Saturday, April 27, 2013

Malaysia negara aman

Dalam tiga hari 18 pasukan boneka Afghan membelot dan bergabung dengan Mujahidin


AFGHANISTAN - Alhamdulillah, sekurang-kurangnya 18 anggota pasukan boneka Afghan telah membelot dan bergabung dengan Mujahidin Imarah Islam Afghanistan (IIA) di beberapa kawasan yang berbeza.

Laman rasmi IIA, Shahmat, melaporkan bahawa menurut laporan terbaru dari wilayah Nangarhar, 8 anggota Tentara Nasional Afghan (ANA) dan Polis tempatan Afghan (ANP) membelot dan bergabung dengan Mujahidin IIA pada Kamis (25/4/2013) pagi di daerah Hisarak di provinsi tersebut.

Mereka menyerahkan diri mereka sendiri beserta senjata mereka dan berjanji akan berperang di sisi Mujahidin dalam melawan pasukan penjajah dan pasukan pengganas tempatan yang bersekutu dengan penjajah.

Pada hari yang sama, seorang tentera boneka juga membelot dan bergabung dengan Mujahidin IIA di daerah Bati Kot, wilayah Nangarhar. Tentera itu juga menyerahkan senjatanya kepada Mujahidin.

Sementara di Kandahar, seorang pegawai polis yang bekerja untuk rejim boneka juga membelot dan bergabung dengan Mujahidin, ia berasa dari desa Suf Angazi, daerah Ma'ruf pada Kamis (24/4).

Pembelotan juga datang dari daerah Musa Kala, wilayah Helmand di mana seorang komander pos pemeriksaan polis bersama 2 pengawalnya bergabung dengan Mujahidin IIA pada Rabu (24/4) pagi. Mereka juga menyerahkan senapang peralatan lain kepada Mujahidin.

Rabu (24/4), empat militia boneka juga membelot dan menyerahkan diri kepada Mujahidin bersama senjata mereka di daerah Chahar Deh, wilayah Kunduz. Mereka berjanji akan memutuskan hubungan dengan penjajah dan rejim boneka dan memilih untuk hidup sebagai orang awam biasa.

Selain mereka, seorang tentera ANA di wilayah Nangharhar juga menyerahkan diri sendiri kepada Mujahidin pada Selasa (23/4) malam di daerah Bati Kot. Dia berjanji akan berperang bahu membahu dengan Mujahidi hingga para penjajah meninggalkan Afghanistan.

Gelombang pembelotan seperti ini terus berlaku dan meningkat. Bergabungnya mereka dengan Mujahidin adalah pilihan dan kesedaran mereka sendiri tanpa paksaan dari pihak Mujahidin.

Tiga Muslim Inggeris dipenjara atas tuduhan terlibat latihan Jihad di Pakistan


LONDON - Tiga lelaki Muslim Inggeris, termasuk seorang muallaf bekas pegawai polis London, dipenjara pada Kamis (25/4/2013) di London atas tuduhan terlibat latihan Jihad di Pakistan.

Menurut laporan AFP, Richard Dart, Imran Mahmood dan Jahangir Alom mengaku "bersalah" bulan lalu. Para Jaksa penuntut mendakwa bahawa selain melakukan perjalanan ke Paistan untuk terlibat latihan pada 2010 dan 2012, ketiga lelaki tersebut juga berusaha mengelak daripada "pengawasan," membincangkan "pembuatan letupan" untuk kemungkinan digunakan mensasarkan Wootton Basset, yang bertahun-tahun menjadi bandar pemulangan tentera.

Dalam laman Scotsman disebutkan, Dart (30) dipenjara selama enam tahun, Mahmood (22) dipenjara sembilan tahun sembilan bulan, dan Alom (26) dipenjara empat tahun enam bulan.

Mendengar pembacaan hukumannya, Dart yang berganti nama menjadi Salahuddin al-Britani setelah masuk Islam menolak hukuman tersebut di mahkamah, London s Old Bailey Court. Menegaskan bahawa ia hanya yakin pada hukum Allah (Subhanahu wa Ta'ala).

"Saya yakin kuasa dan menghakimi adalah hanya bagi Allah," tegas Dart kepada mahkamah, dikutip AFP.

Sementara itu Pihak Berkuasa Inggeris tidak mempunyai bukti bahawa mereka sedang merancang serangan terhadap kerajaan Inggeris. Tetapi pihak berkuasa melihat video mereka yang menurut Inggeris bahawa pemikiran mereka adalah "radikal" dan berniat untuk melakukan "serangan keganasan."


