Monday, July 9, 2012

PERHATIAN : INI ADALAH KARANGAN SYIAH...JANGAN DIAMBIL SEBAGAI PANDUAN.!!!!

PERHATIAN : INI ADALAH KARANGAN SYIAH...JANGAN DIAMBIL SEBAGAI PANDUAN.!!!!

Terjemahan

Syi’ah: Harus Menyetubuhi Isteri Pada Dubur

Daripada al-Barqiyy, beliau memarfu’kannya[1] daripada Abi Abdillah a.s. katanya: “Bila seseorang menyetubuhi isterinya pada duburnya lalu dia tidak sempat keluar air mani maka kedua-duanya tidak wajib mandi. Jikalau dia keluar air mani maka wajib mandi keatasnya dan isterinya tidak wajib mandi”.

(Rujukan: Muhammad bin Ya’kob al-Kulaini al-Furu’ min al-Kafi jil. 3 hal. 47)

Kesimpulan:

>Syi’ah mengharuskan seseorang itu menyetubuhi isterinya pada dubur.

>Syi’ah pada hakikatnya telah menghina imam-imam Ahl al-Bait dengan menghubungkan ajaran yang bercanggah dengan fitrah manusia kepada mereka walaupun mendakwa cintakan mereka.

[1] Menyambungkan sanad sampai kepada imam maksum.
 

"Barangsiapa meniru sesuatu kaum maka dia adalah sebahagian dari mereka"

BETAPA ALLAH SUDAH MENYEMPURNAKAN ISLAM. BETAPA ALLAH MEMBERIKAN PETUNJUK YANG KEBENARAN TETAP BERADA DI LANDASAN.

"Barangsiapa meniru sesuatu kaum maka dia adalah sebahagian dari mereka"

Rujuk: Direkodkan oleh Abu Daud, diriwayatkan dari Abdullah bin Umar r.a, Sunan Abu Daud, no: 4031, Ibn Hibban, no: 437 dalam Bulughul Maram, hadis ini sahih, Zaila’ie dalam Nusub ar-Rayah, 4/347, Haithami, Majmak Zawaid, 10/274, Fathul Bari, Al-Hafidz al-Asqalani, 6/166, 10/282 – darjat hadis: hasan, Al-Albani, Ghayatul Maram, no: 198, darjat hadis: Sahih.

Nak cari bini pun tengok dulu aqidahnya!!!

MERUJUK KEPADA KES PERKAHWINAN KHALID ISMATH...BETAPA PENTINGNYA KITA MENYELIDIKI LATAR BELAKANG MEREKA SECARA MENDALAM. BUKAN SEKADAR LATAR BELAKANG PENDIDIKAN, KELUARGA DAN KESIHATAN, YANG PALING PENTING IALAH AQIDAH PASANGAN ANDA!!! ADAKAH MEREKA AHLI SUNNAH ATAU SYIAH....

MACAM MANA NAK TAHU DIA SYIAH ATAU SUNNI, ANDA PERLU DALAMI AQIDAH ISLAM YANG SEBENAR. AQIDAH NABI DAN PARA SAHABAT....

JANGAN ASAL CUN / HENSOME, BOLEH CAKAP PASAL AGAMA SIKIT, TERUS 'ON' KAHWIN....KANG WAKTU DIORANG 'OFF' TAQIYYAH BARU KORANG TAU...

Kacau! Kareena mahu kahwin Saif Ali tapi enggan peluk Islam....

Hot! Utusan lapor agenda guling kerajaan,Polis lapor lain,utusan pembohong?

Samantha Lewthwaite Menjadi Perekrut dan Melatih Pasukan Jihad di Somalia


Eramuslim.com | Media Islam Rujukan, Tersangka "teroris" perempuan, Samantha Lewthwaite, saat ini diduga berada di Somalia untuk merekrut dan melatih para perempuan yang akan dijadikan pasukan jihad.

Lewthwaite, yang merupakan istri salah seorang pelaku pengeboman 7/7 di London, England, dilaporkan terbang ke kota pesisir Kenya, Mombasa, pada Desember tahun lalu setelah pihak berkuasa  mengungkap rencana penyerangan terhadap hotel dengan bom kimia.

Sejak itu perempuan berusia 28 tahun ini tak pernah menampakkan diri. Lewthwaite diburu oleh pihak berkuasa England, Kenya, dan Interpol.

Seperti dikutip sebuah blog Muslim Youth Centre, sebuah gerakan pro-jihad di Kenya, Lewthwaite berada di Somalia berkaitan dengan serangan di wilayah Afrika timur.

Blog yang ditulis seorang perempuan Tanzania simpatisan gerakan itu menyatakan Lewthwaite dikenal di lingkungan mereka sebagai "Dada Mzungu", yang berarti "saudari putih" dalam bahasa Swahili.

"Lebih dari lima kali "Dada Mzungu" mengalahkan kaum kafir di Kenya dan Tanzania,” perempuan itu menulis seperti dikutip Daily Telegraph, hari minggu kemarin (8/7).

Dia menulis, "Dada Mzungu" menyerahkan hidupnya sebagai tentara Allah. Di Somalia, dia menulis, Lewthwaite memimpin "pasukan mujahid yang seluruhnya perempuan" serta mengendalikan operasi melawan kaum kafir.

Sumber di kepolisian Mombasa mengatakan, menurut intelijen mereka, Lewthwaite berada di Somalia selatan. Dia dilindungi oleh pejuang al-Shabaab Somalia.

“Kami tidak bisa mengatakan dia terkait dengan serangan teroris di Kenya, tapi ini sesuai dengan informasi kami bahwa dia bersama al-Shabaab di Somalia,” ujar seorang pejabat senior lembaga anti-teror Mombasa.

“Bahkan jika dia melatih orang di sana untuk jihad, dia akan menyedari kami menunggunya di sini dan dia tidak akan berhasil,” ujarnya.

Dalam catatan harian milik Lewthwaite yang ditemukan Maret silam terungkap dia menginginkan anaknya menjadi "mujahid". Hal itu terungkap setelah dia menyaksikan suaminya, Habib Saleh Ghani, yang diburu pihak berkuasa Kenya, berbincang dengan kedua anaknya.

“Dia bertanya kepada putra saya yang berusia lapan tahun dan puteri saya yang berusia lima tahun mau menjadi apa setelah besar nanti. Keduanya punya banyak jawaban, tapi keduanya setuju menjadi seorang mujahid,” tulisnya.(fq/telegraph)
http://www.eramuslim.com/berita-samantha-lewthwaite-menjadi-perekrut-dan-melatih-pasukan-jihad-di-somalia.html
 —

Mafia Yakuza Jepun Jadikan Istanbul Pangkalan untuk Terima Dadah dari Iran


Eramuslim.com | Media Islam Rujukan, Organisasi Jenayah dan mafia terkenal Jepun, Yakuza, telah mendirikan pangkalan mereka di Istanbul untuk penyeludupan dadah yang datang dari Iran, sebuah laporan PBB mengatakan.

Informasi tersebut dimasukkan dalam World Drug Report 2012 dari Pejabat PBB untuk Dadah dan Kejahatan (UNODC), harian Vatan melaporkan Isnin ini (9/7).

