Saturday, August 11, 2012

ni ore kelate kata maka kedarah atau melantakkkk

Ya Allah.. hancurkan puak-puak kafir yang menzalimi kaum muslim.. ya Allah ya Allah ya Allah.. bantulah bantulah.. Amin Amin Amin ya robbal'alamin...

Laporan-laporan menyatakan bahawa tentera bahawa Myanmar telah terlibat dalam aktiviti anti Islam bersama-sama dengan sami-sami Buddha...

wahai jiwa-jiwa yang beriman.. tak tersentuhkah hati kalian melihat gambar ini..? tak bergegarkah jiwa kalian melihat gambar ini..? tak hibakah perasaan kalian melihat gambar ini....? MasyaAllah..!! 

merayu sangat kalian membantu saudara-saudara kita yang di zalimi walaupun bantuan kalian dengan doa... 

Ya Allah.. hancurkan puak-puak kafir yang menzalimi kaum muslim.. ya Allah ya Allah ya Allah.. bantulah bantulah.. Amin Amin Amin ya robbal'alamin... T_T

Ikhwan desak kaji semula Perjanjian Kem David
Khamis, 9 Ogos 2012 KAIRO - ikhwanonline, laman rasmi Ikhwanul Muslimin, mengeluarkan kenyataan akhbar pada Rabu (8/8/2012) mengenai serangan hari Minggu di Sinai. Mereka menyeru peninjauan ulang dari perjanjian Camp David.

Kenyataan itu mendesak Dewan Tentera fokus dalam misi dalam negeri untuk melindungi Mesir dan sempadannya.

Pada hari Ahad (5/8), serangan oleh para penyerang tidak dikenali pada penjaga sempadan Mesir di sempadan Mesir-Gaza menyebabkan 16 orang tewas dan tujuh orang luka-luka. Hari berikutnya, Presiden Mohamed Morsi menyatakan jangka masa tiga hari berkabung nasional bagi mereka yang terbunuh.

Kenyataan Ikhwan juga menyeru penguatkuasaan polisi untuk menangani rasuah dan mereka yang ingin menghasut kekerasan.

Kenyataan Ikhwanul ini merujuk pada beberapa seruan yang bernada menghasut terhadap presiden dan kumpulan yang menyebabkan usaha dalam membakar dua markas mereka Jumaat lalu.

Kumpulan itu menuduh jaksa agung mengabaikan semua keluhan yang mereka ajukan.

Anggota Parti Kebebasan dan Keadilan telah membuat aduan terhadap bekas anggota parlimen, Mohamed Abu-Hamed, Mostafa El-Bakry, dan Tawfik Okasha, serta menuduh mereka menghasut kekerasan terhadap Ikhwan.

Kenyataan kumpulan itu menunjukkan bahawa beberapa individu dengan agenda anti-Mesir telah menggunakan serangan terakhir di Sinai untuk memunculkan sengketa politik.

Allahurabbi... mana doa kalian...??

Malangnya, imej ini kanak-kanak dari forgotten Arakan Myanmar.. 
Penderaan di tangan penganut Buddha yang tidak pentingkan hidup atau mati, tetap apakan daya Tuhan Yang Maha Berkuasa..

Allahurabbi... mana doa kalian...??

.jika mereka mengambil kawan/saudara/keluarga anda...

Saya tahu bahawa imej itu tidak menjadi soal.. Dan saya tahu bahawa darah umat Islam adalah sangat murah ... Kami tidak mahu berkata banyak.. 
sila ambil berapa minit masa anda utk bayangkan..jika mereka mengambil kawan/saudara/keluarga anda...

YA ALLAH, BERIKANLAH KEMENANGAN KEPADA SAUDARA-SAUDARA KAMI.

| SOLAT JUM'AT | FOTO RIBUAN MANUSIA KETIKA DALAM PERJALANAN MEREKA DARI POS PEMERIKSAAN QALANDYA BAGI PENYEBERANGAN UNTUK SOLAT JUM'AT DI MASJID AL-AQSA.

TEMBOK/DINDING PENGHADANG TIDAK MENGHALANG MEREKA ATAU MELEMAHKAN MEREKA UNTUK SOLAT. YA ALLAH, BERIKANLAH KEMENANGAN KEPADA SAUDARA-SAUDARA KAMI.

Semoga Allah SWT membantu semua saudara-saudara yang dipenjarakan

Semoga Allah SWT membantu semua saudara-saudara yang dipenjarakan, semoga Allah SWT bebaskan mereka, semoga Allah SWT membantu keluarga mereka dan semoga Allah swt membantu kita dalam membantu saudara-saudara kita di dalam penjara, Ameen, Ameen, ameen!

Ayo yo ... ini org lagi dapat tender "terbuka ka?" ayo yo !!! janji di capati!

jika mereka mengambil kawan/saudara/keluarga anda...

Saya tahu bahawa imej itu tidak menjadi soal.. Dan saya tahu bahawa darah umat Islam adalah sangat murah ... Kami tidak mahu berkata banyak.. 
sila ambil berapa minit masa anda utk bayangkan..jika mereka mengambil kawan/saudara/keluarga anda...

Allahuakhbar..!

Suatu hari pada masa akan datang, nama dan kehidupan para mujahidin di Syria akan disebut dalam buku-buku sejarah dan orang akan tahu perjuangan dan keberanian rakyat tanah Syam dan mereka akan merujuk kepada fakta sejarah ini yg bersangkut dengan hadis Nabi SAW yg menceritakan tentang negeri syam...

