Tuesday, July 3, 2012

Berita Paling Hangat Di Johor Hari Ini..


Berita Paling Hangat Di Johor Hari Ini... Bila PAS Umum Mahu Laksanakan Hudud, UMNO Paling Lantang Menentang... Kini UMNO Mahu Laksanakan Hudud... PAS Tidak Menentang Sebaliknya Menyokong Penuh Usaha Itu... Buktikanlah Hudud Sebenar Di Johor Agar Dapat Kerajaan Kelantan Contohi Perlaksanaan Itu Kelak... ::.kikiki.::
 

Mahu tahu apa TUGAS utama POLIS DIRAJA MALAYSIA?Bersih, cekap dan amanah maksudnya ialah ;

1. Membersihkan bn daripada segala aktiviti jenayah yang mereka lakukan.

2. Cekap menghalang rakyat daripada berjuang menentang kezaliman.

3. Amanah dalam mempertahankan bn agar mereka kekal berkuasa.

Itulah tugas utama PDRM di malaysia. Please, jangan salah faham lagi ye. Tenkiuu

Read more: http://amenoworld.blogspot.com/2012/07/polis-siasat-aktiviti-politik-rakyat.html#ixzz1zYzqiAcP

Bongkar!! Misteri perletakan jawatan Hassan Merican CEO Pertonas didedahkan Reuters akhirnya..!!

Bongkar!! Misteri perletakan jawatan Hassan Merican CEO Pertonas didedahkan Reuters akhirnya..!! | Pencacai SeMalaysia:


Laporan dari Reuters ini memberikan jawapan kepada kita yang masih tertanya-tanya mengapa seorang CEO yang telah 21 tahun menerajui Petronas hingga berjaya meletakkan nama Petronas sebaris dengan pengeluar minyak lain didunia meletakkan jawatannya secara tiba-tiba.


Selain dari mendedahkan Najib telah dibidas secara berhadapan oleh CEO Petronas sekarang iaitu Datuk Shamsul Azhar Abbas, laporan dari Reuters ini juga mendedahkan bahawa Najib sebenarnya lebih kejam dari Tun Mahathir.

Menurut Reuters, meskipun Tan Sri Hassan Marican telah dilantik oleh Tun Mahathir sebagai CEO bagi Petronas dalam banyak hal beliau sering tidak bersetuju dengan Mahathir.

Biarpun begitu Hassan menurut Mahathir telah bersetuju untuk menyelamatkan Proton yang menjadi kebanggaan Tun Mahathir dan juga Syarikat perkapalan milik anak Mahathir.

Bagaimanapun apabila Najib mengambil alih pentadbiran pada tahun 2009 dari Tun Mahathir telah berlaku pertelingkahan antara Najib dan Hassan Merican .

Isunya hanyalah pasukan ‘Formula One’ yang mana satukah hendak ditaja oleh Petronas.

Kerana beliau tidak bersetuju dengan Najib, Hassan Merican teah diberikan notis hanya selama enam hari mengatakan kontraknya tidak diperbaharui pada tahun 2010.

Selain dari isu menaja pasukan ‘Formula One’, Hassan Meriacan juga dikatakan menolak cadangan dari Najib untuk menerima syarikat yang tidak berpengalaman langsung dalam industri minyak dan gas untuk bersama Petronas membangunkan industri minyak dan gas di Malaysia.

Dan dengan disingkirnya Hassan Merican dari Petronas.. kedua-dua projek yang melibatkan dana berjumlah USD444 Billion adalah sebahagian dari pelan Transformasi Ekonomi Najib yang telah dilancarkan pada bulan September 2010 hanya tujuh bulan setelah Hassan disingkirkan oleh Najib.

Artikel yang membongkar bagaimana keuntungan Petronas telah dikaut dan diguna ikut suka hati Kerajaan UMNO/BN boleh di baca di ( The Malaysian Insider)

Persoalan yang timbul disini ialah mengapa Najib tetap bertegas mahu pasukan 'Formula One' pilihanya ditaja oleh Petronas dan mengapa juga Najib tetap bertegas mahukan Syarikat yang tidak berpengalaman dalam industri minyak dan gas diberikan kontrak oleh Petronas?

Mengapa???

JANGAN BERBOHONG.....


Dalam sebuah riwayat diceritakan, telah datang kepada Rasulullah SAW, seorang lelaki meminta nasihat.... Lelaki itu mengaku bahawa dia tidak dapat meninggalkan satu maksiat yang biasa dilakukannya, iaitu BERZINA .... Mendengar pengakuan jujur lelaki ini Rasulullah SAW berwasiat kepadanya: ” Hanya dengan satu perkara: "Laa Takzib! (Jangan berbohong!).".....

Ternyata dengan menjaga untuk tetap melaksanakan nasihat Rasulullah SAW itu, lelaki ini dapat menghindari perbuatan maksiat yang susah ditinggalkannya.... kerana setiap kali dia ingin melakukan zina, dia akan ingat kepada nasihat baginda itu.... "Bagaimana kalau saya ditanya oleh Rasulullah SAW? Jika saya menjawab: ”Tidak, bererti saya telah berbohong.... Jika saya mengaku bererti saya wajib dihukum", fikir lelaki tersebut, sehingga telah berhenti dari berzina....

AS Diadzab Badai, Tiga Juta Orang KegelapanM Fachry untuk Al-Mustaqbal.net

AMERIKA-AS diadzab badai. Badai yang melanda AS Jum’at malam tersebut dikenal dengan nama “derecho” atau angin yang berputar cepat di tengah petir yang menyambar. Pohon-pohon tumbang menimpa rumah-rumah serta sejumlah kenderaanl mengakibatkan jatuh korban. Korban meninggal di Virginia berjumlah enam orang, termasuk wanita berusia 90 tahun yang tengah tidur saat pohon menimpa rumahnya. La haula wa laa quwwata illa billah!
Letrik Juga Gelapkan Tiga Juta Orang

Diberitakan, hampir tiga juta orang tidak memiliki aliran letrik di kawasan timur Amerika Serikat menyusul badai yang menelan 17 korban mati sejak Jumaat lalu. Badan bantuan mengatakan diperlukan beberapa hari lagi untuk memulihkan aliran letrik ke perumahan.

Pegawai negeri yang bekerja di badan nondarurat diminta untuk tetap berada di rumah kerana puluhan jalan masih ditutup. Negara bahagian Maryland, Virginia Barat, Virginia, Ohio, dan District of Columbia menetapkan keadaan darurat akhir pekan lalu.

Dengan suhu udara yang mencapai 37 derajat Celsius, banyak rumah yang tidak memiliki pendingin udara. Para petugas meminta penduduk untuk saling mengawasi tetangga, khususnya mereka yang sakit dan lanjut usia.

Para petugas bantuan dikerahkan dari negara bagian lain termasuk Florida dan Oklahoma untuk membantu memulihkan aliran listrik.

Gubernur Maryland Martin OMalley mengatakan ia akan menjamin sejumlah pembangkit segera memulihkan aliran letrik.

Rakyat AS dan para pemimpinnya harusnya intropeksi atas adzab badai dari Allah SWT., yang menimpa mereka.

Sumber : detikNews.com
http://www.al-mustaqbal.net/berita-view-648.html
 —

Ribuan Tahanan Palestina Sekarat Di Penjara-Penjara Yahudiislampos.com—SEL-SEL penjara adalah tempat dan sekaligus cara lain, bagaimana Israel menyiksa orang-orang Palestina. Tidak hanya itu juga, hal itu sekaligus cara empuk bagi penguasa-penguasa penjara Yahudi terhadap para tawanan.

Dilaporkan sebanyak 1.700 tahanan Palestina di penjara-penjara ‘Israel’ dilaporkan dalam keadaan sakit. Demikian dilaporkan Kementerian Urusan Tahanan Otoritas Palestina beberapa hari yang lalu.

Disebutkan, 75 orang dari para tahanan itu menderita penyakit kronis dan 20 orang di antaranya berada di klinik penjara Ramla. Pengacara kementerian, Shirin Iraqi mencontohkan, seorang tahanan bernama Ala Ibrahim Ali Al-Hims dari Rafah, Jalur Gaza yang ditahan sejak 24 Februari 2009 di penjara Hadarim kini menderita TBC dan sering muntah-muntah serta menderita migrain juga sakit kepala.

Iraqi mengatakan, pihak penjara tidak mengizinkan dokter spesialis untuk menanganinya ataupun membawanya ke rumah sakit. Awal pekan kemarin, Iraqi menuturkan, seorang tahanan di penjara Eshel mengatakan bahwa dokter penjara telah pergi dengan alasan mengunjungi ibunya yang sakit di Rusia. Dokter ini, ujarnya, meninggalkan tahanan-tahanan yang sakit tanpa pelayanan medis yang memadai.

Mohammad Abed Al Kareem Zawahreh mengatakan kepada pengacara kementerian bahwa setiap beberapa hari sekali otoritas penjara membawa seorang dokter dari dekat penjara Ramon. “Tapi tetap saja tahanan yang sakit tidak mendapatkan perawatan yang tepat,” ujarnya. [nr/islampos/al-aqsha]
http://islampos.com/ribuan-tahanan-palestina-sekarat-di-penjara-penjara-yahudi/
 

Barisan Nasional pandai mentadbir!!

Barisan Nasional pandai mentadbir!!! jom kita tengok siapa yang pandai mentadbir...pilih orang bodoh jadi pemimpin, maka percayalah bukan setakat duit, diri kita pun dia akan jual. - Apek

Kita dapat? Dia orang dapat. UMNO ada beri? Kerajaan PAS Kelantan beri. - Apek

projek sistem LRT diserahkan kepada syarikat yang langsung tidak tahu mengenai LRT.

Lebih mengecewakan, keputusan Dato’ Seri Najib Tun Razak campur tangan dengan membatalkan keputusan jawatankuasa penilai memberi gambaran seolah-olah beliau tidak menghiraukan bahaya dan risiko keselamatan awam apabila projek sistem LRT diserahkan kepada syarikat yang langsung tidak tahu mengenai LRT.

Jika niat Najib Razak ini diteruskan, bermakna ratusan ribu rakyat yang menaiki LRT Ampang saban hari kini berada di dalam keadaan bahaya.

see more : http://kingofgoblok.blogspot.com/2012/07/melantik-tukang-sapu-jadi-pembuat-rel.html

Perbandingan yang menarik....

Perbandingan yang menarik....

Rujukan : 

1. Kenyataan ADUN Kemelah : http://www.malaysiakini.com/news/202369
2. Kenyataan YAB Tuan Guru Nik Aziz : http://harakahdaily.net/index.php/headline/11386-hudud-kelantan-ada-halangan-jika-johor-dahului-silakan
3. Kenyataan Chua Soi Lek : http://www.malaysiakini.com/news/202463
4. Kenyataan Exco Agama Johor : http://www.sinarharian.com.my/politik/johor-tidak-pernah-bincang-hukum-hudud-1.62744

YAB Tuan Guru

YAB Tuan Guru sedang menyemak surat tahniah yang akan dihantar kepada Presiden Mesir, Dr Muhammad Mursi di rumah beliau pagi tadi....