UNODC melaporkan bahwa geng kriminal terorganisir Iran telah memulai memproses metamfetamin dan Yakuza telah mendirikan "pejabat"nya di Istanbul untuk membawa metamfetamin yang diproses di Iran ke Turki sebelum mengirimkannya ke Jepun.

Iran sendiri bertengger di puncak daftar negara dalam hal jumlah ubat terlarang yang disita, setelah menyita 33 ton heroin di tahun 2012 ini.

Petugas penegak hukum Turki sejauh ini telah menyita 13 ton heroin pada tahun 2012 - merupakan 16 persen dari semua heroin yang disita di seluruh dunia tahun ini. Langkah-langkah ketat Turki ini secara langsung telah memberi kontribusi pada pengurangan distribusi ubat terlarang di England, laporan tersebut menambahkan.

Turki, sementara itu, menduduki dalam daftar negara dengan jumlah tertinggi metamfetamin yang disita. Sebanyak 126 kilogram metamfetamin telah disita di negara ini, diikuti oleh Sweden dengan 124 kilogram.(fq/hurriyet)
http://www.eramuslim.com/berita-mafia-yakuza-jepang-jadikan-istanbul-pangkalan-untuk-terima-narkoba-dari-iran.html
 

Peguam Kamal nafi kenal Uncle Seekers

Peguam Kamal nafi kenal Uncle Seekers - Nasional - Sinar Harian:

Uncle Seekers
Uncle Seekers
KUALA LUMPUR - Peguam Kamal Hisham Jaafar menafikan pernah mengenali atau berjumpa dengan pengendali blog Uncle Seekers atau nama sebenarnya Syed Abdulah Syed Hussein Al-Attasyang kini ditahan reman oleh polis.
Selain itu, beliau turut menafikan pernah mengupah Uncle Seekers untuk memaparkan artikel mengenaidakwaan penganiayaan Sultan Johor keatasnya.
“Dalam blognya, beliau telah memaparkan artikel berkaitan penganiayaan terhadap saya dan beberapa dokumen lain selaras dengan apa yang saya perjuangkan.
“Namun, saya pelik bagaimana beliau boleh dapat dokumen-dokumen itu sedangkan saya tidak pernah bertemu beliau," katabeliau pada sidang media menerusi telefon kira-kira 30 minit dipejabatnya,
petang ini.Sehubungan itu, Kamal Hisham berkata, beliau meminta peguamnya mengkaji perkara itu dan mengambil tindakan undang-undang terhadap Uncle Seekers.
“Saya juga banyak dikritik dan dikutuk di dalam blognya itu. Saya ada minta rakan dia sampaikan pesanan supaya berhenti mengkritik saya, jika tidak saya akan ambil tindakan undang-undang,” katanya.
Katanya lagi, beliau harap beberapa isu yang dikaitkan dengan dirinya sebelum ini disiasat oleh pihak polis dengan adil termasuk yang dipaparkan di laman blog Uncle Seekers.
“Saya cuma mahu tegaskan lagi, saya tidak tahu dan pelik bagaimana Uncle Seekers boleh dapat akses kepada semua dokumen yang dipaparkan di laman blognya sedangkan saya tidak mengenalinya.
"Biarlah polis siasat perkara ini dengan adil,” katanya.

'via Blog this'

Ustadz Abu Bakar Ba’asyir (ABB) : “Perjuangan Melalui Parlemen Adalah Bid’ah”!


Alhamdulillah, Al-Mustaqbal.net berkesempatan mewawancarai singkat Ustadz Abu Bakar Ba’asyir (ABB) ketika mengujungi beliau pada hari Selasa (03/07/2012) dan menanyakan masalah-masalah penting umat Islam, baik di dalam dan luar negeri. Berikut hasil wawancara tersebut, semoga bermanfaat!

Al-Mustaqbal.net (Almus) : Apa pendapat Ustadz dengan konsep presiden bersyariah?

Ustadz Abu Bakar Ba’asyir (ABB) : Sebenarnya pemilihan melalui pemilihan umum dimasyarakat boleh saja tapi kalau itu di negara bersyariah, adapun konsep prisiden bersyariah yang diperjuangkan di negara sekuler maka disyaratkan adanya jaminan syariah ditegakkan 100% tanpa pilih-pilih, kalau tidak maka tidak boleh memperjuangkan syariah melalui sistem-sistem non dakwah dan jihad. Maka jalan menegakkan Daulah Islam hanya melalui dakwah dan jihad, dakwah tanpa jihad keliru, jihad tanpa dakwah bengkok.

Almus : Apa komentar Ustadz dengan kemenangan Mursi di Mesir?

Ustadz ABB : Kemenangan Mursi dengan kompromi kepada pihak-pihak asing dan mengorbankan syariah Islam akan membawa fitnah dan tidak membawa kebaikan apapun melainkan sia-sia, lain ceritanya kalau Mursi berani menyebarkan dekrit kembali kepada syariah 100%, kelompok yang melawan akan dikumandangkan jihad bersenjata kepadanya.

Adapun perjuangkan melalui perlemen adalah bid’ah yang tidak dicontohkan, tidak ada kemenangan melalui parlemen, adapun kemenangan buat masyarakat Mesir adalah dengan Revolusi yang diteruskan dengan Jihad.

Almus : Apa pendapat Ustadz dengan fatwa MUI bagi koruptor agar mengembalikan harta negara yang dicuri?

Ustadz ABB : Semua fatwa-fatwa itu tidak berguna, solusinya Indonesia harus kembali kepada hal yang paling pokok yaitu kembali kepada syariah 100%, koruptor tetap akan ada bukan karena penjara yang tidak efektif justru penjara sangat diperlukan tapi yang salah hukumnya makanya koruptor tetap ada, coba kalau koruptor dipotong tangannya di depan masjid.

Pengalaman saya sendiri ada perampok yang ngomong sama saya ketika ditahan bareng sama saya, dia katakan penjara ini tempat istrirahat saya pak, bagaimana mereka jera kalau penjara tempat istrirahat mereka.

Wallahu’alam bis showab!

http://www.al-mustaqbal.net/view-slide1-326.html
 —

Islam dibunuh diBurma

Orang islam dibunuh dinegara majoriti kafir

Setiap Hari Selama 65 Tahun, Abdullah Al Asiri Yang Cacat Selalu Shalat Berjamaah Di Masjid


islampos.com—DI SEBUAH desa kecil terpencil di Arab Saudi, setiap hari seorang pria tua lumpuh merangkak ke masjid. Pria itu bernama Abdullah Al Asiri.

Sejak masih kecil, Abdullah Al Asiri tidak pernah melewatkan shalat berjamaah dan bersikeras melakukannya di masjid meskipun kondisinya seperti itu.

Asiri lahir cacat, termasuk orang tua, tiga saudara dan empat saudarinya.

Setiap hari Asiri merangkak ke dan dari masjid di desanya, di selatan Alaziza, lima kali sehari selama hampir 65 tahun. Ia menembus panas gurun musim panas, dan cuaca dingin di musim dingin yang menusuk.

Keponakannya Abdul Aziz mengatakan ia sangat terinspirasi dari pamannya untuk “ketekunan, tekad dan kekuatan”-nya. Ia pun membuatkan film tentang pamannya itu yang diunggah ke youtube.

