Thursday, October 18, 2012

Qatar umum pelan pembinaan semula Gaza
18 Oktober 2012
Projek yang dibiayai sepenuhnya oleh Qatar akan memulihkan semula infrastruktur di Gaza.
Projek yang dibiayai sepenuhnya oleh Qatar akan memulihkan semula infrastruktur di Gaza.
DOHA - Qatar, kelmarin melancarkan pelan pembinaan semula Gaza membabitkan kos berjumlah AS$254 juta (RM773 juta) yang dibiayai sepenuhnya oleh negara itu.

Projek yang diumumkan oleh Duta Qatar, Mohammed Al-Amadi akan dimulakan dalam tempoh tiga bulan dan  ia memerlukan kerjasama dari Israel serta Mesir bagi membenarkan jentera berat dan bahan binaan dihantar ke Gaza.

Al-Amadi berkata, segala rancangan telah diatur dengan teliti dan ia akan dimulakan dengan projek pembinaan lebuh raya di sepanjang pesisir pantai Mediterranean.

"Mengikut dasar kami, selepas kesemua projek pemulihan infrastruktur ini selesai, ia akan diserahkan kepada kementerian berkaitan. Dasar ini telah diguna pakai sebelum ini dan Gaza tidak terkecuali.

Keputusan kami untuk memberikan bantuan dana kepada Gaza juga bukan atas pengaruh politik kerana projek itu sebenarnya lebih memberi manfaat kepada penduduk," jelasnya.

Di bawah projek pemodenan Gaza tersebut, sebanyak tiga jalan utama akan dipulihkan, sebuah bandar baru akan diwujudkan termasuk hospital dan kediaman selesa untuk penduduk.
Projek pembinaan yang mendapat suntikan dana terbesar dari negara luar itu diharap dapat mengubah cara hidup 1.6 juta penduduk di Gaza dan memberi peluang pekerjaan kepada 28 peratus penganggur di negara itu.-Reuters

Jemaah maut tentera Syria serang masjid di Aleppo
18 Oktober 2012
BEIRUT - Ketenangan mengerjakan solat di sebuah masjid di Aleppo musnah apabila pesawat tentera Syria mengebom tapak berkenaan semalam, membunuh dan mencederakan beberapa jemaah.
Ketua Aleppo Media Center, Tama Hazem berkata, serangan ke atas masjid Nour Al-Shuhada itu berlaku ketika solat Asar.
“Serangan menyebabkan seluruh masjid rosak. Dewan utama masjid dan menaranya telah dimusnahkan dan ramai yang cedera berada dalam keadaan kritikal," kata Tama.
“Tiada sebab untuk menyasarkan masjid ini dan ini bukanlah kali pertama serangan disasarkan dalam kawasan kejiranan. Tiada asas FSA berada dalam masjid dan ia jarang dikunjungi  pemberontak," katanya merujuk kepada tentera pemberontak Syria.
Menurut aktivis pembangkang lagi, lebih 30,000 orang terbunuh sejak Mac 2011 apabila penunjuk antikerajaan memanggil reformasi politik menerusi jalanan menuntut pengakhiran kepada pemerintahan empat dekat keluarga Assad.
Serangan balas kerajaan dengan membuat kawalan ketat yang kejam di negara itu mengakibatkan konflik bersenjata dan perang saudara.
Presiden Syria, Bashar al-Assad menegaskan bahawa ia sedang berjuang menentang "kumpulan pengganas bersenjata."
CNN juga tidak dapat mengesahkan laporan mangsa kemalangan jiwa di Syria kerana kerajaan negara itu menghadkan capaian akses oleh wartawan antarabangsa.

Anak Clinton mungkin tanding jawatan Presiden AS
18 Oktober 2012
Bill Clinton bersama isterinya Hillary dan anak mereka, Chelsea pada satu majlis tiga tahun lalu.
Bill Clinton bersama isterinya Hillary dan anak mereka, Chelsea pada satu majlis tiga tahun lalu.
LONDON – Chelsea, anak perempuan bekas Presiden Amerika Syarikat (AS) Bill Clinton, tidak menolak kemungkinan akan ikut jejak bapanya bertanding jawatan White House.
Chelsea, 32, berkata demikian dalam satu wawancara televisyen dengan BBC.
Bercakap dari Abuja di Nigeria, Chelsea yang ditanya sama ada akan mencuba nasib untuk mengetuai White House berkata, “saya merasai panggilan yang kuat terhadap (jawatan) perkhidmatan awam.”
“Terdapat banyak cara untuk berkhidmat... kehidupan ibu saya merupakan satu bukti untuk itu,” kata anak tunggal pasangan Clinton dan Hillary itu.
Hillary pernah cuba mendapatkan tiket untuk bertanding kerusi Presiden AS, tetapi tewas. Kemudian beliau dilantik sebagai Setiausaha Negara oleh Presiden Barack Obama.
Clinton menyandang jawatan Presiden AS dari 1993 hingga 2001. Beliau digantikan oleh George W. Bush.
“Saya tidak tahu. Saya tidak tahu. Sebelum kempen ibu saya pada 2008, saya katakan tidak. Agak ramai orang bertanyakan saya soalan tersebut sehingga saya tidak boleh ingat,” katanya.
Beliau turut melahirkan keyakinan bahawa ibunya, Hillary layak untuk menjadi Presiden Amerika Syarikat suatu hari nanti.
“Saya hendak beliau lakukan apa yang beliau inginkan. Saya bangga dengan ibu saya, dengan apa yang beliau lakukan,” katanya lagi.
Nama Clinton dilihat cukup besar dalam arena politik AS.
Sebelum ini, arena politik AS pernah dikaitkan dengan nama dinasti Kennedy susulan mendiang Presiden John F. Kennedy.
Menjelang pemilihan presiden negara itu bulan depan, Obama mendapat sokongan penuh daripada Clinton yang mengkritik keras dasar ekonomi yang dibawa wakil Republikan, Mitt Romney.
Clinton menyifatkan dasar yang dibawa oleh Obama jauh lebih baik dan telah meletakkan negara di atas dasar ekonomi moden yang seimbang. 

Indonesia bawa pulang rakyatnya tinggal lebih masa di Saudi
17 Oktober 2012
JAKARTA - Sejumlah 2,468 rakyat Indonesia yang tinggal lebih masa di Arab Saudi akan dibawa pulang ke tanah air oleh Kementerian Luar Negeri republik itu menggunakan pesawat haji mulai hari ini.
Tujuh penerbangan akhir pesawat haji oleh syarikat penerbangan nasional Garuda Indonesia akan diguna untuk membawa pulang warganegara itu, supaya urusan itu tidak mengganggu kelancaran jadual penerbangan haji, kata Pengarah Penerangan dan Media Kementerian Luar Negeri Indonesia, PLE Priatna di sini, pada Rabu.
Kumpulan pertama berjumlah 336 orang yang terdiri daripada 302 wanita, 15 kanan-kanak dan 19 bayi, akan diterbangkan pulang dari Jeddah pada pukul 1 pagi ini dan mereka dijadual tiba di Jakarta petang ini.
"Pada asalnya jumlah warganegara Indonesia yang dicatat dalam kumpulan pertama ini ialah 337 orang, namun seorang daripada mereka membatalkan kepulangan kerana melahirkan seorang bayi sehari sebelum penerbangan," katanya dalam kenyataan di sini.
Urusan membawa pulang rakyat Indonesia yang tinggal lebih masa di Arab Saudi itu adalah hasil kesepakatan yang dicapai dalam beberapa perundingan antara kerajaan Indonesia dengan kerajaan Arab Saudi, kata Priatna.
Kenyataan itu menyebut bahawa sebagian besar daripada rakyat Indonesia itu masuk ke Arab Saudi menggunakan visa kerja dan kemudian melarikan diri daripada majikan mereka.
Sebahagian lagi masuk menggunakan visa umrah dan kemudian bekerja secara haram, bahkan ada yang menetap bertahun-tahun dan berkahwin di Arab Saudi, pulang ke Indonesia dengan membawa anak-anak mereka.
Ini adalah kali kedua rakyat Indonesia yang tinggal lebih masa di Arab Saudi dibawa pulang menggunakan pesawat haji selepas tahun lepas di mana sejumlah 1,572 orang dibawa pulang dengan cara sama.
Pada Februari dan Mac tahun lepas, Kementerian Luar Negeri Indoneia membawa pulang sejumlah 2,078 rakyat Indonesia itu dari Arab Saudi dengan pesawat komersil biasa.
Sejumlah 2,349 orang lagi dibawa pulang menggunakan kapal laut pada April tahun lepas.
Pada masa ini dianggarkan masih terdapat puluhan ribu rakyat Indonesia yang tinggal lebih masa di Arab Saudi.
Sepanjang tempoh 1 Jan hingga 15 Okt lepas, Konsulat Jeneral Indonesia Jeddah mengeluarkan 8,631 surat perjalanan laksana pasport (SPLP) untuk keperluan menghantar pulang rakyat Indonesia yang tinggal lebih masa di Arab Saudi.
Mereka ini tidak dibenar masuk kembali ke Arab Saudi dalam tempoh lima tahun kerana melanggar syarat kebenaran tinggal dan undang-undang imigresen.- Bernama

EU senarai hitam semua menteri Syria
18 Oktober 2012
BRUSSELS - Kesatuan Eropah (EU) bersetuju menyekat larangan visa terhadap semua menteri Syria untuk perjalanan ke EU dan membekukan aset mereka di Eropah.
Menurut kenyataan EU, semua menteri tersebut harus bertanggungjawab terhadap perlakuan ganas yang berlaku terhadap penduduk mereka.

“Lebih daripada 30 syarikat dan institusi tersenarai dalam Jurnal Rasmi EU di senarai hitam termasuk  28 nama menteri,” menurut laporan itu.

Sekatan juga dikekalkan terhadap bekas menteri kerajaan Syria kerana mereka turut berkait rapat dengan perbuatan ganas.

Manakala, mereka yang bukan daripada kalangan menteri iaitu Maarouf Suleiman, pemegang pasport British yang juga kenalan rapat Presiden Bashar al-Assad, Raza Othman yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan Assad serta Rami Makhlouf iaitu sepupunya juga tersenarai.

Sekatan itu dilakukan bagi meningkatkan tekanan terhadap Teheran berhubung program nuklear negara itu. -AP

Penasihat menteri pertahanan dibunuhWARTAWAN SINAR HARIAN
18 Oktober 2012
Brigadier Hatim Mohammed al-Hashemi
Brigadier Hatim Mohammed al-Hashemi
SANAA - Penasihat kepada Menteri Pertahanan Yaman maut ditembak lelaki bersenjata di ibu negara Yaman semalam.

Pegawai polis tempatan berkata, Brigadier Hatim Mohammed al-Hashemi dan beberapa pegawai di kementerian itu turut maut dalam serangan itu, apabila dua lelaki bertopeng menaiki motosikal di Bab Alyemen Street, pusat bandar Sanaa melepaskan tembakan itu.

“Penyerang melarikan diri, siasatan awal menunjukkan penyerang adalah dari kumpulan yang mempunyai kaitan dengan Al-Qaeda,” katanya.

Minggu lalu, Kementerian Pertahanan Yaman melaporkan, kumpulan yang sama dipercayai turut membunuh seorang pegawai kanan Yaman, Qassim Aklan yang bertugas di Kedutaan Amerika Syarikat (AS).

Ancaman keselamatan di Yaman kini menjadi isu utama selepas sayap Al-Qaeda berterusan melancarkan siri serangan berani mati bagi menguasai beberapa kawasan di negara itu.

Keadaan menjadi semakin tegang sejak Jun lalu, apabila tentera AS dan Yaman bekerjasama mengusir puak militan daripada terus melakukan keganasan di beberapa bandar besar di negara itu dengan menyerang kubu mereka menggunakan serangan peluru berpandu. -NNN

syiah

KANGAR - Pengarah Pilihan Raya PKR Perlis, Mohammad Faisol Abdul Rahman telah dilantik sebagai Pengerusi PKR Negeri yang baru berkuat kuasa pada pertengahan Oktober lalu setelah menerima surat pelantikan daripada Setiausaha Agong PKR, Saifuddin Nasution Ismail. 

Turut merupakan seorang penganut Agama Syiah yang kuat. Mohon diambil perhatian.

Admin dedahkan sumber gambar-gambar tersebut. Ini ruju

hapuskan syiah dimalaysia

 Peristiwa Memali pada 19 November 1985 sehingga mengorbankan 14 orang. Peristiwa ini sangat menyayatkan hati. Apa yang mengejutkan juga, ratusan FRU di hantar dan turut terdapat dua buah kererta berperisai. Ketika ini, kita dapat perhatikan ketegasan Pemerintah terhadap mereka yang kononnya kelihatan boleh memberi ancaman pada Negara.

Begitu juga dengan ajaran sesat al-Arqam yang diasaskan oleh A
shaari Mohammad dan telah disekat dan diharamkan oleh Kerajaan Malaysia pada 21 Oktober 1994. Kumpulan ajaran sesat al-Arqam juga diketahui mempunyai ekonomi yang sangat kuat, tetapi tidak bertahan lama apabila al-Arqam mengalami kejatuhan akibat tekanan Kerajaan sehingga sukar untuk bangkit. Ketika ini juga kita dapat perhatikan ketegasan Pemerintah terhadap mereka yang kononnya kelihatan boleh memberi ancaman pada Negara.

Isu Syiah?! Bagaimana pula? Sudah bertahun-tahun serbuan demi serbuan dilakukan. Bukannya semakin berkurangan, bahkan semakin bertambah dan mereka pula semakin berani menghantar surat kepada Sultan dan turut berani menyaman Kerajaan Negeri. Apakah tindakan pihak Pemerintah? Hanya sekadar mengeluarkan kenyataan 'Oh Syiah sesat'? Mengapa tidak lakukan hal yang sama seperti yang anda lakukan pada dua peristiwa di atas? Mengapa? Kerana isu Syiah menguntungkan anda memerangkap parti Pembangkang? Kerana Syiah mempunyai sokongan kuat dari Iran dan Iran pula membantu memperkukuhan ekonomi anda? Sudah banyak pendedahan lubuk Syiah seperti di Pendang yang memecahbelahkan masyarakat, mengapa tidak pula hantar rombongan berserta kereta berperisai menyerbu kawasan tersebut? Oh! Kerana Pendang kawasan parti pembangkang? Mudahlah untuk anda jadikan isu Nasional? Inilah dayus namanya!

syiah sesat

Hidayatullah.com--Madrasah Internasional An Nur Bahrain akhirnya menskors guru wanita yang memaksa anak didiknya yang bernama Umar Khaththab mencium telapak kakinya setiap hari selama lima bulan, demikian lansir Al Ahram (28/3/2012).

Dari hasil penyelidikan, disimpulkan bahwa guru tersebut menganut paham Syi’ah dan ia sengaja melakukan hal itu untuk menghina siswanya yang sunni karena ia bernama 
Umar Khaththab.

Umar Khaththab, murid yang menjadi korban penghinaan guru itu sendiri merupakan keturunan Mesir. Dan mayoritas anak-anak yang sekolah di madrasah tersebut adalah anak-anak Mesir. Sebab itu, Wakil Kementerian Pendidikan Mesir Dr. Ridha Mas’ud juga sudah berjanji akan memberikan advokasi dan terus mengikuti perkembangan kasus ini.

Madrasah An Nur sendiri memiliki 4500 murid yang berasal dari 45 kewarganegaraan yang berbeda-beda.

Sumber: http://www.hidayatullah.com/read/21950/29/03/2012/guru-syi%E2%80%99ah-perintah-murid-cium-kakinya-tiap-hari.html

syiah agama sesat

Al-Hamdulillah, segala puji bagi Allah, Rabb semesta alam. selawat dan salam semoga terlimpah kepada Rasul yang diutus sebagai rahmat bagi semesta alam, Nabi Muhammad Shallallahu 'Alaihi Wasallam, keluarga dan para sahabatnya.

