Wednesday, July 25, 2012

Ini salah satu adegan yang tak perlu di ikut..Puasa belum separuh jari tangan dah hilang separuh..kesian

Polis contoh 1Malaysia

Penemuan Piramid Di China.

Penemuan Piramid Di China. Baca artikel penuh. Klik sini-> http://bit.ly/SNG3YG

TENTERA SYRIA BEBAS: KEPALA BASYAR MATLAMAT KAMIIslammemo.cc: Pemimpin tertinggi "Tentera Syria Bebas", Riyadh Al-As'ad (gambar) berkata, percubaan negara Russia yang mahu menyelamatkan nyawa kerajaan Basyar Al-Asad atau menghalang cubaan bunuhnya ternyata gagal sama sekali setelah kumpulan revolusi menjadikan kepala Basyar sebagai sasaran dan matlamat utama. 

Al-As'ad bersyukur kebelakangan ini banyak kejayaan yang dicatatkan oleh Tentera Bebas Syria dalam berhadapan kekuatan tentera dan polis rejim termasuk berjaya mengebom kereta kebal milik rejim. Paling tidak disangka, berjaya membunuh empat pemimpin tertinggi rejim dalam satu letupan bom di Bangunan Keselamatan Kebangsaan, Rabu lalu. 

Selain mencederakan beberapa kenamaan yang rapat dengan Basyar, pihaknya berjaya membunuh Menteri Pertahanan, Timbalan Menteri Pertahanan yang juga adik ipar Basyar, bekas Menteri Pertahanan dan semalam, Ketua Perisikan rejim juga meninggal dunia akibat kecederaan yang dihadapi. 

Dalam satu kenyataan kepada akhbar Saudi "Al-Watan", Al-As'ad berkata, "Pasukan Tentera Bebas Syria sekarang berusaha menawan beberapa bangunan kerajaan seperti Bangunan Jemaah Menteri dan bangunan keselamatan dan tentera dalam operasi yang dirancang." 

Hanya kurang 20 orang menunaikan solat jenazah Hisyam Bakhtiar, Ketua Perisikan Syria

Hanya kurang 20 orang menunaikan solat jenazah Hisyam Bakhtiar, Ketua Perisikan Syria yang meninggal dunia semalam akibat cedera parah dalam letupan bom di Bangunan Keselamatan Kebangsaan Syria, Rabu lalu.

Hisyam Bakhtiar adalah empat pemimpin rejim Syria yang terbunuh dalam letupan yang didalangi oleh kumpulan Tentera Syria Bebas itu.

145 KORBAN JUMAAT PERTAMA RAMADHAN DI SYRIASumber pembangkang Syria melaporkan seramai 145 orang awam menjadi korban di seluruh negara pada hari Jumaat pertama dalam bulan Ramadhan, kebanyakan mangsa terbunuh di ibu negara Damsyik dan pinggirnya. Mereka menamakan Jumaat semalam sebagai "Jumaat Ramadhan Pertolongan". 

Syria dan kebanyakan negara Arab mula berpuasa pada hari Jumaat 20 Julai. 

Sementara Jaringan Hak Asasi Manusia mencatatkan kematian Jumaat semalam mengikut wilayah:
-Halab: 25 orang
-Idlib: 23 orang
-Dar'a: 20 orang
-Dir Az-Zur: 16 orang
-Hamah: 11 orang
-Homs: 10 orang
-Damsyik: 38 orang 

Mengikut aktivis revolusi, sekurang-kurangnya 3 orang terbunuh di kawasan Sayidah Zainab, di Timur Barat Damsyik selepas helikopter milik tentera rejim melepaskan peluru berpandu ke kawasan kediaman penduduk.

rejim Basyar sudah kehilangan penguasaan di wilayah Halab, bandar kedua terbesar di Syria

:rejim Basyar sudah kehilangan penguasaan di wilayah Halab, bandar kedua terbesar di Syria::


Pertempuran antara Tentera Bebas Syria dan rejim semakin sengit. Menurut laporan yang disiarkan oleh sebuah akhbar Britain "The Independent", rejim Basyar sudah kehilangan penguasaan di wilayah Halab, bandar kedua terbesar di Syria apabila tentera bebas berjaya memperkukuhkan kedudukan mereka di bandar tersebut.

elarian Syria di Jordan diletakkan di tengah2 padang Pasir...Hasbunallah wa ni'mal wakil...

Kuasa Maungdaw menyasarkan para ulama Muslim Rohingya
Ahad, 22 Julai 2012 Maungdaw - Pasukan perisikan tentera Burma dan pasukan keselamatan sempadan (Nasaka) telah menyasarkan para ulama Islam sejak semalam (21/7/2012), seorang guru di Maungdaw, Arakan melaporkan, dilansir Kaladan News.

Para petugas Nasaka, memanggil semua pegawai desa dengan lima ketua agama (Muslim) di pejabat Nasaka daerah no.6 hari ini (22/7) sekitar pukul 9:30 waktu tempatan, Nasaka memerintahkan para pegawai Muslim dan para ustaz atau syaikh untuk tidak melaksanakan solat berjemaah di Masjid atau di rumah, jika diketahui solat jemaah digelar Nasaka akan menangkap sesiapa sahaja yang mengikuti solat berjemaah itu. Nasaka juga memperingatkan para ulama Muslim untuk tidak 'menyulut konflik' antara Muslim Rohingya dan Buddhis Rakhine, papar seorang pegawai desa tersebut.

Setelah pertemuan itu, para petugas (Nasaka) menangkap lima ustaz, Maulana Abu Siddique (45), dari desa Hla Poe Khuang, Maulana Yusuf Ali (40) dari desa Zin Paung Nyar, Maulana Muhammad Alam (40) dari desa Poungzarr, Moulan Kawlim (40) dari desa Hlabawzar dan Moulana Dil Muhammad (40) dari desa Hlabawzar.

Selain itu, seorang warga desa mengatakan bahawa Nasaka dan perisikan tentera menangkap 4 Muslim Rohingya dari Masjid Jami desa Thayai Gonetan (Knonena Para) pada saat mereka sedang solat di beranda Masjid.

Mereka yang ditangkap bernama Maulana Fazal Haque (50), Butu (31), Amir Abdul Gaffur (42) dan Maulana. Mereka semua ditahan di markas Nasaka di daerah no.7.

Di sisi lain, Nasaka dan perisikan tentera juga menangkap 6 Muslim Rohingya dari Pa Nyaung Pingyi dan 3 lain dari desa Du Nyaung Pingyi Sabtu pagi ini, kata seorang warga desa dari selatan Maungdaw.

Menurut laporan, akhir-akhir ini kebanyakan Muslim yang ditangkap adalah para ulama atau muridnya.

Turki kerahkan peluru berpandu ke sempadan Syria
Isnin, 23 Julai 2012 Syria - Turki telah mengerahkan peluru berpandu ke sempadan Syria, menurut laporan yang beredar. Pejabat berita Turki Anadolu menyatakan bahawa Turki juga telah mengerahkan pengangkut pasukan ke sepanjang perbatasangan dengan Syria.

Sejumlah konvoi tentera Turki, termasuk kenderaan yang membawa beberapa pelancar peluru berpandu dan pengangkut pasukan telah tiba di kota Mardin, dilansir Anatolia.

Pada bulan Jun lalu, Ankara telah mengerahkan sejumlah kereta kebal dan kenderaan tentera ke sempadan wilayah Diyarbakir, sementara pelancar peluru berpandu telah ditempatkan di wilayah Hatay di sebelah barat sempadan Syria.