Dia mengatakan film yang dibuat dalam bahasa Arab Sabq, sejauh ini telah dilihat oleh sedikitnya 600.000 orang. [sa/islampos/emirate234]
http://islampos.com/setiap-hari-selama-65-tahun-abdullah-al-asiri-yang-cacat-selalu-shalat-berjamaah-di-masjid/
 

Ancaman Besar Bagi Anak-anak Palestin Di Dalam Penjara Israel


islampos.com—ANAK-anak Palestina hanya bisa bercerita. Hanya bisa mengaku karena bahaya tengah mengancam seluruh jiwa. Mereka harus mengakui apa yang tidak mereka lakukan. Seperti kali ini, dengan ancaman pelecehan seksual yang akan diterima.

Badan Statistik Palestina mendokumentasikan penahanan lebih dari 9.000 anak-anak selama sepuluh tahun terakhir. Sebagian besar berasal dari Yerusalem dan desa di Tepi Barat seperti Bil’in, Ma’sarah, Kafr Qaddum, Nabi Saleh dan Beit Ummar.

Seorang anak bernama Mohamed, mengatakan bahwa interogator Israel mengancam akan melakukan pelecehan seksual. Jika ia menolak mengaku, melempari tentara dan pemukim.

Anak yang lain Samer, diberi pilihan bekerja sebagai informan atau dia akan disiksa. Ia akan diperkosa dan dipenjara atas tuduhan melemparkan bom Molotov di sebuah patroli Israel di desa Azzun dekat kota Qalqiliya.

Sementara itu, direktur organisasi hak asasi manusia Al-Haq, Shawan Jabbarin mengatakan bahwa interogator Israel menawarkan dua pilihan untuk anak-anak Palestina. Ditahan atau bekerja sama dengan mereka, jika anak-anak itu menolak maka tentara Israel tidak segan-segan melancarkan tekanan seksual dan fisiologis.

Jabbarin menekankan perlunya kehadiran pengacara atau salah satu orangtua selama interogasi terhadap anak. Untuk mencegah setiap pelanggaran terhadap mereka dan untuk melindungi hak-hak mereka.

Aktivis mengajukan banding kepada organisasi hak asasi manusia di PBB, untuk selalu campur tangan. Mewajibkan Israel untuk menghormati hukum internasional tentang hak-hak anak dan membebaskan mereka semua dari penjara. [hf/islampos/pic]
http://islampos.com/ancaman-besar-bagi-anak-anak-palestina-di-dalam-penjara-israel/
 —

Anak kambing berkaki tigaWARTAWAN SINAR HARIAN
9 Julai 2012
Anak kambing berkaki tiga
Anak kambing berkaki tiga masih aktif.
Anak kambing berkaki tiga
Md Faizal melihat anak kambing yang dilahirkan dengan tiga kaki.
ALOR SETAR - Sangat aktif dan sihat. Namun uniknya, anak kambing yang diberi nama Chik, milik seorang pesawah, Md Faisal Md Amin, 27, dilahirkan tidak sempurna dengan hanya mempunyai tiga kaki.

Md Faizal bersama abangnya, Khairul Anuar, 30, mula menternak kambing secara kecil-kecilan berhampiran rumah mereka sejak setahun  lalu.

Menurutnya, baka kambing yang diternak itu adalah dibeli daripada kenalan namun tiada seekor pun daripada 12 ekor yang diternaknya, berkaki tiga seperti anak kambing yang baru dilahirkan kira-kira dua minggu lalu.

“Kelahiran unik ini hanya saya sedari ketika mahu meletakkan makanan di kandang pada waktu petang. Ketika itu, saya memang terkejut apabila melihat anak kambing betina  ini mempunyai tiga kaki.

“Pada mulanya, ramai yang menyangka umurnya tidak panjang namun jangkaan itu ternyata meleset apabila Chik kini membesar dengan sihat, malah lebih aktif berbanding anak kambing lain yang berusia dua minggu,” katanya ketika ditemui Sinar Harian di rumahnya, semalam.

Md Faizal berkata, baka kambing yang dipanggil dengan gelaran Timah, merupakan salah seekor kambing yang paling disayanginya dan sudah beberapa kali melahirkan anak, namun tiada seekor pun yang mengalami kecacatan.

“Ini adalah kali pertama saya melihat kelahiran seperti ini. Memang pada mulanya saya rasa sedih dengan keadaan Chik namun kini bertukar sayang, apatah lagi melihatnya semakin sihat dan aktif.

“Malah berdasarkan pemerhatian saya, ibu kambing berkenaan dilihat lebih menyayangi anak barunya ini walaupun ia dilahirkan dalam keadaan tidak sempurna,” katanya.

