgt. Jason A. Vazquez http://www.militarycity.com/valor/3738847.html

Sesunggunhya Syiah adalah golongan munafik, mereka bersedia untuk memerangi Islam walaupun berganding bahu bersama musuh Allah..

Sejarah telah membuktikan Nasharudin At-thusi seorang syiah berkerja sama dengan Holako Khan pemimpin Tartar untuk membunuh umat Islam di Iraq dan sekarang yang berjuang bersama-sama Amerika untuk membunuh umat Islam di Iraq juga adalah Syiah dan membantu Amerika dalam memerangi Taliban di Afghanistan juga Syiah..

Laugan Syiah seperti Death To America yang biasa kita dengar adalah sebaliknya iaitu laugan Death to Islam!.....

Sedarlah wahai Ahlisunnah!

Hai Nabi, berjihadlah (melawan) orang-orang kafir dan orang-orang munafik itu, dan bersikap keraslah terhadap mereka. Tempat mereka ialah jahannam. Dan itu adalah tempat kembali yang seburuk-buruknya. (At Taubah:73)

Gambar-gambar kematiaan si syiah rafidah al majoos (MESTI TENGOK): http://syiahmalaysia.blogspot.com/2011/09/bukti-syiah-bersama-tentera-amerika.html

Sebarkan Ajaran Sesat Syiah, Mesir Tahan 18 Anak Muda#Berita lama.

Pihak berkuasa keselamatan Mesir menangkap 13 orang anak muda Irak dan 2 warga Syria, serta tiga orang warga Mesir karena mereka terlibat di dalam penyebaran ajaran Syiah. Dan mereka menurut pihak berkuasa akan segera diusir ke luar negara.

Informasi yang diterima dari pihak berkuasa keamanan Mesir mengatakan bahawa ke-18 anak muda yang berasal dari Irak, Syria dan Mesir tersebut, sengaja datang ke Mesir untuk menyebarkan ideologi Syiah.

Agensi mesir menyebutkan bahawa mereka telah menyewa salah sebuah apartment dan di apartment itu, salah seorang daripada mereka akan duduk berdekatan kolam renang dan memberikan penjelasan serta mengajar doktrin Syiah dan menyebarkan penerbitan-penerbitan tentang para imam Syiah di Irak dan Iran.

Menurut informasi bahawa ke-18 orang ini dengan sengaja menghina imam dari kalangan Sunni dan para para sahabat Nabi Saw dalam pengajaran mereka, melalui penerbitan yang mereka edarkan terhadap sejumlah badan tertinggi di wilayah tersebut.

Sumber keamanan mengatakan kepada surat khabar 'The Gazette' bahawa apartment yang digunakan oleh mereka untuk menyebarkan Syiah, disewa oleh Samir Iyad al-Basri (35 tahun) yang mendapat suaka politik di Mesir sejak tahun 2003, dan Samir sering bertemu dengan para pemuda yang datang dari luar negeri untuk belajar di agensi tinggi swasta yang ada di bandar.

Sumber itu mengatakan: "Samir selama tujuh tahun terakhir telah menyebarkan ideologi Syiah di kalangan anak muda yang datang dari luar negeri ke Mesir untuk belajar, dan bekerja dengan sangat berhati-hati dalam seruannya ke ideologi Syiah agar tidak tidak melanggar undang-undang Mesir."(fq/imo)

Sumber: http://www.eramuslim.com/berita/dunia/sebarkan-ajaran-sesat-syi-ah-mesir-tahan-18-anak-muda.htm

Melaknat Abu Bakar ra, Penganut Syiah dirotan di Arab SaudiRIYADH (voa-islam.com): Telah dilaporkan dari Arab Saudi pada hari Selasa lalu, bahawa Sheikh Fayez As-Suhaimi Hakim Pengadilan Syariah di Madinah menjatuhkan hukuman empat bulan penjara dan sebatan 150 kali keatas salah seorang penganut Syiah berwarganegara Iran.

Laporan tersebut menjelaskan bahawa pengikut Syiah dari Iran tersebut telah melakukan kejahatan mengangkat kasutnya keatas makam Abu Bakar radhiallahu anhu, dan mengucapkan kata-kata sumpah seranah dan celaan terhadap As-Shiddiq radhiallahu anhu.

