Wednesday, March 6, 2013

Empat suspek berkaitan penceroboh ditahan06/03/2013 3:56pm

SEMPORNA — Polis menahan empat lelaki yang dipercayai mempunyai kaitan dengan kumpulan penceroboh yang terlibat dalam kejadian serangan hendap di Kampung Sri Jaya Simunul, di sini, Sabtu lepas.
Empat lelaki yang ditahan dalam operasi khas oleh sekumpulan anggota polis dari Jabatan Cawangan Jenayah Berat, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Sabah itu berusia dalam lingkungan 20-an hingga 50-an.
Menurut polis, operasi yang dijalankan di Jalan Lapangan Terbang, kira-kira lima kilometer dari pekan Semporna bertujuan menangkap penceroboh yang didakwa menyamar sebagai penduduk kampung di beberapa kawasan di Semporna.
"Bertindak hasil maklumat awam dan maklumat risikan yang dikumpul sejak beberapa hari lepas, kami berjaya menahan empat lelaki untuk siasatan,” kata pegawai berkenaan.
Beliau berkata, operasi itu bermula pada pukul 12 tengah hari dan berakhir pada pukul 1.15 tengah hari.
Dalam pada itu, di lokasi operasi turut mendapati, dua rumah diperiksa dan polis berjaya menahan dua lelaki di rumah itu manakala seorang lagi lelaki ditahan ketika keluar dari belukar.
Turut ditahan ialah seorang lagi dalam pemeriksaan terhadap sebuah kenderaan yang mencurigakan.
Kejadian Sabtu lepas, enam anggota polis terkorban dalam serang hendap oleh kumpulan pengganas bersenjata. Kejadian pada pukul 8 malam itu turut menyebabkan enam pengganas terbunuh. — BERNAMA


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0306&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_09.htm#ixzz2Mls0navF 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment