Tuesday, November 20, 2012

Perdana Menteri Palestin, Ismail Haniyah dan Perdana Menteri Mesir, Hisham Qandil memegang jenazah kanak-kanak yang syahid.

Sesungguhnya dunia tidak buta dengan apa yg kamu lakukan!Self-defense?
Sesungguhnya dunia tidak buta dengan apa yg kamu lakukan!
Seluruh dunia akan bersatu menentang kekejaman Israel!

Masa kehancuran kamu akan tiba wahai Israel!

Aku juga yang salah!...

Kanak-kanak Sunni di Syria comot dengan darah dan kematian. Bukan coklat atau gula-gula.. !Anak-anak Sunni di Syria belepotan darah dan kematian, bukan coklat dan permen.. !

Ya Allah.. Selamatkan Anak-anak Syria ..

Sebagaimana indahnya cahaya ini, dengan kehendak Allah, Syria akan dibersihkan dari najisnya Syiah dan akan kembali indah sekali lagi. InsyaAllah..

Sebagaimana indahnya cahaya ini, dengan kehendak Allah, Syria akan dibersihkan dari najisnya Syiah dan akan kembali indah sekali lagi. InsyaAllah..

Ya, sebuah negeri Syam yang baru akan terlahir kembali secara terhormat dengan kedaulatan penuh...
Amien...

Aleppo, salah satu bandar tertua di dunia, dimusnahkan oleh salah satu rejim yang paling zalim di dunia pada abad ke-21.Aleppo, salah satu kota terbesar di dunia, hancur oleh salah satu rezime paling kriminal di dunia sepanjang abad 21.

|BM|TIADA RASA MALU. SELEPAS MEREKA MENGEBOM, KEMUDIAN MEREKA MENGGELEDAH, KEMUDIAN MEMBUNUH SEMUA PENGHUNI....TENTERA ASSAD MEMASUKI BANDAR UNTUK MEROMPAK.

|BM|TIADA RASA MALU. SELEPAS MEREKA MENGEBOM, KEMUDIAN MEREKA MENGGELEDAH, KEMUDIAN MEMBUNUH SEMUA PENGHUNI....TENTERA ASSAD MEMASUKI BANDAR UNTUK MEROMPAK. VIDEO: http://bit.ly/VVEZGv

Damsyik (Daraya): Nov 10, 2012- Mereka ambil apa yang mereka boleh ambil...motorsikal, tv malah tong gas memasak, apa sahaja yang boleh memenuhi trak mereka, mereka akan ambil. Inilah apa yang Assad janjikan pada 
mereka, beginilah dia (Assad) membayar tentera-tenteranya, mereka 'dibenarkan' untuk membunuh siapa sahaja yang mereka hendak, sebagai bayaran, mereka boleh ambil apa sahaja yang mereka suka

|INDONESIAN|TIDAK ADA RASA MALU. SETELAH MEREKA MEMBOM, KEMUDIAN MENJARAH DAN MENYEMBELIH PENDUDUK... PASUKAN ASSAD BERGERAK UNTUK MENJARAH. VIDEO: http://bit.ly/VVEZGv

Damascus (Daraya): Nov 10, 2012 - mereka mengambil apa saja yang mereka temukan... Sepeda motor, TV dan bahkan tabung gas untuk memasak. Apa pun yang bisa ditampung di truk mereka, mereka ambil. Ini adalah apa yang dijanjikan Assad kepada mereka. Ini adalah bagaimana ia membayar pasukannya. Mereka 'diperbolehkan' membunuh siapa saja yang mau. Kemudian sebagai pembayaran, mereka dapat mengambil apa saja yang mereka suka

palestin


RECENT NEWS: The death toll in the Gaza Strip rose to 41 on Saturday, and hundreds of injured on the Fourth day of a massive Israeli military attack on the Gaza Strip. Dozens of civilian and governmental facilities have been also destroyed.

Orang ramai sedang mengeluarkan mayat seorang mangsa pengebomam di Zablatani yang rentung terbakar dalam runtuhan rumahnya

Orang ramai sedang mengeluarkan mayat seorang mangsa pengebomam di Zablatani yang rentung terbakar dalam runtuhan rumahnya. Video:http://bit.ly/POWdm4 

|BM|Statistik Hari Ini:
Jumlah kematian penduduk awam: 110 orang termasuk 5 kanak-kanak, 3 wanita dan 36 orang pejuang kebebasan (Damsyik serta kawasan-kawasan pinggir kota: 47 orang, Raqa: 14 orang, Daraa: 11 orang, Allepo: 10 orang, Idlib: 9 or
ang, Deir Azzour: 8 orang, Homs: 7 orang dan Hama: 2 orang.)

