Thursday, April 29, 2010

Terang-terang rasuah politik


JANJI RM3 JUTA 26 APRIL, DAPAT REPLIKA 28 APRIL


Najib (tengah) menyerahkan cek replika bernilai RM3 juta kepada pihak sekolah SJKC Rasa di Putrajaya 28 April 2010. — Gambar Bernama

PUTRAJAYA, 28 April — Datuk Seri Najib Razak hari ini mengotakan janjinya yang dibuat semasa kempen pilihan raya kecil kerusi Parlimen Hulu Selangor dengan menyerahkan peruntukan berjumlah RM3 juta kepada SRJK (C) Rasa, Hulu Selangor.

“Saya sudah buat satu pengakuan bahawa semua janji yang dibuat semasa pilihan raya kecil Hulu Selangor, kita akan tunaikan,” kata Perdana Menteri pada majlis penyerahan cek itu kepada sekolah berkenaan di sini.

Katanya beliau ingin memberitahu kepada pengundi-pengundi di Hulu Selangor dan di seluruh negara bahawa Barisan Nasional adalah sebuah parti yang mereka boleh yakini.

“Apa saja yang kita telah janjikan kita akan tunaikan dan kata-kata kita akan kita kotakan,” katanya.

Terdapat desas-desus kononnya BN tidak akan menyediakan peruntukan itu kerana kaum Cina tidak memberikan sokongan sepenuhnya kepada BN pada pilihan raya kecil itu.

“Saya tidak mahu janji kita dipertikaikan. Saya anggap ini tanda keikhlasan kepada masyarakat kaum Cina.

“Walaupun kali ini mereka tidak sepenuhnya mengundi kita tapi kita harap pada masa akan datang kaum Cina akan beri sokongan lebih padu kepada Barisan Nasional,” katanya.

Najib berharap peruntukan itu dapat membantu sekolah tersebut membina bangunan sekolah tambahan di tempat yang baru.

“Maknanya hutang saya sudah langsai,” katanya ketika menyerahkan cek tersebut kepada Pengerusi Lembaga Pengurusan Sekolah, Ng Tek Kui dan guru besarnya, Ng Kin Mooi.

Turut hadir Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dan calon BN yang menang kerusi Hulu Selangor, P. Kamalanathan.

No comments:

Post a Comment