Monday, October 4, 2010

Hubungan kami diterima Nor Asidah – Zizie


PELAKON jelita Zizie Ezzete yang mengahwini Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Mokhtar Radin pada 16 Disember tahun lalu, sekali gus menjadi isteri kedua ahli politik itu menafikan khabar angin kononnya dia kini merupakan satu-satunya isteri Bung, manakala isteri pertama Bung, Nor Asidah Alimuddin telah diceraikan sekitar sebulan lalu.
Terkejut dengan khabar angin terbaru itu, Zizie yang ditemui pada majlis rumah terbukanya di Ukay Perdana, Hulu Kelang, Selangor hujung minggu lalu berharap perkara ini tidak akan diperbesarkan kerana ia akan mengguris hati banyak pihak.
“Setakat ini hubungan Bung dengan isteri pertamanya baik dan saya pun tidak mempunyai sebarang masalah dengannya. Alhamdullilah kini, dia telah menerima hubungan kami, jadi cerita itu tidak berasas sama sekali,” ujarnya.
Tambah Zizie: “Saya harap gosip-gosip seperti ini jangan diperbesarkan, kerana keluarga Bung bukan artis, mereka tidak biasa menerima gosip seperti ini. Lainlah saya kerana ini sudah menjadi asam garam saya sebagai artis. Saya tidak mahu perkara seperti ini menimbulkan salah faham dan menjejaskan hubungan kami.

Adik Zizie, Shaheizy dan ibu mereka, Khaty tidak ketinggalan hadir untuk memeriahkan majlis anjuran Zizie bersama Bung ini.


Bung yang turut berada pada majlis tersebut turut menafikan khabar angin itu sambil menyatakan gosip seperti itu sudah menjadi lumrah kehidupan.
“Tidak, mana ada. Itu semua gosip sahaja. Orang boleh cakap apa sahaja yang mereka mahu,” katanya sambil tersenyum manis.
Pada majlis yang sama, dua orang anak Bung turut kelihatan kelibat mereka. Meskipun menolak dengan baik untuk bergambar, kedatangan mereka sekali gus menepis khabar angin tersebut dan memperlihatkan hubungan baik yang terjalin antara Zizie dan anak-anak Bung.
Begitu pun, salah seorang anak Bung, sempat dirakam fotonya bersama Zizie dan ibu Zizie, aktres Khaty Fauziah yang turut hadir bersama adik Zizie, aktor Shaheizy Sam pada majlis tersebut.
Ingin zuriat
Setelah kira-kira 10 bulan melayari bahtera sebagai suami isteri, heboh dikatakan Zizie telah hamil. Bagaimanapun melihat sendiri Zizie di depan mata nyata segala khabar angin itu hanyalah khabar angin yang akan lenyap ditelan waktu.
Tampil dengan busana indah warna sedondon dengan suaminya, Zizie kelihatan lebih kurus berbanding biasa.
PASANGAN Zizie dan Bung melayan tetamu yang hadir termasuk Julie Dahlan.


“Mana ada saya hamil, tengok sendirilah perut saya, macam orang mengandung ke? Saya sebenarnya makin kurus. Kalau dikurniakan rezeki, saya terima kerana saya sudah bersedia untuk menjadi seorang ibu dan saya pun bukannya muda lagi, umur saya sudah masuk 32 tahun, tetapi kami tidak terburu-buru dalam hal itu,” ungkap Zizie.
Menurutnya lagi: “Biasalah kalau pasangan yang baru berkahwin kalau setahun tidak dapat anak itu normal, tunggulah sampai setahun lebih, kalau tidak ada juga kami akan ikhtiar sesuatu. Buat masa sekarang kami tidak menjalani sebarang rawatan untuk mendapatkan anak.”
Sama seperti Zizie, Bung juga menyerahkan soal anak kepada Allah. Meskipun telah mempunyai anak dengan isteri pertama, Bung bersedia andai dikurniakan anak bersama Zizie pada usianya kini iaitu 51 tahun.
“Tidak ada salahnya kalau Allah mahu beri rezeki saya terima. Tetapi sebagai manusia saya bukannya boleh tentukan saya mahu berapa orang anak, lelaki atau perempuan, itu semua kerja Allah,” luah Bung.

No comments:

Post a Comment