Saturday, May 26, 2012

USTAZ MOKHTAR SENIK KANTOIKAN JAMIL KHIRUSTAZ MOKHTAR SENIK KANTOIKAN JAMIL KHIR

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri jangan bohong, tidak ada satupun kenyataan dari Arab Saudi yang menyatakan kouta jemaah kita dikurangkan kerana isu Bersih 3.0.

"Saya telefon sahabat-sahabat di Arab Saudi, mereka bagi tahu tidak satu pun berita tentang kouta dikurangkan kerana Bersih 3.0, satu berita kolum kecil pun tak ada," ujar Ustaz Mokhtar Senik dalam ceramahnya dekat sini.

Beliau berkata demikian pada ceramah di Jalan Tiang Tua, Pengkalan Minyak di sini malam tadi.

Beliau berkata kerajaan BN cuba untuk memburukkan Bersih 3.0 dengan mengaitkan isu kouta haji dengan penganjuran bantahan aman itu di Arab Saudi.


Roboh untuk buat yang baru

"Apa yang berlaku kouta haji semua negara dikurangkan kerana tindakan mereka merobohkan penempatan jemaah haji untuk digantikan dengan penempatan baru.

"Jadi oleh kerana ianya belum siap maka kouta tersebut dikurangkan.

"Tidak berbangkit langsung soal kemarahan kerajaan Arab Saudi terhadap demonstrasi Bersih 3.0," tegas Ustaz Mokhtar (gambar).

Menurut Ustaz Mokhtar, kerajaan Arab Saudi mempunyai pegawai-pegawai kedutaan mereka di Malaysia yang memantau dan meneliti himpunan Bersih 3.0.

"Pegawai-pegawai kedutaan mereka bukan duduk diam, mereka mengkaji objektif himpunan Bersih dan mereka melaporkan kepada Duta dan kerajaan mereka.

"Mereka tahu dan faham apa tujuan dan objektif Bersih 3.0, amat malang apabila kerajaan BN cuba menipu rakyat sekali lagi," tambah Ustaz Mokhtar.

Jika BN rampas Selangor..

Program Muslimat Surau Al-Hidayah

Shahrul, lelaki di belakang Kelantan Fiesta 2010

Shahrul, lelaki di belakang Kelantan Fiesta 2010

Harakahdaily,
25 Mei 2012

KUALA LUMPUR: Rupa-rupanya pemimpin utama anak muda yang menyerang rumah Datuk S Ambiga semalam adalah CEO Red Carpet, syarikat pengurusan program yang kantul akibat kegagalan 'Karnival Kelantan Fiesta 2010' selepas diserang ribut.

Shahrul Nasrun Kamarudin yang memimpin sekumpulan remaja ke rumah Ambiga semalam, sebelum ini pernah dilaporkan keluar dengan pelakon yang juga janda anak bekas Yang Dipertua Dewan Negara, Nora Danish.

"Dia pendajjal yang membela golongan murtad dan LGBT (Golongan Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender)," Shahrul didengar bertempik di depan rumah S Ambiga, Pengerusi bersama Bersih semalam sebelum menyerahkan memorandum.

Sebelum ini, satu persatu Harakahdaily mendedahkan siapakah di belakang penyerang rumah Ambiga.

Antaranya pemimpin 'senaman punggung', Datuk (palsu) Mohd. Ali Baharom yang mengaku membeli gelaran datuk dengan harga RM250,000 manakala Datuk Jamal Md Yunus adalah tauke Restoran Sekinchan Ikan Bakar yang sedang menghadapi masalah dengan restorannya itu.


Nama Shahrul Nasrum yang memimpin satu NGO yang bernama 'Gerakan Belia Gagasan 1Malaysia' mula timbul selepas 'Karnival Kelantan Fiesta 2010' gagal dan memalukan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Program yang dibuat pada tahun 2010 di perkarangan Stadium Sultan Mohamad ke 1V itu gagal sepenuhnya sehingga Pengerusi Umno Kelantan terpaksa menggunakan 'loud heller' untuk bercakap dengan beberapa tetamu yang hadir selepas kawasan perhimpunan di serang ribut.

Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah dilarang oleh pihak penganjur dari menyertai majlis itu.

Lebih menjijikkan lagi, sumbangan kerajaan negeri sebanyak RM200,000 untuk menjayakan program itu dihantar kembali oleh pihak penganjur.

Tuanku Sultan Kelantan juga telah membatalkan penyertaannya ke majlis itu selepas 'gagal mematuhi protokol' yang ditetapkan istana.

Program yang sepatutnya disiar secara langsung oleh RTM itu dibatalkan begitu sahaja.

Kini Shahrul datang dan memekik perkataan yang tidak sewajarnya diucapkan kepada seorang bukan Islam di negara ini di samping membuat bising di kawasan yang dianggap elit itu.

