Friday, October 5, 2012

Kenapa Kerajaan BN Wajib Di Jatuhkan.!Sepatutnya Yang Lemah , Yang Daif , Yang Memerlukan Bantuan Mestilah Dibantu.

BAJET 2013 :
400 juta = Sekolah Kebangsaan,
100 juta = Sekolah Jenis Kebangsaan Cina,
100 juta = Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil,
100 juta = Sekolah Mubaligh,
100 juta = Sekolah Agama Bantuan Kerajaan,
100 juta = Sekolah Berasrama Penuh
100 juta =Maktab Rendah Sains MARA.
????juta = Sekolah Agama Rakyat????

Contoh Najib nak memakmurkan negara,

Contoh Najib nak memakmurkan negara, hadoiihh...

Ini la satu dari beribu contoh apa yang Najib kata tu adalah betoi dan tepat. Tepat pada sasaran.

Lawak yang membuatkan kabinet Rosmah tak kering gusi. Objektif Najib and the geng adalah untuk "memakmurkan negara dan mensejahterakan rakyat" melalui sebuah janji yang di CAPATI seperti yang dibentangkan 2 hari yang lalu dalam pembentangan bajet 2013
Rosmah.

Nak termuntah hijau pun ada. Betapa hipokritnya Umno bila pemimpin depa bercakap tak serupa bikin. Gula-gula BR1M RM500, tapi depa sapu balik lagi banyak dengan menggunakan sistem AES.

Bayangkan, minimum denda ja RM300, maksimum plak sampai RM2000. Kena 2 kali yang minimum tu pun dah habis duit BR1M tuh.

" SELAMATKAN MALAYSIA "

Shamil Basayev

We are at war not to kill people, but to defend our Freedom and Independence, our Belief and our way of life. And we are ready with pleasure to observance of the international rules of waging war by both sides for these rules are taken from Sharia.

We, Mujahideen, are self-sufficient and we are at war not for the sake of human approval, but for the sake of the Most High Allah. We wish to get the Future life with our terrestrial life, having preferred Allah and His envoy before all others.''

Shamil Basayev (Rahimahullah)
 —

afghanistan

Surat bocoran dari kantor Basyar tertanggal 22/6/12.

Surat bocoran dari kantor Basyar tertanggal 22/6/12.

Angkatan Darat dan Pertahanan Udara Syria menjatuhkan sebuah jet penjelajah F4 Turki di perairan Internasional (timur laut Syria) dengan menggunakan peluru penyengat bersekutu dengan pangkalan militer Rusia di Tartus (kota Syiah).

- 2 pilot itu ditangkap dan dimasukkan ke keamanan tingkat tinggi, penjara rahasia nomor 2 di Kementerian Hubungan Luar Negeri. Tidak satupun diijinkan bicara dengan mereka dalam bahasa apapun kecuali untuk Jenderal Bassam Mirhag.

- Dia dikawal ke orang tersebut dan bertanggungjawab atas interogasi yang berlebihan.

- Apa yang sedang dipersiapkan Turki hingga memasuki Syria dan apa rencana-rencananya untuk mendukung FSA?

- Setelah interogasi, kita menyerahkan 2 pilot itu ke Hizbullah untuk disembunyikan di Lebanon guna kepentingan negosiasi dengan Barat, atau memperlihat tubuh-tubuh itu di perairan Internasional untuk memberi kesan kecelakaan.

(perlu dicatat, Angkatan Darat Turki menemukan 2 pilot tersebut mati di perairan Internasional setelah 1 minggu dikabarkan kecelakaan "disebabkan tabrakan biasa". Sekarang kita hanya tahu horor macam apa yang mereka hadapi sebelum mati di Syria)

Hasil kajian oleh Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaya (UMCEDEL) kelmarin tentunya menggusarkan pemimpin Umno BN

KUALA LUMPUR: Hasil kajian oleh Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaya (UMCEDEL) kelmarin tentunya menggusarkan pemimpin Umno BN, kata Riduan Mohd Nor.

Ketua penerangan dewan pemuda PAS itu berkata, bukan sahaja disebabkan populariti Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menurun malah kepercayaan rakyat kepada Pakatan Rakyat juga semakin meningkat.

"Kajian ini pastinya menjadikan PM pening kepala memikirkan bila tarikh sesuai untuk membubarkan parlimen. Lebih memeningkan apabila memikirkan nasib beliau, keluarganya dan partinya usai PRU ke 13 nanti.

