Datuk Saifuddin Nasution Ismail
Datuk Saifuddin Nasution Ismail
SHAH ALAM - Berhadapan dengan demonstrasi dan serangan terhadap PKR buat kali ketiga dalam tempoh seminggu ini, Setiausaha Agungnya, Datuk Saifuddin Nasution Ismail menggesa Barisan Nasional (BN) menghentikan taktik ganas terhadap parti itu.
Katanya, taktik ganas tidak dapat menyekat perjuangan PKR selain mengingatkan Umno BN bahawa politik yang dimainkan dalam zaman siber di mana maklumat tersebar dengan cepat.

Saifuddin akui amat kesal atas insiden yang berlaku di hadapan ibu pejabat PKR, tengah hari tadi.

"Insiden ini amat dikesali. Berlaku berturutan dalam lima hari. Serangan bertubi-tubi ke atas pemimpin dan premis PKR," kata beliau ketika dihubungi Sinar Harian Online petang tadi.

Menurutnya, kejadian-kejadian yang berlaku ini memberi tanda bahawa Umno dan Barisan Nasional (BN)sangat terdesak.

"Tindakan ini beri isyarat bahawa Umno dan BN yang sangat terdesak dengan sokongan rakyat terhadap kempen-kempen yang dijalankan.

"Jadi mereka guna samseng untuk takutkan PKR," kata beliau yang memaklumkan bahawa baru saja tiba di KLIA dan dimaklumkan tentang kejadian itu.

Dihubungi sekitar jam 4 petang tadi, beliau turut mempersoalkan tentang tindakan pihak polis ke atas insiden serangan yang berlaku sejak beberapa hari lalu.

"Tiada sebarang tangkapan dibuat oleh pihak polis. Apabila sudah ada kecederaan parah atau kematian baru nak ambil tindakan," katanya.Tambah beliau: "Ini yang kita persoalkan.
"Saifuddin belum pasti sama ada sebarang laporan polis sudah dibuat atau belum tetapi pasti akan dibuat.Sinar Harian Online cuba mendapatkan komen daripada Umno tetapi belum berhasil.