Thursday, July 5, 2012

Dunia lebih mempercayai DSAI...berbanding di negara sendiri menjadi mangsa fitnah..

.adakah kita hendak melihat semua kanak2 di syiria mati dalam keadaan menyanyat hati..

wahai kaum muslimin apa yg masih bermain di fikiran anda...adakah kita hendak melihat semua kanak2 di syiria mati dalam keadaan menyanyat hati..marilah kita sama2 berdoa untuk mereka semoga allah melepaskan apa yg mereka hadapi sekarang...ini gambar seorang kanak2 yg syahid pada hari ini...semoga allah merahmatinya...amin...

Bunuh raayat sendiri

(Angkara tentera Syiah di Syria

antara 2 DARJAT.

Ketua Menteri Melaka bantu bawa bapa pulang anak dari Medan

Ketua Menteri Melaka bantu bawa bapa pulang anak dari Medan - Melaka & NS - Sinar Harian:
MELAKA - Seorang bapa terpaksa mengharungi kebimbangan selama setahun setengah sebelum berjaya membawa pulang anak perempuannya yang terkandas di Medan, Indonesia semasa anaknya itu mengikuti ibunya menziarahi keluarganya di sana.
   
Zulkifli Ahmad, 52, berkata anaknya, Zuliana, 3, dibawa ke Medan bagi menunaikan hasrat isterinya, Norhayati Abdullah, 39, untuk dipertemukan dengan ahli keluarga sebelah isterinya di sana memandangkan anak mereka itu dilahirkan di Malaysia.
   
"Saya menghantar isteri dan anak saya yang berusia setahun setengah ketika itu ke Medan dan selepas memastikan mereka selamat sampai ke kampung, saya pulang ke Melaka dan membiarkan mereka di sana," katanya ketika ditemui di Taman Seribu Bunga, Ayer Keroh, di sini hari ini.
   
Katanya selepas seminggu isterinya berada di sana, isterinya mengalami strok akibat terjatuh di bilik air.
   
"Saya tidak mampu berbuat apa-apa memandangkan isteri sedang sakit dan dia lebih selesa dijaga oleh keluarganya," katanya.

Zulkifli yang menetap di Felda Air Kangkung, Selandar berkata dia kembali ke Medan melawat isterinya dan cuba untuk membawa Zuliana pulang namun dirayu isterinya untuk dibiarkan di sana menemaninya.
   
Kata Zulkifli, isterinya meninggal dunia 12 Jun lepas dan dia cuba membawa pulang anak perempuannya ke Malaysia, namun gagal kerana visanya sudah tamat tempoh.
   
"Saya hanya melakukan kerja kampung dan mempunyai pendapatan yang kecil pastinya tidak mampu menampung kos untuk membawa pulang Zuliana ke Malaysia.
   
"Namun begitu, saya merasa amat bersyukur dengan keprihatinan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam kerana sanggup bertungkus lumus membantu memastikan Zuliana pulang ke pangkuan kami di sini," katanya yang selamat tiba di Melaka pada Selasa lepas.
   
Mohd Ali ketika ditemui berkata, beliau hanya mengetahui akan masalah itu sewaktu menghadiri lawatan Program Dunia Melayu Dunia Islam (DMDI) di Medan, minggu lepas.
   
"Untuk menyelesaikan masalah itu, kita meminta kerjasama daripada kerajaan Sumatera Utara di sana untuk membantu, dengan hubungan baik yang ada kita akhirnya dapat membawa Zuliana pulang semula ke pangkuan bapanya," katanya. - Bernama

Hukuman hudud adil untuk semua pihak

Hukuman hudud adil untuk semua pihak - Politik - Sinar Harian:

SHAH ALAM - Pertubuhan bukan kerajaan (NGO) menggesa kerajaan memberi penerangan dan pemahaman secara menyeluruh sebelum melaksanakan hukuman hudud agar tidak timbul kekeliruan.

Presiden Islamic & Strategic Studies Institute (ISSI), Mohd Yusri Mohamad berkata, pihaknya menyambut baik sekiranya ia dilaksanakan, tetapi penjelasan perlu dilakukan agar semua pihak mengetahui erti sebenar hukum hudud.
“Banyak pihak bila berbicara tentang hudud, ia lebih kepada sentimen, seperti menggambarkan bahawa hukuman itu zalim. Ia tidak benar hakikatnya setiap kesalahan itu diteliti dengan terperinci sebelum hukuman dilaksanakan.
“Walaupun ia boleh dilaksanakan kepada semua kaum, tetapi mereka juga harus diberi pilihan sama ada ingin mengguna pakai hukum hudud atau takzir,” katanya kepada Sinar Harian semalam.
Beliau berkata demikian bagi mengulas cadanganAhli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kemelah dari Umno, Datuk Ayub Rahmat yang mencadangkan bahawa Johor menjadi negeri pertama melaksanakan hukum hudud di negara ini.
Sementara itu, Presiden Persatuan Peguam Muslim, Datuk Zainul Rijal Abu Bakar  berkata, kerajaan harus membuat persiapan secukupnya dalam melaksanakan hukuman, sekiranya ingin melaksanakan hukum hudud di negara ini.
Zainul Rijal berkata, hukuman itu berbeza dengan hukuman sedia ada kerana setiap kesalahan disertai dengan bukti yang kukuh, maka persediaan mahkamah dan masyarakat amat diperlukan.

"Pada masa kini kesalahan syariah terletak di bawah bidang kuasa Kerajaan Negeri, sekiranya ia hendak dilaksanakan di seluruh negara, kerajaan harus menggubal Perlembagaan bagi mengguna pakai hukum hudud," katanya.

"Baby hatch" dicadang diwujud di semua hospital kerajaan

"Baby hatch" dicadang diwujud di semua hospital kerajaan - Nasional - Sinar Harian:
PETALING JAYA - Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) bercadang mewujudkan pusat perlindungan bayi atau 'baby hatch' di setiap hospital kerajaan di seluruh negara.
   
Timbalan Ketua Setiausaha (Strategik) KPWKM Harjeet Singh berkata ini adalah sebagai usaha dan komitmen berterusan kerajaan dalam memerangi kes pembuangan bayi terutamanya kelahiran di luar nikah.
   
"Inisiatif ini masih di peringkat perancangan, namun sebagai langkah permulaan, kita menjalankan perbincangan bersama pihak Kementerian Kesihatan bagi merealisasikan hasrat ini.
   
"Kita mahu hospital juga dapat berfungsi sebagai 'baby hatch' agar dapat menempatkan bayi dengan selamat untuk ibu-ibu terdesak yang tidak menginginkan bayi mereka," katanya kepada pemberita pada konvesyen 'Katakan Tidak kepada Pembuangan Bayi: Nyawa di Tangan Kita' di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid di sini, hari ini.
   
Sehubungan itu, katanya KPWKM dan Kementerian Kesihatan akan menganjurkan bengkel pada Oktober depan, mengenai penubuhan pusat perlidungan bayi.
   
Harjeet berkata pada masa ini, terdapat sembilan 'baby hatch' di seluruh negara termasuk satu di sebuah hospital swasta di Ipoh, Perak dan satu di bawah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) OrphanCARE di Petaling Jaya, yang juga perintis projek itu.
   