Jumlah kawasan yang dibedil: +67 kawasan
Jumlah kematian tentera rejim: +41 orang
Jumlah penduduk awam yang tercedera: +65 orang
Jumlah penduduk awam yang ditahan: +45 orang

|INDONESIAN|Statistik hari ini;
Kematian warga sipil: 110 meliputi 5 anak-anak, 3 wanita dan 36 tentara FSA (Damascus dandaerah pinggiran: 47, Raqa: 14, Daraa: 11, Aleppo: 10, Idlib: 9, Deir Azzour: 8, Homs: 7, Hama: 2)

Jumlah kawasan yang dibom: +67
Jumlah tentara rezim yang tewas: +41
Jumlah warga yang terluka: +65
Jumlah warga yang ditahan: +45

syria

|BM|Ringkasan Peristiwa|Bahagian 1|

Sekurang-kurangya 20 orang militia yang menyokong rejim terbunuh dalam dua serangan bom kereta di post tentera di tengah-tengah bandar Daraa. Dua letupan dilaporkan di kawasan Jesser Al Abyad berdekatan dengan kawasan kediaman Assad di Damsyik. Letupan-letupan tersebut hasil dari serangan mortar oleh pejuang kebebasan yang mensasarkan pejabat keselamatan yang d
iketuai oleh sepupu Assad, Hafez Makhlouf, tiada kemalangan jiwa dilaporkan. Pejuang kebebasan menyerbu pangkalan tentera udara di Bala, pinggir bandar Damsyik.

Pejuang kebebasan berjaya menawan sebuah bandar kecil di wilayah Hasaka yang mana mereka juga turut melancarkan beberapa serangan untuk menawan kembali bandar Raas al Ain yang mereka tawan dua hari yang lalu.

Satu petempuran sengit berlaku di Damsyik dan kawasan-kawasan pinggirnya termasuklah di Idlib, Deir Azzour, Aleppo dan Qunaitera yang mana pihak tentera rejim meneruskan usaha mereka untuk menawan kubu kuat pejuang kebebasan, menyebabkan sekurang-kurang 41 orang tentera rejim terkorban.

|INDONESIAN|Ringkasan Peristiwa|Bagian 1|

Setidaknya 20 milisi rezim rezim dalam 2 serangan bom mobil di Pos Militer pusat kota Daraa. dua ledakan dilaporkan di kawasan Jesser al-Abyad dekat kompleks perumahan Assad di Damascus. Beberapa ledakan yang dihasilkan dari serangan mortir mentargetkan sebuah Cabang Keamanan pimpinan sepupu Assad, Hafez Makhlouf, tidak ada korban dilaporkan. FSA menyerbu sebuah pangkalan udara di tepi Damascus, Bala.

Tentara FSA mengambil alih sebuah kota kecil di propinsi Hasaka dimana mereka juga memukul mundur serangan besar untuk merebut kembali kota Raas al-Ain yang mereka kuasai 2 hari lalu.

Bentrokan sengit pecah di Damascus dan sekitarnya serta di Idlib, Deir Azzour, Aleppo dan Qunaitera karena pasukan rezim melanjutkan upaya mereka untuk mengambil alih benteng FSA, mengakibatkan kematian setidaknya 41 tentara.

syria

|
BM|Ringkasan Peristiwa|Bahagian 2|

Tentera rejim meneruskan serangan mereka ke atas kawasan-kawasan yang ditawan oleh pejuang kebebasan di seluruh negara, membedil sekurang-kurangnya 67 kawasan yang berlainan kebanyakkannya di Homs, Aleppo dan kawasan pinggir-pinggir Damsyik selepas ketiadaan serangan udara di kawasan-kawasan tertentu disebabkan oleh cuaca buruk.

