Friday, January 25, 2013

Bocah Ini dan 300 Syuhada Lainnya Dibantai Rezim Suriah dalam Dua HariBocah dalam foto ini adalah Abdul Aziz Abdul Jalil Samarah al-Miqdad. Usianya baru enam tahun. Ia syahid Rabu (23/1) lalu, setelah peluru penembak jitu rezim Basyar al-Assad bersarang di kepalanya. Abdul Aziz hanyalah salah satu korban, dan penembak jitu hanyalah salah satu cara pembantaian di Suriah. Dalam dua hari saja, 300 syuhada jatuh dibantai rezim Syiah itu.

Kelompok relawan Hak Asasi Manusia Local Coordination Committees (LCC), Rabu (23/1), mengungkapkan data pembantaian yang dilakukan oleh rezim Basyar al Assad. Sebanyak 146 orang, termasuk 15 anak dan 13 wanita dibantai dalam satu hari itu.

Seperti dilansir sahabatsuriah.com, sebanyak 74 syuhada ditemukan di Aleppo, 23 syuhada di Damaskus dan kawasan-kawasan pinggirannya, 12 syuhada di Homs, 11 di Dara’a, 9 di Hama, 6 di Hasakah, 2 orang syuhada masing-masing di Deir Ezzur dan Lattakia, dan masing-masing satu orang syahid di Raqqah dan Sweida..

Sehari sebelumnya, Selasa (22/1), diperkirakan lebih dari 170 orang mencapai syahid dalam pembantaian rezim Syiah di hari itu.

LCC juga melaporkan, telah terdokumentasi setidaknya ada 253 titik di seluruh kawasan di Suriah yang dirudal oleh rezim Basyar al Assad, termasuk 19 titik yang menjadi target penyerangan udara dari berbagai jet dan helikopter tempur. Dua titik diserang dengan bom thermobaric sementara di salah satu titik diserang dengan bom thermobaric dan fosfor sekaligus.

Bom thermobaric adalah bom yang menimbulkan efek ledakan yang jauh lebih lama dan lebih luas daripada bom biasa, dan karenanya menyebabkan jatuhnya korban lebih lama dan lebih banyak.

Belum lagi serangan dengan senjata artileri di setidaknya 117 titik, termasuk 75 dengan mortir dan 66 dengan rudal. [AM/SS]sumber

syiah sesat siksa diri

Saham Felda dah masuk ICU!

umno kebas duit rakyat berbilion ringgit

 

JANGAN TAKUT DAN JANGAN BIMBANG ..... Tiada lagi Undi Pos.

 

satu lagi jasa UMNO

UTUSAN MELOYA

 

AMEENMay Allah accept the Leader Hussein Gakayev as a shaheed and grant him free roam in the hearts of green birds, AMEEN

PAS tidak perlu tunduk kepada tuntutan

PAS tidak perlu tunduk kepada tuntutan mahupun ugutan ramai apatah lagi individu, jika sekiranya ia bercanggah dengan dasar dan prinsip perjuangan parti berdasarkan nilaian dan pemantauan instiutsi syura yang ada.

Kewujudan insititusi syura di dalam PAS ini, menjamin tidak akan berlakunya apa yang disebut bahawa pimpinan atau individu tertentu telah dipengaruhi oleh kumpulan atau kelompok tertentu, di dalam PAS.

PENIPUAN SEMAKIN TERBONGKAR!!!!!

Pemimpin2 Pakatan Rakyat menunjukkan surat Najib kepada pengundi2 di Selangor. Pekong terbuka apabila beratus2 surat dihantar kepada mereka yang tidak ada di alamat seperti dalam surat itu dan tuan rumah mendedahkan mereka tidak mengenali penama dalam surat itu.

syria

New: 24th - January -2013: Three New subtitled videos from #Syria in different languages 
==========================================
Kindly share them with all the journalists, TV channels, newspapers and Human rights organizations to support the Syrian people in their demand for freedom.

Thanks.
Syrian Translators Union

[English]

Aleppo, University Shelling, Comrades of Knowledge and Blood, 15/1/2013
http://youtu.be/BcFJUKfQ0zo

17-1-2013 The Republican Guard Torturing a Fifteen -Year Old Boy
http://youtu.be/g0fc-Q1wjkI

Syria: The Explosive Barrels The Assad Forces Throw on Civilians Found in Taftanaz Airport
http://youtu.be/igARAJPtk2k

[Français – French]

Alep, Le bombardement de l’Université -les camarades de la connaissance et de sang, 15/01/2013
http://youtu.be/pCIHGzFvcJw

Syrie: La torture d'un garçon de 15 ans par la Garde Républicaine , 17 - 01-2013
http://youtu.be/XVwoYBENDPI

Syrie: les barils explosifs qui ont été jetés sur les civils dans l'aéroport Taftanaz
http://youtu.be/AwMVAuODR7I

[German – Deutsch]

Aleppo: Bombardierung der Universität, Studenten vereint in Wissen und Tod, 15.01.2013
http://youtu.be/rmW4_ckf_wI

+18 Folterung eines Fünfzehnjährigen durch Assads Republikanische Garde, 17.01.2013
http://youtu.be/dC5YoKGHhjk

Syrien,Flugplatz Taftanaz:Fund explosiver Fässer, die von Assads Armee auf Zivilisten
http://youtu.be/yyTpif0Gi6o

[Italiano – Italian]

Syria: 17/1/2013 Le guardie Repubblicane torturano un ragazzo di 15 anni
http://youtu.be/9BKoKiLeeZE

Siria: i barili di esplosivo trovati all’aeroporto di Taftanaz.
http://youtu.be/SaA9VvBzATE

[Español – Spanish]

Alepo: Bombardeo de la universidad- hermanos de la sangre y la sabiduría
http://youtu.be/fatbi236RR0

+18 Siria: La guardia republicana tortura a un chico de 15 años, 17-01-2013
http://youtu.be/2xpAZ98OYgU

Siria: Encuentran en el aeropuerto de Taftanaz barriles explosivos
http://youtu.be/Pi1gqE4xQRw

[Pусский- Russian]

обстрел университета Алеппо.знание и кровь.15/1/2013
http://youtu.be/Lk0K5-MzXYs

республиканские гвардейцы пытают 15лет.мальчика 17/1/2013
http://youtu.be/MgBlRP-Se-U

Сирия:барели ТНТ применяемые ВВС в городах
http://youtu.be/bVldj1GaKBE

[Ελληνικά - Greek]

Βομβαρδισμός στο Πανεπιστήμιο Χαλεπιού 15/1/2013
http://youtu.be/mUu2TnZxGMQ

+18 Βασανισμός 15χρονου 17.1.2013
http://youtu.be/g8SKRADMSLU

Συρία,ανακάλυψη εκρηκτικών στην Taftanaz
http://youtu.be/ijVhV_uC-go

[Türk - Turkish]

Halep, Universite saldirisi, Bilgi ve Kan Yoldaslari, 15 Ocak 2013
http://youtu.be/A_6y4_Lf0Qo

[فارسي]

حلب، بمباران دانشگاه، همراهان دانش و خون، 2013/01/15
http://youtu.be/BoMCE9BUGF0

سوریه: بشکه های انفجاری که رژیم اسد بر سر مردم می ریزد
http://youtu.be/_6fdHQkBpus

Polis Raja DiMalaysia

 

syria

#Homs: Martyr young man Mountasir Al Housayni, he was killed by mercenaries gangs in Deir Atyah, the enemy's bullet finished his life while he was going to the university.

Pendedahan 'panas', PR dakwa BN seleweng tanah pusat rekreasi

Pendedahan 'panas', PR dakwa BN seleweng tanah pusat rekreasi
Shuhaimi (kiri) dan Suee Lim menunjukkan
dewan komuniti serba guna.
SHAH ALAM - Umno diminta beri penjelasan terhadap dakwaan penyelewengan pemilikan tanah seluas lebih kurang 2.86hektar di atas Lot 18908, Seksyen 25, Taman Sri Muda di Bukit Kemuning di sini, yang berlaku ketika pemerintahan Barisan Nasional (BN) sebelum ini.

Tanah yang diluluskan bagi tujuan kompleks sukan dan rekreasi atau pusat komuniti pada 2007 itu kini berdiri megah lima blok pangsapuri, tujuh hingga 14 tingkat bersama 11 unit kedai yang sudah 60 peratus siap untuk Fasa 1.