Beliau turut meminta remaja perempuan dan wanita yang terlanjur hingga melahirkan anak luar nikah supaya tidak membuang bayi itu sebaliknya menyerahkannya kepada pusat perlindungan lain.
   
"Di bawah kementerian, kita mempunyai 55 institusi kebajikan seperti rumah perlindungan kanak-kanak dan Sekolah Tunas Bakti, 104 buah pejabat Kebajikan Masyarakat Daerah serta 56 klinik Nur Sejahtera yang bersedia menerima bayi-bayi ini.
   
"Mereka juga boleh menghubungi Talian Nur di hotline 15999 yang lebih privasi sekiranya mereka menghadapi masalah anak luar nikah, terlanjur, mahukan kaunseling dan maklumat," katanya.
   
Beliau berkata statistik Polis DiRaja Malaysia (PDRM) menunjukkan sebanyak 627 kes pembuangan bayi dilaporkan sejak 1995 hingga Jun lepas di seluruh negara.

Dari Januari hingga Jun tahun ini, sebanyak 31 kes pembuangan bayi direkodkan di mana 19 daripada bayi itu ditemui mati, sepuluh selamat dan dua lagi masih di hospital.
   
Bagi 2012, Harjeet berkata Selangor dan Sabah mencatatkan kes tertinggi dengan masing-masing enam kes, Johor (4), Kedah (3), Sarawak (3), Pulau Pinang, Perak dan Pahang masing-masing dua kes manakala satu kes masing-masing di Kuala Lumpur, Terengganu dan Kelantan.
   
"Ini bukan jumlah menyeluruh, ini jumlah kes yang hanya dilaporkan dan dijumpai sahaja.. justeru kerajaan memandang serius isu pembuangan bayi di negara ini yang semakin menjadi isu sosial dan membimbangkan," katanya.
   
Beliau berkata statistik menunjukkan sebanyak 67 kes buang bayi dilaporkan pada 2005, 2006 (83), 2007 (76), 2008 (102), 2009 (79), 2010 (91) dan 2011 (98).
   
Konvensyen anjuran bersama oleh KPWKM, Persatuan Pengasuh Berdaftar Malaysia (PPBM) dan Sunway International Business &  Management Sdn Bhd dihadiri kira-kira 1,000 peserta dari kerajaan, badan bukan kerajaan, pelajar universiti dan sekolah menengah serta tenaga pengajar dan pihak akademik.
   
Konvensyen itu dianjurkan bagi memupuk kesedaran terhadap kesihatan reproduktif dan kesan negatif kehamilan dan kelahiran anak luar nikah serta mencegah masalah pembuangan bayi terutamanya di kalangan generasi muda. - Bernama

Nik Aziz bantah hasrat Anwar

Nik Aziz
Nik Aziz
SHAH ALAM – Hasrat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mahu bersara dari dunia politik sekiranya Pakatan Rakyat (PR) gagal menawan Putrajaya pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) dibantah oleh pemimpin tertinggi Pas.

Mursyidul Amnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, beliau kurang bersetuju dengan hasrat Anwar tersebut yang mahu kembali menjadi pendidik kerana katanya perjuangan di medan politik itu juga adalah mengajar.

“Bezanya medan politik mengajar rakyat, medan akademik mengajar mahasiswa.

“Justeru, saya kurang bersetuju jika dengan hasrat beliau untuk bersara dan kembali mengajar. Berjuanglah di medan politik dan teruskan perjuangan mengajar rakyat!” katanya dipetik dari laman Facebooknya semalam.

Selasa lalu, dalam satu temubual khas yang disiarkan Financial Times, Anwar, 65, berkata, beliau akan meninggalkan politik dan kembali mengajar sekiranya PR gagal menumpaskan kerajaan BN.

Namun Anwar tidak pula menyatakan sama ada mahu mengajar di universiti dalam atau luar negara.
Sebelum ini Anwar pernah menjadi pensyarah jemputan di Universiti Georgetown, Amerika Syarikat.Nik Aziz bantah hasrat Anwar - Politik - Sinar Harian:

Hudud: Ilmu keluarkan surat rasmi untuk Umno Johor

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Malaysia, Fathul Bari Mat Jahaya
Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Malaysia, Fathul Bari
Mat Jahaya
SHAH ALAM - Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Umno (Ilmu) memutuskan untuk mengeluarkan surat rasmi kepada Umno Johor dalam masa dua atau tiga hari lagi berkenaan isu hudud.
Pengerusinya, Fathul Bari Mat Jahaya berkata, surat rasmi itu menyatakan sebulat suara menyokong Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kemelah, Datuk Ayub Rahmat mengenai perlaksanaan hukum hudud di Johor.
Menurutnya, dalam surat tersebut, Ilmu menyuarakan pendapat dan cadangan berhubung proses perlaksanaan hukum hudud di negeri itu.
“Sekiranya segala usul, pendapat dan cadangan diterima, kami dengan sukarela melibatkan diri tampil membantu melicinkan proses perlaksanaan hukum hudud di Johor,” katanya kepada Sinar Harian semalam.
Bagaimanapun beliau berkata, pihaknya tidak mempunyai kuasa untuk membuat sebarang tindakan mengenai isu yang hangat diperkatakan ini.
“Kuasa hanya berada di pihak mereka,  kami sebagai pihak yang menyokong hanya mengeluarkan pandangan sahaja dan tidak ada hak atas sebarang keputusan.
“Selain itu, kami juga akan membuat hebahan mengenai surat rasmi yang dikeluarkan ini di facebook, twitter dan sebagainya sebagai tontonan masyarakat umum,” katanya.
Beliau sebelum ini, mengingatkan agar Umno Johor tidak terlalu gopoh untuk melaksanakan hukum hudud kerana dikhuatiri ia akan berhenti separuh jalan.
“Di samping itu, pelbagai aspek perlu dilihat dengan menghimpunkan pakarpakar yang arif mengenai hukum hudud dalam melontar pandangan agar hukum ini benar-benar dapat dilaksanakan seperti yang dicadangkan,” katanya.Hudud: Ilmu keluarkan surat rasmi untuk Umno Johor - Politik - Sinar Harian:

Anwar ucap ‘selamat tinggal’ jika gagal PRU13

Anwar ucap ‘selamat tinggal’ jika gagal PRU13
Datuk Seri Anwar Ibrahim
SHAH ALAM – Ketua Umum Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim menimbang akan bersara daripada politik jika pakatan pembangkang yang dipimpinnya gagal merampas Putrajaya pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Pengakuan itu dibuat dalam satu wawancara disiarkan akhbar Financial Times.

Anwar, 65, berkata, selepas bersara, beliau akan kembali kepada aktiviti asalnya sebelum menyertai politik - mengajar.

Namun Ketua Pembangkang di Parlimen itu tidak pula menyatakan sama ada akan mengajar di dalam atau di luar negara.

Anwar pernah jadi pensyarah jemputan di Universiti Georgetown, Amerika Syarikat.

Sebelum dibawa menyertai Umno pada 1982 oleh Tun Dr Mahathir Mohamad, ketika itu Perdana Menteri keempat, Anwar adalah pengasas dan tenaga pengajar di Yayasan Anda Akademik, Kuala Lumpur selain bergiat aktif dalam Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim).

Beliau kemudian dilantik menjadi Timbalan Perdana Menteri pada 1993 selepas memenangi jawatan Timbalan Presiden Umno pada pemilihan Umno tahun itu. Kedua-dua jawatan itu disandangnya sehingga dipecat pada 1998.

Dalam wawancara itu, Anwar mengaku sudah penat berusaha menawan Kerajaan Pusat sebuah negara yang kompleks seperti Malaysia.

“Kami mempersembahkan manifesto, polisi dan sudah tentu jika kami mendapat mandat rakyat, saya akan teruskan. Jika tidak berjaya saya fikir mahu kembali mengajar,” katanya.

Kenyataan Anwar itu sudah tentu mengejutkan banyak pihak, dalam dan luar pakatan pembangkang terutama kerana ia disuarakan ketika negara sedang menunggu Parlimen dibubarkan.

Anwar yang ketika ini difahamkan berada di luar negara tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan penjelasan lanjut mengenai kenyataannya itu. Beliau bagaimanapun dijadualkan akan menghadiri satu program di Selayang hujung minggu ini.

Pada PRU12, kerjasama part-parti pembangkang diterajui Anwar mencatat sejarah besar dalam arena politik negara apabila berjaya meleburkan rekod penguasaan majoriti dua pertiga di Dewan Rakyat oleh Barisan Nasional (BN).

Kerjasama itu membawa kepada pembentukan Pakatan Rakyat (PR).

Kerjasama itu juga menumbangkan BN di Kedah, Pulau Pinang, Selangor dan Perak selain mengekalkan Kelantan yang dikuasai Pas sejak 1990.

Pada pilihan raya kecil Ogos 2008, Anwar bertanding di kerusi Parlimen Permatang Pauh, yang dikosongkan oleh isterinya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, dan dipilih sebagai Ketua Pembangkang.

Pada 16 September 2008, Anwar mengaku mempunyai jumlah Ahli Parlimen yang cukup untuk menumbangkan kerajaan BN, namun ternyata ia tidak berlaku, sebaliknya beberapa wakil rakyat PR pula menyertai BN.

Kemudian, pada perhimpunan Bersih 3.0 28 April lalu, pelbagai pihak menuduh Anwar cuba merampas kuasa dengan mengadakan rusuhan jalanan ala kebangkitan Arab Spring, namun tuduhan itu dinafikan sekeras-kerasnya oleh pemimpin PR.
Anwar dan beberapa lagi pemimpin PKR telah dikenakan beberapa tuduhan berkenaan Bersih 3.0 dan jika didapati bersalah, beliau boleh dijatuhi hukuman penjara dua tahun, sekali gus statusnya sebagai wakil rakyat gugur.Anwar ucap ‘selamat tinggal’ jika gagal PRU13 - Politik - Sinar Harian:

Perunding rambut jadi mangsa kad kredit

Perunding rambut jadi mangsa kad kredit - Pahang - Sinar Harian:
KUANTAN - Seorang perunding rambut terkejut apabila kad kredit yang dimohonnya Jun tahun lalu adalah milik individu lain yang tidak dikenali.

Ng Suk Yee, 33, berkata, dia memohon kad kredit berkenaan melalui talian bantuan kerana berminat dengan tawaran yang diberikan.

Bagaimana pun, selepas seminggu memperoleh kad berkenaan melalui pos, dia mendapati berlaku transaksi membabitkan nilai RM1,748.85. “Saya terkejut kerana tidak pernah berbuat demikian dan lebih mustahil apabila ia dilakukan  di luar kawasan yang saya diami iaitu di Klang.

“Melalui semakan yang dibuat, berlaku tiga transaksi dan ia tidak masuk akal,” katanya ketika ditemui pada sidang media di Pusat Khidmat Parlimen Kuantan.

Turut hadir, Pegawai Khas Ahli Parlimen Kuantan, Sim Chon Siang dan Norbaini Abu Bakar. Suk Yee berkata, keliru dengan situasi itu, dia menghubungi pihak bank sebelum membuat aduan bertulis.

Namun, dia kecewa apabila tidak mendapat respons seperti yang diharapkan apabila dua bulan selepas itu, dia menerima surat daripada bank memintanya menjelaskan jumlah pemindahan wang terbabit.

"Saya membuat laporan polis pada September tahun lalu kerana saya tidak perlu membayarnya memandangkan saya tidak pernah melakukan transaksi berkenaan.

“Malah pihak bank pula tidak memberi kerjasama yang baik dan tidak membantu saya menyelesaikan masalah itu,” katanya.

Suk Yee berkata, dia turut menghantar salinan laporan polis dan borang aduan namun masih tidak mendapat perhatian pihak bank.

Sementara itu, Chon Siang berkata, dia menerima aduan daripada Suk Yee pada awal Jun lalu dan cuba membantunya menyelesaikan masalah yang dialami wanita itu.

Katanya, berdasarkan maklumat transaksi yang dilakukan, dia menghubungi syarikat insurans untuk mendapatkan info individu.

“Saya mendapat maklumat bahawa transaksi itu dilakukan oleh seorang individu lain.

“Jadi, kita membuat kesimpulan bahawa cip makllumat kad kredit yang dimiliki Suk Yee salah,” katanya. Katanya, kesilapan demikian tidak wajar berlaku dan pihak bank sepatutnya lebih bertanggungjawab apabila pelanggan berdepan  masalah ini. 

Bergaduh rebut wanita

Bergaduh rebut wanita - Semasa - Sinar Harian:

Bergaduh rebut wanita
Harichandaran@Hariboy di cari polis.
Bergaduh rebut wanita
Arjunaidi menunjukkan senjata yang digunakan.
PETALING JAYA – Berebut teman wanita menjadi punca sebuah kumpulan gangster bertempur sesama sendiri di Flat Taman Desa Ria, PJS 5, awal pagi kelmarin.

Pergaduhan melibatkan 20 lelaki bersenjatakan parang itu berterusan selama beberapa jam turut mengakibatkan kerosakan harta benda milik penduduk kawasan berkenaan.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed berkata, polis yang mendapat laporan mengenai kejadian itu berjaya menahan 16 lelaki berusia di antara 20 dan 30 tahun, dipercayai terlibat dalam pergaduhan itu.

“Lapan lelaki direman untuk siasatan lanjut, manakala selebihnya dibebaskan kerana tidak terlibat secara langsung,” katanya, semalam.

Arjunaidi berkata, polis turut merampas 10 parang  dan satu kayu golf. Menurutnya, pergaduhan terbabit juga mengakibatkan kerosakan terhadap 12 kereta, dua lori, dua van sekolah dan sebuah bas selepas cerminnya sengaja dipecahkan kumpulan terbabit.

“Siasatan masih dijalankan dan polis kini mencari seorang suspek terlibat iaitu N.Harichandaran@Hariboy  yang beralamat terakhir di Blok 9, Flat Desa Mentari,” katanya.
Katanya, orang ramai mempunyai maklumat mengenai kejadian atau mengetahui di mana suspek berada diminta menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya di talian 03-79562222.