Allahuakhbar..!

Libya serahkan kuasa pada majlis baru
Khamis, 9 Ogos 2012 TRIPOLI - Dewan Transisi Nasional Libya pada hari Rabu (8/8/2012) mengalihkan kuasa pada majlis yang baru saja terpilih sebagai salah satu simbol dari peralihan damai pasca runtuhnya kediktatoran Muammar Gaddafi.

"Saya menyerahkan hak prerogatif berperlembagaan untuk Perhimpunan Agung Nasional, yang mulai sekarang adalah wakil sah rakyat Libya," kata Mustafa Abdel Jalil, kepala NTC.

Beberapa minit sebelumnya, 200 ahli majlis dilantik oleh presiden Mahkamah Agung Libya.

"NTC tidak ada lagi. Telah dibubarkan," kata anggota dewan, Othman Ben Sassi, pada AFP.

Abdel Jalil menyambut apa yang dia sebut sebagai "penyerahan kuasa pertama dalam sejarah Libya". Ia pun menyebut momen tersebut sebagai "moment bersejarah" bagi semua rakyat Libya.

Namun ia mengakui bahawa "kesalahan" telah dibuat dalam suatu tempoh peralihan "luar biasa" dan bahawa keamanan dan pelucutan senjata merupakan masalah yang belum diselesaikan pada waktunya.

Dia mengatakan NTC juga telah gagal mencari penyelesaian untuk krisis pelarian, yang katanya merupakan "tragedi sejati".

"Kami tidak dapat menjamin keselamatan seperti yang kami harapkan," katanya.

Abdel Jalil mengumumkan bahawa ia akan bersara dan berhenti sebagai ketua NTC dan jabatan hakim yang sudah ia dapatkan sejak zaman Gaddafi yang tewas pada Oktober tahun lalu.

Israel sambut baik operasi tentera Mesir di Sinai
Khamis, 9 Ogos 2012 TEL AVIV - Israel menyambut baik operasi tentera Mesir di Sinai utara pada hari Rabu (8/8/2012) bertujuan untuk mengesan militan di balik serangan mematikan hujung minggu yang menewaskan 16 tentera Mesir.

"Satu-satunya yang bertanggung jawab atas Sinai adalah Mesir, dan Mesir akan melakukan segala daya untuk menghadapi keganasan. Keberhasilannya akan mencegah serangan yang lebih besar," kata Amos Gilad, seorang pegawai tinggi di Kementerian Pertahanan Israel.

Berbicara beberapa jam selepas tentera Mesir mengatakan telah melakukan serangan udara di Sinai utara yang menewaskan 20 orang yang didakwa militan, Gilad mengatakan Kaherah telah memahami duduk permasalahan dan mula mengambil tindakan.

"Organisasi-organisasi ekstrimis boleh membahayakan seluruh Timur Tengah, tidak hanya terhadap Mesir," katanya. "Bantuan telah turun di Mesir, peringkat kesedaran telah meningkat. Mereka bergerak untuk bertindak," katanya.

"Kami tetap perlu mengawasi masa depan dan melihat apakah ada operasi nyata terhadap keganasan."

Operasi hari Rabu (8/8) dilancarkan oleh tentera Mesir di desa dekat Gaza ini datang tiga hari selepas serangan mematikan di sebuah pos sempadan yang diduga dilakukan ekstrimis Islam.

Serban-serban Rasulullah SAW~

Bashar Assad angkat perdana menteri baru
Khamis, 9 Ogos 2012 Damaskus- Setelah mundurnya Riyad Farid Hijab dari jabatan sebagai perdana menteri Syria, Bashar Assad telah mengangkat bekas Menteri Kesihatan Wael al-Haqi untuk menjadi perdana menteri baru.

"Presiden telah menandatangani dekri 298, menetapkan Wael al-Haqi sebagai perdana menteri baru," kata TV nasional rejim Syria, Khamis (9/8/2012).

Halqi yang lahir 1964, berasal dari selatan wilayah Daraa di mana protes anti keluarga Assad sering terjadi. Halqi dilaporkan menggantikan perdana menteri sementara Omar Ibrahim Ghalawanji yang diangkat beberapa jam selepas pembelotan Hijab.

Sama seperti Hijab, Halqi termasuk dari kalangan majoriti Sunni di Syria, di negara yang dikuasai oleh pihak berkuasa minoriti sekte Alawiyah itu.

Hijab dilaporkan telah membelot dan pergi ke Jordan di tengah-tengah pertempuran sengit berlangsung di bandar Aleppo.

"Hijab dan ahli keluarganya masuk ke Jordan pada saat pagi hari di hari Rabu," kata Menteri Maklumat Jordan Samih Maayatah, dilansir PressTV, namun Samih tidak menyebutkan butiran lebih jauh.

Kuasa Bangladesh memantau khutbah di masjid-masjid untuk mencegah 'militan'
Jumaat, 10 Ogos 2012 DHAKA - Bangladesh telah memulakan langkah memantau atau memata-matai khutbah setiap hari Jumaat di masjid-masijd untuk memastikan para ulama mengikuti 'pedoman rasmi' dalam menyoroti 'bahayanya militan', kata seorang pegawai tempatan, Rabu (8 / 8/2012).

Kuasa Bangladesh telah menyebarkan 'pedoman rasmi' ke lebih dari 200.000 Masjid beberapa bulan lalu, kata Shamim Muhammed Afzal, kepala Yayasan Islam kerajaan, kepada AFP.

"Kami telah membentuk unit anti-militansi di Yayasan Islam. Setiap pekan, para petugas kami memantau sekurang-kurangnya 10 Masjid di Dhaka untuk melihat apakah para ulama berbicara tentang 'militan' dalam khutbah Jumaat mereka," katanya.

"Badan-badan kerajaan lain memantau khutbah di masjid-masjid di seluruh negara ini," tambahnya.

Afzal mendakwa bahawa 'pedoman rasmi' itu telah menghasilkan kesan, iaitu nampak terlihat sekurang-kurangnya aksi atau pertemuan para Islamis dalam masa beberapa bulan.

"Kami telah berjaya meyakinkan para ulama dan guru-guru Islam tentang bahayanya 'militan'. Sekarang mereka bercakap menentang 'falsafah Maududi', yang telah merugikan Islam di anak benua ini," katanya.

Abu A'la al-Maududi, yang wafat pada 1979, adalah seorang pengasas Jamaat-e-Islami (Jamaah Islamiyah yang pertama berdiri di India) untuk memperjuangkan Syariah Islam, kumpulan ini mempunyai cawangan di Bangladesh dan dianggap sebagai salah satu kumpulan Islam 'berbahaya' .

Tahun lalu, kerajaan Bangladesh merancang untuk 'mengintegrasikan' beratus-ratus sekolah Islam untuk dijadikan sekolah dengan sistem pendidikan sekular dengan anggaran kos sekitar 70 juta USD.

Topi besi Rasulullah SAW, yg digunakan semasa perang

Islam "radikal" telah mengakar di Tatarstan?
Terdapat tanda-tanda bahawa Islam "radikal" telah mengakar di Republik Tatarstan, yang diduduki Rusia yang terletak di timur Moscow, selepas serangan yang mengorbankan seorang "ulama" dan melukai seorang lain pada bulan lalu.

Polisi kafir Rusia menahan tujuh suspek, ujar para pegawai. Namun sumber keselamatan tempatan mengatakan kepada BBC bahwa lebih dari 100 orang telah disoal siasat juga beberapa kumpulan Muslim Tatar, jumlah tahanan hampir mencapai 500.

Seorang "ulama" pro-Kremlin, Valiulla Yakupov, ditembak mati di ibu negara Tatarstan, Kazan, pada 19 Julai. Sehari selepas itu, Mufti Tatarstan, Ildus Fayzov mengalami luka serius setelah keretanya menjadi sasaran pengeboman di kota yang sama.

Salah satu yang ditangkap adalah pemilik Idel-Khadzh, organisasi yang menghantar orang-orang menuju Mekah. Dia diduga tengah terlibat pertikaian dengan sang mufti. Hingga kini belum ada kelompok yang mengeluarkan kenyataan bertanggung jawab atas serangan-serangan tersebut.

"Ledakan-ledakan dan tembakan hanyalah awal," ujar teologi Mufti Farid Salman seperti yang dilansir BBC.

Menurut klaimnya, lebih daripada 3,000 Muslim "radikal" berada di Tatarstan.

Forum internet Muslim Tatarstan didakwa telah menyeru pembunuhan beberapa orang yang secara terbuka mengkritik penyebaran Islam "radikal" dan nama Valiulla Yakupov telah muncul di salah satu senarai mereka.

Radikal adalah sebutan untuk mereka yang menuntut ditegakkannya syariat Islam secara sempurna.

"Kerajaan lebih suka mempertahankan kepura-puraan bahawa kedamaian dan ketenangan terjadi di kawasan itu," ujar Rais Suleimanov, kepala cabang daerah Volga Institut Rusia Penyelidikan Bollywood.

"Mereka tidak mendengar kami dan mereka tidak membiarkan kami berbicara. Akibatnya situasi menjadi tidak terkawal," klaimnya.

Setelah menerbitkan kajian di tahun 2010 terhadap perkembangan fundamentalisme Islam di Tatarstan, ia dipecat dari jawatannya di Pusat Penyelidikan Eurasia di Universiti Kazan dan segera setelah itu pusat tersebut ditutup.

Setelah percubaan pembunuhan terhadap mufti Tatarstan, kepala kementerian dalam negeri, Arytom Khokhorin mengakui bahawa terdapat perang rahsia yang telah berlangsung selama 13 tahun. Dia menambah bahawa ratusan gerila telah dikenalpasti dan dipantau oleh polis.

Kini keselamatan rusia menggunakan situasi tersebut untuk menahan kaum Muslimin.

Kepala organisasi nasional tempatan, Kesatuan Pemuda Azatlik Tatar, Nail Nabiullin menuduh bahawa ini adalah "provokasi yang dipimpin oleh Moscow".

Nabiullin pernah mengatur beberapa demonstrasi terhadap penindasan umat Islam.

Pada tahun 2011, Amir Imarah Kaukasus, Doka Umarov mengisytiharkan bahawa Mujahidin Kaukasus harus berpindah ke wilayah Volga untuk mempersiapkan Muslim tempatan untuk berjihad. Menurutnya, perjuangan akan menghasilkan sebuah negara baru, Imarah Kaukasus yang lebih besar.

Deklarasi ini seperti mendapat tanggapan, kerana pada akhir bulan lalu, media Rusia menyebarkan sebuah video pendek yang memperlihatkan Mujahidin Tatarstan menyatakan bai'at kepada amir Imarah Kaukasus.

"Assalamu'alaikum ikhwan dan akhwat. Saya Muhammad, amir ketenteraan dari Tatarstan. Saya ingin membuat satu kenyataan. Kami, adalah Mujahidin Tatarstan, telah mengikrarkan baiat kepada Dokka Abu Usman (Amir Imarah Kaukasus) pada tahun 2007. Saat ini tahun 2012, dan kami ingin mengulangi baiat kami. Kami, Mujahidin Tatarstan, mengikrarkan baiat kami, janji setia kepada Dokka Abu Usman. Kami berjanji untuk mentaati semua perintahnya, yang sesuai dengan Al-Quran dan Sunnah. "

Wallahu'alam

Siri letupan menghentam pasukan militia boneka di Mogadishu, lebih dari 20 tewas
Jumaat, 10 Ogos 2012 MOGADISHU - Allahu Akbar! dua kenderaan tentera hancur dan lebih dari 20 militia boneka tewas dalam masa 24 jam dalam siri letupan, berdasarkan laporan Mujahidin Al-Shabaab via HSMPress, semalam (9/8/2012).

Letupan itu berlaku di daerah Kaaran dan Huriwaa di ibu negara Mogadishu seiringan dengan serangan lain yang menyasarkan militan boneka TFG.

Sementara di Badhaadhe Lembah Jubba, Mujahidin Al-Shabaab menangkap seorang tentera kafir Kenya ketika dia sedang melawak untuk menghibur rakan-rakan tenteranya. Tidak jelas apakah dia langsung dieksekusi oleh Mujahidin atau ditahan. Tetapi Mujahidin mengatakan, "mungkin dia mempunyai rasa humor, kerana mereka yang berkhemah di sekitarnya semuanya tertawa, (sekarang) tidak lagi. Seorang tentera yang mati sungguh tidak lucu."

Pada hari Ahad (5/8) sebelumnya, lebih dari 60 tentera penjajah Ethiopia juga tewas dalam pertempuran dengan Mujahidin di bandar Hudur, daerah Bakool, sedang 7 Mujahidin syahid (insyaAllah).

Ya Allah.. hancurkan puak-puak kafir yang menzalimi kaum muslim.. ya Allah ya Allah ya Allah.. bantulah bantulah.. Amin Amin Amin ya robbal'alamin..

Laporan-laporan menyatakan bahawa tentera bahawa Myanmar telah terlibat dalam aktiviti anti Islam bersama-sama dengan sami-sami Buddha...

wahai jiwa-jiwa yang beriman.. tak tersentuhkah hati kalian melihat gambar ini..? tak bergegarkah jiwa kalian melihat gambar ini..? tak hibakah perasaan kalian melihat gambar ini....? MasyaAllah..!! 

merayu sangat kalian membantu saudara-saudara kita yang di zalimi walaupun bantuan kalian dengan doa... 

Ya Allah.. hancurkan puak-puak kafir yang menzalimi kaum muslim.. ya Allah ya Allah ya Allah.. bantulah bantulah.. Amin Amin Amin ya robbal'alamin... T_T

Satu soalan yang hebat telah ditanya kepada mujahid ChechenPenemuramah: Kenapa anda menyertai perjuangan Chechen, dan bagaimana anda boleh keputusan seperti ini?

Mujahid: Saya mendengar dan memerhatikan bahawa orang-orang Chechen Islam ingin membebaskan tanah mereka daripada Rusia dan ingin hidup selaras dengan undang-undang Islam. Rusia menduduki wilayah ini; mereka membunuh umat Islam tua dan muda serta wanita dan mereka merampas semua hak awam orang Islam. Melihat semua ini, saya bertanya kepada diri sendiri satu soalan "Bagaimanakah Islam yang benar tidak membantu saudara sesama Muslim? Hasilnya, saya membuat keputusan untuk pergi berJihad di Chechnya.

ALLAHUAKHBAR!!!

Terjadi pertempuran sengit di Mindanao, sejumlah tentara musuh tewas dan Mujahidin Moro berhasil kuasai beberapa wilayah

MINDANAO - Terjadi pertempuran sengit di pulau Mindanao, Filipina, setelah Mujahidin Bangsa Moro Islamic Freedom Movement (BIFM) melakukan operasi penyerangan terhadap pasukan musuh.

Seperti dilaporkan oleh forum Al-busyro, penyerangan dimulai sejak hari Senin (6/8/2012) dini hari di provinsi Maguindanao dan hingga saat ini masih berlangsung.

Al-Busyro mengatakan, bahwa penyerangan ini dipimpin oleh Amiril Umbra Kato telah melakukan serangan-serangan kepada detasemen-detasemen tentara di 11 kecamatan dan berhasil mengontrol beberapa kilometer highway Cotabato-Gensan, merebut dan membakar pos-pos tentara.

Dalam serangan balasan, pesawat-pesawat jenis 0V-10 dan helikopter-helikopter tempur tentara pun ikut menghujani Mujahidin dengan roket-roket mereka untuk membantu pasukan darat mereka. Mujahidin membalas serangan udara mereka dengan menembak jatuh helikopter mereka, namun belum ada rincian terkait jumlah helikopter yang jatuh.

Sementara di darat, sedikitnya 1 tank tentara dan 2 truk tentara terbakar hangus dan menewaskan pasukan yang ada di dalamnya.

Kemudian mayat-mayat tentara diangkut beberapa kali lewat helikopter militer. Sebagian mayat masih tercecer di tempat kejadian dan tidak bisa dievakuasi karena tim penyelamat militer takut terhadap tembakan-tembakan Mujahidin.

Bertempur dengan menggunakan senjata-senjata sniper ala Barrett 50 caliber (yang telah dikembangkan), Mujahidin BIFM telah mampu mengontrol beberapa wilayah. BIFM telah memproduksi senjata jenis ini sendiri dan menjadi momok yang menakutkan bagi musuh.

Pertempuran telah meluas dan memicu serangan-serangan di daerah Pikit, Midsayaf, Aliosan, Marawi bahkan di pulau Basilan. Di Marawi, dilaporkan setidaknya 3 tentara tewas dan 13 lainnya terluka dalam penyergapan yang dilakukan Mujahidin.

Sumber berita BIFM, yang dikutip Al-Busyro, menyatakan mereka telah mempersiapkan perang dalam waktu sekurang-kurangnya 4 bulan berturut-turut.

Perang ini, kata juru bicara BIFM, sebagai pembalasan atas terbunuhnya seorang anggota BIMF di Maguindanao dan sebagai serangan simpati terhadap perang di Basilan awal Ramadhan lalu. Dimana tentara yang masuk ke daerah Muslim telah disergap hingga menewaskan 20 tentara dan Mujahidin mendapatkan banyak harta rampasan perang (ghanimah). Allahu Akbar.

Peristiwa Sufyani Serang Makkah

Dalam satu lapuran yang bersumber dari Timur Tengah dan Eropah melapurkan bahawa Ketua Perisikan Saudi Putera Bandar bin Sultan di lapurkan telah dibunuh.
http://www.ibtimes.com/articles/368685/20120731/prince-bandar-bin-sultan-saudi-spy-chief.htm

Lapuran oleh Voltaire Network di Paris melapurkan bahawa Bandar telah terbunuh dalam serangan bomb pada 26 Julai baru-baru ini. Dia dikatakan dibunuh oleh pasukan rahsia Syiria bagi membalas peranannya dalam pengeboman 18 Julai lalu yang membunuh empat pembantu kanan President Bashar al-Assad termasuk Menteri Pertahanan Dawoud Rajiha dan penolongnya Asser Shawkat.

Walau bagaimanapun, samada pihak Saudi atau Syiria tidak mengesahkan pembunuhan tersebut. Putera Bandar merupakan seorang yang rapat dengan Pentadbiran US dan menjadi duta Saudi ke US dari tahun 1983 hingga 2005. Dia dilantik sebagai ketua perisikan Saudi awal bulan ini dan dilapurkan memainkan peranan penting dalam pengeboman di Damsyik. 

Didalam hadis tentang peristiwa akhir zaman ketika hampir munculnya Imam Mahdi di beritakan tentera Sufyani akan melancarkan serangan untuk menakluk Mekkah. Dalam konflik Syria (Syam) hari ini kita nampak Al-Assad memenuhi ciri-ciri Sufyani yang amat kejam itu.

Riwayat dari sahabat mengatakan,

“Penguasa Madinah (Hijaz) mengirimkan tentera kepada al-Hasyimi (untuk melawannya) di Makkah. Tentera ini kemudian mengusir penduduk Makkah. Peristiwa ini didengar oleh khalifah di Syam iaitu as-Sufyani daripada keturunan Abu Sufyan bin Harb. Seterusnya as-Sufyani mengirimkan pasukan (tentera) ke Makkah. Dalam perjalanan, mereka singgah di al-Baidak yang pada ketika itu kebetulan bulan purnama sedang mengambang. Kemudian ada seorang penyeru yang memerhatikan keadaan pasukan tersebut, lalu berkata, “Aduh! Celakalah kamu semua wahai penduduk Makkah kerana telah didatangi oleh pasukan (tentera) ini.” Dia terus pergi dan datang lagi ke tempat itu. Namun, setelah datang, dia tidak melihat lagi pasukan tadi. Dia lantas bertasbih, “Subhanallah! Mereka telah berangkat sebentar tadi” Lantas dia meneruskan perjalanannya. (Dalam perjalanannya) di sana dia menemui pasukan tentera tadi dalam keadaan terbenam separuh badan (ke dalam tanah). Dia berhasrat untuk menolong, tetapi tidak mampu berbuat apa-apa. Akhirnya dia mengetahui bahawa pasukan itu (sebenarnya) telah ditelan oleh bumi. Dia pun bergegas pulang ke Makkah untuk menyampaikan khabar tersebut. Mendengarkan berita ini, penduduk Makkah mengucapkan Alhamdulillah, kemudian mereka berkata, “Inilah dia tanda-tanda yang sangat-sangat kami tunggu (selama ini).” Lantas mereka segera pergi ke Syam.”

Abdullah bin Amru RA berkata,

“Apabila sepasukan tentera ditelan bumi di kawasan gurun, itulah tandanya akan muncul Al-Mahdi.”

Bacaan lanjut;
http://en.wikipedia.org/wiki/Sufyani
http://en.wikipedia.org/wiki/Assad_family
http://petunjukzaman.blogspot.com/2012/01/apakah-al-assad-syiria-sufyani.html

A watchman Leading The Managers In Prayers..

Zina Berleluasa Tanda Kiamat

Sudah menjadi lumrah dan kebiasaan di Malaysia apabila zina hanya menjadi satu ungkapan dalam ceramah-ceramah dan khutbah-khutbah masjid tetapi tidak diendahkan ummat Islam Malaysia. Sekiranya direnungkan apalah sangat nikmat yang sekejap berbanding dengan azab Allah yang amat pedih lagi dahsyat. Lebih teruk lagi, kini zina lebih mudah dari berkahwin bahkan menjadi kebanggaan gadis tanpa dara. Inilah salah satu tanda-tanda kiamat dan amat benarlah apa disebutkan oleh Nabi s.a.w.

