Tuesday, August 14, 2012

lupus jangan tak lupus

undilah pr


 

Janji ditepati??

Janji ditepati?? ni bukan kampung air sabah ni.....Kenapa masih ada perkampungan sebegini di Pahang, negeri Perdana Menteri sendiri?? Kampung Tanjung Api... hnya 2km dari bandar KUANTAN !!..

Sumber: Fuziah Salleh
 

Betulkah Ini Lubang Neraka Dunia ?


Pada pandangan pertama, ia mungkin salah satu dari babak dramatik filem fiksyen sains, tetapi lubang lahar berapi di tengah Gurun Karakum, Terkmenistan sebenarnya disebabkan kesilapan manusia lebih 40 tahun lalu…..

Selamat datang ke Derweze atau lebih dikenali sebagai 'pintu ke alam neraka'.

Pada 1971 lalu, sekumpulan pakar geologi Kesatuan Soviet melakukan kerja menggerudi dan mengorek ke dalam sebuah gua besar yang penuh dengan sumber gas asli, tetapi terpaksa dihentikan kerana lantainya runtuh dan mewujudkan satu lubang besar bersaiz 70 meter.

Kumpulan itu kemudian membakar lubang berkenaan kerana bimbang ia akan mengeluarkan sejenis gas beracun.

Sebaliknya lubang berkenaan terbakar sehingga ke hari ini.

Kebakaran lubang gas itu boleh dilihat dari jarak satu kilometer sekitar Derweze .

Pada April 2010, Presiden Terkmenistan, Gurbanguly Berdimuhamedow mengarahkan pihak berkuasa menutup lubang tersebut.
 

Demi Islam: Dulu Bikini, Sekarang Niqabi


Tarikh Artikel : Selasa, Mac 06, 2012 | Penulis : harith |


Gadis itu dulunya seorang aktres yang cantik, model, pelatih fitness dan seorang aktivis hak asasi. Dia membesar dalam masyarakat Barat yang bebas bersosial, mendedahkan aurat dan anti Islam.

Hidayah Allah Maha Luas menyapa hati yang sering gundah gelisah ini. Hati menyambut cinta Allah yang bernama Islam. Lantas konflik jiwa yang sering menjadi teman selama ini mula menyisih dari kehidupannya.

Betapa hebatnya benih bermutu bernama hidayah dan aqidah Islam itu sehingga ia mampu menyerlahkan perwatakan berbeza seorang gadis Barat bernama Sara Bokker.

Sara meninggalkan dunia yang gelap sebelum ini menuju cahaya yang indah. Sara mula mengenal penciptanya, objektif manusia dihidupkan dan ke mana akhirnya dia akan kembali.

Semua itu mengubah dirinya yang dulu begitu aib mendedahkan batang tubuhnya kepada umum, sekarang dia memilih hijab para mukminah di zaman Nabi S.A.W. yakni purdah.

Peningkatan amalan yang sangat membanggakan dan mendapat restu serta sokongan suami tercinta.

Sara tidak berhenti setakat dirinya menikmati hidup yang semakin ceria, bahkan turut memperjuangkan Islam, menyedarkan wanita lain agar menutup aurat, memerangi dakyah musuh-musuh Islam dalam hal etika pakaian Islam, perwatakan sebenar gadis Islam yang perlu dipelihara secara konsisten agar tidak dipermainkan oleh mana-mana pihak agar mereka hidup bahagia di dunia dan akhirat.

Beliau sekarang adalah Pengarah Komunikasi di The March for Justice, salah seorang pengasas Global Sisters Network dan Produser Shock and Awe Gallery.

Pengalaman beliau telah dicatat di March for Justice yang telah diterjemahkan oleh Zain A Ghani.

"Aku tinggalkan bikini demi Islam."

Sebagai anak Amerika yang lahir di kota besar Amerika Syarikat, aku membesar seperti gadis-gadis lain yang terbiasa dengan kehidupan glamour kota besar.

Kemudian aku berpindah ke Florida, di pantai Selatan Miami, sebuah tempat popular untuk mencari kehidupan glamour.

Tentulah ketika itu aku juga melakukan apa-apa yang sering dilakukan oleh gadis-gadis Barat.

