Sunday, September 11, 2011

Amir Shah rayu simpati penderma hatiRAMLAH melihat keadaan kaki Amir yang bengkak akibat sirosis di Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR – Seorang bekas pekerja hotel di sini yang menderita penyakit sirosis hati (pengerasan hati) sejak dua tahun lalu merayu bantuan orang ramai untuk menderma hati kepadanya.
Pesakit tersebut, Amir Shah Osman, 55, berkata, dia amat memerlukan hati baharu kerana tahap fungsi organnya itu kini cuma tinggal 10 peratus selepas menderita penyakit tersebut sejak tahun 2009.
“Doktor memberitahu penyakit sirosis hati yang dialami saya boleh mengakibatkan kanser hati sekiranya tidak menerima rawatan yang sewajarnya dengan segera.
“Oleh itu, saya merayu supaya ada pihak yang mahu mendermakan hatinya kepada saya bagi membolehkan saya meneruskan kehidupan seperti biasa bersama keluarga,” katanya ketika ditemui Kosmo! Ahad di rumahnya di Bangsar, di sini semalam.
Amir Shah berkata, akibat penyakit itu, dia terpaksa berhenti kerja sejak awal April lalu. Kini segala perbelanjaan rumah ditanggung isterinya yang bekerja sebagai wartawan di sebuah akhbar tempatan.

No comments:

Post a Comment