Tuesday, August 31, 2010

Nak heret namewee pulak dah!


Wee Meng Chee atau " Namewee"

Heret segera Namewee ke mahkamah: Ahmad Maslan


2010/08/31

KULAIJAYA: Wee Meng Chee atau "Namewee" perlu diheret ke mahkamah secepat mungkin kerana tindakannya menerbitkan klip video yang boleh menyemarakkan api perkauman, kata Datuk Ahmad Maslan.

Ahmad yang juga Timbalan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri dan Ketua Penerangan Umno berkata, tindakan pemuda dari Muar itu menunjukkan beliau buta sejarah negara ini.
Bercakap kepada pemberita selepas merasmikan majlis Ceria Bubur Lambuk 1Malaysia di sini hari ini, Ahmad berkata tindakan terhadap Namewee perlu disegerakan sebagaimana tindakan pantas kerajaan mengheret mereka yang bertanggungjawab di dalam beberapa isu perkauman baru-baru ini.
Ditanya mengenai cadangan sesetengah pihak supaya kerakyatan Namewee itu dilucutkan, Ahmad berkata, soal hukuman terserah kepada mahkamah.

Katanya, klip video perkauman oleh Namewee itu yang tersiar di You Tube, membuktikan betapa pentingnya pengajaran sejarah negara di sekolah-sekolah dipertingkatkan.

Beliau berkata, kaedah pengajarannya juga perlu dilakukan dengan lebih kreatif dan selari dengan perkembangan dunia kini, supaya ia lebih menarik generasi muda.

Ahmad turut menyarankan supaya lebih banyak buku yang menyentuh tentang sejarah negara diterbitkan. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment