Monday, November 26, 2012

Akhirnya kedua-dua ekor lembu itu masuk UMNO


Panas ! Kejutan Dalam PAU..Hasan ali dan Nasharudin umum masuk UMNO..???


Kejutan Dalam Perhimpunan Agung Umno, Bekas Pemimpin Pas Umum Keluar Parti?
Khabar Angin - iya atau tidak bergantung kepada keadaan. Satu maklumat yang baru saya terima perhimpunan agung Umno yang akan bermula esok bakal mencatat sejarah dan berlaku sedikit kejutan. Kejutan bakal berlaku ini disambut dengan penuh kegembiraan oleh Umno. Umno tentu akan gembira dengan perkembangan ini.

Diberitakan beberapa orang politik yang sebelum ini bersama Pas akan mengumumkan penyertaan mereka ke dalam Umno pada perhimpunan tersebut. Antara orang yang bakal menyertai Umno ialah bekas dua pemimpin tertinggi Pas. Sebelum ini mereka berdua menafikan bahawa tidak sesekali akan menyertai Umno tetapi akan kekal berjuang atas Ngo kononnya untuk membela Islam, Melayu dan Raja-raja Melayu.

Mereka yang sebelum ini cuba mempengaruhi para perwakilan muktamar Pas supaya mengkritik kepimpinan Pas kerana kononya Pas sudah menyeleweng kecewa bila mana tidak ada perwakilan sedia mengikut telunjuk mereka.

Akibat itu mereka dikatakan mengambil keputusan nekad bukan menyokong Umno dari jauh lagi tetapi akan berkhidmat kepada Umno dengan menjadi ahlinya.

Dipercayai kalau berita ini benar tindakan itu untuk memberi pukulan kepada Pas. Kononnya mereka mahu mengajar Pas. Kemasukan bekas pimpinan Pas itu diharap memberi suntikan kepada parti Melayu yang kini nyawanya sudah berada di hujung pedang. Antara yang diberita akan ikut serta pemimpin peringkata pemuda kawasan. Kebanyakan mereka sudah serong dengan Pas dan sering mengkritik Pas atas alasan Pas sudah lari dari perjuangan asal.

Menurut maklumat bekas ahli dan pemimpin itu juga akan akan memberi taklimat khas ala-ala ceramah kepada para perwakilan Umno.

Sam-sama kita tunggu sejauh mana kebenaran maklumat ini ataupun Umno akan membatalkan upcara penyerahan orang oleh ahli atau bekas pemimpin Pas selepas maklumat ini terdedah? Dalam pada itu sekurang-kurangnya lima orang dari kalangan mereka akan dipilih untuk menjadi calon Umno atas kategori sebagai winnabale cadidate. Mereka akan diletak bertanding di Selangor dan juga sebuah negeri di Utara. Belum pasti apakah mereka menggunakan simbol dacing ataupun atas simboil bebas tetapi akan disokong termasuk kewangan oleh Umno.

Mengenai cadangan ini bagaiaman pun ada di kalangan ahli Umno memprotes dan sudah ada yang menasihat Najib Razak agar tidak mudah menerima mereka apa lagi diangkat sebagai calon. Alasan digunakan pengaruh orang politik bekas pemimpin Pas itu tidak sehebat mana dan ia merupakan guruh dilangit saja? Kita tunggu perkembangan selanjutnya?

Lihat Pula Berita dari Blog Pro UMNO:

Sudah pecah berita daripada puak-puak Pakatan Rakyat sendiri, khususnya dari kalangan mereka yang berkopiah putih tetapi berhala di dalam hatinya adalah Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng bahawa satu kejutan akan berlaku dalam Perhimpunan Agung UMNO yang akan bermula esok. Kejutan yang dimaksudkan adalah kemasukan beberapa orang pemimpin PAS ke dalam UMNO di mana dua orang daripada mereka adalah bekas pemimpin tertinggi PAS.

Bagaimanapun, nama kedua-dua bekas pemimpin tertinggi PAS itu tidak disebut. Puak-puak yang memberhalakan Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng itu, agak berhati-hati dalam membuat tuduhan kerana bimbang mereka akan menelan kahak sendiri.

Berdasarkan senario masakini, dua orang bekas pemimpin tertinggi PAS yang dimaksudkan itu menghala kepada Hasan Ali, bekas Pesuruhjaya PAS Selangor yang juga merupakan ADUN Gombak Setia yang sekarang ini masih mengetuai JATI, sebuah NGO yang menentang hubungan antara PAS dengan DAP dan PKR yang disifatkan sebagai menghalalkan pemurtadan.

Manakala Nasharuddin Mat Isa, dibenci dan seringkali ditohmah kerana beberapa kenyataannya yang memperkatakan perkara sebenar tentang PAS yang bernasib malang sepanjang berada di dalam Pakatan Rakyat, memperkecil-kecilkan usaha PARASIT dan IBLIS di dalam PAS.

Adakah yang dimaksudkan sebagai dua orang bekas pemimpin PAS tersebut adalah Nasharuddin Mat Isa dan Hasan Ali?http://pkrl.blogspot.com/2012/11/panas-kejutan-dalam-pauhasan-ali-dan.html

Peluru berpandu yang terdapat di Pengkalan Tentera Udara Syria di Selatan Ghouta setelah pengkalan ini berjaya ditawan oleh mujahidin pada hari Khamis yang lalu.Peluru berpandu yang terdapat di Pengkalan Tentera Udara Syria di Selatan Ghouta setelah pengkalan ini berjaya ditawan oleh mujahidin pada hari Khamis yang lalu.

