Thursday, November 1, 2012

HYPOCRISY OF THE KUFAR !!

 No Mustaches and full on long Beard?!!.....Could these men be also labeled as WAHABIES to the Kufar -Alawites/Shias???!!!.......

These men are CHRISTIAN!!! AND ARE AMISH PEOPLE WHO CHOSE TO LIVE A CONSERVATIVE LIFE, LIVE IN AMERICA AND WHO MARRY MULTIPLE WIVES EVEN SOME OF THEIR WIVES ARE SISTERS AND MOTHERS AND DAUGHTERS!!! 
YET THE WORLD DOESNT PICK ON THEM AND THEIR LIFESTYLES!!!
BUT TO US MUSLIMS /AHLUL SUNNAH ANYTHING WE DO IS SO BIZARRE AND NOT WELCOMED!!
HYPOCRISY OF THE KUFAR !!

Najib dan Rosmah menginap di hotel mewah Atlantis di Dubai RM100,000 satu malam.!!!

Kos penyelenggaraan kediaman rasmi Perdana Menteri (PM) dan Timbalan Perdana Menteri (TPM) bagi tempoh empat tahun sebanyak RM12,094,707.06.
Kediaman rasmi Datuk Seri Najib Razak dan Tan Sri Muhyiddin Yassin, masing-masing di Sri Perdana dan Seri Satria dimiliki Putrajaya Holdings Sdn Bhd dan disewa kerajaan Malaysia.
Penyelenggaraan bagi Seri Perdana bagi tahun 2008 hingga 2011 sebanyak RM6,977,401.80 manakala Sri Satria pula sebanyak RM5,117,305.26.
Jumlah ini dinyatakan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz dalam jawapan bertulis kepada soalan yang dikemukakan oleh Ahli Parlimen Padang Terap, Mohd Nasir Zakaria di Parlimen semalam.
Mohd Nasir dalam soalannya meminta kerajaan menyatakan kos penyelenggaraan kediaman rasmi PM dan TPM bagi tahun 2008 hingga 2011.

Nazri memberitahu, kos penyelenggaran bagi Sri Perdana bagi tahun 2008 sebanyak RM1,896,616.80, 2009 (RM1,686,616.80), 2010 (RM1,520,514.00) dan 2011 (RM1,873,654.20).
Sementara itu, kos penyelenggaraan bagi Sri Satria pula pada 2008 ialah RM1,129,992.00), 2009 (RM1,130,007.26), 2010 (RM1,401,502.00) dan 2011 (RM1,455,804.00).
Dalam jawapan bertulis Menteri di Jabatan Perdana Menteri pada Jun 2011, sejumlah RM48.8 juta dibelanjakan termasuk kos sewa, kos baik pulih, bil elektrik dan bil air untuk kedua-dua kediaman tersebut.
Kos sewa untuk dua kediaman rasmi itu didedahkan berjumlah RM33 juta sementara kos baik pulih pula RM3.6 juta setahun.
Lebih memeranjatkan, bil elektrik bagi kediaman Perdana Menteri dan Timbalannya sahaja berjumlah RM10 juta dan bil air pula mencecah RM1.9 juta untuk tempoh yang sama.
Pada Disember 2008, iaitu pada masa pentadbiran Tun Abdullah Ahmad Badawi, kerajaan menjelaskan, sewa bagi kediaman PM hanya pada sekitar RM4.15 juta. Manakala RM2.74 juta lagi dibayar bagi sewa kediaman TPM.
1 November 2011, Parlimen diberitahu jumlah perbelanjaan lawatan rasmi PM dan isteri serta TPM dan isteri mengikut tarikh, lokasi dan tujuan dari tahun 2008 hingga 2011.
Najib dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor membelanjakan RM 1,739,332.85 (2008), RM4,811,837.48 (2009) RM5,140,307.99 (2010) dan RM 5,427,172.26 sehingga Jun 2011.
Turut dilaporkan media alternatif sebelum ini ialah kos penginapan Najib dan Rosmah di hotel mewah Atlantis di Dubai lebih RM100,000 hanya untuk semalaman.
Manakala, kos keseluruhan lawatan rasmi TPM dan isteri bagi tempoh sama berjumlah RM8,020,328.07.

Selamatkan palestin


walk on the wild side
Two young Palestinian girls took a shortcut to the Old City of Hebron from their homes on the far side of Shuhada Street, the main street of the Old City, which is now an 'Israeli only' street, because of the Israeli colonies established there.

To avoid a circuitous route to the Israeli army checkpoint at the far end of the street, the young teenagers cut through the Musl
im cemetery and climbed over the wall onto the forbidden street.

Via : Friends of Al Aqsa
Africa to Gaza Aid Convoy
http://www.facebook.com/africa.to.gaza.aid.convoy

Wanita jadi mangsa serangan Afghanistan
1 November 2012
KABUL - Satu serangan pengeboman berani mati di selatan Afghanistan telah menyebabkan sekurang-kurangnya lapan awam terbunuh di selatan, semalam.

Menurut pegawai kerajaan, tujuh daripada mangsa korban insiden itu adalah wanita.

"Kesemua mangsa terbunuh semasa kenderaan yang dinaiki mereka meletup sebaik sahaja terlanggar bom yang diletakkan di pinggir jalan oleh Taliban," kata pegawai.

Walaupun pihak kerajaan tempatan menyalahkan insiden berkenaan ke atas Taliban, sehingga kini tiada mana-mana pihak tampil mengaku bertanggungjawab.

Sehingga kini seramai 1,145 penduduk awam menjadi mangsa korban perang yang didakwa berpunca daripada serangan pengeboman berani mati dilancarkan oleh kumpulan Taliban. -Al-Jazeera

Lima lagi suspek militan diberkas di Indonesia

MilitanPihak berkuasa turut menemui beberapa butir bom semasa serbuan di sebuah rumah dihuni 11 suspek militan di Palmerah, Jakarta Barat pada Sabtu lalu. Foto: Jakarta Post
SULAWESI TENGAH - Susulan penahanan 11 suspek militan di Jakarta, Sabtu lalu, pihak berkuasa sekali lagi berjaya memberkas lima suspek militan dalam satu serbuan di Poso, Sulawesi Tengah, semalam.

Semua suspek ditahan di sebuah rumah di kampung Kalora yang terletak 50 kilometer di utara Poso. Semasa serbuan, polis turut merampas senjata api, baja, 10 bom paip, serbuk letupan dan telefon bimbit.

Sumber daripada Polis Nasional memberitahu, seorang daripada suspek, Jippo meninggal semasa dalam perjalanan ke hospital manakala rakannya yang lain dihantar ke Palu untuk mendapatkan rawatan sebelum disoal siasat. Menurut Detik.com, semua suspek itu dipercayai bertanggungjawab terhadap pembunuhan dua anggota polis di hadapan cawangan Bank Pusat Asia di Palu baru-baru ini.

Mereka turut disyaki menjadi dalang insiden pengeboman di sekolah berasrama di Bima, Nusa Tenggara Barat dan kejadian tembakan di Madani Poso Pesisir.- Jakarta Globe

Bayi 4 bulan perlu bantuanMuhammad Haidar - jantung berlubang
Muhammad Haidar kini ditempatkan di PICU, IJN.
JENGKA - Keluarga seorang bayi berusia empat bulan yang didapati menghidap jantung berlubang dan salur darah sempit, memerlukan wang tambahan untuk menampung kos rawatan serta pembedahan untuk kali kedua.

Bayi itu, Muhammad Haidar Hisamudin kini ditempatkan di unit rawatan rapi pediatrik (PICU) Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur kerana baru sahaja menjalani pembedahan menelan kos sebanyak RM50,000, kelmarin.

Ibunya, Juniza Johari, 28, berkata, anaknya pada asalnya dijangka menjalani sekali sahaja pembedahan, namun doktor memutuskan untuk membuat dua kali pada saat akhir.

“Anak saya dikatakan mempunyai tiga lubang di jantung dan saluran darah sempit. Keadaan itu mungkin menyebabkan dia memerlukan dua kali pembedahan. Pembedahan kali pertama berjaya dilakukan semalam (kelmarin), namun pembedahan kedua belum diketahui tarikhnya lagi.

“Sekali pembedahan menelan kos RM50,000. Pembedahan kedua masih belum diketahui kos pembedahannya lagi. Kos pembedahan pula tidak termasuk bayaran selama tinggal dalam wad,” katanya.

Juniza berkata, anaknya disahkan menghidap penyakit itu pada 24 September lalu dan ditahan di wad Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas), Temerloh.

Menurutnya, pada 23 Oktober lalu, Muhammad Haidar dipindahkan ke IJN dan kini anaknya berada di wad hampir dua bulan.

"Keluarga saya dan suami (Hisamudin Mohamed) banyak membantu untuk menampung kos pembedahan pertama. Tanpa keluarga, saya tidak tahu di mana hendak mencari wang. Namun, saya masih memerlukan kos tambahan untuk pembedahan kedua.

“Suami cuma bekerja sebagai pembantu tukang masak dengan pendapatan RM700 sebulan. Jumlah itu tidak cukup untuk menampung kos rawatan anak kami,” katanya.

Juniza mengatakan dia masih belum mengetahui jumlah sebenar kos pembedahan tersebut dan menganggarkan ia mungkin menelan belanja sehingga RM50,000 atau lebih.

