Monday, September 3, 2012

Bila Hasan akidah nak masuk umno?

sejak hasan berkawan dengan umno dah pandai bergambar dengan wanita xbertudung..kikiki sape lelaki di tengah2 tu ek

Himpunan Hijau Raub langgar dua syarat


WARTAWAN SINAR HARIAN
2 September 2012
Himpunan Hijau Raub langgar dua syarat
Kehadiran peserta yang menjayakan Himpunan Hijau Raub dalam keadaan aman dan tenteram.


RAUB – Penganjuran Himpunan Hijau Raub berlangsung di Kompleks Majlis Daerah Raub petang tadi melanggar dua syarat yang dipersetujui sebelum ini.

Ketua Polis Daerah Raub, Superintendan Wan Mohd Samsudin Wan Osman berkata, sepanjang program berlangsung selama dua jam, peserta didapati membawa kanak-kanak bawah 15 tahun dan mereka juga mengadakan perarakan.

Menurutnya, tindakan wajar akan diambil mengikut peraturan ditetapkan bagi setiap kesalahan yang dilakukan.

“Sebelum ini penganjur sudah menandatangani akujanji untuk mematuhi 16 syarat ditetapkan termasuk tidak membawa kanak-kanak dan tidak mengadakan perarakan.

“Tetapi semasa program ini berlangsung mereka didapati melanggar dua daripada 16 syarat itu,” katanya pada sidang media yang diadakan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Raub, hari ini.

Dalam perkembangan lain, penganjuran program Himpunan Hijau Raub berakhir dengan sedikit kekecewaan apabila wakil Raub Australian Gold Mining (RAGM) gagal hadir pada waktu ditetapkan walaupun penganjur sudah menunggu sehingga setengah jam.

Perhimpunan yang seharusnya berlaku dalam kawasan ditetapkan bertukar menjadi perarakan apabila penganjur nekad menghantar sendiri memorandum ke lokasi perlombongan emas di Bukit Koman.

Wan Mohd Samsudin berkata, perarakan itu berjaya disekat di pertengahan jalan bagi tujuan keselamatan dan keamanan.

Katanya, memorandum yang dibawa penganjur pula diambil untuk diserahkan kepada RAGM tanpa perlu penganjur Himpunan Hijau berbuat demikian.

“Sebenarnya wakil RAGM ada hadir tetapi mereka sedikit terlewat dan masuk melalui pintu hadapan dekat Kuarters Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tengku Kudin dan peserta serta penganjur pula terus meluru keluar menerusi pintu berhampiran gelanggang futsal di bahagian belakang.

“Kita (polis) mengambil memorandum pada pertengahan jalan agar tidak berlaku kekecohan dan penganjur juga memberi kerjasama menangani situasi ini,” kata Wan Mohd Samsudin.haram

Kes kematian bekas tahanan darurat: Polis siasat unsur kongsi gelap
2 September 2012
KUALA LUMPUR- Kes seorang lelaki bekas tahanan Ordinan Darurat yang mati ditembak baru-baru ini turut disiasat dari segi penglibatan kongsi gelap, kata Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor SAC Mohd AdnanAbdullah.
  
"Sehingga kini, kita masih lagi menjalankan siasatan lanjut untuk mengenal pasti motif, dan tiada tangkapan dibuat," katanya kepada pemberita pada perlawanan akhir futsal Piala Ketua Polis Selangor di sini.
  
Turut hadir Ketua Polis Selangor Datuk Tun Hisan Tun Hamzah.
  
Mohd Adnan juga berkata polis telah menemu bual isteri mangsa bagi membantu siasatan, namun belum mengambil keterangan wanita itu.
  
K.Archuthan, 41, bekas tahanan Ordinan Darurat (Ketenteraman Awam dan Mencegah Jenayah) 1969 ditembak mati ketika menunggu anak lelakinya yang berusia 16 tahun di depan sekolah menengah di Selayang Baru pada 29 Ogos lepas.
  
Dalam kejadian itu, isteri mangsa yang berada bersama Archuthan dalam kereta turut cedera di bahagian pinggang selepas terkena tembakan dari jarak dekat. -Bernama

Himpunan Hijau Raub protes lombong emas Bukit Koman


NORFARAHAH OTHMAN
2 September 2012
Himpunan Hijau Raub protes lombong emas Bukit Koman
Ribuan peserta membanjiri Padang Kompleks Majlis Daerah Raub (Padang Milo) bagi menjayakan Himpunan Hijau Raub


Himpunan Hijau Raub protes lombong emas Bukit Koman
Kehadiran Wan Azizah (dua, kanan) mendapat tepukan gemuruh para hadirin.


Himpunan Hijau Raub langgar dua syarat
Kehadiran peserta yang menjayakan Himpunan Hijau Raub dalam keadaan aman dan tenteram.


3,000 sertai Himpunan Hijau Raub
Sebahagian daripada peserta Himpunan Hijau Raub.


RAUB - Himpunan Hijau Raub membantah aktiviti perlombongan emas di Bukit Koman berlangsung di Padang Kompleks Majlis Daerah Raub di sini, petang ini seperti yang dirancang.

Sumber polis berkata sekitar 3,000 orang menyertai perhimpunan hari ini manakala pihak penganjur pula memberitahu jumlahnya mencecah 20,000 orang.

Perhimpunan bermula jam 2 petang tadi dengan kehadiran beberapa pemimpin pertubuhan bukan kerajaan, yang menjadi tulang belakang himpunan dan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat.

Minggu lalu, polis membenarkan Himpunan Hijau Raub dengan mengenakan 16 syarat untuk dipatuhi oleh penganjur.

Himpunan dijadual berlangsung selama dua jam itu, antara lain membantah penggunaan bahan kimia berbahaya oleh kilang perlombongan emas di Bukit Koman.

Dalam pada itu, semua peserta himpunan mula berarak ke kawasan perlombongan Bukit Koman kira-kira jam 4 petang selepas menunggu wakil pelombong selama setengah jam.

Jarak padang perhimpunan ke kawasan perlombongan lebih kurang dua kilometer.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Raub, Superintendan Wan Mohd Samsudin Wan Osman mengucapkan terima kasih kepada penganjur kerana memberikan kerjasama dalam memastikan keamanan dan ketenteraman sentiasa terjamin terutama sepanjang program berlangsung.

Katanya, penganjur menunjukkan komitmen yang baik dengan mematuhi peraturan terutama melancarkan aliran trafik di laluan berhampiran lokasi program.

“Secara keseluruhannya polis dan penganjur dapat mencapai matlamat masing-masing iaitu mereka (penganjur) dapat berhimpun dalam suasana aman dan menyuarakan objektif perhimpunan mereka manakala polis dapat mengawal keselamatan serta keamanan kawasan setempat.

“Kita anggarkan peserta  antara 3,000 hingga 4,000 dan jumlah ini berbeza berdasarkan waktu kehadiran yang berbeza,” katanya.

Beliau berkata, semangat kerjasama dan perhimpunan yang ditunjukkan penganjur pada kali ini wajar dikekalkan pada masa akan datang.

Dalam perkembangan lain, Wan Mohd Samsudin memaklumkan polis Raub menerima satu laporan berkaitan tindakan provokasi terhadap penganjuran Himpunan Hijau Raub.

Katanya, laporan daripada pihak penganjur memaklumkan terdapat beberapa sepanduk berkaitan himpunan itu yang dirosakkan individu tidak dikenali.

“Kita siasat perkara ini di bawah Seksyen 427 Kanun Keseksaan,” katanya.

Seramai lapan wakil daripada Majlis Peguam hadir sebagai pemerhati semasa Himpunan Hijau Raub yang diadakan selama dua jam.

Pengerusi Jawatankuasa Hak Asasi Manusia Majlis Peguam, Andrew Khoo berkata, kehadiran mereka berdasarkan jemputan penganjur dan bertindak sebagai pemerhati semata-mata.

Menurutnya, sebelum ini sudah banyak program dihadiri mereka yang hanya mengambil gambar serta menyediakan laporan.

“Kita tidak akan masuk campur sekiranya ada berlaku sebarang insiden di setiap aktiviti seumpama ini.

“Kita hanya akan mengambil gambar dan menyediakan laporan sewajarnya untuk tindakan seterusnya,” katanya.Wahai rakyat malaysia jangan undi bn lagi... Untuk kehidupan yang selesa undilah Pakatan Rakyat...

Wahai rakyat malaysia jangan undi bn lagi...
Untuk kehidupan yang selesa undilah Pakatan Rakyat...

Ketawalah kamu sebelum kamu diketawakan....

03 September, 2012
Gambar Ustaz Nasha Gelak Pun Nak Isu Jugak Ka?
Posted by Addin at 9/03/2012

Gambar Ustaz Nasha gelak ketika bersama Ustaz Fathul Bari and the geng pun nak jadi isu jugak ka?? Addin setuju apa yang di tulis oleh Ameno World. Gelak pun bukannya salah.. lantak pi lah dia nak gelak dengan sapa pun, betul tak? 

Kalau boleh kita jangan provok dengan isu remeh temeh seperti nih seperti blogger Umno. Biarlah dia dengan dunianya. Yang pasti biar pimpinan tertinggi PAS yang membuatkan keputusan.