Adun Sekinchan, Ng Suee Lim berkata, tanah tersebut pada asalnya milik dua syarikat swasta yang telah dilucut menjadi tanak kerajaan pada 13 Mei 1999 kerana gagal menjelaskan tunggakan cukai bernilai RM152,406.50.

Menurutnya, Pejabat Tanah pada 2005 telah menerima 12 permohonan, satu daripadanya adalah BN Kota Raja dan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) manakala bakinya adalah daripada pihak swasta.

“BN Kota Raja dan MBSA mendapat kelulusan pemilikan tanah seluas 2.86 hektar itu pada 2007 di mana ia dibahagi kepada tujuh bahagian semasa pemerintahan bekas Menteri Besar, Dr Mohamad Khir Toyo.

“Pemilikan asal menunjukkan empat per tujuh daripadanya milik MBSA manakala selebihnya milik BN Kota Raja namun selepas kelulusan pemilikan itu menjadi sebaliknya dan MBSA hanya memiliki tiga per tujuh daripada tanah itu.

“Namun yang menjadi kemusykilan, tujuan asal MBSA ke atas tanah berkenaan adalah bagi membina pusat komuniti bertukar menjadi kawasan penempatan yang sudah semestinya berorientasikan keuntungan dan jumlah premium yang dibayar ketika itu hanya RM1,000 nominal bagi satu lot,” katanya kepada media berhubung Skandal Sapu Tanah 1 Malaysia (SAT1M) berhampiran lokasi tanah berkenaan bersama Adun Sri Muda, Shuhaimi Shafiei, semalam.

Sementara itu, Shuhaimi berkata, MBSA seolah-olah dipergunakan pihak tertentu sebagai batu loncatan untuk memiliki keseluruhan tanah berkenaan dan ia terbukti apabila keluasan tiga per tujuh milik pihak berkuasa tempatan (PBT) itu  hanya dibina sebuah dewan yang luasnya dipercayai tidak melebihi 0.16 hektar.

Merujuk kepada perkara itu katanya, kerajaan negeri dalam mesyuarat Perbadanan Adat Melayu dan Warisan Negeri Selangor (PADAT) mencapai keputusan mengesyorkan pemaju memberi sagu hati sebanyak RM500,000 kepada MBSA.

Katanya, nilai tanah berkenaan sekitar RM600,000 bagi 0.16 hektar ketika kelulusan pemilikan pada 2007 dan harga terkini hampir RM10 juta untuk keseluruhan.

Difahamkan, cadangan pembangunan di atas tanah berkenaan secara usaha sama MBSA dengan sebuah syarikat swasta dan MBSA menerima sebuah dewan komuniti serba guna bernilai RM1.5 juta dan tunai RM500,000.

Sementara itu, Mohamad Khir ketika dihubungi enggan mengulas dakwaan tersebut.

"Itu perkara lama, saya sudah tidak ingat dan tidak mahu ulas apa-apa," katanya.

syria

 #Homs:: Al Qusair: Martyr angel Moustafah Al Khatib, another angel is colored by pure red.

Cap 'mohor' lelaki pada wanita digauli

Saya percaya ramai yang akan menganggap saya mengarut jika mengatakan bahawa seseorang lelaki yang melakukan hubungan intim dengan wanita - sama ada isterinya ataupun bukan - akan meninggalkan capnya yang tersendiri pada wanita itu. Dalam istilah orang kita, tanda itu mungkin mudah disebut sebagai 'cap mohor'.

Dan jika seseorang wanita itu pula terlibat dalam hubungan dengan lelaki yang berbilang-bilang - lebih daripada seorang ataupun curang - dia akan mempunyai banyak cap yang mewakili ramai lelaki pada tubuhnya.

Sila fahami bahawa hubungan yang saya maksudkan bukan sekadar hubungan mesra, pergi tonton wayang bersama-sama, bersiar-siar di Taman Tasik Titiwangsa atau Tasik Perdana ataupun menari dan menyanyi sambil berguling-guling seperti dalam filem Hindustan. Ia sebaliknya melibatkan hubungan intim yang sampai ke tahap sesi bertukar-tukar 'cenderamata' di dalam bilik dan di atas katil!

Rupa-rupanya hubungan yang seperti itu meninggalkan kesan atau tanda khusus - yang dalam tulisan ini saya sebut sebagai 'cap' - oleh seseorang lelaki terhadap pasangannya.