Aku hanya prihatin pada penampilan fizikal dan daya tarikanku serta mengukur nilai reputasiku berdasarkan banyaknya perhatian orang lain padaku.

Aku berolahraga secara rutin hingga menjadi pelatih peribadi di sebuah perumahan mewah di pinggir laut.

Aku menjadi pengunjung setia pantai yang “suka mempamerkan tubuh” serta berjaya mencapai taraf hidup yang penuh bergaya dan ada kelas.

Tahun demi tahun berlalu, ku fahami bahawa ukuran nilai kepuasan diri dan kebahagiaanku terletak pada semakin tinggi aku menggunakan daya tarik kewanitaanku.

Saat itu, aku benar-benar menjadi hamba fesyen-fesyen terkini. Sesungguhnya aku telah ‘menjadi tawanan’ kepada kehendakku sendiri.

Di celah-celah kekosongan hidup antara kepuasan diri dan gaya hidup yang makin melebar, maka aku mencari perlindungan dengan sebuah pelarian.

Aku meminum arak dan melayan pesta-pesta, mengikuti meditasi, menjadi aktivis, belajar kepercayaan-kepercayaan lain dengan tujuan agar di celah-celah kekosongan itu terisi dengan pelbagai aktiviti.

Namun, akhirnya aku sedar bahawa semua itu bagaikan ubat pelali sahaja, yang mana sakitnya kembali berulang dibandingkan pengubatan yang benar-benar berkesan.

Kemudian berlakunya peristiwa 11 September 2001. Sebagai saksi atas serangan berterusan terhadap Islam, pada nilai-nilai dan budaya Islam serta wujudnya pengisytiharan negatif mengenai “Perang Salib Baru”, aku terpanggil untuk mula memerhati satu ajaran bernama Islam.

Ketika itu aku mengaitkan semua yang berbau Islam dengan wanita-wanita yang berbaju seperti “khemah”, tukang pukul isteri, haram dan dunia pengganas.

Sebagai aktivis pembebasan wanita dan seorang yang mahukan dunia yang lebih baik untuk semua, jalanku bertembung dengan jalan aktivis lainnya yang telah memimpin reformasi dan keadilan untuk semua tanpa pilih bulu.

Setelah itu, aku turut bergabung di dalam kempen sahabat-sahabat baruku yang ketika itu, salah satunya adalah reformasi pilihanraya dan hak-hak awam.

Sekarang kegiatan harianku sangat berbeza. Daripada mendukung keadilan secara “berpilih”, aku belajar bahawa yang ideal seperti keadilan, kebebasan dan penghargaan benar-benar bermakna dan bersifat universal.

Untuk pertama kalinya, aku insaf, sesungguhnya semua orang dicipta Allah adalah setaraf. Namun yang paling penting, aku belajar bahawa hanya perlu keyakinan untuk melihat dunia yang satu dan untuk melihat penyatuan dan ciptaan.

Bertemu al-Quran

Suatu hari, aku membelek sebuah buku yang dianggap negatif di Barat, al-Quran yang suci. Baru tadi aku tertarik pada gaya dan pendekatan al-Quran.

Kemudian minatku tambah mendalam pada pandangannya tentang kewujudan makhluk, kehidupan, penciptaan dan hubungan antara Pencipta dan ciptaan-Nya.

Aku rasa al-Quran dapat menjadi sumber pembuka wawasan dan pengetahuan untuk hati dan jiwa tanpa perlu penterjemah atau paderi.

Akhirnya aku sampai kepada masa yang sangat penting yang mengubah kehidupanku seterusnya.

Pemahaman aktivis yang baru kurasakan untuk kepuasan diri baru-baru ini, jelas tidak bermakna apa-apa dibandingkan dengan keyakinan yang disebut Islam, yang membawa aku hidup damai sebagai muslim yang bermanfaat.

Bahagia dengan Hijab

Aku membeli sehelai gaun panjang yang cantik dan penutup kepala, mirip gaya pakaian muslimah.

Dengannya aku berjalan di jalan dan kawasan tetangga yang sama, yang mana beberapa hari sebelumnya aku masih mengenakan seluar pendek, bikini atau gaya pakaian Barat yang berkelas.

Walaupun masyarakat, wajah dan gedung-gedung semuanya tetap sama, ada satu perkara yang sangat berbeza, kerana untuk pertama kalinya, aku berasa suatu kedamaian yang sangat berbeza berbanding yang dahulu.

Aku merasa seolah-olah semua rantai telah terputus dan akhirnya aku benar-benar merasa bebas. Sangat menyenangkan, kadang-kadang sedikit lucu melihat wajah hairan sesetengah orang terhadap penampilan baruku.

Tiba-tiba sahaja beban itu terangkat dari bahuku. Aku tidak lagi menghabiskan masaku untuk berbelanja, membeli kosmetik, ke salon dan melatih diri untuk penampilanku. Akhirnya aku bebas.

Dari semua tempat itu, aku menemui Islam tepat di pusat dari tempat yang disebut orang sebagai“pusat skandal di bumi”, yang membuatkan semua itu menjadikannya penuh cinta dan istimewa.

Walaupun bahagia dengan hijab, aku menjadi ingin tahu mengenai niqab (purdah) kerana melihat ramai muslimah yang mengenakannya.

Aku bertanya suamiku yang juga muslim, yang menikah denganku setelah aku menjadi muslimah, apakah aku boleh mengenakan niqab atau cukup dengan hijabku sekarang yang sudah ku kenakan?

Dengan selamba suamiku mengatakan dia percaya bahawa hijab adalah satu kewajiban, namun tidak dengan niqab. Ketika itu, hijabku terdiri dari penutup kepala yang menutup seluruh rambutku kecuali wajah dan gaun hitam panjang yang longgar. Ia disebut abaya (jubah) yang menutupi tubuh dari leher hingga kaki.

Memakai purdah

Satu setengah tahun berlalu, aku memberitahu suamiku bahawa aku mahu memakai purdah. Alasanku kali ini ialah aku merasa lebih “menyenangkan” Allah Yang Maha Mencipta, dan akan meningkatkan rasa damai dalam diri bila berpakaian lebih tertutup.

Dia menyokong keputusanku dan membawaku membeli “isdaal”, sejenis gaun hitam longgar yang menutup dari kepala hingga kaki dan niqab yang menutup seluruh kepalaku termasuk wajah kecuali mata.

Cabaran Hijab dan Niqab

Tidak lama kemudian, media mula menyiarkan berita tentang ahli politik, pembesar gereja, pendokong kebebasan, aktivis Hak Asasi Manusia (HAM) palsu yang berkali-kali mengkritik pedas tentang hijab, apatah lagi niqab.

Bagi orang lain ia kelihatan sangat kejam terhadap wanita. Juga dianggap gangguan dalam pergaulan dan baru-baru ini seorang pegawai Mesir mengatakan bahawa perkara itu sebagai “tanda-tanda kemunduran”.

Aku melihat kenyataan itu sangat munafik . Beberapa pemerintah dan kumpulan pembela HAM palsu yang tergesa-gesa cuba membela hak wanita, sedangkan pemerintah beberapa negara lain memaksa penggunaan peraturan berpakaian tertentu bagi wanita.

Meskipun begitu “Pejuang Kebebasan” memandang dari posisi lain ketika wanita kehilangan hak-haknya untuk berkerja dan belajar hanya kerana memilih menggunakan haknya mengenakan hijab atau niqab.

Namun sekarang, berlaku banyak halangan terhadap wanita yang mengenakan hijab atau niqab untuk keluar berkerja dan mendapatkan pendidikan di sekolah dan universiti.

Ia bukan hanya di bawah rejim kuku besi seperti di Tunisia, Morocco dan Mesir tetapi juga di negara-negara demokrasi seperti Perancis, Belanda dan Inggeris.

Memperjuangkan Hak Wanita

Ketika ini, aku masih seorang aktivis wanita, tetapi kali ini sebagai aktivis muslimah, yang menyeru para muslimah untuk mengambil tanggungjawab mereka memberi sokongan setakat mampu kepada suami agar menjadi muslim yang baik, membesarkan anak-anak mereka agar menjadi muslim yang jujur dan bertanggungjawab, sehingga mungkin akan menjadi cahaya kepada kemanusiaan.