عَنْ أَنَس بْن مَالِكٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مِنْ أَشْرَاطِ السَّاعَةِ أَنْ يُرْفَعَ الْعِلْمُ وَيَثْبُتَ الْجَهْلُ وَيُشْرَبَ الْخَمْرُ وَيَظْهَرَ الزِّنَا

Daripada Anas bin Malik, katanya: Rasulullah s.a.w. bersabda: Di antara tanda-tanda kiamat adalah; diangkat ilmu dan nyata kejahilan, orang ramai meminum arak (secara berleluasa) dan zina yang nyata (berlaku secara terang-terangan). [Riwayat Bukhari & Muslim]
 

Masha Allah!!! Semangat muslim yg sebenar.....! Janganlah kita takut melainkan Allah S.W.T...

Kedasyatan Dajal ~ Bidang Ekonomi


Kalau saja saat ini, umat Islam mempunyai pemimpin sebenar-benarnya pemimpin, seperti Rasulullah saw, nescaya ekonomi menurut syariat Islam boleh di ketuai agar seluruh umat Islam melaksanakannya. Dan nescaya umat Islam akan mempunyai kekuatan yang sangat dahsyat dan sukar utuk ditembus oleh infiltrasi paham zionis, walau mereka bersekutu dengan kaum Dajal lain di muka bumi ini. Setiap pengusaha atau masyarakat mempunyai keterpanggilan untuk hanya menyimpan wang mereka di bank Islam. Melakukan sistern ekonomi dan perbankan dengan sistem yang ditetapkan secara halal menurut konvensyen syariat. Tentunya, bank Islam tersebut akan mengalami kecairan yang tinggi, dana tunai yang sihat, dan pada saatnya mampu mengalirkan kembali dana tabungan tersebut untuk membantu kaum muslimin. Rangkaian dunia perbankan Islam akan tersebar ke semua pelosok dan mengukuhkan asas ekonomi umat.Akan tetapi, jauh dari lubuk hati kita masing-masing, tentunya ada semacam pesimisme, selama umat Islam tidak berada dalam satu komando kepemimpnan umat yang berwibawa. Selama kepemimpinan dan jamaah belum dianggap sebagai keperluan kehidupan umat Islam, maka imbauan apa pun akan tetap kalah bersaing dengan hingar bingarnya sistem zionis yang secara duniawi sangat memikat manusia. Maka, Rasulullah saw menjawab bahawa umat yang banyak, tetapi berkualiti buih. Kita telah kehilangan daya inovasi dan lebih senang menari dengan iringan muzik kaum kafir yang tidak pernah mengenal lelah ingin mengadu domba sesama umat Islam.


Zakat, Infaq, dan Sedekah

Kalau saja umat Islam mempunyai "imam" yang mampu mengomandokan agar beberapa bahagian dari pendapatan umat Islam dikeluarkan untuk dizakatkan, diinfakkan, dan disedekahkan kepada mereka yang memerlukannya (kaum dhuafa) nescaya tidak akan ada lagi cadangan yang beredar atau surat-surat edaran yang meminta sumbangan , tidak akan ada lagi para saudara kita yang mengulur-ulurkan tangan diiringi pembesar suara di pinggir jalan untuk bayaran pembinaan masjid baru. Kerana pengurusan dana dizakatkan, diinfakkan, dan disedekahkan umat dilakukan dengan profesional dengan satu imamah, tentunya.Pembangunan masjid dinilai oleh satu pasukan. Apakah diperlukan membina masjid baru sedangkan di sebelahnya ada masjid yang sepi dari jamaah. Bagaimana nisbah populasi, dari manakah dana, dan lain-lain. Kerana kita tidak mempunyai imamah maka umat Islam mencicit seperti anak ayam kehilangan induknya yang bergerak di lapangan terbuka tanpa perlindungan dari mata tajam helang rajawali yang siap menerkamnya. Bagaimana membuat satu fatwa atau gerakan dakwah agar dapat meramaikan masjid. Memakmurkannya dengan solat berjemaah adalah sama besar pahalanya dengan membina masjid. Apalah artinya masjid dibina di setiap RT atau RW, tetapi sepi dari orang-orang yang meramaikannya dengan solat fardu berjamaah.


Membelanjakan wang

Kita tidak ingin berdebat soal perbezaan bahawa ibadah seseorang tidak akan diterima selama empat puluh hari apabila di dala perutnya ada makanan haram, tetapi kiranya harus direnungkan bagaimana dan kepada siapa kita harus membelanjakan wang ini.Dengan ekonomi global yang kita hadapi saat ini, berapa banyak syarikat asing menanamkan modalnya di negara yang majoriti penduduknya umat Islam. Mereka melakukan kerja sama (joint venture) dengan pembahagian keuntungan yang lebih besar profitnya kepada para pelabur dan pemilik royalti. Misalnya, sistem komposisi sahamnya adalah 80:20, di mana 80 peratus untuk pemilik modal majoriti dan pemilik royalti, dan 20 peratus untuk pemodal dalam negeri. Maka sudah dapat kita ketahui berapa bilion ringgit mengalir ke para pemodal asing tersebut, lalu dibawanya keuntungan tersebut ke negeri asalnya. Wang yang kita belanjakan ternyata membantu pembangunan usaha mereka, kerana majoriti keuntungannya dinikmati di negara asalnya yang notabene merupakan sebahagian dari rangkaian zionis. Dan mereka tidak mendapatkan kewajipan berzakat, sehingga mustahil mereka menyisihkan keuntungan syarikat dalam bentuk zakat.


Keberpihakan Kepada Islam

Bagaimana mungkin ajaran dan syiar Islam akan merebak dan menjadi kuat, sedangkan umat Islam sendiri tidak mempunyai keberpihakan terhadap ajaran Islam secara kaffah (keseluruhan). Untuk itu, harus ada semacam reformasi besar di kalangan para pemimpin Isram untuk melepaskan segala egonya dan membiarkan dirinya hanya dipandu oleh semangat Islam dalam sebuah gerak langkah yang indah, iaitu persatuan umat (Ittihadul ummah).

Semua persoalan dan kehidupan umat dapat kita kembalikan kepada program (manhaj) yang sesuai dengan syariat-Nya, kerana umat dapat dengan jelas dan mudah pula ke mana mereka harus "mengadukan" nasib dirinya. Hebat lembaga-lembaga Islam yang ada saat ini seharusnya berada dalam satu payung para pemimpin ahli (ahlul hal walaqdi) yang berhimpun penuh integriti dan kredibiliti untuk menjadi pengawal umat.

Akan tetapi, rasa skeptis seakan menerpa diri kita. Mungkinkah kita mempunyai cukup keberanian untuk menyatakan diri berhimpun dalam satu "dewan imamah"? Duduk di dalam dewan tersebut para ulama, tokoh, dan cendekiawan yang 24 jam memikirkan nasib umat Islam?

Nurani berbisik dari lubuk hati, benarlah apa yang disabdakan Rasulullah saw. bahawa umat Islam yang banyak ini bagaikan semangkok makanan yang diperebutkan kaum Dajal yang kelaparan, kerana umat dilanda penyakit wahan (terlalu cinta dengan dunia)

Kedasyatan Dajal ~ Cabaran golongan DajalAllah SWT telah memperingatkan kita di dalam Al-Qur'an bahawa seluruh umat Islam, bangsa Indonesia, bahkan seluruh umat beragama lain, harus mewaspadai pengaruh kaum Dajal yang akan menjadikan masyarakat dan bangsa Indonesia tercerai-berai agar memudahkan mereka menyebarkan "racun-racun" ideologinya.Dalam suasana kita sedang mengusahakan pelaksaan program reformasi (islah), serta usaha untuk membuat berbagai pembaikan dan menghancurkan segala yang rosak (f'asad) dan yang merosakkan (Ifsad), jangan sampai ada pihak-pihak yang mengatas-namakan reformasi, padahal di lubuk hati mereka sedang mempersiapkan sebuah rencana besar untuk mempersiapkan kehancuran kaum beragama, sebagaimana disinyalir Al-Qur'an: "Dan apabila dikatakan kepada mereka, 'janganlah membuat kerosakan di muka bumi.' Mereka berkata, 'Sesungguhnya kami orang-orang yang mengadakan pembaikan.' Ingatlah sesungguhnya mereka itulah orang-orang yang membuat kerosakan, tetapi mereka tidak sedar. " (Al-Baqarah :11-12).
Reformasi bukanlah usaha bermusim, bukan pula sekadar "mode busana", tetapi merupakan sebahagian daripada misi dan visi setiap peribadi muslim dan bangsa Indonesia. Sebagaimana kita memahami makna upaya jihad untuk mengubah diri dari kegelapan menuju cahaya (minadz dzulumaati ilan-nuur). Sebab itu, reformasi merupakan sebuah usaha yang berterusan, sebuah kesinambungan, dan dia tidak pernah akan berhenti, walaupun para pejuangnya telah mati. Manusia boleh mati, lembaga dan parti-parti boleh bubar, tetapi cita-cita dan usaha islah atau reformasi tidak pernah mengenal erti berhenti apalagi mati.Dalam kaitan itu, janganlah terlalu terpaku, seakan-akan bahawa Dajal itu hanya melulu dibuat oleh tangan kaum zionis. Ketahuilah bahawa siapa pun boleh menjadi pengikut dan menjadi anggota masyarakat Dajal, selama dia tidak lagi berpihak kepada kebenaran Al-Qur'an dan Sunnah. Masyarakat Dajal adalah masyarakat yang telah kufur dan selalu berusaha melaksanakan program kafirisasi dalam segala bidang. Pokoknya, siapa pun boleh menjadi masyarakat Dajal, selama mereka melepaskan tali persaudaraan dalam kehidupan bernegara dan berbangsa. Selama mereka melepaskan segala ikatan moral dan etika yang telah lahir dari perjalanan sejarah bangsa Indonesia yang panjang, sejak benih-benih negara moden ditanamkan oleh gerakan kebangkitan nasional yang pertama yang dipelopori oleh kaum Syarikat Dagang Indonesia, HOS Tjokroaminoto pada tahun 1911, lalu dilanjutkan oleh Budi Oetomo pada tahun 1920.


