Wednesday, July 3, 2013

Operasi Spesial Terbesar Sepanjang Masa***

Kami persembahkan suplemen istimewa ini pada peristiwa yang luar biasa dari ekspedisi di Washington DC dan New York, sebagaimana Syaikh Usamah menyebutnya, atau yang biasa disebut peristiwa 9/11. Sebagai hari berkabung bagi Amerika dan kita merayakan kehebatan dari peristiwa ini, kita ketahui bahwa peristiwa 9/11 telah berlalu sepuluh tahun. Kita semua telah merasakan satu cara atau cara-cara lainnya melalui serangan-serangan musuh. Mereka telah membuat noda pada sejarah. Disana ada dunia sebelum 9/11 dan satu lainnya, yang berubah secara drastis. Saya teringat ketika ada seorang sarjana bertanya tentang dampak dari penyerangan setelah kejadian 9/11. Dia berkata bahwa: “Ini terlalu dini (untuk mengetahui dampak sesungguhnya bagi Amerika atas peristiwa 9/11). Tanyalah padaku sepuluh tahun kemudian mulai dari sekarang atas peristiwa 9/11”. Dimana pada saat sepuluh tahun lalu dan ini adalah waktu untuk kita untuk melihat dampak-dampak apa saja yang terjadi setelah peristiwa 9/11 pada Amerika dan lainnya.

Syaikh Usamah mungkin telah syahid, tetapi tidak dengan apa yang telah beliau lakukan pada dien ini. Peristiwa 9/11 telah meninggalkan bekas luka permanen pada fisik orang-orang Amerika dan dampaknya akan bertahan lama disetiap hati warga Amerika terhadap peristiwa 9/11. Rasa kesakitan, penderitaan, dan kesengsaraan yang Syaikh Usamah bawa untuk Amerika adalah bayaran yang setimpal terhadap segala kesakitan, penderitaan dan kesengsaraan yang telah Amerika lakukan terhadap jutaan umat Muslim diseluruh penjuru dunia, di Palestina, Irak, Afghanistan, dan ditempat-tempat lainnya. Amerika mendapatkan apa yang pantas mereka terima atas perbuatannya terhadap kaum Muslimin. Sisanya akan dijalankan oleh para mujahidin yang gagah berani yang akan melanjutkan jejak mereka di jalan jihad fii sabilillah hingga para mujahidin menerima kemenangan atau bertemu dengan sang Pencipta yaitu Alloh ‘Azza wa jalla.

Peristiwa 9/11 telah menjadi permulaan dari peperangan abadi antara kaum Muslimin dengan Barat yang tak akan pernah berakhir. Ini hanya sebuah episode yang panjang, kelanjutan perang yang telah dimulai sejak masa Rosululloh SAW dan akan berakhir dengan Al-Malhamah Kubro, peristiwa pertempuran besar di akhir zaman yang dikabarkan dalam Al Hadits.

Peristiwa 9/11 adalah Peristiwa jihad. Itu adalah sebuah peristiwa tentang sekelompok kecil lelaki yang telah Alloh ‘Azza wa jalla beri petunjuk, yang telah dilatih di medan perang dan puncak perjuangan mereka dengan kesyahidan (insya Alloh) mengakhiri hidup mereka yang sebentar, tetapi hidup yang penuh peristiwa penting, dalam perjalanan bertemu dengan Robb Mereka.

Perayaan ke sepuluh tahun Peristiwa 9/11 dengan berbagai tanggapan dunia tentangnya. Kami akan menyampaikan beberapa tanggapan atas apa yang telah disampaikan oleh orang-orang di seluruh dunia dan kami juga menghadirkan beberapa gambaran dari sepuluh tahun itu untuk menginggatkan kembali kepada para pembaca atas peristiwa di hari yang istimewa itu.

Kami memohon kepada Alloh ‘Azza wa jalla agar Alloh ‘Azza wa jalla memberikan rahmat-Nya kepada ke sembilan belas saudara kita yang dengan gagah berani melaksanakan tugas ini, dan untuk saudara-saudara kita yang juga telah membantu dalam rencana yang besar ini dan kita memohon kepada Alloh ‘Azza wa jalla kekuatan untuk terus melakukan perjuangan-perjuangan dan semoga kita dapat meraih kemenangan dalam melawan musuh-musuh kita. Allohuma Amin.

Majalah online al-Qoida
Inspire Magazine # Issue 7

*YAHYA IBRAHIM
 

Menteri Mesir letak jawatan


Penyokong Presiden Mohammed Mursi berkumpul berhampiran Universiti Giza di Kaherah, semalam. - AGENSI
KAHERAH 2 Julai - Pergolakan di Mesir yang dikepalai oleh pergerakan Tamarod semakin memburuk dengan Menteri Luar, Mohammed Kamel Amr bertindak meletak jawatan hari ini.
Pergerakan Tamarod pula mendapat sokongan dalam bentuk lojistik daripada parti-parti pembangkang yang berfahaman sekular dan mereka menggunakan medium internet seperti Facebook dan Twitter untuk meraih sokongan.
Malah, khabar angin bertiup kencang tentang Kabinet Mesir pimpinan Presiden Mohammed Mursi telah meletak jawatan, tetapi dinafikan oleh Menteri Keadilan, Ahmed Suleiman.
Akhbar al Arabia sebelum ini, melaporkan sepuluh menteri Mesir turut menghantar surat peletakan jawatan selepas berjuta-juta rakyat Mesir mengadakan tunjuk perasaan menuntut Presiden Mohammed Mursi meletak jawatan.
Seorang pegawai kanan kerajaan bagaimanapun berkata, Perdana Menteri Hisham Qandil telah menolak permohonan peletakan jawatan daripada lima menteri iaitu Menteri Pelancongan; Hisham Zaazou, Menteri Hal Ehwal Alam Sekitar; Khaled Abdel-Aal, Menteri Teknologi Maklumat dan Komunikasi; Atef Helmi, Menteri Hal Ehwal Parlimen dan Undang-Undang; Hatem Bagato dan Menteri Air; Abdel Qawy Khalifa.
Gelombang peletakan jawatan ini menjadi satu tamparan baharu kepada Mursi yang turut diberi tempoh selama 48 jam oleh tentera semalam untuk menyelesaikan krisis politik di negara ini atau berdepan dengan campur tangan.
Namun, pejabat Presiden hari ini menolak amaran kata dua oleh tentera itu, sekali gus meningkatkan lagi ketegangan krisis politik di Mesir.
Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan tengah malam tadi, pejabat Presiden bertegas akan terus bertindak mengikut cara mereka sendiri untuk mencapai perdamaian nasional.
Pejabat Presiden turut mengecam sebarang deklarasi yang akan 'memburukkan lagi perpecahan' dan 'mengancam keamanan sosial'.
Mursi sedang berunding dengan semua pasukan kebangsaan untuk memastikan perubahan demokrasi dan kehendak kebanyakan rakyat dipelihara, tambah kenyataan itu.
"Demokratik sivil Mesir adalah kejayaan paling besar kepada revolusi 25 Januari," kata pejabat Presiden yang merujuk kebangkitan rakyat 2011 di negara ini yang menggulingkan diktator Hosni Mubarak. - AFP/AGENSI


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130703/lu_02/Menteri-Mesir-letak-jawatan#ixzz2Y5O8XOFU
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Angka kematian gempa Aceh meningkat 22 orang

LAMPAHAN, Indonesia 3 Julai - Angka kematian akibat gempa bumi sekuat 6.1 pada skala Richter yang melanda Aceh semalam, meningkat kepada 22 orang.
Jurucakap Agensi Pengurusan Bencana Alam Nasional, Sutopo Purwo Nugroho berkata, setakat ini, 22 orang dilaporkan maut, 210 orang cedera dan beribu-ribu bangunan serta rumah musnah dalam kejadian semalam.
Beliau berkata, kematian tersebut dilaporkan di daerah Aceh Tengah dan Bener Meriah.
Di Aceh Tengah, enam kanak-kanak maut dan 14 orang lain terperangkap dalam sebuah masjid ketika mereka sedang mengadakan sesi pembelajaran al-Quran. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130703/lu_07/Angka-kematian-gempa-Aceh-meningkat-22-orang#ixzz2Y5NslXFp
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Aceh dilanda gempa bumi