Untuk menyebarkan kebaikan dan menjauhkan kejahatan, untuk berbincang tentang kebenaran dan kebajikan serta melawan semua kemungkaran, aku berasa patut memperjuangkan hak-hak kita untuk mengenakan niqab atau hijab demi menyenangkan Yang Maha Mencipta, apapun yang kita pilih.

Penting juga berkongsi pengalaman memakai niqab atau hijab kepada kawan wanita yang mungkin belum pernah berpeluang untuk memahami kenapa perlunya mengenakan niqab atau hijab bagi kita dan rasional kita, sehingga dengan penuh cinta kita memeluknya.

Sebahagian besar wanita yang ku ketahui mengenakan niqab adalah muallaf Barat. Sebahagian dari mereka belum menikah. Yang lain mengenakan niqab tanpa sokongan penuh dari keluarga mahupun masyarakat sekelilingnya.

Apa yang kita perlu fahami ialah mengenakan purdah adalah pilihan peribadi dan tidak seorang pun boleh menyerah atas pilihan peribadinya sendiri.

Mahu atau tidak, kaum wanita dihujani dengan gaya “berpakaian minima sehingga tanpa pakaian langsung” secara virtual dalam setiap bentuk komunikasi di manapun di dunia ini.

Sebagai seorang bekas non-muslim, aku menuntut hak-hak wanita untuk sama-sama mengetahui mengenai hijab, kebaikan-kebaikannya, kedamaian dan kebahagiaan yang dibawanya ke dalam kehidupan wanita, seperti yang telah terjadi padaku.

Dulu Bikini, Sekarang Niqabi

Dulu, bikini merupakan lambang kebebasanku, yang hakikatnya membebaskan aku dari aqidahku dan sebagai manusia normal.

Tiada apa-apa yang lebih menggembirakan aku kerana menanggalkan bikiniku di Pantai Selatan dan gaya hidup Barat yang gemerlapan itu untuk hidup damai dengan Penciptaku, serta menikmati hidup di antara teman-teman sesama manusia sebagai peribadi yang layak menerimanya.

Hal itu merupakan alasanku untuk memilih memakai niqab dan bersedia mati membela hakku yang tidak mungkin dicabut untuk memakainya.
sumber
 

Masjid Al-Nabawi at dawn, Madinah - Saudi Arabia Allahu musalli a'la sayyidina Muhammad!

Masjid Al-Nabawi at dawn, Madinah - Saudi Arabia

Allahu musalli a'la sayyidina Muhammad!

Keselamatan Rakyat Dibahlulkan Kekayaan Kroni Diutamakan!!

Keselamatan Rakyat Dibahlulkan Kekayaan Kroni Diutamakan!! Siapa punya kroni agaknya yg buat Hospital Serdang ni? Berapalah untung mereka dapat? Sehingga siling Hospital Serdang ni pun boleh runtuh!! INI BUKAN KALI PERTAMA!!

Ini merupakan kejadian kedua di Hospital Serdang, yang beroperasi sejak Disember 2005, selepas insiden siling di kawasan lobi utama runtuh pada Januari tahun lepas.

P/S : Kenapa ini berlaku...???? Projek bernilai ratusan juta bukan projek buat reban ayam...nak tunggu juga apa hasil siasatan nanti...mungkin skru @ paku yang dikambing hitamkan...kuikuikui...gambar ni adalah gambar kejadian runtuhan yang pertama dulu...yg kedua tak de gambar lagi...sebagai cth jer...tapi memang hospital yang sama...

Anggota SFA "Abu Ra'ad" sedang menukar bateri pada alat peletup anti keretakebal IED

Anggota SFA "Abu Ra'ad" sedang menukar bateri pada alat peletup anti keretakebal IED. Tugas berbahaya ini mesti dibuat berulang setiap 5 hari untuk memastikan bom berfungsi dgn baik bila diletupkan.

Dair El-Zur.