Syi'ah termasuk aliran Islam yang sudah berusia ratusan tahun. Sejak abad-abad awal Islam sudah menunjukkan identiti mereka. Namun dalam kurun waktu yang lama tersebut, keb
encian mereka kepada pihak-pihak lain tetap wujud. Mereka mencela, mencaci, menfasikkan, dan mengkafirkan Abu Bakar, Umar, dan Utsman, dan 'Aisyah. Bahkan mereka menyatakan kekafiran majoriti para sahabat. Selanjutnya mereka mengkafirkan dan memusuhi setiap orang yang memuliakan para sahabat di atas. Sehingga bermula dari sini, para ulama Islam menghukumi mereka sudah keluar dari Islam berdasarkan keterangan yang jelas dari Al-Qur'an dan Sunnah tentang keutamaan para sahabat Nabi Shallallahu 'Alaihi Wasallam.

Pendapat Tentang Kafirnya aliran Syiah

Kami tidak menghukum. Tugas kami hanya menyampaikan keterangan dan menunjukkan bukti. Dan ternyata didapati, yang berpendapat bahwa Syi'ah itu kafir adalah para Imam-Imam Besar Islam, seperti: Imam Malik, Imam Ahmad, Imam Bukhari dan lain-lain. Berikut ini beberapa pendapat dan fatwa para ulama Islam mengenai golongan Syi'ah Rafidhah yang disebut dengan Itsna Asy'ariyah dan Ja'fariyah.

Pertama: Imam Malik

Al-Khalal meriwayatkan dari Abu Bakar al Marwadzi, ia berkata: "Saya mendengar Abu Abdullah berkata, bahwa Imam Malik berkata:

"Orang yang mencela shahabat-shahabat Nabi Shallallahu 'Alaihi Wasallam, maka ia tidak termasuk dalam golongan Islam." (As Sunnah, milik al-Khalal: 2/557)

Ibnu katsir berkata saat menafsirkan firman Allah Ta'ala:

" Muhammad itu adalah utusan Allah dan orang-orang yang bersama dengan Dia adalah keras terhadap orang-orang kafir, tetapi berkasih sayang sesama mereka. kamu Lihat mereka ruku' dan sujud mencari kurnia Allah dan keredhaan-Nya, tanda-tanda mereka tampak pada wajah mereka dari bekas sujud. Demikianlah sifat-sifat mereka dalam Taurat dan sifat-sifat mereka dalam Injil, Iaitu seperti tanaman yang mengeluarkan tunasnya Maka tunas itu menjadikan tanaman itu kuat lalu menjadi besarlah Dia dan tegak Lurus di atas pokoknya; tanaman itu menyenangkan hati penanam-penanamnya kerana Allah hendak menjengkelkan hati orang-orang kafir (dengan kekuatan orang-orang mukmin). Allah menjanjikan kepada orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal yang saleh di antara mereka keampunan dan pahala yang besar."

Beliau berkata: "Dari ayat ini, dalam satu riwayat dari Imam Malik –rahmat Allah terlimpah kepadanya-, beliau mengambil kesimpulan tentang kekafiran Rafidhah yang membenci para sahabat Radhiyallahu 'Anhum. Beliau berkata: "Kerana mereka ini membenci para sahabat, dan barangsiapa membenci para sahabat, maka ia telah kafir berdasarkan ayat ini." Pendapat ini disepakati oleh segolongan ulama radhiyallahu 'anhum." (Tafsir Ibnu Katsir: 4/219)

Imam al-Qurthubi rahimahullah berkata:

"Sungguh sangat bagus ucapan Imam Malik itu dan benar penafsirannya. Siapa pun yang menghina seorang dari mereka (sahabat Nabi) atau mencela periwayatannya, maka ia telah menentang Allah, Tuhan alam semesta dan membatalkan syari'at kaum Muslimin." (Tafsir al-Qurthubi: 16/297)

Kedua: Imam Ahmad

Banyak riwayat telah datang darinya dalam mengkafirkan golongan Syi'ah Rafidhah. Di antaranya: Al-Khalal meriwayatkan dari Abu Bakar al Marwadzi, ia berkata: "Aku bertanya kepada Abu Abdillah tentang orang yang mencela Abu Bakar, Umar, dan 'Aisyah?" Beliau menjawab,

"Aku tidak melihatnya di atas Islam."

Al-Khalal berkata lagi: Abdul Malik bin Abdul Hamid memberitakan kepadaku, ia berkata: Aku mendengar Abu Abdillah berkata:

"Barang siapa mencela (sahabat Nabi Shallallahu 'Alaihi Wasallam) maka aku khawatir ia menjadi kafir seperti halnya orang-orang Rafidhah." Kemudian beliau berkata:

"Barangsiapa mencela Shahabat Nabi Shallallahu 'Alaihi Wasallam maka kami khawatir ia telah keluar dari Islam (tanpa disedari)." (Al-Sunnah, Al-Khalal: 2/557-558)

Al-Khalal berkata: Abdullah bin Ahmad bin Hambal menyampaikan kepadaku, katanya: "Saya bertanya kepada ayahku perihal seseorang yang mencela salah seorang dari Sahabat Nabi Shallallahu 'Alaihi Wasallam. Maka beliau menjawab:

"Aku tidak melihatnya di atas Islam"." (Al-Sunnah, Al-Khalal: 2/558. Bacalah: Manaakib al Imam Ahmad, oleh Ibnu Al-Jauzi, hal. 214)

Tersebut dalam kitab As Sunnah karya Imam Ahmad, mengenai pendapat beliau tentang golongan Rafidhah:

"Mereka itu adalah golongan yang menjauhkan diri dari sahabat Muhammad Shallallahu 'Alaihi Wasallam dan mencelanya, menghinanya serta mengkafirkannya kecuali hanya empat orang sahaja yang tidak mereka kafirkan, iaitu: Ali, Ammar, Miqdad dan Salman. Golongan Rafidhah ini sama sekali bukan Islam." (Al-Sunnah, milik Imam Ahmad: 82)

Ibnu Abdil Qawiy berkata: "Adalah imam Ahmad mengkafirkan orang yang berlepas diri dari mereka (yakni para sahabat) dan orang yang mencela 'Aisyah Ummul Mukminin serta menuduhnya dengan sesuatu yang Allah telah membebaskan darinya, seraya beliau membaca:

"Allah menasihati kamu, agar kamu jangan mengulangi hal seperti itu untuk selama-lamanya, jika kamu benar-benar beriman." (QS. Al-Nuur: 17. Dinukil dari Kitab Maa Dhahaba Ilaihi al-Imam Ahmad: 21)

Ketiga: Imam Al Bukhari (wafat tahun 256 H)

Beliau berkata:

"Bagi saya sama saja, apakah aku solat di belakang seorang Jahmi (beraliran Jahmiyah) atau seorang Rafidzi (beraliran Syi'ah Rafidhah), atau aku solat dibelakang Imam Yahudi atau Nashrani. Dan (seorang muslim) tidak boleh memberi salam kepada mereka, mengunjungi mereka ketika sakit, kawin dengan mereka, menjadikan mereka sebagai saksi dan memakan sembelihan mereka." (Khalqu Af'al al-Ibad: 125)

Keempat: Abdurrahman bin Mahdi

Imam al-Bukhari berkata: Abdurrahman bin Mahdi berkata: "Keduanya adalah agama tersendiri, yakni Jahmiyah dan Rafidhah (Syi'ah)." (Khalqu Af'al al-Ibad: 125)

Kelima: Al-Faryabi

Al-Khalal meriwayatkan, ia berkata: "Telah menceritakan kepadaku Harb bin Ismail al- Kirmani, ia berkata: "Musa bin Harun bin Zayyad menceritakan kepada kami, ia berkata: "Saya mendengar al-Faryabi dan seseorang yang bertanya kepadanya tentang orang yang mencela Abu Bakar. Jawabnya: "Dia Kafir." Lalu ia berkata: "Apakah orang semacam itu boleh disolatkan jenazahnya?" Jawabnya: "Tidak." Dan aku bertanya pula kepadanya: "Apa yang dilakukan terhadapnya, padahal orang itu juga telah mengucapkan Laa Ilaaha Illallah?" Jawabnya: "Jangan kamu sentuh (Jenazahnya) dengan tangan kamu, tetapi kamu angkat dengan kayu sampai kamu menurunkan ke liang lahatnya." (al-Sunnah, milik al-Khalal: 2/566)