Pernah kecewa anak jadi OKUPernah kecewa anak jadi OKU
Hasnah memberi makan kepada Mohd Faezal Hairy
Pernah kecewa anak jadi OKU
Yaakob memberi makan kepada Siti Fairus Hanatasia.
MUAR - Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul, itu perumpamaan tepat menggambarkan ketabahan pasangan suami isteri yang memiliki dua anak orang kurang upaya (OKU).
Yaakob Ahmad, 50, dan isteri Hasnah Saad, 43, dari Batu 4 ½ Simpang Baba, Jalan Bukit Pasir, Muar tidak pernah menduga anak yang dilahirkan sihat dan sempurna, sekelip mata berubah menjadi OKU selepas menghidap demam panas ketika berusia empat tahun.
Menurut Yaakob, pada awalnya dia tidak dapat terima hakikat dan kecewa apabila mengetahui dua dari empat anaknya jadi OKU.
“Namun saya berubah dan dapat terima kenyataan ini selepas mengikuti sebuah rancangan televisyen mengenai kisah anak OKU.
“Saya reda dengan ujian ini dan anggap mereka sebagai anugerah yang tidak ternilai daripada ALLAH,” katanya.
Yaakob berkata, dia tidak pernah berasa malu memiliki anak OKU seperti Mohd Faezal Hairy, 20, dan Siti Fairus Hanatasia, 16, bahkan menganggap mereka sebagai amanah yang perlu dijaga seperti anak-anak normal yang lain.
Dia juga tidak pernah berasa terbeban dengan kehadiran anak OKU dan menatang mereka bagai minyak yang penuh, meskipun setiap hari perlu menguruskan mereka seperti seorang bayi.
Berkorban apa saja demi anak
BAGINYA, demi anak tersayang, dia sanggup berkorban apa sahaja termasuk menolak ajakan rakan-rakan untuk bekerja di tempat jauh, semata-mata tidak mahu berenggang dengan dua anaknya itu.
“Saya hanya bekerja sendiri untuk menyara keluarga dan perlu sentiasa ada di rumah untuk bantu isteri menguruskan anak-anak OKU.
“Jika boleh setiap saat saya mahu di samping mereka dan mereka adalah nyawa serta sumber kekuatan saya,” katanya.
Katanya, dia tidak sanggup kehilangan kedua- dua anaknya itu apatah lagi melihat mereka sakit.
“Sekiranya mereka sakit, saya pasti tidak boleh tidur malam kerana terlalu bimbang.
Walaupun kedua-dua anak OKUnya itu tidak boleh bercakap, tetapi Yaakob dapat memahami setiap kemahuan Mohd Faezaldan dan Siti Fairus.
Katanya lagi, dia sering memikirkan masa depan serta nasib kedua-dua anaknya itu, sekiranya dia dan isteri meninggal dunia.
“Ini yang membuatkan saya menangis kerana risau memikirkan penjaga yang sesuai apabila ketiadaan saya kelak,” katanya.
Anak dijangkiti H1N1
PADA tahun 2009, Yaakob sekeluarga berhadapan dengan pengalaman cukup getir apabila Siti Fairus dimasukkan ke dalam wad kecemasan (ICU) Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) selama hampir dua minggu kerana jangkitan H1N1.
Katanya, ketika itu kesihatan Siti Fairus sangat teruk, dia dan isteri hanya mampu berdoa untuk keselamatan anaknya.
“Dalam wad ICU tiada sesiapapun dibenarkan untuk lihat Siti Fairus, saya dan isteri sangat cemas kerana keadaan dia sering tidak stabil.
“Rentetan penyakit itu juga Siti Fairus perlu kerap mendapatkan rawatan susulan di Hospital Kuala Lumpur (HKL),” katanya.
Terharu ada pihak prihatin
YAAKOB berkata, memiliki anak OKU menuntut kesabaran yang sangat tinggi, selain memerlukan kos perbelanjaan besar untuk membeli keperluan seperti lampin pakai buang.
Walau bagaimanapun dalam kesusahan dialaminya itu, dia sangat terharu apabila ada pihak prihatin dengan nasib yang menimpanya itu.
“Saya sangat bersyukur apabila kedua-dua anak mendapat bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan Baitulmal sejak tahun 2006.
“Bantuan ini telah banyak membantu meringankan bebannya untuk menanggung dua anak OKU yang semakin dewasa,” katanya.
Katanya, jutaan terima kasih kepada ketua kampung dan wakil rakyat yang sangat prihatin dengan keluarganya dan turut menziarahi anak-anaknya.
“Lebih terharu apabila terima bantuan zink baru dalam kejadian ribut yang merosakkan hampir keseluruhan bumbung rumah pada Ramadan tahun lalu,” katanya.
Yaakob berkata, dia mendedahkan kisah dua anaknya itu bukan bertujuan untuk meraih simpati ataupun meminta bantuan, ia sekadar ingin berkongsi pengalaman memiliki anak istimewa.
Selain itu, dia juga ingin berpesan kepada ibu bapa supaya tidak berasa malu dan rendah diri apabila mempunyai anak OKU, hantarlah mereka ke Pusat Pemulihan Dalam Komuniti (PDK) untuk mendapatkan latihan dan kemahiran di sana.

che det

silencer

Kucup ibu sebelum maut kemalanganKucup ibu sebelum maut kemalangan
Keadaan motosikal arwah yang remuk bahagian depan selepas dirempuh kereta terbabit
ALOR GAJAH - Seorang remaja sempat memohon ampun dan mengucup ibunya sebelum meninggal dunia akibat kecederaan parah yang dialami selepas motosikal yang ditunggang terbabit dalam satu kemalangan di Jalan Machap Baru-Selandar, dekat sini, tengah malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.15 tengah malam itu, mangsa, Roziati Roslan, 19, menunggang Honda EX5 dari arah Machap Umboo menuju ke Selandar dirempuh sebuah kereta Honda Jazz yang dipandu seorang lelaki berusia 20 tahun yang datang dari arah bertentangan.

Difahamkan, mangsa yang bertugas sebagai anggota Rela di Depo Tahanan Imigresen Machap Umboo dalam perjalanan pulang ke rumah ibunya di Kampung Pondok Kempas, Selandar dirempuh kereta terbabit yang hilang kawalan dan memasuki laluan bertentangan.

Lebih menyayat hati apabila mangsa disahkan meninggal dunia pada hari ulang tahun kelahirannya yang ke-19 dan ditemui dalam keadaan nazak oleh rakan setugasnya di longkang berdekatan.

Saksi kejadian, Ismail Mohamad, 30-an, yang juga rakan sekerja mangsa berkata, dia yang tinggal di Nyalas, Jasin menyusul di belakang
mangsa sebelum arwah memintas keretanya dan hilang dari pandangan beberapa saat kemudian sebaik melepasi simpang Kampung Ayer Pasir.

Menurutnya, sebaik melepasi simpang Kampung Ayer Pasir, kelibat motosikal arwah tidak kelihatan sebelum dia menyedari mangsa sudah terhumban dalam longkang.

"Saya mengajar arwah mengucap kalimah syahadah sehingga ambulans tiba di tempat kejadian dan membawanya ke Hospital Melaka namun saya arwah disahkan meninggal dunia dalam perjalanan pada jam 1.10 pagi," katanya.

Ibu mangsa, Shamsiah Yahya, 55, ketika ditemui di rumah saudaranya berkata, anaknya itu sempat bertemu dengannya ketika bekerja di sebuah kilang ayam di Gadek, malah arwah berperwatakan pelik apabila tiba-tiba mengucup wajahnya sambil meminta ampun.

Menurutnya, arwah juga sempat memaklumkan akan pulang ke rumah pada malamnya.

"Malah sebelum bertolak pulang arwah juga ada menghubungi saya kira-kira jam 11.45 malam memaklumkan dia sudah hendak pulang
sebelum seorang pegawai depot memaklumkan kemalangan yang menimpa anak saya,” katanya di sini.

Rakan serumah mangsa, Nur Erna Faziara Jamri, 18, berkata, sebelum kejadian arwah ada mengajaknya menemani pulang, namun arwah tiba-tiba menghalangnya ikut bersama kerana bimbang terjadi apa-apa ketika perjalanan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Umar Ali Saifuddin Shaharuddin mengesahkan kemalangan maut yang berlaku di Jalan Machap Baru-Selandar membabitkan sebuah motosikal dengan sebuah kereta kira-kira jam 12.15 tengah malam, kelmarin.

“Mangsa seorang remaja berusia 19 tahun dari Kampung Pondok Kempas disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan dalam perjalanan  ke Hospital Melaka dan kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya kepada Sinar Harian.

Hancur dirempuh 10 kenderaanWARTAWAN SINAR HARIAN
9 Julai 2012
Hancur dirempuh 10 kenderaan
Anggota polis berhati-hati mengangkat mayat mangsa untuk dihantar ke Jabatan Forensik dan Bilik Mayat Hospital Melaka untuk bedah siasat.
ALOR GAJAH - Saya hanya mampu melihat mangsa yang sudah terbaring atas jalan dirempuh kenderaan lain.

Berbunyi derapan tulang mangsa hingga badannya hancur diseret kenderaan," kata seorang saksi terawal yang menyaksikan kemalangan ngeri di Kilometer 216.2 Lebuhraya Plus arah utara, awal pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.40 pagi itu, mangsa, Mohammed Nizam Abdullah, 39, dari Kampung Padang, Bukit Lintang, Melaka dalam perjalanan ke tempat kerjanya di Selangor dirempuh sebuah kenderaan sebelum tercampak ke laluan tengah manakala motosikalnya jenis Yamaha RXZ tercampak ke laluan paling kanan.