Polis tahan penganggur cuba larikan wang ATM

Polis tahan penganggur cuba larikan wang ATM - Semasa - Sinar Harian:
KUALA LUMPUR - Polis menahan seorang penganggur dipercayai terlibat dalam cubaan melarikan wang mesin juruwang automatik (ATM) dengan memecahkan skrin mesin tersebut di Bandar Baru Rawang, awal pagi semalam.
   
Ketua Polis Daerah Gombak ACP Abd Rahim Abdullah berkata suspek lelaki berusia 33 tahun itu ditahan di pekan Rawang pada 7.30 malam selepas polis menerima maklumat orang awam yang memaklumkan kejadian tersebut.
   
"Kejadian itu disedari seorang pengawal keselamatan bank itu pada 7.20 pagi setelah mendapati salah satu daripada mesin ATM di dalam bank itu telah pecah dan terus melaporkan kejadian itu kepada pengurus cawangan bank berkenaan," katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.
   
Katanya selepas menerima laporan tersebut, polis melancarkan gerakan menjejaki suspek sebelum berjaya menahannya di pekan Rawang.
   
"Suspek ditahan bersama sebuah kereta jenis Proton Wira yang dipercayai kereta curi," katanya.

Siasatan lanjut juga mendapati suspek tersenarai sebagai individu yang dikehendaki polis bersabit kesalahan Seksyen 372(B) Kanun Keseksaan kerana mencari langganan bagi maksud persundalan serta melakukan perbuatan lucah dan Seksyen 379A kerana mencuri kenderaan.
   
Abdul Rahim berkata polis juga menyiasat pembabitan suspek dalam dua kejadian pecah mesin ATM yang berlaku sehari sebelum itu, iaitu di Public Bank, Taman Jati, Rawang dan Maybank Bandar Baru Rawang yang disiasat mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan. - Bernama

Derita sakit untut dua jiran


ALEXANDRA: Dua jiran terlantar di katil sejak beberapa tahun lalu akibat menderita penyakit bengkak kaki yang jarang berlaku.
Esther Ntshanlintshali dan Busisiwe Zulu menghidap sakit untut selepas digigit nyamuk.
Pasangan itu yang tinggal tidak jauh antara satu sama lain juga dipercayai penghidap penyakit itu yang pertama tinggal begitu hampir.
Esther, 69, terlantar di katil sejak 12 tahun lalu selepas kakinya membesar empat kali ganda daripada saiz normal.
 
“Saya menghadapi masalah ini sejak sekian lama. Saya tidak boleh bergerak di sekeliling rumah atau keluar. Ia amat menyusah dan menyakitkan saya,” katanya.
Dan Busisiwe, 53, ibu tiga anak menghidap penyakit berkenaan sejak lapan tahun lalu di bandar Alexandra, Afrika Selatan.
Anaknya, Mbali, 32, berkata: “Dia teperangkap di dalam bilik ini dan sentiasa dalam kesakitan.”
Penyakit itu menjadi terkenal selepas filem ‘The Elephant Man’ yang diterbitkan pada 1980 oleh pengarah John Hurt.
Ia mengisahkan kehidupan penghidap sebenar, John Meerrick.
Penyakit untut berpunca daripada parasit bawaan nyamuk. – DM

Nenek cemas atap rumah diterbang angin kencang

Nenek cemas atap rumah diterbang angin kencang - Semasa - Sinar Harian:
KEPALA BATAS - Seorang nenek mengalami detik cemas semalam apabila bumbung rumahnya tercabut selepas ditiup angin kencang dalam kejadian ribut di Kampung Baru, di sini.
    
Asmah Saad, 62, berkata dalam kejadian pada 5 petang itu dia bersama anak lelaki, menantu dan dua cucunya sedang menonton televisyen di ruang tamu rumahnya.
    
"Tiba-tiba angin bertiup kencang dan hujan lebat sebelum terdengar deruman kuat serta dalam masa yang sama bekalan eletrik di rumah terputus", katanya kepada pemberita di sini hari ini.
    
Katanya angin kuat disusuli hujan lebat itu membuatkan dia takut untuk keluar rumah walaupun atap rumah sudah mula tercabut dan ketika itu dia berdoa agar mereka sekeluarga selamat.
    
Selain rumah Asmah, dua kediaman lain di kampung berkenaan turut rosak akibat kejadian ribut berkenaan dan kerugian mereka dianggarkan lebih RM50,000.
 
Seorang lagi mangsa, Hussin Hamidon,76, berkata ketika kejadian dia baru pulang dari masjid yang terletak tidak jauh dari rumahnya.
    
"Ketika itu hujan lebat dan tiba-tiba bumbung rumah diterbangkan angin menyebabkan tingkat atas rumah saya dipenuhi air hujan, nasib baik cucu lelaki yang tinggal dengan saya tiada di rumah kerana ke pekan," katanya.
    
Beliau yang tinggal berdua dengan cucunya itu selepas kematian isteri hampir tujuh tahun lalu berkata banyak barangan elektrik dan perabot di rumahnya rosak akibat kejadian itu.
    
Sementara itu, isteri Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Penaga Datuk Azhar Ibrahim, Datin Aishah Mohd Yusof yang melawat mangsa berkata suaminya akan menyalurkan bantuan segera bagi meringankan beban semua mangsa yang terlibat.
    
"Selain bantuan segera bagi meringankan beban mangsa, pihak pejabat ADUN juga sedang berurusan dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) daerah Seberang Perai Utara untuk mendapatkan peruntukan di bawah Skim Bencana Alam bagi membaiki rumah mangsa terlibat," katanya. - Bernama

Pemandu lori maut, 2 cedera dalam kemalangan

Pemandu lori maut, 2 cedera dalam kemalangan - Semasa - Sinar Harian:

PENDANG - Seorang pemandu lori maut apabila lorinya terbabas dan terbalik serta dirempuh kenderaaan lain di Km54.2 Lebuhraya Utara-Selatan arah ke sini semalam.
Dalam kejadian kira-kira pukul 5.30 petang itu, A. Krubakar, 27, meninggal dunia di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar sejurus mendapatkan rawatan kecemasan.
Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Pendang, ASP Nik Mohd Razali Husin berkata mangsa dalam perjalanan pulang dari Arau, Perlis ke Pulau Pinang apabila lorinya terbabas lalu terbalik di lorong kiri lebuh raya.
"Lori itu dikatakan berpusing ke arah bertentangan menyebabkan mangsa dirempuh oleh sebuah kereta jenis Perodua Myvi yang dipandu oleh seorang lelaki berusia 52 tahun yang dalam perjalanan ke Kulim. Bagaimanapun pemandu kereta itu tidak mengalami sebarang kecederaan.
"Akibat rempuhan tersebut, pemandu lori itu yang berasal dari Taman Mesra Jaya, Pulau Pinang mengalami cedera parah di bahagian kepala," kata Nik Mohd Razali kepada pemberita di sini hari ini.
Beliau berkata pada masa yang sama akibat hujan lebat itu, dua buah motosikal yang dipandu anggota Polis Tentera yang dalam perjalanan ke Kuala Lumpur turut melanggar kereta tersebut.
Salah seorang daripadanya Mohd Fadzli Che Mat, 28, mengalami cedera parah dan kini dirawat di HSB manakala rakannya hanya cedera ringan. - Bernama

Didakwa fitnah Sultan Johor, Uncle Seekers direman 4 hari

Didakwa fitnah Sultan Johor, Uncle Seekers direman 4 hari - Semasa - Sinar Harian:

Didakwa fitnah Sultan Johor, Uncle Seekers direman 4 hari
Uncle Seekers bersama Siti Nadhirah dibawa anggota polis ke Mahkamah Majistret Johor Bahru, di sini, hari ini.
JOHOR BAHRU - Pengendali laman blog Uncle Seekers yang didakwa memfitnah Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar melalui laman blognya, ditahan reman empat hari bermula hari ini.