Keenam: Ahmad bin Yunus

Gelarannya adalah Ibnu Abdillah. Ia dinisbatkan kepada datuknya, iaitu salah seorang Imam (tokoh) As-Sunnah. Beliau termasuk penduduk Kufah, tempat wujudnya golongan Rafidhah. Beliau menceritakan perihal Rafidhah dengan berbagai macam alirannya. Ahmad bin Hambal telah berkata kepada seseorang: "Pergilah anda kepada Ahmad bin Yunus, kerana dialah seorang Syeikhul Islam." Para ahli Kutubus Sittah telah meriwayatkan Hadits dari beliau. Abu Hatim berkata: "Beliau adalah orang dipercayai lagi kuat hafalannya". Al-Nasaai berkata: "Dia adalah orang yang dipercayai." Ibnu Sa'ad berkata: "Dia adalah seorang yang dipercayai lagi jujur, seorang Ahli Sunnah wal Jama'ah." Ibnu Hajar menjelaskan, bahwa Ibnu Yunus telah berkata: "Saya pernah datang kepada Hammad bin Zaid, saya minta kepada beliau supaya menerangkan kepadaku sesuatu hal tentang kelebihan Utsman. Jawabnya: "Anda ini siapa?" Saya jawab: "Seseorang dari negeri Kufah." Lalu ia berkata: "Seorang Kufah menanyakan tentang kelebihan-kelebihan Utsman. Demi Allah, aku tidak akan menyampaikannya kepada Anda, kalau Anda tidak mahu duduk sedangkan aku tetap berdiri!" Beliau wafat tahun 227 H. (Tahdzibut Tahdzib, 1:50, Taqribut Tahdzib, 1:29).

Beliau (Ahmad bin Yunus) rahimahullah berkata,

"Seandainya sahaja seorang Yahudi menyembelih seekor kambing dan seorang Rafidhi (Syi'i) juga menyembelih seekor kambing, nescaya saya hanya memakan sembelihan si Yahudi, dan aku tidak mahu makan sembelihan si Rafidhi. Karena dia telah murtad dari Islam." (Al-Sharim al-Maslul, Ibnu Taimiyah: 57)

Ketujuh: Al-Qadhi Abu Ya'la

Beliau berkata, "Adapun Rafidhah, maka hukum terhadap mereka . . . sesungguhnya mengkafirkan para sahabat atau menganggapnya fasik, yang berarti mesti masuk neraka, maka orang semacam ini adalah kafir." (Al Mu'tamad, hal. 267)

. . sesungguhnya mengkafirkan para sahabat atau menganggapnya fasik, yang berarti mesti masuk neraka, maka orang semacam ini adalah kafir. . .

Sementara Rafidhah (Syi'ah) sebagaimana terbukti di dalam pokok-pokok ajaran mereka adalah orang-orang yang mengkafirkan sebahagian besar Sahabat Nabi. Silahkan baca kembali tulisan yang telah kami posting:

Kitab Syi'ah Melaknat dan Mengkafirkan Abu Bakar, Umar dan 'Aisyah

Kelapan: Ibnu Hazam al-Zahiri

Beliau berkata: "Pendapat mereka (Yakni Nashrani) yang menuduh bahawa golongan Rafidhah (Syi'ah) mengubah Al-Qur'an, maka sesungguhnya golongan Syi'ah Rafidhah bukan termasuk sebahagian kaum Muslimin. Kerana golongan ini muncul pertama kalinya setelah dua puluh lima tahun dari wafatnya Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam. Syi'ah Rafidhah adalah golongan yang mengikuti langkah-langkah Yahudi dan Nashrani dalam melakukan kebohongan dan kekafiran." (Al-fahl fi al-Milal wa al-Nihal: 2/213)

Beliau berkata: "Salah satu pendapat golongan Syi'ah Imamiyah, baik yang dahulu mahupun sekarang ialah Al-Qur'an itu sesungguhnya telah diubah."

Kemudian beliau berkata: "Orang yang berpendapat, bahwa Al Qur'an ini telah diubah adalah benar-benar kafir dan mendustakan Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam.(Al Fashl: 5/40)

Beliau berkata: "Tidak ada perbezaan pendapat di kalangan semua kelompok umat Islam Ahlus Sunnah, Mu'tazilah, Murji'ah, Zaidiyah, bahwa adalah wajib berpegang kepada Al Qur'an yang biasa kita baca ini " Dan hanya golongan Syi'ah melampau sajalah yang menyalahi sikap ini. Dengan sikapnya itu mereka menjadi kafir lagi musyrik, menurut pendapat semua penganut Islam. Dan pendapat kita sama sekali tidak sama dengan mereka (Syi'ah). Pendapat kita hanyalah sejalan dengan sesama pemeluk agama kita." (Al Ihkam Fii Ushuuli Ahkaam: 1/96)

Beliau berkata pula: "Ketahuilah, sesungguhnya Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam tidak pernah menyembunyikan satu kata pun atau satu huruf pun dari syariat Ilahi. Saya tidak melihat adanya keistimewaan pada manusia tertentu, baik anak perempuannya atau laki-lakinya atau istrinya atau sahabatnya, untuk mengetahui sesuatu syariat yang disembunyikan oleh Nabi terhadap bangsa kulit putih, atau bangsa kulit hitam atau penggembala kambing. Tidak ada sesuatu pun rahsia, lambang ataupun kata sandi di luar apa yang telah disampaikan oleh Rasulullah kepada umat manusia. Sekiranya Nabi menyembunyikan sesuatu yang harus disampaikan kepada manusia, berarti beliau tidak menjalankan tugasnya. Barang siapa beranggapan semacam ini, berarti ia kafir. (Al Fashl, 2:274-275)

Orang yang berkeyakinan semacam ini dikafirkan oleh Ibnu Hazm. Dan keyakinan semacam ini dipegang oleh Syi'ah Itsna Asy'ariyah. Pendapat ini dikuatkan oleh guru-guru beliau pada masanya dan para ulama sebelumnya.

Penutup

Dan Masih banyak lagi perkataan-perkataan para ulama yang sangat tegas terhadap Syi'ah Rafidhah yang memiliki keyakinan berbeza dari aqidah kaum muslimin dan menyimpang dari ketentuan Al-Qur'an dan Sunnah Nabi Shallallahu 'Alaihi Wasallam. Rasanya tidak akan habisnya menjelaskan keyakinan batil golongan syi'ah, baik dari ulama terdahulu mahupun belakangan. Namun sayang kenapa banyak manusia boleh disesatkan dan tertarik kepada ajaran yang sangat jelas kebatilannya. Semoga Allah melindungi kita dan kaum mukminin secara keseluruhan dari jerat dan tipu daya golongan Syi'ah Rafidhah. [PurWD/voa-islam.com]

http://darulkautsar.net/article.php?ArticleID=4272
 

Luahan salah seorang pelajar UTM . Ketika saya sampai di UTM, dah banyak perubahan yang dilakukan.Ketika mendengar ucapan Prof Rose (DVC Akademik), jumlah pelajar mencecah 22000, nisbah postgrad dan undergrad hampir 50-50.

Pelajar antarabangsa juga bertambah mendadak. Paling saya terkejut, pelajar Iran ada 2000 lebih di UTM.

Pelajar antarabangsa lain lebih kurang 100 dan 200 lebih bagi setiap negara. Pelajar dari Iran kelihatan selalu berpakaian kurang sopan dan berkelakuan tidak sesuai dengan budaya orang Malaysia. Apa lagi dengan budaya orang Islam.

