Friday, June 8, 2012

Pas semakin menyimpang dari Islam - Nakhaei

Pas semakin menyimpang dari Islam - Nakhaei
KUALA LUMPUR 28 Mei - Pas dengan jelas menganggap hanya parti itu yang memperjuangkan Islam dengan cara betul tanpa menyedari bahawa perjuangannya itu semakin menyimpang dari agama Islam sebenar.
Bekas Naib Presiden Pas, Datuk Nakhaei Ahmad berkata, ‘fatwa’ parti itu sebelum ini yang mengatakan bahawa individu yang mengundi Pas akan mendapat balasan syurga adalah satu daripada perjuangan sesat Pas yang sudah terkeluar daripada ajaran Islam.
“Kita masuk syurga hanyalah semata-mata kerana rahmat daripada Allah dan bukannya kerana amalan kita, solat kita atau undi kita.
..................


KITA MASUK SYURGA HANYALAH SEMATA MATA ATAS RAHMAT ALLAH SWT...INI MEMANG BETUL.

TETAPI ADAKAH SESEORANG HAMBA ALLAH YANG TIDAK SOLAT, TIDAK PUASA, TIDAK BERZAKAT DAN TIDAK BERJUANG BERSUNGGUH SUNGGUH BAGI MEDAULAHKAN ISLAM DI ATAS MUKA BMI ALLAH INI AKAN MENDAPT RAHMAT ALLAH SWT?


ADAKAH PERBUATAN MENGUNDI BAGI MEMILIH PEMIMPIN UNTUK MEMBENTUK KERAJAAN TIDAK ADA DALAM PERKIRAAN DOSA DAN PAHALA?

SAANG SERIBU KALI SAYANG..APABILA ADA ULAMAK YANG MELETAKAN KEPENTINGAN PERUT DAN DUNIA DIHADAPAN DAN MENGKEBELAKANGKAN BISIKAN FITRAH HATI NURANI YANG BERSIH YANG DATANGNYA DARIPADA ALLAH SWT, MAKA MASYARAKAT RAMAI AKAN MENJADI KELABU DAN KELIRU.


CUB A RENUNG DENGAN HATI YANG PENUH KEIMANAN. ADAKAH RAHMAT ALLAH AKAN SAMPAI PADA MEREKA YG ADA DALAM GAMBAR BEGINI.

No comments:

Post a Comment