Thursday, July 28, 2011

Pengantin lelaki rupa-rupanya seorang wanita

JAKARTA: Satu keluarga di Indonesia menghentikan majlis perkahwinan apabila mendapat tahu pengantin lelaki adalah seorang wanita.

Bagaimanapun, bekas teman lelaki pengantin perempuan tampil sebagai pengantin lelaki bagi mengelak keluarga pengantin mendapat malu.


Keluarga dan tetamu berkumpul membaca al-Quran dalam satu majlis perkahwinan di Jawa barat, tetapi pengantin lelaki tidak membawa saudara-mara. Kecurigaan semakin ketara apabila pengantin lelaki, Rio gagal menunjukkan dokumen, lapor akhbar Jakarta Globe, semalam. “Kecurigaan semakin ketara kerana suaranya yang garau tiba-tiba bertukar menjadi suara perempuan,” lapor akhbar itu seperti mana dipetik daripada kenyataan ketua polis tempatan, Krisnandi. Pengantin itu dikatakan mempunyai bentuk tubuh lelaki dan mengenali pengantin perempuan, Nuraini selama tujuh bulan. “Keluarga pengantin perempuan kemudian mendapatkan bekas teman lelaki Nuraini sebagai pengantin lelaki bagi mengelak mendapat malu di hadapan tetamu,” kata kenyataan itu lagi. - Reuters

myMetro | Pengantin lelaki rupa-rupanya seorang wanita

No comments:

Post a Comment