Pengerahan kekuatan tentera ke sempadan Syria tersebut datang setelah ketegangan antara Syria-Turki terjadi, setelah jet pejuang yang didakwa milik Turki ditembak jatuh oleh Syria

Puluhan askar Syria termasuk pegawai tertinggi berpaling tadah apabila melarikan diri ke negara jiran

Puluhan askar Syria termasuk pegawai tertinggi berpaling tadah apabila melarikan diri ke negara jiran semalam, Turki, lapor agensi berita Anatolia. 

Kira-kira 85 tentera melarikan diri termasuk seorang jeneral dan pegawai kanan lain. Perkembangan itu menjadikan jumlah jeneral Syria yang lari ke Turki selepas mengkhianati rejim Presiden Syria, Bashar al-Assad kepada 14 orang

Help Rohingya : Dead bodies of Rohingya Muslims in a big grave to be covered soon for hiding bodies.

penganut agama buddha kat myanmar punya kerja

inside Burma !! where the Islamic nation leader

inside Burma !! where the Islamic nation leader , where the Sultans and Kings of Muslims ??? We all will share sin from our silent leadership. Every minutes Muslims killed in Rohingya, Patani, Syria, Minadanao, and entire Muslims lands, This picture special gift from Burma to all Muslims around the globe

This picture from Burma,Arakan, Land for Muslims.

Pattanis Muslims : They killed during " sholat " by Sukhothai Army. Where the justice for muslim minority ??? Give everything you can for them to fight for their rights.

Hud`dud in Brunei, Syukron ....

This is what the real Jews think of Zionism.

Burning Koran/Al-Qur'an by Hindu extremist, do you see this in mainstream newspaper .... ???

Uighur women grab at a riot policeman as they protest in Urumqi in China's far west Xinjiang province

Sebuah Masjid di India telah diruntuhkan oleh sekumpulan pelampau hindu, namun solat berjemaah mereka tetap penuh.

 Masjid Babri, India.
 Sebuah Masjid di India telah diruntuhkan oleh sekumpulan pelampau hindu, namun solat berjemaah mereka tetap penuh.


"Mereka boleh membinasakan masjid kami, tapi tidak iman kami."

Gambar: Masjid Babri, India.

Di Malaysia dan Indonesia, masjid2 berdiri megah.. Namun? Kipas dalam masjid lebih banyak daripada orang yg solah berjemaah.. Apa alasan kita untuk tidak pergi solah berjemaah?? tepuk dada tanya iman.

This is The Great Mosque At Huajue Lane

Rohingya Muslims fleeing sectarian violence cry as they are turned back and prevented from entering Bangladesh

Rohingya Muslims fleeing sectarian violence cry as they are turned back and prevented from entering Bangladesh

Why Bangladesh government did not opened their door during this critical time ?

Shame on Bangladesh government , their more prefer Rohingya`s died than help this community.

Miracle. After American atomic bombing Japanese , Kobe Mosque still standing.

Shabiha : Terrorist !! They killed everybody including kids, "

Shabiha : Terrorist !! They killed everybody including kids, " SHARE " this to inform everyone about massacre inside Syria.

Shabiha supported by Syria,Hezbollah and Iran.

All Muslims doesn't have valid reason to support this kind organization. They only using God name to killed everybody.
 

We will never forget !!

MANGSA KEGANASAN DI MASJID FURGAN, SOUTH OF THAILAND SEMASA KAUM MUSLIMIN SEDANG MENUNAIKAN SOLAT ISYAK...

MANGSA KEGANASAN DI MASJID FURGAN, SOUTH OF THAILAND SEMASA KAUM MUSLIMIN SEDANG MENUNAIKAN SOLAT ISYAK...

BAU hanyir darah menyambut orang ramai yang berpusu-pusu untuk melihat Masjid Al-Furqan di Kampung Air Tempayan, Narathiwat, Thailand.