Gambar : Richard Dart aka Salahuddin Al-Britani, Jahangir Alom and Imran Mahmood.

Tsarnaev terbukti tak bersenjata!


BOSTON - Doktor dari Hospital tempat Dzhokhar Tsarnaev dirawat mengatakan bahawa Dzhokhar sudah mulai pulih dan keadaannya stabil. Ia mungkin akan segera dimasukkan ke dalam sel pengasingan di penjara, yang memerlukan masa kira-kira 1 jam perjalanan dari Boston, lansir KC.

FBI terus menutupi tabir rahsia seputar kasus Bom Boston yang terjadi pada tarikh 15 April 2013. Tuntutan sepihak FBI dan drama perburuan, penangkapan, hingga soal siasat Tsarnaev versi mereka terus bergolek di pelbagai media.

Media-media Amerika melaporkan dengan merujuk kepada bapa saudara Tsarnaev bersaudara, Ruslan Tsarni, bahawa Tamerlan sering dihubungi oleh "pendakwah dari Armenia" yang bernama Misha, yang mereka sebut "telah mencuci otak anak saudara Ruslan".

Sumber-sumber FBI yang dituntut tak mau menyebut namanya juga dikhabarkan telah mengatakan kepada wartawan bahawa Tsarnaev bersaudara merancang melaksanakan pengeboman Boston akibat serangan Amerika di Iraq dan Afghanistan.

Selain itu, para investigator menyatakan bahawa Tamerlan Tsarnaev sering mengunjungi website berbahasa Inggeris Al-Qaeda, di mana disana diposting pidato "pendakwah radikal" dan "Arahan untuk membuat bom".

Di lain sisi, butiran baru dalam kes Tsarnaev bersaudara telah terungkap. Butiran yang jauh berbeza dengan tuntutan FBI Amerika sebelumnya.

Sumber AP mencatat bahawa pada masa penangkapan, Dzhokhar tidak bersenjata, sedangkan FBI sebelumnya mendakwa telah terjadi terjadi baku tembak sengit dan bukan hanya itu, FBI bahkan mendakwa bahawa Dzhokhar ingin bunuh diri dengan mengarahkan pistol ke arah mulutnya sendiri.


Sekarang terbukti bahawa Dzhokhar tidak mempunyai senjata. Gambar ini jelas menunjukkan ia terluka ketika keluar dari perahu tempat terakhir ia berlindung, namun belum ada jejak darah, sedangkan dalam versi FBI ia akan mati kerana kehabisan darah, dan kecederaan itu ia hampir membuatnya tidak boleh bergerak sama sekali.

Hal ini juga berlaku dalam drama penangkapan Tamerlan. FBI mendakwa bahawa Tamerlan membawa pistol, tapi tak ada satu saksi mata pun yang melihatnya.

Video dan gambar yang menunjukkan penangkapan Tamerlan Tsarnaev banyak disiarkan di internet. Video dan foto menunjukkan Tamerlan, yang ditelanjangi dan digari, sedang dimasukkan ke dalam kereta polis. Tamerlan terlihat tak melawan apa lagi membawa pistol, dan ia jelas masih hidup tanpa luka-luka di sekujur tubuhnya seperti saat ia meninggal dunia. Kerajaan AS setakat ini belum mengulas mengenai video tersebut.Sedangkan menurut versi FBI, Dzhokhar dilaporkan melarikan diri ketika ia digari. Polis mengejar Dzhokhar, Tamerlan dilanggar adiknya sendiri, dan kereta melindas tubuhnya.


Namun faktanya, Tamerlan meninggal di rumah sakit kerana beberapa luka tembak, bukan akibat dari perlanggaran kereta. Selain itu, FBI juga tidak memberikan jawaban atas luka-luka yang ada di sekujur tubuh Tamerlan.

Datuk Sharudin yang meninggal akibat ditembak di Putrajaya semalam

Datuk Sharudin yang meninggal akibat ditembak di Putrajaya semalam. Datuk Husam turut sama solat jenazah hingga kebumi.. TIADA SEORANG PUN MENTERI KELIHATAN....

"saya yakin kemalangan yg menimpa Datuk Din atas urusan tugas terhadap negara"..Datuk Husam..

mengaku tapi tak kena tangkap dengan polis...

