Wednesday, November 21, 2012

ADAKAH UMNO BENAR2 MEMBENCI ISRAEL???.Mengapa Pemimpin2 Israel Datang Malaysia Jumpa Najib... Apa Motif Dan Mengapa Utusan Dan TV3 Tak Siarkan Berita Nihhh...

selamatkan syria

Mengenal Siapa Yahudi...Negara Haram Israel Tidak Akan Berkekalan

Sejarah telah membuktikan bahawa kaum Yahudi merupakan kaum yang sentiasa ditindas dan ditekan. Peristiwa-peristiwa yang berlaku sepanjang zaman semenjak dari zaman Nabi Allah SWT Musa a.s. sehinggalah zaman mereka berada di Palestin selepas itu sentiasa menyaksikan pembunuhan kaum Yahudi secara beramai-ramai oleh musuh-musuh mer
eka.

Melalui peristiwa-peristiwa yang berlaku itu, kita selaku umat Islam yakin bahawa kependudukan mereka secara haram di negara Palestin akan berakhir tidak lama lagi.

Mereka akan dihalau keluar dari negara itu sama sepertimana datuk nenek mereka dipaksa keluar dari negara itu. Perkara ini telah dijanjikan oleh Allah SWT menerusi banyak ayat al-Quran, contohnya dalam surah Al-A’raf ayat 167 yang bermaksud:

“Dan (ingatlah wahai Muhammad) ketika Tuhanmu memberitahu: Bahawa sesungguhnya Ia akan menghantarkan kepada kaum Yahudi itu, (terus menerus) hingga hari kiamat, kaum-kaum yang akan menimpakan mereka dengan azab sengsara yang seburuk-buruknya (disebabkan kejahatan dan kekufuran mereka). Sesungguhnya Tuhanmu amat cepat azab seksa-Nya, dan sesungguhnya Dia juga Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani.“

Kejahatan Bangsa Yahudi Menurut Al-Quran

Ayat di atas menyebutkan bahawa azab dan tekanan akan terus menimpa mereka hingga ke hari kiamat. Berita-berita masa lampau tentang mereka sebelum Islam perlu diberitahu kepada mereka agar mereka sedar bahawa masa tersebut akan tiba dan kebenaran isi kandungan al-Quran sebagai wahyu Ilahi akan terbukti.

Ayat-ayat seperti ini memberi satu kekuatan berupa sokongan moral kepada umat Islam secara amnya dan bangsa Arab Islam khasnya agar berusaha memperkuatkan diri ke arah merealisasikan fakta ini.

Penindasan Ke Atas Yahudi Sebelum Islam

Tersebut dalam lipatan sejarah penjajahan ke atas Yahudi telah dimulakan oleh Raja Fir’aun Nikho dari Mesir. Selepas itu untuk kali keduanya mereka telah dijajah lagi oleh Raja Nabukadnesar (Bukhti-Nashar) dari Babil. Semasa penjajahan tersebut, raja dan tenteranya telah membinasakan habis-habisan Jerussalam termasuk Baitul Maqdis yang didirikan oleh Nabi Sulaiman a.s. dan menawan majoriti rakyatnya .

Inilah yang disebutkan oleh Allah SWT dalam ayat surah al-Isra’ ayat yang bermaksud:

“Dan Kami menyatakan kepada Bani Israel dalam Kitab itu: “Sesungguhnya kamu akan melakukan kerosakan di bumi (Palestin) dua kali, dan sesungguhnya kamu akan berlaku sombong angkuh dengan melampau. Maka apabila sampai masa janji (membalas kederhakaan kamu) kali yang pertama dari dua (kederhakaan) itu, Kami datangkan kepada kamu hamba-hamba Kami yang kuat gagah dan amat ganas serangannya lalu mereka rnenjelajah di segala ceruk rantau (membunuh dan membinasakan kamu); dan (sebenarnya peristiwa itu) adalah satu janji yang tetap berlaku“.

Seterusnya pada tahun 203 sebelum Masihi pula menyaksikan penjajahan yang lebih teruk oleh raja-raja Syria malahan membawa kepada penahanan Yahuza yang menjadi raja Yahudi pada masa itu. Orang-orang lelaki dijadikan hamba abdi, manakala cukai-cukai yang tinggi turut dikenakan ke atas mereka.

Tidak cukup di situ Allah SWT membinasakan mereka apabila Rom menjajah pula selepas itu. Negara Palestin telah dimasukkan di bawah negara mereka. Pada tahun 70 Masihi, golongan Yahudi telah melakukan pemberontakan ke atas penjajah mereka iaitu Rom. Pemberontakan ini menemui jalan buntu. Akibatnya Rom telah mengeluarkan arahan kepada gabenornya di situ yang bernama Titus untuk membakar rumah-rumah ibadat Yahudi dan membunuh kebanyakan penduduk Yahudi dan menjual yang lainnya sehagai hamba.

Tidak lama selepas itu, Jerussalem pesat membangun semula. Kaum Yahudi mengambil kesempatan untuk memberontak buat kali kedua tetapi masih gagal. Adrian yang menjadi raja Rom akhirnya memerintahkan agar bandar Jerussalem dimusnahkan habis-habisan dan rakyatnya dibunuh. Ditaksirkan lebih 500,000 jiwa telah terkorban dalam peristiwa itu .

Penindasan Ke Atas Yahudi Selepas Islam

Apabila Nabi Muhammad SAW berhijrah ke Madinah, kaum Yahudi telah menyusun beberapa konspirasi jahat ke atas Islam. Akibatnya, pelbagai tindakan tegas telah dikenakan terhadap mereka sehingga membawa kepada pembunuhan beramai-ramai kaum Yahudi dan pengusiran keluar dari negara Islam Madinah.

Kemudian di akhir kurun ke 13, penindasan ke atas mereka masih berterusan. Pada kali ini negara Eropah pula yang bertindak menekan mereka. Sejarah telah menunjukkan bahawa kaum Yahudi pernah dibunuh di Sepanyol dan Portugal. Bahkan kepercayaan agama Kristian lama beranggapan bahawa menekan Yahudi adalah melambangkan keimanan yang sebenarnya.

Tekanan yang dihadapi menyebabkan Yahudi mencari perlindungan di Andalus. Pemimpin-pemimpin Islam di Andalus pada waktu itu memberi perlindungan politik kepada Yahudi sebagai satu cara untuk berdakwah kepada mereka. Namun panas yang disangka sampai ke petang, rupanya hujan di tengahari. Nikmat perlindungan rupa-rupanya tidak lama. Penganut-penganut Kristian telah berjaya menundukkan kuasa Islam di Andalus. Sekali lagi penyembelihan orang-orang Yahudi berlaku secara beramai-ramai. Mereka di halau keluar dari bandar-bandar seperti Balensia, Qordova, Gibraltar, Barcelona dan juga dari tempat-tempat lain. Seorang paderi besar Katolik di situ yang bernama Hernando Martins telah menyampaikan ucapan anti Yahudi dan mengarahkan agar unsur-unsur termasuk penganutnya dihapuskan.

Peperangan Salib telah meletus di Andalus dan kebanyakan orang yahudi dihapuskan. Ramai dari kalangan mereka telah dipaksa memeluk Kristian. Dalam tempoh kurang dari 3 bulan, setiap individu yang enggan masuk Kristian akan dihalau ke tempat lain luar dari Andalus. Sesiapa yang melanggar perintah akan dihukum bunuh .

Kebanyakan orang Yahudi yang enggan memeluk Kristian telah meninggalkan Andalus. Malangnya di tengah jalan para lanun telah menangkap mereka dan mereka dijadikan hamba untuk diperniagakan. Sesiapa yang terlepas pula jarang yang dapat hidup kerana diserang kelaparan dan penyakit berjangkit seperti taun dan lain-lain.

Walaupun menghadapi pelbagai penindasan, golongan Yahudi akhirnya berjaya juga menaja satu perhimpunan yang menghimpunkan sekitar 80,000 orang ahli. Mereka mengambil keputusan untuk berhijrah ke Portugal setelah mendapat pelawaan rajanya yang beragama Kristian dan bersikap terbuka. Setibanya di sana, raja yang selama ini bersikap terbuka, tiba-tiba berubah menjadi anti Yahudi selepas dipengaruhi golongan gereja yang selama ini menentang mereka. Semua golongan lelaki dewasa Yahudi telah dipaksa meninggalkan negara Portugal, manakala wanita dan anak-anak dipaksa menukar agama kepada Kristian.

Tekanan dan kezaliman ke atas Yahudi sebenarnya tidaklah terbatas di negara-negara seperti Sepanyol, Portugal dan Rom sahaja.

Malahan semua negara Eropah Kristian telah mengambil sikap anti-Yahudi secara terang-terangan. Di bawah dinyatakan peristiwa-peristiwa kezaliman yang berlaku keatas golongan Yahudi:

Di England, King Edwaard telah menghalau Yahudi beramai-ramai pada tahun 1290.
Di Perancis, King Phillip telah menghalau mereka dari Perancis pada tahun 1306. Menurut fakta sejarah, Raja Phillip kemudiannva telah membenarkan sebahagian daripada mereka untuk pulang ke Perancis selepas itu, tetapi keputusan diambil untuk menghalau semula mereka pada tahun 1394.
Di Hungary, golongan Yahudi telah dibuang negara beramai-ramai. Tetapi mereka memberanikan diri pulang semula sebelum dihalau kembali pada tahun 1582.
Di Belgium, mereka dihalau beramai-ramai pada tahun 1370.
Di negara Czechoslovakia pula, puak Yahudi dihalau pada tahun 1380. Mereka kembali semula untuk bermastautin pada tahun 1592. Malangnya pada tahun 1744, Queen Maria Theressa telah mengarahkan agar dihalau semula golongan Yahudi tersebut.
Di negara Austria pula, Raja Bright ke-5 telah menghalau mereka dari negara itu pada tahun 1420.
Di Holland, mereka dihalau dari Outricht pada tahun 1444.
Di Itali, mereka dihalau dari Napoli dan Sardina pada tahun 1540.
Di Jerman, golongan Yahudi dihambat dari Bavaria pada tahun 1551. Kemudian telah berlaku penindasan secara berterusan ke atas mereka oleh masyarakat berfahaman Nazi. Beratus ribu Yahudi telah terkorban dalam keganasan itu.
Di Rusia pula, rakyat tempatan telah berkerjasama menghalau orang-orang Yahudi pada tahun 1510. Golongan Yahudi beransur-ansur pulang selepas itu dengan harapan penduduk tempatan telah memaafkan mereka. Namun begitu, tekanan masih berterusan sehingga tentera Rusia turut masuk campur untuk menyembelih mereka beramai-ramai di Ukraine sepanjang tahun 1919.

Menurut kajian, lebih dari 100,000 Yahudi telah diragut nyawanya termasuk lelaki dan perempuan serta anak-anak mereka. Jalanraya telah dibasahi dengan darah mereka. Tentera telah melakukan kekejaman di luar batasan pemikiran manusia di samping mencincang lumat anggota badan mereka.

Mengapa Yahudi Ditindas?

Antara sebab penindasan dilakukan ke atas mereka adalah kerana sikap sombong dan tidak setia pada perjuangan. Masyarakat Kristian Eropah menyedari sikap yang ditunjukkan itu. Golongan Yahudi merupakan golongan yang tidak pernah kenal erti berterima kasih. Walaupun hanya menumpang di negara orang, perangai mereka tidak ubah seperti tuan yang memeras dan menganiaya golongan peribumi negara itu. Kemahiran berniaga telah menjadikan golongan Yahudi sombong dan tidak berperikemanusiaan.

Orang yang meminjam dan berurus niaga dengan mereka terjebak dalam sistem riba. Ekonomi yang berasaskan riba telah dimulakan oleh korporat-korporat Yahudi yang berjaya untuk memastikan terus menjadi kaya tanpa memikirkan nasib si miskin.

Perkara ini tidaklah menghairankan kerana menurut kepercayaan mereka seperti yang dijelaskan di dalam ‘Talmud‘ iaitu tafsiran kepada kitab ‘Taurat’, ada dinyatakan secara terang-terangan bahawa riba halal dengan urus niaga bersama bukan Yahudi. Ini disebabkan Yahudi adalah anak-anak Allah SWT, manakala selain mereka adalah binatang berupa anjing dan babi. Justeru itu, mereka berhak melakukan apa sahaja demi kepentingan peribadi.

Disebut dalam Talmud lagi:

Pemilikan harta-harta oleh selain Yahudi adalah tidak sah. Jadi sesiapa sahaja di kalangan Yahudi boleh merampas hak tersebut.
Allah SWT (SWT) menganugerahkan ke atas mereka hak untuk bertindak sesuka hati ke atas bangsa-bangsa lain.
Kedudukan Yahudi ke atas bangsa-bangsa lain sama seperti kedudukan manusia ke atas binatang. Bangsa-bangsa lain memiliki sifat-sifat kebinatangan. Tiada siapa yang dapat mengajar mereka melainkan Yahudi.
Riba diharamkan sesama Yahudi, tetapi dihalalkan kepada selain mereka. Malahan menurut perlembagaan Talmud itu, HARAM memberikan pinjaman kepada bangsa lain tanpa dikenakan riba.

Penaklukan Palestin Oleh Rejim Haram Yahudi

Sebab utama penaklukan negara Palestin sebenarnya berpunca dari perancangan yang teliti oleh Persatuan Freemason Antarabangsa. Freemason melihat usaha begini penting bagi mengelakkan pupusnya spesis Yahudi dari persada dunia.

Takdir Allah SWT membenarkan mereka berjaya menakluk Palestin dengan restu gerakan Kristian sedunia dan bantuan mereka. Perkara ini berlaku dalam keadaan orang-umat Islam terutamanya masyarakat Arab sedang lalai. Persoalannya, sampai bilakah mereka akan berjaya mendominasi negara yang kecil itu. Mereka perlu waspada kepada masyarakat Arab yang berjumlah lebih 100 juta orang itu yang sentiasa mengingati sejarah buruk antara mereka dan Yahudi sepanjang zaman. Masa jua yang akan menentukan segala-galanya.

Penutup

Janji Allah SWT akan sampai bagi memastikan Islam akan tinggi semula dan musuh-musuh Islam terutamanya Yahudi akan kembali ke era kesusahan dan penindasan seperti keadaan asal mereka.

Kita meyakini usaha mereka mengumpulkan bangsa mereka di tengah-tengah negara umat Islam itu akan berakhir dengan penghapusan mereka secara terus dari muka bumi Allah SWT ini. Ini bersesuaian dengan maksud sebuah hadith sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim:

“Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat). Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok ‘Gharqad’, kerana ia adalah pokok Yahudi“.

Janji Nabi pastinya benar. Peristiwa ini akan berlaku bagi menamatkan siri pengkhianatan Yahudi terhadap Islam dan manusia secara keseluruhannya.#

rakyat makan tulang je

GEMPAR !!!

GEMPAR !!!
Tahukah anda ?
Negara-negara yang bersekutu dengan dengan Zionist kini sedang ditumbang oleh rakyat mereka sendiri 1 demi 1
Pemimpin Korup ! yang membuat urusan perdagangan secara rahsia dengan zionist
Akibat urusan perdagangan yang mereka lakukan dengan Zionist, ianya menjayakan ekonomi Zionist, maka MAMPU Zionist untuk bina 1 lagi Perang terhadap Rakyat Palestin

photo/edit by : Salman Al Farisy @ [https://www.facebook.com/salmanalfarisy3000]
 —

kejamnya israel

berdoa SALAH disisi UNDANG2..

berdoaSALAHdisisiUNDANG2...??? ::.
Ketua Wanita Umno Pengkalan Chepa, Zarina Md Eusoffe mengetuai kira-kira 30 anggota pergerakan itu membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Baharu..kerana orang mukmin menggukan "senjata doa" untuk membunuh parti umno..
ABAM K XTAU PULOP D0A ADALAH 1 KESALAHAN..! XLAM0 D0H..
jkk! ki3.. realisasikn PGU realitikn ABCD -gua pejuang bkn pencacai-..

Israel guna bom phophorus putih

Harry Fear reporting from Gaza.
"White phosphorus rounds being used."

Via : Occupy London
Africa to Gaza Aid Convoy
http://www.facebook.com/africa.to.gaza.aid.convoy
 —

AES kekal, tiada cadangan beri diskaun saman
21 November 2012
AES
Sistem AES
KUALA LUMPUR - Kerajaan tidak bercadang memansuhkan pelaksanaan Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) mahupun memberi diskaun saman kepada pesalah trafik yang dikesan menerusi sistem itu.
  
Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Kong Cho Ha menegaskan bahawa sistem AES bukan untuk menghukum tetapi bagi mengajar pengguna jalan mematuhi undang-undang dalam usaha mengurangkan kadar kemalangan maut.
  
Sejak fasa pertama sistem kamera AES dipasang pada 22 September lepas, ada penurunan sehingga 70 peratus bilangan mereka yang melanggar had laju dan melanggar lampu isyarat, katanya pada sidang media di Lobi Parlimen, hari ini.
  
Cho Ha berkata, pelaksanaan AES telah dikaji daripada segala aspek termasuk kepakaran memperbaiki, menyelenggara peralatan AES dan kaedah mengelakkan wujudnya vandalisme.
  
Katanya beliau berasa amat kecewa dengan tindakan segelintir wakil rakyat pembangkang yang didakwa memutarbelitkan fakta mengenai AES.

"Pembangkang mendakwa seolah-olah dua syarikat yang terbabit dalam AES mengaut keuntungan berlebihan sebaliknya mereka perlu sedar bahawa sebenarnya proses pemilihan (syarikat) dijalankan secara telus.
  
"Kedua-dua syarikat itu hanya penyedia perkhidmatan manakala penguatkuasaan pula dijalankan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ)," katanya.
  
Pada sidang media yang sama, Timbalan Menteri Pengangkutan Datuk Abdul Rahim Bakri pula berkata kandungan perjanjian antara kerajaan dengan dua syarikat penyedia perkhidmatan AES itu adalah rahsia dan sulit serta mengguna pakai Akta Rahsia Rasmi.
  
Terdahulu, semasa sesi penggulungan Rang Undang-Undang Perbekalan 2013 peringkat jawatankuasa, Kong berkata cadangan untuk memberi diskaun kepada pesalah trafik yang dikenakan saman melalui AES akan dikaji walaupun pada masa ini, kerajaan tidak mempunyai sistem untuk berbuat demikian.
  
"Jadi, cadangan itu kita akan ambil kajian," katanya ketika menjawab gesaan anggota Parlimen Datuk Bung Mokhtar Radin (BN-Kinabatangan) sama ada kementerian akan membuat kajian berhubung cadangan tersebut demi kepentingan rakyat.
  
Beliau juga berkata, kaedah pembayaran saman yang dikesan melalui AES akan diperluaskan apabila pembayarannya boleh dibuat di pejabat pos, melalui MYEG dan secara atas talian.
  
Mengenai tuduhan sesetengah pihak bahawa kerajaan menswastakan penguatkuasaan kesalahan memandu melebihi had laju dan melanggar lampu isyarat, Kong berkata ia adalah tidak benar sama sekali.
  
Katanya, ini kerana kedua-dua syarikat itu meerupakan penyedia perkhidmatan yang hanya bertanggungjawab untuk membangunkan, menyelenggara dan mengoperasikan sistem AES.
  
Katanya, seperti yang telah dijelaskan sebelum ini, semua saman adalah dikeluarkan oleh JPJ yang ditempatkan di Pusat Kawalan AES dan di bawah perjanjian di antara kerajaan dan pihak penyedia perkhidmatan, sistem tersebut akan diserahkan kepada kerajaan selepas lima tahun ia beroperasi.
  