Alhamdulillah, saya diletakkan di kolej pelajar yang tidak nampak kelibat orang Syiah Iran ini. Beberapa pendapat yangs aya dengar ada orang nak syiah disatukan dengan orang sunnah. MANA MUNGKIN!

Yang pasti, setakat ketibaan saya di sini, saya tidak pernah tahu ada orang Iran solat di surau atau solat Jumaat. Yang saya nampak, ada antara mereka berpelukan atas motor lelaki dan perempuan. Adalagi yang saya nampak pelajar perempuan Iran pakai seluar pendek naik motor.

Kebencian saya pada puak Syiah Iran ini sudah meluap-luapsaat saya dibangku ijazah lagi. Kawan-kawan dari Yemen mengingatkan kami tentang bahaya Syiah yang semakin menjadi-jadi.

*************

Antara yang paling saya suka di Fakulti Kejuruteraan Elektrik ini adalah ramai penyarah-pensyarahnya ittiba' sunnah(mengikut sunnah). Mereka solat jemaah di surau FKE terutama solat Zohor dan Asar(waktu pejabat), menyimpan janggut dan sangat mesra dengan pelajar.

Ketibaan saya di FKE minggu lepas disambut beberapa pensyarah seperti seorang kawan. Mereka mendahulukan salam, berjabat tangan, dan menungu saya di pintu pejabat. Itu adalah salah satu nikmat yang Allah kurniakan dari banyak nikmat yang tidak terhitung.

Semoga kita semua diberkati Allah.

Zikri
UTM.

Diambil dari: http://satuummah.blogspot.com/2012/09/utm-yang-dah-banyak-berubah.html
 

"Kisah bekas penganut Agama Syiah yang bersama Tabligh kini"Syiah bagi saya bukan sama dengan bidaah tapi adalah ajaran yang menyimpang dari Islam. Saya ada pengalaman menaiki teksi seorang tabligh. Didalam perjalanan yangg panjang beliau sempat bercerita pengalamannya yang bertemu pengikut tabligh bekas syiah dari pakistan. Diantara sebab beliau keluar dari syiah adalah amalan yg mana pengikut 
syiah ini di benarkan bersama dgn seorang wanita didalam gelap dan tidak perlu membayar apa apa ataupun niqah hanya setelah bersama si lelaki hendaklah menghadiahkan pasangan yg ditiduri sebentuk cincin. Si lelaki dan wanita tidak tahu menahu sebab keadaan gelap. Dan upacara ini dibuat pada malam yng istimewa dan kononnya perbuatan itu suci dan anak yg akan lahir suci. Apa yg menakutkan lelaki itu apabila beliau pulang kerumah alangkah terkejutnya dia cincin dijari ibunye terdapat cincin yg dibelikan untuk pasangan tidurnye tadi. Selepas tu dia keluar dari mazhab syiah dan join tabligh. wallahualam

syiah


Informasi daripada seorang rakan, gambar ini di snap di kawasan perumahan Taman Dagang Ampang. Katanya kemungkinan besar rumah ini merupakan port berkumpulnya Syiah Melayu. Apa yang lebih menyedihkan, rumah ini betul-betul berhadapan dengan Surau Taman Dagang Ampang. Sesiapa yang tinggal berdekatan boleh tolong siasat dan sekiranya terdapat bukti lebih, laporkan pada penguat kuasa, mari kita berkejasama membanteras fahaman ganas Syiah. Ayuh Sepakat Tolak Syiah!!!

syiah


Siapa anak jati Wilayah Persekutuan KL, Labuan, Putrajaya dan Selangor? Dengarlah nasihat para Mufti kita dan AWASilah supaya kita tidak terpengaruh dengan ajaran Abdullah ibn Saba' al yahud!

syiah


Wikipedia takkan masukkan sejarah sebenar bendera Iran, sebagaimana mereka memesongkan fakta tempat lahirnya Khomeini dan keturunannya, sebegitulah mereka akan memesongkan sejarah agama nenek moyangnya.

Kami akan dedahkan lagi hubungan bendera Iran dengan logo Sikh.

PAKATAN GLOBAL SYIAH UNTUK MEMUSUHI SUNNI MUSLIMPenentang Iraq Ditangkap : Perempuan Syiah Iraq Yang Bekerjasama Dengan Tentera Penjajah Beserta Dokumen Rahsia Tentang Konspirasi Syiah Iran Sedunia.

Perempuan itu ialah seorang “Muslim” yang ber”hijab” ini (merujuk kepada gambar di kiri, gambar pertama) iaitu gambar sewaktu dia bekerja di pejabatnya bersama tentera penjajah Amerika. Dalam satu g
ambar di sini (merujuk kepada gambar kedua), anda boleh lihat “pingat kehormatan” yang diterimanya sebagai balasan atas khidmatannya kepada tentera penjajah Amerika.

Dukumen rahsia yang dijumpai bersamanya ialah sebuah dokumen pernyataan rasmi dua muka surat dari sebuah badan yang dikenali sebagai Majlis Tertinggi untuk Revolusi Islam di Iraq (Supreme Council for the Islamic Revolution in Iraq) diketuai oleh al-Hakims dan membuatkan Pakatan Iraq (Pakatan Syiah) menjadi pimpinan Iraq yang baru di bawah perlindungan Amerika.

Pernyataan rasmi itu mengumumkan penubuhan Organisasi Persidangan Syiah (sebagai meniru Pertubuhan Persidangan Islam, OIC) di bawah seliaan Khamen’i dan Iran. Ini sekaligus membawa komuniti Syiah dari seluruh dunia serta merancang satu rancangan talam dua muka dan menjadi Muslim Sunni seluruh dunia sebagai sasaran, khususnya selepas kejatuhan Saddam. Di sini adalah gambar-gambar dokumen itu dan saya sertakan dengan salinan penuh Bahasa Arab dalam file Word supaya anda boleh download di bawah. Terjemahan Bahasa Inggeris akan disediakan kelak, insyaAllah.

Ada banyak bukti tentang policy keji Syiah Iraq ke atas Sunni Muslim di Iraq. Kelompok Syiah Iraq ini rata-ratanya ialah warga Iran yang berhijrah ke Iraq selepas kejatuhan Saddam. Mereka mahu membangkitkan semula Empayar Sasan (Sasanid Empire) iaitu sebuah Empayar Parsi dengan menggunakan teknik Safavid iaitu dengan cara menyebarkan fahaman Syiah melalui keganasan. Teknik Safavid pernah dipraktikan oleh Syiah 500 tahun dahulu di Iran, lalu menjadikan tanah Iran sebagai tanah Syiah dan memerangi majoriti populasi Sunni Muslim. Hasil dari teknik itulah yang membawa kepada kewujudkan empayar Safawi pada 1501 M – empayar Syiah pertama di dunia.

Ini ialah gambar pengkhianat Syiah itu dengan muka dikaburkan. Gambar ini diperolehi dari perjuang-perjuang kebebasan Iraq yang sememangnya dikenali sebagai kelompok yang amat berpegang kuat dengan agama Islam. Bagi mereka, muka perempuan Syiah ini bersifat peribadi (aurat), justeru itu, ia dikaburkan.

*NAK TENGOK GAMBAR-GAMBAR BOLEH KLIK LINK DI BAWAH.

http://syiahmalaysia.blogspot.com/2011/06/bukti-wanita-syiah-iraq-berkomplot.html

Terjemahan dari :

http://shia-watch.blogspot.com/2007/12/global-anti-muslimsunni-shia-plot.html

Oleh: Naza Nurul
 

nasihat said hawwa

 Saya percaya, masih ramai yang agak terkejut dengan pendedahan demi pendedahan berkenaan Syiah dan Iran di page ini. Bagi mereka yang masih berada di dalam keraguan, saya cadangkan anda ikhlaskan hati membaca artikel-artikel ini. Sangat bermanfaat dan Insyaallah akan menjelaskan segala kekeliruan yang anda sedang hadapi.

a) Syiah al-Khomeiniah (Bahagian 1)

http://www.manhal.pmram.org/2012/02/a
l-khomeiniah-syiah-12-imam.html

AL JA'FARIYYAH TEMPAT BERSELINDUNG SYIAH GHULAT (MELAMPAU)الحمدلله رب العالمين والصلاة والسلام على سيّدنا محمد خاتم النبيّين وعلى آله وصحبه أجمعين

Amma ba'du,

Maqalah ini mengandungi sedikit daripada hakikat Syiah Jaafariyyah. Melaluinya dapat kita putuskan bahawa ianya sama sekall bukan daripada golongan Syiah yang sederhana bahkan ia satu nama yang cukup lunak untuk fahaman-fahaman clan ajaran-ajaran Syiah ghulat berselindung di sebaliknya.

