Friday, June 1, 2012

KBS jenamakan semula Himpunan Jutaan BeliaSEBAHAGIAN daripada ribuan belia yang menonton konsert Clash of the Band pada Himpunan Jutaan Belia di Jalan Persiaran Perdana, Putrajaya baru-baru ini.


PUTRAJAYA - Mulai tahun depan, Himpunan Jutaan Belia sempena sambutan Hari Belia Negara dijenama semula menjadi Festival Belia Putrajaya bertujuan melonjakkan imej perhimpunan itu ke tahap lebih tinggi.
Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata, selepas kejayaan penganjuran selama tiga tahun, program mega tersebut perlu diberi nafas baharu untuk menarik lebih ramai belia menyertainya selepas ini.
"Penganjuran himpunan tersebut di bawah jenama baharu ini akan mampu untuk menarik lebih ramai penyertaan belia dan seisi keluarga.
"Kita akan fikirkan banyak acara dan aktiviti yang sesuai untuk dilaksanakan dan dapat diikuti oleh semua golongan masyarakat," katanya di sini semalam.
Menurut beliau, kementeriannya akan mengadakan satu bengkel bagi membincangkan pelbagai cadangan dan teguran-teguran yang diberikan oleh pelbagai pihak untuk penambah baik penganjuran program tersebut.

No comments:

Post a Comment