Perintah tahanan reman sehingga Ahad ini ke atas beliau, nama sebenarnya Syed Abdullah Syed Husein Al-Attas, 46, bersama seorang wanita dipercayai teman wanitanya, Siti Nadhirah Mohd Zain, 26, dikeluarkan oleh Majistret Md Isa Mohamed di Mahkamah Majistret Johor Bahru di sini, hari ini.

Kedua-dua mereka akan disiasat mengikut Seksyen 8(1)(d) Akta Rahsia Rasmi 1972 selepas ditahan polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Nusajaya di Tol Senawang, Seremban Negeri Sembilan kira-kira jam 9.45 malam tadi.

Syed Abdullah bersama Siti Nadhirah dibawa ke Mahkamah Majistret Johor Bahru kira-kira jam 3 petang tadi.

Dia yang berpakaian lokap berwarna ungu sempat melambaikan tangan ke arah wartawan dan jurugambar yang  menunggu di pekarangan mahkamah sejak jam 2 petang sebaik turun daripada trak polis.

"Pendedahan akan dibuat, lebih banyak lagi selepas ini. Saya ditahan ketika dalam perjalanan nak hantar dokumen kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)," kata beliau sebelum dibawa ke kamar.

Salah-satu tanda PRU makin dekat...

..MELAYU kah dia..??..layakkah dia berbicara soal MELAYU..??.


iNgin meminta maaf jika ada yang kurang selesa dengan pendapat ini,tetapi sekadar bemuhasabah diri masing-masing terutama ahli dan penyokong UMNO khususnya..dari riak wajah pemimpin UMNO penang ini,cuba jawab dengan ihklas lagi jujur..MELAYU kah dia..??..layakkah dia berbicara soal MELAYU..??..klu dia berbicara soal ISLAM itu lain bab,dan bukan itu yang hendak ditekankan..tetapi persoalannya kini LAYAKKAH dia berbicara soal MELAYU..??...
 

Cai umno.. bace nie.. jangan dungu sangat.

UMNO Pengkianat Sebenar Raja & Sultan Melayu...!!

Tak Kisahlah Kalau Tiada Siaran "Kemah Keming Ustaz Azhar Idrus"..

Tak Kisahlah Kalau Tiada Siaran "Kemah Keming Ustaz Azhar Idrus"... Selama Nie Pun Kita Dengar Juga Kuliah Ustaz Samada Di YouTube Mahupun VCD Serta Ceramah-Ceramah Beliau Secara Live Di Masjid Mahupun Di Surau... Sambutan Tetap "KeBaBoOoM"... KIta Sebagai Peminat Ustaz Azhar Idrus ( Original ) Tak Rugi Apa-Apa Pun Kan... Tunggulah Bila PR Tadbir Putrajaya Nanti... Ceramah-Ceramah Dan Kuliah Agama Akan Terus Mekar Di Bumi Malaysia Dan Akan Dibawa Secara Langsung Dalam Televisyen Kita Nanti, Insya-Allah.. Yang Penting Kita Harus Sabar Dan Istiqomah Dalam Perjuangan.. Takbir !!!

Tolong Cetak dan Sebarkan

Kerajaan Rakyat: Tolong Cetak dan Sebarkan:

Saudara-saudari,

Minta tolong cetak artikel oleh Sdr. Sivarasa ini dan sebarkan, - lebih ramai yang maklum fakta sebenar, lebih baik.

Terima kasih.

BIRO KOMUNIKASI
PARTI KEADILAN RAKYAT
http://kerajaanrakyat.blogspot.com/


ANWAR IBRAHIM – KONSPIRASI NOMBOR DUA 

Hanya sebelas tahun semenjak Anwar Ibrahim dipecat dari jawatan timbalan perdana menteri, beliau menerima tamparan dengan dakwaan liwat dan seolah-olahnya tuduhan rasuah (penyelewengan kuasa). Beliau berdepan dengan dua perbicaraan yang dikutuk seluruh dunia sebagai perbicaraan tidak adil dan bermotivasikan kepentingan politik pihak tertentu. Hasilnya beliau menghabiskan enam tahun dalam tahanan di Penjara Sungai Buloh, dikurung bersendirian selama pemenjaraan hanya dibenarkan bertemu dengan ahli keluarga dan para peguam sahaja. Akhirnya bekas Perdana Menteri Dr. Mahathir Mohamad mendapat hukuman setimpal dengan berat hati dipaksa bersara pada bulan Oktober 2003. Kemudiannya Anwar dibebas dan dilepaskan pada 2 haribulan September 2004 pada tahap terakhir rayuannya di mahkamah mengubah penghakiman kes liwatnya.


Sekarang mimpi ngeri itu bermula lagi. Pada 16 Julai 2008, Anwar ditangkap atas tuduhan kes liwat yang baru, selepas suatu laporan polis dibuat oleh Saiful Bukhari, pembantu berpangkat rendah dalam pejabatnya pada 28 Jun 2008. Anwar berkata tuduhan ini, sekali lagi bermotifkan politik, sebagai cubaan terbaru untuk menghalang kerjaya politiknya yang kembali bangkit mendadak kegemilangannya. Ramai orang di dalam dan di luar negara bersetuju dengan penilaian ini.

Kes terbaru ini hanyalah ulang tayang skrip lama dengan para pelakon yang baru - skrip sekarang ini juga menampilkan episod-episod campurtangan politik, kecurangan dan penyelewengan para pegawai di pejabat Peguam Negara dan pihak polis, penipuan bukti-bukti yang muncul daripada suatu konspirasi politik untuk menghentikan kerjaya cemerlang politik Anwar.

Kes hairan yang benar-benar pelik
Terdapat banyak fakta terhadap dakwaan yang dibuat Saiful dan tindak tanduknya yang sudahpun berada dalam pengetahuan orang ramai. Fakta-fakta ini bercakap dengan sendirinya. Secepatnya ia menunjukkan betapa tidak kukuhnya kes yang direka-reka ini, selain bertujuan menjatuhkan Anwar.

