Kehilangan 'Putin' jadi bahan parodi

Kehilangan 'Putin' jadi bahan parodi

Kehilangan 'Putin' jadi bahan parodi

Kehilangan 'Putin' jadi bahan parodi
Vladimir Putin dijadikan bahan jenaka di internet. - Foto sumber Internet
MOSCOW – RUSIA. ‘Kehilangan’ Presiden Rusia, Vladimir Putin selama hampir dua minggu dari media membuatkan pengguna di laman sosial menjadikan ia sebagai bahan jenaka sehingga tersenarai trending di Twitter.
Di Twitter misalnya, penuh dengan spekulasi pelayar mengenai kehilangan Putin.
Gambar-gambar yang diubah menggunakan program popular Photoshop membanjiri laman jenaka di internet, antaranya "Hilang: Anda nampak saya (Putin)? Hubungi 1-800-KREMLIN," lapor BBC.
Selain itu, gambar Putin turut diubahsuai menjadi watak hero dari filem Epic, Nod yang sedang menunggang seekor burung.
Gambar itu menggambarkan beliau telah berubah menjadi kecil dan mengukuhkan lagi “kehilangannya”.
"Putin probably has flu – that’s the trouble with cold wars! (Putin mungkin menghidap selesema – itulah masalah akibat dari Perang Dingin!),” kata seorang lagi pelayar, Robert Scott.
"Apparently the rumor that Putin’s had a stroke is true. Here’s an exclusive photo. (Nampaknya khabar angin Putin terkena serangan strok adalah benar. Ini gambar eksklusifnya)," kata @bangkokdave sambil memuat naik lukisan.
"Gambar dari pengebumian rahsia Putin," kata @KevinRothRock, berserta gambar hitam putih yang menunjukkan Putin terbaring dengan cermin mata hitam.
Tak kira apa yang terjadi kepada Presiden tumpuan ramai tersebut, Putin dijangka muncul pada hari ini untuk berjumpa dengan rakan sejawatan dari Kyrgyz, Almazbek Atambayec di St Petersburg, Rusia.