Ya, saya percaya pada peringkat ini, anda masih menganggap saya mengarut malah mungkin lebih mengarut saya dalam tanggapan anda daripada saat anda membaca intro tadi. Tetapi bagaimana jika saya katakan bahawa cap atau tanda itu boleh dikesan melalui kaedah saintifik?

Ceritanya begini. Robert Guilhem adalah seorang pakar genetik dan tokoh Yahudi di Albert Einstein College of Medicine, New York, Amerika Syarikat.

Sebagai seorang ahli akademik dalam bidang perubatan, Guilhem tertanya-tanya mengapa Islam mensyariat bahawa setiap wanita yang diceraikan perlu menunggu sehingga habis iddah atau tiga kali suci daripada haid atau selama tiga bulan untuk membolehkan dia berkahwin semula. Hal ini ada disebut dalam kitab suci al-Quran, surah al-Baqarah, ayat 228.

Berbanding dengan kepercayaannya dan juga gaya hidup masyarakat moden yang memperlihatkan agak ramai wanita kini tidak setia kepada hanya seorang lelaki, dia semakin berminat untuk mengkaji hukum yang masih diamalkan secara patuh oleh umat Islam di seluruh dunia.

Daripada kajiannya yang diterbitkan dalam societyberty.com, Guilhem mendapati, dalam setiap hubungan seks, lelaki akan meninggalkan tanda khusus pada pasangan wanitanya. Jika pasangan itu tidak bersetubuh dalam tempoh beberapa lama, tanda itu akan hilang secara perlahan-lahan antara 25 hingga 30 peratus.

Sebelum melanjutkan cerita yang saya petik daripada www.republika.co.id ini, saya mohon maaf kerana tidak menjelaskan bagaimana rupa tanda itu dan di mana kedudukannya kerana hal yang berkenaan tidak dinyatakan dalam artikel yang saya petik.

Kemudian kata Guilhem lagi, tanda itu akan hilang secara keseluruhan setelah tiga bulan pasangan itu tidak melakukan hubungan kelamin. Selepas tempoh itu dan tanda atau sisik khusus suaminya hilang, perempuan yang diceraikan itu berada dalam keadaan sedia untuk menerima tanda daripada lelaki lain pula.

Itulah yang berlaku. Guilhem kemudian melakukan dengan mencari pembuktian lain di sebuah penempatan Muslim Afrika di Amerika Syarikat. Dalam kajiannya, dia mendapati setiap wanita di perkampungan itu hanya mempunyai tanda daripada satu-satunya  pasangan mereka sahaja.

Dia kemudian menjalankan kajian yang serupa di kawasan penempatan bukan Islam. Ternyata hasil yang didapati sangat berbeza. Wanita di kawasan penempatan bukan Islam itu didapati mempunyai tanda daripada dua hingga tiga lelaki. Ertinya, mereka menjalin hubungan dengan lelaki selain suami mereka sendiri.

Tidak cukup dengan itu, pakar berkenaan turut menjalankan kajian yang sama di rumahnya sendiri - ke atas isterinya. Malang si Guilhem. Penemuan kajian itu walaupun berjaya, amat mengecewakannya. Ini kerana dia mendapati isterinya mempunyai tanda daripada tiga lelaki. Dan daripada tiga anaknya, hanya seorang daripada benihnya sendiri.

Usai kajian yang luar biasa itu, Guilhem akhirnya meyakini hanya Islam bukan hanya semata-mata kepercayaan tetapi adalah satu sistem kehidupan yang mampu menjamin martabat manusia, termasuk wanita untuk sentiasa menjaga maruah mereka dalam kehidupan sosial. Dia akhirnya melafazkan syahadah dengan sepenuh-penuh keyakinan.

SYRIA

LIONS OF SYRIA THE VICTORIOUS GROUP, INSHAA'ALLAH

JABHAT AL NUSRAH MUJAHADEEN OF SHAAM! ALLAHU AKBAR!
 

Syria

Syria # Mujhadeen of Syria praying , in the Assad Army praying is forbidden and can be executed if caught after warning when told not to pray

Iraq

#Iraq 
Children of Ahlul Sunnah on Left

Children of Shia Raafidah on Right

Our children are brave and are raised to defend there religion and land whilst the shia children are raised to beat there chests and curse and slander the sahabah day and night

Libya

#Libya - The brothers from Ansar Shariah, still united and firm in there mission to spread the truth in the land. 