Saiful mendakwa dalam laporan polisnya bertarikh 28 June 2008 di Hospital Kuala Lumpur ("HKL") yang dia diliwat Anwar pada tengahari Khamis 26 Jun 2008 di sebuah kondominium di Bukit Damansara. Saiful bercerita kepada pihak polis dalam kenyataannya yang mendakwa dia telah diserang paksa sebanyak 8 ke 9 kali tanpa kerelaan hatinya oleh Anwar sepanjang dua bulan yang berlalu itu. Dalam laporan polisnya dua hari kemudian pada 28 Jun 2008, dia mendakwa kejadian liwat ini memang berlaku tanpa kerelaan hatinya.Cerita Saiful ini menimbulkan kecurigaan kenapa dia sebagai kononnya "si mangsa"yang dipaksa liwat 8 ke 9 kali tanpa kerelaan hatinya, selama dua bulan tetapi tidak membuat sebarang aduan kepada pihak berkuasa. Sepanjang waktu itu dia berhubungan secara biasa dengan Anwar dan kesemua kakitangan di pejabat Anwar Ibrahim.

Turut didedahkan pada Rabu 25hb Jun 2008, sehari sebelum serangan seksual terakhir pada hari Khamis keesokan harinya, Saiful telah bertemu dengan pegawai polis berpangkat tinggi Penolong Kanan Komisioner SAC Rodwan Mohd Yusof (waktu iti Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Pasukan Polis DiRaja Malaysia, sekarang Ketua Polis Melaka) di Hotel COncorde, Kuala Lumpur di bilik bernombor 619. Apabila ditanya wartawan tentang pertemuan ini, Rodwan tidak memberikan sebarang komen. Rodwan telah memainkan peranan penting bersama pasukan polis dalam kes Anwar tahun 1998/99 dahulu. Rodwan terkenal dengan peranannya mengambil sampel darah Anwar untuk ujian DNA tanpa mengikut lunas undang-undang. Dia juga terkenal dengan tuduhan meletakkan kesan DNA yang direka-reka pada tilam yang diusung ke mahkamah. Sewaktu perbicaraan pertamanya pada tahun 1998, bukti DNA tidak dapat dipakai hinggakan hakim Augustine Paul yang jelas berat sebelah terpaksa membuang bukti tersebut daripada membantu kes pendakwaan.

Umum juga telah didedahkan "si mangsa" ini telah juga bertemu dengan Perdana Menteri sekarang (waktu itu masih Timbalan Perdana Menteri) beberapa hari sebelum kejadian yang didakwa itu berlaku. Apa yang lebih menarik lagi tentang pendedahan ini Najib pada awalnya menafikan pertemuan dengan Saiful kepada pihak media, tetapi kemudiannya mengakui, menjelaskan pertemuan itu berlangsung kerana Saiful (gagal dari universiti, tidak habis belajar) meminta bantuan Najib untuk mendapatkan biasiswa. Selepas itu barulah Najib memberi tahu pihak media bahawa Saiful diliwat Anwar dan dalam pertemuan tersebut Saiful kelihatan cukup traumatik.

Tindak tanduk Saiful selepas kononnya dipaksa liwat pada hari Khamis turut menimbulkan tanda tanya. Pagi besoknya, Saiful ke pejabat Anwar seperti biasa. Dia tidak mengadu kepada sesiapapun dan muncul dalam keadaan yang normal.Pada sebelah petangnya dia menghadiri acara anjuran Anwar Ibrahim Club di rumah Anwar, yang mana Anwar sendiri turut hadir. Di sana dia membantu menghidangkan kopi kepada sedozen orang yang hadir, tanpa memperlihatkan tanda-tanda takut atau cemas, dia mampu berdiri dan duduk tanpa menunjukkan tanda-tanda ketidak selesaan.

Pada hari Sabtu berikutnya, pada sebelah tengahari, kira-kira jam 2 petang, Saiful memutuskan untuk pergi ke hospital swasta Pusat Rawatan Islam (PUSRAWI) di Jalan Tun Razak. Di situ, dia mengadu kepada Dr. Osman yang dia merasa sakit di dalam lubang duburnya selama beberapa hari dan kelihatannya dia merasa seperti ada bahan "plastik" yang dimasukkan. Pemeriksaan protoskopi (menggunakan alat protoskop yang bertujuan memeriksa hujung lubang dubur) oleh Dr. Osman menunjukkan tidak ada tanda-tanda penembusan atau kemasukan dan keadaan normal dubur dan rektum hujung usus.

Selesai pemeriksaan, dia memberitahu Dr. Osman yang dia diliwat oleh VIP (orang kenamaan) dan Saiful telah dinasihatkan untuk mendapatkan pemeriksaan di hospital kerajaan. Meskipun HKL hanyalah terletak di seberang jalan, Saiful mengambil masa selama dua setangah jam untuk sampai ke sana. Di HKL, dia melaporkan yang dia diliwat, dia kemudiannya diperiksa oleh oleh tiga orang doktor pakar, yang mana bukanlah suatu prosedur yang biasa. Ketiga-tiga doktor tersebut dalam laporan rasmi mereka menyebut, "tidak ada rumusan hasil pemeriksaan klinikal yang dengan pasti dapat mencadangkan penembusan ke dalam lubang dubur ..." sekali lagi ia menguatkan kesimpulan yang dibuat Dr. Osman.

Sesiapapun yang menjadi penyiasat dengan sifat waras akan memahami bahawa pertuduhan liwat tidak akan ke mana-mana dalam keadaan bukti perubatan sejelas itu. Tiada seorangpun penyiasat yang waras akan meneruskan kes pendakwaan. Di sini kita melihat perkara yang sebaliknya berlaku. Pasukan penyiasat bersungguh-sungguh, biarpun bukti perubatan menunjukkan tidak ada penembusan terhadap lubang dubur. Sifat hasad berniat jahat dalam penyiasatan mengukuhkan lagi kewujudan motif politik disebalik tindakan mereka.

Penyiasatan kes ini diteruskan biarpun hasil laporan pemeriksaan perubatan telah diserahkan dengan serta-merta kepada para penyiasat polis. Spesimen yang diambil dengan pengelap daripada Saiful menimbulkan syak wasangka kerana ia mengambil masa dua hari untuk sampai ke makmal untuk dianalisa. Sekarang kita tahu bahawa pihak pendakwaan akan bergantung kepada bukti DNA dalam cubaan untuk membuktikan Anwar terlibat dalam tindakan meliwat Saiful tanpa kerelaannya.

Bagaimana seorang tua dengan sakit belakang dapat memaksa seorang jejaka yang tinggi dan tegap berusia 24 tahun, boleh menjadi soalan yang menarik untuk dijawab para pemerhati politik sepanjang perbicaraan ini.

Soalan lain yang menarik ialah dalam keadaan bukti kukuh perubatan yang menyatakan pemeriksaan klinikal tidak menemui malah untuk mencadangkan penembusan, kurangnya wibawa laporan DNA yang cuba menunjukkan DNA Anwar ditemui didalam lubang dubur Saiful. Perlu diingatkan bahwa bukti DNA sangat mudah untuk direka atau ditambah-tambah, khususnya jika kerja-kerja mereka-reka tambah bukti ini dilakukan oleh para penyiasat yang sama dalam perbicaraan 1998 dahulu.

