Lelaki ditemui mati, tangan dan kaki terikat
Anggota dari Unit Forensik Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Perlis melakukan siasatan ke atas mayat seorang lelaki yang ditemui mati di Kampung Padang Siding dekat Arau, hari ini. Lelaki yang dipercayai berumur dalam lingkungan 20-an tersebut ditemui mati terikat pada tangga yang disandarkan pada sebatang pokok dalam kebun buah-buahan oleh orang ramai yang melalui jalan tersebut pagi tadi. - Foto Bernama
KANGAR - Seorang lelaki ditemui mati dengan tangan dan kakinya terikat pada tangga yang disandar pada sebatang pokok manggis di sebuah kebun buah-buahan di Padang Siding dekat sini hari ini.

Mayat lelaki berusia lingkungan 20-an itu yang bahagian matanya turut ditutup dengan ikatan kain ditemui kira-kira pukul 10 pagi oleh orang ramai yang kemudiannya melaporkan kepada polis.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Perlis Supt Tengku Mohd Zailan Tengku Ahmad Shah berkata lokasi kejadian hanya kira-kira 20 meter dari jalan raya utama dan punca kematian sedang disiasat.

"Tiada sebarang kesan luka pada mayat mangsa. Identiti mangsa belum diketahui dan tidak dapat diketahui sama ada mangsa itu warga tempatan atau rakyat asing," katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Menurutnya siasatan lanjut akan dilakukan bagi memastikan punca kejadian. - Bernama