Adalah menjadi kewajipan ummat Islam mengetahui tentang firqah Jaafariyyah yang sesat itu berpandukan keputusan-keputusan dan fatwa-fatwa ulamak-ulamak Islam terdahulu yang muktabar. Dan juga menjadi tanggungjawab para ulamak clan institusi-institusi keagamaan menyatakan kekufuran clan kesesatan mereka berdasarkan rujukan-rujukan utama mereka sendiri.

Ini ialah kerana ajaran-ajarannya tidak tersembunyi lagi kepada kita dan sudah cukup bukti-bukti daripada kitab-kitab muktabar mereka dan daripada sikap-sikap yang ditunjukkan oleh mereka pada masa ini.

Dalam kesempatan ini hanya dinyatakan kesesatan Syiah Jaafariyyah sahaja sementara Syiah Zaidiyyah tidak justeru Syiah Jaafariyyahlah yang menjadi masalah kepada ummat Islam hari ini. Sebenarnya Syiah Zaidiyyah yang terdapat sekarang ini juga telah diresapi oleh fahaman-fahaman Syiah Ghulat yang membawanya keluar daripada "Millah Islamiyyah" atau sekurang-kurangnya membawanya kepada bid'ah besar. Sedikit sekali pecahan Zaidiyyah yang bolehi diakui aqidahnya bersih daripada ghulu yang membawanya keluar daripada Millah.

Secara ringkas bolehlah dikatakan bahawa Syiah sederhana yang pernah ditemui oleh ulamak-ulamak salaf itu telahpun pupus atau tidak wujud lagi hari ini.

Sesungguhnya mengiktiraf Syiah-Syiah ini terutamnya Syiah Jaafariyyah sebagai Is­lam bermakna membenarkan kekufuran berleluasa atas nama Islam dan mengakui Syiah ini sebagai salah satu golongan Islam mengakibatkan kita mesti menghormati mereka walaupun mereka memiliki fahaman-fahaman dan ajaran-ajaran yang jelas bertentangan dengan agama Islam yang suci. Ini bererti satu pengkhianatan besar terhadap agama telah dilakukan oleh kita ummat Islam.

والعياذ بالله

Marilah sama-sama kita renungi firman Allah:

أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللَّهِ كُفْرًا وَأَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دَارَ الْبَوَار*ِجَهَنَّمَ يَصْلَوْنَهَا ۖ وَبِئْسَ الْقَرَارُ

Bermaksud: Tidakkah kamu perhatikan orang-orang yang telah menukar nikmat Allah dengan kekufuran dan menjatuhkan kaumnya ke lembah kebinasaan? Iaitu neraka jahannan, mereka masuk ke dalamnya dan dan itulah seburuk-buruk tempat kediaman.

(Surah Ibrahim: 28 & 29)

Disediakan oleh: Muhammad 'Asri Yusoff, Kubang Kerian, Kelantan.

http://darulkautsar.net/article.php?ArticleID=1683

Penjelasan lebih lanjut, pastikan anda download e-book ini, Insyaallah semakin jelas: http://www.darulkautsar.net/article.php?ArticleID=4578

*Yang masih tidak faham, boleh maklumkan.
 

"Tak kenal Syiah, maka tak benci, bila dah kenal, semakin benci".Saudara-saudariku, semangat merupakan suatu hal yang begitu terpuji dan patut dijadikan contoh, apatah lagi sekiranya bersemangat dalam hal-hal yang makruf (baik) demi mempertahankan Islam. Walaubagaimanapun, unsur semangat itu tidak sempurna melainkan dengan ilmu dan stratergi.

Saudara-saudari, berapa ramai manusia yang berseman
gat pada mulanya dan berakhir dengan mengalah dan tewas. Apa yang menyebabkan hal ini berlaku? Ianya kerana unsur semangat itu tidak digandingkan dengan ilmu yang mantap dan stratergi yang berkesan.

Nasihat yang baik buat saudara saudari yang bersemangat untuk mempertahankan Ahli Sunnah dan menentang Syiah agar memantapkan dahulu kefahaman terhadap ajaran Islam, Ahli Sunnah dan memahami betul sejarah dan selok belok ajaran Agama Syiah. Menyerang mereka dengan semberono akan memakan diri semula. Selepas anda mempunyai kefahaman yang mantap, maka mulakanlah pendakwahan dengan stratergi yang berkesan. Contohilah para Ulamak wahai saudara saudariku. Semoga nasihat ini bermanfaat.

Kami cadangkan agar anda baca dahulu e-book ini dalam mengukuhkan pemahaman anda terhadap Ahli Sunnah wal Jamaah: http://www.hafizfirdaus.com/ebook/ASWJ/index.htm

Kemudian download e-book mengenali Syiah dan taktik mereka memerangkap Ahli Sunnah: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.275111845939068.64003.132314510218803&type=3

Dapatkan buku-buku tambahan berkenaan Syiah supaya kefahaman lebih mantap:http://www.facebook.com/media/set/?set=a.240568802726706.53262.132314510218803&type=3

Selamat berjuang wahai tentera Allah!
 

SYIAH BERIMAN DENGAN LEBIH 9,000 HADIS PALSU DALAM "Al-KAFI""Al-Kafi" merupakan kitab Hadith tertinggi bagi pengikut Syiah yang diimani sama kedudukan kitab Sahih Bukhari bagi Ahlu Sunnah wal Jamaah. Ia ditulis oleh Imam hadis mereka, Muhammad bin Ya'aqub Al-Kulaini yang dilahirkan pada pertengahan kurun ke-3 hijrah di perkampungan Kulain, sejauh 38 kilometer dari bandar Ray yang terletak di sel
atan ibu negara Iran, Tehran. Meninggal dunia pada tahun 329 hijrah.

Telah bersepakat ulamak Sunni bahawa terdapat lebih 9,000 hadith palsu yang sengaja dimasukkan dalam kitab ini yang menjadi pegangan kepada golongan Syiah.

Jika Syiah masih berpegang kepada hadis-hadis palsu ini, maka mereka akan berterusan memerangi Sunni dan selamanya mereka tidak akan jujur untuk berpakat dengan Sunni.
 

Seorang pendakwah terkenal di tanah Arab, Syeikh Muhammad 'Arifi tertanya-tanya:"Penyembelihan Basyar, seorang Syiah Nusairi terhadap golongan kanak-kanak,pencabulan ke atas wanita,kemusnahan kediaman serta bantuan dari Hizbullah, Iran dan sokongan puak Syiah Iraq, adakah ini akhlak Ahli Bait Rasulullah SAW (seperti didakwa puak Syiah mereka mencintai Ahlul Bait)?"
 

Apa kata Maulana al-Syeikh Daud Bin Abdullah Al-Fathani tentang pembunuh Hussein?Melaknat Pembunuh Sayidina Husain

Soalan: Adakah Yazid bin Mu’awiyah layak dikutuk atau dilaknat kerana dia membunuh atau menyuruh orang membunuh Sayidina Husain, cucu Rasulullah SAW?. Atau tidak layak dikutuk kerana bukan ia yang membunuhnya dan tidak pula ia menyuruh orang lain supaya membunuhnya?.

Tidak seharusnya Yazid bin Mu’awiyah dilaknat seperti mana yang disorehkan oleh jemaah kerana Rasulullah SAW menegah orang Islam melaknat seorang Islam lain yang mendirikan solat. Begitu juga tidak dibenarkan kita melaknat orang yang sentiasa menghadapkan mukanya kea rah kiblat ketika mendirikan solat.

Golongan Ulama muta’akhkhirin pula sepakat mengatakan tidak salah bahkan harus melaknat orang yang membunuh Sayidina Husain, atau orang yang menyuruh membunuhnya, atau siapa saja yang mengharuskan pembunuhan itu atau mereka yang reda dengan pembunuhan itu. Semua golongan ini harus dipersalahkan berpandukan (mafhum) hadis Rasulullah SAW yang diriwayatkan daripada Abu Daud dan Ibn Majah.

“Allah melaknat arak, peminumnya, penghidangnya, penjualnya, peminta supaya dijualkan kepadanya pemerahnya dan orang yang meminta diperahkan untuknya, pembawanya dan orang yang diminta bawa kepadanya”.

Para Ulama termasuk Imam al-Ghazali sepakat mengatakan bahawa tiada bukti jelas menunjukkan Yazid bin Mu’awiyah yang membunuh Sayidina Husain. Begitu juga tidak ada bukti yang mengatakan Yazid yang menyuruh supaya dia dibunuh.

Dalam kitab al-Anwar juga ada menyebut. “Tidak seharusnya Yazid bin Mu’awiyah dilaknat dan tidak boleh sama sekali mengkafirkannya kerana ia masih daripada golongan orang beriman. Soal sama ada ia akan mendapat rahmat atau akan diseksa di hari akhirat nanti adalah urusan Allah SWT.”

Ada pula riwayat yang menyatakan bahawa Yazid bin Mu’awiyah, selepas pembunuhan Husain, masih memuliakan dan menghormati Ali bin Husain (cicit Rasulullah SAW) sehingga seringkali beliau menyebut tentang kebaikannya.

Maulana al-Syeikh Daud Bin Abdullah Al-Fathani
Furu’ al-Masa’il wa Usul al-Wasa’il
[Kitab kuning]
Halaman: 35 & 36

Umar Al-Khattab : Disanjung atau dihina


Di antara dua kisah yang masyhur tentang Sayyidina Umar ialah kisah menghukum hudud anaknya sendiri sehingga anaknya itu meninggal dunia dan juga kisahnya membunuh anak kecil perempuannya semasa jahiliyyah. 

Kisah pertama adalah kononnya untuk membuktikan bahawa Sayyidina Umar r.a. adalah seorang pemerintah yang adil yang menjalankan hukum Allah tanpa mengira bulu . Manakala kisah kedua ingin menunjukkan bahawa Islam telah berjaya mengubah seseorang yang paling kejam kepada manusia yang paling baik.

Atas alasan inilah kisah ini dijaja oleh kita di masjid-masjid, di akhbar-akhbar, di dalam kuliah-kuliah dsb.

Tidak ramai dari kita yang mempunyai amanah keilmuan untuk sekurang-kurangnya memeriksa semula sumber-sumbernya untuk memastikan kebenaran cerita tersebut ataupun mengenalpasti apakah motif sebenar di sebalik cerita tersebut.

Untuk menjelasakan kedudukan sebenar, penulis telah menerangkan konsep ‘tabarra’ iaitu ‘mencela dalam bentuk puji’. Untuk kisah pertama, dalam kita memuji keadilan Sayyidina Umar r.a. dalam melaksanakan hukum Allah, dengan mengikuti kisah ini secara terperinci kita akan mengatakan bahawa Sayyidina Umar adalah seorang bapa yang gagal mendidik anaknya; beliau r.a. jahil dalam melaksanakan hukum-hukum Allah dan nampak amat gopoh dalam menjalankan tanggungjawabnya. Di dalam cerita ini, anaknya Abu Syahmah menemui ajal semasa menjalani hukum had tersebut tetapi tercatat dalam sejarah bahawa beliau meninggal lama kemudiannya iaitu semasa zaman Muawiyah !! Ini menunjukkan cerita ini adalah rekaan musuh Islam.

Di dalam cerita kedua, ramai orang mengaitkan orang yang membunuh anaknya di dalam suatu hadis yang dipertikaikan di dalam Sunan Al-Darimi sebagai Sayidina Umar. Menurut cerita ini, orang tersebut telah menolak anak gadisnya ke dalam telaga dalam ke adaan anaknya memanggil-manggil namanya. Penulis mendedahkan bahawa Sayyidina Umar hanya mempunyai tiga orang anak semasa jahiliyah dan ketiga-ketiganya hidup semasa beliau memeluk Islam. Seperkara lagi, hadis ini dipertikaikan kerana Wadhin, perawi yang menjadi sumber hadis ini lahir pada tahun 80 Hijrah. Beliau tidak menyatakan di mana dia mengambil hadis ini dan tidak mungkin dia mendengar sendiri hadis ini 80 tahun sebelum kelahirannya. Dalam istilah hadis, ianya dinamakan hadis ‘munqati’ ( terputus ). Wadhin itu sendiri dikatakan mempunyai ingatan yang sangat teruk di samping tertuduh berfahaman Qadariah (Taqribu at-Tahzib )

“Cukuplah seseorang itu menjadi pendusta apabila ia menceritakan apa saja yang didengarinya” ( Hadis Riwayat Muslim)

Umar Al-Khattab : Disanjung atau dihina

Pengarang: Maulana Muhammad Asri Yusoff
Penerbit: Pustaka Bisyarah Kubang Kerian Kelantan
Tebal:38 muka surat
Harga : RM 5.00
Hubungi: Hammad, 0148373055

syiah sudah ada dikedahBanner belakang itu tertulis: "Allahummarzuqni syafaa'atan al-Hussain" (Ya Allah kurniakan/ rezekikan lah kami syafaat al-Hussain).

Ustaz Abdul Ghoni yang pernah menjadi johan tilawah antarabangsa bersama dengan kumpulan berzanjinya. (Ustaz Abdul Ghoni BUKAN SYIAH)

Lokasi (yang dimaklumkan) di rumah Abdullah Hassan (Ketua gangster Syiah Kedah) Pendang, Kedah.

Imam Syafie melarang bersembahyang berimamkan orang Syiah.

Al-Buwaitiy (murid Imam Syafie) bertanya kepada Imam Syafie, “Bolehkah aku bersembahyang di belakang orang Syiah?”

Imam Syafie berkata, “Jangan bersembahyang di belakang orang Syiah, orang Qadariyyah, dan orang Murjiah”

Al-Buwaitiy bertanya pula tentang sifat-sifat mereka. Lalu Imam Syafie menyifatkan, “Sesiapa yang mengatakan Abu Bakr dan Umar bukan imam, maka dia Syiah”.

(Siyar A’lam Al-Nubala 10/31).

syiah sesat

Merujuk kepada akhbar Syiah iaitu Agensi Berita Ahlul Bait (ABNA.co) – Pemimpin Sekretariat Himpunan Ulama Rantau Asia (SHURA) Ustaz Abdul Ghani Shamsudin di bawah tajuk Teori Wilayatul Faqih Imam Khomeini sesuai dengan fundamental Islam sebagai berikut:

1. Ustaz Abdul Ghani Shamsudin menegaskan bahawa Gagasan teori Wilayatul Faqih Imam Khomeini diterima kebanyakan Ahlus Sunnah. Persoalannya, sia
pakah para Ulama’ dari kalangan Ahlus Sunnah yang menerima doktrin atau teori menyimpang tersebut? Berkenaan doktrin Wilayatul Faqih ini telah dijawab, para pembaca boleh rujuk link tersebut untuk lebih jelas:

http://bahayairan.wordpress.com/tag/wilayatul-faqih/

2. Ustaz Abdul Ghani Shamsudin juga mengatakan pada perenggan terakhir bahawa Imam Khomeini selain menghidupkan agama, Pendekatan Antara Mazhab yang berbeza mampu mewujudkan suasana pendekatan di antara umat Islam. Jelas kenyataan ini salah dan para Ulama’ Islam telah pun membongkar makar Syiah disebalik perpaduan antara mazhab yang hanya menguntungkan Syiah sahaja. Hal ini telah dijelaskan oleh Syed Hawwa. Para pembaca boleh rujuk di sini:

Bahagian 1: http://www.manhal.pmram.org/2012/02/al-khomeiniah-syiah-12-imam.html

Bahagian 2: http://www.manhal.pmram.org/2012/02/syiah-al-khomeiniah-bahagian-2.html

Bahagian 3: http://www.manhal.pmram.org/2012/02/syiah-al-khomeini-bahagian-3.html

Kami begitu kecewa dengan para ilmuwan yang menjadikan tokoh-tokoh Syiah seperti Khomeini laknatullah sebagai idola, sedangkan mereka ini telah jelas memusuhi Ahlus Sunnah, mengkafirkan para sahabat Nabi dan mempersoalkan ketulenan ajaran Islam. Adakah para ilmuwan di Malaysia masih tidak melihat akan hakikat ini? Bukankah masih ramai tokoh Ahlus Sunnah yang boleh dijadikan contoh khususnya para pejuang yang berjuang membebaskan Palestin dan sebagainya?

Sekiranya kenyataan ini adalah fitnah dan bukan kenyataan Ustaz Abdul Ghani Shamsudin, maka kami memohon agar ianya dijawab secepat mungkin dan menjelaskan kepada masyarakat akan kekeliruannya. Nasihat buat ahli politik supaya hentikan mengatakan sesuatu yang boleh menyebabkan masyarakat meragui akidah anda.

Ini info tentang Ustaz Abdul Ghani Shamsudin: http://pru12.pas.org.my/index.php?option=com_content&task=view&id=167
 

Seruan mantan artis kepada umat Ahlus Sunnah di Malaysia!Mungkin masih ramai yang mengenali seorang artis yang bernama Akbar bin Azmi suatu ketika dahulu apabila Negara kita meletup dengan wujudnya muzik ala hip-hop. Serba sedikit tentang beliau; pernah bersama-sama dengan kumpulan Nasyid Brothers pada tahun 2000 - 2005. Kemudian, beliau bergerak sendiri dengan album rap solonya. Beliau juga per
nah beberapa kali membuat penampilan bersama kumpulan hip hop terkemuka di Malaysia iaitu Too Phat dan juga kumpulan dari Singapura iaitu, Ahli Fikir. Tidak terlepas juga berpenampilan bersama-sama penyanyi, Yassin. Bakat beliau bukan sahaja pada nyanyian, juga berbakat dari segi lakonan apabila diberi kepercayaan memegang watak utama di dalam drama bertajuk Fatimah Najwa yang pernah ditayangkan di TV2, beliau juga berpeluang bergandingan dengan pelakon terkenal Ashraf Muslim dalam drama Cinta Sempurna.

Alhamdulillah, kami telah berjaya membuat sedikit temuramah bersamanya berkenaan isu Syiah yang kini begitu hangat diperkatakan. Mungkin soalan ini agak mengejutkan, mana mungkin isu seperti ini ditanyakan pada seorang bekas artis? Ternyata persoalan itu berbaloi kerana apa yang mengejutkan kami, Subhanallah. Beliau kelihatan begitu arif dan begitu bertegas ketika menjelaskan permasalahan ini. Ternyata orangnya begitu sensitif terhadap agama Allah dan apa yang penting beliau begitu utuh pegangannya dengan Aqidah Ahlus Sunnah Wal Jamaah. Kenyataannya seperti berikut:

Bismillaahi walhamdulillaah, wassolaatu wassalaamu ‘alaa rasuulillaah, wa’alaa aaliihi wasohbihii waman waa la, wa ba’d..

“Sebagaimana yang kita ketahui, gerakan Syiah semakin melebarkan sayap mereka di bumi tercinta kita, Malaysia. Gerakan agama yang kononnya berteraskan Islam ini sangat membimbangkan golongan yang prihatin dan cintakan agama. Namun, sebenarnya jika diperhatikan, gerakan agama sesat ini bukan sahaja berlaku di Malaysia, bahkan Ianya berlaku di serata pelusuk dunia. lihatlah di Syria kini, aktiviti pembunuhan ke atas umat Islam dipelopori oleh penganut-penganut agama Syiah. Manakala di Iraq pula, antara faktor kejatuhan Sunni di Iraq ialah kerana puak-puak Syiah ini juga! Mereka mula membunuh orang-orang Islam di Iraq selepas kematian Saddam Hussein. Di Dammaj, Yaman pula, puak-puak Syiah telah menyerang markaz pengajian hadis di sana sehingga menyebabkan salah seorang pelajar Malaysia terbunuh. Di mana-mana sahaja di muka bumi ini, jika kita perhatikan sekarang ini, sekiranya adanya pergaduhan dan peperangan dari kalangan orang-orang Islam, faktor utama terjadinya hal ini sudah tentu kerana angkara jahat golongan yang beragama Syiah ini.

Kenapa saya katakan agama syiah? Kerana penganut agama (Syiah) ini sebenarnya tidak mempunyai Aqidah yang benar. Aqidah mereka begitu batil, dan sangat menyimpang seperti yang kita ketahui. Mereka ini berselindung disebalik nama Islam. Yang paling nyata ialah Iran, mereka sanggup menggunakan nama Republik Islam Iran demi mengelirukan umat Islam yang jahil.

Dalam konteks negara Malaysia pula, kita masih boleh perhatikan bahawa mereka ini masih belum berani menunjukkan taring sekalipun telah nampak mula berani di beberapa kawasan tertentu khususnya di sebelah negeri utara. Mereka ini masih berada dalam keadaan Taqiyyah iaitu berpura-pura mengaku sebagai seorang Sunni atau sekurang-kurangnya berbaik-baik dengan orang-orang Sunni, kerana memang itulah prinsip pengangan mereka, penipuan dan lakonan! Mereka ini tidak menzahirkan kekufuran dan kesyirikan mereka pada awal penampilan. Malah mereka ini sentiasa bermulut manis untuk memperdaya umat Islam yang lemah ilmunya tentang agama Allah. Cukuplah kita lihat kegilaan mereka di Syria yang mana mereka memaksa kaum Muslimin supaya sujud kepada gambar Presiden mereka iaitu Basyar al-Assad laknatullah padahal mereka ini hanya sekadar minoriti di Syria. Situasi di Iraq pula, mereka secara terbuka membunuh orang Islam di khalayak ramai dan juga di tempat-tempat yang lain. Maka sedarlah kita dari sekarang wahai umat Islam, jangan menunggu sehingga nasi menjadi hangit, ketika itu untuk membendungnya menjadi amat sukar sekali. Marilah kita mengambil sedikit masa bagi memahami ajaran Islam sebagai perisai buat iman dan Aqidah, jangan risau saudara saudari, tidak begitu banyak pun, anda boleh memberi masa setiap hari untuk mendalami agama Islam.

Semoga Allah memelihara kita daripada kesesatan dan kekufuran seperti penganut agama Syiah. Semoga Allah memberi hidayah kepada puak Syiah ini atau paling tidak pun memberi balasan yang setimpal keatas mereka menurut kejahatan yang mereka telah lakukan terhadap umat Islam di seluruh dunia! Semoga Allah memberi kekuatan kepada kaum Muslimin supaya kembali untuk bersatu dan kelak mampu mengalahkan musuh-musuh Allah, samaada dari kalangan Syiah atau musuh lainnya.

Seruan terakhir saya buat kaum Muslimin khususnya di Malaysia, bangkitlah pertahankan agama Islam! Tiada gunalah kita hanya sekadar megecam, menyelar dan sebagainya tetapi tidak melakukan sesuatu untuk membela agama! Demi Allah dan RasulNya aku bersama-sama dengan perjuangan ini.
Ya Allah, turunkan bantuanMu ke tempat-tempat di mana saudara-saudariku ditindas dan dibunuh, berilah mereka kekuatan untuk tetap dengan kebenaran walau mereka dalam kepahitan. Semoga kegemilangan Islam itu kembali seperti dahulu, Aamiin”.

-Akbar Bin Azmi, bekas ahli kumpulan brothers, penyanyi rap dan pelakon.