"Sebenarnya pelaksanaan AES ini telah diberi pertimbangan sedalam-dalamnya oleh kerajaan dan jika kerajaan tidak melantik pihak syarikat swasta secara kaedah penyumberan luar, ia terpaksa memberi pertimbangan kepada masalah dari segi penyelenggaraan, risiko vandalisme, kecurian peralatan, teknologi yang berubah, alat ganti dan penyediaan dalam mengoperasi dan menyelenggarakan sistem ini," katanya. - Bernama

Doa hancurkan Umno tak salahAZHAR YAHYA
21 November 2012
DOA untuk menghancur dan menjahanamkan Umno-BN yang disebut di Stadium Sultan Muhammad IV baru-baru ini adalah bermaksud mengalahkan parti dan gabungan tersebut dalam pilihan raya umum akan datang.

Dalam arena politik Malaysia, Pas dan Umno sekian lama bertanding untuk memenangi hati rakyat bagi mendapatkan kuasa pemerintahan. Dasar sekular dan nasionalis perkauman yang diperjuangkan oleh Umno-BN jelas bertentangan dengan dasar Pas yang ingin menegakkan Islam yang syumul dan menyeluruh.

Dasar Umno-BN inilah yang telah membawa banyak kerosakan dalam masyarakat dan negara. Keruntuhan akhlak, gejala sosial, pecah amanah, peningkatan jenayah, kehancuran institusi keluarga, dan lain-lain adalah bahana daripada pemerintahan Umno-BN selama ini.

Umno-BN hanya menjadikan Islam sebagai amalan ritual yang dipenjara dalam institusi, program dan majlis agama, bukan sebagai rujukan dan dasar dalam pemerintahan.

Justeru, atas sebab inilah Pas berlawan dengan Umno-BN dan bertanding dalam pilihan raya untuk mengalahkan parti dan gabungan tersebut. Ini kerana perjuangan dan dasarnya jauh bertentangan dan menyimpang daripada Islam yang dibawa oleh Nabi Junjungan S.A.W.

Untuk mencapai kemenangan dalam 'peperangan' pilihan raya ini, kehancuran pihak lawan adalah sangat penting. Hancurnya Umno-BN bukan bermaksud hancur dan binasa individu yang berada di dalamnya. Hancurnya Umno-BN ialah parti dan gabungan tersebut tidak mampu meneruskan survival dan kelangsungan perjuangan yang berlawanan dengan Islam apabila kalah dalam pilihan raya.

Kehancuran ini adalah agar rakyat Malaysia tidak lagi berada di bawah pemerintahan Umno-BN yang telah menyebabkan kerosakan yang parah kepada negara. Malaysia perlu diselamatkan daripada pemerintahan yang seumpama ini.

Doa untuk keburukan dan kehinaan untuk orang lain adalah bukan perkara asing dalam Islam. Dalam satu hadis, Rasulullah s.a.w. telah menaiki mimbar sambil berkata: "Amin, amin, amin." Dikatakan kepada baginda: "Wahai Rasulullah! Apa yang kamu buat ini?" Baginda menjawab: "Jibril a.s. berkata kepada aku, kehinaan kepada seseorang hamba apabila dia memasuki Ramadan tidak diampunkan untuknya dosa. Maka aku berkata amin. Kemudian Jibril berkata, kehinaan kepada seseorang hamba apabila disebut namamu dia tidak berselawat ke atas mu. Maka aku berkata amin. Jibril berkata lagi, kehinaan kepada seseorang hamba yang sempat dengan kedua ibu bapanya atau salah seorang daripadanya tetapi tidak boleh memasukkannya ke dalam syurga (kerana tidak berbuat baik kepada mereka) maka aku berkata amin."

Hadis ini diriwayatkan oleh Imam Baihaqi. Dalam riwayat yang lain malaikat Jibril mendoakan agar dibinasakan atau dijauhkan rahmat daripada ALLAH bagi ketiga-tiga mereka yang disebutkan di atas.
 
* Azhar Yahya, Timbalan Pengerusi Ulama Pelapis Pas Pusat

Mekanik minta SPR siasat status daftar undi isteriWARTAWAN SINAR HARIAN
21 November 2012
Mekanik minta SPR siasat status daftar undi isteri
Mariani didapati mengundi di dua tempat berlainan setelah disemak di laman web SPR.
Mekanik minta SPR siasat status daftar undi isteri
Mariani didapati mengundi di dua tempat berlainan setelah disemak di laman web SPR.
TEMERLOH – Seorang mekanik meminta Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menyiasat status daftar pemilih isterinya yang didapati mengundi di dua tempat berlainan iaitu di Temerloh dan Pendang, Kedah.
Mazlan Mohd Yasin, 42, berkata dia keliru dengan apa yang dipaparkan di laman web SPR kerana isterinya tinggal di sini bersamanya.
Katanya, masalah itu disedari empat bulan lalu semasa membuat semakan daftar pemilih di laman web SPR.
Isterinya Mariani Said, 37, tidak pernah daftar mengundi sebelum ini dan inilah kali pertama dia mendaftar sebagai pemilih.
Menurutnya, perkara itu menimbulkan kekeliruan dan dia mengesyaki ada dua individu berlainan mempunyai nombor kad pengenalan sama dengan nama yang juga sama.
“Saya syak ada dua individu bernama Mariani Said memiliki nombor kad pengenalan sama iaitu isteri saya dan seorang lagi yang tidak diketahui kerana setahu saya untuk daftar dengan SPR memerlukan kita membawa kad pengenalan.
“Sekiranya benar berlaku kes kesamaan ini, saya khuatir akan timbul masalah dalam urusan pinjaman bank dan sebagainya," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Paya Pulai, di sini.
Mazlan berkata, maklumat yang diperoleh daripada laman web SPR individu berkenaan didaftarkan mengundi di Kampung Penyarom, dalam kawasan Dun Tokai, Parlimen Pendang, Kedah.
Dia kemudiannya membuat laporan di Balai Polis Temerloh dan anggota bertugas menasihatkan agar dia menukar alamat tempat mengundi.
“Tetapi saya pelik, setelah penukaran alamat dibuat  masih terdapat dua tempat mengundi berbeza pada nama yang sama manakala status permohonan menukar alamat isteri saya pula masih dalam proses," katanya.
Kata Mazlan, dia berharap hasil siasatan SPR itu nanti dapat dimaklumkan kepada dia dan isteri supaya tidak timbul kekeliruan.

Gencatan senjata Gaza: Peranan Presiden Mesir penting21 November 2012
KAHERAH - Sementara serangan ke atas Gaza masuk minggu kedua, usaha Presiden Mesir, Mohammed Morsi dilihat sebagai salah satu harapan untuk menamatkan konflik Israel-Palestin dengan merundingkan proses gencatan senjata.
Mohammed pada masa yang sama  berikrar untuk mengekalkan perjanjian damai antara Mesir dan Israel.

"Mesir merupakan negara yang perlu memainkan peranan paling penting dalam konflik ini,” kata seorang profesor hubungan antarabangsa, Fawaz Gerges.
“Setakat ini, Hamas cukup patuh dengan arahan (Mohammed) Morsi dan ini salah satu sebab Mesir merupakan negara paling penting untuk merungkaikan konflik,” katanya.
Presiden Israel, Shimon Peres turut memuji usaha Mohammed dan mengatakan beliau membina satu kejutan yang menyenangkan.
“Saya berharap beliau akan mengekalkan usaha dan meneruskan tugas ini kerana ia penting bagi negara Timur Tengah,” kata Peres.
Mohammed mengambil alih jawatan presiden akhir Jun lalu.

Beberapa pemimpin Amerika Syarikat (AS) dan Eropah turut menyalahkan Hamas dalam krisis yang berlaku dan berkata Israel mempunyai hak untuk melindungi diri daripada terus ditembak oleh militan Israel.

Mohammed turut mendapat tekanan daripada rakyatnya sendiri yang mendesak agar penjanjian damai bersama Israel dihentikan.

Pesawat tentera Yaman terhempas, 10 maut
21 November 2012
SANAA - Sebuah pesawat kargo kecil terhempas di ibu negara Yaman hari ini dan mengakibatkan 10 anak kapal maut.

Menurut pegawai lapangan terbang, pesawat mini itu terbakar sejurus berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Sanaa.

Anak-anak kapal cuba kembali semula ke lapangan terbang malangnya tidak sempat dan mengakibatkan pesawat terhempas berhampiran pasar awam di Hasaba Sanaa.

Menurut Kementerian Pertahanan, para penumpang sedang mengikuti latihan penerbangan dengan ketua juruterbang dari angkatan tentera kerajaan.

Sumber rasmi turut berkata, punca kebakaran masih lagi dalam siasatan.

Bom letup bas Israel, 10 cedera
21 November 2012
TEL AVIV - Sekurang-kurangnya 10 cedera dalam letupan bom sebuah bas dinaiki rakyat Israel ketika serangan tentera Yahudi ke atas Gaza masuk hari kelapan.

Jurucakap Perdana Menteri Israel, Ofir Gendelman mengemas kini status di Twitter dan mendakwa letupan yang berlaku sebentar tadi disebabkan bom dan ia merupakan serangan daripada pengganas.

Letupan tercetus bermula di Shaul Hamelech dan Henrietta Szold.

Sejurus letupan bom, tembakan kedengaran di Gaza seolah-olah merayakan kejayaan bom yang meletus di Tel Aviv itu.

Sekatan jalan raya turut diadakan bagi menyiasat punca sebenar letupan dan usaha menjejaki pengebom sedang dijalankan.

Insiden itu berlaku ketika Israel bertali arus melakukan serangan terhadap Gaza dan militan Hamas pula melepaskan roket ke arah Israel.

Dalam masa yang sama, perbincangan untuk mengadakan gencatan senjata ke atas Gaza masih lagi berterusan di Tebing Barat, Baitulmuqaddis dan Kaherah.

Setakat ini tiada lagi tanda-tanda gencatan senjata akan menjadi kenyataan dan serangan masih lagi bertali arus diantara Israel dan Hamas.

selamatkan palestin

Sampai dengan hari ini menurut hidaytullah.com korban Hari Kelima 69 Syahid, 330 Warga Sipil Terluka

Sahabat Hikmah...

Sampai dengan hari ini menurut hidaytullah.com korban Hari Kelima 69 Syahid, 330 Warga Sipil Terluka

Sementara itu, 660 warga lainya terluka, termasuk 113 anak, 53 di antaranya berusia kurang dari 5 tahun, dan 224 wanita dan 50 lansia.

Korban Israel
Sementara Israel mengakui, serangan Brigade Izzuddin al Qassam, ke pos-pos militer Zionis menyebabkan 7 orang tewas dan lebih dari 187 lainnya luka-luka di antara dalam kondisi parah, selain banyak rumah, hotel dan kendaraan hancur dan kebakaran di sejumlah pabrik Israel serta toko-toko.

Brigade al Qassam memberi nama aksinya dengan istilah “Hijarah as Sijjil” (batu neraka). Untuk pertama kalinya Brigade al Qassam berhasil menggempur kota Tel Aviv dan al Jerusalem dan merontokkan F16.

Brigade al Qassam juga membuat kejutan Israel dengan menggempur dua kapal perang Israel di lepas pantai Gaza.

Selama hari Ahad (18/11) kemarin, Brigade al Qassam menyatalan telah menembakkan 192 roket ke target-target Israel. Yang mengejutkan Israel, untuk pertama kalinya sebuah roket al Qassam berhasil menjangkau utara Hertsilia, hingga mencapai 80 KM. Total roket dan mortir yang ditembakkan al Qassam sejak hari pertama agresi Israel telah mencapai 1039 buah.*

Allahu Akbar !


إِنَّ اللّهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ فَيَقْتُلُونَ وَيُقْتَلُونَ وَعْداً عَلَيْهِ حَقّاً فِي التَّوْرَاةِ وَالإِنجِيلِ وَالْقُرْآنِ وَمَنْ أَوْفَى بِعَهْدِهِ مِنَ اللّهِ فَاسْتَبْشِرُواْ بِبَيْعِكُمُ الَّذِي بَايَعْتُم بِهِ وَذَلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ

"Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mu’min diri dan harta mereka dengan memberikan surga untuk mereka. Mereka berperang pada jalan Allah; lalu mereka membunuh atau terbunuh. (Itu telah menjadi) janji yang benar dari Allah di dalam Taurat, Injil dan Al Qur’an. Dan siapakah yang lebih menepati janjinya (selain) daripada Allah? Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan itulah kemenangan yang besar." (QS At Taubah :111)


الَّذِينَ آمَنُواْ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَالَّذِينَ كَفَرُواْ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ الطَّاغُوتِ فَقَاتِلُواْ أَوْلِيَاء الشَّيْطَانِ إِنَّ كَيْدَ الشَّيْطَانِ كَانَ ضَعِيفاً

"Orang-orang yang beriman berperang di jalan Allah, dan orang-orang yang kafir berperang di jalan thaghut, sebab itu perangilah kawan-kawan syaitan itu, karena sesungguhnya tipu daya syaitan itu adalah lemah." (Surat An-Nisa’ ayat 76)وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدْوَّ اللّهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِينَ مِن دُونِهِمْ لاَ تَعْلَمُونَهُمُ اللّهُ يَعْلَمُهُمْ وَمَا تُنفِقُواْ مِن شَيْءٍ فِي سَبِيلِ اللّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنتُمْ لاَ تُظْلَمُونَ