Malaysia telah dianggap sebagai negara pengamal demokrasi palsu di bawah najib razak.

Malaysia telah dianggap sebagai negara pengamal demokrasi palsu di bawah najib razak. 

Kah kah kah..

http://amenoworld.blogspot.com/2012/07/malaysia-negara-demokrasi-palsu-rupanya.html

- acik

Mahkamah keluarkan penghakiman bertulis kes Liwat II

Mahkamah keluarkan penghakiman bertulis kes Liwat II

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur berkata adalah tidak selamat untuk menerima bukti DNA dalam perbicaraan kes liwat terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim dan kerana itu ia tidak boleh menyokong bukti yang dinyatakan oleh pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan mengenai kejadian tersebut.

Dalam penghakiman bertulis 80-muka surat Hakim Datuk Mohamad
Zabidin Mohd Diah (kiri) berkata, mahkamah pada peringkat ini tidak pasti 100 peratus dengan integriti sampel yang diambil dari Saiful untuk analisis yang dilakukan oleh Dr Seah Lay Hong.

Katanya, yang tinggal pada mahkamah ialah keterangan Saiful untuk membuktikan berlaku penetrasi tersebut. Ini sebagai kesalahan seksual, mahkamah sentiasa enggan mensabitkan tertuduh semata-mata berdasarkan keterangan pengadu yang tidak disokong.

Oleh itu, tertuduh dibebaskan dan dilepaskan daripada pertuduhan itu.

Seramai 27 saksi pendakwaan dan tujuh saksi pembelaan telah memberi keterangan dalam perbicaraan tersebut


- acik
 

Ini realiti beb

Inilah hakikat yang terpaksa kita hadapi sekarang!

Inilah hakikat yang terpaksa kita hadapi sekarang! Nilai RM10 tahun 2012 jauh bezanya dengan tahun 2009! itu baru 3 tahun! 
Konsep yang sama applicable untuk SIMPANAN wang kita...fixed deposit memang boleh generate return 3%-4% per year...tetapi tetap ada RISIKO iaitu RISIKO INFLASI!
 

KERAJAAN 1MALAYSIA ZALIM..!!

KERAJAAN 1MALAYSIA ZALIM..!!

Isteri: Tahanan ISA dakwa dipukul pegawai kem.
Isteri kepada salah seorang tahanan ISA yang mengadakan mogok lapar di Kem Tahanan Kamunting Nunurheni@Aini Onim berkata suaminya tidak pernah mengadu dipukul ketika dalam tahanan, tetapi lain halnya ketika beliau menemui lelaki itu semalam.

Nunurheni berkata, pada pertemuan itu barulah suaminya itu, Razali Kassan menceritakan kejadian menyayat hati yang berlaku di dalam kem tersebut.

Dalam pertemuan tersebut, Razali yang dilihatnya berada dalam keadaan lemah dan pucat menceritakan betapa beliau dipukul oleh pegawai kem, kata Nunurheni.

"Dia biasanya tak mengadu macam itu. Dia tak pernah mengadu dia kena pukul ke. Dari mula ditahan, dia tak pernah cakap apa-apa. Dia cakap ISA baik, pembangkang yang burukkan ISA kata teruk. 

"(Tetapi) semalam dia cakap dia dipukul. Macam mana, saya tak dapat membayangkan. Alasannya (dipukul) cuma (kerana) tak ikut arahan, menyusahkan kerana perlu hantar ke hospital dan tak makan bila diberi makan," kata Aini dengan sebak.

Isteri kepada seorang lagi tahanan yang menyertai mogok lapar tersebut turut menyatakan perkara sama.

Khairunniza Mohd Khir berkata suaminya, Mustawan Ahbab turut menceritakan bahawa Razali bukan sahaja dipukul malah turut diludah oleh pegawai tersebut.

"Saya jumpa (Mustawan) dalam 30 minit sahaja. Suami saya beritahu yang Razali memang kena pukul, dibelasah, diludah kerana masih mogok lapar.

"Dia (suami) beritahu saya orang atasan yang buat. Dia tak tahu pangkat tapi dia kata, bukan orang bawahan tapi orang itu pegawai tinggi di KemTa," kata Khairunniza, 36. 

Wanita berkenaan berkata demikian dalam satu program dialog di pejabat Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) di Kuala Lumpur hari ini.

Razali yang berasal dari Johor ditahan di bawah ISA pada Januari 2011 kerana disyaki menyeludup senjata.

Mustawan pula ditahan pada Oktober 2010 kerana disyaki terlibat dengan kumpulan militan.

Razali dan Mustawan merupakan antara tahanan yang mengadakan mogok lapar kerana masih belum dibebaskan walau ISA sedang dalam proses untuk dimansuhkan.-mkini

Mereka tiada pilihan lain, setelah suami dan anak-anak semuanya diambil/dibunuh oleh rejim

Mereka tiada pilihan lain, setelah suami dan anak-anak semuanya diambil/dibunuh oleh rejim. Ibu dan wanita-wanita Syria kini tiada pilihan lain melainkan terpaksa menggalas senjata yang terdaya bagi pertahankan nyawa dan maruah diri daripada dirobek rejim Basyar.

Teruskan doa untuk mereka.

