Friday, June 24, 2011

Liputan Pendakwaan Datuk T Di Mahkamah

KUALA LUMPUR: Perkarangan Kompleks Mahkamah Jalan Duta di sini pada Jumaat, dibanjiri oleh pihak media ekoran tersebarnya berita bahawa Trio Datuk T yang dikatakan mendedahkan video seks mirip seorang pemimpin pembangkang akan didakwa pada hari ini.

Trio itu terdiri daripada ahli perniagaan, Shazryl Datuk Eskay Abdullah; bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan bekas bendahari Pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa), Datuk Shuib Lazim.

Selain media, orang awam turut berada di mahkamah termasuk penyokong-penyokong yang membawa kertas manila yang ditulis dengan kata-kata sokongan.

Antara kata-kata semangat itu ialah 'pejuang kebenaran Datuk T:-perkasa', 'We Love Datuk T', 'Perkasa Tentang Pengkhianat Bangsa', 'Bebaskan Datuk T' dan 'Datuk T Korbankan Diri Demi Keadilan'.

Kes tersebut telah didaftarkan di Mahkamah Majistret 3, dan beberapa anggota polis mahkamah dilihat membawa masuk dua buah televisyen lcd 42 inci ke dalam kamar mahkamah. Galeri awam mahkamah juga dipenuhi oleh orang awam termasuk wartawan menyebabkan polis terpaksa mengarahkan mereka yang berdiri untuk keluar.

Trio Datuk T tiba di mahkamah pada pukul 9.15 pagi.

mStar Online : Liputan Pendakwaan Datuk T Di Mahkamah

No comments:

Post a Comment