FSA Mujahidin berkongsi hidangan "fateh", kacang kuda, roti dan yogurt dilapisi dengan herba dan tomato

FSA Mujahidin berkongsi hidangan "fateh", kacang kuda, roti dan yogurt dilapisi dengan herba dan tomato. Mujahidin mempunyai sokongan kuat di kawasan ini. Penduduk berdekatan sering memasak makanan untuk dihantar kepada mereka.

Inna lillah, sekurang-kurangnya 100 warga muslim Syria dibantai pada Jumaat berdarah
ALEPO - Sekurang-kurangnya 100 orang awam muslim Syria gugur oleh peluru tentera rejim Syria dalam tragedi Jumaat (10/8/2012) yang mengambil slogan 'beri kami senjata anti pesawat'.

Gerakan revolusi rakyat mengangkat slogan itu sebagai bentuk protes kepada dunia antarabangsa yang memberi keluasaan penuh kepada pesawat pejuang, helikopter tentera dan meriam rejim Syria untuk membantai rakyat muslim dengan peluru berpandu dan bom.

Sekurang-kurangnya 100 orang awam muslim kembali tewas oleh serangan bom massif tentera rejim Syria di beberapa wilayah Syria. Di antara para korban, sebanyak 45 jenazah warga dijumpai terbaring di jalananan dan penempatan desa Shalahuddin, daerah Alepo.

Desa Salehudin dipertahankan mati-matian oleh Tentera Kebebasan Syria dan mujahidin Islam. Tentera rejim Syria mengerahkan kekuatan tentera besar-besaran untuk merebut desa itu. Sekurang-kurangnya 40 Tentera Kebebasan Syria dan mujahid dari pelbagai kumpulan gugur dalam pertempuran sengit di desa itu.

Meski desa Salehudin mengalami kehancuran berat, pihak tentera rejim Syria juga mengalami kerugian yang sangat besar. Di desa itu pula, mujahidin Islam berjaya menewaskan mayor jendral Isham Zahrudin pada Khamis (9/8/2012). Ia adalah komander tentera Syria yang bertanggung jawab atas pembunuhan warga muslim di Houla, Baba Amru, Zabdani dan Dauma, daerah Homs. Lewat taktik mundur, mujahidin Islam berjaya memancing komander jagal itu beserta pasukannya untuk memasuki desa. Mujahidin kemudian melakukan serangan ambush yang menewaskan sang komander jagal.

Sampai saat ini, mujahidin Islam dan Tentera Kebebasan Syria masih terlibat pertempuran sengit dengan tentera rejim Syria di wilayah Alepo. Pertempuran sengit juga masih berlangsung di wilayah Dier Ezur, Dara'a dan Damaskus. Tentera rejim Syria mempergunakan keunggulan angkatan udaranya untuk meluluh lantakkan desa dan bandar serta membantai sebanyak mungkin rakyat awam, mujahidin atau Tentera Kebebasan Syria.
 

Allahu Akbar! Mujahidin Liwaut Tauhid dan Jabhah Nushrah melumpuhkan bahagian perang elektronik tentera rejim Syria di pinggiran Alepo
ALEPO - Di sela-sela sengitnya pertempuran di desa-desa dan bandar-bandar di wilayah Alepo, mujahidin Islam berjaya menghancurkan bahagian perang elektronik tentera rejim Syria di pinggiran Alepo, Kamis (9/8/2012).

Suksesnya operasi mujahidin melumpuhkan bahagian perang elektronik tentera rejim Syria itu merupakan buah kerjasama dua kumpulan jihad di Alepo. Kedua-duanya adalah Jabhah Nushrah yang merupakan nama awam Al-Qaeda wilayah Syria dan mujahidin platun Ash-Shahba 'yang merupakan sebahagian daripada kompi Liwa' Tauhid dalam Tentera Kebebasan Syria. Kejayaan operasi ini menandakan koordinasi antara mujahidin Islam dan Tentera Kebebasan Syria semakin baik di semua front pertempuran.

Komander platun Ash-Shahba'dalam kompi Liwa 'Tauhid, Abu Hamzah Al-Halabi, kepada wartawan harian Turki, Anadhol, menyatakan bahawa mujahidin dari kompi Liwa' Tauhid dan Jabhah Nushrah bekerja sama dalam melumpuhkan bahagian perang elektronik tentera rejim Syria di daerah Tal Shaghib , pinggiran Alepo Utara pada Khamis.

