Sunday, April 14, 2013

Tengok neh !! Cina ini membuatkan UMNO dan MCA pasti terkedu ..

14/04/13


Lu Caya Gua Wa Caya Lu ~~ PAS FOR ALL..

Suatu masa dahulu jika kaum Tionghua melihat logo Pas pasti mereka fobia atau alergik. Benci tahap gabannya mereka sampai jangan diharap calon Pas akan mendapat undi dari kalangan bangsa ini.

" Lu gila ka.. kalau pas memelintah abis maaa.. "wa tak -tak boleh minum alak , wa talak boleh main judi..,,nanti tangan wa kena potong, macam mana Wa mau kilije cali makan maa..".

Paling gua takut jika ini Pas memelintah ...abis wa punya Lan** ke potong maaAAA ...

Ha ha ..inilah antara ayat ayat yang masih tergiang ditelinga penulis suatu masa dahulu bila berkempem dengan seorang sahabat berbangsa cina.

Tetapi itu dulu...

Dulu mereka diperdaya dengan propaganda serta dakyah dari Umno dengan cerita buruk serta dongeng mengenai Pas.

Tetapi kini masa telah mengubah segalanya..

Semenjak Pru12 kaum cina dan india telah berubah dan faham akan perjuangan parti Pas. Sokongan mereka semakin ramai ,sebagai bukti disana sini tumbuh bagai cendawan kelab penyokong Pas terdiri daripada orang bukan islam.

Maka tidak hairanlah [gambar] betapa berani dan kreatifnya seorang penyokong Pas berbangsa cina ini mengecat buah mangga sehigga menjadi lambang bendera pas . Tak terfikir penulis dengan idea sebegini walupun penulis penyokong tegar parti pas.

Mereka kini dilihat terlah melangkau sempadan politik dan bebas berfikir dari tipu daya umNO BN yang selama ini memburuk burukan imej pas dimata kaum bukan islam dengan propaganda jahat.

Ini kali lah..

505 diharap membuka lembaran baru landskap politik negara..

TakbirrRRR...~~

No comments:

Post a Comment