Ceramah Umum Pakatan Rakyat Mendapat Sambutan Yang Sangat Baik Daripada Warga Pontian, Johor

Jangan korang lupa... AES dihentikan sementara untuk redakan kemarahan rakyat!!!

Jangan korang lupa... AES dihentikan sementara untuk redakan kemarahan rakyat!!!

Jika BN menang pru.. maka bersedialah sedekahkan gaji korang tiap tiap bulan untuk masuk balik ke kantung pemimpin korni2 BN...


Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Menantu Nazri Aziz.

Menantu Nazri Aziz.,..Manusia Yang meluluskan penggunaan KALIMAH ALLAH dalam BIBLE versi BAHASA melayu di SABAH.

Rumah menteri jaga agama..

Rumah menteri jaga agama... wah.. mengalahkan Dewa Murujib plak.. apa boleh buat.. korang gak yang undi BN.. 

Undi lagi BN.. kita bertengkar bagai babi gila.. pemimpin2 kat rumah econ 24 jam!

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Ketibaan pendatang asing A.K.A pengundi hantu di KLIA kian meningkat menjelang PRU13 *

Ini ada satu pengumuman: Ketibaan pendatang asing A.K.A pengundi hantu di KLIA kian meningkat menjelang PRU13 * Ini Malaysia bukan Bangla yang punya! Undurlah BN demi Malaysia yang lebih baik !!! AYUH RAKYAT CINTAKAN MALAYSIA BERSATU TOLAK BN !!! (SUMBER : OTAI REFORMASI II)

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

FAKTA YANG HARUS RAKYAT TAHU !!!

FAKTA YANG HARUS RAKYAT TAHU !!!

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Aku berasa malu ada PM yang mempunyai pemikiran ala budak Tadika begini...

Aku berasa malu ada PM yang mempunyai pemikiran ala budak Tadika begini...
BR1M RM500 setahun/12bulan=RM41.67
sebulan...tulah gaji rakyat Malaysia sebulan...beli beras pun tak cukup...!
Kalau harga minyak diturunkan, harga barang pun akan turut sama, pendapatan boleh guna rakyat meningkat...lebih dari RM41.57 sebulan....! Apa kah nasib ngko ni jadi PM...Pendek akal..!
Cer korang kira berapa kali lipat ganda korang leh untung jika inyak dikurangkan harga...
Turun harga minyak orang kaya senang hati. = Najib BODOH !!!

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Bapak penasihat Petronas, anak dapat kontrak Petronas...ini bukan nepotisme KAH KAH KAH

Bapak penasihat Petronas, anak dapat kontrak Petronas...ini bukan nepotisme KAH KAH KAH

Nepotisme ialah anak penasihat Petronas, bapak dapat kontrak KAH KAH KAH

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Patut lah minyak rajin naik harga.

Patut lah minyak rajin naik harga...kalau dah penasihat pon israel (apco) mestilah ikut telunjuk sampai minyak sawit pon jual kat israel...lepastu gi naik kan harga pulak minyak kat Malaysia...pandai ke bodoh menteri2 dalam umno ni ???

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Rasuah dulu kini dan selamanya

KANTOI !!! BN TERDESAK NAK MENANG !!!
Bn janji sorang rm200 kalau bn menang di pulau pinang.org beratur panjang untuk isi borang permohonan..

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nanti ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

SUASANA YANG BOLEH BUAT NAJIB KECUT TELOR.Laungan Takbir bergema di Masjid Tuanku Sultan Mizan... hampir seluruh jemaah mengiringi Tuan Guru Nik Abdul Aziz sambil berselawat...
"INI KALILAH"..!!! SEKARANG ZAMAN KEBANGKITAN ISLAM & KEBENARAN !!!

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

FAKTA YANG HARUS RAKYAT TAHU !!!

FAKTA YANG HARUS RAKYAT TAHU !!!

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

FAKTA YANG HARUS RAKYAT TAHU, MAHADIR YANG SGT BIADAP MENENTANG HUKUM ALLAH DILAKSANAKAN !!!

FAKTA YANG HARUS RAKYAT TAHU, MAHADIR YANG SGT BIADAP MENENTANG HUKUM ALLAH DILAKSANAKAN !!!

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Doa dari pelajar arab saudi

Kiriman : Ahmad Syihan Ismail
Doa dari pelajar arab saudi

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Di sisi Islam, tiada perkauman.Wahai orang -orang yang beriman! Hendaklah kamu semua sentiasa menegakkan keadilan kerana Allah, lagi menerangkan kebenaran; dan jangan sekali-kali kebencian kamu terhadap sesuatu kaum mendorong kamu kepada tidak melakukan keadilan. Hendaklah kamu berlaku adil (kepada sesiapa jua) kerana sikap adil itu lebih hampir kepada taqwa. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan.

