Saturday, December 10, 2011

Nik Aziz pertikai video Ustaz Budak

Utusan Malaysia Online - Politik:


KOTA BHARU 9 Dis. – Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mempertikaikan pendedahan media mengenai ceramah Shamsul Zaman Sukri atau Ustaz Budak yang menyamakannya dengan nabi.

Malah beliau turut menyalahkan media kerana menimbulkan perkara tersebut dan mendakwa telah menjawab isu yang timbul dalam laman sosial Facebook miliknya.

“Orang lain yang kata, saya pula yang dipersalahkan, apa yang marah sangat dekat saya sampai menteri pun komen.

“Saya nak jawab di sini yang pertama betul atau tidak budak (Shamsul Zaman) ini cakap macam itu atau kamu (media) yang pandai-pandai buat cerita, yang keduanya, saya sudah jawab, dalam Facebook sudah ada,” katanya ketika menyampaikan kuliah mingguannya di Dataran Ilmu di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas mengenai kritikan pelbagai pihak di atas tindakannya yang tidak mahu menyentuh isu ceramah yang menyamakannya dengan nabi biarpun klip video itu telah tersebar di laman blog.

Sebelum ini, sebuah portal, detikperubahan. com mendedahkan Shamsul Zaman telah menyamakan Nik Abdul Aziz dengan nabi berasaskan hadis, ulama adalah perwaris nabi.

Sementara itu, ketika ditemui selepas kuliah tersebut, Nik Abdul Aziz, beliau tidak perlu mengikut cakap bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamed yang mendesaknya supaya berundur.

“Saya lawan dia (Mahathir) sejak awal sampai ke akhir. Siapa suruh dia berhenti. Waktu dia berhenti dia kata dia gagal pimpin orang Melayu, memang dia gagal sebab dia tarik Melayu cara songsang dengan menolak Islam,” katanya.

No comments:

Post a Comment