Friday, June 15, 2012

Anak Jamaludin Jarjis Yang Berumur 25 Tahun Rembat Projek Bernilai RM280 Juta -

Anak Jamaludin Jarjis Yang Berumur 25 Tahun Rembat Projek Bernilai RM280 Juta - MAFIABOSS Barisan menteri kabinet dan bekas menteri kabinet umno/apco nih tak pernah nak bertaubat atau ingin berubah menjadi manusia yg jujur dan amanah..mmg tak habis2 nak merompak harta negara..ckp berdegar-degar mcm malaikat dgn mcm2 slogan..

kununnya dah insaf dan telah menjadi manusia suci..tp sebaliknya terus rakus menyamun dan merompak harta rakyat mcm harta mak bapak dia..mmg pepatah pujangga yg mengatakan umno dan rasuah bagai aur dan tebing mmg tepat sekali...

gua pohon seluruh rakyat Malaysia yg cintakan pentadbiran yg bersih dan amanah supaya menolak gerombolan umno/apco ini secara total dlm PRU yg ke 13 nanti..betapa bodohnya kita jika terus membiarkan penyamun dn perompak umno/apco ini terus memerintah Malaysia yg kita cintai ini..

KUALA LUMPUR 14 Jun: Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar mendapati, projek sistem baru kawalan trafik yang mengancam ruang udara negara diberi kepada keluarga menteri.

Menurutnya, dalam carian syarikat Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), tertera nama Ikhwan Hafiz Jamaluddin iaitu ahli keluarga bekas Menteri sebagai Pengarah Tirai Variasi Sdn Bhd Advanced Air Traffic System (M) Sdn Bhd.

“…Saya tanya, dan ini belum dijawab oleh Kementerian (Pengangkutan),” katanya pada sidang media di Parlimen hari ini.

Naib Presiden KEADILAN itu turut mempersoal adakah menjadi norma Kerajaan Umno BN menganugerahkan satu daripada projek kerajaan kepada keluarga menteri.

“Apakah alasan Kementerian Pengangkutan dan Jabatan Penerbangan Awam (DCA) memberi kontrak sistem yang cukup penting ini secara rundingan tertutup?” soalnya lagi.

Beliau turut menunjukkan salinan dokumen dari SSM kepada media yang mempamerkan Ikhwan Hafiz Jamaluddin, 25, sebagai Pengarah Tirai Variasi Sdn Bhd.

Tirai Variasi adalah pemegang saham utama Advanced Air Traffic System (M) Sdn Bhd yang dianugerahkan kontrak bernilai RM280 juta itu.

Apabila ditanya wartawan mengenai kesahihan dakwaan tersebut, Izzah menjawab, kementerian patut menafikannya jika dakwaan itu tidak benar.

“Sekali lagi, saya persoalkan nama tersebut dan (saya) belum terima sebarang jawapan,” katanya.

“Saya sudah hantar surat pertanyaan (kepada Kementerian Pertahanan dan DCA) sebelum ini, namun masih belum terima maklum balas dari mereka,” jelas Izzah lagi.

Bagaimanapun, carian media mendapati Ikhwan adalah anak kepada Datuk Seri Jamaluddin Jarjis, bekas Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi.

Pada 8 Jun lalu, Izzah bersama-sama Naib Presiden KEADILAN, N Surendran dan Tian Chua menyerahkan memorandum kepada DCA mengenai sistem baru Human Trafic Interface yang membahayakan ruang udara negara.

Sistem itu turut dibangunkan bersama syarikat Selex Sistemati Integrati dari Itali yang dikaitkan dengan pelbagai tuduhan rasuah di Itali, Cyprus, Panama dan Namibia.

Oleh Aedi Asri
 

No comments:

Post a Comment