Insya-Allah sinar kemenangan semakin hampir.

Statistik terkini syuhada' yang gugur di SyriaStatistik terkini syuhada' yang gugur di Syria bermula 15/03/2011 hingga 10/11/2012 yang lalu. Bilangan keseluruhan syuhada' yang gugur adalah seramai 40 880 orang.

Doakan mereka semua.

Mujahidin daripada Jabhah Nusrah menggunakan peluru berpandu dari jet MiG rejim Basyar yang tidak meletup.Mujahidin daripada Jabhah Nusrah menggunakan peluru berpandu dari jet MiG rejim Basyar yang tidak meletup.

Bom-bom ini dikumpulkan sebelum satu operasi yang dilakukan oleh mujahidin di Hama. Dalam operasi serangan terhadap markaz pihak rejim tersebut menyebabkan sekurang-kurangnya 200 orang tentera rejim terbunuh.

Doakan mujahidin.

PALESTIN

TERGEMPAR DARI PALESTIN

Dilaporkan bahawa tentera Zionis telah berjaya membunuh Ketua Panglima Briged Izzuddin Al-Qassam, sayap tentera HAMAS, Ahmed Al-Ja'abari (gambar) petang tadi.

Pihak Zionis telah mengaku bertanggungjawab di atas serangan pesawat tentera yang disasarkan kepada kenderaan yang dinaiki oleh As-Syahid Al-Ja'abari.

Nantikan kedatangan mujahidin dari bumi Syria nanti untuk menghancurkan zionis setelah selesai perjuangan menjatuhkan rejim Basyar. Pembebasan Syria akan menjadi jalan kepada pembebasan bumi Palestin. Insya-Allah.

Nota : Ikuti perkembangan perjuangan mujahidin Palestin setiap masa disini >>https://www.facebook.com/pages/Mini-Pavilion-From-Palestine-With-LoveMAP/203794872989424?ref=ts&fref=ts
· November 15

Gambar seorang kanak-kanak lelaki, Hamza Al-Sabbagh yang hancur badannya dibom oleh rejim Basyar

Gambar seorang kanak-kanak lelaki, Hamza Al-Sabbagh yang hancur badannya dibom oleh rejim Basyar.

Biar gambar yang berbicara.

Salah seorang mujahidin Syria sedang mendukung anak perempuannya

Salah seorang mujahidin Syria sedang mendukung anak perempuannya dalam keadaan tangan kirinya memegang senjata bersedia bila-bila masa untuk ke medan jihad.

Biar gambar yang berbicara.

"Kami bersumpah dengan Tuhan yang memiliki keizzahan, selepas jatuhnya Asad kami akan ke Gaza pula.." Lihat betapa hebatnya jiwa para mujahidin Syria.

syria

Surat siaran yang digugurkan oleh pesawat tentera rejim Basyar meminta agar mujahidin Syria menyerah diri.

Satu taktik pengecut daripada tentera rejim apabila melihat kemaraan mujahidin. Doakan mujahidin.

Ketua Hakim mahkamah Deir al-Zour di timur Syria, Ali al-Aoun, mengumumkan keluar daripada rejim Bashar. Beliau yang juga merupakan ahli parti Baath, Parti Bashar al-Assad, berkata bahawa berpuluh-puluh pegawai Syria dan ahli-ahli parti akan mengikuti jejak langkah beliau tidak lama lagi. Nantikan kehancuran rejim Bashar.

syria

Dengan penguasaan mujahidin terutamanya di sempadan Turki-Syria, ia sedikit demi sedikit telah melemahkan nadi ekonomi rejim.

Menurut Said Sheikh Nawaf Al-Bashir, jurucakap mujahidin di bandar Ras al-Ain yang merupakan salah satu bandar yang berjaya ditawan oleh mujahidin bahawa dengan penguasaan mujahidin di wilayah Halab, ia telah melemahkan nadi ekonomi rejim.

Oleh kerana itulah pihak rejim sangat runsing dengan perkembangan yang berlaku sekarang sehinggakan Iran dan sekutu Syiah yang lain terpaksa menambahkan bantuan tentera mereka.

syriaLiwa' Al-Islam telah berjaya menawan Pusat bagi Rejimen 274 rejim Basyar. Rejimen tersebut adalah kedua terbesar bagi pihak rejim Basyar.

Dalam operasi tersebut, mujahidin berjaya merampas pelbagai jenis kenderaan tentera dan senjata.

Doakan mujahidin.

Video ucapan Komander Liwa' Al-Islam : https://www.youtube.com/watch?v=5rQlTEJtrx4

6 orang anaknya gugur syahid

Wanita tua ini telah mewaqafkan keenam-enam anaknya untuk berjihad di jalan Allah menghadapi rejim Basyar. Dan kesemua anaknya iaitu Faez, Fawwaz, Faisal, Baseem, 'Abud dan Bassam telah gugur syahid di wilayah Deir Zour.

Wanita ini sememangnya sangat layak digelar Al-Kansa' Deir Zour. Khansa' merujuk kepada Al-Kansa' bintu Amru yang digelar sebagai ibu para syuhada' pada zaman nabi Muhammad S.A.W. 

Dalam sirah menceritakan keempat-empat anak lelaki Al-Khansa' telah gugur syahid di medan Qadisiyah melawan Parsi.

Semoga Allah menguatkan dan memelihara wanita tua ini.

Suasana terkini pintu masuk sempadan Syria-Turki. Kemenangan semakin hampir. Insya-Allah. Doakan!