Lokasi itu, pada malam 8 Jun 2009 lalu, telah menyaksikan kejadian serangan sekumpulan enam pengganas berbaju hitam dan bertopeng hingga mengorbankan 11 nyawa jemaah yang sedang khusyuk mengerjakan solat Isyak.

It can happen to your smiling kids holding toys and chocolate.

Can you feel the height and depth of pain of this father whose children were perished in a split of seconds by someone (from US) holding a joystick of play-station with flying drone armed with hellfire missiles, without knowing ...... !!

What mandate he has to take lives in the name of freedom, democracy and war on terror ???

It can happen to your smiling kids holding toys and chocolate.

67 Palestinians Killed by Israeli Occupation, Children and Women Included67 Palestinian were killed in operations carried out by the Israeli authorities in the West Bank and Gaza Strip during the first half of this year, 2012, according to statistics of the International Solidarity Foundation for Human Rights.

Ahmad At-Tubasi, a lawyer and an activist at the International Solidarity Foundation said that among the martyrs; 48 Palestinian from the Gaza strip were killed in illegal assassination operations, which are comes in the top of the violations list that are committed against Palestinians.

At-Tubasi said that in the past two months, May and June, there has been an increasing in the number of operations carried out by Israeli forces that targeted Palestinians such as; bombing civilians' facilities, cars, motorcycles and houses, in addition to, incursions and infiltration of the special units into the Gaza Strip, where they killed 30 Palestinians in May, and 25 Palestinians in June.

Five Palestinians were killed in April, two Palestinians killed in February one in Gaza and the other in the West bank, and the solidarity foundation also recorded the death of five Palestinians January. For March, no death cases were recorded.

At-Tubasi said that among the martyrs, 16 out of them were children, (below the age 18), and 4 females; Fayza Mohammad al-Hasouni,30, was killed in Israeli bombing while she was planting the land with her father, Haneen Kamal Abu Jalala, 16, died due to serious injuries during the recent Israeli war on Gaza, three years ago, Asel Mahmoud Mussa Arara, 4, also died due to serious injuries, and Hadeel Ahmad Haddad, 2, who died in an Israeli aircraft bombing on her house in al-Zaytoun neighbourhood in Gaza.

At-Tubasi said that the Solidarity Foundation condemns the Israeli brutal practices from killings, violations of human rights conventions and the fourth Geneva Convention that states on protecting the civilians in the time of war for the year 1948, and ensure their human rights and safety.

He also stressed on the necessity to stand against the policy of assassinations, random bombing that the Israeli occupation practices in the Palestinian territories and violate the international law and conventions that put the Israeli practices under the category of War Crimes.

At- Tubasi is concerned for the lives of Palestinians, saying that they will always be threatened as long as legislations and regulations that allow the killing of humans are imposed by the Israeli authorities without any surveillance.
 

A Cry From Russia!On the Judicial System of The New World Order.

Help is needed! Millions of people could die of hunger like in 1919 when the jewish goverment there murdered up to 80 Million people. It can and it will happen again. Even worse, what will happen if One Million decided to "go west"? What will Germany do? Shoot them? And where will they stop? In Londons Hyde Park? An Austrian Newspaper published an interesting story about the seven King Pins of Russia today. Those parasites who fly to Vienna, London, Paris or New York to purchase a diamond ring for 1 Mill US$ while at home, people die of hunger and dont have enough money to bury their dead. In the wintertime they go skiing at the Arlberg or Zurs with their whores and spend easely 160 US$ for a bottle of champain. Anybody who knows who of the following names of the Group-7 are jewish or has a jewish background pls let us know. The most powerful Jew is Boris Beresovski who has according to the US Magazine Forbes about 3 Billion Dollars alone. Then comes:

Abramovich Beresovski (owner of the main Russian TV stations, newpapers, industrial monopolies, suspected chief of the Israeli-Mafia, better known as the Russian Mafia)

Wladimir Potanin (Oneximbank) non-Jew

Michail Chodorkowskij (Menatep Bank) Jew

Pjotr Awen and Michail Fridman (Alpha Group) - Jews.