Difahamkan, Juniza sekeluarga baru sahaja dua minggu pulang ke Pahang sebelum anaknya dimasukkan ke wad dan kini dikatakan menumpang di rumah mentuanya di Felda Ulu Jempol.

5 sekeluarga maut kemalangan

PENDANG - Lima sekeluarga maut dalam kemalangan di Jalan Tualang-Pokok Sena kira-kira jam 2.30 petang tadi.

Ia membabitkan pasangan suami siteri dan tiga anaknya, dari Kampung Kubang Pisang berhampiran  Kubur Panjang di sini.

Maklumat awal diperolehi mendapati mangsa yang dikenali sebagai Shafie Hamid, tukang gunting, maut di tempat kejadian bersama isteri dan dua anaknyamanakala seorang lagi anaknya berusia 20-an, meninggal dunia dalam perjalanan ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar.

Menurut saksi yang berada di tempat kejadian, Jamaluddin Ramli, 31, keluarga itu dalam perjalanan ke HSB dan kejadian berlaku kira-kira tujuh kilometer dari rumah mereka.

Dia berkata, kereta Perodua Viva yang dipandu Shafie bertembung dengan sebuah lori dari arah bertentangan.

Lori itu dipercayai mengalami masalah teknikal dan memasuki laluan kereta Viva sebelum merempuhnya.

Sandy krisis baru pemilihan Presiden AS?Taufan Sandy
Kelihatan rumah, kereta dan bot musnah teruk akibat Taufan Sandy yang melanda kawasan di New Jersey, Amerika Syarikat. - Foto EPA
Taufan Sandy
Sebahagian kawasan kediaman di Seaside Heights, New Jersey, yang rosak terusk akibat Taufan Sandy. – Foto EPA
Logo Presiden
Pemilihan Presiden Amerika Syarikat Barrack - Mitt
ANALISIS - Apabila bencana alam semula jadi melanda, seolah-olah seseorang atau pihak tertentu harus dipersalahkan dan akan jadi kambing hitam.

Menulis kepada seorang rakannya pada 1879, Perdana Menteri Britain, Benjamin Disraeli ketika itu menyatakan ketakutan beliau bahawa hasil tuaian yang teruk boleh menyebabkan partinya kalah dalam pilihan raya umum.

Memang benar. Selepas musim kelima hasil petani berkurangan, Disraeli kehilangan kuasa di tampuk pemerintahan pada tahun berikutnya.

Demokrasi telah berpindah sejak itu dan ia adalah sesuatu yang sukar untuk membayangkan bahawa taufan Sandy yang kini membadai Amerika Syarikat akan menentukan siapakah yang akan menduduki White House Januari depan.

Pengundian rasmi berlangsung Selasa depan. Beberapa negeri sudah pun mengadakan pengundian awal.

Kajian memang menunjukkan bencana alam masih boleh memberi kesan atau mempengaruhi cara mengundi seseorang.

Ahli sains politik mendapati penyandang semasa kerajaan boleh dihumban keluar pada sesi pemilihan berikutan bencana alam, pengundi lebih cenderung untuk menukar tampuk pemerintahan jika mereka dilihat gagal mencari jalan penyelesaian yang sempurna bagi menangani masalah tersebut.

Tetapi naluri pengundi untuk menghukum pemimpin untuk insiden-insiden yang buruk adalah "melebihi jika mereka menerima bantuan dan bantuan yang mencukupi," menurut John T. Gasper dari Carnegie Mellon University, yang menjalankan kajian itu, yang diterbitkan dalam American Journal of Sains Politik pada tahun 2011, dengan Andrew Reeves Boston University.

Pemimpin juga mempunyai peluang yang lebih baik untuk dipilih semula jika melakukan kerja-kerja yang baik selepas bencana alam.

Pada tahun 1965, taufan Betsy membunuh 75 orang di kawasan New Orleans ketika bandar itu bakal memilih Datuk Bandar yang baru.

Penyandangnya, Victor Shiro dapat meningkatkan imejnya selepas insiden ribut itu.

Dengan menyinsing lengan bajunya, menyertai operasi membersihkan kawasan dan terbang ke Washington untuk berkempen bagi mendapatkan lebih banyak dana, dia menonjolkan diri sebagai seorang pemimpin yang berkuasa yang bersedia membantu rakyat di kawasannya.

Beliau kemudiannya memenangi pilihan raya, memegang jawatan selama lima tahun lagi.

Sementara itu menurut Profesor Mark Pelling dari King College Londond dalam kajian yang dilakukannya pada 2008 bencana alam boleh memberi implikasi kepada politik di sesuatu tempat.  