 

syria

 Pemuda-pemuda Syria ini cuba menyelamatkan seorang anak kecil bersama ibunya untuk menyeberangi sempadan Syria-Turki di Ras Al-Ain.

Ia merupakan tindakan yang sangat berisiko kerana sempadan tersebut dipenuhi jerangkap samar dan juga sniper-sniper rejim Basyar.

Doakan keselamatan mereka.

syria

Rakyat Palestin di Gaza juga menyatakan sokongan mereka kepada perjuangan rakyat Syria dalam satu perhimpunan untuk menyatakan sokongan kepada perjuangan HAMAS menentang Zionis.

Sesungguhnya muslim itu bersaudara. Doakan mujahidin.

syria

PENTING!

Majlis gabungan mujahidin Syria termasuk Liwa' At-Tauhid di Halab dalam satu kenyataannya menyatakan sokongan mereka terhadap penubuhan Pakatan Kebangsaan untuk Angkatan Revolusi dan Pembangkang Syria yang dipimpin oleh syaikh Muaz Al-Khatib beberapa hari yang lalu.

Kenyataan tersebut sekaligus menolak dakwaan bahawa para mujahidin tidak bersetuju dengan penubuhan tersebut. Dakwaan ters
ebut adalah untuk memecah belahkan rakyat Syria dengan mengatakan bahawa pakatan tersebut adalah tajaan Barat.

Apa yang pasti, perkembangan ini pasti merungsingkan rejim Basyar dan pakatan Syiahnya.

Video ucapan : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-VB95oTJdS8

hanya di syria


Bilangan syuhada' Syria yang gugur pada hari Rabu (21/11) adalah seramai 73 orang di setiap wilayah akibat kekejaman rejim Basyar. Ada dalam kalangan mereka syahid adalah disebabkan seksaan tentera rejim.


1) Halab : 27 orang (Antara mereka adalah kanak-kanak).
2) Dimasyq dan pinggirnya : 17 orang (Antara mereka adalah wanita)
3) Homs : 7 orang.
4) Idlib : 7 orang (2 darinya adalah kanak-kanak).
5) Lazakiyah : 4 orang.
6) Hasakah : 4 orang.
7) Dar'a : 2 orang.
8) Dier Zour : 3 orang.
9) Hama : 1 orang.
10) Riqqah : 1 kanak-kanak.

Semoga mereka dirahmati Allah dan dikurniakan syurga. Insya-Allah.

[Sumber : Kesatuan Aktivis Revolusi Syria]

hanya disyriaDi kawasan kejiranan Zahira, Dimasyq hari ini telah ditemui sebujur badan yang tidak dikenali di tepi sekolah Saad Saad dalam keadaan yang sangat mengerikan.

Dalam keadaan otak yang bersepai dan badan yang hancur disyaki akibat diseksa oleh tentera rejim Basyar.

Semoga Allah melaknat rejim Basyar di atas kezaliman yang telah dilakukan kepada rakyat Syria.

Lihat pautan : http://www.youtube.com/watch?v=6CUTwgEJ4yg&feature=youtu.be

bantulah syria

 NYATAKAN SOLIDARITI 

Daripada FB pengunjung :

Bendera Kebebasan Rakyat Syria.

1) Saiz 3 kaki x 5 kaki.

2) Kain polyester, tahan panas dan air. (Factory Made)

3) Harga RM 40 termasuk pos laju.

4) 10% dari keuntungan akan didermakan kepada tabung kemanusiaan Rakyat Syria.

5) Untuk membeli, sila pm nama penuh, no fon dan alamat, bayaran hendaklah dibuat ke akaun Maybank;

1520 4031 8644 ( IBRAHIM BIN A WAHAB )

6) Bilangan bendera terhad. Siapa cepat dia dapat. Bendera Palestin akan menyusul selepas ini.

FB : https://www.facebook.com/bahim.kupang

Nilailah dengan mata hati

HANYA DI SYRIA.Cebisan badan pemuda Syria yang hancur dibom oleh rejim Basyar di wilayah Deir Zour semalam.

Adakah dunia masih buta?

Pautan : http://www.youtube.com/watch?v=CDmxqKvhI50&feature=youtu.be

China berjaya jalani ujian


Gambar tanpa tarikh dikeluarkan agensi berita Xinhua merakamkan, jet pejuang J-15 selamat mendarat di atas kapal pengangkut pesawat Liaoning di lokasi yang tidak dinyatakan. - AGENSI
BEIJING 25 Nov. - China dilaporkan berjaya mengendalikan ujian pertama pendaratan jet pejuang di atas kapal pengangkut pesawat terbaharunya, sebagai langkah meningkatkan keupayaan Beijing di wilayah maritim yang menjadi pertikaian.
Kementerian Pertahanan dalam kenyataannya berkata, pesawat buatan tempatan, J-15 berjaya melakukan pendaratan di atas geladak kapal pengangkut pesawat Liaoning yang dibeli dari Ukraine, semasa satu latihan baru-baru ini.
Kapal pengangkut Liaoning memulakan perkhidmatannya pada September lalu, sebagai simbolik China memperkuatkan pasukan tenteranya ketika Beijing berdepan isu pertikaian wilayah dengan beberapa negara jirannya.
China membeli kapal tersebuat dari Ukraine hampir 10 tahun lalu dan membaik pulih kapal berkenaan di pelabuhan Dalian, timur laut republik ini.
Menurut Kementerian Pertahanan, teknologi pendaratan yang menggunakan kabel teknikal berkeupayaan tinggi itu telah digunakan ketika latihan baru-baru ini.
"Pesawat J-15 juga berlepas dengan baik. Sejak Liaoning memulakan perkhidmatan, krew kapal telah menjalankan lebih 100 program latihan dan ujian," jelas kenyataan terbabit.
Kapal pengangkut pesawat terbaharu China itu dijangka tidak akan memulakan operasi secara sepenuhnya sekurang-kurangnya dalam tempoh tiga tahun lagi.
China juga dilapor sedang membina sekurang-kurangnya dua kapal pengangkut pesawat lagi yang dijangka siap menjelang 2020.
Isu pertikaian wilayah di Laut China Timur semakin tegang sejak beberapa bulan kebelakangan ini membabitkan perebutan antara China dan Jepun ke atas kepulauan Diaoyu, yang dikenali sebagai Senkaku oleh Tokyo.
Beijing turut terlibat dalam isu pertikaian wilayah dengan Vietnam dan Filipina di Laut China Selatan. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121126/lu_06/China-berjaya-jalani-ujian#ixzz2DKZgOjev
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Penduduk Palestin jadi bahan kempen pilihan raya Israel