Tentera rejim membunuh lebih 11
0 orang hari ni termasuklah 5 kanak-kanak, 3 wanita dan 36 pejuang kebebasan.
Mereka (pihak rejim) membunuh 47 orang di Damsyik serta kawasan sekitarnya, yang mana setengah dari mangsa dihukum bunuh termasuklah 14 orang yang dibunuh dalam pembunuhan besar-besaran di bandar Daraya apabila tentera rejim dibantu dengan kereta kebal menceroboh bandar tersebut dan melakukan penangkapan dan pembunuhan secara rambang, merompak serta membakar harta benda milik penduduk awam. 14 orang terbunuh disebabkan bedilan dari artileri berat di Raqa, pinggir bandar Tabaqa dan Dabsi Afan sementara 11 yang lain dibunuh di Daraa, termasuklah 4 penduduk awam yang ditembak mati oleh pihak rejim di Suweida dan 4 orang warga Palestin yang turut dibunuh di Sahari. Tentera rejim membunuh 10 orang di Aleppo, 9 orang di Idlib, 8 di Deir Azzour, 7 di Homs dan 2 lagi di Hama.

Jumlah barang dagangan di perlabuhan Tartous menurun sebanyak 27 peratus pada 10 bulan pertama dalam tahun ini menurut jangkaan dari Menteri Pengangkutan Syria. Menurut Imad Abdulhay, timbalan Menteri Pengangkutan,lebih kurang 6.2 juta tan barangan telah diangkut melalui perlabuhan tersebut pada 31 Oktober 2012 berbanding dengan 8.5 juta tan pada tempoh yang sama pada tahun 2011.

|INDONESIAN|Ringkasan Peristiwa|Bagian 2|

Pasukan rezim melanjutkan serangan mereka di kawasan-kawasan oposisi seluruh negara, membom sebanyak 67 kawasan yang berlainan, terutama di Homs, Aleppo dan tepi Damascus, tanpa adanya serangan udara di beberapa kawasan dikarenakan kondisi cuaca yang buruk.

Pasukan rezim membunuh lebih dari 110 warga hari ini meliputi 5 anak-anak, 3 wanita dan 36 tentara FSA.

Mereka membunuh 47 warga di Damascus dan sekitarnya, separuh dari yang dieksekusi, meliputi 14 warga yang dibunuh dalam sebuah penyembelihan lain di kota propinsi Daraya ketika tentara rezim dengan didukung tank-tank militer menginvasi kota tersebut melanjutkan eksekusi, penjarahan dan pembakaran. Beberapa 14 warga terbunuh karena pemboman oleh artileri militer di tepi Raqa, Tabaqam dan Dabsi Afan. Sebelas lainnya terbunuh di Daraa, meliputi 4 warga sipil yang dieksekusi di kota tetangga, Suweida, dan 4 warga Palestina yang juga dieksekusi di kota tetangga, Sahari. Pasukan rezim membunuh 10 warga di Aleppo, 9 di Idlib, 8 di Deir Azzour,7 di Homs dan 2 lagi di Hama.

Volume barang di Pelabuhan Tartous menurun sekitar 27 persen dalam sepuluh bulan pertama tahun ini, menurut perkiraan dari Departemen Perhubungan. Menurut Imad AbdulHay, Wakil Menteri Transportasi, sekitar 6,2 juta ton barang diangkut melalui pelabuhan pada 31 Oktober 2012.

KEHANCURAN MASJID DI ALEPPOLihat: http://www.youtube.com/watch?v=FexXNeAgMeA

Inilah Syiah .. Inilah Bashar al Assad .. Inilah yang mereka perangi ... {Rumah Allah} ...
Pernahkah anda melihat pihak Israel melakukan sebegini rupa?

Ketabahan dan semangat sang perwira mengalir ke dalam diri setiap kanak-kanak di Gaza!

Ketabahan dan semangat sang perwira mengalir ke dalam diri setiap kanak-kanak di Gaza!

Kami tidak akan menyerah!
Kami akan mempertahankan tanah dan masjidil Aqsa sehingga ke titisan darah yg terakhir!
 

syria

Kami bukan kumpulan politik. Sila hormati sesama kita semasa memberi komen. Kita bukan kumpulan diskriminasi. Asalkan Muslim Sunni (Hanafi, Maliki, Hanbali, Shafie). Kita berkongsi usul akidah kita sayang dan menyokong sesama kita.

Kita mengambil masa harian dan melupakan keluarga seketika untuk memberikan anda berita mujahidin di Syria secara telus yang tidak mungkin diperolehi dari media a
rus perdana.