Pusat operasi pemantauan aktiviti sosial seperti FB dan lain-lain di Syria oleh pihak rejim Basya

Pusat operasi pemantauan aktiviti sosial seperti FB dan lain-lain di Syria oleh pihak rejim Basyar. Ternyata FB memainkan peranan yang amat penting dalam menyebarkan info-info penting yang disembunyikan dunia berkenaan kezaliman mereka.

Teruskan gerak kerja kita menyebarkan kebenaran yang cuba disembunyikan pihak rejim dan sekutunya.

Krisis Bumi Syam dan Akhir ZamanUntuk Renungan dan difikirkan bersama.

Hadis-hadis nabi yang menceritakan tentang kedatangan Dajjal di akhir zaman. Antaranya ialah :

1. Sabda Baginda S.A.W "Ketahuilah ia (Dajjal) berada di laut Syam atau laut Yaman dan akan datang dari arah timur (lalu menunjukkan dengan tangan baginda).."- Hadis riwayat Muslim.

2. Daripada Abi Bakr al-Siddiq r.a, sabda Baginda S.A.W, "Dajjal akan muncul ke bumi dari arah timur bernama KHURASAN." – Hadis riwayat al-Tirmizi.

3. Daripada Anas bin Malik r.a, sabda Baginda SAW, "Dajjal akan keluar dari kota Yahudi ISFAHAN (Khurasan, IRAN) bersama 70,000 penduduk ISFAHAN". [Fath al-Rabbani Tartib Musnad Ahmad. Ibn Hajar berkata : "Sahih"].

4. Nabi bersabda “ Dajjal akan diikuti oleh 70,000 yahudi dari kota Isfahan(Nan), mereka memakai Al-Tayalisah”. Hadis riwayat muslim.

Ibn Kathir berkata, Dajal pada mulanya akan muncul dari ISFAHAN dari sebuah kota Yahudi [al-Nihayah fi al-Fitan wa al-Malahim]. ISFAHAN adalah sebuah bandar terbesar YAHUDI di Iran dan pusat loji nuklear Iran pada masa kini.

---------

Gambar ini menunjukkan 'cucu cicit' Saidina Khalid al-Walid yang pasti akan terus mempertahankan bumi Syam ini daripada dirobek dan dimusnahkan oleh rejim Basyar sehingga ke titisan darah mereka yang terakhir.

Moga bantuan Allah bersama mereka.
 

Ada sesiapa yang boleh tolong jawab soalan ini?

Ada sesiapa yang boleh tolong jawab soalan ini?

1) Bilakah Iran akan membebaskan Kota suci al-Quds setelah 30 tahun mereka menjanjikannya?

2) Sudah berapa ramai bilangan tentera dan pemimpin zionis yang telah dibunuh oleh Hizbullah (baca : Hizbul Lat) setelah mereka mengatakan akan membebaskan kota al-Quds semasa awal penubuhannya pada tahun 1982?

Hakikatnya itu semua adalah janji-janji palsu mereka. Apa yang berlaku di Syria telah membuka pekung di dada mereka setelah sekian lama disembunyikan.
 

bukti bahawa pembunuhan dan penyembelihan yang berlaku di Syria adalah angkara rejim Basyar.

Nah, ini adalah di antara bukti bahawa pembunuhan dan penyembelihan yang berlaku di Syria adalah angkara rejim Basyar. 

Gambar ini adalah merupakan salinan surat perintah daripada Basyar kepada ketua tentera pasukan/ Briged ke empat tentera rejim Syria supaya melaksanakan hukuman bunuh kepada para tahanan di bandar Hama.

Hal ini adalah kerana, tahanan-tahanan rakyat awam semakin meningkat dan ia dianggap hanya menjadi beban kepada rejim Basyar.

Semoga dunia Islam semakin celik dan segera membuka mata terhadap kejahatan yang telah dilakukan oleh rejim Basyar dan sekutunya ini.

Perdana Menteri Turki, Erdogan memberi amaran yang keras kepada Dimasyq

Perdana Menteri Turki, Erdogan memberi amaran yang keras kepada Dimasyq di atas tindakan terdesak mereka menembak jatuh pesawat udara Turki beberapa hari yang lalu.

Bercakap dalam parlimen, Erdogan menyebut bahawa ekoran tindakan terdesak tersebut, semua tentera Syria berdekatan dengan sempadan Turki akan dianggap sebagai musuh dan Turki tidak akan bertolak ansur dengan sebarang bentuk ancaman yang ditimbulkan di sempadan dengan Syria-Turki.

Erdogan mengingatkan bahawa rejim Syria sekarang bukan sahaja ingin dijatuhkan oleh rakyatnya sahaja, malah Turki dan juga negara-negara sekelilingnya.

Turki adalah di antara negara bukan Arab yang lantang bersuara membantah dan mengutuk kezaliman yang dilakukan oleh rejim Basyar. Turki juga di antara negara yang memberikan perlindungan terbesar kepada pelarian Syria dengan membina khemah-khemah pelarian di sempadan Syria-Turki.
 

Jelas dan nyata, Khalid Ismath yang merupakan pengikut tegar Syiah di Malaysia

Jelas dan nyata, Khalid Ismath yang merupakan pengikut tegar Syiah di Malaysia ini sekali lagi menunjukkan kepada umat Islam bahawa mereka menyokong rejim Basyar yang telah membunuh dan menyembelih ribuan Sunni di Syria.

Tindakannya ini amat mendangkalkan. Sesungguhnya anak muda ini tidak sepatutnya dijadikan ikon mahasiswa dan tulisannya ini jelas satu fitnah kepada umat Islam di Syria.

Tulisannya di blog ini dengan menyatakan bahawa mereka yang menyokong dan membantu rakyat Syria ini sebagai bersama Amerika amatlah tidak patut. Sedangkan sudah banyak fakta demi fakta berkenaan kebenaran yang berlaku di Syria telah dinyatakan. Ternyata, masih ada yang buta berkenaan isu yang berlaku di Syria.

Khalid Ismath perlu memohon maaf kepada rakyat Malaysia yang cintakan kebenaran dan bersama-sama dengan kebangkitan rakyat Syria di atas tindakannya ini.

Semoga Allah memberi kekuatan kepada golongan yang mendokong perjuangan rakyat Syria dan menggagalkan segala perancangan jahat rejim Basyar dan sekutunya
 

Turki telah mempertingkatkan bilangan trak dan kenderaan tenteranya di sempadan Turki-Syria

Menurut laporan, Turki telah mempertingkatkan bilangan trak dan kenderaan tenteranya di sempadan Turki-Syria hari ini.

Hal ini menunjukkan, situasi tegang sedang berlaku di antara Ankara dan juga Dimasyq ekoran Syria menjatuhkan sebuah pesawat udara Turki beberapa hari yang lalu.

Bilangan kereta kebal dan beberapa trak tentera di sempadan Turki-Syria semakin bertambah selepas Erdogan memberi amaran keras dan berjanji akan menuntut bela di atas kematian tentera udaranya itu.

Menurut sebahagian pemerhati politik, ia juga adalah sebahagian strategi Turki sebagai protes di atas kezaliman yang dilakukan oleh rejim Basyar ke atas rakyat Syria.
 

"Saya selama-lamanya tidak akan bertemu dengan wakil kedutaan Iran kecuali setelah Iran mengubah pendirian terhadap rakyat Syria dan kami bersama perjuangan rakyat Syria.'

Beberapa hari selepas kemenangan Dr Morsy sebagai Presiden Mesir, media-media Iran memainkan isu berkenaan hubungan di antara Iran-Mesir. 

Media-media Iran juga melaporkan bahawa kononnya Dr Morsy ketika diwawancara oleh Agensi Berita Iran beberapa hari sebelum keputusan rasmi diumumkan, bahawa Dr Morsy akan mengukuhkan hubungan Mesir-Iran.

Walau bagaimanapun, jurucakap media bagi kempen Dr. Morsy, Farid As-Sayyid menafikan ucapan yang disandarkan kepada Dr Morsy tersebut. Bahkan beliau menafikan bahawa Dr Morsy pernah diwawancara oleh mana-mana agensi berita daripada negara Iran.

Menurut beliau, kita masih percaya dan yakin tidak semudah itu Dr Morsy akan menjalinkan hubungan dengan Iran setelah pendirian beliau terhadap Iran yang terang-terangan menyokong rejim Basyar. Kita masih berpegang dengan kenyataan beliau (Dr Morsy) sebelum ini iaitu :

"Saya selama-lamanya tidak akan bertemu dengan wakil kedutaan Iran kecuali setelah Iran mengubah pendirian terhadap rakyat Syria dan kami bersama perjuangan rakyat Syria.

Media Iran menipu lagi?
 —

Briged "Banat Al-Walid''

Ekoran daripada penubuhan Briged "Banat Al-Walid" beberapa hari yang lalu di wilayah Homs. Sehingga kini, semakin ramai muslimah Syria menyertai Tentera Pembebasan Syria.

Ia adalah untuk melindungi diri dan keluarga mereka ketika mana para suami dan pemuda-pemuda Syria keluar ke medan jihad melawan rejim Basyar.

Teruskan doa kepada mereka. Semoga Allah memelihara dan memberi kemenangan kepada mereka.
 

Sumber El-Arabiya melaporkan bahawa negara China, Rusia, Iran dan Syria akan mengadakan latihan ketenteraan secara bersama di bumi Syria dalam masa terdekat.

Sumber El-Arabiya melaporkan bahawa negara China, Rusia, Iran dan Syria akan mengadakan latihan ketenteraan secara bersama di bumi Syria dalam masa terdekat.

Latihan tersebut akan melibatkan kesemua senjata-senjata berat termasuk pelancar roket, meriam jarak jauh, kereta kebal, jet-jet tempur dan lain-lain.

Suatu latihan ketenteraan terbesar dalam sejarah bila mana lebih 90 ribu tentera akan terlibat, lebih 1000 buah kereta kebal dan jet-jet tempur akan turut serta digunakan dalam latihan ini.

Kesemua negara tersebut sebenarnya sudah lama memusuhi kaum muslimin. Maka tidak hairan apabila ulama ada meramalkan bahawa akan berlaku peperangan besar/armagadon akhir zaman tidak lama nanti.

Ia akan menyaksikan umat Islam akan dipimpin oleh seorang pemimpin yang akan berperang menghadapi kesemua negara-negara musyrikin/mulhidin tersebut.

Syeikh Muhammad 'Arifi pernah menyebut di dalam khutbahnya bahawa kota Dimasyq di akhir zaman adalah pusat dan kota pertahanan utama bagi umat Islam. Di sanalah pejuang-pejuang Islam akan berkumpul, meninggalkan keluarga dan harta benda semata-mata mahu meninggikan agama Allah S.W.T.

Di sana jugalah pusat kekuatan tentera muslimin ketika hebatnya peperangan yang akan berlaku ketika itu.

Sabda Rasullullah S.A.W :

"Kota pertahanan umat Islam pada hari 'malhamah' ( peperangan yang besar) di akhir zaman nanti ialah di suatu kota yang berhampiran dengan sebuah bandar di suatu lembah yang subur dengan pelbagai tanaman yang dipanggil Dimasyq. Dan ia adalah sebaik-baik kota di negeri Syam ketika itu.."- Al-hadith

Apakah motif disebalik latihan ini? Apakah ia sekadar suatu kebetulan atau sebaliknya?
 

Sumber daripada Ikhwan Muslimin Syria melaporkan bahawa kini sedang berlaku perpecahan yang sangat besar di dalam tentera rejim Basyar.

Sumber daripada Ikhwan Muslimin Syria melaporkan bahawa kini sedang berlaku perpecahan yang sangat besar di dalam tentera rejim Basyar.

Sejak beberapa hari kebelakangan ini sahaja, 6 orang pegawai tertinggi tentera Syria dan 22 tentera berpangkat biasa telah berpaling tadah dan telah lari ke Turki dan mendapat suaka politik di sana.

Menurut sumber lagi, mereka telah lari bersama 224 orang termasuk ahli keluarga mereka. Hal ini kerana, kebiasaannya mereka yang berpaling tadah, rejim Basyar akan mencari ahli keluarganya dan membunuh mereka serta merta.

Ada juga dalam kalangan mereka yang berpaling tadah dengan menyertai Tentera Pembebasan Syria dan bilangan mereka semakin bertambah.

Sumber : http://goo.gl/KiMKe
 

Tahukah kita kenapa wilayah Homs merupakan di antara wilayah yang teruk dibom dan diserang oleh rejim Basyar khususnya daerah Baba Amr?


Apakah yang menyebabkan kota tersebut teruk diserang dan dibedil?

Dalam sejarah, sebenarnya di kota ini ialah tempat bersemadinya jasad lebih 400 orang sahabat Rasulullah s.a.w. yang telah berjuang membebaskan wilayah-wilayah ini daripada cengkaman Rom atau Parsi termasuklah Sayyidina Khalid al-Walid r.a

Sebelum tercetusnya perang Qadisiyyah pada 636 M, sahabat Nabi s.a.w yang bernama Saad ibn Abi Waqqas telah meminta bantuan tambahan daripada Khalifah Umar al-Khattab r.a bagi tujuan menghadapi peperangan dengan tentera Parsi.

Lalu Saidina Umar telah menyahutnya, tetapi dengan mengirim hanya 2 orang sahaja seraya berkata dalam suratnya kepada Saad "aku kirimkan kamu 2 orang ini yang mana ia sama seperti aku kirimkan 2000 orang tentera, iaitu Tulaihah Bin Khuwailid dan Amar Bin Ma'dikarib.." - riwayat Thabarani

Setelah tercetusnya pertempuran, Amr Bin Ma'dikarib telah memperlihatkan kehebatan yang sangat mengkagumkan kaum muslimin. Beliau telah berjaya memimpin peperangan dengan jayanya dan telah membunuh begitu ramai tentera Parsi yang kemudiannya berakhir dengan kemenangan kaum muslimin.

Beliau telah meninggal dunia di Baba Amr dalam wilayah Homs yang mengambil nama sempena nama beliau. Kuburnya berada di kawasan perkuburan al-Kutaib iaitu suatu kawasan perkuburan kedua terbesar selepas perkuburan al-Baqi' di Madinah.

Di bandar tersebut jugalah telah dimakamkan sekurang-kurangnya 400 jasad sahabat-sahabat Nabi s.a.w yang telah sama-sama berjuang hingga sampai ke wilayah ini demi membawa risalah Islam. Termasuklah sebahagian pejuang-pejuang Qadisiyyah yang telah mengalahkan kerajaan Parsi tahun 636 M tersebut.

Baba Amr- Kota ini sangat dibenci oleh rejim Basyar dan Iran khususnya lantaran tokoh dan pejuang-pejuang dari kalangan sahabat-sahabat Nabi s.a.w yang menyebabkan kekalahan kaum parsi dalam peperangan Qadisiyyah dahulu telah dimakamkan di sini.

Kini ia telah menjadi tempat bagi kaum Parsi/Iran dan sekutu-sekutunya untuk membalas dendam terhadap kekalahan silam mereka suatu ketika dahulu.

Semoga Allah memelihara pejuang-pejuang Syria yang merupakan 'cucu-cicit' Saidina Khalid al-walid yang pasti akan mempertahankan bumi Syam ini sehingga ke titisan darah terakhir mereka.
 

Penyembelihan dan pembunuhan terbaru yang dilakukan oleh regim Basyar

Penyembelihan dan pembunuhan terbaru yang dilakukan oleh regim Basyar pada 28/6/2012 yang lalu mengorbankan ratusan rakyat Syria yang tidak berdosa terutamanya wanita dan kanak-kanak.

Operasi zalim tersebut dilakukan oleh tentera regim dan sekutunya terhadap hampir 60 keluarga di wilayah Douma.

Ketika Basyar bercakap berkenaan untuk mengislah negara Syria yang kian rosak teruk dengan pelantikan PM dan kabinet baru, pembunuhan demi pembunuhan tetap berlaku.

Ini menunjukkan mereka hanya cuba menipu dunia dan ingin menutup kezaliman yang dilakukan oleh pihak regim terhadap dunia.

Semoga Allah melaknat regim Basyar dan sekutunya yang membunuh dan menumpahkan darah umat Islam tanpa hak.
 

Sesungguhnya mereka adalah saudara kita

Belum sempat kering air mata umat Islam menangisi peristiwa penyembelihan demi penyembelihan di Syria, jangan pula kita lupa konflik agama yang berlaku di Myanmar sehingga menggugurkan nyawa umat Islam Rohingya.

Rohingya merupakan antara etnik minoriti paling teruk ditindas di dunia. Dan di Myanmar, Rohingya dianggap sebagai orang asing dan bukan salah satu etnik negara berkenaan.

Terdapat sekitar 750,000 orang Rohingya tinggal di Myanmar dengan kebanyakan mereka menetap di Rakhine. Lebih 1 juta lagi etnik berkenaan dipercayai hidup dalam buangan di beberapa negara lain.

Sehingga kini, kerajaan Malaysia masih lagi diam membisu melihat apa yang berlaku di Rohingya. Kami rakyat Malaysia yang prihatin, mendesak agar kerajaan melakukan sesuatu untuk menyelesaikan permasalahan yang berlaku di Rohingya.

Sesungguhnya mereka adalah saudara kita, perbanyakkan doa kita semua kepada seluruh umat Islam yang ditindas.

Kota bersejarah ini sebenarnya merupakan tempat bersemadinya jasad lebih 400 orang sahabat Rasulullah s.a.w

Kota bersejarah ini sebenarnya merupakan tempat bersemadinya jasad lebih 400 orang sahabat Rasulullah s.a.w. yang telah berjuang membebaskan wilayah-wilayah ini daripada cengkaman Rom atau Parsi termasuklah Sayyidina Khalid al-Walid r.a..

Kini, kota Baba Amr telah hancur musnah dibom oleh regim Basyar. Di mana hati umat Islam melihat kemusnahan demi kemusnahan ini?
 —

Briged As-Sahabah telah membentuk satu pecahan pasukan tenteranya khusus untuk menjaga para pendemonstrasi dan juga masyarakat awam.

Tanggal 1 Julai 2012, Briged As-Sahabah telah membentuk satu pecahan pasukan tenteranya khusus untuk menjaga para pendemonstrasi dan juga masyarakat awam.

Batalion tersebut dinamakan Batalion As-Sahabah Miqdad Ibn 'Amr yang akan beroperasi di Dimasyq. Hal ini berikutan, ketika mana Tentera Pembebasan Syria melakukan operasi diluar kawasan masyarakat awam, tentera regim telah menyerbu dan menyerang masyarakat awam sehingga mengorbankan ratusan syuhada'.

Wakil batalion tersebut berkata "Mereka (regim Basyar) lupa bahawa tentera Pembebasan Syria akan berada di mana-mana untuk melindungi masyarakat awam sehinggalah bumi Syam ini dibebaskan."

Teruskan doa kita semua kepada mereka. Semoga bantuan Allah sentiasa bersama mereka. Allahuakbar.
 

Dia lebih suka angan2 jadi menteri besar selangor.

Kalau kita tolak pas, maka sapa yang kita nak undi? Adakah dha sarankan kita tolak pas dan tolak umno dan jangan undi sesiapa ataupun hanya tolak pas dan jangan undi pas aje? Meh aku buat kesimpulan sket ;

DHA cakap tolak pas = sebab nak selamatkan islam, melayu dan raja2 melayu.

DHA cakap pas = sudah tidak lagi memperjuangkan negara islam dan kepimpinan ulama.

Kalau begitu adakah ;

UMNO = selamatkan islam, melayu dan raja2 melayu?

UMNO = memperjuangkan negara islam dan kepimpinan ulama?

Pun tidak juga.

Aku rasa biarkan gambar tolong jawabkan untuk dha. Lebih baik begitu. Kata2 dah tak lut kat telinga dha. Dia lebih suka angan2 jadi menteri besar selangor.
 

Khas untuk menteri umno yg tak buat kerja...

Imam muda di tukar jadi kerani....


Imam muda di tukar jadi kerani.... kesian.. WAHAI RAKYAT JOHOR, AYUH KITA AJAR UMNO BN PRU13 NI...
 

Kenalkah anda siapa ini?

Kenalkah anda siapa ini?

Lelaki yang berada di dalam gambar ini adalah merupakan salah seorang ulama' Syiah yang telah menghalalkan darah Umat Sunni Syria untuk ditumpahkan.

Ulama syiah ini, 'Ayatullah' Mesbah Yazdi telah mengeluarkan 'fatwa' bahawa boleh membunuh pelarian-pelarian Syria yang masuk ke Lubnan dan juga negara-negara yang lain. Dia menjawab soalan yang ditanyakan kepadanya berkenaan apa yang berlaku di Syria dengan mengatakan bahawa halal untuk membunuh darah Umat Sunni Syria.

Lihat sahajalah 'fatwa' yang jelas menunjukkan bahawa tidak mustahillah kenapa regim Basyar dan sekutunya begitu bersungguh-sungguh untuk membunuh dan menyembelih umat Sunni di Syria.

Semoga Allah memelihara kita daripada fitnah ini dan memberi kemenangan kepada rakyat Syria.

Sumber : http://www.almokhtsar.com/node/66863
 —

KERAJAAN 1MALAYSIA ZALIM..!!Isteri: Tahanan ISA dakwa dipukul pegawai kem.
Isteri kepada salah seorang tahanan ISA yang mengadakan mogok lapar di Kem Tahanan Kamunting Nunurheni@Aini Onim berkata suaminya tidak pernah mengadu dipukul ketika dalam tahanan, tetapi lain halnya ketika beliau menemui lelaki itu semalam.

Nunurheni berkata, pada pertemuan itu barulah suaminya itu, Razali Kassan menceritakan kejadian menyayat hati yang berlaku di dalam kem tersebut.