TIDAK sampai dua bulan menjelang pilihan raya umum ke-19 Israel yang dijadual berlangsung pada 22 Januari ini, Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu sudah mencongak-congak strategi untuk menyambung penggal pentadbirannya selama empat tahun lagi.
Netanyahu akan melakukan apa sahaja strategi, termasuk perang dan menghalalkan nyawa penduduk Palestin untuk memastikan beliau terus berkuasa.
Setiap kali pilihan raya Israel akan diadakan, pemimpin Zionis Israel akan menunjukkan 'taring’ sebenarnya dengan melancarkan operasi ketenteraan ke atas penduduk Palestin demi menarik sokongan penduduk Israel terutama mendapatkan sokongan pengundi.
Kebanyakan penganalisis melihat faktor dasar luar dan keselamatan Israel menjadi penentu sokongan pengundi kepada mana-mana calon dan Netanyahu memahami perkara itu bagi mengekalkan jawatannya.
Terbaharu, operasi ketenteraan Israel ke atas Genting Gaza selama lapan hari, baru-baru ini merupakan sebahagian daripada kempen utama pilihan raya Netanyahu cuba meraih sokongan pengundi.
Tindakan Netanyahu itu tidak menghairankan kerana kebanyakan Perdana Menteri Israel sebelum ini yang mempunyai latar belakang ketenteraan seperti David Ben-Gurion, Yigal Allon, Yitzhak Rabin, Yitzhak Shamir, Ehud Barak, Ariel Sharon dan Ehud Olmert juga pernah menggunakan strategi yang sama.
Jika diimbas kembali pada 2006, pejuang Palestin, kumpulan Hezbollah di Lebanon, yang dilabel sebagai organisasi pengganas oleh Amerika Syarikat (AS) dan Israel, menerima nasib yang sama seperti Hamas apabila operasi ketenteraan secara besar-besaran dilancarkan oleh pasukan pertahanan Israel (IDF) yang ketika itu di bawah pimpinan Perdana Menteri, Ehud Olmert ke atas Hezbollah.
Alasan yang sering diguna oleh pemimpin Israel adalah untuk mempertahankan kedaulatan 'wilayah Israel' daripada serangan roket pejuang Palestin yang didakwa disasarkan ke arah penempatan Yahudi.
Kali ini Netanyahu, turut menggunakan dasar sama untuk meyakinkan rakyatnya bahawa operasi ketenteraan itu dilancarkan demi memastikan wilayah Israel dan penduduknya selamat daripada ancaman musuh.
Lebih-lebih lagi memandangkan sokongan terhadap Netanyahu dilihat sedikit merosot menjelang pilihan raya kali ini berdasarkan tinjauan terbaharu oleh akhbar tempatan, Maariv.
Tinjauan itu menunjukkan, parti gabungan Netanyahu dan Menteri Luar, Avigdor Lieberman, Likud Beitenu dijangka hanya memenangi 37 kerusi daripada 120 kerusi Parlimen yang dipertandingkan berbanding 47 kerusi yang dijangka dimenangi sebelum konflik terbaharu membabitkan Palestin-Israel tercetus.
Penurunan sokongan tersebut dikaitkan dengan 'kelembutan' Netanyahu menerima perjanjian gencatan senjata anjuran Mesir dengan kumpulan Hamas, sekali gus mengakhiri Operasi Pillar of Defense, yang menyaksikan 167 penduduk Palestin terbunuh dan lima penduduk Israel terkorban.
Penganalisis politik berkata, kumpulan-kumpulan berhaluan kanan dan pengundi dalam kalangan fanatik agama lebih menyokong operasi ketenteraan itu diteruskan. Malahan 49 peratus undian dalam tinjauan berkenaan menentang gencatan senjata antara Palestin-Israel.
‘Kegagalan’ Netanyahu dalam operasi Pillar of Defense itu, mendapat kritikan daripada seteru politiknya daripada Parti Kadima yang mendakwa keselamatan Israel tidak terjamin dan kumpulan Hamas meraikan kejayaan gencatan senjata yang dilaksanakan.
Namun, Netanyahu mempunyai alasan tersendiri berbuat demikian kerana beliau lebih gemar menjadikan isu serangan ke atas kemudahan nuklear Iran sebagai modal untuk meraih sokongan pengundi.
Ada penganalisis berkata, operasi ketenteraan IDF di selatan Lebanon ke atas kumpulan Hezbollah dan di Gaza menentang kumpulan Hamas, mempunyai kaitan dengan proses permulaan Israel untuk menyerang Iran.
Teori berkenaan mungkin ada kebenarannya memandangkan penduduk Israel melihat Iran sebagai ancaman terbesar mereka, ditambah dengan dakwaan Netanyahu tentang keupayaan nuklear Teheran yang sudah mencapai Tahap Merah iaitu tahap paling bahaya.
Netanyahu mempunyai dua sebab mengapa menerima gencatan senjata di Gaza, walaupun kehilangan sedikit sokongan daripada penduduk Israel, kerana Netanyahu sedar beliau berpeluang tinggi untuk memenangi pilihan raya umum Israel pada tahun depan memandangkan parti-parti pembangkang yang lemah, selain boleh menumpukan kepada rancangan untuk menyerang Iran, yang boleh menarik sokongan lebih besar daripada pengundi.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121126/lu_03/Penduduk-Palestin-jadi-bahan-kempen-pilihan-raya-Israel#ixzz2DKZRaekU
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Hakim-hakim Mesir anjur demonstrasi bantah Presiden