Kepada wartawan Anadhol, komander Abu Hamzah Al-Halabi menyatakan bahawa mujahidin Liwa 'Tauhid dan Jabhah Nushrah mengepung kedudukan bahagian perang elektronik tentera rejim Syria di desa Marjah, Alepo selama 24 jam penuh. Divisi perang elektronik adalah bahagian perang rejim Syria yang memetakan kedudukan di darat dan memberi isyarat sasaran serangan kepada pesawat tentera rejim Syria. Pengeboman yang meluluh lantakkan desa-desa dan bandar-bandar di Alepo bermula oleh pekerjaan bahagian perang elektronik.

Pertempuran sengit pun berlaku selama beberapa jam dan mujahidin menewaskan 25 tentera rejim Syria. Mujahidin juga berjaya menghancurkan empat kenderaan tentera dan merebut beberapa lori tentera. Tak lama setelah pertempuran sengit berhenti, pesawat tentera rejim Syria jenis Ming dan helikopter tentera menembak mujahidin dengan peluru berpandu udara.

Wartawan harian Anadhol melaporkan langsung dari lapangan bahawa pihaknya telah mendapatkan video aktiviti kenderaan-kenderaan tentera bahagian perang elektronik tentera Syria sebelum dikepung oleh mujahidin.

Para saksi mata di Alepo melaporkan bahawa pengeboman pesawat tentera jenis Ming terhadap desa-desa dan bandar-bandar di wilayah Alepo selama seminggu terakhir sangat massif. Sebuah peluru berpandu yang dilancarkan pesawat tentera itu di desa Shalahuddin mampu meluluh lantakkan sebuah bangunan yang terdiri daripada beberapa tingkat.

Keadaan Muslim Rohingya yang sangat memilukan, isteri PM Turki pun menangis saat berkunjung ke Arakan
Arakan - Isteri Perdana Menteri Turki Recep Tayyip Erdoğan yang bernama Emine Erdoğan bersama Menteri Luar Negeri Ahmet Davutoglu melawat Arakan pekan ini untuk melihat keadaan para pelarian Muslim Rohingya akibat keganasan yang terjadi dan memberikan bantuan kepada mereka.

Erdoğan sebelumnya telah mengumumkan rancangan lawatan delegasi dalam acara di sebuah saluran TV pada Ahad minggu lalu, mengatakan bahawa isterinya Emine dan puterinya Sümeyye akan berangkat menuju Arakan pada hari Rabu (8/8/2012) bersama Davutoglu dan pasukan lain.

Dalam video yang diterbitkan di Youtube pada hari Jumaat (10/8), Davutoglu bersama isteri Erdoğan beserta puteri dan pasukan lain melawat salah satu pelarian, kem Baduba, di negara bahagian Arakan, Myanmar (Burma). Mereka berbicara dengan para pelarian dan memberikan bantuan.

Rombongan delegasi Turki disambut oleh para pelarian Rohingya di sepanjang jalan, mereka mengucapkan salam, dan nampak ada harapan di wajah mereka agar delegasi antarabangsa akan terus menghulurkan bantuan.

Saat sedang berjumpa dengan pelarian Muslim Rohingya, isteri Erdoğan tak kuasa menahan air matanya lantaran sedih melihat keadaan Muslim Rohingya yang sangat memilukan. Seorang pelarian sambil menangis mengatakan kepada Davutoglu bahawa Muslim di sana mengalami penindasan dan mereka memerlukan pertolongan, kemudian penterjemah negara menerangkannya kepada Davutoglu, begitupun sebaliknya.


Suasana menjadi sangat haru, pelarian itu terus menerus menangis dan dipeluk oleh Davutoglu, sementara Emine Erdoğan terus menitiskan air mata.

Emine terus menangis ketika berjumpa dengan para pelarian Rohingya lain, sampai ketika ia bersama rombongan hendak meninggalkan tempat itu.

Selain memberikan bantuan kepada para pelarian Rohingya, delegasi Turki juga kelihatan memberikan bantuan kepada 'pelarian' etnik Rakhine.