May Allah protect them

SYRIAبكل فرح و سرور و سعادة 
SYRIA! ALLAHU AKBAR!!! WITH ALL JOY AND HAPPINESS WE INFORM YOU ALL THAT THE HIZUBLSHAYTAN REPRESENTATIVE OF TRAINING THE SHIAS AND ALAWITES IN SYRIA HAS BEEN KILLED! HE IS NONE OTHER THAN THE INFAMOUS ABU ALFADEL THAT HAS BEEN FOR THE PAST 20 MONTHS RECRUITING SHIAS AND ALAWITES , ARMING THEM TRAINING THEM IN SLAUGHTER AND TORTURE OF THE MUSLIMS OF SYRIA

syria

#Homs: Al Qusair: 10 Martyrs have been documented in Al Qusair, after the airstrike on the city; there were three children and one woman among them.

syria

Al Fajr Athan is being raised in #Homs
Please pray for the freedom fighters.. they need your prayers.

syriaA woman worth 1000 men!!! , 20-01-2013: Before the revolution, 'Guevara,' a Syrian woman of Palestinian descent, worked as a high school principal. After the revolution against Assad's tyrannical regime began, she began fighting as a sniper with the battalion led by her husband in Aleppo. She is now renowned as one of its best snipers.

SyriaSyria # one of our pearls of our ummah in Syria , joining in the jihad lines against Assad and the shia kufar allies!

May Allah swt protect her and give her Jannah

Syria

Syria # Lioness of Syria fighting in the front lines against Assad forces and shia Allies

syria

Latest developments in the capital #Damascus and its suburbs:
Thursday 24th of January 2013 | 12th Rabi Al Awwal 1434 H
(Prophet Muhammad's Birthday [pbuh])
===================================
The "People's Committees" have committed a horrific massacre in Teshreen neighborhood, where they came to a house pretending to be FSA and executed 5 civilians including a woman and another woman in a different house.

4 airstrikes hit Mu'adamiyat Al Sham, in which warplanes targeted the cemetery with two missiles while people were burying martyrs leaving many other martyrs and more than 150 injuries.

Black and thick smokes covered the sky of Damascus due to a huge fire was ignited by shelling on Aqraba town on the road to Damascus international airport.

FSA shelled with mortars the air force intelligence branch in Housh Blass and Meshmesh army checkpoint on Damascus-Daraa highway.

FSA also blew up the military security branch 221 (Sa'sa' branch) and another army checkpoint near Sheikh mount, and fierce clashes took place after the bombing. Regime forces sent 4 tanks to the area.

In Darayy, FSA repulsed regime forces attempts to break into the city, and seized a T72 tank.

