Tuesday, June 19, 2012

Hal Felda ni macam mana?


bila ditanya kenapa PRU nak buat musim haji, dikatakan buat fitnah.. Hal Felda ni macam mana? Fitnah jugak ke?
 

Pindaan Perlembagaan Persekutuan

Rencana utama: Pindaan Perlembagaan Persekutuan
[sunting]Serangan
Pada akhir tahun 1992, dua kes serangan berasingan oleh Sultan dan puteranya Tunku Abdul Majid Idris terhadap jurulatih hoki, memuncak dengan pelucutan kekebalan raja-raja dari pendakwaan. Kedua-dua kes ini banyak disiarkan di muka depan akhbar tempatan dan antarabangsa lalu diberi jolokan "Peristiwa Gomez".[74][75] Pada 10 Julai 1992, putera kedua Sultan Iskandar, Tunku Bendahara–Tunku Abdul Majid Idris, naik berang ketika berakhirnya perlawanan hoki antara Johor dan Perak yang memihak kepada Perak dengan pukulan penalti, lalu menyerang penjaga gol Perak, Mohamed Jaafar Mohamed Vello.[76] Mohamed Jaafar kemudiannya membuat laporan polis pada 30 Julai. Kejadian ini menarik perhatian ramai, lebih-lebih lagi dibahaskan dalam parlimen.[77] Kejadian ini menyebabkan Persekutuan Hoki Malaysia mengenakan larangan daripada menghadiri mana-mana perlawanan kepada Tunku Majid selama lima tahun selepas siasatan.[78] Tunku Majid kemudiannya disabitkan kesalahan menyerang pada Januari 1993, oleh itu dipenjarakan setahun dan didenda RM 2,000, sebelum dibebaskan dengan ikat jamin, dan tuduhan-tuduhannya digugurkan atas sebab kekebalan yang masih sah diperlakukan sewaktu kejadian tersebut.[79]
Sultan Iskandar membalas larangan tersebut dengan menggesa pihak berkuasa negeri agar memencilkan pasukan hoki Johor dari semua perlawanan kebangsaan.[77] Pada November 1992, Douglas Gomez, seorang jurulatih pasukan hoki Maktab Sultan Abu Bakar, meluahkan kekesalan kerana dipanggil untuk menarik diri daripada perlawanan separuh akhir oleh Pengarah Jabatan Pendidikan Johor. Sultan Iskandar tertarik lalu menitah Gomez untuk menghadap baginda di Istana Bukit Serene, tetapi kemudian menyelar dan menyerangnya.[80] Selepas itu, Gomez merawat muka dan perutnya, kemudian membuat laporan polis untuk mendakwa Sultan kerana menyerangnya. Gomez menjelaskan bahawa para pengawal peribadi Sultan, selaku anggota Angkatan Tentera Johor, sekadar memerhati, sebaliknya Sultan sendiri yang bertanggungjawab sepenuhnya atas kecederaan yang dialaminya.[81]
[sunting]P
 

JOHOR OH JOHOR

http://www.google.com.my/url?sa=t&rct=j&q=prebet+adam+mengamuk&source=web&cd=10&ved=0CIYBEBYwCQ&url=http%3A%2F%2Fensiklopedia-bahasa-malaysia.jbdirectory.com%2FAdam_Jaafar&ei=d33HT-mKJYHXrQfVhejkDg&usg=AFQjCNF0pkQfoSQhF8gRmfKtnby757gJDA

mudah lupa

INI SERIUS NI..PERLU DIUTAMAKAN DALAM PARLIMEN MALAYSIA.

INI SERIUS NI..PERLU DIUTAMAKAN DALAM PARLIMEN MALAYSIA.

BOTOL PLASTIK AIR MINERAL BOLEH DIGUNAKAN UNTUK MENGGULINGKAN KERAJAAN UMNO BE END.

SERIUS KAN! BOTOL2 LAIN TAK MERBAHAYA, HANYA SETAKAT MENGHAYALKAN SAJA
KAH KAH KAH KAH!!!!

WOI NAZRI LU TAKUT BOTOL MINERAL BERSIH 3.0
BOTOL TODI LU TAK TAKUT..MENTERI NI PUN PENING PENING LALAT

HO..HO SEKARANG BANYAK SERIUS BOTOL PLASTIK TAK BOLEH BAWA DALAM DEWAN BOTOL TODI BOLEH SEBAB X BAHAYA.....

skandal penyelewengan kapal selam Scorpene

PETALING JAYA 16 Jun: Saksi pertama kes skandal penyelewengan kapal selam Scorpene akan hadir ke mahkamah Perancis kerana sapina terhadapnya telah dikeluarkan, kata Pengarah Suaram, Cynthia Gabriel.
Saksi berkenaan katanya, adalah Jasbir Singh Chal, bekas Pengarah Perimekar Sdn Bhd yang juga pembantu kanan Abdul Razak Baginda.

Selain Jasbir, individu lain yang akan turut dipanggil termasuk Perdana Menteri, Dato Seri Najib Razak; pemilik Perimekar Sdn Bhd dan Terasasi (HK) Limited, Abdul Razak Baginda serta isteri dan bapanya.

WAHAI PEMIMPIN, CONTOHILAH UMAR AL-KHATTAB


WAHAI PEMIMPIN, CONTOHILAH UMAR AL-KHATTAB: Gabenor Azerbaijan pernah menghantar makanan enak bernama habish kepada
Khalifah Umar. Umar bertanyakan kepada utusan gabenor samada makanan itu
dimakan oleh semua penduduk Azerbaijan. Setelah dimaklumkan bahawa
makanan tersebut adalah makanan orang-orang atasan, Umar memulangkan
makanan terebut kepada gabenor dan berpesan,"MAKANAN
YANG SELAZAT INI BUKAN DIBUAT DARIPADA WANG AYAH DAN IBUMU. KENYANGKAN
PERUT RAKYATMU SEBELUM ENGKAU MENGENYANGKAN PERUTMU." Umar
berkata lagi, "Kalau orang itu kenyang, akulah orang terakhir yang akan
kenyang. kalau orang itu kelaparan, akulah orang pertama yang merasai
kelaparan itu."
 

REDA & MURKA!

APA MACAM?

APA MACAM?
SETIAP KALI CERAMAH UMNO USTAZ NALLA DIBERIKAN PERMAIDANI MERAH UNTUK MEMBARI TASKIRAH KEPADA LEMBU BELAAN UMNO.
DEY APA MACAM? AM MA.. AP PA...
PO CIK....
TAHNIAH KEPADA DSAI. LAWAN TETAP LAWAN
 —

The First Lady of 1Malaysia...

power lh!!!

PANAS!! PENDEDAHAN EKSKLUSIF DARI PAPAGOMO

PANAS!! PENDEDAHAN EKSKLUSIF DARI PAPAGOMO - Isu wang haram skandal Scorpene?
 

RM@ ROSMAH MANSUR NAJIB MENGHABISKAN RM26.1 JUTA WANG RAKYAT untuk lawatan Ke luar negara.

RM@ ROSMAH MANSUR NAJIB MENGHABISKAN RM26.1 JUTA WANG RAKYAT untuk lawatan Ke luar negara.
 —

Sedarkah anda kerajaan persekutuan telah meminjam dari KWSP sebanyak RM144.5b..

Sedarkah anda kerajaan persekutuan telah meminjam dari KWSP sebanyak RM144.5b....hmmm..sapa yang nak bayar tu nanti yer...??? apakah jaminan wang tersebut akan dibayar semula...

P/S : Gali lubang sini tutup lubang sana......KWSP tu duit rakyat jangan suka-suka sedut...kuikuikui
 

TERKINI!! Anwar Ibrahim Menang Kes Saman Nallakaruppan!

Tuesday, June 19, 2012 - TERKINI!! Anwar Ibrahim Menang Kes Saman Nallakaruppan!

TERKINI!!


Anwar Ibrahim menang kes saman fitnah yang dibawa Ketua Pembangkang itu ke atas bekas rakan sukan tenisnya, Nallakaruppan a/l Solaimalai berhubung kenyataan kononnya menerima wang sebanyak RM60 juta.

Satu kenyataan dikeluarkan hari ini menyebut, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur membuat keputusan memihak kepada Anwar petang ini.

Pada 26 Mac lalu, Anwar Ibrahim telah memfailkan saman RM100 juta terhadap bekas pembantunya yang juga Presiden Parti Kebangsaan India Malaysia (MUIP), S Nallakaruppan dan akhbar Utusan Meloya.

Saman tersebut dibuat di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Jalan Duta oleh ahli parlimen Subang yang juga peguam Anwar, Sivarasa Rasiah.

Saman itu difailkan di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil di sini melalui syarikat guaman Tetuan Daim & Gamany.

Selain menamakan Nallakaruppan sebagai defendan pertama, Anwar juga menamakan Utusan Melayu (Malaysia) Bhd sebagai defendan kedua dan Ketua Pengarang Kumpulan Utusan Meloya Datuk Abdul Aziz Ishak sebagai defendan ketiga.

Dalam saman pemulanya, beliau mendakwa perkataaan-perkataan fitnah seperti yang dinyatakan di dalam laporan itu adalah palsu, tidak berasas dan disiarkan dengan niat jahat untuk memburukkan dan mencemarkan reputasinya sebagai ketua pembangkang serta sebagai seorang ahli politik.

Anwar menuntut ganti rugi am sebanyak RM100 juta, ganti rugi teruk, ganti rugi teladan, kos dan relif lain yang difikirkan sesuai oleh mahkamah.

Beliau memohon satu injunksi bagi menghalang semua defendan dan ejen mereka daripada terus menyatakan atau menerbitkan perkataan-perkataan berunsurkan fitnah.

Selepas tempoh 48 jam yang diberikan untuk menari balik artikel yang diterbitkan oleh akhbar itu pada 20 Mac tamat, Anwar mengarahkan para peguamnya supaya meneruskan saman terhadap kedua-dua defendan.


Nallakaruppan dalam kenyataannya mencabar Anwar supaya mengheretnya ke mahkamah kununnya untuk membuktikan bahawa Anwar seorang pengamal biseksual (dua jenis) dan disiarkan di Utusan pada keesokannya.

Utusan pula yang berdepan dengan pelbagai tuntutan saman tidak dapat memberikan ulasan setelah dimaklumkan sebentar tadi.

Nallakaruppan mendakwa pernah melihat Anwar mengadakan hubungan seks dengan pelacur tetapi tidak dapat memberikan bukti kukuh serta hanya berdasarkan keterangan mulut dan percakapan yang dibuat oleh seorang lagi bekas pembantu Anwar, Ezam Mohd Noor dan Ummi Hafilda.

Ini sekaligus mematikan fitnah ahli parlimen Bayan Baru, Zahrain Mohamed Hashim yang menuduh Anwar tidak akan berani menyaman Nalla kerana takut rahsia terbongkar.

Ini kenyataan Zahrain yang dipetik Utusan:


Nallakaruppan tidak akan disaman

KUALA LUMPUR 25 Mac - Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim hari ini mempertikaikan tindakan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang sebelum ini tidak menyaman Karpal Singh walaupun Pengerusi DAP itu pernah mendakwa beliau sebagai peliwat.

Katanya, sewaktu tuduhan tersebut dibuat, Anwar masih lagi bersama kerajaan dan beliau langsung tidak mengambil tindakan undang-undang untuk mempertahankan dirinya.

Sehubungan itu, Zahrain menuntut penjelasan Ketua Pembangkang itu mengenai tindakannya menghantar notis kepada Ahli Dewan Negara, Datuk S. Nallakaruppan berhubung dakwaan beliau seorang biseksual.

"Semasa Anwar bersama kerajaan dulu, Karpal pernah membuat dakwaan bahawa beliau seorang peliwat dan mempunyai bukti kukuh, tetapi Anwar tidak pula mengambil sebarang tindakan undang-undang sehinggalah hari ini.


Tetapi yang membuatkan isu ini lebih kelakar adalah kenyataan Zahrain sendiri yang menuduh saman Anwar hanyalah saman politik dan bukannya sama untuk membersihkan namanya.

Apakah selepas ini Nalla akan menyaman Zahrain kerana Zahrain tidak mahu Nalla menyaman Anwar?

Kita akan saksikan sendiri beranikah Nalla tampil ke mahkamah dan "menunjukkan bukti kukuh" yang sebenarnya hanya direka-reka umpama video Datuk T yang kini muncul semula setelah hampir 65 peratus rakyat Malaysia tidak langsung percaya!

Najib's overseas trips cost RM 26 million!

dia ni org kedah...kedahkan kuat pas

Sekali ushar ja dah nampak liuk lentok anak muda ni begitu bersemangat sekali. Inilah dia Leman Raja Lawak yang tampaknya bertambah hensem bila menyarung baju khas PAS ditemani kopiah putihnya...

itulah umno

.dan segala maknenek yang lain

dan segala maknenek yang lain

dan segala maknenek yang lain

dan segala maknenek yang lain

dan segala maknenek yang lain

dan segala maknenek yang lain

dan segala maknenek yang lain

.dan segala maknenek yang lain

ini jawapan untuk yang tidak berilmu , ulama luar negara ( yang keluar kat utusan meloya ) ni mana tahu senario politik malaysia dan akhlak LAHANAT TAHAP HARAMJADAH pemimpin-pemimpin UMNO LAKNATULLAH..pemboros HARTA KERAJAAN , PENJAHANAM HARTA RAKYAT ,.ada yang ROSAK AQIDAH ., cuba bagi mereka tengok konsert KPOP .., kita tengok apa fatwa mereka . cuba bawak mereka kat tempat perjudian terbesar kat genting . cuba bagi index kelahiran LUAR NIKAH @ ANAK ZINA , cuba bagi INDEX MURTAD...........dan segala maknenek yang lain

Cos he's so great in the DVD.

ini jawapan untuk yang tidak berilmu , ulama luar negara ( yang keluar kat utusan meloya ) ni mana tahu senario politik malaysia dan akhlak LAHANAT TAHAP HARAMJADAH pemimpin-pemimpin UMNO LAKNATULLAH..pemboros HARTA KERAJAAN , PENJAHANAM HARTA RAKYAT ,.ada yang ROSAK AQIDAH ., cuba bagi mereka tengok konsert KPOP .., kita tengok apa fatwa mereka . cuba bawak mereka kat tempat perjudian terbesar kat genting . cuba bagi index kelahiran LUAR NIKAH @ ANAK ZINA , cuba bagi INDEX MURTAD...........dan segala maknenek yang lain

Bongkar,nota berjaya di seludup keluar!!!!


 

Sebab apa gula kurang stock?

Sebab apa gula kurang stock? dan lepas ni STOCK TERLEBIH KURANG angkara perjanjian jangka panjang menjual gula ke israeil.. MUNGKINKAH BILA BEKALAN GULA TEMPATAN NANTI KURANG,HARGA GULA NAIK THEN IMPORT PULA DARI ISRAEL? macam biasalah.Menteri BN akan jawab.. "KITA PERLU KURANGKAN GULA SEBAB KENCING MANEH,JAGA KESIHATAN ANDA" ~Menteri Bodo BN

So nak pilih lagi ke kepimpinan TENUK memimpin negara kita?fikir masak2.. sebab jika di biarkan.. lambat laun Israel boleh pindah masuk FELDA sebab ISRAEL lah negara pemegang sahan FGVH terbesar...ingat tu..

See More : http://kingofgoblok.blogspot.com/2012/06/bekalan-gula-kita-bakal-habis-sebab-di.html
 

Kalau bukan nak memenangkan BN bukan SPR namanya ...

Apa yang kontroversi sangat neh?

Aku dok perhatikan jek si Liow Tiong Lai [LTL] buat statement demi statement mengenai isu no plat WWW. Aku bukan apa, semakin dia bercakap semakin menampakkan dia memang bengap. Siyes.

Isu nya mula kecoh bila nama dia antara yang didedahkan oleh JPJ sebagai pembida no plat WWW. Rujuk sini. Dan selain dia, sebenarnya ada jek menteri2 lain yang bida dan berjaya memperolehi no plat WWW. Rujuk sini. Tapi yang hairan nya pasal apa nama LTL jek yang naik tapi tidak nama menteri2 seperti puad dan nazri?

Apa yang kontroversi sangat neh? Jawapan nya mudah. Sebab menteri neh bingai tak sudah. Bingai dan mengkantoikan diri sendiri.

kah kah kah

Ketika nama dia terdedah antara yang berjaya membida no plat WWW, selain dari sultan johor, dia turut ditanyakan status pembidaan tersebut. Wartawan tanya then dia jawab no tue untuk kenderaan rasmi dia. Jadi ia rasmi lah. Rujuk sini.

Dia juga cakap bahawa kementerian sebenarnya ada peruntukkan khas untuk membeli no plat bagi kenderaan rasmi. Bila dia cakap macam tue macam mana lah kita tak fikir bahawa dia guna wang rakyat, betul tak?

Bida no untuk kenderaan rasmi mesti guna wang rakyat. Kalau ko nak tukar kenderaan, ko tukar je larh tapi kenapa mesti ko bida no tertentu apatah lagi ia digunakan untuk tujuan rasmi atas nama jawatan?

Bukan kah jika meninggalkan jawatan ko akan meninggalkan kenderaan rasmi tersebut? Ka bawa sekali?

kah kah kah

Bila orang dah marah2, dia keluarkan satu lagi kenyataan bodoh piang mengenai no plat WWW yang dia bida. Dia cakap

NO PLAT WWW adalah PERCUMA!

Maksudnya dia tak perlu bayar satusen pun. Dan dia mengakui memang dia tak bayar satusen pun. Kejap kita rewind balik der.

1. Mula2 LTL suruh pengawai dia bida no www untuk tujuan rasmi. Tapi dia tak mengaku dia suruh oke. Dia cuma cakap pegawai dia yang melakukan seme kerja2 bida membida, dia tatau apa2. Pffttttt = tahan gelak aku siot.

2. Kenderaan yang dia pakai kini sudah tamat tempoh penggunaan.

3. Jadi dia nak tukar kenderaan. Takpelah, itu peruntukkan untuk menteri. Yang heran nya nak tukar kenderaan perlu kah bida no plat khas?

4. Lepas tue JPJ dedahkan dia antara 20 terawal yang berjaya raih no plat WWW.

5. Then wartawan soal dia.

6. Then dia cakap ia untuk kenderaan rasmi. Maka ia rasmi.

7. Netizens mula kecoh. Dah kenderaan rasmi = mesti guna wang pembayar cukai. Apakah logic wang pembayar cukai digunakan untuk membida no plat rasmi menteri?

8. Then dia keluarkan statement bahawa no plat WWW tue dia dapat percuma. Sehari selepas netizens kecoh.

9. Then kementerian nafikan bahawa menteri ada peruntukkan khas untuk membida no plat.

Pftttttttttt.. = aku tahan gelak siot.

Yang paling tak boleh blah tue kan.. selepas tue JPJ pula keluarkan statement cakap bila masa ada no plat percuma untuk menteri bagi no plat panas ? Tiada no plat percuma terutamanya no plat panas. Rujuk sini.

KANTOI SIOT!

kah kah kah

Kalau no tak panas takpe, menteri boleh apply untuk dapatkan ia secara percuma tetapi bukan no plat panas. Lepas tue tiba2 JPJ keluarkan kenyataan yang lain. Dia cakap menteri boleh dapatkan no plat tersebut secara percuma ataupun membayar bidaan dengan harga tertinggi. Kat sini jek aku dah nampak pelik.

Pasal apa?

Mula2 cakap tiada no percuma tapi tiba2 bertukar nada. Lepas tue sultan pun kena bayar takan menteri boleh dapat percuma? Lepas tue yang tak tahan tue, kalau LTL cakap dia nak mohon percuma kenapa dia bida in the first place? Maksud aku nilai bidaan rm24k tue macam mana ia wujud?

Bukan kah ia wujud sebab ada orang yang membida / menawarkan harga tersebut? Dan bukan kah LTL dapat no plat WWW 15 sebab dia sendiri yang menawarkan harga rm24k tersebut? Sebab tue larh nama dia antara yang diumumkan sebagai senarai yang layak dalam sesi bidaan.

Tapi, ye lah bila ia melibatkan menteri bn dan sesetengah kakitangan kerajaan segala2 yang mustahil pun boleh jadi tak mustahil. Yang salah pun boleh jadi betul. Yang pelik pun boleh jadi normal.
 

pengakuan dan pengikhtirafan ni sudah jelas...

Sapa nak join..

sila jawab...

SPR: 84 pengundi nombor KP lama sama tapi...

Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof
Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof
PUTRAJAYA - Semakan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berhubung isu 84 pengundi mempunyai nombor kad pengenalan lama sama, mengesahkan pengundi berkenaan adalah individu berbeza berdasarkan nombor kad pengenalan  12 digit mereka.

Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata semakan dibuat menerusi Sistem Perkongsian Maklumat Antara Agensi (ALIS) serta rujukan dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

"Memang didapati ada berlaku nombor kad pengenalan lama sama, ia kemungkinan berlaku semasa proses memasukkan data dulu yang dibuat secara manual. Pada masa itu belum ada sistem canggih seperti sekarang.   

"Tetapi selepas semakan dibuat, mereka yang dimaksudkan itu adalah orang yang berlainan kerana nombor kad pengenalan 12 digit mereka adalah berbeza...mereka tetap tidak boleh mengundi dua kali sebab ada dakwat kekal," katanya.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas isu yang dibangkitkan akhbar Harakah baru-baru ini mengenai 84 pengundi mempunyai nombor kad pengenalan lama yang sama.

Berhubung isu simbol bagi calon Bebas yang diubah SPR pula, Abdul Aziz berkata selaras dengan perkembangan semasa SPR telah meneliti semula simbol-simbol itu dan mendapati ada beberapa simbol perlu digugurkan atau diganti dengan yang baharu.   

Misalnya, katanya simbol gunting ditukar kepada pen kerana SPR berpendapat ia tidak sesuai kerana boleh menjadi senjata manakala simbol kepala harimau ditukar dengan kucing, kerana harimau binatang yang ganas.   

"Payung pula ditukar dengan baju hujan kerana payung digunakan orang ramai semasa hujan dan panas, nanti ia boleh menjadi satu taktik untuk berkempen dan akan dibawa ke kawasan larangan semasa pilihan raya," katanya.    

Beliau berkata SPR mempunyai hak untuk menentukan simbol bersesuaian dan kini terdapat 30 simbol telah ditetapkan, antaranya kunci, meja, rumah, ikan, perahu, kapal terbang, jam dan arnab. -- Bernama

Pejabat Nizar digeledah

Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin
Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin
Pejabat Pas Negeri di Medan Istana antara yang digeledah.
Pejabat Pas Negeri di Medan Istana antara yang digeledah.
IPOH – Tiga pejabat operasi Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin masing-masing di Ipoh, Bukit Gantang dan Pasir Panjang digeledah polis Johor, semalam.

Sinar Harian dimaklumkan, operasi yang bermula kirakira jam 11.30 pagi itu dibuat di Pejabat Pas Negeri, di sini, Pusat Khidmat Ahli Parlimen Bukit Gantang, Taiping dan Pusat Khidmat Dun Pasir Panjang, Lumut.
Turut menerima situasi sama, kediaman Ahli Parlimen Bukit Gantang itu di Sungai Rokam di sini, bagaimanapun tiada sebarang serbuan dilakukan berikutan ketiadaan Mohammad Nizar di rumah berkenaan.
Jurucakap Pas Perak, Safarizal Saleh ketika dihubungi berkata, sepasukan polis berkenaan hadir bersama waran kebenaran daripada mahkamah yang menyatakan serbuan dibuat di lokasi berkaitan bagi mencari bahan bukti.

Bagaimanapun menurutnya, kehadiran pasukan itu yang menjalankan operasi secara serentak di empat kawasan berkenaan agak mengejutkan kerana tiada makluman awal dibuat.
“Sepanjang penyiasatan itu berlangsung, kita memberikan kerjasama yang baik, malah beberapa peguam kita turut serta dalam operasi berkenaan.

“Saya dimaklumkan, operasi mengambil masa antara 30 hingga 45 minit, namun tidak dapat dipastikan sama ada bahan bukti yang dicari dijumpai atau tidak,” katanya yang memaklumkan, tiada sebarang soal siasat dijalankan membabitkan kakitangan di tiga pejabat operasi berkenaan.

Safarizal berkata, pihaknya tidak menolak kemungkinan penyiasatan yang dilakukan, semalam berkaitan dengan isu mesej Twitter Mohammad Nizar berhubung keputusan bidaan nombor pendaftaran WWW 1.

Menurutnya, apa juga keadaan yang berlaku sekarang, beliau berharap siasatan yang dilakukan itu berjalan dengan baik. “Meskipun didatangi secara mengejut, kita sudah berikan kerjasama, harap apa yang mereka lakukan hari ini (semalam) bukan bertujuan untuk memburukkan lagi keadaan,” katanya.
Ketika serbuan dijalankan semalam, Mohammad Nizar masih berada di Parlimen dan hanya mengetahui situasi berkenaan setelah dihubungi salah seorang anaknya yang memaklumkan terdapat beberapa anggota polis membuat rondaan di sekitar kediamannya di Sungai Rokam, di sini.

Sementara itu, di Johor, Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff sewaktu dihubungi enggan mengulas berhubung perkara tersebut.

Sejarah Syiah

Sejarah Syiah
Sejarah Syiah
Asal usul Syiah itu sendiri masih tidak jelas, dengan pandangan berbeza diberikan pelbagai pihak. Antara pandangan akademik, termasuk dari Barat adalah Syiah itu merupakan gerakan politik yang terbentuk semasa zaman Khalifah Usman bin Affan RA.

Ia dikatakan pergerakan politik yang menyokong kepimpinan Khalifah Ali bin Abi Talib, iaitu sepupu Nabi Muhammad SAW dan kaum keluarga Ali.
Satu lagi versi asal usul Syiah yang diceritakan adalah ia merupakan ajaran agama dibawa oleh seorang pendita (Rabbi) Yahudi, Abdulah bin Saba’ pada zaman Khalifah Usman.

Abdulah bin Saba’ dikatakan memeluk Islam secara berpura-pura untuk memecahbelahkan umat Islam dari dalam. Sejarah menceritakan Abdulah bin Saba’ adalah orang pertama yang mengkafirkan Abu Bakar, Umar dan Usman dan tidak mengiktiraf kekhalifahan mereka.

Syiah mempunyai beberapa aliran, tetapi aliran terbesar, dan didakwa mempunyai ramai golongan pelampau adalah aliran Imamiyyah. Golongan ini dikatakan terlalu memuja Imam Dua Belas sehingga mengangkat kedudukan mereka lebih tinggi daripada nabi.

Nik Aziz kecewa unsur Syiah di Ekspo Islam

Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat
Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat
KOTA BHARU - Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat melahirkan kecewa dengan sikap segelintir  peserta dari negara luar yang membawa masuk  bahan-bahan berunsurkan Syiah untuk dipamerkan pada Ekspo Perdagangan Dunia Islam 2012, yang sedang berlangsung di pekarangan Stadium Sultan Muhammad IV sini.

Menteri Besar Kelantan berkata, tindakan tersebut tidak menghormati sentimen umat Islam tempatan yang berpegang kepada Sunnah Wal Jamaah.

“Saya  mengarahkan agar pihak urusetia mamastikan semua bahan-bahan ini diturunkan serta merta dengan seberapa segera serta memastikan perkarta ini tidak berulang.

“Saya meramkamkan terima kasih kepada semua pihak yang bertindak segera dalam memaklumkan perkara ini kepda pihak berkuasa urusetia khususunya serta pihak kerajaan untuk tindakan, pada saya, urusan akidah  pekara yang tiada tolak ansur,” kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Ekspo itu, yang berlangsung dari 16 hingga 21 Jun, turut disertai 10 negara termasuk dari Iran.