Pemerhati Saudi yang menetap di UK, A'id bin Saad Al-Dosari telah mengatakan sebelum ini, bahawa adanya seruan Syiah untuk melumuri Ka'bah dengan darah para jamaah haji bagi menghadirkan "Mahdi Yang Ditunggu" menjelaskan bahawa propaganda Syiah ini sebagai sebahagian dari persiapan untuk "revolusi dari Mahdi dan pembebasan Mekah dan Madinah dari orang-orang musyrik?", menurut pengakuan mereka.

Ahli strategisk Mesir, Mayor Jenderal Purnawirawan Hossam Sweilem menegaskan bahawa Iran ingin menguasai tempat-tempat suci di Arab Saudi.

(ar/islammemo)

Sumber: http://www.voa-islam.com/news/islamic-world/2010/09/01/9699/melaknat-sahabat-abu-bakar-rapenganut-syiah-dicambuk-di-saudi/

Pernah jumpa doa ini dalam al-Quran?

Pernah jumpa doa ini dalam al-Quran? Dalam Hadis? Dalam mana-mana kitab para Ulama Ahli Sunnah?

Inilah Syiah, mereka begitu fanatik dan taksub terhadap Saidina Ali, walhal Saidina Ali sendiri tidak pernah mengangkat dirinya seperti yang dilakukan oleh orang-orang Syiah. 

Kami tidak tahu doa ini dalam buku apa, tapi kami nasihat agar rakan-rakan berhati-hatilah membeli buku-buku agama.

Itulah Kamil Zuhairi, Ketua pengganas Syiah Malaysia

Sekitar Majlis Sambutan Aidilfitri 1431H Hauzah Ar-Reza a.s. Majlis Rumah Terbuka Hauzah Ar-reza bersama Penasihat RAHBAH Ayatollah Ali Taskhiri & Wakil Maraji' Hojt Vahedi.

Lokasi tidak diketahui.

*Cuba lihat seorang lelaki yang berpakaian warna hijau, biru yang sedang mengatakan sesuatu. Itulah Kamil Zuhairi, Ketua pengganas Syiah Malaysia yang telah menemplak Jabatan Agama Islam Terengganu, beliau jugalah yang menggerakkan fahaman ganas Syiah di Malaysia. Beliau sering menyamarakkan kebencian terhadap Ahli Sunnah di Malaysia terhadap para pengikut Syiah. 

Mengapa begitu mudah para dajjal Ayatussyaitan Iran boleh masuk ke Malaysia? Apakah tindakan Pemerintah kita?

Mereka sudah berani. Adakah Malaysia bakal menjadi seperti Syria? Mereka semakin kuat dan mereka juga bebas bergerak di dalam Negara yang bermajoriti Ahlus Sunnah Wal Jamaah! —

Syiah Dan Komunis Bersatu di Bahrain.Sumber-sumber di Bahrain melaporkan bahawa telah berlaku perjanjian rahsia di antara majlis "Wa'id" yang berideologi komunis dengan persatuan keamanan Islam yang merupakan arus utama politik Syiah di Bahrain.

Dalam perjanjian tersebut kedua-dua kelompok bersepakat untuk menyokong calon dari "Wa'id" dalam pemilihan umum akan datang dengan balasan calon yang terpilih akan menyokong pula projek-projek kubu Syiah di parlimen.

Surat khabar Bahrain Al-Watan menyebutkan bahawa perjanjian tersebut berlangsung antara setiausaha agung majlis Wa'id dengan setiausaha dari pertubuhan perdamaian Islam Ali Salman, setelah mereka melakukan pertemuan rahsia.

Sumber mengatakan bahawa perjanjian itu dilakukan secara rahsia dan tidak akan didedahkan secara terbuka kerana takut menarik perhatian para pengundi di Muharraq dan kota Isa yang belum mampu menerima perdamaian antara kedua kubu di parlimen, sumber mengatakan bahawa perjanjian tersebut telah mendapat persetujuan dari Syaikh Isa Qassim yang merupakan ulama Syi'ah Bahrain.(fq/imo)

Sumber: http://www.eramuslim.com/berita/dunia/syi-ah-dan-komunis-bersatu-di-bahrain.htm
 

tolak syiah

ISTERI TUNTUT CERAI SUAMI SYIAH KERANA INGIN MELIWAT (RAKAMAN AUDIO)Kes ini diuruskan oleh seorang Ustaz Ahli Sunnah:

"Beberapa bulan lepas seorang wanita bawa suami dia yang mana suaminya merupakan seorang penganut syiah ke pejabat saya, tujuannya supaya saya dapat berbincang dan membawa balik suaminya ke pangkal jalan. 