"Dan siapkanlah untuk menghadapi mereka kekuatan apa saja yang kamu sanggupi dan dari kuda-kuda yang ditambat untuk berperang (yang dengan persiapan itu) kamu menggentarkan (membuat takut) musuh Allah dan musuhmu dan orang orang selain mereka yang kamu tidak mengetahuinya; sedang Allah mengetahuinya. Apa saja yang kamu nafkahkan pada jalan Allah niscaya akan dibalasi dengan cukup kepadamu dan kamu tidak akan dianiaya (dirugikan)." (Surat Al-Anfal ayat 60)


Ya Allah berikanlah kekuatan kepada Mujahidin Palestine
Satukan hati ummat Muslim sedunia untuk bersama membantu sauadaranya seakidah di Palstine dan bersama melawaN kesombiongan ZIONIS ISRAEL dan sekutu-sekutunya.

Aamiin

OFA
 

JOM FAHAM KENAPA BOIKOT MCDIni ulasan dari Pengerusi Aqsa Syarif:

Berkaitan kenyataan McD Malaysia.
-McD Malaysia MEMBAYAR FRANCHISE FEES KEPADA McD CORP USA!
-Ada puluhan ribu restoran McD di seluruh dunia. Walaupun setiap dari Restoran McD ini menyumbang sebanyak 5% dari revenue mereka INI SUDAH BERJUMLAH RATUSAN JUTA USD! (BAHKAN MUNGKIN BILLION DOLLAR).
-Oleh kerana McD konsisten menyumbang kepada ekonomi Israel sejak 30 tahun yang lalu, maka kita harus menyampaikan message yang tegas di seluruh dunia kepada semua negara di mana McD membuka cawangan.
-Jika setiap negara di mana McD beroperasi membuat disclaimer bahawa 'mereka tidak menyumbang kepada israel' bahkan mereka adalah syarikat berdaftar di negara masing-masing, maka boycott akan gagal DAN McD Corporation US BOLEH MENERUSKAN SOKONGAN TIDAK BERBELAH BAHAGI KEPADA ISRAEL!
-Tetapi jika setiap warga dunia mula memboikot operasi McD di negara masing-masing maka ini akan menyampaikan message yang jelas supaya McD Corp US menghentikan sokongannya kpd Israel.
-Bayangkan jika kutipan dari yuran franchise sahaja jumlahnya ratusan juta dollar SEHARI, berapa banyak jentera perang yang boleh dibeli oleh Israel dgn sumbangan McD BAGI MEMBUNUH RAKYAT PALESTIN??
-Kerana itu, boikot adalah satu 'peperangan'. Seruan boikot akan di counter oleh pihak musuh dengan mengatakan kami 'cawangan tempatan' dan kami hanya membayar cukai kepada kerajaan kita. Lagipun kami menyumbang kepada ekonomi negara dan menyediakan peluang pekerjaan kepada rakyat tempatan.
-Jika semua negara membuat pengistiharan seperti ini dan semua warga dunia terpedaya dengan seruan manis; ini BOIKOT AKAN GAGAL TOTAL!
-Tetapi apabila McD seberang laut menerima tempiasan dari polisi McD Corp yang membiayai israel, maka akhirnya McD Corp terpaksa berfikir lagi sebelum meneruskan sokongannya kepada zionis kerana keuntungan seberang lautnya mula menyusut.

Ingat BOIKOT ADALAH PEPERANGAN dan musuh akan menggunakan hujah 'yang masuk akal' untuk menggagalkan strategi boikot.

SELAMAT BERFIKIR WAHAI RAKYAT MALAYSIA!

selamatkan palestin

Sehingga saat ini aku masih berpeluang membelai dan mencium anak-anak ku , mereka masih sihat dan masih bisa ketawa keriangan. Berbeza dengan saudara-saudara seislam ku dibumi Gaza ...Iblis Israel telah meragut kebahagia mereka untuk selamanya....ALLAHUAKHBAR..!!

(RAH )

Allahuakbar! Bantuan dari Mesir mula tiba!Pemuda Mesir yang berada di Gaza :

"Terima kasih Gaza, yang telah mengumpulkan kami bersama-sama untuk satu matlamat iaitu untuk menentang penjajah. Kami telah datang tanpa arahan bahkan tiada siapa berhak menghalang kami untuk memasuki Palestin apabila kita mahu untuk menyokong pejuang Gaza."

Hampir 600 pemuda Mesir sukarela memasuki Gaza siang tadi selepas pintu sempadan Rafah dibuka dan bantuan disalurkan tanpa memerlukan pasport.

- Aman Palestin -

selamatkan palestin

DI DUNIA KAMI DI TINDAS, DIHINA DAN DI ACUHKAN...!
TAK JADI MASALAH BUAT KAMI, KARENA KAMI TAHU DI AKHIRAT NANTI KALIANLAH YANG PALING HINA...! (SUARA HATI DARI MASYARAKAT PALESTINA).

selamatkan palestinDI DUNIA KAMI DI TINDAS, DIHINA DAN DI ACUHKAN...!
TAK JADI MASALAH BUAT KAMI, KARENA KAMI TAHU DI AKHIRAT NANTI KALIANLAH YANG PALING HINA...! (SUARA HATI DARI MASYARAKAT PALESTINA).


Pejuang Islam (remaja berumur 14 tahun) dalam Penghantarn ke Syurga Allah
Al Fatiah

Ya Allah, Selamatkanlah Islam... Amin


KESILAPAN TEKNIKAL? 

Israel Defense Forces (IDF) telah mengeluarkan satu kenyataan yang sangat biadab apabila mereka mengatakan serangan ke atas 'keluarga dallou' yang mengakibatkan 9 daripada ahli keluarga dallou terbunuh adalah KESILAPAN TEKNIKAL sahaja. 

Mereks berkata sebenarnya mereka ingin menyerang satu kumpulan Hamas namun terkena rumah keluarga tersebut. 

SANGAT BIADAB!

sumber : rt.com
I wish you can only understand we're not numbers ... 


Sebahagian pemngebumian satu keluarga Ad-dalwu yang terkorban dilaporkan seramai 11 orang keluarga mereka syahid di tempat kejadian setelah rumah mereka dibom tepat oleh pesawat perang Israel.