Sebab itu, generasi demi generasi harus selalu menunjukkan sikap keberpihakannya kepada persatuan, persaudaraan di atas landasan cinta. Ke mana-mana kita pergi, cinta adalah bahasa yang universal. Dia adalah bahasanya umat beragama, bahasanya suku, dan bangsa-bangsa di muka bumi. Cinta bermaksud semangat jiwa untuk saling menghargai, saling menolong, dan saling memberikan cahaya. Semangat ini harus menjadi asas utama bangsa Indonesia. Terlebih dalam menghadapi abad baru yang penuh dengan keterbukaan, benturan budaya dan ideologi, serta cara berfikir yang semakin global. Dalam cinta itulah, kita semua bergantung, tanpa cinta bangsa Indonesia akan terpuruk dalam kepingan-kepingan derita yang teramat panjang dan menjadi "budak" dari Amerika Syarikat sebagai sentralnya gerakan zionis yang memang selalu ingin menunjukkan kedigdayaannya di muka bumi ini.Dalam masa yang dekat, ideologi Dajal akan akan merasuki seluruh denyut kehidupan. Dia akan bermula dengan cara berfikir, yang disebut dengan istilah berfikir bebas (free-thinking), melepaskan segala rujukan dan dasar pijakan dari agama. Menurut orang-orang yang berfikir bebas ini, selama masih merujuk kepada agama sebagai dasar hujahnya, maka belumlah tidak. Merujuk kepada agama bererti masih diperbudak dan masih dalam perangkap kezaliman pemikiran. "Bebaskan pikiranmu dari segala ikatan, barulah engkau dapat merasakan kebebasan itu sendiri," demikianlah, seakan-akan moto berfikir mereka, yang sekaligus akan menjadi cabaran baru bagi kaum agamawan. Berfikir tidak bererti benar-benar bebas dari segala spekulasi, segala-galanya harus bersifat empiris. Bagaimana mungkin kita percaya dengan syurga dan neraka, sedangkan tidak ada satu pun peristiwa empiris yang memberitakan kebenarannya.


Lepaskan dirimu dari segala ikatan dogma. Lihatlah kenyataan, berpadulah dalam realiti, bukan dalam khayal dan impian. Kami ingin memberikan satu contoh untuk kalian wahai kaum agamawan. Tanpa merujuk pada satu ayat pun; kita akan merasakan bahawa "kemanusiaan" adalah bahasa yang universal. Ini lebih logik, lebih membumi, dan menyentuh realiti yang sebenarnya. Selama manusia masih merujuk pada agama, maka konflik tidak pernah akan lindap di muka bumi ini. Lihatlah sejarah, berapa banyak sumber konflik, bermula dari keyakinan dogma-dogma agama yang memenjarakan kebebasan berfikir dan tidak berperikemanusiaan.


Dunia telah menjadi satu laman global, tidak mungkin lagi ada isolasi atau sekat-sekat kehidupan manusia atas dasar agama, bangsa, atau budaya. Di muka bumi ini sudah menjadi hukum alam (sunnatullah) bahawa yang kuat itulah yang akan menang. Aksioma survival for the fittest (siapa yang kuat, dia yang akan berlangsung, ed.) Akan berlaku sepanjang zaman. Maka lepaskan segala fanatisme, nasionalisme, agama, dan kesukuan. Meleburlah menjadi satu "warga dunia" (planetary citizens), sertai satu pemerintahan global yang perkasa, ikatkan dirimu dalam satu budaya, satu agama, satu cita-cita, dan satu warna peradaban dunia yang baru novus ordo seclorum.


Lihatlah realiti. Berapa banyak manusia kelaparan di belahan bumi selatan Afrika, Asia, India, Bangladesh, dan negara-negara lain di luar Barat. Mereka tidak berdaya tanpa pertolongan kemanusiaan dari dunia Barat yang sekular, tanpa embel-embel agama. Mana-mana negara yang dengan fanatisme agamanya, ia mampu menghulurkan tangannya untuk membantu orang ramai, sebagaimana yang diajarkan oleh agama?


Janganlah melarikan diri dari kenyataan. Hukum alam telah membuktikan bahawa budaya yang kuat akan mengatasi budaya yang lemah. Tidak lama lagi, seluruh dunia akan mengikuti budaya kami, budaya zionis. Budaya yang paling unggul dan yang akan meninggikan darjat manusia di muka bumi ini. Inilah realiti yang tidak dapat dinafikan. Kami mempunyai teknologi, juga pengalaman dari sebuah peradaban yang telah lama berkembang, dan kini sedang berproses mencapai titik yang tidak pernah akan terbayangkan oleh peradaban manusia sebelumnya. Berhentilah bermimpi dengan segala omong kosong. Reguk dan nikmatilah dunia nyata. Negeri kami boleh tegak, sejahtera, dan berkembang bukan kerana dogma agama, tetapi kerana intelektual, undang-undang yang menjadi primadona kehidupan dan hak-hak asasi, di mana setiap orang dihargai sebagai manusia yang merdeka - inilah cita-cita Dajal beserta zionisnya


Inilah pula cita-cita para zionis dengan perkataannya, "Kami datang untuk melebarkan sayap budaya unggul kami, dan janganlah disyaki. Kami ingin mengangkat martabat manusia untuk menjadi manusia yang sebenarnya. Manusia yang bebas dan mengetahui hak asasinya sebagai manusia. Kami ingin melepaskan anda dari segala kezaliman gereja dan institusi agama apa pun yang tidak memberikan hak demokrasi dan kebebasan bagi manusia. Itulah sebabnya, demi hak dan martabat manusia, kami membuka pintu bagi kaum lesbian, homo seksual, dan intergender dan lain-lain. Mereka semua adalah manusia, dan kita harus memperlakukannya sebagaimana seharusnya manusia merdeka dan bebas. "