Difahamkan dalam kejadian itu, sebuah Mercedez Benz yang gagal mengelak merempuh motosikal mangsa yang berada di laluan paling kanan dan terseret kira-kira 200 meter sebelum kereta dipandu seorang lelaki berusia lingkungan 50-an itu terbakar dan mangsa dirempuh lebih 10 kenderaan lain.
Saksi terawal yang tiba di tempat kejadian, Mohd Hafiz Mohd Karim, 27, berkata, dia bersama rakannya, Mohd Hamzi Isa, 26, berada di laluan tengah sempat mengelak mangsa yang terbaring di laluan berkenaan sebelum kereta dinaiki terbabas ke kiri jalan kemudian dilanggar pula oleh sebuah proton Waja.

Menurutnya, sebaik dia turun dari keretanya dia mendapati mangsa masih belum dirempuh sebelum mangsa diseret beberapa kenderaan lain termasuk kenderaan berat sehingga 30 meter daging mangsa terburai atas jalan.

"Sementara Mercedez Benz turut terbakar namun pemandunya sempat keluar menyelamatkan diri sebelum api marak.
"Disebabkan semua kenderaan dipandu laju saya tidak dapat mengawal laluan dan segera menghubungi talian kecemasan untuk mendapatkan bantuan," katanya.

Adik ipar mangsa, Kamariah Musa, 33, ketika dihubungi berkata, ketika kejadian abang iparnya itu dalam perjalanan ke tempat kerja di sebuah kilang di Selangor bertolak dari rumah selepas menghabiskan cuti selama dua hari bersama keluarga.

Menurutnya, mangsa meninggalkan seorang isteri, Rahimah Musa, 38, dan tiga cahaya mata, Nur Atikah Mohammed Nizam, 13, Abdul Hakim, 12, yang merupakan orang kurang upaya (OKU) dan Muhammad Firdaus baru berusia setahun enam bulan.

"Isteri mangsa enggan ditemu bual kerana begitu terkejut dan trauma selepas menerima berita berhubung kemalangan yang menimpa suaminya itu. "Arwah dikebumikan di tanah perkuburan Islam Felda Bukit Senggeh, Asahan, Jasin petang ini (semalam)," katanya.

Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Alor Gajah, Pegawai Bomba Kanan 2, Mohd Suhairi Sufian berkata, pihaknya menerima panggilan
kira-kira 6.45 pagi dan bergegas ke tempat kejadian bersama dua jentera serta dibantu sebuah lagi jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Ayer Keroh.

“Ketika tiba di tempat kejadian api marak membakar Mercedez Benz berkenaan dan bomba menggunakan semburan buih sabun ke atas keseluruhan kereta terbabit yang 100 peratus hangus terbakar serta mengambil masa kurang setengah jam untuk memadam keseluruhannya,” katanya, semalam.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Umar Ali Shaifuddin Shaharuddin berkata, mangsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah di badan akibat dilanggar beberapa kenderaan yang melalui lebuh raya berkenaan selepas terjatuh.

"Cebisan mayat mangsa yang bersepah di jalan raya dikumpulkan menjadi satu di dalam beg mayat dan dihantar ke Jabatan Forensik Bilik Mayat Hospital Melaka untuk bedah siasat sebelum dituntut ahli keluarga mangsa.

“Pengguna lebuh raya yang melihat kejadian diminta menghubungi Cawangan Polis Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Alor Gajah menerusi talian 06-5563222 untuk membantu siasatan dan kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta pengangkutan Jalan 1987,” katanya, semalam.

Susulan kes cerai: Rita Rudaini kemuka bantahan


Rita Rudaini
Rita Rudaini
[DIKEMAS KINI] SHAH ALAM – Pelakon popular, Rita Rudaini Mokhtar hari ini mengemukakan notis bantahan di  Mahkamah Tinggi Syariah berhubung permohonan suaminya, Mohd Aidil Zafuan Abdul Razak untuk mendapatkan hak lawatan ke atas dua anak mereka.
Peguam syarie, Datuk Mohd Zaidi Mohd Zain mewakili Rita memberitahu mahkamah bahawa terdapat beberapa tuduhan dalam notis permohonan Mohd Aidil selaku plaintif yang tidak dipersetujui Rita.
Beliau antara lain mendakwa Mohd Aidil, yang juga pemain bola sepak kebangsaan, tidak menyatakan alamat tempat tinggal secara khusus tetapi hanya menulis USJ Subang Jaya.
"Mohd Aidil turut memfailkan tuntutan sama di Mahkamah Syariah Seremban dan dimaklumkan telah ditarik balik," katanya.
“Plaintif dalam surat permohonan kembali taat yang difailkan terhadap defendan, menuntut isterinya tinggal di USJ Subang Jaya, juga tidak menyatakan alamat tepat.
“Setelah meneliti tuntutan, terdapat masalah berkenaan bidang kuasa mahkamah bagi membicarakan kes ini,” katanya di Mahkamah Tinggi Syariah di sini,hari ini.
Sehubungan itu, Hakim Syarie Mohamed Fouzi Mokhtar memerintahkan Rita selaku defendan memfailkan notis bantahan awal dengan mengemukakan alasan dan merujuk perkara-perkata berkaitan.
“Notis bantahan perlu difailkan dalam tempoh tujuh hari dari hari ini manakala hujahan bertulis hendaklah diserahkan sebelum atau pada 30 Ogos ini,” katanya.
Beliau menetapkan 25 September ini untuk memberikan keputusan sama ada mahkamah itu mempunyai bidang kuasa untuk meneruskan kes atau tidak.
Rita, 36, berbaju kurung moden ungu tiba di mahkamah jam 9.25 pagi manakalasuaminya tidak hadir dan diwakili peguam Norasyada Osman.
Norasyada pada prosiding memaklumkan Aidil Zafuan ada latihan bola sepak.
Permohonan hak lawatan dan bermalam bersama dua anak difailkan Aidil Zafuan pada 20 Jun lalu di pejabat pendaftar Mahkamah Tinggi Syariah dan diserahkan kepada isterinya pada 27 Jun lalu.
Mohd Zaidi di luar mahkamah berkata, Aidil Zafuan turut memfailkan tuntutan sama di Mahkamah Syariah Seremban dan dimaklumkan ia ditarik balik.
Pasangan itu dikurniakan dua anak lelaki Airit Rayyan Rizqin, 2, dan Airit Qaqa Arjuna berusia lapan bulan.
Media sebelum ini melaporkan rumah tangga pasangan suami isteri itu tegang berikutan Aidil Zafuan keluar dari rumah mereka di Damansara.

Bukti UMNO menjadi kuda tunggang MCA…

Ustaz Azizan menjawab soalan perangkap dari wartawan...


"Sekarang ini Kedah tak ada air, macamana Dato' Seri? tanya seorang wartawan arus perdana yang dilihat cuba-cuba memprovokasi beliau.

"Kamu ni mandi tak pagi tadi?" tanya Ustaz Azizan pantas, kemudian dijawab 'ya' oleh wartawan itu, bagi mengelak dirinya dikatakan tidak mandi atau berbau busuk.

"Kalau begitu, macamana kamu kata tak ada air. Kamu mengaji Universti mana?