Pekerja bergegas meninggalkan bangunan pejabat selepas gempa bumi sekuat 6.1 pada skala Ritcher melanda wilayah Aceh, semalam. - AFP
LAMPAHAN, Indonesia 2 Julai - Gempa bumi sekuat 6.1 pada skala Ritcher melanda wilayah Aceh hari ini, menyebabkan tujuh orang maut berpuluh-puluh yang lain cedera.
Pusat Kajian Geologi Amerika Syarikat (USGS) berkata, gempa bumi itu berlaku kira-kira pukul 2.37 petang (3.37 petang waktu Malaysia) di kedalaman kira-kira 10 kilometer, 55 kilometer dari selatan Biruen.
Seorang doktor di klinik bandar Lampahan, daerah Bener Meriah, Ema Suryani berkata, seorang kanak-kanak maut apabila dihempap dinding rumahnya yang runtuh.
''Kami merawat kira-kira 50 orang dengan pelbagai kecederaan apabila rumah mereka runtuh.
''Antara kecederaan yang mereka alami adalah luka sehingga patah tulang,'' katanya.
Beliau berkata, kebanyakan mereka yang cedera dibawa daripada beberapa buah kampung dengan dua buah trak.
Wartawan AFP melaporkan, orang ramai lari keluar dari bangunan dalam keadaan panik di Banda Aceh ketika gempa bumi menggegarkan kawasan kejadian selama kira-kira satu minit.
Satu gempa bumi kuat berlaku di Aceh pada 2004, menyebabkan tsunami dan meragut nyawa 170,000 orang di Sumatera dan berpuluh ribu orang lagi di negara-negara sekitar Lautan Hindi. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130703/lu_04/Aceh-dilanda-gempa-bumi#ixzz2Y5NcUmBw
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Mursi tolak amaran terakhirMursi tolak amaran terakhir
Penyokong Mursi memegang kadbod yang menyelar tindakan penunjuk perasaan antikerajaan. Foto: EPA
Mursi tolak amaran terakhir
Penentang Mursi melukis seni grafiti di luar istana presiden di Kaherah, kelmarin. Foto: EPA
KAHERAH- MESIR  - Presiden Mesir, Mohammed Mursi, semalam menolak amaran terakhir tentera yang mengancam untuk campur tangan jika beliau tidak memenuhi tuntutan rakyat, sekali gus ia dilihat meningkatkan lagi ketegangan politik di negara itu.
Kelmarin, televisyen tempatan menyiarkan kenyataan tentera yang memberi tempoh 48 jam kepada Mursi untuk berbuat demikian.
"Jika tuntutan rakyat tidak dipenuhi dalam tempoh diberikan, kami (angkatan tentera) akan mengumumkan pelan tindakan dan langkah yang akan mengawasi pelaksanaannya," tegas mereka.
Menurut laporan AFP, kumpulan penganjur demonstrasi besar-besaran, Tamarod turut menyatakan sokongan mereka kepada kenyataan yang dikeluarkan tentera itu kerana menganggap ia seperti berpihak kepada rakyat.
Puluhan ribu penunjuk perasaan juga dilaporkan terus membanjiri jalan di Kaherah, Iskandariah dan beberapa bandar besar lain bagi terus menggesa Mursi berundur.
Di Dataran Tahrir, penunjuk perasaan turut melaungkan slogan menyokong ketua tentera dan Menteri Pertahanan, Jeneral Abdel Fattah al-Sisi.
Bagaimanapun, dalam satu kenyataan, Mursi tetap berkeras untuk terus dengan 'jalan' beliau sendiri menuju ke arah perdamaian nasional.

Beliau juga mengecam sebarang  deklarasi yang akan mencetuskan kekeliruan dan mengancam keamanan sosial.
"Menjadi sebuah negara demokratik adalah pencapaian terpenting selepas revolusi 25 Januari.
Kita tidak lagi akan menoleh ke belakang walaupun dalam apa jua situasi," katanya yang merujuk kepada kebangkitan rakyat menggulingkan bekas Presiden, Hosni Mubarak lebih dua tahun lalu.
Difahamkan, tentera yang menyebabkan peralihan kuasa menjadi huru-hara selepas kebangkitan revolusi rakyat pada 2011 turut memberi tempoh seminggu kepada semua pihak untuk berdamai.
Sementara itu, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) memberi amaran sebarang peralihan yang berlaku di Mesir akan memberi kesan besar kepada negara lain di rantau tersebut.