"Mungkin beliau sedang mengharapkan suatu keajaiban yang boleh menukar segala hakikat dan realiti pengundi negara ini. Apa yang pasti, beliau perlu fahami rakyat sudah mula membulatkan keputusan dengan memilih Pakatan Rakyat dan menerima kenyataan bahawa hayat BN sudah berakhir," katanya dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily.

UMCEDEL dalam kajiannya merumuskan semakin ramai rakyat Malaysia percaya Pakatan Rakyat (PR) boleh mengambil alih Putrajaya, dengan penambahan daripada 21 peratus kepada 30 peratus.

Selain itu, kajian itu juga mendapati populariti Najib juga semakin merosot dan kali ini merosot sebanyak 3 peratus mata, daripada 61 kepada 58.

Kajian ini juga menyimpulkan berlaku tren penurunan sambutan terhadap transformasi yang dilakukan Najib.

Mengulas lanjut Riduan berkata, keputusan kajian ini agak mengejutkan kerana ramai menyangkakan rakyat Malaysia akan mengalih sokongan kepada BN khususnya kepada PM hasil dari pelbagai janji, tawaran, hadiah dan insentif yang dicurahkan oleh kerajaan kepada rakyat sejak setahun lalu.

Tambah lagi katanya, Najib sejak menjadi Perdana Menteri beberapa tahun lalu telah bekerja keras bagi memulihkan reputasi diri beliau serta parti pimpinannya di mata rakyat.

"Namun demikian, kajian UMCEDEL menampakkan seolah-olah rakyat sudah nekad menolak kepimpinan beliau sebagai PM serta UMNO-BN sebagai peneraju di negara ini.

"Fakta ini menggambarkan rakyat biasa atau golongan pengundi atas pagar yang menjadi kuasa penentu PRU ke 13 sudah mula menunjukkan sikap mereka terhadap PR," katanya.

sumber: http://goo.gl/dnoeb

kenapa hingga kini pihak berkuasa enggan mendakwa Tan Sri Abdul Taib Mahmud,

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Sarawak mendesak Datuk Seri Najib Razak menjawab kenapa hingga kini pihak berkuasa enggan mendakwa Tan Sri Abdul Taib Mahmud, walaupun pelbagai bukti menunjukkan Ketua Menteri Sarawak itu terlibat rasuah dan salah guna kuasa.

Ketuanya, Ahmad Nadzib Johari berkata, Perdana Menteri perlu menjelaskan mengapa tiada sebarang siasatan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), polis dan pihak berkuasa lain terhadap Taib walaupun beberapa laporan rasuah telah dibuat.

“Saya pernah membuat laporan di SPRM Sarawak pada 2009 dan membuat laporan susulan pada 2010, namun jawapan diberi tetap sama, ‘siasatan sedang berjalan’.
“Kali terakhir pada 2011, mereka beri alasan ‘tidak boleh mengulas lebih-lebih’ kerana ia kini diambil alih SPRM Putrajaya, maka sudah tiba masanya Najib buka mulut dan jawab,” katanya ketika dihubungi.

Kata Nadzib, keengganan Najib mengheret Taib ke mahkamah kerana beliau masih menaruh harapan kepada Pengerusi BN Sarawak itu bagi membantu kemenangan BN pada pilihan raya umum (PRU) akan datang.

“Najib sebenarnya takut, namun pada masa sama beliau masih percaya Taib akan membantu BN menang di Sarawak pada PRU akan datang.
“Dengan kekalnya Taib sebagai Pengerusi BN Negeri akan memudahkan laluan Pakatan Rakyat untuk menawan lebih banyak kerusi pada PRU kali ini,” katanya.
Pada 19 September lalu, NGO yang berpangkalan di Switzerland, Bruno Manser Fund (BMF) mendedahkan aset keluarga Taib sebanyak AS$21 bilion (RM64 bilion).
Kekayaan Taib sahaja dianggar AS$15 bilion (RM46 bilion), sekaligus menjadikannya lelaki terkaya di Malaysia, mengatasi hartawan Robert Kuok dengan aset AS$12.5 bilion.
Laporan berjudul “The Taib Timber Mafia: Facts and Figures on Politically Exposed Persons from Sarawak, Malaysia” dikeluarkan di Brussels pada hari sama Menteri Perusahaan Perladangan Dan Komoditi, Tan Sri Bernard Dompok melawat Suruhanjaya Eropah.