Beliau berkata, Presiden Barack Obama dan pencabarnya dari parti Republikan, Mitt Romney, boleh mendapat manfaat daripada taufan Sandy menjelang berlangsungnya pemilihan presiden di negara itu.

Mengimbau kritikan yang ditujukan kepada George W. Bush bagaimana beliau mengendalikan taufan Katrina, Pelling mengatakan oleh kerana Bush mengambil masa beberapa hari sebelum turun ke kawasan bencana di New Orleans, beliau telah dituduh "lengan terlalu panjang" untuk respons terhadap ribut yang melanda.

Pelling dan Kathleen Dill mengkaji kesan bencana alam kepada tindakan politik di seluruh dunia, dan mendapati bahawa pemimpin-pemimpin di kedua-dua rejim demokratik dan autoritarian akan cuba untuk memanipulasi proses pemulihan selepas bencana untuk meningkatkan populariti mereka.

Satu gempa bumi tahun 1985 di Mexico City, yang mengakibatkan kira-kira 10,000 mati, juga dilihat sebagai faktor yang menyumbang kepada kehilangan kuasa parti yang memerintah selama 70 tahun.

Ramai ahli pembangkang telah memasuki politik selepas bergelar aktivis dalam usaha pemulihan selepas bencana alam.

Sepuluh tahun kemudian di sisi lain dunia, "Krisis Bawang" di India memainkan peranan penting dalam kerugian Parti Bharatiya Janata (BJP) dalam pilihan raya 1998 Delhi, menurut satu kajian 2012 yang dijalankan oleh penyelidik di Harvard Business School dan Universiti Loyola Marymount.

Harga bawang - tanaman ruji ekonomi India dan bahan ruji isi rumah India - melambung tinggi selepas beberapa musim kemarau.

Walaupun pengundi tidak menyalahkan kerajaan untuk kemarau yang melanda, laporan kajian menunjukkan, mereka melihat kepada pengendalian yang lemah dalam krisis itu dan ia menyerang dalam pilihan raya.

Di China, Mao pengganti Hua Guofeng begitu disokong oleh  selepas gempa bumi Tangshan pada 1976 apabila dia telah mengambil kuasa dari puak Parti Komunis terkemuka "Geng Empat."

Melawat kawasan yang terjejas dan menyatakan kesedihan beliau kepada mangsa-mangsa, ia menjadi modal Hua yang turut berjaya menghapuskan politik elit yang dilihat menguasai negara itu berdekat lamanya.

Menurut Pelling, rasa keakraban dan perasaan positif yang dikaitkan dengan tempoh pembersihan berikutan bencana lahir apabila pihak berkuasa tempatan dan kumpulan komuniti keluar membantu mangsa bencana yang biasanya berlangsung selama kira-kira seminggu lamanya.

Menurut Gasper, kehadiran taufan Sandy menjelang pemilihan presiden Amerika Syarikat menjadikan kesannya lebih sukar diramalkan -  nasib Romney dan Obama mungkin akan lebih dipengaruhi oleh bagaimana mereka dilihat bertindak balas terhadap krisis berbanding dengan realiti keadaan pada masa kini.

“Ia adalah acara perhubungan raya yang besar bagaimana mengambil bahagian untuk membantu mereka,"katanya kepada CNN.

Walaupun calon tidak mahu dilihat bermain politik dengan ribut ini, jika ada apa-apa nasihat untuk Obama dan Romney dalam minggu terakhir mereka, ia pasti: “gulung lengan baju anda dan senyum pada kamera.”

*Dipetik dari CNN

Anwar: Aziz Bari ada kelebihan tanding di Sabak BernamAnwar Ibrahim
Datuk Seri Anwar Ibrahim
SHAH ALAM – Datuk Seri Anwar Ibrahim menafikan pemilihan bekas pensyarah  Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Dr Abdul Aziz Bari sebagai calon untuk bertanding kerusi Parlimen Sabak Bernam pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) ada kaitan dengan penyandang jawatan itu yang disabitkan kesalahan tuntutan palsu.

 “Semua itu tidak ada kaitan, calon yang dipilih sebenarnya mempunyai kelebihannya sendiri.

“Aziz merupakan seorang yang pakar dalam bidang undang-undang, menpertahankan hak asasi dan mempunyai kefahaman Islam yang baik, maka sebab itulah beliau dipilih,”  katanya kepada Sinar Harian Online selepas hadir pada pelancaran Buku  `Anwar’s Third Trial’ di sini, hari ini.

Ketua Umum PKR ini berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai kenyataan Aziz yang mengesahkan beliau akan bertanding di Sabak Bernam pada PRU13.

Penyandang jawatan Datuk Abdul Rahman Bakri disabitkan bersalah atas tuduhan membuat tuntutan palsu berjumlah RM80,000 empat tahun lalu.

Empat bom tentera Syria meletus di Damsyik

BEIRUT 31 Okt - Jet tentera Syria melepaskan serangan udara pertama di bandar Damsyik semalam.
“Jet tersebut melemparkan empat butir bom di timur Damsyik di kawasan Jabar,’’ kata Pengarah Pemantau Syria bagi Hak Asasi Manusia, Rami Abdel Rahman.
Seorang pemberita di sini berkata, bunyi bising dan bunyi kuat yang menakutkan ekoran letupan bom itu turut dirasai di sempadan bandar itu. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121031/lu_09/Empat-bom-tentera-Syria-meletus-di-Damsyik#ixzz2AyNTe7CO
© Utusan Melayu (M) Bhd 

17 terkorban dalam siri letupan di selatan Afghanistan

KANDAHAR 1 Nov. - Siri letupan bom di selatan Afghanistan semalam mengorbankan 17 orang penduduk termasuk wanita dan kanak-kanak.
Serangan itu berlaku selepas Ketua Suruhanjaya Pilihanraya berkata Taliban dan pemberontak dibenarkan mencadi calon pada pilihanraya Presiden tahun 2014 nanti.
Jumaat lalu, seramai 42 orang terkorban termasuk lima kanak-kanak di sebuah masjid di wilayah utara Faryab. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121101/lu_10/17-terkorban-dalam-siri-letupan-di-selatan-Afghanistan#ixzz2AyKoF4ve
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Katalog peralatan rahsia tentera dilelongLONDON 31 Okt. - Sebuah katalog versi salinan yang mendedahkan maklumat peralatan rahsia ketenteraan pada era Perang Dunia Kedua kini dilelong.
Katalog yang mengandungi gajet-gajet tentera seperti yang digunakan ejen James Bond setebal 76 muka surat itu disimpan oleh syarikat percetakan Sun Engraving Company.
Ia akan dilelong oleh pusat lelongan Bonhams pada harga permulaan 800 pound (RM3,918).
Dokumen yang diberi nama Per Ardua Libertas atau 'kebebasan menerusi kesusahan' itu disifatkan antara barangan yang sukar ditemui kerana ia dicetak kurang daripada 100 salinan sahaja.
Halaman katalog itu antara lain mendedahkan bagaimana kad daun terup boleh menunjukkan peta Eropah termasuklah arahan bagaimana melarikan diri dari kem tahanan perang Jerman.
Selain itu, ia turut mendedahkan bagaimana pemetik api boleh dijadikan sebagai kamera mini dan gigi emas boleh memuatkan kompas.
Kebanyakan ciptaan di dalam katalog itu adalah idea Christopher Hutton yang bekerja untuk agensi perisikan kerajaan, MI9.
Difahamkan, katalog itu digunakan bagi mengajar pegawai perisikan Amerika Syarikat (AS) tentang rahsia pengintipan Britain semasa perang sedang berlangsung.
Peralatan itu dipercayai disorokkan di dalam makanan yang dibekalkan untuk tahanan perang Britain dan dibawa masuk oleh pertubuhan Palang Merah. - AGENSI


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121101/lu_08/Katalog-peralatan-rahsia-tentera-dilelong#ixzz2AyM1og1X
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Sandy bawa kemusnahan besarNEW YORK 31 Okt. - Berjuta-juta penduduk di sepanjang pantai timur laut Amerika Syarikat (AS) yang terjejas teruk akibat Taufan Sandy, masih belum dapat menjalani kehidupan seperti biasa hari ini ketika perniagaan dan lapangan terbang dibuka semula.
Dengan baki lagi enam hari sebelum Pilihan Raya Presiden pada 6 November ini, Presiden Barack Obama dijangka melawat New Jersey, negeri pertama dibadai taufan gergasi itu kelmarin.
Pesaingnya, Mitt Romney dari Parti Republikan pula kembali meneruskan kempen selepas membatalkan beberapa acara sejak Isnin lalu bagi memberi keutamaan kepada kerja-kerja menyelamat.
Sandy yang sehingga kini telah mengorbankan 46 nyawa di seluruh negara, bergerak ke kawasan pedalaman dan mengakibatkan salji tebal di pergunungan Appalachia.
Menurut Perkhidmatan Kaji Cuaca Kebangsaan, taufan mega itu yang bergerak lemah merentasi Pennsylvania, diramal menuju utara ke barat New York dan Kanada.
Amaran ribut salji dan banjir di kawasan pantai di Great Lakes juga telah dikuatkuasakan.
Bandar raya New York yang lumpuh akibat Sandy, hari ini masih ditenggelami air sedalam kira-kira 4.2 meter, sementara di Staten Island, polis terpaksa menyelamatkan mangsa yang terperangkap di atas bumbung menggunakan helikopter.
Hampir keseluruhan jalan utama dan landasan kereta api bawah tanah di New York juga ditenggelami air menyebabkan sistem pengangkutan tergendala, manakala lebih lapan juta kediaman dan premis perniagaan dari Carolina sehingga ke Maine masih terputus bekalan elektrik.
Datuk Bandar New York, Michael Bloomberg berkata, memulihkan sistem pengangkutan dan mengembalikan bekalan elektrik merupakan dua cabaran terbesar pihaknya bagi tempoh beberapa hari akan datang.
“Kita akan bangkit semula selepas ini dan berharap bencana ini berakhir," katanya.
Dua lapangan terbang utama di sini, Lapangan Terbang Antarabangsa Newark Liberty dan Lapangan Terbang Antarabangsa John F. Kennedy kembali dibuka hari ini, namun hanya meneruskan beberapa operasi terhad, manakala Lapangan Terbang LaGuardia masih ditutup. - REUTERS/AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121101/lu_01/Sandy-bawa-kemusnahan-besar#ixzz2AyLKNRD0
© Utusan Melayu (M) Bhd 

130 pelarian Rohingya hilang kerana bot karamDHAKA 1 Nov. - Hampir 130 pelarian etnik Rohingnya Islam dilaporkan hilang selepas bot dinaiki mereka ke Malaysia, karam di perairan sempadan Bangladesh dengan Myanmar, menurut polis hari ini.
Pegawai polis Mohammad Farhad di Teknaf, tenggara negara ini berkata, seorang daripada mangsa terselamat memberitahu, bot berkenaan memuatkan 135 penumpang ketika kejadian.
“Bot itu menuju Malaysia secara haram. Mangsa yang selamat itu juga tidak tahu nasib penumpang yang lain kerana kejadian berlaku pada waktu malam," katanya sambil menambah mangsa terselamat berusia 24 tahun itu kini ditahan. - AFP


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121101/lu_11/130-pelarian-Rohingya-hilang-kerana-bot-karam#ixzz2AyKROVCL
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Ya Allah selamatkan Syria

She puts her hands on his face that didn’t leave one feature of heroism and didn’t earn it. 
How come and he’s is a media activist that was martyred in Al Hamdiyi battle in Wadi Al Deef. 
My dear mother, we promise you we will get the thug. 
Activist’s mother Kasem Al Deri, nicknamed Abu Abdullah, 
Jobas, Oct. 21, 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=CeKjsC-jy60
As the Syrian regime forces use fire against innocent citizens, people of Kefranbel near the destroyed city of Edleb wrote a sign which says:

"If force overcomes principles, then say farewell to humanity". 

Sadly enough, I really say farewell to those innocent souls which rise to heaven every hour while the world id watching.
This is how our women will celebrate the Adha Eid. They will sit by their husbands at the cemetery and weep...............thanks to the criminal regime.
The sign says:

My father did not manage to go to pilgrimage ( Hajj), he went to heaven directly. He is martyred by the criminal Assad regime.
Simply, this is Syria now, and these are the Syrian kids trying to survive.
The city that suffers in silence, Deir Al Zour 
He is one year and a half, martyred because of the shortage in the medical staff, medicine and equipment in the city of Deir Al Zour. This child was sick and his family tried to take him outside Deir Al Zour but the checkpoints in the city stopped his family from doing so. So this child was martyred before even arriving to the hospital. 
Today Regime forces occupied 5 bakeries in Jora neighborhood and banned their owners from working. They are the only bakeries in the city leaving the neighborhood with no bread
How could they still have a smile on their face with what they are going through? 
Those children have guts and courage more than half of us. They survived shelling, massacres, displacement, being a refugee, bullets and missiles,,, and yet they still have a smile on their faces. Children are precious, their smile, their tears, their life,,, they are precious. 
Lord, please protect our children, they are our hope and all what we have left. 
God protect them please.
Guess who?? 
It's Doctor Mohamad Al Mohamad with the children of Baba Amr. 
May God protect them all and may we see smiles drawn on your faces dear ones 

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=483821631652768&set=a.420920507942881.97560.420911707943761&type=1&ref=nf

Allah guides whomsoever he wills!
This is what a human being is worth it in the Age of ASSad. 
This is his reforms,, burning bodies!! 
Why should a human being die like that?? 
Tyranny is the answer! 
Aleppo, Salah Al Deen, a martyr’s burned body 
Oct. 22, 2012

He was some one, a life and soul , he breathed, laughed and cried.
http://www.youtube.com/watch?v=PhZx44xxXYE&feature=g-all-u
Did you know..
5 cities in Syria have experienced hurricane Katrina scale destruction at the hands of dictator Bashar Al- Assad?
I say there is more destruction in Syria, what do you think?
Made in Syria!!
What Kafr Nabel Said yesterday: 

Use nuclear weapons on us so that we all die and the world will be relieved from hearing our screams, seeing our body parts, and smelling the scent of our blood.. 
Liberated Kafr Nabel, Idlib, Oct. 22, 2012
Here they are our heroes, making their weapons from simple materials or from what they seize from regime's army then back to the devils.
Aleppo- Karem El Jabal neighborhood. 22/10/2012
http://www.youtube.com/watch?v=ejhSNzD7dIo
Did you know?

Please share if you haven't shared anything for Syria! Help us spread the word.
For my martyred son’s birthday anniversary, Omar Bakirari, 
I would thank everyone who comforted us in our distress and I invite all martyr’s mothers and fathers in our grieving country to hold on to patience and may God please us with victory soon. Today my little baby became 16 years old, but he’s in heaven now. 
Oct, 23, 2012, Shatha Barakat, mother of the martyr
Syria# May Allah swt be with the Mujahadeen of Syria and everywhere ya rab! May Allah swt ease the struggles of our Mujahadeen and give them strength, heal their wounded and protect them and strike fear in the hearts of their enemies! We Love all our Mujahadeen everywhere and pray for their safety and Victory Always! 
A young girl got her head decapitated!!! 
Another Fatima Mikhlaj and they give him 
The cease-fire involves killing children and beheading them??!!! 
Another time limits, they know there’s a killer on the loose massacring his own people and children and it seems they don’t want him to stop, because if they did they would have stopped him a year and a half ago! 
A child that got her head decapitated in Hanano massacre, Aleppo , today! 
Oct. 23, 2012 https://www.youtube.com/watch?v=ZUlwfbk7WDg&feature=channel&list=UL
Moadamiyeh, rural Damascus, 23-10-2012: Like millions of other children around the world, ten-year-old Hamza Imad Arafa should be looking forward to Eid Al Adha, excitedly anticipating the joyous celebration with family and friends, the gifts, the school holiday, the mouthwatering food. 
Instead, he is dead, another child murdered with scores of other civilians - men, women and children - in today's savage regime bombardment of Moadamiyeh.

And still the world leaders, the ''humanitarian'' organisations, the ''international community,'' yawns and looks away, as humanity's conscience remains comatose.
Bou Kamal:
23/10/2012
Lost her eyes, lost her entire family only she and her brother remained alive…
What kind of barbarism is that? What kind of president that shells his own people with TNT barrels? 
http://www.youtube.com/watch?v=wylT6DqjVt8&feature=youtu.be
This is the situation at the UN regarding Syria. The question is: why Saddam Hussein then???
His name is Zein, he is at his first year at the kindergarten. Today 24 October 2012 he was killed, repeat, he was killed by the Syrian regime forces due to shelling the city of Dara in South Syria. 

How many kids have to die before this criminal regime is gone ???
What this world needs is A FREE SYRIA
Human Care Foundation Worldwide wishes you and your family a very happy Eid.
The grieving mother pray loud with deep sadness for the lose of her son Ahmed as she lost others too, her beloved sons Martyr Redwan, Martyr Khaled and her brother Martyr Hamed Sa'adeyah in less than six months… what a shame on those who are watching us gets killing one by one.

Dearest Martyr's Mother, you're biting the pain, the loss was quite vast, and grieving your beloved once who left you fast, but surly revenge will be the least not the last!!! 
May almighty Allah shower you with his peace for raising such heroes!!! 

Al-Qusiar 26 October 2012
He raised him, didn’t sleep at night because his son was sick. Nothing is going to be the same or fill the emptiness this father feels when he lost a part of himself. ِ A son is meant to bury is father, not the other way around.

Picture is taken by photographer Manu Brabo, a photographer who recently returned from Aleppo where he was covering the war for the Associated Press. 


"Of everything you have witnessed in Syria, what image sticks with you the most, and why?"
I’m left with a scene, and not just an image. Many people know the image: a father holding the lifeless body of his son in front of the hospital. But only those present know the scene. Beyond the photo, the father sits in chair at a checkpoint near the hospital, and he waits 20 minutes in that chair for a taxi to arrive. People watch him, but he is in his own world. There aren’t enough ambulances and the nearby bombings mean there aren’t many taxis on the street.
Read more: http://blogs.thenational.ae/photography/national-view/interview-manu-brabo-photographer-aleppo-syria

Dicekup Anak Menteri Datuk Seri Nazri Aziz Hidup Mewah Dan Rasuah 3 Juta – Check Out Photo Gallery

Oleh Aedi Asri
KUALA LUMPUR Anak Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz menikmati manfaat terus dari Michael Chia, ahli perniagaan yang terbabit dalam skandal RM40 juta untuk Umno Sabah.
Dedah Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli pada sidang medianya di Parlimen hari ini, Nedim Nazri menggunakan kenderaan mewah jenis Hummer berwarna hitam dengan nombor pendaftaran WNX 9776 milik Chia.
“Kenderaan itu berharga RM459,000…hak miliknya boleh disahkan melalui carian saman di laman MyEG.
“Saman bernombor 1100105197 bertarikh 1 April 2011 mengesahkan ia milik Michael Chia atau Chia 0tien Woh (670406-12-5261),” jelas Rafizi.
Menurut Rafizi, berdasarkan pemantauan, kereta tersebut kebiasaannya dipandu oleh pemandu peribadi keluarga Nedim di antara kediaman beliau di Clearwater Residence, dan kedai miliknya di Bangsar Shopping Complex.
Rafizi turut menunjukkan beberapa gambar bukti

Beberapa hari lalu Nazri Abdul Aziz telah menafikan menerima RM3 juta daripada ‘kawan’ hartawan kayu tetapi tidak pasti samada kawannya itu meminjamkan keretanya kepada anaknya.
Itu kenyataannya bila mengulas tulisan Raja Petra Kamarudin mendakwa bahawa Nazri dan anaknya Mohamad Nedim masing-masing menerima RM3 juta dan sebuah kereta sport dari Chia.
“Oh tidak, ia tidak benar, ia tidak benar. Chia ialah rakan. Saya tidak tahu jika dia dipinjamkan kereta untuk anak saya. Anda perlu bertanya kepada anak saya, “katanya di pejabatnya.
Jika kita pergi untuk bertanya kepada anak Nazri Aziz sendiri ada dua kemungkinan yang akan kita hadapi. Samada kita akan dibelasah oleh anaknya itu ataupun pertanyaan kita tidak akan dilayannya.
Bagi merungkai jawapan tentang kereta mewah tersebut KEADILAN dengan kerjasama Sarawak Report telah menjalankan siasatan sendiri untuk mengesahkan bahawa kenderaan mewah itu benar-benar digunakan oleh anak Dato’ Seri Nazri Aziz.
Dan penemuannya ialah memang benar sebuah kereta mewah milik Micheal Chia kini digunakan oleh anak Nazri Aziz tetapi yang ditemui ialah Hummer.
Sebagai seorang Menteri kanan yang dipertanggungjawabkan menangani kes-kes rasuah dan pengubahan wang haram yang sensitif seperti kes RM40 juta ini, Nazri Aziz perlulah telus, bersih dan dilihat tidak mempunyai sebarang kepentingan dengan mana-mana individu yang dipertahankan beliau.
Malangnya, KEADILAN mempunyai bukti bahawa kaum keluarga beliau mendapat manfaat terus (direct benefit) dari sumbangan Michael Chia, iaitu individu utama yang dituduh di dalam skandal RM40 juta.
Anak kepada Dato’ Seri Nazri Aziz iaitu Nedim Nazri Aziz dan keluarganya mendapat manfaat melalui sebuah kenderaan mewah jenis Hummer hitam dengan nombor pendaftaran WNX 9776.
Kenderaan mewah Hummer hitam WNX 9776 ini dianggarkan berharga lebih RM459,000 dan dimiliki oleh Michael Chia. Hakmilik ini boleh disahkan melalui carian saman di laman MyEG.
Saman bernombor 1100105197 bertarikh 1 April 2011 mengesahkan bahawa kenderaan Hummer hitam (gambarnya disertakan sekali di dalam carian saman MyEG seperti dalam Gambar A2) adalah dimiliki oleh Michael Chia atau Chia Tien Foh (670406-12-5261).
Bukti-bukti berikut (diperolehi melalui siasatan mengenai latar belakang anak Dato’ Seri Nazri Aziz dan pemantauan Hummer WNX 9776) mengesahkan bahawa kenderaan tersebut digunakan sepenuhnya oleh anak Dato’ Seri Nazri Aziz:
i) Kenderaan tersebut berada di parkir Clearwater Residence, Damansara Heights
Pemantauan kami menunjukkan bahawa Hummer WNX 9776 dipandu oleh pemandu peribadi keluarga Nedim Nazri Aziz. Rutin harian kenderaan tersebut banyak berkisar di antara Clearwater Residence (kediaman anak Dato’ Seri Nazri Aziz) dan Bangsar Shopping Complex (kedai anak Dato’ Seri Nazri Aziz).
Gambar-gambar pemantauan di lobi Clearwater Residence yang jelas membuktikan bahawa kenderaan itu berulang-alik dari Clearwater Residence dan dipandu oleh pemandu dan pengawal peribadi keluarga Nedim Nazri Aziz..sumber