Alexander Smolenskij (Agro Bank) non-Jew

Wladimir Gusinskij (Most Bank) Jew

In addition to the Jews in Jelzins Goverment. Lets disclose thoses Israelis who run Russia into the ground and could cause another world war. Behind that all ist the Hungarian-American Jew George Soros again who run South Africa and East Asia into the ground. Wake up before its too late.

Duta Syria ke Iraq berpaling menentang rejim AssadDAMSYIK - Duta Syria ke Iraq, Nawaf Fares merupakan pegawai berprofil tinggi kedua yang menyokong secara terus kepada pihak pemberontak semalam.

Ia sekali gus memberikan sokongan moral kepada Mujahidin yang kini berjuang untuk menjatuhkan Presiden Syria, Bashar Al-Assad.

Nawaf yang merupakan seorang pengikut Sunah dan anggota Parti Baath yang memerintah pernah memegang beberapa jawatan utama di bawah pemerintahan bapa Bashar, Hafez Al-Assad sebelum dilantik sebagai Duta ke Iraq pada tahun 2008.

Beliau berasal dari Deir Al-Zour, sebuah wilayah yang bersempadan dengan Iraq di timur Syria.

Wilayah berkenaan menjadi lokasi pertempuran sengit antara tentera pemerintah dan para Mujahidin sejak rakyat Syria bangkit menjatuhkan rejim Bashar 16 bulan lalu.

Sebelum ini, seorang pegawai tinggi Pengawal Republikan, Brigedier Jeneral Manaf Tlass yang merupakan rakan peribadi Bashar belot dan melarikan diri melalui Turki pada minggu lalu.

Dalam perkembangan berkaitan, tentera rejim Bashar membedil kampung Treimsa di wilayah Hama, tengah Syria semalam, kata beberapa pemerhati dan aktivis manakala lapan orang terbunuh di seluruh negara berkenaan.

"Tentera rejim membedil kampung Treimsa di Hama dengan menggunakan sejumlah kereta kebal dan helikopter," kata badan Pemerhati Syria untuk Hak Asasi Manusia.

Menurutnya, sekurang-kurangnya seorang maut dan sejumlah lagi cedera dalam serangan tersebut dengan sebahagian daripada mereka parah.

"Sebuah sekolah di kampung itu musnah sama sekali akibat bedilan meriam," kata seorang aktivis di Hama yang menamakan dirinya sebagai Abu Ghazi kepada agensi berita AFP menerusi panggilan internet, Skype.

"Bedilan bermula pada pukul 6 pagi waktu Syria dengan kekuatan besar-besaran dihantar ke sekitar kampung ini. Kini, keseluruhan Treimsa dikepung," tambah aktivis berkenaan.

Badan pemerhati itu mengesahkan lapan kematian dengan lima orang awam dan tiga pemberontak berlaku di seluruh Syria termasuk seorang penduduk awam yang maut di Treimsa.

Kelmarin, seramai 85 orang terkorban termasuk 37 orang awam, 34 askar dan 14 pemberontak bersenjata.

"Antara anggota tentera yang maut termasuk enam askar yang dibunuh di wilayah Damsyik apabila mereka cuba belot," kata badan itu.

Menurut perangkaan badan pemerhati tersebut, lebih 17,000 orang terbunuh sejak kebangkitan rakyat Syria menentang Bashar bermula pada pertengahan Mac lalu.

Perkembangan itu berlaku selepas tentera pemerintah di Syria didakwa menjadikan wanita sebagai sasaran rogol dan serangan ketika pertempuran di negara itu terus memuncak.

Pertubuhan hak asasi manusia, Women Under Siege menyatakan pihaknya merekodkan 81 insiden serangan seks di Syria sejak demonstrasi antipemerintah bermula pada Mac 2011 dengan kebanyakan kes berlaku di bandar Homs.

Bandar berkenaan merupakan kubu kuat Mujahidin dan berulang kali menjadi sasaran serangan tentera pemerintah.

Pengarah pertubuhan itu, Lauren Wolfe berkata, jelas berdasarkan sebilangan laporan oleh beberapa kumpulan hak asasi manusia, kenyataan saksi dan media bahawa perbuatan menyerang dan memperkosa wanita secara bergilir-gilir dilakukan sebagai taktik perang.

Dalam pada itu di ibu pejabat Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) di New York, wakil Britain, Perancis, Jerman dan Amerika Syarikat sepakat menyerahkan satu teks draf yang memberikan masa 10 hari kepada Bashar untuk melaksanakan pelan gencatan senjata anjuran PBB/Liga Arab atau berdepan ancaman sekatan ketat yang baharu. - Agensi

Syrian army shelling 'kills more than 100' in Tremseh
More than 100 people are reported to have been killed in the Syrian village of Tremseh, in Hama province.

Opposition activists quoted residents as saying the village was attacked with helicopter gunships and tanks.

Pro-government Shabiha militia later went in on foot and carried out execution-style killings, they said.

According to the opposition Local Coordination Committees, at least 189 people were killed on Thursday in Syria, including 22 in Homs.

On Thursday morning, Syria's ambassador to Iraq Nawaf Fares announced his defection, following in the footsteps of a former senior general who escaped the country earlier this week.

Later in the day, Syrian forces also shelled the suburbs of Damascus in an apparent offensive against rebel fighters.

Protests held
The Revolution Leadership Council of Hama told the Reuters news agency that most of the dead in Tremseh were civilians.

Unconfirmed reports suggested government troops had been trying to take back the village from opposition hands.

Protests condemning the attack on Tremseh are apparently being held in Damascus, Idlib and Hama.

Syrian state media said "terrorist groups" had carried out a massacre to raise tensions ahead of a Security Council meeting.

If it is confirmed, the Tremseh attack would be one of the bloodiest single events in the Syria conflict.

Western nations are pressing the UN to threaten Damascus with sanctions as it considers renewing the mandate for its observer mission in Syria which expires on 20 July.

They want a 10-day ultimatum to be part of a Security Council resolution on the future of the UN's observer mission in the country. A new resolution must be passed before the mission's mandate ends on Friday next week.

Gift from Assad to all Muslim world.

The Great Modern MujaheddinIbn al-Khattab

Samir Saleh Abdullah Al-Suwailem (Arabic: سامر صالح عبد الله السويلم) (April 14, 1969 – March 20, 2002), more commonly known as Emir Khattab (also transliterated as Amir Khattab and Ameer Khattab) meaning Commander Khattab, or Leader Khattab, and also known as Habib Abdul Rahman, was a Muslim guerilla fighter and financier working with Chechen Mujahideen in the First Chechen War and the Second Chechen War.

The origins and real identity of Khattab remained a mystery to most until after his death, when his brother gave an interview to the press.He died on 20 March 2002 following exposure to a poison letter delivered via a courier that had been recruited by Russia's FSB.

Al-Fatiha ....

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِين
الرَّحمـنِ الرَّحِيم
مَـالِكِ يَوْمِ الدِّين
إِيَّاك نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِين
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّين
 

Made by Thailand Army

Made by Thailand Army

Only just for Pattani people and Muslim world

Please share this , spread to all muslim world what really happened inside Pattani
 

Pernahkah anda lihat kubur sebesar ini seumur hidup anda ???

Pernahkah anda lihat kubur sebesar ini seumur hidup anda ???

Hanya di Pattani , sentiasa akan ada kubur sebegini

SHARE , untuk menyokong perjuangan PATTANI menuntut kebebasan.

Bangsamoro , Southern Philippines , image from massacre killed by US Army during Moro War.

Bangsamoro , Southern Philippines , image from massacre killed by US Army during Moro War.