New World Order??!!

As the new world order takes shape, the fundamental economic principles we have been so accustomed to are changing. The principles behind world government as dictated by the globalist agenda, is a society that is free of borders and is controlled by a central government.

For those of you who still say "It's just a stupid conspiracy" watch this 30 second video of George HW Bush telling you NWO is coming and there is no way to stop it. We'll see.
http://www.youtube.com/watch?v=K37x7oWfm_U&feature=related

20 Aims of New World Order

1. A One World Government-New World Order with a unified church and monetary system under their direction. Not many people are aware that the One World Government began setting up its "church" in the 1920's/ 1930's, for they realized the need for a religious belief inherent in mankind to have an outlet and, therefore, set up a "church" body to channel that belief in the direction they desired.

2. The utter destruction of all national identity and national pride.

3. The destruction of religion and more especially the Christian religion, with the one exception, their own creation mentioned above.

4. Control of each and every person through means of mind control and what Brzezinski call "technotronics" which would create human-like robots and a system of terror beside which Felix Dzerzinski's Red Terror will look like children at play.

5. An end to all industrialization and the production of nuclear generated electric power in what they call "the post-industrial zero-growth society." Exempted are the computer and service industries. United States industries that remain will be exported to countries such as Mexico where abundant slave labour is available. Unemployables in the wake of industrial destruction will either become opium-heroin and or cocaine addicts, or become statistics in the elimination process we know today as Global 2000.

6. Legalization of drugs and pornography.

7. Depopulation of large cities according to the trial run carried out by the Pol Pot regime in Cambodia. It is interesting to note that Pol Pot's genocidal plans were drawn up here in the United States by one of the Club of Rome's research foundations. It is also interesting that the Committee is presently seeking to reinstate the Pol Pot butchers in Cambodia.

8. Suppression of all scientific development except for those deemed beneficial by the Committee. Especially targeted is nuclear energy for peaceful purposes. Particularly hated are the fusion experiments presently being scorned and ridiculed by the Committee and its jackals of the press. Development of the fusion torch would blow the Committee's conception of "limited natural resources" right out of the window. A fusion torch properly used could create unlimited untapped natural resources from the most ordinary substances. Fusion torch uses are legion and would benefit mankind in a manner which is as yet not even remotely comprehended by the public.

9. Cause by means of limited wars in the advanced countries, and by means of starvation and diseases in Third World countries, the death of 3 billion people they call "useless eaters." The Committee of 300 commissioned Cyrus Vance to write a paper on this subject of how best to bring about such genocide. The paper was produced under the title the "Global 2000 Report" and was accepted and approved for action by President Carter, for and on behalf of the U.S. Government, and accepted by Edwin Muskie, then Secretary of State. Under the terms of the Global 2000 Report, the population of the United States is to be reduced by 100 million by the year 2050.

10. To weaken the moral fiber of the nation and to demoralize workers in the labor class by creating mass unemployment. As jobs dwindle due to the post industrial zero growth policies introduced by the Club of Rome, demoralized and discouraged workers will resort to alcohol and drugs. The youth of the land will be encouraged by means of music and drugs to rebel against the status quo, thus undermining and eventually destroying the family unit. In this regard The Committee of 300 commissioned Tavistock Institute to prepare a blueprint as to how this could be achieved. Tavistock directed Stanford Research to undertake the work under the direction of Professor Willis Harmon. This work later became known as "The Aquarian Conspiracy."

11. To keep people everywhere from deciding their own destinies by means of one created crisis after another and then "managing" such crises. This will confuse and demoralize the population to the extent where faced with too many choices, apathy on a massive scale will result. In the case of the United States, an agency for crisis management is already in place. It is called the Federal Emergency Management Agency (FEMA), whose existence I first disclosed in 1980.

12. To introduce new cults and continue to boost those already functioning. To continue to build up the cult of Christian fundamentalism begun by the British East India Company's servant, Darby, which will be misused to strengthen the Zionist state of Israel through identifying with the Jews through the myth of "God's Chosen People" and by donating very substantial amounts of money to what they mistakenly believe is a religious cause in the furtherance of Christianity.