Tahu lah mereka untuk buat apa yang patut pada Ustaz Nasha. Kita sebagai ahli yang penting wala' pada pimpinan yang kita telah di berikan amanah.. wallahualam!!

Jaga akidah

WEKEKEKEK HASAN AKIDAH DGN SAMSENG IKAN BAKAR, PAPE PUN AWEKS CUN TK TUTUP AURAT HIMPIT HASAN AKIDAH,, TKKN DIAM JER KOT? TKNK TARBIYAH KE AWEK2 TK TUTUP AURAT TU ? WEKEKEEKE

 

Foto-Foto Eksklusif Mayat Tentara Kafir Murtad Kenya, Allahu Akbar!

puluhan tentara kafir murtad Kenya tewas

M Fachry untuk Al-Mustaqbal.net

JUBA ISLAMIYAH, SOMALIA-Situs jihad Henein memposting foto-foto eksklusif mayat-mayat tentara kafir murtad Kenya, yang baru saja bertempur sengit dengan Mujahidin Al-shabaab di wilayah Juba Islamiyah, Somalia, Sabtu (01/09/2012). Dalam pertempuran selama berjam-jam tersebut, puluhan tentara kafir murtad Kenya tewas mengenaskan. Berikut foto-fotonya!

Paksa suami ceraiOleh Zaid Salim
am@hmetro.com.my
         
KUALA TERENGGANU: Kerana menyedari suami menghidap penyakit buah pinggang, seorang isteri bukan saja tergamak meninggalkan lelaki itu dalam kesakitan, tetapi sanggup memaksa lelaki berkenaan menceraikannya ketika dia dalam perjalanan pulang ke negara asalnya, Myanmar.

Tindakan tidak berperikemanusiaan wanita terbabit yang dilakukan pada 2009 lalu menyebabkan dua anak perempuannya, Siti Amirah Ghazali, 21, dan Siti Puspawani, 18, menanggung kesusahan serta penderitaan yang ditanggung bapa, Ghazali Abdullah, 55, termasuk mengabaikan alam persekolahan demi menjaga ayah tercinta.
“Kami berkorban apa saja demi ayah. Biarlah ibu sanggup meninggalkan ayah, tetapi kami tidak akan meninggalkannya dan menjaga ayah hingga ke akhir hayatnya,” kata Siti Amirah.

Menurutnya, selepas setahun meninggalkan rumah, dia menerima berita gembira apabila mendapat tahu ibunya, Nurul Islamiah Abdullah, 40, kembali ke negeri ini pada 2010 dan mengharapkan kepulangan wanita berkenaan dapat menjaga bapa yang kini semakin uzur selain melepaskan kerinduan terhadap wanita itu.

Allahu Akbar..!! Mujahidin Anshor Al-Dien Berhasil Kuasai Kota Strategis Dontza


Tabi dakwah Najd untuk al-mustaqbal.net

Allah Akbar.. !! Anshar al-Din Utara Mali berhasil menguasai kota strategis tanpa perlawanan, sebagaimana yang dikatakan Osman agh Mohammed Osman komandan lapangan Jama’ah Anshar Al-Din yang mengendalikan sebagian besar kawasan di utara Mali, dan bahwa Mujahidin Anshar al-Din Sabtu pagi berhasil menguasai kota strategis "dontza", yang jarak sekitar 220 km dari kota Timbuktu melintasi jalan raya menuju Bamako.

Dalam sebuah korespondensi dengan sahara media komandan Amar walad hammaha beliau mengatakan, bahwa "dotnza" yang jatuh tanpa perlawanan dan pertempuran berarti setelah pengepungan. Pihak bersenjata yang melindungi kota itu hanya bertahan selama 20 menit yang kemudian menyerah dan menyerahkan senjata mereka kepada Mujahidin Anshar al-Din yang kemudian menguasai kota secara penuh.

Juru bicara resmi Mujahidin Anshar al-Din mendeskripsikan kota ini sebagai kota yang sangat penting sekali dan kota ini dianggap sebagai perbatasan utara-selatan antara Imarah Islam Azawad dan Republik Mali.(al-mustaqbal.net)

serikandi pejuang

by @tiewnama..
ini lah dia gambar lama serikandi pejuang kaum wanita sang saka malaya yang berjuang menentang british dan talibarutnya dengan mengangkat senjata untuk menuntut memerdekakan malaysia.. yang pasti ini adalah gambar pada tahun 1944, UMNO pun belum lagi wujud, bau babi pun belum ada lagi beb tetapi sedang di persiapkan oleh penjajah british pencacainya.. siapa talibarut british? acu try teka?