Difahamkan unsur Syiah tersebut  dipamerkan melalui tulisan khat dan bahan video.

Aziz Sattar jawab isu cerai

Datuk Aziz Sattar dan isterinya, Datin Hashimah Delan
Datuk Aziz Sattar dan isterinya, Datin Hashimah Delan
SHAH ALAM - Seniman, Datuk Aziz Sattar, 87, menafikan beliau kini dalam proses bercerai dengan isterinya, Datin Hashimah Delan, 54, seperti dilaporkan sebuah portal hiburan, semalam.
Beliau yang ketika ini berada di Sabah atas urusan kerja, ketawa ketika ditanya mengenai status perkahwinannya itu.
"Hubungan kami masih baik dan tidak ada masalah. Itu semua (berita penceraian) hanya khabar angin dan kami masih bahagia sehingga sekarang.
"Saya harap tiada pihak yang mempercayai khabar angin tersebut dan lebih baik mereka doakan kebahagiaan saya dan keluarga," katanya kepada Sinar Harian.
Aziz dan Hashimah melangsungkan perkahwinan pada 16 Disember 2006 di Masjid Negeri Shah Alam. Perkenalan pasangan itu bermula di sebuah majlis anjuran Klasik FM di Taman Nirwana, Ampang pada 2005 menjadi titik tolak perhubungan mereka

Awang Hitam buka kedai makanPeniaga warga Afrika sedang menyediakan makanan di gerainya di Desa Aman Puri, Kepong semalam.


KUALA LUMPUR - Tidak cukup dengan pelbagai masalah melibatkan Awang Hitam di negara ini, warga asing dari Afrika itu kini berani pula merampas hak penduduk tempatan dengan menjalankan perniagaan secara haram.
Tinjauan Kosmo! mendapati senario itu sudah mula berlaku di ibu kota terutama di kawasan Desa Aman Puri, Kepong di sini sejak setahun lalu.
Kehadiran warga Afrika itu boleh dilihat terutama sekitar pukul 5 petang sehingga awal pagi di kawasan premis perniagaan di Jalan Desa 1/2.
Menjelang pukul 8 malam, gerai tersebut mula dipenuhi pelanggan yang kebanyakannya warga Afrika sendiri.
Mengulas mengenai perkara itu, seorang penduduk yang hanya mahu dikenali sebagai Mohd. Shahberkata, tindakan harus diambil kerana kewujudan premis berkenaan membuktikan warga asing itu tidak takut dengan pihak berkuasa.
"Pihak berkaitan seharusnya membuka mata dan sedar dengan tindakan berani warga asing yang seolah-olah mencabar kewibawaan pihak berkuasa.
"Saya percaya mereka berniaga tanpa lesen yang sah," katanya ketika ditemui baru-baru ini.

Rita Rudaini fail bantahan perintah kembali taatRITA RUDAINI di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya semalam.


PETALING JAYA - Pelakon sensasi, Rita Rudaini memfailkan bantahan awal di Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam bagi menolak permohonan perintah kembali taat yang dikemukakan suaminya yang juga pemain bola sepak kebangsaan, Mohamad Aidil Zafuan Abd Razak.
Peguam syarie, Datuk Mohd. Zaidi Mohd. Zain yang mewakili Rita atau nama sebenarnya Rita Rudaini Mohamad @ Mokhtar, 36, memaklumkan kepada mahkamah bahawa dia mendapat arahan daripada anak guamnya untuk mendapatkan tarikh sebutan bagi memasukkan bantahan awal berkenaan.
Hakim Syarie Wan Mahyuddin Wan Muhammad kemudian menetapkan sebutan kes pada 9 Julai depan untuk memberi peluang kepada Rita Rudaini (defendan) memasukkan bantahan awalnya berhubung permohonan perintah kembali taat difailkan Mohamad Aidil Zafuan (plaintif) pada 15 Mei lalu.
Terdahulu Rita Rudaini hadir ke mahkamah pada pukul 9 pagi, manakala Aidil Zafuan dan peguam syarienya, Ahmad Nazib Johari tidak hadir, namun mewakilkan seorang peguam dari Tetuan Ahmad Nazib & Associates.