Saturday, December 13, 2014

KENAPA KITA KENA SELALU BACA QURAN???


INILAH KEAJAIBAN YANG BERLAKU KETIKA ANDA MENDENGAR DAN MEMBACA AL QURAN
Dr. Al Qadhi, melalui penelitiannya di sebuah klinik di Florida Amerika Syarikat, berjaya membuktikan hanya dengan mendengar bacaan ayat-ayat Al-Quran, seorang Muslim baik mereka yang fasih berbahasa Arab ataupun bukan, dapat merasakan perubahan fisiologi yang sangat besar.
🌿AL QURAN DAN PENYEMBUHAN🌿
Saintis baru-baru ini mendapati bunyi dari bacaan Al Quran mempunyai kuasa penyembuhan yang menakjubkan pada sel-sel dan mampu mengembalikan keseimbangan mereka.
Penurunan kemurungan, kesedihan, memperoleh ketenangan jiwa, mengubati berbagai macam penyakit merupakan pengaruh umum yang dirasakan oleh orang yang terlibat dalam penyelidikan beliau.
Penelitiannya dengan bantuan peralatan elektronik terbaru untuk mengesan tekanan darah, degupan jantung, ketahanan otot, dan ketahanan kulit terhadap aliran elektrik.
🌿AL QURAN DAN SEL KANSER🌿
Satu sel kanser meletup dengan menggunakan frekuensi bunyi bacaan dari Al Quran sahaja! Itulah sebabnya membaca Al-Quran mempunyai kesan yang hebat untuk merawat kanser merbahaya dan penyakit yang tidak boleh diubati!
🌿AL QURAN DAN MOLEKUL AIR🌿
Molekul air membentuk perubahan apabila terdedah kepada bunyi. Jika anda membaca Al-Quran pada air, ciri-ciri air akan berubah dan bila air ini diminum, ia akan membawa kesan Al-Quran kepada setiap sel dalam badan yang menyebabkan penyembuhan.
🌿AL QURAN DAN KETENANGAN🌿
Kajian Muhammad Salim yang diterbitkan oleh Universiti Boston. Objek penelitiannya terhadap 5 orang sukarelawan yang terdiri dari 3 lelaki dan 2 wanita.
Kelima orang tersebut tidak tahu bahasa Arab dan mereka pun tidak diberitahu bahawa yang akan diperdengarkannya adalah Al-Qur'an.
Kajian yang dilakukan sebanyak 210 kali ini terbahagi dua sesi, yakni membacakan Al-Qur'an dengan tartil dan membacakan bahasa Arab yang bukan dari Al-Qur'an.
Kesimpulannya, responden mendapatkan ketenangan sampai 65% ketika mendengar bacaan Al-Qur'an dan mendapatkan
ketenangan hanya 35% ketika mendengar bahasa Arab yang bukan dari Al-Qur'an.
🌿AL QURAN DAN VIRUS🌿
Virus dan kuman juga bergetar dan sangat dipengaruhi oleh getaran bunyi terutama bunyi Al-Quran, ia menghalang mereka dan pada masa yang sama meningkatkan aktiviti sel-sel sihat dan menghidupkan sel-sel yang terganggu supaya menjadi sedia untuk melawan virus dan kuman.
🌿AL QURAN DAN BAYI🌿
Al-Qur'an memberikan pengaruh besar jika diperdengarkan kepada bayi. Hal tersebut diungkapkan Dr. Nurhayati dari Malaysia dalam Seminar Kaunseling dan Psikoterapi Islam di Malaysia pada tahun 1997.
Menurut kajian, bayi yang berusia 48 jam yang kepadanya diperdengarkan ayat-ayat Al-Qur'an dari tape recorder menunjukkan respons tersenyum dan menjadi lebih tenang.
Sungguh suatu kebahagiaan dan merupakan kenikmatan yang besar, kita mempunyai Al-Qur'an. Selain menjadi ibadah dalam membacanya, bacaannya memberikan pengaruh besar bagi kehidupan jasmani dan rohani kita. Wallahu a'lam

MH17: Bangkai Pesawat Mesti Diserahkan Kepada Malaysia - Dr Mahathir


Diterbitkan: Jumaat, 12 Disember 2014 1:59 PM
Tun Dr Mahathir Mohamad

PETALING JAYA: Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menuntut supaya bangkai pesawat Malaysia Airlines (MAS), penerbangan MH17 dibawa balik ke negara ini 'sebagai satu hak.'

"Rakyat Malaysia yang harus memeriksanya secara penuh dan menyeluruh. Lagipun, Malaysia juga yang akhirnya akan disaman oleh keluarga mangsa, " katanya menerusi blog chedet.cc, Khamis.

Memandangkan pesawat tersebut adalah milik Malaysia, begitu juga anak-anak kapal dan ramai penumpangnya adalah rakyat Malaysia, Dr Mahathir  amat tidak senang bagaimana negara ini hanya dibenarkan untuk mengambil bahagian dalam pemeriksaan bangkai pesawat itu.

"Malaysia seolah-olah terlalu bersyukur apabila dibenarkan untuk mengambil bahagian dalam pemeriksaan bangkai pesawat di Belanda. Mengapa kita perlu menghargainya?," katanya.

Beliau mengakui bahawa penumpang yang paling ramai terkorban adalah dari Belanda, tetapi tertanya-tanya undang-undang apakah yang menyatakan pesawat itu sebagai milik mereka.

Dr Mahathir turut mempersoalkan penyerahan kotak hitam pesawat kepada Belanda dan British walaupun pada awalnya ia diberikan kepada pihak berkuasa Malaysia.

"Setahu saya kotak hitam mengandungi pita atau rakaman elektronik perbualan dan bunyi beberapa minit sebelum berlakunya kemalangan.

"Mungkinkah rakyat Malaysia tidak mempunyai keupayaan untuk mendengar rekod rakaman itu? Adakah hanya Belanda dan British mampu untuk berbuat demikian? " katanya.

Penerbangan MH370, yang hilang pada awal pagi 8 Mac juga bermain difikirannya.

Dr Mahathir juga mempersoalkan jika terdapat 'sesuatu yang hendak disembunyikan' mengenai punca kemalangan itu.

Penjara Guantanamo lengang


DUA bekas banduan di penjara Teluk Guantanamo membawa barangan dapur menuju ke apartmen mereka di Montevideo, Uruguay kelmarin.


WASHINGTON – Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama melaksanakan usaha baharu untuk menutup penjara Teluk Guantanamo di Cuba walaupun mendapat tentangan anggota Kongres daripada Parti Republikan.
Seramai 12 banduan penjara itu dipindah keluar baru-baru ini selepas Obama menyatakan perasaan kecewanya berhubung isu tersebut kepada beberapa pegawai pentadbiran kanan dalam satu pertemuan tertutup.
Di bawah pemerhatian Obama, populasi penjara Teluk Guantanamo telah berkura­ngan kepada 136 orang daripada hampir 700 banduan sekali gus jumlah terendah sejak pusat tahanan itu dibuka pada 2002.
Pengurangan itu antara lain berpunca daripada usaha berterusan Obama untuk me­ngotakan janjinya pada hari pertama beliau menjadi Presi­den AS untuk menutup pusat tahanan itu.
Penjara Teluk Guantanamo menempatkan suspek pengganas dan dibina di sebuah pangkalan Tentera Laut AS di Cuba.
“Kami sedang mengusahakannya (menutup penjara berkenaan),” kata Obama semasa melawat sebuah kedai buku pada hujung minggu lalu.
Pemindahan beramai-ramai banduan itu berlaku sejak beberapa bulan lalu selepas hanya segelin­tir mereka dipindahkan pada awal tahun ini.
Dalam perkembangan berkaitan, beberapa pegawai pentadbiran berkata, separuh daripada populasi banduan di penjara itu atau 68 orang telah mendapat kelulusan untuk dipindahkan. Kebanyakan banduan di penjara itu dipindahkan ke beberapa negara luar termasuk Georgia, Slovakia di Eropah dan Uruguay di Amerika Selatan. – AGENSI


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=1213&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_01.htm#ixzz3LjHC62Sn 
Hakcipta terpelihara