Letupan bom di pangkalan NatoLetupan bom di pangkalan Nato
Kesan serangan bom kereta berani mati di pangkalan Nato, semalam.
KABUL - AFGHANISTAN - Seramai enam orang disahkan terbunuh dalam satu serangan bom kereta berani mati yang menyasarkan kawasan pangkalan ketenteraan Nato di timur laut Kabul, Afghanistan, semalam.
Memetik laporan Al- Jazeera, menurut ketua polis wilayah, Mohammad Ayuob Salangi, letupan berkenaan meragut empat nyawa warga Nepal dan dua penduduk tempatan.
Susulan kejadian, pihak Taliban dilaporkan mengaku bertanggungjawab dan serangan berlaku selepas empat orang awam termasuk komander polis tempatan dibunuh membabitkan satu letupan bom di tepi jalan dalam daerah
Nahrir, utara Baghlan, kelmarin.
Sementara itu, awal April, Taliban mengumumkan operasi kebangkitan serangan menentang pasukan keselamatan Afghanistan dan Amerika Syarikat di seluruh negara.
Kumpulan militan itu mendedahkan, akan menggunakan apa jua taktik yang diperlukan khasnya penggunaan bom bagi menjatuhkan sasaran mereka.
Pada pertengahan Jun, seramai 11 orang termasuk enam polis tempatan dibunuh dalam serangan bom jalan raya di selatan Uruzgan serta perkampungan wilayah Laghman.

Morsi: 'Saya tidak akan berundur'


Mohamed Morsi
Mohamed Morsi
KAHERAH - MESIR. Presiden Mesir, Mohamed Morsi enggan melepaskan jawatannya walaupun protes anti-kerajaan sejak tiga hari lalu menarik berjuta-juta rakyat negara itu membuat demonstrasi jalanan.

Morsi menegaskan, beliau merupakan ketua yang sah mentadbir negara itu.

Semalam, tentera Mesir memberikan tempoh 48 jam kepada Morsi bagi menyelesaikan konflik yang semakin meruncing di negara itu.

“Tidak akan ada pengganti lain,” kata Morsi dalam ucapan 45 minit malam tadi.

Beliau menambah, revolusi 25 Januari akan tetap mencapai matlamat tersendiri dan beliau sendiri bersedia menghadapi apa saja kemungkinan.

Sebaliknya, ucapan Morsi itu dilihat hanya mendatangkan kemarahan kepada rakyat dan para penunjuk perasaan yang berkumpul di luar istana Presiden.

Kumpulan berkenaan turut membuat plakat dengan perkataan ‘pergi’ yang ditujukan Morsi.

Kemarahan rakyat Mesir memuncak apabila Morsi juga dituduh menjadi dalang kepada penggulingan bekas Presiden, Hosni Mubarak termasuk cubaan menggulingkan kerajaan dan melemahkan revolusi negara itu.

Ekoran keadaan negara yang tidak terkawal, Morsi dilaporkan bertemu dengan Menteri Pertahanan dan Pemerintah Tentera, General Abdel Fattah al-Sisi semalam.

Morsi didakwa tidak akan ambil pusing dengan kecaman tentera.

Morsi sendiri sebenarnya sudah kehilangan sokongan dalam kerajaannya sendiri apabila Menteri Luar, Kamel Amr meletak jawatan dan menjadi menteri keenam berundur dalam tempoh 48 jam lalu.

Wikileaks: Ada 17 rekod, tapi rekod Anwar tiada


Lagi pendedahan WikiLeaks
KUALA LUMPUR - Ahli Parlimen Bayan Baru, Sim Tze Tzin  hari ini menafikan dakwaan yang mengatakan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar mempunyai 20 akaun luar negara.

Menurut Tze Tzin, dakwaan tersebut  adalah tidak berasas dan berbaur fitnah.

"Semalam pihak PKR telah membuat semakan terhadap data yang didakwa oleh penyokong BN itu.

"...hasil semakan mendapati terdapat 17 rekod Wikileaks mengenai Malaysia, namun satu pun tidak ada kaitan dengan pendedahan Anwar miliki 20 akaun," katanya di lobi Parlimen hari ini.

Semalam penyokong BN Liang Teck Meng (BN-Simpang Renggam) mendakwa beliau mendapat maklumat itu daripada laman web Wikileaks.

Anggota Parlimen Permatang Pauh itu dikatakan mempunyai 20 akaun bank dengan jumlah simpanan kira-kira AS$66 juta (RM209 juta) dan SGD$49 juta (RM123 juta) di bank di Amerika Syarikat, China, Singapura dan Israel.