Hakim-hakim melaungkan slogan antikerajaan di hadapan bangunan Majlis Perundangan Agung di Kaherah, Mesir, kelmarin. - REUTERS
KAHERAH 25 Nov. - Hakim-hakim di Mesir, semalam mendesak Presiden Mohammed Mursi menarik balik perintah khas yang menetapkan bahawa keputusannya tidak boleh dicabar oleh perundangan, dengan mula melancarkan tunjuk perasaan besar-besaran di seluruh negara.
Kelab Hakim Mesir, sebuah badan yang mewakili hakim-hakim di seluruh Mesir, mendesak 'penggantungan kerja di semua mahkamah dan pentadbiran pendakwaan' selepas beberapa jam mengadakan rundingan mengejut sebagai tindak balas terhadap perintah yang didakwa mereka sebagai 'serangan ganas Mursi terhadap sistem keadilan di Mesir.'
Ketika kumpulan hakim itu bertemu, pertubuhan awam diketuai bekas ketua pemantau nuklear Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) Mohamed ElBaradei dan bekas calon Presiden, Hamdeen Sabbahi, Amr Mussa dan Abdelmoneim Abul Futuh pula berkata, tiada lagi dialog dengan Mursi, melainkan beliau menarik balik perintah yang dikeluarkan itu.
"Kami menolak sebarang dialog dengan Presiden sehingga beliau membatalkan perintah yang dikeluarkannya itu," merujuk kepada kenyataan bersama yang dibacakan pada satu sidang media.
Sebelum itu, penunjuk perasaan cuba menyerang Mahkamah Tinggi ketika hakim sedang bermesyuarat, namun kumpulan itu disuraikan oleh polis yang melepaskan gas pemedih mata.
Tidak berapa jauh dari situ, polis antirusuhan melepaskan gas pemedih mata bagi menyuraikan tunjuk perasaan anti-Mursi yang memenuhi Dataran Tahrir.
Keadaan yang berlaku menyebabkan beberapa negara Barat menyuarakan kebimbangan terhadap krisis politik yang sedang berlaku di Mesir.
Beberapa badan perundangan mengutuk perintah Mursi itu, dengan Majlis Perundangan Agung mendakwa perintah itu sebagai 'serangan yang tidak pernah berlaku dalam badan kehakiman yang bebas dan juga pemerintahannya.' - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121126/lu_05/Hakim-hakim-Mesir-anjur-demonstrasi-bantah-Presiden#ixzz2DKYOunRh
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Hamas tempatkan polis di sempadan GazaBeberapa orang anggota polis Hamas memantau keadaan ketika tentera Israel dilihat berada berhampiran di kawasan sempadan selatan Genting Gaza-Israel, kelmarin. - Reuters
GAZA CITY 25 Nov. - Hamas, semalam menempatkan pasukan polis di sempadan Gaza dan Israel, buat sementara waktu untuk menghalang insiden yang mungkin menggugat gencatan senjata antara kedua-dua pihak, sehari selepas Israel menembak mati seorang penduduk lelaki Palestin.
Jurucakap Kementerian Dalam Negeri Hamas, Islam Shahwan berkata, pasukan keselamatan telah ditempatkan di sepanjang sempadan Genting Gaza untuk mengekalkan pelaksanaan gencatan senjata itu.
"Polis ditempatkan di timur Khan Younis di selatan Genting Gaza bagi melindungi orang awam daripada menjadi mangsa kekejaman rejim Zionis Israel," katanya.
Shahwan merujuk kepada insiden tentera Israel melepaskan tembakan ke arah penduduk Palestin yang menghampiri sempadan di Khouzaa, berhampiran Khan Younis, kelmarin, menyebabkan seorang penduduk Palestin maut dan 19 lagi cedera.
Hamas mengecam tindakan itu sebagai 'pelanggaran perjanjian pertama oleh Israel' yang dipersetujui pada Rabu lalu dan menamatkan lapan hari serangan merentasi sempadan yang mengorbankan 166 penduduk Palestin dan enam penduduk Is satu sumber. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121126/lu_04/Hamas-tempatkan-polis-di-sempadan-Gaza#ixzz2DKRsAhM3
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Lima terbunuh di barat laut Pakistan
PESHAWAR 26 Nov. - Sebutir bom meletup menyebabkan lima orang terbunuh semalam, ketika satu perarakan di wilayah Khyber Pakhtunkhwa.

Letupan itu berlaku ketika pengikut Syiah berdepan dengan serangan besar-besaran daripada puak Sunnah sempena Hari Asyura, yang jatuh pada 10 Muharam mengikut kalendar Islam.

“Lima orang terbunuh manakala 83 yang lain cedera dalam letupan bom tersebut,’ ’kata jurucakap polis, Shafeerulla Khan. - AFPArtikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121126/lu_12/Lima-terbunuh-di-barat-laut-Pakistan#ixzz2DKRbBzEk
© Utusan Melayu (M) Bhd

syria

[BM] 
Ka'aKa'a di Dair Al Zur.Liwa.
Bergembira selepas merampas beberapa kereta kebal Assad sambil berselawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w. Jangan pergi ke mana-mana Bashar, kami datang mencari engkau...

[Indonesian]
Ka'aKa'a di Dair Al Zur.
Liwa gembira mengambil alih beberapa tank Assad dan mengalunkan sholawat untuk pemimpin kita selamanya, nabi kita Muhammad.
Jangan kemana-mana, Assad. Kami akan datang untukmu!


VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=ybVwv8shE-0&feature=youtu.be

syiah sesat

[Indonesian]
Buku "JIFR", kitab suci Syiah Alawi, akhirnya muncul ke publik di Syria.

Bagi yang belum tahu, Syiah menyatakan bahwa buku itu ditulis oleh Al Jafar al Sadik, Imam Syiah ke-6 dan salah satu pewaris Imam Ali RA.

Buku ini ditemukan di apartemen salah satu Jenderal Alawit yang mati (yang satu sekte dengan Basyar Assad). Tapi tidak ada satupun kitab suci Quran ditemukan di sana!

Ini beberapa kutipan dari buku tersebut:

"Suami Batool, sepupu Rasul, si Pedang Tajam, kesatria pemberani, Ali RA, dia adalah yang pertama dan yang tertua.

Dia belum selesai dan tidak menghilang. Dia mendapatkan sebutan-sebutan itu. Dia mendapatkan tanah itu (Ash hadu annahu al awal wa al akhir wa al batin wa al zahir wa hua ala kul shie kadeer = Saya bersaksi bahwa Ali RA adalah yang pertama dan yang terakhir. Dialah yang dalam dan yang nyata. Dan dialah yang mampu melakukan apa saja dalam segala hal).

Dia serba tahu dan dapat menjawab semua doa. Ini adalah apa yang para anbia dan para mursalin ramalkan di masa lalu. Ali tahu apa yang telah terjadi, apa yang akan terjadi, dan tidak ada sesuatupun terjadi tanpa kehendaknya."

Ini hanyalah satu contoh dari apa yang ada di dalam buku-buku Syiah!

Keadaan sebahagian wilayah-wilayah di Syria sekarang. Dimana umat Islam?

Syria sedang menjerit mengharap bantuan Anda. Siapa akan menjawab...?ALLAH SEBAIK BAIK PENOLONGMU, MAAFKANLAH KAMI DAN INGATLAH KAMI AKAN SENTIASA MENDOAKAN KAMU SEMUA PADA SETIAP SAAT. YAKINLAH BAHAWA PERTOLONGAN ALLAH SEMAKIN HAMPIR.

selamatkan syria

FIKIRKAN TEMAN.

Dalam keadaan kita mengambil cakna berkenaan isu ummah yang berlaku di Palestin, jangan pula kita lupa saudara kita di Syria dan seluruh umat Islam yang ditindas.

Rakyat Syria bersuara ;

"Jika sekiranya Ahmed Daud Oglu (Menteri Luar Turki) menitiskan air mata melihat kezaliman yang dilakukan oleh tentera Zionis, rakyat Syria 1000 kali lebih teruk dizalimi oleh rejim Basyar"

Indahkan Islam? Ia mengajar kita erti persaudaraan tanpa batasan.

~Semoga anak kecil yang comel ini sempat menghabiskan gula-gula ini.

Operasi yang dilakukan oleh mujahidin Syria hampir kesemuanya mencapai kejayaan di Dimasyq

TERKINI :

Operasi yang dilakukan oleh mujahidin Syria hampir kesemuanya mencapai kejayaan di Dimasyq manakala mujahidin berjaya menguasai empangan Tisyrin di wilayah Halab.

Empangan Tisyrin tersebut terletak di Sungai Euphrates, Halab yang merupakan pusat penjanaan ekonomi dan pertanian bagi rejim Basyar. 

Dalam operasi yang dilakukan oleh mujahidin juga, lebih 117 tentera rejim berjaya dibunuh di wilayah Dimasyq dalam pertempuran yang sengit.

Doakan mujahidin.

This is how the Assad kufar alawite/Shia forces slaughter the Muslim children of Syria!!!

SyriaSyria# A Muslim father loses his son to the Assad kufar forces...Only Allah swt knows the devastating pain in his heart and what he would do to Assad if he can get his hands on him..Absolutely devastating to hold your child killed like that , no words can describe it!

palestin

|| When Palestine is brought back to the ownership of Islam it will only then know Peace, until then there will be no peace.

Please look at the covenant of Umar Ibn Khattab (r.a) when the Holy Land Palestine was under the control of Islam. There was an enforced peace treaty between Muslims and Christians. Umar (r.a) promised and enforced the protection of all Christians and Christian Holy sites.
He even refused the offer to pray inside the Christian Holy Sepulchre (Most sacred Christian Holy Site) as he was afraid the Muslims would want to turn into a mosque out of their love for Umar. So he instead built a mosque next door to it and the Muslims lived side by side for many many years. The mosque is still to this day next door to the Church.

Now compare this to the constant bombings and rocket attacks of Israel. It is clear who is the true terrorist. May Allah hasten the return of Palestine to its rightful owners.||
 

palestin

|| When Palestine is brought back to the ownership of Islam it will only then know Peace, until then there will be no peace.

Please look at the covenant of Umar Ibn Khattab (r.a) when the Holy Land Palestine was under the control of Islam. There was an enforced peace treaty between Muslims and Christians. Umar (r.a) promised and enforced the protection of all Christians and Christian Holy sites.
He even refused the offer to pray inside the Christian Holy Sepulchre (Most sacred Christian Holy Site) as he was afraid the Muslims would want to turn into a mosque out of their love for Umar. So he instead built a mosque next door to it and the Muslims lived side by side for many many years. The mosque is still to this day next door to the Church.

Now compare this to the constant bombings and rocket attacks of Israel. It is clear who is the true terrorist. May Allah hasten the return of Palestine to its rightful owners.||
 

Foto Terbaik Dari Gaza

ALLAH HUAKBAR!!!

Foto Terbaik Dari Gaza

Apabila dari kecik sudah ditanam benih jihad anak2 Palestin tidak kenal erti takut .Berbeza dengan Malaysia, dari kecik ditanam nak masuk nyanyian...
Posted by TINTA HIJAU DARI KAKI BUKIT

Foto Terbaik Dari Gaza

ALLAH HUAKBAR!!!

Foto Terbaik Dari Gaza

Apabila dari kecik sudah ditanam benih jihad anak2 Palestin tidak kenal erti takut .Berbeza dengan Malaysia, dari kecik ditanam nak masuk nyanyian...
Posted by TINTA HIJAU DARI KAKI BUKIT

Syria# May Allah swt be with our Mujahadeen in Syria!

Duhai bidadari Syurga temanilah mereka para syuhada' kekaseh yang dinanti..

Ariel Sharon menyebut mengenai Syiah Majos dalam memorialnya!((Saya pernah sentuh mengenai hubungan antara agama Kristian dan juga agama lain, terutamanya Syiah dan Druze, secara peribadi saya telah mengarahkan mereka (negara haram Israel) untuk menguatkan hubungan dengan dua agama minoriti ini, saya mencadangkan agar dijalinkan hubungan ketenteraan sebagai langkah simbolik kepada Syiah yan
g turut menderita masalah yang serius dengan Front Pembebasan Palestin, dan tanpa perlu memperincikannya, saya tidak pernah melihat Syiah sebagai musuh kepada Israel sejak dulu lagi))

"The Memorials Of Ariel Sharon" m/s 583-584.
First Print, 1992.
Terjemahan, Antwan Ubaid.
Perpustakaan Bisan, Lubnan, Beirut.


[Indonesian]
Ariel Sharon menyebut Majusi Syiah dalam memorialnya!

Saya pernah menyinggung tentang hubungan antara Nasrani dan sekte-sekte lain, khususnya Syiah dan Druze. Secara pribadi, saya telah meminta mereka (pemerintah Israel) untuk mempererat hubungan dengan 2 minoritas ini, serta bermaksud memberikan kerjasama persenjataan Israel sebagai langkah simbolik ke Syiah yang juga menderita masalah serius dengan Front Pembebasan Palestina. Dan tanpa perlu berpanjanglebar lagi, pada hakekatnya Syiah memang belum pernah terlihat sebagai musuh Israel.

"Memorial Ariel Sharon", hal. 583-584, Edisi pertama, 1992, diterjemahkan oleh Antwan Ubaid, Perpustakaan Bisan, Beirut, Lebanon.

Seorang sniper mujahidin daripada Jabhah Nushrah bernama Abu Laits Al-Iraqi gugur syahid

Seorang sniper mujahidin daripada Jabhah Nushrah bernama Abu Laits Al-Iraqi gugur syahid di desa Tadhamun, daerah Ghautah Timur Pinggiran Dimasyq pada Isnin yang lalu (5/11).

Abu Laits Al-Iraqi gugur setelah menembak mati lima sniper rejim Syria dalam pertempuran sengit di desa tersebut. Beliau gugur syahid apabila ditembak dibahagian wajah dan leher. Darah masih mengalir dari hidung, telinga dan lehernya saat jenazahnya diselamatkan oleh mujahidin.

Semoga Allah merahmati As-Syahid Abu Laits Al-Iraqi .

Mesyuarat pemimpin pembangkang Syria semalam telah sepakat melantik Syaikh Muaz al-Khatib sebagai Presiden "Gabungan Kuasa-Kuasa Revolusi dan Pakatan Pembangkang Syria".

Mesyuarat pemimpin pembangkang Syria semalam telah sepakat melantik Syaikh Muaz al-Khatib sebagai Presiden "Gabungan Kuasa-Kuasa Revolusi dan Pakatan Pembangkang Syria".

Mesyuarat tersebut yang diadakan di Doha semalam adalah untuk menyatukan semua pembangkang-pembangkang Syria dan sebagai persediaan untuk membentuk kerajaan Syria selepas kejatuhan rejim Basyar. Ia juga bertujuan mende
sak kuasa-kuasa luar agar memberi sokongan kepada kebangkitan rakyat Syria.

Gabungan tersebut banyak melakukan usaha-usaha ke arah menggulingkan rejim Basyar melalui gerak kerja yang dilakukan hasil pakatan pembangkang negara Syria.