Rupa-rupanya si suami bawa tok guru Syiahnya pulak, akhirnya hanya berbahas dengan tok guru dia la. Hampir sejam berbahas dengan tok gurunya, akhirnya saya pun suruh dia diam supaya dapat memberi peluang kepada perempuan itu bercakap.

Bila bagi peluang kat perempuan tu, dia sebut salah satu amalan suaminya yang syiah (banyak lagi amalan lain yang dia tak terima) yang menyebabkan dia sangat-sangat menolak ajaran suaminya itu ialah...dengar sendiri la...tak tergamak pula nak sebut..s kata suami syiahnya sunnah nabi pulak tu benda kotor tu..

Jika nak tahu terus ke minit 5.30...
Fokus pada minit 6.40...

DOWNLOAD AUDIO: http://www.mediafire.com/?d41gv6vhn59sdx8

(rakaman dengan telefon ustaz tanpa disedari mereka yang terlibat)

Pakatan Iran Syria Membunuh Pemimpin Sunnah LubnanPada 20 Februari 2009, laman web al-Difa’ ‘an al-Sunnah memetik berita daripada laman web Islammemo yang menyatakan bahawa terdapat pakatan antara Hizbullah pimpinan Hasan Nasrallah al-Rafidi (Semoga Allah membalasnya dengan setimpal), Agen Perisikan Pasukan Revolusi Iran, dan Perisikan Syria di Lubnan telah membentuk satu kumpulan rahsia untuk menghapuskan pemimpin Sunnah di Lubnan sekurang-kurangnya dengan menangkap dan memenjarakan mereka.

Berita yang memetik sumber daripada Akhbar Siyasi Kuwait menyatakan dalam tempoh 4 bulan yang lalu, pasukan ini telah dibentuk dan mensasarkan kumpulan pengikut Manhaj Salafi di Beirut, Tarablus, Saida, dan kawasan lemba barat. Mereka akan menjejak pergerakan pengikut Ahli Sunnah wal Jamaah ini dan berusaha berpendapat mungkin melenyapkan pemimpin dan tokoh penting pergerakan ini dengan sekurang-kurangnya menangkap dan menyerahkan mereka kepada pihak berkuasa Lubnan (yang merupakan kerajaan Arab Nasrani).

Selain itu, sumber berita menyatakan juga, pemimpin yang utama dalam pergerakan Manhaj Salafi akan diserahkan kepada pihak berkuasa Tehran (Syiah Imamiah) dan Damsyik (Syiah Nusairiah) untuk dijalankan siasatan lebih mendalam.

Pihak berita menyandarkan sumber berita kepada pihak Diplomasi Teluk di Baljik yang mengambil sumber risikan Eropah menyatakan lebih 200 orang perisik Pasukan Revolusi Iran yang bergerak di Iraq, Bahrain, dan UAE telah masuk ke Lubnan melalui Syria pada penghujung bulan Julai tahun lalu dan membentuk pasukan risikan ini yang melibatkan Hizbullah, Amal (Pasukan Syiah yang membunuh pelarian Palestin dalam War of Camps), dan agen-agen risikan Iran dan Syria.

Sumber risikan Eropah turut menyatakan walaupun dikatakan pasukan risikan ini hanya bertujuan menyelidik dan mengintip pergerakan pejuang Sunnah di Lubnan dan Palestin serta sumber kewangan dan senjata mereka tetapi dipercayai terdapat juga cubaan membunuh dan menghapuskan langsung pergerakan pejuang sunnah.

Disamping itu, Ketua Ulama Salafi Lubnan, Syeikh Syahal menyatakan tindakan Syria yang akhir-akhir ini cuba menuduh pergerakan Salafi dengan amalan-amalan militan dan serangan-serangan di Nahrul Barid dan beberapa kawasan Damsyik merupakan cubaan Syrian menutup kejahatannya di Lubnan terutama penglibatannya dalam pembunuhan Rafiq Hariri, Bekas Perdana Menteri Muslim Lubnan.

Selain itu, Syahal juga melihat tindakan Syria ini adalah cubaan mereka untuk kembali berpengaruh dalam politik Lubnan. Syahal juga tidak menolak kemungkinan amalan membunuh serta beliau menyeru kepada Ahli Sunnah untuk berhati-hati dalam berhadapan dengan rancangan keji pihak Syiah Imamiah dan Nusairiah ini yang terkenal sepanjang sejarah Islam sebagai duri dalam daging.

Sumber: http://www.dd-sunnah.net/news/view/action/view/id/745/

http://darulkautsar.net/article.php?ArticleID=1600