"Perkara ini tersebar luas dalam internet, dan apabila saya membaca perkara ini, terlintas dalam kepala ialah dari mana datangnya wang sebanyak ini," katanya ketika membahaskan usul menjunjung kasih titah Yang di-Pertuan Agong pada sidang Dewan Rakyat semalam.

Mengulas lanjut Tze Tzin menegaskan ahli Parlimen itu perlu menjawab kepada rakyat Malaysia tentang perkara ini.

"Ahli Parlimen Renggam perlu menampilkan bukti yang jelas, jangan hanya melihat kepada sumber yang tidak mempunyai bukti konkrit," katanya di lobi Parlimen hari ini.

Gambar ini ialah solat maghrib penyokong Mursi di tepi pantai Iskandariah semalam.


Walaupun ribuan turun ke jalan raya menentang Mursi, namun jutaan lagi menujukkan sokongan. Gambar ini ialah solat maghrib penyokong Mursi di tepi pantai Iskandariah semalam.

BERITA DARI MESIR


 | Terkini | Laman rasmi Majlis Tertinggi Angkatan Bersenjata Komander Panglima Angkatan Tentera berkata bahawa adalah satu kemuliaan bagi kami mati untuk mempertahankan rakyat Mesir yang ketakutan dan terancam. Dan kami bersumpah dengan nama Allah bahawa kami akan menebus Mesir dan rakyatnya dengan darah kami terhadap semua pengganas, pelampau dan perosak. Sumber: Syabkah Khabar

Alexandria, para penyokong Dr Muhammad Mursi melakukan perarakan

Terkini: Alexandria, para penyokong Dr Muhammad Mursi melakukan perarakan di sepanjang jalan tepi pantai bagi menyuarakan sokongan mereka kepada Presiden Dr Muhammad Mursi. ALLAHU AKBAR!!!

Walaupun ribuan turun ke jalan raya menentang Mursi, namun jutaan lagi menujukkan sokongan.

BERITA DARI MESIR | Terkini | Laman rasmi Majlis Tertinggi Angkatan Bersenjata

BERITA DARI MESIR | Terkini | Laman rasmi Majlis Tertinggi Angkatan Bersenjata

Komander Panglima Angkatan Tentera berkata bahawa adalah satu kemuliaan bagi kami mati untuk mempertahankan rakyat Mesir yang ketakutan dan terancam. Dan kami bersumpah dengan nama Allah bahawa kami akan menebus Mesir dan rakyatnya dengan darah kami terhadap semua pengganas, pelampau dan perosak.

Sumber: Syabkah Khabar

Sungguh benar kata-kata tuan

Snowden temui jalan buntuSKRIN besar sebuah pusat beli-belah di Hong Kong menunjukkan imej bekas ejen CIA, Edward Snowden pada 23 Jun lalu.- AP


MOSCOW - Percubaan pembocor maklumat program pengintipan rahsia Amerika Syarikat (AS), Edward Snowden untuk berlindung di luar AS menemui laluan sukar semalam.
Media tempatan melaporkan Snowden membatalkan permohonan suaka di Rusia manakala beberapa negara Eropah lain menyatakan permohonannya tidak akan dipertimbang kerana dibuat dari luar negara.
Presiden Rusia Vladimir Putin sebelum ini berkata, negaranya bersedia untuk memberi perlindungan kepada Snowden jika dia berhenti membocorkan maklumat rahsia AS.
Sehingga kini, Snowden gagal menepati syarat tersebut.
Namun, pada masa yang sama, Putin memberitahu beliau tiada rancangan untuk menyerahkan Snowden kepada AS.
Sementara itu, beberapa negara Eropah yang menerima permohonan suaka politik daripada Snowden termasuk Jerman, Norway, Austria, Poland, Finland dan Switzerland menyatakan, dia tidak boleh memohon suaka dari luar negara.
Snowden juga dilaporkan telah menghantar permohonan suaka kepada Bolivia, Brazil, China, Cuba, Ecuador, Perancis, Iceland, India, Itali, Ireland, Belanda, Nicaragua, Sepanyol dan Venezuela.
Bagaimanapun, pihak berkuasa Ecuador menyatakan mereka memerlukan masa hingga beberapa bulan untuk menimbang perkara tersebut.
Dia kini berlindung di zon transit Lapangan Terbang Antarabangsa Sheremetyevo, Moscow sejak beberapa hari lalu.
Snowden yang merupakan bekas kontraktor Agensi Keselamatan Kebangsaan (NSA) dan juruteknik Agensi Perisikan Pusat (CIA) kini diburu pihak berkuasa AS berikutan tindakannya membocorkan rahsia negara kepada media.
Lelaki berusia 29 tahun itu mendedahkan bahawa NSA membina program pengintipan yang boleh mengintip maklumat seluruh warga AS.
Dia sebelum ini melarikan diri ke Hong Kong sekali gus meninggalkan kehidupan selesa di Hawaii, gaji AS$200,000 (RM618,700), seorang teman wanita, kerjaya yang stabil dan keluarga yang menyayanginya. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0703&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_02.htm#ixzz2XvgWd9t5 
Hakcipta terpelihara 