Dalam pertemuan tersebut, Razali yang dilihatnya berada dalam keadaan lemah dan pucat menceritakan betapa beliau dipukul oleh pegawai kem, kata Nunurheni.

"Dia biasanya tak mengadu macam itu. Dia tak pernah mengadu dia kena pukul ke. Dari mula ditahan, dia tak pernah cakap apa-apa. Dia cakap ISA baik, pembangkang yang burukkan ISA kata teruk. 

"(Tetapi) semalam dia cakap dia dipukul. Macam mana, saya tak dapat membayangkan. Alasannya (dipukul) cuma (kerana) tak ikut arahan, menyusahkan kerana perlu hantar ke hospital dan tak makan bila diberi makan," kata Aini dengan sebak.

Isteri kepada seorang lagi tahanan yang menyertai mogok lapar tersebut turut menyatakan perkara sama.

Khairunniza Mohd Khir berkata suaminya, Mustawan Ahbab turut menceritakan bahawa Razali bukan sahaja dipukul malah turut diludah oleh pegawai tersebut.

"Saya jumpa (Mustawan) dalam 30 minit sahaja. Suami saya beritahu yang Razali memang kena pukul, dibelasah, diludah kerana masih mogok lapar.

"Dia (suami) beritahu saya orang atasan yang buat. Dia tak tahu pangkat tapi dia kata, bukan orang bawahan tapi orang itu pegawai tinggi di KemTa," kata Khairunniza, 36. 

Wanita berkenaan berkata demikian dalam satu program dialog di pejabat Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) di Kuala Lumpur hari ini.

Razali yang berasal dari Johor ditahan di bawah ISA pada Januari 2011 kerana disyaki menyeludup senjata.

Mustawan pula ditahan pada Oktober 2010 kerana disyaki terlibat dengan kumpulan militan.

Razali dan Mustawan merupakan antara tahanan yang mengadakan mogok lapar kerana masih belum dibebaskan walau ISA sedang dalam proses untuk dimansuhkan.-mkini

Gambar ini menunjukkan seorang kanak-kanak yang syahid dibunuh oleh regim Basyar dan sekutunya di wilayah Dar'a.

Gambar ini menunjukkan seorang kanak-kanak yang syahid dibunuh oleh regim Basyar dan sekutunya di wilayah Dar'a. Sehingga kini, jumlah syuhada' yang gugur semalam (2 Julai 2012) akibat serangan tentera regim Basyar adalah seramai 114 orang. 

Sebahagian besar yang syahid adalah di wilayah Rif Dimasyq, Hama dan Homs. Sementara itu, tentera regim Basyar masih menyasarkan bandar-bandar dan wilayah-wilayah lain dengan bedilan meriam serta serangan daripada udara.

Teruskan berdoa untuk mereka. Semoga kemenangan menjadi milik rakyat Syria.
 — 

Terlantar selepas naik pangkat

terlantar
Maziah (kanan) bersama anak-anaknya melihat keadaan Mohd Isa yang terlantar.
BALING - Walaupun belum puas merasai jawatan baru, seorang lelaki terpaksa berhenti kerja selepas mengalami barah hidung sehingga memberi kesan kepada penglihatan dan membataskan pergerakannya.

Mohd Isa Razali, 34, berkata, beliau kini hanya mampu terlantar dan mengharapkan sokongan isterinya, Maziah Ngah, 33, membantu pergerakannya sejak setahun lalu.

Menurutnya yang berasal dari Kampung Banggol Berangan Labu Besar, masalah itu dihadapinya selepas dua bulan dinaikkan pangkat sebagai juruteknik di sebuah kilang di Pulau Pinang tahun lepas.

“Saya sempat bekerja dua bulan selepas dinaikkan pangkat, kemudian, saya terus sakit seterusnya terlantar sehingga ke hari ini,” katanya ketika ditemui di rumahnya, semalam.

Sementara itu, isterinya, Maziah Ngah yang bekerja kilang terpaksa mengambil cuti seminggu bagi menjaga suami yang memerlukan perhatian penuh daripadanya.

“Cuti saya tinggal beberapa hari lagi, kemudian, saya terpaksa kembali bekerja.

“Saya cuma harapkan anak-anak yang dapat menjaga ayah mereka,” katanya.

Hasil perkahwinan mereka, Maziah dikurniakan tiga orang anak yang masih kecil dan bersekolah berusia lima sehingga 13 tahun.

“Saya pernah terfikir ingin berhenti, tetapi saya perlu memikirkan kos perubatan dan bekalan ubat suami. Susunya sahaja mencecah RM 60 untuk satu tin.

“Kalau saya tidak bekerja, kehidupan saya akan lebih tersepit,” katanya.

“Alhamdulillah, sekurang-kurangnya pelajaran anak-anak saya tidak terabai. Wang bantuan tersebut hanya digunakan untuk persekolahan mereka. Manakala pendapatan saya untuk kos rawatan suami.

“Setiap bulan suami perlu menerima susulan di Hospital Sultan Abdul Halim bergantung kepada saranan doktor.

“Kadang-kala suami perlu menerima rawatan tiga kali sebulan,” katanya.

Difahamkan Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) telah meluluskan bantuan Mohd Isa sejak Mac lalu, namun wang tersebut belum lagi disalurkan kepadanya sehingga kini.

“Sehubungan itu, saya berharap, wang bantuan dapat disalurkan secepat yang mungkin berikutan wang simpanan saya semakin berkurangan kerana menanggung kos rawatan suami.

“Sekurang-kurangnya ia akan membantu meringankan tanggunjawab saya sebagai seorang isteri dan ketua isi rumah,” katanya lagi.