Tuesday, June 1, 2010

Rayuan Derma Untuk Masjid Ar-Rahman Pondok Sungai Durian KelantanRayuan Derma Untuk Masjid Ar-Rahman Pondok Sungai Durian Kelantan
Dr. Abdul Basit Abdul Rahman:
Masjid Ar-Rahman Pondok Sungai Durian, telah siap pembinaannya pada tahun 2009M. Masjid ini digunakan sepenuhnya sebagai tempat ibadat; Solat jemaah harian dan Jumaat serta tempat murid-murid dan warga pondok belajar, menadah kitab. Pembinaannya telah menelan belanja hampir 2 juta ringgit Malaysia. Setakat hari ini [23 Mei 2010 M] kami masih terhutang dengan syarikat pembinaan sebanyak RM287,310.20.
Jadi bagi sesiapa yang ingin menderma dan menyumbang untuk baki pembayaran tersebut, bolehlah menyalurkannya melalui akaun BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD ini:
BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
Nama Akaun: Masjid Ar-Rahman
No. Akaun: 03-072-01-011294-2
Atau hubungi: Abu Anas (09-9664161)
Mari kita sama-sama membelanjakan harta kita pada jalan Allah.
Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap-tiap bulir: seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. Dan Allah Maha Luas (kurnia-Nya) lagi Maha Mengetahui. (Al-Baqarah: 261)

No comments:

Post a Comment