Aftermath of the First Battle of Bud Dajo

Share to others , inform everyone you know.
USA is the real terrorism , they just only know - how to kill Muslim only.

Pembunuhan beramai-ramai, 220 syahid di Treimsa, Syria
Seramai 220 maut kebanyakan orang awam terbunuh di Kampung Treimsa, tengah Syria apabila beberapa helikopter dan kereta kebal serta sekumpulan lelaki bersenjata Shabiha membuat menggila dan membunuh sejumlah keluarga, menurut sumber kumpulan pejuang mujahideen semalam.

Ketua Pemantau Syria Untuk Hak Asasi yang menentang rejim Presiden Bashar Al-Assad, Rami Abdel Rahman menyatakan tentera pemerintah dan askar-askar separa tentera membunuh penduduk awam yang tidak berdosa di kampung tersebut.

Pasukan misi pemantau Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) menyatakan dalam laporannya bahawa serangan di kampung kejam dan ganas tersebut merupakan operasi Tentera Udara Arab Syria.

Kampung itu terletak dalam wilayah Hama.

Seorang aktivis Rangkaian Berita Sham milik rejim Assad menyatakan kebanyakan yang terbunuh itu ialah anggota mujahideen dalam serangan yang berlaku kelmarin.

Sementara itu, White House semalam menyatakan ‘kekejaman’ di Syria oleh tentera rejim Bashar itu sepatutnya menghapuskan sebarang keraguan tentang perlunya satu tindak balas segera antarabangsa.

Jurucakap White House, Josh Earnest memberitahu para pemberita dalam pesawat Air Force One bahawa keganasan yang dilakukan berulang kali itu terhadap penduduk awam menunjukkan rejim Bashar kehilangan kelayakan untuk mengetuai rakyat Syria.

Di Geneva, Switzerland, Utusan Khas Keamanan PBB dan Liga Arab, Kofi Annan turut mengutuk pemerintah Syria ekoran kejadian pembunuhan beramai-ramai itu.

Annan mendakwa pemerintah sengaja Syria melanggar rancangan pelan damainya ekoran kejadian tersebut.

Presiden Myanmar akan usir Muslim RohingyaKekejaman terhadap Muslim Rohingya di Myanmar (Burma) oleh etnis Buddha Rakhine dan pasukan 'keamanan' Burma seharusnya dapat dihentikan oleh presiden negara itu dan melindungi rakyatnya yang ditindas, tetapi sebaliknya presiden Burma U Thein Sein mengatakan bahwa Muslim Rohingya harus dikeluarkan dari negaranya dan mengirim mereka ke kamp pengungsian yang dioperasikan oleh PBB.

Thein Sein mengatakan pada hari Kamis, dilansir Presstv, bahwa satu-satunya 'solusi' adalah mengirim warga Muslim Rohingya ke kamp pengungsian yang dioperasikan oleh Komisaris Tinggi PBB untuk Pengungsi (UNHCR).
"Kami akan mengusir mereka jika ada negara ketiga yang akan menerima mereka," kata Thein Sein. "Ini merupakan solusi yang sedang kami pikirkan untuk masalah ini."

PBB mengatakan bahwa selama beberapa dekade Muslim Rohingya telah menderita diskriminasi dan tidak diakui sebagai warga negara resmi, mereka dianggap ilegal dan hak-hak mereka dibatasi, diisolasi dari kehidupan bernegara. 

Masalah pembantaian dan diskriminasi terhadap Muslim Rohingya telah berlangsung lama dan masih terus terjadi hingga saat ini.

Ironisnya, ketika mereka berusaha mengungsi ke negara tetangga, contoh Bangladesh, mereka juga tak diakui dan dianggap imigran gelap oleh otoritas setempat, disebabkan tembok nasionalisme yang selalu menghalangi.

Amir mujahidin Kaukasus seru muslimin Rusia bergabung dengan jihadAmir mujahidin Imarah Islam Kaukaus, Abu Utsman Doka Umarov, menyerukan kepada umat Islam di Rusia dan Kaukasus untuk bergabung dengan barisan mujahidin demi membela kaum muslimin dari penjajahan biadab komunis Rusia.

Dalam sebuah video berbahasa Rusia yang dirilis oleh Kavkas Centre, Doka Umarov mengatakan kepada kaum muslimin di Rusia, "Janganlah kalian tidak memiliki perasaan dan tidak peduli dengan peristiwa-peristiwa yang hari ini terjadi di Kaukasus! Di sini, di Kaukasus, saudara-saudara dan saudari-saudari seagama kalian. Lihatlah, di sini setiap minggu, kaum muslimin dibantai oleh Rusia. Untuk itu, kami mengajak kalian, saudara-saudara dan saudari-saudariku yang tercinta di Rusia, bergabunglah dengan jihad!"

Dalam video tersebut, Doka Umarov juga melayangkan ancaman kepada jagal Vladimir Putin dan kaki tangannya, "Saya juga ingin menyatakan kepada orang-orang zalim, yang melancarkan peperangan di Kaukasus ini; Putin dan kelompoknya yang membantai saudara-saudara dan saudari-saudari kami di Kaukasus."

Sambil menunjuk kepada seorang pemuda belia yang berdiri di belakangnya, Doka Umarov mengancam Putin, "Bapak pemuda ini telah berjihad bersama saya sejak 18 tahun yang lalu. Hari ini, dia yang menggantikan posisi bapaknya. Besok, anaknya akan menggantikan posisinya, insya Allah. Kalian tidak akan mampu mengusir mujahidin dari dunia, tak akan mampu mengusir kaum muslimin dari kaum muslimin Kaukasus. Hai orang-orang zalim, kalian tak akan bisa mencegah kami dari menginginkan kemenangan dan kemerdekaan."

Dengan tegas, Umarov menyatakan rasa optimismenya, "Kemenangan akan kami raih, dan insya Allah, kami akan menegakkan syariat Allah di Kaukasus."

Malaysian Wave !!

Malaysian Wave !!

Now Islamic progress already reach peak at maximum scale inside Malaysia. Many thanks to Pan-Malaysia Islamic Party to bring new political dimension.

Malaysia : Community Service Anyone, please help to find this girl. Already missing since 11th July 2012. Victim kidnapped by someone. Hotline : 012-2612269

Student protest turns violent in Sudan

Student protest turns violent in Sudan

Security forces have used tear gas to disperse a crowd of university students in Khartoum protesting high food prices.

Sudanese university students armed with sticks and stones on Wednesday staged perhaps their largest protest since unrest sparked by inflation began nearly a month ago.

"Compared to other demonstrations it's... bigger," said a witness who asked not to be identified.

With protesters scattered around the central campus, it was hard to determine their numbers, the witness said.

"I think it's more than 100,"he added.

After President Omar al-Bashir announced austerity measures, including tax hikes and an end to cheap fuel, scattered protests across the country spread to include a cross-section of people around the capital and in other parts of Sudan.

Protesters are also calling for an end to Bashir's 23-year regime.

Bashir has played down the demonstrations as small-scale and not comparable to the Arab Spring uprisings in Egypt and elsewhere, maintaining that he himself remains popular.

He dismissed opposition calls for a popular uprising in the African country, saying only "a burning hot summer" awaits his enemies.

"They talk of an Arab Spring, let me tell them that in Sudan we have a hot summer, a burning hot summer that burns its enemies," Bashir said in a live address on Wednesday while inaugurating a sugar factory in central Sudan.

In his speech, Bashir said that any company from a country boycotting Sudan should be denied contracts, be it in the public or private sector.

"Why should we allow them to make a profit?" he said in a live broadcast on state radio.

"There shall be no dealing with any company whose country boycotts the Sudan."