Sumber:
GN


A Palestinian man buries the body of a child from the al-Dallu family, draped in Palestinian and Hamas flags, during the funeral of several members from the same family in Gaza City on November 19, 2012. An Israeli missile struck a three-story building in Gaza City on November 18, killing many members of the al-Dallu family - five of them children - and two of their neighbours, medics said.


Seorang bapa ditanya tentang anaknya yang tercedera beliau kembali menjawab :

"Padaku ada 11 orang anak, dan kesemuanya itu akan ku serahkan pada jalan kumpulan pertahan negeri ini, pada Al-Qassam yang berjaya melancarkan roket sampai ke tel Aviv.."

Sumber:
Paldf

Google meraikan Hari Kanak-kanak pada hari ini..

Kanak- kanak Gaza meraikan hari mereka menemui Allah dengan penuh senyuman..

Inilah gambar salah satu kanak-kanak yang syahid di Kem Jabaliya..

sumber:
Palestine

AllahuAkbar!


" Ya Allah,selamatkanlah saudara seagama kami di Palestin dan bebaskanlah mereka dari cengkaman zionis laknatullah.....Ya Allah,berilah kekuatan kepada saudara mara kami serta satukanlah hati-hati pemimpin negara-negara Arab dan Negara Islam yang lain untuk membantu Palestin.....Hancurkanlah Zionis Laknatullah......Amin Ya Allah...."

Israel telah menghancurkan sebanyak 25 buah masjid sejak mulanya serangan terhadap penduduk Gaza.Email Dari salah seorang penderma. Rasa sebak kami di sini T_T

Kepada Tuan Admin Aqsa Syarif, saya telah menderma sebanyak RM12.00. Harap Tuan dapat menerima derma sekecil ini. Ini kerana saya seorang penganggur. Hanya itu sahaja yang saya mampu. InshaAllah, ada rezeki lagi, saya akan menderma. Jikalau saya seorang jutawan, akan ku derma sebanyak mungkin. Namun ini cuma angan2ku,cita2ku. Namun, d
 engan izin Allah jika suatu hari nanti aku mampu, akan ku derma ke saudara2 ku di sana dengan sebanyak yang mungkin. Amin Amin Ya Robbal Alamin.

Hamba Allah.

Persoalannya. Kita bagaimana??
Tepuk dada tanya iman!
 
 Pilunya hati melihat anak kecil ini menagis mencari ibubapanya yang telah terkorban dalam serang yang dilancarkan oleh Rejim Zionis Laknatullah 

Al Fatihah buat ibubapanya yang telah terkorban..


INI WILAYAH KAMI, KAMI WAJIB MEMPERTAHANKAN-NYA walaupun tanpa senjata, kami (PALESTINE) akan tetap terus lawan kamu wahai! (YAHUDI) laknatullah
Mungkin surat ini sudah menyebar cukup lama untuk rakyat Indonesia, namun tidak sedikit pula yang belum membaca dan meresapi isinya, Bagi yang sudah membaca silahkan dibaca lagi dan dibagikan, jika yang belum silakan membacanya.

Bismillaahir Rahmaanir Rahiim

Untuk saudaraku di Indonesia... Saya tidak tahu, mengapa saya harus menulis dan mengirim surat ini untuk kalian di Indonesia... Namun, jika kalian tetap bertanya kepadaku, kenapa? Mungkin satu-satunya jawaban yang saya miliki adalah karena negeri kalian berpenduduk muslim terbanyak di punggung bumi ini. Bukankah demikian wahai saudaraku?

Di saat saya menunaikan ibadah haji beberapa tahun silam, ketika pulang dari melempar jumrah, saya sempat berkenalan dengan salah seorang aktivis da’wah dari Jama’ah haji asal Indonesia, dia mengatakan kepadaku, setiap tahun musim haji ada sekitar 205 ribu jama’ah haji berasal dari Indonesia datang ke Baitullah ini.

Wah, sungguh jumlah angka yang sangat fantastis dan membuat saya berdecak kagum, lalu saya mengatakan kepadanya, saudaraku jika jumlah jama’ah Haji asal GAZA sejak tahun 1987 sampai sekarang digabung. Itu belum bisa menyamai jumlah jama’ah haji dari negeri kalian dalam satu musim haji saja.

Padahal jarak tempat kami ke Baitullah lebih dekat dibanding kalian yah? Wah? Pasti uang kalian sangat banyak yah, apalagi menurut sahabatku itu ada 5 % dari rombongan tersebut yang menunaikan ibadah haji untuk yang kedua kalinya. SubhanAllah.

Wahai saudaraku di Indonesia,

Pernah saya berkhayal dalam hati, kenapa saya dan kami yang ada di GAZA ini, tidak dilahirkan di negeri kalian saja. Wah? pasti sangat indah dan mengagumkan yah. Negeri kalian aman, kaya dan subur, setidaknya itu yang saya ketahui tentang negeri kalian.

Pasti para ibu-ibu di sana amat mudah menyusui bayi-bayinya, susu formula bayi pasti dengan mudah kalian dapatkan di toko-toko dan para wanita hamil kalian mungkin dengan mudah bersalin di rumah sakit yang mereka inginkan.

Ini yang membuatku iri kepadamu saudaraku tidak seperti di negeri kami ini, saudaraku, anak-anak bayi kami lahir di tenda-tenda pengungsian. Bahkan tidak jarang tentara Israel menahan mobil ambulance yang akan mengantarkan istri kami melahirkan di rumah sakit yang lebih lengkap alatnya di daerah Rafah, Sehingga istri-istri kami terpaksa melahirkan di atas mobil. Yah di atas mobil saudaraku!

Susu formula bayi adalah barang yang langka di GAZA sejak kami di blokade 2 tahun lalu, namun isteri kami tetap menyusui bayi-bayinya dan menyapihnya hingga dua tahun lamanya. Walau, terkadang untuk memperlancar ASI mereka, isteri kami rela minum air rendaman gandum. Namun, mengapa di negeri kalian, katanya tidak sedikit kasus pembuangan bayi yang tidak jelas siapa ayah dan ibunya, terkadang ditemukan mati di parit-parit, di selokan-selokan dan di tempat sampah... Itu yang kami dapat dari informasi televisi.

Dan yang membuat saya terkejut dan merinding, ternyata negeri kalian adalah negeri yang tertinggi kasus abortusnya untuk wilayah ASIA. Astaghfirullah. Ada apa dengan kalian?

Apakah karena di negeri kalian tidak ada konflik bersenjata seperti kami di sini, sehingga orang bisa melakukan hal hina tersebut, sepertinya kalian belum menghargai arti sebuah nyawa bagi kami di sini. Memang hampir setiap hari di GAZA sejak penyerangan Israel, kami menyaksikan bayi-bayi kami mati, Namun, bukanlah diselokan-selokan atau got-got apalagi ditempat sampah? Saudaraku! Mereka mati syahid, saudaraku! mati syahid karena serangan roket tentara Israel!