The revolutionaries in Damascus paint eight main streets in the capital Damascus in red at the same time, condemning the massacres of regime and especially Aleppo university massacre.
===================================
Details
===================================
Damascus
===================================
Qaboun ||
The "People's Committees" have committed a horrific massacre in Teshreen neighborhood, where they came to a house pretending to be FSA and executed 5 civilians including a woman and another woman in a different house.
-- Footage of the massacre
http://youtu.be/e6tzX1g_ke0
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.517498131606717.114694.500175840005613&type=1
===================================
-- Black and thick smokes covered the sky of Damascus due to a huge fire was ignited by shelling on Aqraba town on the road to Damascus international airport.
http://www.youtube.com/watch?v=OCEYLhgRCPk
http://www.youtube.com/watch?v=zj2yqkez1hU
http://www.youtube.com/watch?v=DdepmWwPoyI
http://www.youtube.com/watch?v=YBi5r-Bu-Lo
http://youtu.be/c9BeAnLskWY
===================================
FSA shelled with mortars the air force intelligence branch in Housh Blass and Meshmesh army checkpoint on Damascus-Daraa highway.
-- Shelling the intelligence branch
http://youtu.be/kutTCWUq-r8
-- Shelling Meshmesh army checkpoint
http://youtu.be/dJczbIPLzpQ
===================================
The revolutionaries in Damascus paint eight main streets in the capital Damascus in red at the same time, condemning the massacres of regime and especially Aleppo university massacre.
-- Bab Musalla Square near the criminal security branch
http://www.youtube.com/watch?v=JC2b9-dAKZs
-- Zahera Jadeeda
http://www.youtube.com/watch?v=HMwQP42HeDo
-- Ibn Asaker street
http://www.youtube.com/watch?v=IwwqN4oAc1k
-- Photos
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.404146449668837.96840.180310922052392&type=1
-- Mujtahed street
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=425237497545246
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=404089149674567
===================================
Salihiyeh ||
Regime forces raided Sharkasiyeh area and arrested many civilians.
===================================
Zahera ||
The regime forces insulted people waiting to get bread from bakery and arrested 4 young men.
===================================
Assali ||
-- Aid for the families
http://www.youtube.com/watch?v=e6qcRdZD5Gc
http://youtu.be/Jff4veLFy-w
===================================
Daff Al Shouk ||
The regime thugs raided Sharbaji area and forces the shops owners to put pictures of the criminal Assad in their shops.
===================================
Hajar Aswad ||
12 civilians got wounded in the mortar shelling that targeted the neighborhood and destroyed and burned many buildings.
A woman got martyred by a sniper shot.
-- Billowing smokes
http://youtu.be/sQhLtGQOfHM
-- Aftermath of shelling
http://youtu.be/6W-UlXWLhgU
http://youtu.be/MxOtbEKfibE
===================================
Jobar ||
2 martyrs and many injuries fell in the mortar shelling that targeted the neighborhood.
===================================
Barza ||
An IED was planted on a car exploded near Abbas mosque. No casualties were reported.
Mortar shelling targeted the orchards, amid heavy gunfire from Teshreen neighborhood.
===================================
Muhajireen ||
Regime forces spreaded heavily in different parts of the neighborhood, and searched the passersby, while snipers clamibed the rooftops of high buildings as Assad came to Afram mosque to celebrate the Prophet Muhammad's birthday (pbuh).
===================================
Yarmouk Camp ||
Fierce clashes were renewed near Palestine street.
Two martyrs were killed by regime snipers.
===================================
Dummar ||
-- Queues of cars waiting for fuel
http://www.youtube.com/watch?v=o8kJ08uHTOU
===================================
===================================
===================================
Damascus Suburbs
===================================
===================================
===================================
Mu'adamiyat Al Sham ||
4 airstrikes hit Mu'adamiyat Al Sham, in which warplanes targeted the cemetery with two missiles while people were burying martyrs leaving many other martyrs and more than 150 injuries.
-- Injured children
http://youtu.be/FLxGnS1LIr8
-- Aftermath of MiG shelling
http://youtu.be/cfaf-C_VjWQ
-- Martyrs
http://youtu.be/wVM41nDMQDg
http://youtu.be/0Ncbv7SgERk
http://youtu.be/xjx-uroHX-4
http://youtu.be/qOBCb1akZj0
-- Houses burnt
http://youtu.be/6fuZ46Gj-54
http://youtu.be/8EDgrg5euGE
http://youtu.be/Bon_eNX-ylk
http://youtu.be/8pQjRxJBOzw
-- The MiG that launched the 4 airstrikes
http://youtu.be/s6BOZ5UwSME
-- Airstrikes
http://youtu.be/dMmRPpfeEi8
http://youtu.be/DHmvB8NvjPM
http://youtu.be/nWPvvkNQ_iU
http://youtu.be/6_Td_k-JpiQ
-- Billowing smokes
http://youtu.be/Cquflt79F84
http://youtu.be/R0oV29IaH8g
-- Aftermath of shelling
http://youtu.be/nuKI43FG8w8
-- Injuries
http://youtu.be/4SuYv6nTCDU
http://youtu.be/e3bAkQ9Jt-4
http://youtu.be/tgv2ObwFKBo
-- MiG in the sky
http://youtu.be/ohgcs_UZD7M
-- The main water pipe line was shelled
http://youtu.be/eC5sKia1Vh8
===================================
Darayya ||
FSA repulsed regime forces attempts to break into the city, and seized a T72 tank, while the city was bombarded with Grad missiles, leaving 4 martyrs.
The regime forces continues to detonate the houses around Mazzeh military airport.
-- FSA seized a tank
http://www.youtube.com/watch?v=TAuywHSbUsA
-- The bodies of dead regime soldiers are left on the streets
http://www.youtube.com/watch?v=XU74y4XsGAM
-- FSA blew up a tank with a Mits missile
http://youtu.be/PRNdcnrY69I
-- Aerial shelling
http://youtu.be/h75ynprGyvg
-- Missile shelling
http://www.youtube.com/watch?v=Or86WrVPurU
-- Aftermath of shelling
http://www.youtube.com/watch?v=gLN970SCODA
-- Pulling out the only survivor from the massacre 5 days ago.. little girl Baraa
http://www.youtube.com/watch?v=JZKqf7kGoWM
-- Billowing smokes
http://www.youtube.com/watch?v=NWngPLyBd80
-- Regime forces in Mazzeh air base
http://www.youtube.com/watch?v=QdaoqTXKOGQ
===================================
Aqraba ||
Heavy shelling targeted the town with mortars, artillry, and missiles targeting a plant in the area.
Black and thick smokes covered the sky of Damascus due to a huge fire was ignited by shelling on Aqraba town on the road to Damascus international airport.
-- Huge fire in a plant in the town
http://www.youtube.com/watch?v=gFBUlX57sHM
http://youtu.be/QQojbuLdQtU
http://youtu.be/45wF_ee4zzg
http://youtu.be/qIfkO5BgAdw
-- MiGs shelling
http://www.youtube.com/watch?v=saY1Z9iIh-E
http://www.youtube.com/watch?v=1hpi2JFFQqA
-- Clashes
http://youtu.be/pTiIButwQts
http://youtu.be/0InbEuWeA-c
http://youtu.be/jomTaQSzVuU
-- Tanks stationed on the road to Damascus's airport
http://youtu.be/JlBbwVCuwc8
-- Tanks are pounding the town
http://youtu.be/tRYSdoie7QI
-- Airstrikes
http://youtu.be/RyzWYFZ5W2A
===================================
Saqba ||
-- Airstrikes on Eastern Ghouta
http://youtu.be/wDxywAHoohI (firing missiles and flares)
http://youtu.be/0zEqoWFHYMc (2nd airstrike)
http://youtu.be/8er7KMEpfsg (3rd airstrike)
===================================
Zamalka ||
-- Huge fire ignited due to shelling on Eastern Ghouta
http://youtu.be/S3qvfqw4ZkY
-- Aftermath of shelling
http://youtu.be/n-rLr9hO4h4
-- MiGs hovering
http://youtu.be/93IZNny5y3Y
http://youtu.be/hroTupv89fE
===================================
Hammouryeh ||
-- Warplanes dropping thermobaric bombs
http://www.youtube.com/watch?v=NnUjDh5WfxE
===================================
Arbeen ||
Heavy shelling targeted the city, amid fierce clashes between FSA and regime forces around the military vehicle administration.
-- MiGs hovering and shelling
http://www.youtube.com/watch?v=-becT3BT4jc
-- Aftermath of shelling
http://www.youtube.com/watch?v=qRKNDYeWNf0
-- A fire ignited due to shelling on Ghubair area.
http://www.youtube.com/watch?v=-6H7k128Rb0
===================================
Jisreen ||
-- Huge fire in Eastern Ghouta
http://youtu.be/iZKo_oJbNGQ
http://youtu.be/xibVkkWG8XE
-- MiG firing two missiles
http://youtu.be/ha9QA-CU0UM
===================================
Douma ||
-- MiG is bombing the city
https://www.youtube.com/watch?v=dQS4sPQ01NM
-- A citizen making fire to keep himself warm
https://www.youtube.com/watch?v=MGscax4KwNo&
===================================
Htaytet Al Jarsh ||
a civilian got martyred and many got injured in the aerial shelling that targeted the orchards of the town.
===================================
Misraba ||
-- Aftermath of MiG shelling
http://youtu.be/ZWlc5BPPVYg
===================================
Harasta ||
Fierce clashes took place, amid heavy mortar shelling
-- Aftermath of shelling
http://youtu.be/Naxas7F5rpM
-- Leaked .. Regime soldiers torturing civilians on an army checkpoint
http://youtu.be/R7-M0_y6xgY
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=567889499890479
-- Aftermath of shelling
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=516333995067227
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=516337175066909
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=516348648399095
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=516347085065918
-- Leaked ..Assad forces torturing and insulting civilians .. killing whomever the want.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R7-M0_y6xgY
===================================
Zabadani ||
The shelling was renewed on the city since morning.
-- Women from the city telling its story since the beginning of the revolution.
