Saturday, October 11, 2014

KATOLIK IMAM TERJAGA DARI KOMA SELEPAS 17 BULAN, MENUKARKAN UNTUK ISLAM

lama lelakiJakarta | A imam katolik dari pulau Jawa di Indonesia yang telah bangun dari koma panjang 17 bulan telah memeluk dirinya kepada Islam selepas lelaki itu mendakwa Allah bercakap kepadanya dan menunjukkan kepadanya "keindahan langit".
Imam berusia 87 tahun dari Sepanyol telah menetap dan mengajar di pulau itu untuk lebih daripada 43 tahun dan fasih berbahasa Jawa dan pelbagai dialek daripada kumpulan etnik yang berbeza di pulau itu dan merupakan seorang yang terkenal dan dihormati di kalangan semua kumpulan agama kawasan.
Orang yang telah mengalami serangan jantung di samping membantu sukarelawan tempatan untuk menetapkan bumbung gereja sendiri dan jatuh yang luar biasa dua cerita tinggi telah berjaya untuk terus hidup dan keluar dari koma beliau, dalam keadaan yang rapuh, namun seorang lelaki berubah.
dakwah
Imam Eduardo Vincenzo Maria Gomez minggu sebelum kemalangan tragis beliau

"Saya tahu apa-apa tentang Islam.Jangan sekali-kali pernah ada membaca al-Quran tetapi Allah bercakap kepada saya dan meminta saya mengikutinya ke langit dan cahaya Kudus bersinar melalui seluruh makhluk saya dan tiba-tiba pintu syurga keemasan muncul di hadapan saya dan Tuhan memberitahu saya namanya dan ia adalah Allah "kepada saudara baru tersebut kepada seorang wartawan daripada Kalimantan Press.

Lelaki yang ajaib tidak mengalami kecederaan tulang belakang akan dapat berjalan tidak lama lagi, mengakui doktor yang menjaga dia di Selatan Jakarta  Pusat Perubatan Metropolitan. "Ini mesti yang paling kuat berusia 80 tahun yang pernah saya lihat. Tulang-tulangnya harus memecahkan kepada keping "ponders Jim Menang Mei, yang telah diamalkan Médecine selama lebih dua puluh tahun. 
Beliau memeluk Islam mengambil kebanyakan pengikut gerejanya dengan kejutan, tetapi yang menariknya, sudah separuh daripada pengikut christian beliau telah menunjukkan minat untuk memeluk Islam. "Jika Allah adalah Allah yang benar, saya tidak mahu diperdaya ke arah yang salah pada hari penghakiman. Saya percaya Bapa Eduardo. Kita semua beriman kepadanya "jelas salah seorang pengikutnya.
Imam yang masih di bawah rawatan perubatan telah mengarahkan pembinaan sebuah masjid baru dan pengikutnya sudah bekerja keras untuk mencari dana yang diperlukan untuk tugas itu. "Kami berhutang kepada Bapa Eduardo untuk semua yang telah dilakukan untuk kita" komen salah seorang penganut gereja katolik lama, yang kini untuk dijual.
- See more at: http://worldnewsdailyreport.com/catholic-priest-wakes-up-from-coma-after-17-months-converts-to-islam/#sthash.vz6JJrxI.dpuf

No comments:

Post a Comment