Tetapi kita cukup bijak utk memerhati kesilapan dan belajar darinya dan pastikan kita tidak tersungkur di dalam jerat yang sama kerana sekiranya kita mengikut jejak langkah Syria seperti mereka yang telah menerima Syiah, kita juga akan menerima nasib yang sama iaitu bermandi darah.
Allah menunjukkan kita bahaya Syiah ( meskipun dengan seorang syiah seperti Bashar) ke atas sebuah negara. Bolehkah kita pelajari??

Justeru sila berikan komen yang bertanggungjawab, positif dan produktif.

Dan ucapan terima kasih kepada perwira Syria yang memperlihatkan perbezaan di antara Syiah dan Sunni saban hari dan terimakasih kepada perwira di Malaysia yang menyokong dan menyebarkan maklumat demi menyelamatkan negara ini.

Semoga Allah memberikan keamanan buat selama-lamanya.
Amin...

Wahai kaum Muslim .. Wahai saudara Sunni !! Kenalilah musuh-musuh kamu:Mereka adalah kaum Majus, Safawi, pembunuh kaum Sunnah di Kerajaan Arab Ahwaz (tiada wujud lagi),
Pembunuh kaum Sunnah di Iraq (Tentera Mahdi),
Pembunuh kaum Sunnah di Lubnan (Hizb Al Shytan),
Pembunuh kaum Sunanh di Syria (Basharon Al-Bastard)
Pembunuh kaum Sunnah di Yemen (Tentera Al-Howthy)
Pembunuh kaum Sunnah di Imarats (Tanab I, II dan Abu Musa)

Mereka masih lagi tidak cukup dan sekarang mereka masih lagi dahagakan darah kaum Sunni, mereka mahukan Saudi, Bahrain, Mesir, Indonesia dan Malaysia.


|Indonesian|
Kaum Muslimin, saudara-saudara Sunni sekalian !!
Kenalilah musuh kalian.

Mereka adalah:
Pembunuh Sunni di Kerajaan Arab Ahwaz (si Majusi, Safawi. Sudah tidak ada lagi),
Pembunuh Sunni di Irak (Pasukan Mahdi),
Pembunuh Sunni di Lebanon (Hisbullat --> mungkin lebih tepat disebut Hizbul Setan),
Pembunuh Sunni di Syria (Basyar --> atau bisa juga disebut Basharon, karena seperti Sharon yang juga banyak menyembelih muslim),
Pembunuh Sunni di Yaman (Pasukan Al-Howthy),
Pembunuh Sunni di Imarats (Tanab I, II dan Abu Musa).

Mereka belum cukup dan masih haus akan darah Sunni. Dan mereka menginginkan Saudi, Bahrain, Mesir, Indonesia dan Malaysia.

Lakon Akhir Jaman... Sebelum kedatangan Al-Mahdi, banyak kaum muslimin dibantai di mana-mana.
Setidaknya, kenalilah musuh dan waspadalah.

Org di Gaza masuk hospital kerana cedera parah dek dibom oleh Israel.

Org di Gaza masuk hospital kerana cedera parah dek dibom oleh Israel.. tapi org Israel di Tel Aviv masuk hospital kerana terkejut dgn roket dari Hamas....masyaallah. Allah telah campakkan perasaan takut dalam hati hati mereka. Bahkan dgn batu pun sebelum ni mereka dah takut!!! —

Dr. Moussa Abu Marzouk, timbalan ketua biro politik Hamas:"Ketika ini, sekumpulan perisik rejim Syria menutup pintu rumah saya di Syria (ianya disewakan) dan mereka membuat anggaran aset pejabat politik kami (kerusi pejabat dan peralatan dapur, barangan elektrik, kertas dan pen)".

"Menutup pejabat kami tidak akan menutup helaian sejarah antara kami dan rakyat Syria. Dalam pejabat inilah kami me
rakam perisitwa yang tidak dapat dilupakan bilamana kami bertemu dengan tokoh hebat yang mengubah sejarah kawasan ini."

"Apakah mesej yang Assad cuba sampaikan keoada gerakan politik Hamas? Kami tidak mengapa-apakan mereka! Tapi kami berdiri bersama rakyat Syria yang hebat menentang kekejaman! Dan kami menyokong kebebasan rakyat Syria untuk memilih siapa yang mengetuai dan memerintah negara mereka!

Betapa sedihnya DUNIA menangisi ribut Sandy

Betapa sedihnya DUNIA menangisi ribut Sandy yang meragut 100+ mangsa, namun mata mereka buta dari kerakusan bapak segala sandy iaitu ASSADY yang menyebabkan 40,000 maut hingga Syria menjadi lautan DARAH umat Islam. Begitu juga dengan penganut Buddha yang kononnya pencinta keamanan sedang menyembelih saudara-saudara kita yang tidak berdosa di Rohingya.

|INDONESIAN| Dunia sibuk menonton Pasir New York. Sementara Dedengkot Pasir, Basyar Assad, sedang menghancurkan Syria... dan Sang Buddha yang 'Pecinta damai' sedang membantai saudara kami yang tak berdosa di Rohingya.

Sesiapa yang tidak menghormati darah dan manusia,kami tidak akan mengharap dia akan menghormati rumah ALLAH ~! Masjid Duma Al-Kabir.

Ini adalah makam Syaidina Khalid Ibn Al-Walid RA, di Homs,Syria.Khalid Ibn Al-Walid RA, mengutus surat kepada (Kisra=Khousrau) raja negara Farsi=Iran pada masa itu dan berkata kepada beliau (raja) "Peluklah Islam dan kami akan berikan suaka=keselamatan, atau kami akan datang dengan para lelaki yang cintakan mati (syahid) dan akhirat sepertimana para lelaki kamu cintakan dunia dan kehidupan"


Pabila (Kisra=Khosrau) membaca surat tersebut,beliau berasa takut dan risau, jadi beliau mengutuskan surat kepada negara China memohon bantuan, maharaja negara China membalas " Wahai Khosrau, aku tidak akan menentang lelaki-lelaki ini,jika mereka hendak meratakan gunung-ganang,mereka akan meratakannya"

Apakah kegemilangan Islam yang pernah kita ada?

jangan biarkan mata si pengecut tidur

BM|
"Aku terlibat dalam lebih 100 peperangan,tiada pada tubuhku tempat yang tidak mempunyai parut akibat ditikam dengan lembing, pedang mahupun pisau belati, tapi aku di sini, terbaring di atas katil (menunggu ajal menjemput), jangan biarkan mata si pengecut tidur,jangan biarkan mata si pengecut tidur"

-Khalid Ibn Alwalid RA
Homs.

|Indonesian|
"Saya bertempur dalam sekitar 100 pertempuran. Tidak ada tempat di tubuh saya yang tidiak terdapat bekas luka tusuk tombak, pedang atau belati. Dan saya masih di sini, berbaring di tempat tidur saya. Jangan biarkan mata si pengecut tertidur."

- Khalid Ibn Al Walid RA -
Homs.

Hari pertama Muharram dan Israel telah mengistiharkan perang ke atas Gaza dan FSA-Hari pertama Muharram dan Israel telah mengistiharkan perang ke atas Gaza dan FSA.
-Netanyahu berkata " Bashar adalah presiden yang bagus untuk Syria kerana pemberontak dan Jihadist adalah pengganas dan mereka amat bencikan Israel".
-Netanyahu, "Kami akan bantu sesiapa sahaja yang menentang pengganas FSA."
-Netanyahu,"Kami bersama-sama dengan pasukan keselamatan Syria menentang pengganas FSA di bukit Golan dua hari yang lalu, kami tidak akan benarkan FSA memasuki Bukit Golan."
-Obama/USA enggan turut serta dalam mengutuk Presiden Bashar serta enggan mengiktiraf Gabungan Syria Baru yang diketuai oleh Ustaz Muadz Al Khatib sebagai wakil penduduk Syria.
-Israel mengebom kawasan FSA.
-Jurucakap Syria berkata, "Israel tidak menyerang askar kami, mereka menyerang pengganas FSA, kami tidak pernah berperang dengan Israel

Sumber:
http://www.aljazeera.net/news/pages/0c61b179-2597-42b8-b4ac-b54cd1df7ce0?GoogleStatID=1

siapa peduli?

Berapa ramaikah antara rakan-rakan facebook anda yang mengambil tahu tentang apa yang sedang berlaku di Gaza Pelestin dan juga Syria pada hari pertama Muharam ini? 

http://www.facebook.com/pages/Mini-Pavilion-From-Palestine-With-LoveMAP/203794872989424

Ianya adalah isu umat dan kemanusiaan sejagat lebih penting dari status bunga-bunga cinta anda. Ayuh! bersama-sama mengambil peduli tanda rasa CINTA ♥ kepada saudara-saudara seagama kita di sana.

Tentera Syiah Bashar laknatullah mmg menjadi hobi harian mereka menyiksa dan menzalimi tahanan.

Ini bukan gambar mogok lapar di penjara Israel ataupun mangsa kebuluran di Somalia, tetapi ia adalah seorang rakyat Syria setelah dibebaskan dari Cawangan Perisikan Tentera Udara Syria. Tentera Syiah Bashar laknatullah mmg menjadi hobi harian mereka menyiksa dan menzalimi tahanan.

Ya ALLAH .. Berkatilah hari ini dan selamatkanlah saudara-saudara kami di Syria dan Palestine.

Ya ALLAH .. Berkatilah hari ini dan selamatkanlah saudara-saudara kami di Syria dan Palestine. 
Saya warga Malaysia, dan saya berdiri teguh bersama-sama dengan saudara muslimku di Syria dan Palestine menentang Syiah dan Yahudi Zionis laknatullah.

Bapa peluru berpandu berbaris untuk bergambar kenang-kenangan dengan anak dan cucu peluru...hanya di Syria.

Beginilah caranya tentera Syiah 'melayan' tahanan Sunni.

Tolong kongsi dan sebarkan, saya hendak semua Syiah seluruh dunia untuk melihatnya.
Beginilah caranya tentera Syiah 'melayan' tahanan Sunni.
.
Kenapa saya hendak Syiah untuk melihatnya?.
.
.
.
.
Kerana satu hari nanti,pabila situasi telah bertukar,semua akan terjadi ke atas ke atas KAMU SYIAH, insyaALLAH tak lama lagi.
__________________________________________________

Tolong publikasikan dan share kemana saja, Saya ingin semua Syiah di dunia melihat ini.
Lihat, bagaimana tentara Syiah memperlakukan tawanan Sunni.
.
Kenapa saya ingin Syiah melihat ini..?
.
.
.
.
Karena suatu hari roda akan berputar dan semua ini akan tiba pada giliran KAMU, SYIAH. InsyaAllah, tidak lama lagi.


LINK: http://www.youtube.com/watch?v=WwwYDVtBQZo

"Revolusi kami adalah revolusi pemuda, perlembagaannya adala Al-Quran dan Sunnah, kepada yang tidak mempercayainya adalah pengganas-Fahaminya 'BRO'.

|Indonesian|
"Revolusi kami adalah sebuah revolusi pemuda, Konstitusi kami adalah al Quran dan Sunnah. Bagi kaum Kuffar, itu terorisme - mengertilah, BRO!"

Israeli missiles on the Saraya building in Gaza, which covered the city's skyline with smoke toxic

Israeli missiles on the Saraya building in Gaza, which covered the city's skyline with smoke toxic

Lens - Maysara El Oka
via Eye On Palestine

Syria

ERITA [Indonesian]:

- Jumlah tewas meningkat menjadi 75, separuhnya adalah wanita dan anak-anak, dalam 5 hari terakhir penembakan ke GAZA. Kemarin adalah yang paling berdarah, ada 30 tewas.

- Jumlah tewas hari ini di Syria adalah 71.

- Assad mengutuk serangan Israel lalu dan mengatakan, "Ini adalah serangan pengecut terhadap warga sipil tak bersenjata. Israel harus malu".

- Damaskus Selatan dibawah penembakan dahsyat, dan FSA maju di Halab.

- FSA mengambil sebuah Pangkalan Militer lagi di Halab - Platoon 46 Atarib -

- Israel membombardir "teroris" di bukit Golan. Mereka menyelinap ke bukit Golan tanpa informasi lebih lanjut. TV Syria menyatakan, "Mungkin FSA-lah terorisnya, karena kita tidak punya pasukan di perbatasan dengan Israel."

-AlJazeera.

Syria

ERITA [Indonesian]:

- Jumlah tewas meningkat menjadi 75, separuhnya adalah wanita dan anak-anak, dalam 5 hari terakhir penembakan ke GAZA. Kemarin adalah yang paling berdarah, ada 30 tewas.

- Jumlah tewas hari ini di Syria adalah 71.

- Assad mengutuk serangan Israel lalu dan mengatakan, "Ini adalah serangan pengecut terhadap warga sipil tak bersenjata. Israel harus malu".

- Damaskus Selatan dibawah penembakan dahsyat, dan FSA maju di Halab.

- FSA mengambil sebuah Pangkalan Militer lagi di Halab - Platoon 46 Atarib -

- Israel membombardir "teroris" di bukit Golan. Mereka menyelinap ke bukit Golan tanpa informasi lebih lanjut. TV Syria menyatakan, "Mungkin FSA-lah terorisnya, karena kita tidak punya pasukan di perbatasan dengan Israel."

-AlJazeera.

Damsyik sedang mengalami bedilan bom yang amat dahsyat sejak tercetusnya revolusi!

|BM|
(18/11/2012)-Damsyik sedang mengalami bedilan bom yang amat dahsyat sejak tercetusnya revolusi! Rejim syaitan Baath Assad menggunakan pelancar roket dan peluru berpandu untuk membedil ibukota Syria. Bunyi letupan kedengaran di seluruh Damsyik.

TOLONGLAH INGAT RAKYAT DAMSYIK DAN SYRIA DALAM DOA KALIAN, MEREKA ADALAH SAUDARA KAMU DAN SAUDARA KITA. KITA BERSAMA-SAMA DENGAN MEREKA SEPERTIMANA ME
REKA BERSAMA-SAMA DENGAN KITA.

|Indonesian|
(18/11/12) Damaskus tengah mengalami pemboman terdahsyat sejak revolusi dimulai! Setan rezim Baath Assad menggunakan peluncur roket dan rudal-rudal untuk menembaki ibukota. Suara ledakannya terdengar di seluruh Damaskus.

TETAPLAH INGAT RAKYAT DAMASKUS DAN SYIRIA DALAM DOA KALIAN, KARENA MEREKA ADALAH MASYARAKAT KALIAN DAN MASYARAKAT KAMI.

Syria

ERITA [Indonesian]:

- Jumlah tewas meningkat menjadi 75, separuhnya adalah wanita dan anak-anak, dalam 5 hari terakhir penembakan ke GAZA. Kemarin adalah yang paling berdarah, ada 30 tewas.

- Jumlah tewas hari ini di Syria adalah 71.

- Assad mengutuk serangan Israel lalu dan mengatakan, "Ini adalah serangan pengecut terhadap warga sipil tak bersenjata. Israel harus malu".

- Damaskus Selatan dibawah penembakan dahsyat, dan FSA maju di Halab.

- FSA mengambil sebuah Pangkalan Militer lagi di Halab - Platoon 46 Atarib -

- Israel membombardir "teroris" di bukit Golan. Mereka menyelinap ke bukit Golan tanpa informasi lebih lanjut. TV Syria menyatakan, "Mungkin FSA-lah terorisnya, karena kita tidak punya pasukan di perbatasan dengan Israel."

-AlJazeera.

Syria

- Jumlah yang terkorban meningkat seramai 75 orang, setengah darinya adalah kaum wanita dan kanak-kanak. Selepas 5 hari pengeboman, semalam adalah yang paling buruk dengan 30 orang terkorban.

- Jumlah yang terbunuh di Syria seramai 71 orang.

- Assad mengutuk serangan Israel dan berkata, " Ini adalah serangan pengecut, menyerang orang awam, Israel sepatutnya malu."

- Selatan Damsyik dibedil dengan dashyat dan FSA kini sedang mara ke Halab.

- FSA berjaya menawan sebuah markas tentera di Halab -Platun 46 Attarib-

- Israel mengebom 'pengganas' di Bukit Golan, mereka ('pengganas') cuba menyelusup masuk ke Bukit Golan, tiada lagi berita mengenainya (kejadian) selepas itu. Media Syria melaporkan kemungkinan mereka adalah pengganas FSA kerana Syria tiada tentera yang diletakkan di sempadan dengan Israel.


-AlJazeera.

KES : siapa makan cili, dia la yang terasa pedasnya.

Bilangan penduduk Palestin yang syahid dalam siri serangan operasi "Pillar of Cloud":

46 syuhada'
11 darinya adalah kanak-kanak, 3 wanita, dan 3 warga tua.

Bilangan penduduk Palestin yang cedera dalam siri serangan operasi "Pillar of Cloud":

450 Mangsa
150 darinya adalah kanak-kanak, 80 wanita, dan 24 warga tua.

Teruskan doa kalian! Teruskan usaha boikot! Sebarkan dengan lebih meluas agas semua sedar dan bertindak bagi membantu saudara kita di sana!!

via Kelab IKRAMMesir

Mujahid kecil!

As-Syahid Mohammed el Madhon (2 tahun)

 

Ayuh bantu mereka di sana!
Berikan sumbangan terbaik anda!
Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!

Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Swift code: MBBEMYKL
Akaun Bank Islam: 12 092 01 003490 4

Kemudian sila maklumkan ke admin@aqsasyarif.org.my

Seorang kanak-kanak perempuan sedang menerima rawatan di Hospital selepas rumahnya di bom oleh tentera Zionis!

PARIS |17 November 2012

13 children have been killed by Israeli bombardment of Gaza

#Gaza under attack | 18 Nov 2012 Palestinians inspect a destroyed house after an Israeli air strike in the northern Gaza Strip

Ya Allah, selamatkanlah saudara2 kami di Palestin!

Boikot McD

Sinyu: Apsal nak kaitkan McD kat sini ngan Israel? Management diorang pun da nafikan.
Nobita: McD kat sini@mana2 pun still jual jenama dan produk sama. Jadi xkan tade kaitan/keuntungan kepada headquaters McD kat US?

Sinyu: Tapi xbaik tuduh diorang buat offer free meal sebab ada boikot. Mungkin diorang dah lama plan untuk hargai pelanggan setia.
J: Wallahu'alam. It's just at the right time! Dulu p
enah ke ada offer free meal?

Sinyu: Alaa, kan free tu. Bagus la. Kita xyah bayar pape, so diorang pun x untung pape.
J: Diorang akan untung senarnya, dari segi sokongan moral. Sebab itu yang diorang perlu sewaktu tertekan macam ni.

Sinyu: Ok, kalu aku amik jugak meal free tu dan makan, apa hukum dia? Haram?
Nobita: Tak haram pun, even kalau bayar. Sebab makanan itu sendiri diperakui halal. Tapi ini bukan soal agama, halal@haram. Ini soal kemanusiaan.

Sinyu: So, depend kat pilihan masing2 la kan nak boikot @ x? xleh paksa kan?
Nobita: Untung kita kat sini ada pilihan nak boikot @ x. Saudara kita kat sana xleh pilih pun sama ada nak diserang dan menderita @ x.
 —

Kementerian kesihatan Palestin di Semenanjung Gaza memaklumkan 76 orang rakyat Palestin telah syahid.

Kementerian kesihatan Palestin di Semenanjung Gaza memaklumkan 76 orang rakyat Palestin telah syahid. Diantaranya, 20 orang kanak-kanak, 9 wanita, dan 9 golongan berusia.

Kecederaan pula seramai 680 orang mangsa, 113 darinya adalah kanak-kanak, 224 wanita dan 50 golongan berusia.

Sumber:
Web berita Palestin

ALLAH HUAKBAR!! Al-Qassam Perluas Jangkauan Roketnya Hingga 80 KM
5 Muharram 1434 H / 19 November 2012 06:59

JALUR GAZA (SALAM-ONLINE.COM): Brigade Izzuddin al-Qassam, sayap militer Gerakan Perlawanan Islam Palestina (Hamas) memperluas jangkauan roket-roketnya yang ditembakkan ke target-target teroris Israel yang sekarang berada di dalam wilayah Palestina terjajah hingga mencapai kota pantai Hertselia di sebelah utara kota Tel Aviv.

Al-Qassam mengatakan, roket terakhir yang diluncurkan oleh pejuangnya adalah roket canggih yang diluncurkan untuk pertama kalinya ke wilayah utara Hersilia yang berjarak 80 kilometer dari Jalur Gaza. Ini adalah jarak paling jauh yang telah dijangkau roket perlawanan Palestina hingga sekarang.
 

54 orang syahid, 550 orang cedera. Kuatkanlah hati para pejuang kami di sana Ya Allah!

 54 orang syahid, 550 orang cedera. Kuatkanlah hati para pejuang kami di sana Ya Allah!

Teruskan menyumbang ke Tabung Aqsa2Gaza Emergency Relief sekarang!

Akaun Maybank Islamic: 5515 7500 4299 Swift code: MBBEMYKL
Akaun Bank Islam: 12 092 01 003490 4

Kemudian sila maklumkan ke admin@aqsasyarif.org.my

Israel increases attacks against Gaza strip, Still targeted media offices and civilian people. Just today six persons killed three of them are children.

Syahid Attia Mubarak , 55 tahun keluar utk melaungkan azan..dan pulang sebagai syahid..

We apologize for this scene ..But it must be published so the world sees Crimes of the occupation ...

We apologize for this scene ..But it must be published so the world sees Crimes of the occupation ...