Sunday, September 19, 2010

Keluarga rayu bawa pulang anak lelaki dari Medan19/09/2010 4:23pm

BALING - Sepasang suami isteri dari Kampung Bukit Palong, Bongor di sini merayu kepada mana-mana pihak bagi membantu membawa pulang anak lelaki mereka yang ‘terkandas’ di Medan, Indonesia sejak mengikut isterinya, seorang warga Indonesia ke sana lebih enam tahun lepas.
Mohd. Khalid Mat Amin dan isteri Genah Beram, kedua-duanya berusia 49 tahun, berkata, anak lelaki mereka, Mohamad Shahril, 30, kini berada di Kampung Durian, Kacamatan Sel Balai Kab, Asahan Kisaran, Medan.
Mohamad Shahril ke sana selepas mengikut isterinya, Nur Diana Sibuea, 27, bersama dua anak mereka, dan mendakwa tidak dapat pulang ke Malaysia kerana kesukaran hidup, kata pasangan suami isteri itu.
"Mohamad Shahril beberapa kali merayu supaya keluarga di sini mengirimkan wang kepadanya untuk tambang pulang kerana tidak mampu lagi meneruskan kehidupan di kampung halaman isterinya,” kata Genah.
Dia turut merayu supaya Kelab Putera 1Malaysia yang dipengerusikan Datuk Abd Azeez Abd Rahim yang juga Ketua UMNO Bahagian Baling membantu mereka untuk membawa pulang Mohamad Shahril, isteri dan tiga anaknya ke Malaysia. - Bernama

No comments:

Post a Comment