Sg. Buluh Selangor: Warga asing jadi pengundiSg. Buluh Selangor: Warga asing jadi pengundi

Saya ingin berkongsi maklumat tentang isu ini. Sememangnya di kawasan kampung saya iaitu di Sungai Buloh Selangor, keadaan ini sudah menjadi amat parah. Saya anggarkan tidak kurang daripada 200-400 orang diberi taraf warganegara Malaysia dengan begitu mudah.

Saya mengetahui cerita ini daripada ayah saya sendiri. Dia berjaya mendapat taraf warganegara setelah 20 tahun memohon dan hampir 30 tahun berhijrah ke Malaysia daripada Kemboja akibat perang saudara di sana.

Apa yang mendukacitakan, ada yang baru sahaja beberapa tahun tiba juga turut diberikan taraf warganegara.

Mereka dihimpunkan secara teratur dan ‘misteri’ di beberapa tempat untuk menguruskan hal ini. Antaranya ialah di sebuah dewan orang ramai di Kuala Selangor dan juga sebuah kem motivasi juga di sana.

Memang terbukti bahawa pihak JPN, Polis dan beberapa agensi kerajaan lain terlibat dalam projek ini. Di dalam dewan, mereka diberikan ceramah seperti birotatanegara, angkat sumpah, mengambil gambar dan diuruskan proses pendaftaran SPR secara ‘amat sistematik’.

Inilah yang berlaku di satu tempat.

Bayangkan pula berapa banyak di seluruh Selangor dan juga di tempat2 lain. Saya minta bantuan tuan untuk mendedahkan perkara ini. Minta tolong jgn dedahkan nama saya kerana saya anggota perkhidmatan awam. Walaupun ayah saya seorang pendatang, saya menyayangi Malaysia, kerana disinilah tanah tumpah darah saya.

Kepada pengirim dan pemberi maklumat ini diucapkan berbanyak terima kasih dengan doa Allah melindungi kita semua didunia dan akhirat Up: Email itu diposkan dalam bentuk asal tanpa sebarang perubahan.[wm.kl.6:39 pm 05/08/11]


http://jomkitabaca.wordpress.com/2012/04/25/sg-buluh-selangor-warga-asing-jadi-pengundi/

Hati adalah adalah raja yg mengemudi hidup


Hati adalah adalah raja yg mengemudi hidup .. Hati adalah raja yg berkuasa .. Anggota yg lain adalah askar2 nya .. baik hati baik lah askar2nya .. hati mati atau keras akan jauh dari perintah Allah SWT .. akan sentiasa dibelenggu dengan Syaitan .. manusia yg hati keras dan mati tidak peduli kemurkaan Allah SWT.. mereka bersemangat MEMBUAK2 untuk berbuat dosa .. banyak cakap banyak laa salahnya ..

Na’audzubillah minn dzalik

Subhaanakalloohumma wa bihamdika , asyhadu allaa ilaaha illaa anta , astaghfiruka wa atuubu ilaik ..

hati keras atau mati perlu segera diberi rawatan :

1)Banyak membaca kalam Allah .. hati yg tidak membaca Al-quran akan tertutup pintu rahmat Allah SWT dan mudah hatinya di pengaruhi syaitan

2)Banyak Berzikir .. untuk membina mahligai di Syurga banyakkan dengan berzikir mengingati Allah .. zikir lah dengan hati .. zikir bukan sekadar lisan .. menuntut ilmu juga adalah zikir .. zikir adalah apa saja perbuatan yg mentaati perintah Allah .. bekerja .. berniaga .. semua itu adalah zikir jika dibuat dalam kontek mengingati Allah ..

3)Banyak INGAT MATI .. kematian kita makin dekat .. setiap saat ke saat kematian makin dekat .. mungkin sebentar lagi kita akan mati .. pastikah kita akan bertemu saat atau minit akan datang ? ingat mati mampu hilangkan perasaan ingat Dunia .. ingat mati akan sentiasa makin kuat keimanan dan taqqarub kita pada Allah yg maha MENGHIDUP DAN MEMATIKAN .. jika hati kita kusut .. keras .. sakit hati perbanyakkan mengingati mati .. moga ia dapat melunakkan hati kita kembali pada Allah .. melembutkan dan menenangkan hati kita ..

Pohonlah hidayah Allah sentiasa .. moga syurga bersama kita .. kita tanamkan diri dengan sifat mahmudah agar diri kita sentiasa dalam rahmat Allah .. moga kita terus hidup didunia ini mendapat INAYAH ALLAH .. Amin ya Allah .. walaupun ia sukar .. walaupun ia memerlukan pengorbanan yang besar terus kan usaha kita .. Allah lebih memandang besar usaha kita yg tak mengenal putus asa dibandingkan dengan hasilnya ..

Niat kita perlu ada usaha .. peringatan buat diri sendiri khususnya dan amnya buat sahabat2 yang disayangi kerana Allah .. AMIN ..

