Wednesday, April 23, 2014

Kes cerai Fiza , Adam 28 April


SHAH ALAM 22 April - Kes permohonan cerai secara baik yang difailkan oleh pelakon dan bekas penyanyi kumpulan Elite, Fiza dan penyanyi, Adam akan didengar buat pertama kali pada 28 April ini di Mahkamah Rendah Syariah di sini.
Sumber mem­beritahu, Fiza memfailkan permohonan cerai mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003 dan kes akan didengar di hadapan Hakim Syarie, Muhamad Nazri Basrawi.
Fiza atau na­­ma sebenarnya, Siti Zaidatul Fiza Abd. Halim, 33, didakwa memfailkan permohonan itu pada 16 April lalu.
Isu pergolakan rumah tangga pasangan selebriti itu mula diperkatakan awal bulan ini selepas Fiza memadam gambar Adam di laman sosial Instagram.
Fiza dan Adam bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai perkara tersebut sebaliknya memberitahu rumah tangga mereka tidak bermasalah.
Semalam, Fiza mengemas kini Instagram dengan sekeping gambarnya bertelekung dengan tulisan dia memohon semua pihak memahami si­tua­sinya dan enggan menja­wab sebarang per­soalan mengenai rumahtangganya.
Adam dan Fiza berkenalan dua bulan sebelum mengambil keputusan untuk berkahwin di Pejabat Jabatan Agama Islam (JAIS) di sini pada 26 September 2013.
Perkahwi­nan itu me­ru­pa­kan yang kedua bagi Fiza selepas berpisah dengan bekas suami, Ahmed Fariq Zainul Abidin pada 2010.
Bersama bekas suaminya, Fiza mempunyai dua cahaya mata, Ferra Aryana Ahmed Farriq, 6, dan Feeya Adyrra Ahmed Farriq, 5.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Mahkamah/20140423/ma_02/Kes-cerai-Fiza-Adam-28-April#ixzz2ziyumGDH
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment