Friday, August 16, 2013

Sedikit renungan untuk kita bersama...Tiga orang lelaki yang sedang mabuk bertanding untuk menentukan siapa yang paling kejam. Lelaki yang pertama menyerang seorang perempuan dan memukulnya sehingga giginya patah, lebam kedua biji matanya dan darah keluar daripada hidung dan telinga perempuan itu. Akhirnya perempuan itu jatuh ketakutan dan badannya menggeletar. Dia berpusing menghadap dua lelaki dan berkata dengan bangganya,

“Akulah orang yang paling kejam”, Tidak berpuashati, lelaki kedua bangun dan mengoyak baju perempuan itu, merogolnya dan terus mencekik perempuan itu sehingga perempuan itu mati. Dan dia berkata “Tidak ada siapa yang lebih kejam daripada aku”. Lelaki ketiga pula bangun dan tersenyum. Dia menjawab “Akulah yang paling kejam, aku cuma berdiri dan melihat kekejaman kamu sedangkan perempuan ini adalah adik aku”

Perempuan itu adalah Palestin/Syria/Mesir. Lelaki pertama ialah Israel, Sissi Kudeta Mesir, Bashar & yg seangkatannya. Lelaki kedua adalah Amerika Syarikat & sekutunya. Lelaki ketiga pula ialah Umat Islam yang hanya berdiam diri dan melihat apa yang terjadi. Tahniah kepada Umat Islam!! berdiam diri dan melihat kekejaman dihadapan kita, itu sahaja yang mampu kita buat.. mahukah kita jadi sekejam lelaki ketiga.. sahabat.. buatlah sesuatu.. paling tidakpun.. berdoa.

No comments:

Post a Comment