Contoh-contoh bukti yang direka-reka bagi mengenakan Anwar
Ini bukan kali pertama, kes yang melibatkan Anwar untuk fenomena bukti yang direka-reka muncul. Kes 1998 dan 1999 penuh dengan kejadian pengakuan yang dirancang, bukti DNA yang direka-reka dan penyembunyian bukti pada pihak polis dan para pendakwa kanan yang terlibat.

Beberapa contoh dapat diberikan. Gani Patail merupakan salah seorang Pendakwaraya Kanan dalam kes Anwar pada tahun 1998 telah didedahkan pada tahun ini sebagai mereka-reka bukti perubatan dalam bentuk laporan perubatan. Ianya berhubung penyiasatan serangan terhadap Anwar pada malam 20 September 1998 bilamana Anwar telah diserang secara ganas oleh Rahim Noor. Setelah dunia melihat mata lebam Anwar, wujud desakan dan barulah diikuti dengan penyiasatan polis. Pegawai Penyiasat dalam kes tersebut, Dato Mat Zain telah mengesahkan hal ini dalam suratnya kepada SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia) bertarikh 15 April. Menurut surat itu, Gani Patail dengan bersungguh-sungguh mereka-reka bukti laporan perubatan dengan dibantu Musa Hassan (sekarang Ketua Polis Negara) dalam cubaan untuk cuba mencadangkan kecederaan Anwar dilakukan oleh dirinya sendiri. Dr. Mahathir kemudiannya mengumumkan kepada awam tentang kecederaan tersebut dilakukan oleh Anwar sendiri.

Pembentukan bukti rekaan terhadap Anwar juga berlaku dalam kes-kes dan orang-orang yang lain. Gani Patail didakwa terbabis mengancam Nallakaruppan dengan hukuman bunuhbagi memaksa dirinya memberi keterangan palsu terhadap Anwar. Hal ini didedahkan dalam akuan bersumpah yang dibuat peguam Nallakaruppan, Manjeet Singh Dhillon yang merupakan saksi langsung cubaan mengugut oleh Gani Patail bagi mendapatkan bukti palsu terhadap Anwar.


Hakim Mahkamah Persekutuan Steve Shim dalam kes Zainur Zakaria lawan PP [2001] 3 CLJ ada menyatakan bahawa permohonan Anwar untuk membatalkan Gani Patail dan Azahar sebagai pendakwaraya kanan kerana penglibatan mereka dalam mengancam Nallakaruppan dengan hukuman bunuh bagi mendapatkan bukti rekaan yang diinginkan:
”Dalam keadaan ini, apakah beliau ("Anwar") dianggap tidak wajar atas asas ianya melampaui keraguan munasabah untuk membuat aduan bahawa tindak tanduk Peguam Negara (Gani Patail) sewaktu pertemuan pada 2 Oktober 1998 dalam cubaan memaksa Nalla untuk mereka-reka bukti bagi menyempurnakan tuduhan terhadap Anwar untuk kes kesalahan seksual yang lain?"

Namun Hakim Augustine Paul tidak bertindak untuk membatalkan kelayan Gani Patail dan Azahar. Malah Augustine mendapati peguambela Anwar, Zainur Zakaria bersalah sebagai menghina mahkamah kerana memfailkan permohonan pembatalan kelayakan tersebut dan menjatuhkan hukuman 3 bulan penjara. Gani Patail terus mendaki puncak kekuasaan menjadi Peguam Negara. Azahar pula menjadi Hakim Mahkamah Tinggi. Malaysia Boleh! 

The MIND!!!: Penyeludupan Zionis Ke Malaysia Kerja Mahathir

Kerajaan Rakyat: The MIND!!!: Penyeludupan Zionis Ke Malaysia Kerja Mahathir:


citer APCO ni citer baru.....cuba tengok fakta2 ini....

1968, Dr M sudah JOIN International Seminar, Harvard Business School tajaan Henry Kissinger....sila baca biografi Dr Henry Kissinger oleh Walter Isaacson....(masuk site Amazon.com). International Seminar ni ada ramai yang masuk....akhirnya masing2 dapat NAIK pegang jawatan penting negara masing2....Lee Kuan Yew ( PM Singapore), Yasuhiro Nakasone (jadi PM Jepun), Bulent Ecivit (jadi PM Turki), Dr M (naik jadi PM Malaysia selepas 13 tahun!)....dan ramai lagi saya sudah lupa....[Yahudi sudah ada peranan ‘menentukan’ SIAPA pemimpin Negara MANA?]

Bila DAPAT naik jadi PM....terus Dr M buat perjanjian keselamatan dengan USA....(maka rahsia negara abis terbarai?)....sejak masa tu...kalu tak silap, 1983 lagi....[Adakah ini payback time?...terikat dengan janji?]

sepanjang 1990an...USA mula memainkan api kemarahan memburukkan orang2 Arab/agama Islam....[Yahudi menanam di dalam minda dunia bahawasanya bangsa Arab DAN agama Islam adalah jahat dan merbahaya!]

Kita lihat insiden2 ini.....

1994 (Oklahoma City - Federal Building Bombing)....saya di USA....live telecast....[rumusannya, bangsa Arab/Islam DIPERSALAHKAN oleh media barat!].....tapi sebenarnya Timothy Mc Veigh, seorang whiteman didapati bersalah kemudiannya!...

1996 (New York - Pesawat terhempas diluar pantai...en route ke Paris)....[Bangsa Arab di USA dan Islam jugak dipersalahkan!].....saja digemparkan secara live reporting..... seorang Pak Arab dari Chicago di tahan di Heathrow Airport, London yang dikatakan ingin melarikan diri!....maka nama2 beberapa ‘terrorism expert’ pun keluarlah....ditemuramah dalam studio....menerangkan bahawa ianya SAMA dengan modus operandii pengeboman pesawat Pan Am oleh Libya!....abis rumah mamat Arab ni kena baling batu! (pun ada live reporting!)....saya masih di USA masa tu....CNN ada buat live coverage masa tu (guna stesyen TV lain)...saya ikut berita2 itu sehingga pukol 4 pagi....ada BEBERAPA SAKSI yang tinggal di tepi pantai serta nelayan telah nampak 3 letupan....pertama DARI aras laut!....kedua dan ketiga di udara....apa citer?....sebenarnya pada waktu yang sama ada satu LATIHAN TENTERA LAUT USA di kawasan itu!.....[dari beberapa saksi ini, nyata tentera laut USA tembak kapal terbang itu?]......lapuran itu terhapus keesokan harinya....saya menyaksikan wayang ini!......

berminggu selepas itu, 'mayat' pesawat itu masih tak timbul2....pemberita resah, tumpuan penduduk USA nyata terpaku kepada punca musibah...pengarah FBI New York marah ketua turus Navy dalam sidang akhbar apabila jawapan beliau atas asakan pemberita ‘membuka’ sesuatu possibility!!....maka tiap2 hari pengarah FBI New York itu ‘BERSILAT’ buat berbagai helah!....(dia ni berbangsa Yahudi)

akhirnya, nak larikan citer terdesak ni....maka timbullah citer pengeboman di taman Olympic Park!....seorang security guard yang ‘dikatakan marah’ kerana tak dapat jadi polis telah DIKHABARKAN membuat kecoh itu....maka tiap2 hari citer ni hot kat TV PULAK, pemberita BERKAMPUNG depan apartmennya!....maka citer ‘mayat’ pesawat yang masih belum timbul tu pun reda dan dilupakan oleh media...dan rakyat USA!...dan DUNIA!...

[citer backgroundnya Arab dan Islam adalah jAHAT!].....

Jadi bila peristiwa September 11, 2001 TERjadi, maka sedaplah Islam dan Arab dipersalahkan....tanpa soal, masyarakat dunia MENERIMA kata2 dan LABEL bahawa “Islam adalah agama Terroris”.... (PM kita, Dr M telah tambah kicap bagi sedap citer terroris ni dengan MENAMBAH bahawa budak2 Palestin yang letupkan diri di Israel jugak adalah teroris!)......

Jika kita kaitkan kesemua peristiwa2 ini dengan Pengeboman World Trade Centre oleh 'Pengikut2' Sheikh Abdul Rahman yang buta (dia ke USA katanya untuk mengubati matanya dan kerajaan USA katanya amat bersimpati dan ingin membantu!)....pulak tu, timbul citer kemudiannya, seorang Kolonel tentera Mesir, seorang yang mengaku rakan karib Pres Hosni Mubarak telah buat press Conference (kalu tak silap di London).....'Saya ingin membakar jambatan dengan Pres Hosni Mubarak!....dan saya ingin bersama HERO sebenar saya...iaitu Sheikh Abdul Rahman....di USA’ (USA terus beri dia suaka politik!).....

Apabila Sheikh telah ditangkap dan kemudian di dalam perbicaraan Sheikh, mamat kolonel ini dijadikan SAKSI UTAMA kerajaan USA .......dia telah membuat PERAKUAN yang menyatakan DAN mensabitkan tanpa keraguan bahawa pengikut2 Sheikh Abdul Rahman memang terlibat!....(siap gambar dan video beb!).....

[Ingat....Sheikh ni berbangsa ARAB dan beragama ISLAM!]

Pengeboman WTC ni telah menyebabkan US Senate luluskan 'World Terrorism Act 1'.....

Kemudian, pengeboman pesawat di luar pantai New York telah menyebabkan US Senate luluskan 'World Terrorism Act 2'.......

masa ini, budget telah dikeluarkan dalam masa 1 bulan sahaja untuk buat rangkaian seluruh dunia bagi US intelligence Network Centres.....yang akan dikendalikan oleh CIA dan FBI!.....matlamatnya, katanya, untuk USA mengetuai dunia ‘tracking’ rangkaian teroris!.......adakah kita tahu bahawa selepas Sept 11 2001, satu pusat itu telah terbina di Port Dickson?!........maka bertambah mudahlah USA dapat rahsia pertahanan kita?.......

Namun APCO ni amende?.....ia sekadar pelengkap urusan saja!.....

Rumusannya:

jambatan dengan Yahudi ni sudah terbina sejak 1968 lagi oleh mamak kerala....

maka kini APCO ke.....ini sudah jadi turutan saje....mamak sampai hari ni langsung tak bersuara pasal Yahudi-Israel-Apco-umno ni....senyap sunyi....kenapa?.....

pasal dialah yang membina tali ikatan bertuhankan Iblis dan syaitan ini.....kini orang2 melayu kena kenallah siapa mamak kerala ni sebenar2nya.....siapa dia? ...apa agenda dia?....siapa guru dia?.....siapa taja dia?.....
depan kita dia kutuk yahudi....tapi yahudi tahu siapa dia.....kawan sejak 1968 lagi!......

pada peringkat pertama, umno didukung oleh British.....hampir kesemua pemimpin umno asal belajar kat Britain....mamak buat jaringan baru....berkiblat ke Yahudi USA pulak.....maka kini sah umno itu parti apa.....mana Islamnya?....mana melayunya?......

yang nyata, hari ini najib pergi sembah obama....nak mintak pekenan baru kot....kita tengok apa sokongan baru yang USA beri umno.....mesti ada benda baru akan timbul....kita tunggu....

sementara itu, kita orang2 melayu dan rakyat marhaen di bumi malaysia ni kenal2lah dengan generasi melayu yang melayu umno sudah lahirkan....ada tua dan sudah pencen, ada muda, ada belajar kat USA, ada kerja menjalar dalam semak makan bangkai (umur tal boleh dipastikan pasal takde surat beranak!).....ada jilat jubur dan jamban!.....

bukalah mata...lihat keliling anda...ramai lagi muka kelabu asap....songkok tinggi....nama melayu + banyak eeeeeee.....perkasa untuk perkosa bangsa.....ganti umno yang sudah TERBOGEL!....

kita kena berhati2....mereka sudah terbogel...mereka sudah ada pengganti....apa mereka akan buat?.....

The MIND!!!

Kita memang bodoh, walaupun ...

Apa sudah jadi ?? Jom bersama bela nasib peneroka FELDA.. Himpunan Aman

Apa sudah jadi ?? Jom bersama bela nasib peneroka FELDA..
Himpunan Aman 14hb Julai 2012 Sabtu Jam 2.00 petang
di Masjid Wilayah Jalan Duta Kuala Lumpur
 

Gambar ini terkait dengan sejarah kekejaman institusi Kesultanan Melayu Johor

Kerajaan Rakyat: Gambar ini terkait dengan sejarah kekejaman institusi Kesultanan Melayu Johor:
Sultan ini menghabiskan masa dengan keseronokan yang keji-keji dan membunuh orang sesuka hati. Nafsu serakahnya lebih cenderung kepada lelaki yang cantik-cantik. Alexander dalam bukunya, 'A New Account of The East Indies'- Edinburgh 1727 ada melakarkan kisah seperti berikut:
"Baginda ialah peliwat yang hebat dan mengambil ramai orang kaya atau anak laki-laki orang Bangsawan, dengan paksa membawa kedalam istananya untuk khidmat kesat tersebut. Pedagang Moorish, iaitu pemunggah di kapal saya mempunyai seorang anak lelaki yang kacak, pada suatu hari Raja telah terlihat dan memerlukan ia untuk catamite. Baginda mengancam bapanya, jika dia tidak menghantarnya dengan sukarela, baginda akan mendapatkannya secara paksa. Orang miskin tersebut telah mengambil anaknya diatas kapal, (lalu) memohon perlindungan dari saya yang telah saya janjikan padanya.." ( Winstedt 1932).

Diberitakan ramai lelaki kacak menjadi mangsa kebuasan nafsu Sultan Mahmud ini. Kemuncak kezalimannya ialah membunuh isteri orang besarnya iaitu Megat Seri Rama. Isterinya, Dang Anum yang mengandung sarat itu mengidam buah nangka dalam taman diraja. Apabila baginda tahu kejadian itu, baginda dengan zalim atau kebodohannya telah membelah perut Dang Anum bagi melihat betulkah anak dalam kandungan yang mengidam buah nangka raja. - Wikipedia