Syaikh Ahmed Muaz Khatib Al-Hasani dilahirkan di Dimasyq pada 1960 dan merupakan anak kepada seorang ulama' Syria, Syaikh Muhammad Abu Al-Farj Al-Khatib. Beliau merupakan ulama' dan bekas imam Masjid Umawi yang begitu ditakuti oleh rejim Basyar. Merupakan seorang pakar Geofizik dan undang-undang Instisusi Syaikh Badr Al-Din Al-Hasani.

Pernah memimpin persatuan Geologi Syria dan Persatuan Sains Psikologi Syria. Beliau pernah ditangkap beberapa kali sekitar tahun 2011 dan 2012 dalam usaha beliau untuk menggulingkan rejim Basyar.

Perkembangan ini pasti akan merungsingkan rejim Basyar.

Nota : Kami pernah menyiarkan berita tentang penangkapan beliau sebelum ini.

Cubaan untuk membunuh Syeikh Ahmad AseerCubaan untuk membunuh Syeikh Ahmad Aseer (gambar) yang merupakan seorang ulama' dan tokoh Islam Lubnan gagal. Ternyata, agenda jahat Iran bersama Hizbola di Lubnan semakin nyata.

Jangan biarkan agenda jahat ini tiba di tanah air kita pula nanti. Na'uzubillah.

Pimpinan Mujahidin Syria di Dimasyq telah mengeluarkan arahan kepada seluruh duta-duta asingPimpinan Mujahidin Syria di Dimasyq telah mengeluarkan arahan kepada seluruh duta-duta asing, Arab, duta-duta diplomatik, badan-badan organisasi Antarabangsa termasuk mana-mana organisasi yang menjalinkan hubungan dengan rejim Basyar agar meninggalkan Dimasyq dalam tempoh 72 jam bermula sekarang.

Mujahidin akan menggempur habis-habisan wilayah Dimasyq dan membebaskan wilayah ini daripada cengkaman kezaliman rejim Basyar. 

Cuaca sejuk yang menandakan masuknya musim sejuk tidak menghalang mujahidin untuk terus beraksi di medan jihad menentang keangkuhan rejim Basyar dan pakatannya. Doakan mereka.

Kini dilaporkan ribuan mujahidin Syria sedang menuju ke wilayah Dimasyq

Kini dilaporkan ribuan mujahidin Syria sedang menuju ke wilayah Dimasyq dalam operasi besar-besaran membebaskan kota Dimasyq.

Dalam permulaan operasi kedua "Pembebasan Dimasyq" ini, mereka berjaya menembak bangunan Perdana Menteri, menawan lapangan terbang penting Basyar dan berjaya menawan beberapa bangunan kerajaan.

Pembebasan Baitul Maqdis hanya berlaku dengan didahului pembebasan kota Dimasy
q sebagaimana yang disebut di dalam beberapa hadith Nabi s.a.w di dalam Musnad Imam Ahmad.

Sekarang kami menyarankan agar :

1) Semua media massa (Surat khabar, stesyen TV, majalah dll) melaporkan perkembangan ini agar semua rakyat Malaysia dapat mendoakan mereka.

2) Adakan solat hajat dan qunut nazilah di setiap masjid, surau, tempat-tempat solat dan sebagainya agar Allah mengurniakan kejayaan kepada para mujahidin.

3) Kongsikan segala maklumat yang kami laporkan ataupun daripada mana-mana sumber yang dipercayai berkenaan perkembangan ini.

Operasi terbesar ini adalah penentu kepada revolusi Syria yang telah berlanjutan lebih 20 bulan.

Doakan mereka.

MALIKI MEMUDAHKAN 12,000 ASKAR IRAN MENYEBERANGI KE SYRIASumber yang hampir kepada pelampau Syiah di Iraq, Moqtada As-Sodr mendakwa, sepanjang tiga bulan kebelakangan ini, Iran telah mengutuskan seramai 12,000 tenteranya ke Syria melalui Iraq.

Akhbar "As-Siyasah" dari negara Kuwait melaporkan, "Pemimpin agama Syiah bersama dengan pembesar-pembesar kumpulan politik Syiah dalam Gabungan Kerjasama Kebangsaan Syiah di Iraq (gabungan kerjasama Syiah terbesar yang menguasai Iraq sekarang) telah mendesak dan memberikan tekanan kepada Perdana Menteri Iraq, Nuri Maliki agar menerima serta membuka laluan bagi ketumbukan tentera Iran ke Syria melalui Iraq.

Sebuah kem tentera udara rejim yang terletak di Harsata Qunaitra dalam wilayah Dimasyq telah jatuh ke tangan pejuang dalam satu serbuan.

Sebuah kem tentera udara rejim yang terletak di Harsata Qunaitra dalam wilayah Dimasyq telah jatuh ke tangan pejuang dalam satu serbuan. 

Beberapa askar rejim berjaya ditawan bersama sejumlah senjata-senjata penting. Kemenangan semakin menghampiri.

syria

Kali ini dunia bertindak pantas untuk menghentikan jenayah Israel (Yahudi). Berapa lama pula dunia akan ambil untuk menghentikan jenayah Bashar (Syiah)?

Lagi 60 tahun?

syria

Kali ini dunia bertindak pantas untuk menghentikan jenayah Israel (Yahudi). Berapa lama pula dunia akan ambil untuk menghentikan jenayah Bashar (Syiah)?

Lagi 60 tahun?