PROGRAM MAGHRIB KHAS MALAM PENGHAYATAN AL-QUR'AN


PROGRAM MAGHRIB KHAS MALAM PENGHAYATAN AL-QUR'AN
Masjid Asy Syarif Meru Klang 1433H / 2012M

29 MEI 2012, SELASA, Penceramah: Ust Wan Hamidi Wan Mat
"Al-Qur'an: Pemisah Antara Tauhid & Syirik"

30 MEI 2012, RABU (FORUM PERDANA)
Panelis: Dr Zulkifli bin Mohamad al-Bakri & Ustaz Roslan Mohamed, Moderator: Ust Haslin Baharim
"Al-Wasathiy & Interaksi Dengan Al-Qur'an"

31 MEI 2012, KHAMIS, Penceramah: Dr Musthafa Umar (Pendakwah dari Riau, Indonesia)
"Mewujudkan Peribadi Qur'ani"

SEMUA MUSLIMIN MUSLIMAT PENCINTA AL-QUR'AN DIJEMPUT HADIR. SEBAR-SEBARKAN...
 

Tuan Guru Haji Hadi Pada Gambaran Ustaz Nasir Zakaria

Adakah mereka ingat ini yang rakyat nak tengok???

Ceramah

Ceramah

dijangka banyak isu2 semasa terutama berkenaan Selangor dan kemungkaran musuh yang bakal didedahkan oleh semua YB PR ini.. jgn lepaskan peluang!

Homoseks (hubungan seks antara lelaki dengan sesama lelaki) merupakan satu dosa yang besar

Perhatikan dengan Teliti, bagaimana hamparan bumi itu ditenggelamkan oleh Malaikat Jibril atas Perintah Allah melalui Kesannya.....

Dalam Islam, Homoseks (hubungan seks antara lelaki dengan sesama lelaki) merupakan satu dosa yang besar. Lebih besar pertimbangan zina antara lelaki dengan perempuan. Begitu pula dengan lesbian (zina antara wanita dengan sesama wanita).

Dalam Al Quran Allah melaknat Kaum Luth yang melakukan homoseks dan lesbian sehingga menyiksa mereka.
“Ketika Luth berkata kepada kaumnya: “Sesungguhnya kamu benar-benar mengerjakan perbuatan yang amat keji yang belum pernah dikerjakan oleh seorangpun dari umat-umat sebelum kamu
Apakah sesungguhnya kamu patut mendatangi laki-laki (homosex), menyamun dan mengerjakan kemungkaran di tempat-tempat pertemuanmu? Maka jawaban kaumnya tidak lain hanya mengatakan: “Datangkanlah kepada kami azab Allah, jika kamu termasuk orang-orang yang benar.” 
~ Maksud dari Surah Al -'Ankabut Ayat 28-29 ~

Contoh Kaum2 Bijak yang Memperjuangkan Homoseks masa kini:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=312249585523295&set=a.158778360870419.40979.100002147688588&type=1&theater

Perkara Paling Besar yang mesti kita jauhkan sampai Hari Kiamat adalah RIBA

PERTAMA
Perkara Paling Besar yang mesti kita jauhkan sampai Hari Kiamat adalah RIBA. 
RIBA HARAM kerana ada larangan yang jelas dalam Al-Quran dan juga Hadith. 
Proses Pengharamannya berlaku selama 4 Peringkat bermula dari 
1) Ayat 39 dalam Surah Rum, 
2) Ayat 160-161 dalam Surah An-Nisa’
3) Ayat 130 dalam Surah Ali-‘Imran 
Sehinggalah Ayat Terakhir yang Mengharamkan RIBA secara MUTLAK iaitu:
4) Dari Surah Al-Baqarah Ayat 275 yang maksudnya:
"Orang-orang yang memakan (mengambil) riba itu tidak dapat berdiri betul melainkan seperti berdirinya orang yang dirasuk Syaitan dengan terhoyong-hayang kerana sentuhan (Syaitan) itu. Yang demikian ialah disebabkan mereka mengatakan: "Bahawa sesungguhnya berjual beli itu sama sahaja seperti riba". Padahal Allah telah menghalalkan berjual beli (berniaga) dan mengharamkan riba. Oleh itu sesiapa yang telah sampai kepadanya peringatan (larangan) dari Tuhannya lalu ia berhenti (dari mengambil riba), maka apa yang telah diambilnya dahulu (sebelum pengharaman itu) adalah menjadi haknya, dan perkaranya terserahlah kepada Allah. Dan sesiapa yang mengulangi lagi (perbuatan mengambil riba itu) maka mereka itulah ahli neraka, mereka kekal di dalamnya"

ceramah

Anda inginkan kebaikan tanpa berpenat lelah?

Anda inginkan kebaikan tanpa berpenat lelah?
baca ertikal ini dan amalkan..