- Surah Al-Maaidah 5:8

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Di sisi Islam, tiada perkauman.

Di sisi Islam, tiada perkauman.

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Kalau tak tipu bukan umno

Sesiapa yang ada info tentang kemasukan pengundi hantu dari Sabah dan Sarawak ke KLIA ,SUBANG,LCCT dan mana2 air port dalam negara kita sila salurkan maklumat ke nombor tertera A.S.A.P

Sebarang kejadian pelik seperti banyaknya BAS2 menungu di sesuatu kawasan berhampiran airport juga adalah perkara yang kami perlukan..

Sebarang kemasukan pendatang asing secara rombongan dal lain2 perbuatan mencurigakan sila hantar gambar2 bukti ke nombor wassup ni [SEBARKAN]

Tq

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nanti ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Siapa yang mencetuskan Perang Dunia Pertama ? adakah orang islam?

Salah seorang wartawan bertanya kepada pendakwah terkemuka German iaitu Pierre Vogel atau nama islam nya Abu Hamza tentang kaitan antara keganasan dan Islam,beliau dengan lantang dan berani menjawab :

" Siapa yang mencetuskan Perang Dunia Pertama ? adakah orang islam?

Siapa yang mencetuskan Perang Dunia kedua? Adakah orang islam ?

Siapa pula yang telah membunuh 20 juta nyawa suku kaum Aborigine Australia?! Adakah orang Islam ?

Siapakah yang menghantar bom untuk menghancurkan Hiroshima dan Nagasaki ? Adakah
orang Islam ?.

Siapa pula yang membunuh lebih 100 juta orang Indian Amerika Utara ? adakah orang Islam ?

Dan siapa yang membunuh 50 juta orang Indian di Selatan Amerika ? Adakah orang Islam ?

siapa pula yang menjadikan seramai 180 juta orang-orang Afrika sebagai hamba dan 88% dari hamba-hamba itu mati di buang di lautan Atlantik !! adakah orang islam yang melakukan nya ??

TIDAK ADA DI ANTARA KALANGAN PELAKU-PELAKU ITU ADALAH ORANG-ORANG ISLAM !!

Sebelum itu,hendaklah anda ketahui maksud ''terrorisme'' dengan baik.Kalau non muslim lakukan apa-apa kesalahan seperti diatas mereka akan di sebut sebagai penjenayah,tapi jika orang muslim yang kesalahan seumpama nya,di sifatkan sebagai pengamal terrorisme,pengganas,pemberontak !!
oleh itu anda hendaklah membuat 2 kali timbangan,anda akan tahu dan mengerti siapakah yang sebenarnya PENGGANAS / TERRORIST !''

- Pierre Vogel-

SEDIKIT INFO MENGENAI PIERRE VOGEL.

Pierre Vogel di lahirkan pada 20 Julai 1978 di Frechen.Merupakan seorang ustaz,penceramah bebas,pendakwah dan merupakan bekas peninju professional.

Pierre Vogel yang lantang bersuara ini memeluk islam pada tahun 2001 dan menukar nama nya kepa Abu Hamza dan setelah memeluk islam,beliau mempelajari agama islam, ilmu Al Quran dan kemahiran bertutur bahasa Arab di sebuah Intitusi Pengajian Islam Swasta terkemuka di Mekah iaitu di Om Al Quran.

Sekembali nya beliau ke Berlin,Jerman pada tahun 2006,beliau mengajar dan menjadi seorang guru agama di masjid Al-Nur-Moschee (mosque) Neukölln,di jemput berceramah di kuliah-kuliah Universiti bahkan berdakwah kepada penganut agama lain juga.

Pierre Vogel berkahwin dengan seorang wanita dari Maghribi dan memiliki tiga orang cahaya mata.Sepanjang perjalanan beliau berdakwah,terlalu banyak kecaman,ancaman,fitnah,kritikan yang keterlaluan,sabotaj,dan pelbagai hinaan di terima oleh beliau kerana kelantangan bersuara membela umat islam dan islam dan juga kerana dakwah beliau,namun Pierre Vogel masih bergerak aktif berdakwah dan tidak pernah berputus asa.


GAMBAR :Pierre Vogel bersama rakan-rakan bekas peninju profesional.