Ia laporan pertama mengupas perincian aktiviti perniagaan dan kekayaan peribadi 20 ahli keluarga Taib di Malaysia, Australia, Kanada, Hong Kong, United Kingdom, Amerika Syarikat dan lain-lain negara.

Mengulas lanjut, Nadzib berkata, kekayaan luar biasa Taib itu menunjukkan betapa teruk rasuah melibatkan Ketua Menteri paling lama di Malaysia itu.
“Lebih 30 tahun memerintah, terbukti kekayaan negeri hanya dibolot keluarga dan kroni beliau, namun majoriti rakyat Sarawak kekal miskin, malah negeri ini antara yang termiskin di Malaysia.

“Selaku penjawat awam, mana mungkin beliau meraih kekayaan luar biasa sebegitu sedangkan gajinya kurang RM25,000 sebulan,” kata Nadzib lagi.

sumber: http://www.keadilandaily.com/?p=36429

syria

يمـلأ هـذا المـكان صـراخ الأطفـال ,
فأجسـادهم نهـشـتها قذائف بـشــار
غريب حقد هذا الإجـرام , يقذف الأطفال ببراميل TNT
ألا شـــلت أيديكم أيها المجرمون ..
رحمـاك يا الله بأطفالنـا

البويضة الشرقية 5\10\2012
http://www.youtube.com/watch?v=tjBj2fCN18Q&feature=youtu.be

30 episod pengkhianatan UMNO terhadap orang Melayu


1. Siapakh yg menukar wang Royalti kpd wang Ehsan pd tahun
2000 apabila PAS brjaya merampas negeri dri tangan BN dlm PRU
1999?

2. Siapakh yg
menghalang kerajaan kedua2 negeri brmajoriti
95%Melayu menikmati hasil royalti Petronas,
sedang negeri2 seperti Sabah & Sarawak tidak
dikenakn tindakn
sama?

3. Siapakh yg
menghalau peneroka bandar Melayu di Kg
Berembang, Kg Plentong,Kg Chubadak, Kg Malaysia
Tambahan?

4. Siapakh yg
menghalau Melayu Pulau
Pinang dgn helah
pembangunan hingga mereka merempat ke
Seberang Jaya & Kedah Selatan?

5. Siapakh yg
menggadai Tanah Rezab
Melayu hampir 50% dari 3 juta hektar pd 1948
kpd 1.6 juta hektar pd 1997?

6. Siapakh yg
membunuh orang Melayu
krn perbezaan
fahaman politik di Kg Memali, Lubuk Merbau &
Hutan Aji?

7. Siapakh yg
membolot saham AP utk menantu & kroni,sedang ia adalah hak
setiap rakyat dibawah dasar DEB?

8. Siapa yg
melingkupkn dasar DEB
hingga milikan ekuiti Melayu tersekat kpd
18% pd 2000.

9. Siapakh pula yg memansuhkn DEB,& diganti dgn dasar
Liberisasi & Model Ekonomi Baru yg mesra
kapitalis & anti subsidi?

10. Siapa yg
menyelewengkn dana utk orang2 Melayu yg miskin dlm program PPRT?

11. Siapa yg
mengkhianat wasiat Raja2
Melayu menjelang
kemerdekaan supaya tidak diserah bukit,
gunung & pulau kpd bukan Melayu?

12. Siapa yg mencipta krisis perlembagaan 1982 yg menyebabkn kuasa Yang DiPertuan Agung
terhakis & hanya
sekadar menjadi rubber stamp Parlimen?

13. Siapa pula yg
melucutkn kekebalan raja2 Melayu pd awal
1990-an?

14. Siapa yg
menggelarkn rajanya 'MENATANG' bila namanya ditolak sebagai
Menteri Besar Terengganu
selepas PRU12 yg lalu?

15. Siapakh yg
mengubah sempadan
kawasan undi majoroti Melayu bila Melayu
sendiri menolak Umno dlm PRU 1999?

16. Siapa yg melanggar
peruntukn Perlembagaan
mengenai hak2 istimewa
Melayu utk mendapat
biasiswa?

17. Siapa yg menukar
biasiswa kpd pinjaman dgn kadar 4%?

18. Siapa yg mencemar
bahasa Melayu dgn istilah-istilah
"infotainment",
"boulevard", "presint","bajet" & lain2?

19..Siapa yg menukar bahasa pengantar dari
bahasa Melayu kpd bahasa Inggeris dlm
pembelajaran Sains & Matematik pd ketika jurang pendapatan
bandar-luar bandar semakin melebar?

20. Siapa yg
mencadangkn syarat wajib lulus Bahasa Inggeris
utk SPM & bahasa pngantar Inggeris di
universiti2?

21. Siapa yg jual air kpd negara jiran dgn harga 3 sen 1000 liter, & jual balik kpd
rakyatnya sendiri dgn harga 80 sen 1000 liter?

22. Siapa yg serah blok
minyak kpd negara Brunei tanpa prsetujuan
DUN, Parlimen atau YDPA?

23. Siapa yg cuai
menjaga tanahair sendiri hingga Pulau Batu Putih
& Singapura terlepas ke negara orang?

24. Siapa yg
menghapuskn tulisan jawi dari diajar di sekolah2?

25. Siapa yg kata
Sekolah Agama Rakyat (SAR) tmpat melahirkn
militan & ekstrimist?

26. Atas alasan itu, siapa yg menghentikn geran perkapita kpd SAR hingga menyebabkn
sebahagian institusi pendidikn agama hidup segan, mati tak mahu?

27. Siapa yg
mencadangkn pelan
pembangunan Kg Baru Kuala Lumpur hingga
membuka milikan kpd 40% bukan Melayu?

28. Siapa yg kekang akta2 maklumat, Auku
& pandangan2 kedua orang Melayu supaya
orang Melayu senang
diperbodohkn?

29. Siapa yg naikkn harga petrol,diesel &
barangan asas kpd ketika Melayu adalah
golongan majoriti yg
miskin di negara ini?

30. Siapakh pula yg
memperbodohkn dirinya konon mengaku Melayu
sedang nama Pertubuhan
Kebangsaan Melayu Bersatu (PEKEMBAR)
dibuang & diguna bahasa penjajah UNITED
MALAYS NATIONAL
ORGANISATION (UMNO)?

Senarai pengkhianatan
Umno terhadap orang2 Melayu memang pnjang.
Ia tidak habis utk ditulis dlm shari. Apa yg penting, ia sudah terakam dlm sejarah. Umno dah jauh terkeluar dri perjuangan asalnya.....

Umno jugalh yg menjadikn 'syiar judi' paling tinggi kedudukknnya di Genting Highland sehingga melampaui ketinggian mana2 menara masjid yg ada di negara ini. Menara masjid adalh simbol Islam-Melayu di negara kita.

syria

SYRIA#

FSA MUJAHADEEN OF SYRIA , MAY ALLAH SWT BE WITH THEM AND STRIKE FEAR IN THE HEARTS OF THEIR ENEMIES , YA RAB!

اللهمَّ سدِّد رميَهمـ و انصُرهمأ على الأسد و مرتزقته !!!!
 —

Afghanistan


How many pigs you see killed in Afghanistan ? Where is MEdia ????

kashmir

KASHMIR#

MAY ALLAH SWT BE WITH OUR BROTHERS AND SISTERS OF KASHMIR !

syria berdarah

Tembakan tanpa henti dituju ke arah penduduk awam oleh rejim basyar telah menyebabkan bilangan mereka yang terbunuh terus meningkat dari ke hari. Mereka telah menghantar para syuhada ke syurga.......

Penembakan tanpa henti ke arah penduduk sipil oleh rezim basyar menyebabkan jumlah korban terus meningkat dari hari ke hari mengantarkan para syuhada ke sorga.......

Ini bukan amalan islam

Rafidah Shias best ritual after Mutaa must be Grave worshiping! , Without doubt Rafidah Shias are the most passionate of worships when it comes to Graves! 

THIS IS NOT ISLAM!

Tentera Bashar menceroboh rumah di Harasta serta membunuh pemuda Sunni

Tentera Bashar menceroboh rumah di Harasta serta membunuh pemuda Sunni, mereka dibunuh seperti tawanan perang.
(pembunuhan secara sengaja dan terancang)

Tentara Basyar menggerebek rumah-rumah di wilayah Harasta di Damaskus dan membunuh para pemuda Sunni.

FSA berjaya melakukan sekali lagi dan mengambil alih salah satu pintu sempadan atau checkpoint antara Syria dan Turki

(Repetition make perfect)? 
Lihat .. FSA berjaya melakukan sekali lagi dan mengambil alih salah satu pintu sempadan atau checkpoint antara Syria dan Turki. Kali ini di al Salama Point. Ejaan kali ini betul, lihat "safty" atau safety pada posting yang lepas. Insyaalah mereka akan mengambil alih lebih banyak pintu sempadan, dan insyaalah Bashar dan Syiah akan di halau. Amin Amin Amin-

Pembunuh yang sebenar

Sumpah anak kecil untuk Basyar


Adik perempuan dalam gambar ini
Sebelum adik ini dibedah, beberapa soalan diajukan kepada doktor tersebut:

- Adakah kamu suka basyar? Jika kamu suka padanya, jangan sentuh saya!
- Kaki saya digunakan untuk solat, tapi basyar telah mengambil kedua-dua kaki saya, dan sekarang saya tidak dapat solat dengan kaki saya lagi.
- Saya berharap dapat berdiri lagi dan pijak muka basyar
- Dr, kamu tidak perlu membius saya, kerana, sewaktu saya kehilangan kedua-dua kaki saya, saya dalam keadaan sedar dan telah merasai semua kesakitan.

(selepas semua ini, adik ini tidak bersetuju untuk menjalani pembedahan sampai dia menyumpah nama basyar 100 kali sambil abangnya menggenggam tangannya.)

oi basyar, kau akan mati tak lama lagi!!!!-Jkk 

2 dah TKO kene smackdown..tinggal sorg lagi..

Tiga ekor keldai: Hamba-hamba kepada Basyar Al-Asad memijak bendera kemerdekaan negara Syria

Tiga ekor keldai: Hamba-hamba kepada Basyar Al-Asad memijak bendera kemerdekaan negara Syria..Bendera kemerdekaan Syria berbeza dengan bendera Syria yang diperintah oleh Basyar hari ini..-JKK UNK

Pengeboman atas pemukiman Bab Alhadid di Aleppo oleh Angkatan Udara Assad,

Pengeboman atas pemukiman Bab Alhadid di Aleppo oleh Angkatan Udara Assad, menyebabkan kematian pada puluhan warga sipil (awam). Sungguh mengerikan dan menyentak. 

Kelihatan mangsa-mangsa yang masih hidup di merata-rata tempat dengan serpihan-serpihan badan yang hancur berselerakkan. 

18SG| Hanya pengguna youtube berdaftar sahaja dapat melihat video ini:http://bit.ly/TqPphc - JKK UNK

Kembar, kedua-duanya disembelih oleh regim Assad dengan pisau

Kembar, kedua-duanya disembelih oleh regim Assad dengan pisau. Mereka tidak boleh mencederakan kamu lagi, Jannatul-Firdous, insyaAllah.. Aaminnn...-JKK UNK

Berdoalah untuk mujahiddin islam seluruh dunia

Allahumma ansur kullal mujahideen fil syria, pakistan, afghanistan, chechya, palistine, libya, Burma, lebnon wal somalia ...

~ amiin, Ya Rabbal'alamin-

kanak-kanak jadi mangsa tentera Assad

Dari Kfar-Batna, Kesan dari Pengeboman dasyat. Ibu anak kecil ini yang duduk bersebelahan dengannya tidak pernah terdetik dihati membayangkan pakaian putih yang dipakai anaknya itu akan dikotori oleh merah darah ketika dia memakai pada anaknya sebelum trajedi. Namun, inilah hakikat yang harus diterima oleh ibu-ibu di Syria. Do’akan agar dia cepat sembuh. 

VIDEO: http://bit.ly/OSitXg -NJB- Admin

syria

3 orang kanak-kanak melihat akan saki baki rumah mereka di kawasan Sunni Al-Qusair.-Admin

rakyat syria menentang basyar

SYRIA# 5TH OF OCTOBER

Every Friday in Syria they name the Friday of their Rallies against Assad, this Friday its 
'WE ARE SICK OF EMPTY SPEECHES BY THE WORLD LEADERS , WE WANT ARMS! ARMS! ARMS!!' 

WHERE IS OUR UMMAH TO HELP THE MUSLIMS OF SYRIA TO DEFEND THEMSELVES FROM ASSAD'S FORCES!!!!

TALK IS CHEAP! ACTIONS SPEAKS LOUDER THAN WORDS!!!

Bom mortar dari Assad untuk rakyat Syria

inilah rupa bentuk bom mortar yg digunakan oleh regim basyar laknatullah utk mengebom dan membunuh org awam di Syria ...-ADMIN

Gambar kenangan as-syahid Abdul Aziz bersama anak perempuannya ..

Gambar kenangan as-syahid Abdul Aziz bersama anak perempuannya ... (Syria) . Smoga Allah menempatkanmu di syurga Firdausi.. aamiin.-JKK UNK