Kan sekarang ni musim kemarau dan seluruh negara ada masalah kekurangan air. Ini urusan Allah SWT, jadi kita mohonlah doa, supaya hujan," katanya membuat wartawan itu terdiam seribu bahasa.

P/s : ITU MAKAN DIA.ahhaha!

Kereta mini jadi dinding rumah

Kereta mini jadi dinding rumah - Kelantan - Sinar Harian:

Kereta mini jadi dinding rumah
Keunikan landskap dihiasi kereta mini menjadi tarikan penduduk yang mengunjungi rumahnya.
KOTA BHARU - Idea kreatif guru digunakan sebaik-baiknya apabila beliau sanggup menjadikan kereta Mini miliknya dipotong kepada dua dan bahagian depan dijadikan landskap dinding luar rumah.

Kereta Mini yang dinamakan ‘Che’ Wo’ itu terhasil apabila pemilik rumah iaitu pesara guru, Abdul Rahim Abdul Kadir, 62 menjadikan ia sebagai salah satu tarikan pengunjung ke Taman Restu, di sini.

Lebih menarik, cetusan idea itu turut disokong isterinya, Guru Besar Sekolah Kebangsaan Sultan Ismail 2, Norlin Othman, 57 yang juga meminati kereta antik.

“Idea ini diperoleh semasa menjadi guru, saya mengajar Kemahiran Hidup dan sudah biasa menjalankan sendiri sesuatu kerja kerana saya berasa puas apabila hasilnya tercipta.

“Bahagian kereta mini ini dijadikan sebahagian daripada pagar tepi rumah setelah ideanya saya cipta dan disiapkan pada 31 Ogos 2007 iaitu selepas saya bersara menjadi guru,” kata Abdul Rahim kepada Sinar Harian di kediamannya di Nombor 13, Taman Restu, di sini.

Abdul Rahim berkata, nama ‘Che’ Wo’ itu diabadikan memandangkan beliau adalah penghuni perintis di kawasan perumahan Taman Restu dan boleh dikatakan seluruh penduduk serta kenalannya memanggilnya ‘Che’ Wo’.

Kata beliau, sebelum kereta Mini itu dipotong kepada dua bahagian, beliau bersama isteri menggunakan kenderaan itu, namun setelah ia rosak, idea menjadikan landskap unik itu kemudiannya menyusul.

“Kami memang meminati kereta antik dan sebelum ini mempunyai dua kereta Mini, sebuah kereta Morris Minor, Nisan Fair Lady, Mazda Savana RX7 dan Mazda Neo, selain terdapat dua motosikal klasik.

“Dulu kami ada banyak motosikal klasik, tetapi memandangkan ramai yang berminat, kami menjualnya dan kini hanya simpan dua buah sahaja,” katanya yang mempunyai lima anak.

'via Blog this'

Peniaga terkejut ‘durian dalam durian’

Peniaga terkejut ‘durian dalam durian’ - Kelantan - Sinar Harian:

Rosli menunjukkan buah sebiji lagi durian dalam durian dijualnya.
Rosli menunjukkan buah sebiji lagi durian dalam durian dijualnya.
KOTA BHARU - Seorang peniaga durian di Kampung Jambu Merah Melor, Rosli Deraman, 40- an, terkejut selepas melihat sebiji lagi durian berada di dalam durian yang dijualnya di kampung terbabit kelmarin.

“Ini merupakan kejadian pertama, sepanjang berniaga di kawasan ini, memang pelik apabila sebiji durian yang merekah mengeluarkan durian lain bersama isi durian yang bukan seperti kebiasaannya.

Durian ini memang unik, namun ia tidak mengeluarkan buah,” katanya kepada Sinar Harian.

Kejadian terbabit turut disaksikan seorang penggemar buah terbabit, Halim Razak, 33, dan dia juga amat terkejut dengan kejadian itu.

“Saya memang penggemar durian, tetapi ini merupakan pengalaman pertama melihat durian mengeluarkan sebiji lagi durian dan bukan isinya.

“Memang agak pelik, walaupun ia tidak mempunyai buah namun keunikannya itu menjadi perhatian ramai,” katanya.

'via Blog this'

Dua kelapa kongsi tangkai

Dua kelapa kongsi tangkai - Kelantan - Sinar Harian:

Dua kelapa kongsi tangkai
Ramlee menunjukkan kelapa muda dibeli pelik kerana dua biji di satu tangkai.
GUA MUSANG - Mungkin jarang ditemui, dua kelapa berkongsi satu tangkai. Namun itu penemuan pelik penjual air kelapa muda, Ramlee Mohamed, 41, di Kampung Kolam Emas, dekat sini, kelmarin.

Menurut Ramlee, kelapa muda itu dibeli daripada peniaga kelapa muda dua hari lalu dan tidak menyangka daripada lima kelapa muda dibeli, dua didapati kembar.

“Sebaik mendapati kelapa muda itu pelik kerana dua biji pada satu tangkai.

"Jadi saya simpan dahulu di rumah sementara menghabiskan kelapa lain dahulu untuk dijual airnya,” katanya.

Beliau berkata, sejak berniaga menjual air kelapa muda lima tahun lalu, inilah kali pertama menemui kejadian sebegitu dan kebiasaannya satu tangkai hanya sebiji kelapa.

“Saya kerap menemui perkara pelik sejak berniaga air kelapa muda dan tebu. Sebelum ini tebu yang ditanam hingga melebihi tujuh meter,’ katanya.

'via Blog this'

Bapa 6 anak derita usus pecah

Bapa 6 anak derita usus pecah - Terengganu - Sinar Harian:

Bapa 6 anak derita usus pecah
Anak melihat pek yang dilekatkan di perut bapa mereka yang terpaksa membuang air mengikut perut selepas usus pecah pada April lalu
KEMAMAN – Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Akibat usus pecah seorang bapa enam anak dekat sini hanya mampu terbaring di atas kerusi dengan perut pula terpaksa ditebuk sebagai saluran untuk membuang air besar.

Ibarat dugaan datang silih berganti Awang Ali Muda, 53, sebelum ini terpaksa pencen lebih awal sebagai tukang rumah selepas tangan kanannya terkena mesin memotong kayu hingga urat tangannya putus tiga tahun lalu.

Isterinya, Timah Ismail, 50, berkata, keadaan usus suaminya pecah diketahui ketika melakukan imbasan di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu selepas suaminya itu mengalami sakit perut.

Katanya, suaminya dibedah pada 29 April lalu dan ditahan di hospital selama 10 hari sebelum dibenarkan pulang ke rumah.

“Ketika dibedah najis telah bercampur di dalam perut.Suami ketika itu perlu membuang air besar menerusi perut dan diletakkan pek di perutnya. “Bila usus sudah pulih sepenuhnya, suami perlu menjalani satu lagi pembedahan agar dia dapat buang air menerusi usus seperti sediakala,” katanya ketika dikunjungi Khamis lalu.

Menurutnya, suaminya itu perlu ke HSNZ semula pada 17 Julai depan untuk melihat perkembangan kesihatannya.

Kata Timah, bagaimanapun sejak terpaksa membuang air besar melalui perut perbelanjaan yang ditanggung mereka sedikit bertambah kerana pek yang berharga RM5 perlu diganti setiap hari sedangkan mereka dua beranak hanya mengharapkan duit belanja dihulurkan anak-anak yang masih tinggal serumah dengan mereka. Walaupun begitu, Timah tetap bersyukur kerana Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) amat prihatin dan atas usaha JKKK juga mereka mendapat sumbangan sebanyak RM200 daripada Pejabat Ahli Parlimen Kemaman.