http://youtu.be/Otc6J9EQGiw
===================================
Ras Ma'arra ||
2 missiles fired from a warplane hit the western orchards of the town.
===================================
Jobabdeen ||
2 Airstrikes hit the orchards of the town leaving considerable material damage.
===================================
Yabroud ||
An airstrike targeted the city, along with heavy artillery shelling.
===================================
Al Nabek ||
Artillery shelling targeted the city.
===================================
Al Sahel ||
Regime forces opened fire on a microbus injuring a 9 tears old child badly in his head.
-- The injured child
https://www.facebook.com/SyrianRevoInKa/posts/327148500724917
===================================
Badda ||
75 civilians were released after negotiations and intervention of the elders to resolve the discord between the two communities.
===================================
Hafeer Al Fouqa ||
Regime forces raided the town and arrested many young men.
===================================
Mleha ||
several airstrikes hit the town leaving one martyr and causing much destruction.
-- Aftermath of shelling
http://youtu.be/DcxCePJSaNE
http://youtu.be/miY1lTpcWqc
===================================
Yelda ||
Heavy shelling targeted the town
-- The place where the missile fell
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=457057571026158
-- A shell landed on a house in the town
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=457274001004515
-- Billowing smokes from Aqraba
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=457123424352906
===================================
Babbila ||
-- Aerial shelling on the southern neighborhoods of the capital
http://youtu.be/A_Wk8sWV1sQ
-- Billowing smokes
http://youtu.be/iJeJ17kPcEY
-- Regime forces torturing a young man and cursing God and the Prophet (pbuh)
http://youtu.be/Pznvew7jEko
===================================
Beit Sahem ||
For the 58th day in a row, the siege continues on the city along with a heavy artillery shelling.
-- Billowing smokes from Aqraba
http://youtu.be/_xGQ3yzf8aw
===================================
Thiyabiyeh ||
Tanks pounded the city with more than 20 shells
-- Billowing smokes
http://www.youtube.com/watch?v=8qu1IXghkk4
-- Injuries
http://www.youtube.com/watch?v=1zgF8OH08Vg
===================================
Bweida ||
-- Aftermath of shelling
http://youtu.be/1M5-GetDOF4
===================================
Hajjera ||
Clashes continued between FSA and the regime thugs, amid heavy shelling on the area.
-- Aftermath of shelling
http://youtu.be/dkRV_qua28M
http://youtu.be/cPPRKNJdVGI
-- Billowing smokes from Aqraba
http://youtu.be/5IkCOCl3-Fc
===================================
Kiswa ||
-- BAnners
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=454858347914808
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=454857707914872
===================================
Sasa ||
FSA also blew up the military security branch 221 (Sa'sa' branch) and another army checkpoint near Sheikh mount, and fierce clashes took place after the bombing. Regime forces sent 4 tanks to the area.
The town was heavily bombarded by tanks and artillery.
===================================
Mqailbiyeh ||
-- Aftermath of shelling
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.410517839029156.100103.148773771870232&type=1
===================================
Khan Al Sheeh Camp ||
Regime thugs kidnapped the whole passengers of a microbus (14 civilians) after FSA captured a colonel from the army.
===================================
===================================
Latest developments in the capital Damascus and its suburbs:
Thursday 24th of January 2013 | 12th Rabi Al Awwal 1434 H
(Prophet Muhammad's Birthday [pbuh])

Chechnya

Heavy fighting is taking place in the mountains of Vedeno district of the Caucasus Emirate's Wilayat of Nokhchicho (Ichkeria/Chechnya).

Large force of Kadyrov murtaddeen, supported by russian kuffar, including by aircraft and artillery, have surrounded a group of Mujahideen by the will of Allah.

Killed and wounded are reported among the Mujahideen. The exact number is not known. The situation for the Mujahideen is serious, but kuffar and murtaddeen also incurred losses. More 15 enemies of Allah have been reported eliminated and wounded.

We ask all Muslims to do prayers for the Mujahideen. Ask your children, as well as patients from friends and relatives to do prayer, as Allah answers the prayer of the Muslims of this category.

Your tahajjud (night prayer) prayers would be very helpful. It is hard time for the Mujahideen and they in need of prayers of the Muslims, who, Allah's willing, will find their words of help for the Mujahideen on the balance of the Judgment Day!

By Khasanbek

Department of Letters
Kavkaz Center
 —