NSF mahu demokrasi kekal


DUA penyokong Morsi berlatih menggunakan belantan di luar Masjid Rabia El-Adawiya dekat Istana Presiden di Kaherah semalam.- AP


KAHERAH - Pakatan pembangkang utama Mesir semalam menegaskan ia tidak menyokong rampasan kuasa oleh tentera bagi menamatkan pemerintahan Presiden Mohammed Morsi.
Barisan Penyelamat Kebangsaan (NSF) memberitahu, kata dua tentera Mesir yang memberi masa 48 jam untuk Morsi berundur bukan bermakna pihak tentera akan mencampuri urusan politik negara itu.
"Tidak, kami tidak menyokong rampasan kuasa tentera. Sejak ditubuhkan pada November 2012, NSF komited pada pemerintahan awam, moden dan demokratik.
"Kami percaya deklarasi tentera kelmarin bukan bermaksud mereka ingin terlibat dalam politik atau memainkan peranan politik di negara ini," tambah kenyataan sama.
Menurut NSF, tuntutannya supaya Morsi meletak jawatan tidak melanggar prinsip demokrasi sebaliknya ia satu cubaan untuk menghidupkan semula revolusi rakyat yang menumbangkan diktator Hosni Mubarak pada 2011.
Dalam pada itu, kedudukan Morsi semakin terpinggir apabila Mahkamah Rayuan memerintahkan Presiden Mesir itu melantik semula Peguam Negara Mahmoud Abdel-Meguid yang dipecat olehnya pada tahun lalu.
Selain itu, beberapa menteri kabinet termasuk daripada porfolio pelancongan, alam sekitar, komunikasi dan hal ehwal perundangan Mesir bertindak meletak jawatan kelmarin.
Perkembangan itu berlaku sehari selepas protes besar-besaran di seluruh negara bagi mendesak Morsi berundur.
Presiden tersebut didakwa cuba mendominasi kuasa dan meluaskan pengaruh pergerakan Islam Ikhwanul Muslimin dalam pentadbiran Mesir.
Tunjuk perasaan besar-besaran itu yang bertukar ganas telah meragut sekurang-kurangnya 16 nyawa kelmarin. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0703&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_01.htm#ixzz2Xvf74z2p 
Hakcipta terpelihara 

Tanggal 3 JULAI 2013 menjadi saksi "PENGKHIANATAN TERBESAR" yg dilakukan oleh Tentera dan penyokong2 anti-Dr Mursi..

Tanggal 3 JULAI 2013 menjadi saksi "PENGKHIANATAN TERBESAR" yg dilakukan oleh Tentera dan penyokong2 anti-Dr Mursi..

Hari ini Umat Islam menyaksikan kehancuran sistem Demokrasi!! Dulu mereka berjuang MENDEWAKAN demokrasi,hari ini mereka LANTANG MENUTUP pintu demokrasi,walaupun mereka "berjaya" mengusir Dr Mursi pd hari ini dan meraikannya dengan SORAKAN IBLIS,namun mereka tidak akan pernah berjaya untuk memadam API JIHAD yg menyala-nyala di dada Pejuang Islam!! 

Mereka bukan sahaja berdepan dengan Ikhwan Muslimin,tapi mereka sebenarnya berdepan dengan Allah dan seluruh tentera-tenteraNYA di langit dan di bumi..Janji Allah itu pasti!! AllahuAkbar!