13. To press for the spread of religious cults such as the Muslim Brotherhood, Muslim fundamentalism, the Sikhs, and to carry out experiments of the Jim Jones and "Son of Sam" type of murders. It is worth noting that the late Ayatollah Khomeini was a creation of British Intelligence Military Intelligence Division 6, commonly known as M16, as I reported in , "What Really Happened in Iran."

14. To export "religious liberation" ideas around the world so as to undermine all existing religions but more especially the Christian religion. This began with "Jesuit Liberation Theology" which brought about the downfall of the Somoza family rule in Nicaragua and which is today destroying EI Salvador, now 25 years into a "civil war," Costa Rica and Honduras. One very active entity engaged in so-called liberation theology is the Communist oriented Mary Knoll Mission. This accounts for the extensive media attention to the murder of four of Mary Knoll's so-called nuns in EI Salvador a few years ago.

The four nuns were Communist subversive agents and their activities were widely documented by the government of EI Salvador. The United States press and news media refused to give any space or coverage to the mass of documentation in possession of the Salvadorian government, documentation which proves what the Mary Knoll Mission nuns were doing in the country. Mary Knoll is in service in many countries, and played a leading role in bringing Communism to Rhodesia, Mozambique, Angola and South Africa.

15. To cause a total collapse of the world's economies and engender total political chaos.

16. To take control of all Foreign and domestic policies of the United States.

17. To give the fullest support to supranational institutions such as the United Nations (UN), the International Monetary Fund (IMF), the Bank of International Settlements (BIS), the World Court and, as far as possible, make local institutions of lesser effect by gradually phasing them out or bringing them under the mantle of the United Nations.

18. Penetrate and subvert all governments, and work from within them to destroy the sovereign integrity of nations represented by them.

19. Organize a world-wide terrorist apparatus and negotiate with terrorists whenever terrorist activities take place. It will be recalled that it was Bettino Craxi who persuaded the Italian and U.S. governments to negotiate with the Red Brigades kidnapers of Prime Minister Moro and General Dozier. As an aside, General Dozier is under orders not to talk about what happened to him. Should he break that silence, he will no doubt be made "a horrible example of" in the manner in which Kissinger dealt with Aldo Moro, Ali Bhutto and General Zia ul Haq.

20. Take control of education in America with the intent and purpose of utterly and completely destroying it.

http://www.pseudoreality.org/committeeof300.html

17 US-Nato invaders killed in martyr attack in Kunar
KUNAR - A report from Kunar province states that on Wednesday, at round 10:00 a.m. local time, two brave martyrdom-seeking Mujahideen of the Islamic Emirate, from two different sides, approached a group of the invaders who had gotten off their tanks walked towards the governor house in thecapital of this province, and blew up their explosive-filled vest, killing as many as 17 foreign invaders and wounded several dozens more.

Three of the invaders tanks were, too, destroyed in Wednesday's attack. After the blast, the panic-stricken, fired blindly at the civilians, likely to have caused the civilians severe losses.

myanmar

Inilah suasana di Masjid Nabawi.Ia pandangan yang hampir serupa pada setiap penjuru masjid kecuali di kawasan saf-saf hadapan dan yang berjiran dengan kawasan Raudhah.

Mereka bersungguh mencari keredhaan Allah.

Jika dilihat secara kasar, saya percaya kebanyakan mereka datangnya daripada India, Pakistan, Bangladesh dan Afrika. Merekalah yang mendominasikan keadaan.
dari blog Dr.Mohd Kamil.
 

bapak tembikai

serangan di Pakistan~!

Solat adalah suatu kewajipan~!! Sentiasa mengigati Allah Taala walaupun kita di mana..

PENGGANAS AMERIKA DITEMBAK MATI OLEH PENEMBAK JITUQARI YOUSUF AHMADI
SABTU, 23 RAMADHAN 1433 / 11 AGUSTUS 2012 12:04


HELMAND, Aug. 11 – SEORANG PENGGANAS AMERIKA TELAH DITEMBAK MATI OLEH PENEMBAK JITU SEMALAM PADA 10:00 PAGI DI NARI MANDA DEKAT KABUPATEN/DISTRIK NAD ALI.
 —