Kami temukan mereka tak bernyawa lagi dipangkuan ibunya, di bawah puing-puing bangunan rumah kami yang hancur oleh serangan roket tentara Zionis Israel.

Saudaraku, bagi kami nilai seorang bayi adalah aset perjuangan perlawanan kami terhadap penjajah Yahudi. Mereka adalah mata rantai yang akan menyambung perjuangan kami memerdekakan negeri ini. Perlu kalian ketahui, sejak serangan Israel tanggal 27 Desember 2009 kemarin, saudara-saudara kami yang syahid sampai 1400 orang, 600 diantaranya adalah anak-anak kami. Namun, sejak penyerangan itu pula sampai hari ini, kami menyambut lahirnya 3000 bayi baru Dijalur Gaza, dan Subhanallah kebanyakan mereka adalah anak laki-laki dan banyak yang kembar. Allahu Akbar!

Wahai saudaraku di Indonesia...

Negeri kalian subur dan makmur, tanaman apa saja yang kalian tanam akan tumbuh dan berbuah, Namun kenapa di negeri kalian masih ada bayi yang kekurangan gizi, menderita busung lapar; Apa karena kalian sulit mencari rezeki di sana? Apa negeri kalian sedang di blokade juga?

Perlu kalian ketahui, saudaraku, tidak ada satupun bayi di Gaza yang menderita kekurangan gizi apalagi sampai mati kelaparan, walau sudah lama kami di blokade. Kalian terlalu manja! Saya adalah pegawai Tata Usaha di kantor pemerintahan Hamas Sudah 7 bulan ini, gaji bulanan belum saya terima, tapi Allah SWT yang akan mencukupkan rezeki untuk kami.

Perlu kalian ketahui pula, bulan ini saja ada sekitar 300 pasang pemuda baru saja melangsungkan pernikahan, yah... mereka menikah di sela-sela serangan agresi Israel, Mereka mengucapkan akad nikah, di antara bunyi letupan bom dan peluru saudaraku. Dan Perdana Menteri kami, yaitu Ust. Ismail Haniya memberikan santunan awal pernikahan bagi semua keluarga baru tersebut.

Wahai saudaraku di Indonesia,

Terkadang saya pun iri, seandainya saya bisa merasakan pengajian atau halaqoh pembinaan Di Negeri antum, seperti yang diceritakan teman saya tersebut.

Program pengajian kalian pasti bagus bukan, banyak kitab mungkin yang telah kalian baca, dan buku-buku pasti kalian telah lahap, kalian pun sangat bersemangat bukan, itu karena kalian punya waktu. Kami tidak memiliki waktu yang banyak di sini wahai saudaraku. Satu jam, yah... satu jam itu adalah waktu yang dipatok untuk kami di sini untuk halaqoh Setelah itu kami harus terjun langsung ke lapangan jihad, sesuai dengan tugas yang telah diberikan kepada kami.

Kami di sini sangat menanti-nantikan hari halaqoh tersebut walau cuma satu jam saudaraku.Tentu kalian lebih bersyukur, kalian lebih punya waktu untuk menegakkan rukun-rukun halaqoh, seperti ta’aruf (saling mengenal), tafahum (saling memahami) dan takaful (saling menangung beban) di sana. Hafalan antum pasti lebih banyak dari kami. Semua pegawai dan pejuang Hamas di sini wajib menghapal surat Al-Anfaal sebagai nyanyian perang kami, saya menghapal di sela-sela waktu istirahat perang. Bagaimana dengan kalian?

Akhir Desember kemarin, saya menghadiri acara wisuda penamatan hafalan 30 juz anakku yang pertama, ia di antara 1000 anak yang tahun ini menghapal Al-Qur'an, umurnya baru 10 tahun. Saya yakin anak-anak kalian jauh lebih cepat menghapal Al-Qur'an ketimbang anak-anak kami di sini, di Gaza tidak ada SDIT seperti di tempat kalian, yang menyebar seperti jamur sekarang.

Mereka belajar di antara puing-puing reruntuhan gedung yang hancur, yang tanahnya sudah diratakan, di atasnya diberi beberapa helai daun pohon kurma, yah di tempat itulah mereka belajar saudaraku, bunyi suara setoran hafalan al quran mereka bergemuruh diantara bunyi-bunyi senapan tentara Israel? Ayat-ayat Jihad paling cepat mereka hafal, karena memang didepan mereka tafsirnya langsung mereka rasakan.

Wahai Saudaraku di Indonesia,

Oh, iya, kami harus berterima kasih kepada kalian semua, melihat aksi solidaritas yang kalian perlihatkan kepada masyarakat dunia, kami menyaksikan demo-demo kalian disini. SubhanAllah, kami sangat terhibur, karena kalian juga merasakan apa yang kami rasakan di sini. Memang banyak masyarakat dunia yang menangisi kami di sini, termasuk kalian di Indonesia.

Namun, bukan tangisan kalian yang kami butuhkan saudaraku. Biarlah butiran air matamu adalah catatan bukti nanti di akhirat yang dicatat Allah sebagai bukti ukhuwah kalian kepada kami. Doa-doa kalian dan dana kalian telah kami rasakan manfaatnya.

Bagitulah isi surat tanpa harus mengubah isinya, Silakan baca dan resapi surat di atas, betapa miris dan terlukanya hati saat surat di atas diterima nurani kita, betapa terlukanya saudara kita di sana. Tetap dukung mereka walau hanya doa ataupun dana yang bisa kita lakukan, Allahu Akbar ... !!!

----------

Bagikan tausiyah ini kepada teman-temanmu dengan meng-klik 'bagikan'/'share' dan undang teman-temanmu gabung dengan klik 'Suggest to Friends'.

@Sudah Tahukah Anda ?
 
 —
GAMBAR tentera islam Hamas yang baru sahaja syahid di Timur Bandar Rafah iaitu :

as-Syahid Ahmad A'bid Abu Marru 

sumber:
Gaza al'an

al-Fatihah..
MENGEMPARKAN!
Tentera Israel Dalam Ketakutan Apabila Serangan Roket Dari Mujahidin Gaza...

Geng tunjuk buntut dalam tentera Israel yang ketakutan dengan serangan roket dari mujahidin Gaza. Bukan itu saja kerugian yang besar turut dialami oleh negara haram Israel itu ekoran dari serangan maya yang dilakukan oleh 'anonymous' lebih 44 juta website dan 700 website badan kerajaan dan politik Israel, melumpuhkan Sistem Operasi mereka. 
Allahuakbar !!!
sama-sama kita doakan untuk Pejuang Allah disana..