Kesusahan yang ditanggung juga sedikit berkurangan kerana Adun Chukai, Datuk Mohamed Awang Tera bersama rombongan JKKK dan Umno Cawangan Seri Berenjut turut menziarah Awang Ali sekeluarga dan menyampaikan sumbangan wang bagi meringankan beban.

Rombongan itu turut disertai Pengerusi JKKK, Yusof Mahmud; Ketua Cawangan Umno Seri Berenjut, Tajudin Madzlan dan Naib Ketua Pemuda Umno Seri Berenjut, Adnan Othman

'via Blog this'

Gadis pakai lampin

myMetro | Gadis pakai lampin:

MANJA...Siti Salwani bermanja dengan Abdullah.
MANJA...Siti Salwani bermanja dengan Abdullah.
KASIH ADIK...Saadon bergurau dengan kakaknya, Siti Salwani.
KASIH ADIK...Saadon bergurau dengan kakaknya, Siti Salwani.
PASIR MAS: Melihat susuk tubuhnya, dia bagaikan kanak-kanak berusia tiga tahun manakala tingkah laku pula seperti bayi apabila tidak dapat bertutur atau berdiri serta masih memakai lampin pakai buang.
Begitu nasib Siti Salwani Abdullah, dari Kampung Simpol, Tok Uban, dekat sini, yang berusia 19 tahun.
Dengan ketinggian cuma 83 sentimeter dan berat 14 kilogram, anak keempat daripada tujuh beradik itu terpaksa melupakan segala-galanya, termasuk alam persekolahan dan remaja.

Dia kini terperap di rumah bersama bapanya, Abdullah Salleh, 67, tiga adik, Mohd Khir, 18, Mohd Lutfi, 16 dan Saadon, 14, dan datuk, Salleh Awang Kechik, 90, selepas ibu mereka, Ramlah Ismail, meninggal dunia pada 2007 akibat barah hati.

Dua kakaknya, Nurul Asyikin, 27, dan Nurul Akmar, 24, bekerja di Kuala Lumpur, manakala seorang lagi kakak, Siti Adawiyah, 22, masih menuntut di sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) di Shah Alam.

'via Blog this'

‘Sampah’ RM133,300

myMetro | ‘Sampah’ RM133,300:
DI SINI...Bahar menunjukkan lokasi dia menemui kotak berisi RM133,300.
DI SINI...Bahar menunjukkan lokasi dia menemui
kotak berisi RM133,300.
TAWAU: Seorang pemandu lori perabot yang melakukan kerja sambilan mengutip kotak terbuang menjadi ‘kaya sekejap’ apabila mendapati satu daripada kotak yang diambil di tepi jalan mengandungi RM133,300.
Namun, lelaki berkenaan, Bahar Rauf, 55, yang terkejut dengan penemuan itu, akhirnya membawa kotak dan wang berkenaan ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tawau sebelum diserahkan kepada pemiliknya.
Menceritakan penemuan kotak itu, Bahar berkata, dia melakukan kerja sampingan dengan mencari kotak terbuang sebaik tugasnya sebagai pemandu lori selesai jam 6.30 petang setiap hari.

“Selepas tamat waktu kerja, saya akan mengelilingi pusat bandar mencari kotak terbuang untuk dijual.

“Ketika melakukan rondaan, saya melihat satu kotak dibuang di tepi jalan dan terus mengambilnya untuk dibawa pulang ke rumah,” katanya ketika ditemui Harian Metro, semalam.

'via Blog this'

Empat beradik tak bersekolah

Berita Harian | Empat beradik tak bersekolah:
DUNGUN: Empat beradik dari Kampung Nyior, Paka, dekat sini hanya mampu melihat rakan sebaya ke sekolah yang terletak hanya beberapa meter dari rumah mereka. 

Zulfitri Zuki, 13; Norsyafikah, 11; Nasarudin, 9, dan Nazihan, 7, tidak dapat menimba ilmu berikutan tiada sijil kelahiran selepas bapa mereka, Zuki Hashim, 45, gagal menjelaskan bil hospital ketika empat beradik itu dilahirkan. “Kami juga mahu jadi seperti kanak-kanak lain, bangun pagi dan ke sekolah. Kami malu dengan kawan yang pandai menulis dan membaca. Kami tak pandai sangat mengira, membaca dan menulis seperti mereka yang bersekolah, sedikit sebanyak bolehlah,” kata Norsyafikah. 
Belajar sendiri 

Empat beradik itu berusaha sendiri belajar membaca dan menulis daripada rakan yang datang ke rumah, malah Norsyafikah pernah berhasrat membawa adiknya memerhati murid lain belajar, tetapi tidak diteruskan kerana bimbang tidak disenangi guru dan kakitangan sekolah. 

Sementara itu, Zuki berkata, beliau pernah ke Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) di negeri ini untuk menyelesaikan masalah pendaftaran kelahiran empat beradik itu, tetapi diminta ke Ibu Pejabat JPN di Kuala Lumpur bersama surat pengesahan kelahiran dari hospital. 

“Saya sedang mengumpul wang untuk bayar bil hospital dan membiayai tambang ke Kuala Lumpur bagi urusan pendaftaran kelahiran mereka,” katanya yang berasal dari Pasir Putih, Kelantan dan beristerikan warga Indonesia, Suharni Basir, 43. 
Zuki dan keluarganya yang menetap di kampung berkenaan sejak 12 tahun lalu dengan menyewa rumah RM200 sebulan berkata, pendapatannya yang kecil menyebabkannya gagal menjelaskan bil hospital, manakala pendapatan bulanan isteri sebagai pembantu kedai makan tidak menentu menyukarkan lagi usahanya untuk mengumpul wang.
'via Blog this'

Penyebaran Agama Kristian dengan memberi janji seperti Hadiah, dan dengan melakukan Penipuan bertopengkan islam. merupakan Bukti Agama kristian Tidak Benar


Joseph Estes Mantan pendeta America ketika, Diundang oleh 135 orang America yang ingin masuk islam, disalah satu province Di America, Dia mengatakan,

Maaf saya tidak memberikan anda wang untuk mengajak anda masuk islam, sebab mengajak orang masuk agama dengan janji-janji seperti memenangi wang adalah salah satu bukti agama itu tidak benar dan tidak yakin dengan kebenaran ajaran agama yang disampaikan, Jika agama itu benar maka sistem penyampai kebenrannya iaitu dengan membuktikan kebenaran ajaran tersebut, bukan dengan pembenaran, atau dengan doktrin, sebab agama untuk manusia maka mustahil ajaran agama tersebut menyimpang dari pitrah manusia ...!!

Joseph Estes adalah bekas pendeta Amerika, dan dia berasal dari keluarga Kristian yang turun menurun, dia juga seorang paderi yang mana setiap kali ia pergi kenagara yang dikunjungin dia membina gereja, sebab disamping dia seorang pendeta dan missionaris dia juga pengusaha dan juga dia mempunyai siaran TV Kristian yang berubah sekrang menjadi siaran TV islam ...!!