PENIPUAN TERKEJI BN

PENIPUAN TERKEJI BN, yang penting mereka dapat terus kekal berkuasa. Ini adalah kerana dengan adanya kuasa mereka dapat merancang dan menguruskan negara macam harta mereka. Jika duit dah nak habis, bolehlah mereka melaksanakan pelbagai program itu program ini, maklumlah ada kuasa dan kita rakyat jelata hanya dapat meratap hiba apabila berlaku kenaikan harga tol, insurans kereta, saman ekor, pelaksanaan AES, GST dsb. 

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Gambar Menarik Anwar Ibrahim

Gambar Menarik Anwar Ibrahim -Anwar Ibrahim hari ini dan semalam dalam misi lawatan ke Sarawak dan Sabah bertembung dgn lawatan PM Najib Razak. Anwar kelihatan menggunakan pesawat persendirian lapor Media Rakyat.Terbaiklah usahawan sabah yg menaja untuk perubahan!Jangan terus ditampuk yg sama..hindarkan dari Parti yang sering memfitnah,melucah,dan menggondol harta rakyat..Dengan izin Allah,kebenaran pasti terungkai bila tiba masanya kelak..Aamiin YRA...

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

MENZALIMI RAKYAT BERMAKNA MENZALIMI DIRI, BANGSA, AGAMA serta NEGARA.

MENZALIMI RAKYAT BERMAKNA MENZALIMI DIRI, BANGSA, AGAMA serta NEGARA...MAKA KAU TERPALITLAH DENGAN KEHINAAN DAN TERIMALAH BAHANA DOA KAMI INI !!! YA ALLAH KAU HANCURKAN UMNO/BN آمِيّنْ... آمِيّنْ... يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّ

DOA ADALAH SENJATA ORG2 MUKMIN

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

INI KALILAH !!!

INI KALILAH !!!

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

FAKTA YANG HARUS RAKYAT TAHU !!! UMNO SENDIRI LAHIR DARI DEMONSTRASI JALANAN !!!

FAKTA YANG HARUS RAKYAT TAHU !!!

UMNO SENDIRI LAHIR DARI DEMONSTRASI JALANAN !!!

Jangan terus ditampuk yg sama & lama ! hindarkan dari Parti yang sering memfitnah, melucah,dan menggondol harta rakyat..Dengan izin Allah,kebenaran pasti terungkai ! 

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nnt ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

Musim mengakut pengundi hantu dah tiba!!!Dari Sabah turun KLIA.. bas2 disediakan..

Lokasi lokasi tu tersorok ke dlm.

Ade pengawal jaga kat jln besar arah bas2 tu masuk ke kwsn park.

Pastu berderet2 bas masuk dlm, plate sume W.

Bila masuk pusing ke kwsn park tu, ade lebey kurg 12 biji bas. Bas persiaran..

Sebelum ni tak ada pun bas2 ni parking kat sana..

Mencurigakan.. kemungkinan ini bas2 yang akan tunggu penumpang pengundi hantu.

Mohon sesiapa yang dekat sana tolong check!

Lokasi die, tpk psr mlm pekan salak lame, antara pekan yg dkt dgn KLIA .

Tak Nak BN....#TumbangBN #No2BN
PRU 13 nanti ☒ PAS ☒ PKR ☒ DAP

‘Bayi’ 19 tahun

Foto
JAMRI memangku Mohd Syafiq ditemani isteri memangku seorang lagi anak mereka di rumahnya, semalam.
Pasir Mas: Walaupun sudah berusia 19 tahun, berat badan seorang remaja dari Kampung Tok Derpah di sini, hanya 10 kilogram manakala ketinggiannya pula 102 sentimeter dan makanan hariannya ialah nestum dan susu.
Bagaikan bayi, remaja lelaki itu juga memakai lampin pakai buang, tidak boleh bercakap atau berjalan menyebabkannya hanya terlantar di rumah.
Begitu nasib Mohd Syafiq Jamri yang diserang demam panas sehingga kekejangan ketika berusia lima bulan menyebabkan tumbesarannya terbantut.

Anak kedua daripada lapan beradik itu dijaga dengan penuh kasih sayang oleh bapanya, Jamri Che Omar, 47 serta ibunya Zaitun Abdul Rahsid, 40.


Menurut Zaitun, dia bersyukur walaupun Mohd Syafiq hanya memakan nestum dan minum susu, anaknya itu tidak sakit dan mudah dijaga.