Ketika ia ditanya oleh 135 Muallaf kenapa bapak orang yang faham kitab suci dan bertahun menajadi pelayan tuhan pendah ke islam?

Dia menjawab, sebenarnya saya tidak merasa meninggalkan Agama kristian, saya merasa menjadi orang kristian yang lebih baik, dan boleh menjadi tahu, siapa sebenarnya Isa dan ajrannya, dan saya menyembah tuhan yg disembah yesus, Bahkan setelah saya mempelajari Islam orang islam lebih kristen dari orang kristen, lebih yahudi dari orang yahudi ..!! dalam kontek ajaran bukan dalam kontek sipat orang yahudi, kerana islam lebih melakukan apa yang diprintahkan kitab suci kristian dan yahudi.

Agama apa yang benar di dunia ini, yahudi kristen atau islam?

Tuhan tidak menerima agama apapun di muka bumi ini kecuali agama itu sesuai dengan ajarannya iaitu islam, dan jika anda mempelajari agama kristen anda akan mencari ketidak sesuan antara kitab suci dengan ajaran yang ditetapkan gereja, jika anda mempelajari alkitab anda tidak mencari konsep trienitas, anda akan mencari larangan makanan babi dan printah sunnat dan ini semua orang islam yang melakukan, dan orang kristen tidak melakukannya ..!! maka dari itu saya membuat kesimpulan agama kristen bukan pengikut yesus tapi paulus

Yesus hanya berserah diri kepada tuhan, yesus berkata: saya hanya melakukan sesuai dengan kehendak tuhan, itulah islam, kenapa Yeus berkata demikian artinya apa? Kerana yesus adalah muslim

melakukan sesuatu atas kehendak tuhan Itu artinya dia Muslim, kerana islam ertinya melakukan sesuatu berdasarkan kehendak tuhan, ertinya berserah diri hanya kepada tuhan

jadi agama awal mulanya adalah dari tuhan kamudian diubah oleh manusia, sebutannya pun diubah mengikut nama orang dan tempat atau sesuatu!

Kami percaya agama dari tuhan dan kami meyakini hanya ada satu ajaran agama, tapi manusia mengubahnya supaya boleh mengendalikan manusia lain, mereka memanipulasinya, supaya mereka memperoleh wang dan kuasa dan memperhambakan manusia lain,,!! inilah yang kami yakini satu tuhan satu agama dan satu ajaran, tapi manusia yang mengubah-mengubahnya,

Dari Nabi adam sampai kepada Nabi Muhammad semua mereka beragama islam sebagai mana yang dikatakan Rasulullah: "Para Nabi itu saudara seayah, ibu-ibu mereka berbeza dan agama mereka adalah satu." (Muttafaq 'alaihi dari hadits Abu Hurairah radhiyallahu' anhu)

Tidak ada sistem gereja didalam islam. Iaitu sistem bayaran uag yang mengalirkan ke gereja ketahap yang lebih tinggi, Dalam islam wang sedekah hanya diberikan kepada orang yang tidak mampu atau anak yatim, tidak ada tempat teratas pusat pengumpulan wang didalam ajaran islam, tidak ada tempat seperti itu dan tidak akan pernah ada! ! Wang sangat penting bagi manusia tapi tidak ada ertinya bagi tuhan, maka agama yang dari tuhan mengajarkan memberikan wang kepada orang yang tidak mampu atau memerlukan,

Dan jangan salahkan islam kerana apa yang telah dilakukan oleh sekumpulan orang islam.Karena kebenaran agama bukan dilihat dari penganutnya jika kebenaran agama dilihat dari penganutnya tidak ada agama yang benar di dunia ini

Dan ini menjawab soalan anda tentang islam keganasan? Jangan salahkan agama hanya kerana ulah pemeluknya? Adakah yang mendengar bandar Oklahoma.? Tahun 1996 bangunan pederal diletupkan, dan mereka menuduh orang islam pelakunya!! Tapi pada kenyataanya yang melakukan bukan muslim tapi Timoty mcveight, adakah yang tahu agamanya apa? Dia adalah seorang Kristian!! Meski begitu tidak ada orang yang menyalahkan Kristian, dan lain halnya jika pelakunya muslim, tentu yang dislahkan agamanya!!

Dan penting untuk diketahu dalam islam lebih dari sekadar keyakinan, anda harus berbuat baik setiap hari, Kepada manusia, kepada diri sendiri dan juga kepada Allah,

Bbible yang anda bawa adalah terjemahan, dan jika saya meminta anda untuk membawa manuskrip orsinal bible, anda tidak akan boleh, oleh sebab ini banyak pendeta yang masuk islam, sebab mereka menyedari ajaran kristen tidak benar, kerana mereka sedar ajaran yang benar tidak mungkin bertentangan, dengan kitab suci, dan perbezaan dalam ajaran kristen penyebab adalah manusia.

Islam di Amerika sudah mencapai 10 miliun, dan masjid sudah mencapai 1200 masjid dan masih ada masjid yang dibina setiap hari dan perlu diketahui pembangunan rumah ibadah di Amerika berdasarkan angka jumlah pengikut agama tersebut, dan saya yakin masih banyak lagi warga amerika masuk islam, bahkan di satu negara bahagian di carolina selatan dan beribu-ribu orang kristen yang memeluk agama islam, dan di negara bahagian, Tempat saya tinggal Virginia utara, kami menyaksikan beratus-ratus orang masuk islam setiap hari bahkan tidak terhitung, banyak orang menjadi pemeluk islam bukan di amerika saja tapi diberbagai dunia ini.

Kebanyakan orang kulit putih, tidak tahu tentang islam, sampai terjadi pristiwa 11 september, sehingga membuat mereka berusaha untuk tahu, dan mempelajari islam, dan membuat mereka sadr islam adalah korban dari fitnah dari orang yang ingin menguasai negara Islam dan akhirnya mereka menerima islam

Kami percaya agama dari tuhan dan kami meyakini hanya ada satu ajaran agama, tapi manusia mengubahnya supaya boleh mengendalikan manusia lain, mereka memanipulasinya, supaya mereka memperoleh wang dan kuasa dan memperhambakan manusia lain,,!! inilah yang kami yakini satu tuhan satu agama dan satu ajaran, tapi manusia yang mengubah2nya

Dan sekrang mari bersahadat adalah satu bukti kalian menerima islam:

Asyhaduallailaahaillallah, Waasyhaduanna Muhammadar Rasulullah


KALIAN TIDAK DIBERI HADIAH JIKA MASUK ISLAM, BERDOA AGAR TUHAN MEMBUKA HATI KALIAN, KALIAN TIDAK PERLU MEMBAYAR DAN SAYA JUGA TIDAK MENGHANTAR TAGIHAN, TIDAK ADA ISTILAH SEMBAKO DALAM MENERIMA ISLAM, BAGTU JUGA WANG, BERBDA DENGAN AGAMA KRISTEN, YANG KALIAN IMANI SEBELUMNYA,


KITA BERDOA: YA ALLAH KAMI MOHON KEHIDUPAN YANG BAIK DUNIA DAN AKHERAT .. DAN KAMI BERLINDUNG KEPADAMU DARI API NERAKA